Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet inni pohárból a (2 db)

Hogyan lehet egyszerűen megtanítani a babát kanállal enni és pohárból inni? (13 hós)

Legjobb válasz: Az én fiam már 25 hónapos, de kanállal még mindig nem tud igazán enni. A hangulatától függ hogyan sikerül. :) Pohárból viszont már 1 évesen tudott inni. Ezt úgy sikerült kivitelezni, hogy beállítottam a fürdõkádba és a kezébe adtam egy mûanyag poharat. Igazából arra akartam megtanítani, hogy hogyan köpje ki a vizet fogmosás után, de nagyon szépen megtanulta lenyelni. :) Ott legalább nem volt gond, hogy magára önti. Elõtte már ivott pohárból úgy hogy én tartottam neki.

Az én fiam már 25 hónapos, de kanállal még mindig nem tud igazán enni. A hangulatától függ hogyan sikerül. :) Pohárból viszont már 1 évesen tudott inni. Ezt úgy sikerült kivitelezni, hogy beállítottam a fürdõkádba és a kezébe adtam egy mûanyag poharat. Igazából arra akartam megtanítani, hogy hogyan köpje ki a vizet fogmosás után, de nagyon szépen megtanulta lenyelni. :) Ott legalább nem volt gond, hogy magára önti. Elõtte már ivott pohárból úgy hogy én tartottam neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi. :-)
A lehetõséget kell biztosítani a gyakorlásra. És ha sokat gyakorolta, szépen ki fog alakulni. Direkte megtanítani nem lehet, szerintem, ha még nem partner hozzá. Ez a fürdõkádas ötlet nagyon tetszik! :-)
A pohárból ivást mi is a fürdõkádban tanítottuk meg neki. Kapott õ is mûa. poharat, meg fogkefét, maga rágta a fogkeféjét, aztán öblített, persze õ sem köpte ki, lenyelte a vizet. Kanállal még az enyém sem tud rendesen enni (17 hónapos), de villával már elég ügyes. Én elõször sült virslit adtam neki, azt szereti is és elég könnyen felszúrható a villára, azóta szépen eszik villával, néha fordítva rakja a szájába, lefelé fordítja, így minden az ölébe hull... de türelmes vagyok. Most már minden evésnél kikéri magának ha etetni akarom, csak õ foghatj a villáját, kanalát, de van egy nálam is, hogy haladjunk is az evéssel.
mit értesz egyszerû alatt? gyakorlás kérdése, nem 2 nap alatt alakul ki. nálunk amúgy úgy ment, hogy 6hós korától csak pohárból kapott vizet, cumisüveget nem látott soha. 1 éves korára már tudott belõle inni rendesen. kb. 16 hós korától önmagát itatja. a kanalazás 16 hós korától érdeklil szintén, ez egyszerûbb volt így, mert nem volt sok maszatolás, már ekkor viszonylag gye svolt. a levessel voltak gondok, de már azt is egész jól eszi. de hát gyakorolni kell sokat. :) 22 hónapos múlt
Az én babám 20 hónapos két kanállal eszünk mert egyedül nem megy, pohárból még egész picivolt szinte uj szülött mikor már itattam!
A kérdező hozzászólása: Utolsó: itatni én is tudom... Önállóan gondoltam inni.

Hogy lehet megtanítani inni pohárból a babákat?

olyat is hallottam már hogy újszülötteket is pohárból itattják!!ez igaz? az én kislányom 7 hónapos és nem akar pohárból inni!!sír,és fintorog az egészet kiköpi!!segítsen v.ki!!

Legjobb válasz: Igen, van olyan, aki már a kezdetektõl pohárral itatja a gyereket. A te esetedben nem kell erõltetni, ha nem akar pohárból inni, majd megváltozik. Érdemes venni egy "csõrös" poharat, mert az átmenet a cumisüveg és a pohár között.

Igen, van olyan, aki már a kezdetektõl pohárral itatja a gyereket. A te esetedben nem kell erõltetni, ha nem akar pohárból inni, majd megváltozik. Érdemes venni egy "csõrös" poharat, mert az átmenet a cumisüveg és a pohár között.
A kérdező hozzászólása: de visszont nekem azt mondták hogy a csõrõs pohárból neittasam mert akkor nem fog rendes pohárból inni csak majd jóval késõbb!!szóval nemtudom!!
ÉN ELÕSZÖR 5 HÓNAPOSAN KISKANÁLLAL KEZDTEM ADAGOLNI A VÍZET ÉS AMIKOR MÁR NEM TUDTAM NEKI OLYAN GYORSAN ADNI AHOGY KÉRTE AKKOR PRÓBÁLTAM A POHARAT KI.ELÕSZÖR A FELE FÉLREMENT DE AZTÁN 1-2 HÉT MÚLVA MÁR HOZZÁSZOKOTT.
Szia! Én ebben a korában még egyáltalán nem próbálkoztam. 14 hónapos kora körül kezdtem el pohárból itatni, addig a cumisüveg cumiját lyukasztgattuk nagyobbra. Egy hónapon belül fogta a poharat és segítséggel ugyan, de egyedül ivott. Most 20 hónapos, leveszi az asztalról a poharat, iszik, majd visszateszi, sohasem folyik mellé, nagyon ügyes. A csõröspohár nálunk kimaradt, pedig kétfélét is vettem neki, de nem jött be. Szerintem még várj egy kicsit. Miért akarod, hogy pohárból igyon? Ha esetleg cumisüveg-függõségtõl tartasz, szerintem az korai még, nyugodtan hagyhatod, hogy abból igyon.
Én 1évesen "vontam meg" a cumisüveget és kapott egy halom itatópoharat mire megtaláltuk az igazit. Aztán olyan 1, 5évesen elöbb szívószállal tanult meg és pár hónapra rá pohárból. Mondjuk és már aggódtam, hogy sosem fog már pohárból inni, de egyik percrõl a másikra áttért és azóta is "önkiszolgáló".


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!