Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet külföldinek (156 db)

Hogyan lehet külföldi számlát nyitni?

eBayr?l szeretnék rendelni. Hogyan m?ködödik ez ?Megköszönném,ha valaki tudna segíteni :)

Legjobb válasz: Minek ahhoz külföldi számla? Kell egy paypal számla (paypal.com), meg egy internetes fizetésre alkalmas bankkártya. Amikor leütöd a terméket az Ebay-en, az átvisz a Paypal oldalra, ahol belépsz, megadod a bankkártyád adatait, és ... kész.

Minek ahhoz külföldi számla? Kell egy paypal számla (paypal.com), meg egy internetes fizetésre alkalmas bankkártya. Amikor leütöd a terméket az Ebay-en, az átvisz a Paypal oldalra, ahol belépsz, megadod a bankkártyád adatait, és ... kész.
A kérdező hozzászólása: értem köszi :D:D

Hogyan lehet külföldi (német) bankszámlára pénzt utalni? Vagy érdemesebb-e ha feladom a pénzt? (bankban)

és mennyibe fáj (úgy 100e Ft lenne)

Legjobb válasz:
A bankszámlád, amirõl utalhatsz, lehet euró számla is, de lehet forint számla is. Ha forint számláról indítasz euró összegû utalást, akkor a bankod fogja átváltani euróra. A számládat forintban terheli, de már eurót fog kiutalni. A legolcsóbb, ha a bankod internetbanki oldalán kiválasztod a devizautalás nevû menüpontot. Euró utalásánál egyes bankoknál külön menüpont a "SEPA átutalás", euró utalásra azt is használhatod. Az átutaláskor meg kell adnod: - a kedvezményezett "IBAN számlaszámát". A német IBAN számlaszámok DE-vel kezdõdnek és összesen 22-karakter hosszúak. - Emellett meg kell adnod a kedvezményezett bankjának a SWIFT kódját (más néven BIC kódját). A SWIFT kód 8, vagy 11 karakteres. 100ezer forint kb 320 euró, gondolom Németországba eurót akarsz utalni. A díja bankodtól függ, bankonként és számlacsomagonként változó lehet, de egyes bankoknál láttam 5-6 euró körüli díjakat. Ha nincs internetbankod, akkor telebankon és a bankfiókban papíron is beadhatod a megbízást, de a bankfiókban beadott utalás díja 2-3-szorosa is lehet, mert azzal sokkal több munkája van a bankodnak, mintha interneten utalnád! Bankfiókban beadott megbízásnál is ugyanúgy szükséged lesz a másik bank SWIFT kódjára és a kedvezményezett "IBAN számlaszámára".

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A bankszámlád, amirõl utalhatsz, lehet euró számla is, de lehet forint számla is. Ha forint számláról indítasz euró összegû utalást, akkor a bankod fogja átváltani euróra. A számládat forintban terheli, de már eurót fog kiutalni. A legolcsóbb, ha a bankod internetbanki oldalán kiválasztod a devizautalás nevû menüpontot. Euró utalásánál egyes bankoknál külön menüpont a "SEPA átutalás", euró utalásra azt is használhatod. Az átutaláskor meg kell adnod: - a kedvezményezett "IBAN számlaszámát". A német IBAN számlaszámok DE-vel kezdõdnek és összesen 22-karakter hosszúak. - Emellett meg kell adnod a kedvezményezett bankjának a SWIFT kódját (más néven BIC kódját). A SWIFT kód 8, vagy 11 karakteres. 100ezer forint kb 320 euró, gondolom Németországba eurót akarsz utalni. A díja bankodtól függ, bankonként és számlacsomagonként változó lehet, de egyes bankoknál láttam 5-6 euró körüli díjakat. Ha nincs internetbankod, akkor telebankon és a bankfiókban papíron is beadhatod a megbízást, de a bankfiókban beadott utalás díja 2-3-szorosa is lehet, mert azzal sokkal több munkája van a bankodnak, mintha interneten utalnád! Bankfiókban beadott megbízásnál is ugyanúgy szükséged lesz a másik bank SWIFT kódjára és a kedvezményezett "IBAN számlaszámára".
A kérdező hozzászólása: K&H-s vagyok. Ott ha jól láttam max 5000 Ft az utalás. Ha jól értettem mindent, akkor 100.000 Ft-ot ha utalok, akkor azt a bank euróba átváltja, és nekem még kell fizetni a költségét az egésznek, ami úgy tudom, hogy 5000 Ft. Valamint azt szeretném még megkérdezni, hogy amit küldök, abból vonja le a bank a szolgáltatást, vagy az mielõtt elküldöm hozzáadódik? Úgy értem, hogy 100.000-bõl a kedvezményezett 95.000 Ft-t kap meg, vagy 100.000-ret?
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az elsõ dolog, el kell döntened, hogy forint összeget akarsz utalni, vagy eurót. Forintot nem minden német bank tud fogadni, ezért mielõtt beadod a megbízást, érdeklõdj attól akinek utalsz, hogy a német bank tud-e forint utalást fogadni. 1. eset: ha forintot akarsz utalni és internetbankon adod be az átutalási megbízást: Ekkor is a "Deviza-utalás" menübe kell belemenned, mert nemzetközi utalás lesz. Ha 100.000, 00 forintot utalsz német bankhoz, a hirdetmény "Nemzetközi forint átutalás (külföldre)" díjtétele érvényes. Ha a megbízásban az IBAN számlaszámot megadod és a kedvezményezett bank BIC (SWIFT) kódját, akkor e-bankon beadott ilyen utalásra a díj 0, 11% minimum 2, 1 euró, maximum 305 euró. Ez esetben egyszer 100.000, 00 forinttal megterhelik a számládat és a 100.000, 00 forintot kiutalják a német bankhoz. A kedvezményezett megkapja a 100.000, 00 forintot, pontosabban ha euró számlája van, akkor az ennek megfelelõ euró összeget kapja meg a német banktól. Ezen felül még 2, 1 euróval, kb. 660 forint díjjal pluszban megterhelik a te számládat. Ha nem adsz meg IBAN számlaszámot és BIC (SWIFT) kódot, akkor a díj nem 2, 1 euró (kb. 660, - Ft), hanem 4, 37 euró (kb 1400 Ft) lesz. Ha nem e-bankon interneten adod be, hanem bankfiókban, akkor a 100ezer forinton kívül még 6, 6 euróval, (kb. 2100 forint) díjjal külön terhelnek. 2. eset: Ha úgy döntesz, hogy euró összeget utalsz, egyezz meg a kedvezményezettel, hogy kb mennyi eurót kell utalnod. Ez kb. 320 euró lesz. "Deviza-utalás" menübe kell belemenned az e-bankon belül. A hirdetményben ennek a díjtétele a"Deviza átutalási megbízás bankon kívülre". Ha a megbízásban az IBAN számlaszámot megadod és a kedvezményezett bank BIC (SWIFT) kódját, akkor e-bankon beadott ilyen utalásra a díj 0, 12% minimum 4, 63 euró, maximum 305 euró. Ez esetben egyszer az elutalt euró összeggel megterhelik a számládat és azt az euró összeget kiutalják a német bankhoz, azt az euró összeget megkepja a németországi kedvezményezett. Ezen felül még 4, 63 euróval, kb. 1500 forint díjjal pluszban megterhelik a számládat. Ha nem adsz meg IBAN számlaszámot és BIC (SWIFT) kódot, akkor a díj nem 4, 63 euró (kb. 1500, - Ft), hanem 7, 62 euró (kb 2400 Ft) lesz. Ha nem e-bankon interneten adod be, hanem bankfiókban, akkor az átutalt euró összegen felül még 12 euróval, (kb. 3800 forint) díjjal külön terhelnek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes leírást! ment a plusz! :)
"A legolcsóbb, ha a bankod internetbanki oldalán kiválasztod a devizautalás nevû menüpontot." Elárulom, hogy az a legolcsóbb ha elküldöd bitcointba vagy transferwise-al az elsõ utalás ingyenes.

Hogyan lehet külföldi bankszámlára készpénzt átutalni Magyarországról?

Hello. Érdeklödöm hogy hogyan oldható ez meg, hogy ha egyáltalán lehet ilyet. Az angol ebay-röl szeretnék vásárolni, viszont nincsen bankszámlám... Köszi

Legjobb válasz: Anélkül nem fog menni (hogyhogy nincs számlád? menj és nyiss egyet. Nem is tudom hogy lehet anélkül élni)

Anélkül nem fog menni (hogyhogy nincs számlád? menj és nyiss egyet. Nem is tudom hogy lehet anélkül élni)
Ha nem akarsz bankszámlát nyitni akkor keres olyat aki szokott vásárolni az Ebay-rõl..Beszéld meg vele, hogy melyik terméket vegye meg neked, és te küld el neki a pénzt a számlájára... Vagy csináld azt amit mi.Nyiss nyugodtan számlát, majd nyiss az Ebay-en belül paypal számlát..Nem lesz gondod az utalással, mert a paypal addig tartja a pénzedet amíg az árut nem kapod meg..Mi rendszeresen vásárolgatunk az angol EBAY-rõl(hiszen itt élünk kint) és még soha nem vágtak át minket...Szóval nyugodtan nyiss számlát...
10 perc nyitni egy bankszámlát.
nem mellesleg paypal számlára is szükséged lesz, mivel az utalást az eladók 99 %-a el sem fogadja


Erdelyi diak vagyok, jovore eretsegizem, Budapestre szeretnek egyetemre jelentkezni kommunikacio es mediatudomany szakra. Az alapoktol kezdem, semmit sem tudok arrol, hogy hogyan lehet kulfoldi egyetemre jelentkezni, segitseg kene. Hogy induljak el?

Legjobb válasz: Szia! Igen, neked néhány más körülményt is figyelembe kell venned, a www.felvi.hu a felsõoktatásba jelentkezõk intézményes honlapja, írj nekik e-mailt, vagy hívd fel õket telefonon, és mindenben segíteni fognak, ez a dolguk! http://www.felvi.hu/felveteli/felveteli_segitseg/ugyfelszolg.. Ha nem jó a link, bemásolom: telefon: 06/1-477-31-31, illetve külföldrõl 0036/1-477-31-31. e-mail: [email protected] Remélem, segítettem! 22/l

Szia! Igen, neked néhány más körülményt is figyelembe kell venned, a http://www.felvi.hu a felsõoktatásba jelentkezõk intézményes honlapja, írj nekik e-mailt, vagy hívd fel õket telefonon, és mindenben segíteni fognak, ez a dolguk! http://www.felvi.hu/felveteli/felveteli_segitseg/ugyfelszolg.. Ha nem jó a link, bemásolom: telefon: 06/1-477-31-31, illetve külföldrõl 0036/1-477-31-31. e-mail: [email protected] Remélem, segítettem! 22/l
A kérdező hozzászólása: oket mar kerdeztem, de ok se tudnak pontosat mondani...jobbra balra kuldozgetnek:(:s
legjobb ha beszerzel egy továbbtanulási tájékoztatót (majd amikor tovább tanulsz, mert adnak hozzá jelentkezéshez lapokat, vagy könyvtárból legalább elolvasni, van benne egy fejezet pont errõl), kb annyi hogy minden, amit beküldesz a jelentkezéssel, le kell fordíttatnod magyarra és hitelesíttetni, vagy valami ilyesmi (amire kevés idõd lesz) de nyugi, sok ismerõsömnek sikerült már, meg lehet csinálni (õk kolozsváriak vagy környékiek, esetleg kukker.ro-n lehetnek akik már túl vannak rajta)

Hogyan lehet külföldi bankot / bankokat beperelni?

Legjobb válasz: Amelyik országban megkárosítottak téged, ott bepereled õket, ennyi.

Amelyik országban megkárosítottak téged, ott bepereled õket, ennyi.
nemfeltétlenül, lehet, hogy a szerzõdésben (gondolom valamilyen ilyen bajod van), rögzítettek választott bíróságot. akkor ott kell perelned, máshol nem lehet.

Hogyan lehet külföldi egyetemekre jelentkezni?

Nagyon szeretnék külföldön tanulni, építészmérnöki szakon . Jelenleg 410 pontos érettségivel, egy B2 es angollal rendelkezem. Hogyan lehet külföldre jelentkezni ? Milyen papírokat kell kitölteni?? Aki csinálta vagy tudja , hogy kell az kérem írja meg.

Legjobb válasz: az egyetem internetes oldalán

az egyetem internetes oldalán
A 'kulfold' all tobb mint ketszaz orszagbol..pontosan hol?
A kérdező hozzászólása: Hat Angliába szeretnek járni . Ha elég pontszamom van akkor a Cambridge egyetemre. Valaki jelenleg jár oda vagy tudja mik a követelmények ?
Nem pontrendszer alapján megy a felvételi, hanem külön a jegyeket nézik. Menj fel Cambridge honlapjára, és ha nem találsz valami infót (amit kétlek), akkor írj nekik egy e-mailt, tuti válaszolnak. Az tuti, hogy okt. 15ig kb kell jelentkezni (a következõ tanévre), csak egy college-t jelölhetsz meg, és nem jelentkezhetsz Oxfordra, ha Cambridge-t bejelölöd. Érdemes azonban mind az öt lehetõséget kihasználni, és több egyetemet megjelölni pl. Durham, Warwick, Birmingham, Manchester, Glasgow stb stb A B2-es angolod semmire sem lesz elég, IELTS vizsgát kell tenni.

Hogyan lehet külföldi iskolába bejutni, mi kell hozzá?

Legjobb válasz: elég tág kérdés...

elég tág kérdés...
Külföldi = ?
A kérdező hozzászólása: Amerikai iskolába kollégiummal

Hogy lehet külföldi kiadónál könyvet kiadatni?

Úgy értem, hogy ha úgy gondolom, hogy Magyarországon nem éri meg könyvet kiadni,és én jól tudok angolul, és angol nyelven írtam a könyvet, hogy léphetek kapcsolatba külföldi kiadóval? Esetleg tudna-e valaki ilyen kiadót ajánlani számomra?

Legjobb válasz: Szerintem keress hasonló mûfajú könyvet (nem tudom, milyet írsz), és nézd meg, ki adja ki õket. Rámész az illetõ kiadó weboldalára, megnézed, foglalkoznak-e beküldött kéziratokkal, illetve mi az elvárás. Bár én úgy tudom, a legtöbb esetben ügynökre van szükség, mert sok helyen szóba sem állnak veled anélkül.

Szerintem keress hasonló mûfajú könyvet (nem tudom, milyet írsz), és nézd meg, ki adja ki õket. Rámész az illetõ kiadó weboldalára, megnézed, foglalkoznak-e beküldött kéziratokkal, illetve mi az elvárás. Bár én úgy tudom, a legtöbb esetben ügynökre van szükség, mert sok helyen szóba sem állnak veled anélkül.

Hogy lehet külföldi IP címem?

Mondtak egy programot amit le is töltöttem, de nem működik ...ezt:

Legjobb válasz: https://www.torproject.org/



Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!