Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet készíteni otthon (30 db)

Szárított banánt lehet készíteni otthon? Hogyan?

Legjobb válasz: szerintem a szárított banán platanosból készül...

szerintem a szárított banán platanosból készül...
A kérdező hozzászólása: mibõl???
A plátanos az a banán spanyolul, többesszámban.
vAn gyümölcsaszalód?
a platanos a banán többes számban. dél-amerikában platanosnak csak a kemény banánt nevezik, amit meg te ismersz az bananas. a bananasok a puha, édes gyümölcsök. a platanos kemény, és általában szinte egyáltalán nem édes. ezt használják mindenre. köretnek, fõételnek, grillezve nasinak, és ezt aszalják. itthon csak néhány helyen lehet kapni.
A kérdező hozzászólása: hát, gyümölcsaszalóm az nincs, de köszönöm az infókat! Legalább többet tudok errõl is.

Õzsípot hogyan lehet otthon készíteni? Van róla valahol részletes leírás?

Legjobb válasz: Nem valószínû, hogy házilag tökleteset lehetne készíteni.Az EUROHUNT vadászboltban kapható, nézz utána!

Nem valószínû, hogy házilag tökleteset lehetne készíteni.Az EUROHUNT vadászboltban kapható, nézz utána!

Hogy lehet otthon mérget elkészíteni, v. mi az a méreg v. nagyon erős altató amihez bárki hozzá férhet vagy otthon is el tudja készíteni? Egy történetet írok és ahhoz kéne.

Legjobb válasz: Ricin, ricinus. De sokfélét lehetne még írni, még az otthoni környezetben is körbevesznek minket a mérgezõ növények: kutyaszõlõ, farkasalma, aranyvesszõ, krumpli, barackmag, nadragulya, bodza, stb. Ezek fõként mérgezõ növények, altató hatásuk nem igazán van. Viszont házilag is bárki elõ tud állítani belõlük mérgezõ hatású folyadékot, olajat.

Ricin, ricinus. De sokfélét lehetne még írni, még az otthoni környezetben is körbevesznek minket a mérgezõ növények: kutyaszõlõ, farkasalma, aranyvesszõ, krumpli, barackmag, nadragulya, bodza, stb. Ezek fõként mérgezõ növények, altató hatásuk nem igazán van. Viszont házilag is bárki elõ tud állítani belõlük mérgezõ hatású folyadékot, olajat.

Szeretnék folyékony latexet otthon készíteni hogyan lehet?

Azt szeretném kérdezni, hogy olyat házilag ilyen olcsóbb formában hogyan tudnék készíteni? Már az összes boltot bejártam idehaza és sehol sem kaptam azért szeretnék akkor már itthon?

Legjobb válasz: Hát azt leginkább sehogy, hacsak nincs egy laborod, nem vagy vegyész, stb. :D Azért az nem úgy megy, hogy megolvasztasz néhány óvszert vagy ilyesmi. :D Ha seb és maszk-készítés miatt kellene, egyszerûbb dolgokhoz beválnak a lehúzható maszkok némi alapozóval, zsepivel és sminkkel. Nem olyan tartós, komolyabb dolgokhoz nem is jó, és szárítja a bõrt kicsit, de a semminél jobb. Ha nem sürgõs, rendelni egész biztos lehet, és emlékeim szerint lehet kapni itthon is, talán az Ó utcában, esetleg színpadi kellékest kérdezz.

Hát azt leginkább sehogy, hacsak nincs egy laborod, nem vagy vegyész, stb. :D Azért az nem úgy megy, hogy megolvasztasz néhány óvszert vagy ilyesmi. :D Ha seb és maszk-készítés miatt kellene, egyszerûbb dolgokhoz beválnak a lehúzható maszkok némi alapozóval, zsepivel és sminkkel. Nem olyan tartós, komolyabb dolgokhoz nem is jó, és szárítja a bõrt kicsit, de a semminél jobb. Ha nem sürgõs, rendelni egész biztos lehet, és emlékeim szerint lehet kapni itthon is, talán az Ó utcában, esetleg színpadi kellékest kérdezz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :D de ilyen sminkelésre kellene :D

Hogyan lehet otthon átlátszó zselét készíteni?

Olyasmit, amit a virágboltban árulnak, de tápanyag nélkül. Tetsz?leges alakút szeretnék.

Legjobb válasz: "Víztartó kristály"-nak (vagy víztartó gélnek) hívják és szárazon olyan kristálycukorszerû, kis zacskókban árulják (mezõgazdasági boltban is láttam már)... Amúgy a kristályban semmiféle tápanyag nincs, a virágboltban a vízbe öntenek tápanyagot és abban duzzasszák meg a kristályt. Lehet kapni színtelen és színes kristályokat is. Lehet a virágföldbe is belekeverni, akkor a föld jobban megtartja a nedvességet a növény gyökereinél. http://mromvari.blogter.hu/283283/viztarto_kristaly

"Víztartó kristály"-nak (vagy víztartó gélnek) hívják és szárazon olyan kristálycukorszerû, kis zacskókban árulják (mezõgazdasági boltban is láttam már)... Amúgy a kristályban semmiféle tápanyag nincs, a virágboltban a vízbe öntenek tápanyagot és abban duzzasszák meg a kristályt. Lehet kapni színtelen és színes kristályokat is. Lehet a virágföldbe is belekeverni, akkor a föld jobban megtartja a nedvességet a növény gyökereinél. http://mromvari.blogter.hu/283283/viztarto_kristaly
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de van olyan termék is, pl. Bio-Gel nevû, ami a felirat szerint tápanyagot is tartalmaz.

Hogyan lehet otthon párolt zöldséget készíteni?

Étteremben ettem párolt zöldség köretet, volt benne sárgarépa, karfiol, brokkoli, zöldbab, stb.

Legjobb válasz: Én így készítem: vajat olvasztok, ráteszem a zöldségeket (lehet friss, de sokszor csinálom gyorsfagyasztott mexikói mixbõl) kicsi delikát, kakukkfû, bors, és addig párolom, amíg meg nem puhul, pici vizet lehet alá tenni, hogy ne piruljon, hanem párolódjon.

Én így készítem: vajat olvasztok, ráteszem a zöldségeket (lehet friss, de sokszor csinálom gyorsfagyasztott mexikói mixbõl) kicsi delikát, kakukkfû, bors, és addig párolom, amíg meg nem puhul, pici vizet lehet alá tenni, hogy ne piruljon, hanem párolódjon.
én pici barna (vagy sima) sukrot (pár kávéskanálnyit) melegítek, karamelizálok olajban/zsiradékban és abba rakom be a nyers, szeletelt/darabolt zöldségeket, majd párolom tovább õket.
Én annyival készítem másképp, hogy nem vízben fõzöm, hanem fazékban forr a víz, a zöldséget meg tésztaszûrõben puhítom fölötte a gõzben
Én soha nem fõzöm meg elõre a zöldségeket., mert kifõ belóle a vitamin.Az edénybe teszek egy kevés zsírt, a zöldségek alá kevés vizet ( ha kell, fõzés közben pótolom), sózom, borsozom, kakukkfüvet, rozmaringot teszek rá, ha van benne borsó vagy sárgarépa, egy kevés cukrot is teszek bele, és fedõ alatt addig párolom, míg meg nem fõ.
Vajban párolva az igazi!!
(Szakács vagyok) Valószínûleg franciásan elkészített zöldségköretet ettél. A megtisztított, egyenlõ darabokra vágott zöldségeket sós vízben majdnem puhára fõzöd, leszûröd, majd vajon lassan puhára párolod. Közben sóval, finomra vágott petrezselyemzölddel és egy kevés cukorral ízesíted. Forrón tálalod. Figyelj oda, hogy a különbözõ zöldségek nem ugyanannyi idõ alatt puhulnak meg, ezért nem egyszerre kell a vízbe rakni õket. A párolást lassan kell végezni, hogy több ízanyag maradjon meg az alapanyagokban.

Hogyan lehet otthon szájmaszkot készíteni/varrni?

Aki ügyesen varr, leírhatná, hogy kell ilyet varrni /pár kép is jó lenne/.

Legjobb válasz: A patikában 5-10 forintért lehet vásárolni. Sokkal jobb az eldobhatós, mivel így nem kell folyamatosan odafigyelni a sterilizálásra.

A patikában 5-10 forintért lehet vásárolni. Sokkal jobb az eldobhatós, mivel így nem kell folyamatosan odafigyelni a sterilizálásra.

Budapesten lehet valahol Ayran-t venni? Ha nem akkor hogyan lehet otthon jót készíteni?

Ez egy török ital, joghurt, víz és só keverékéb?l. Törökországban láttam ilyen dobozos kiadásban, mint nálunk a Fanta, Kóla. Pesten lehet valahol ilyet venni? Esetleg próbált valaki otthon készíteni?

Legjobb válasz: Ázsia bt, Vagy király utca keleti bolt. Én itt vettem tavaly. Itthon még nem csináltam ..

Ázsia bt, Vagy király utca keleti bolt. Én itt vettem tavaly. Itthon még nem csináltam ..
Legegyszerübb otthon keverni: fele joghurt, fele viz és kevés só.

Hogyan lehet otthon kecsketej szappant készíteni? Sehol nem találok receptet hozzá.

Legjobb válasz: Nem is fogsz! Mindent bevetettem már a pontos receptek megtalálása érdekében, és ha találtam is hihetõ receptet, elképzelésem sem volt, hogy hol lehet beszerezni hozzá a hozzávalókat! Pont ezért árulják 800, meg 1000 Ft-okért a szappanjaikat (közben az elõállításuk 100 Ft). Így meg kell a tökömnek, inkább megveszem az olcsót, mert mevenni nem tudom, a jó, de drága szappanokat, magamnak meg nem tudom megcsinálni, mert senki nem ossza meg rendesen a receptet!

Nem is fogsz! Mindent bevetettem már a pontos receptek megtalálása érdekében, és ha találtam is hihetõ receptet, elképzelésem sem volt, hogy hol lehet beszerezni hozzá a hozzávalókat! Pont ezért árulják 800, meg 1000 Ft-okért a szappanjaikat (közben az elõállításuk 100 Ft). Így meg kell a tökömnek, inkább megveszem az olcsót, mert mevenni nem tudom, a jó, de drága szappanokat, magamnak meg nem tudom megcsinálni, mert senki nem ossza meg rendesen a receptet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!