Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet inni pohárból (4 db)

Hogyan lehet egyszerűen megtanítani a babát kanállal enni és pohárból inni? (13 hós)

Legjobb válasz: Az én fiam már 25 hónapos, de kanállal még mindig nem tud igazán enni. A hangulatától függ hogyan sikerül. :) Pohárból viszont már 1 évesen tudott inni. Ezt úgy sikerült kivitelezni, hogy beállítottam a fürdõkádba és a kezébe adtam egy mûanyag poharat. Igazából arra akartam megtanítani, hogy hogyan köpje ki a vizet fogmosás után, de nagyon szépen megtanulta lenyelni. :) Ott legalább nem volt gond, hogy magára önti. Elõtte már ivott pohárból úgy hogy én tartottam neki.

Az én fiam már 25 hónapos, de kanállal még mindig nem tud igazán enni. A hangulatától függ hogyan sikerül. :) Pohárból viszont már 1 évesen tudott inni. Ezt úgy sikerült kivitelezni, hogy beállítottam a fürdõkádba és a kezébe adtam egy mûanyag poharat. Igazából arra akartam megtanítani, hogy hogyan köpje ki a vizet fogmosás után, de nagyon szépen megtanulta lenyelni. :) Ott legalább nem volt gond, hogy magára önti. Elõtte már ivott pohárból úgy hogy én tartottam neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi. :-)
A lehetõséget kell biztosítani a gyakorlásra. És ha sokat gyakorolta, szépen ki fog alakulni. Direkte megtanítani nem lehet, szerintem, ha még nem partner hozzá. Ez a fürdõkádas ötlet nagyon tetszik! :-)
A pohárból ivást mi is a fürdõkádban tanítottuk meg neki. Kapott õ is mûa. poharat, meg fogkefét, maga rágta a fogkeféjét, aztán öblített, persze õ sem köpte ki, lenyelte a vizet. Kanállal még az enyém sem tud rendesen enni (17 hónapos), de villával már elég ügyes. Én elõször sült virslit adtam neki, azt szereti is és elég könnyen felszúrható a villára, azóta szépen eszik villával, néha fordítva rakja a szájába, lefelé fordítja, így minden az ölébe hull... de türelmes vagyok. Most már minden evésnél kikéri magának ha etetni akarom, csak õ foghatj a villáját, kanalát, de van egy nálam is, hogy haladjunk is az evéssel.
mit értesz egyszerû alatt? gyakorlás kérdése, nem 2 nap alatt alakul ki. nálunk amúgy úgy ment, hogy 6hós korától csak pohárból kapott vizet, cumisüveget nem látott soha. 1 éves korára már tudott belõle inni rendesen. kb. 16 hós korától önmagát itatja. a kanalazás 16 hós korától érdeklil szintén, ez egyszerûbb volt így, mert nem volt sok maszatolás, már ekkor viszonylag gye svolt. a levessel voltak gondok, de már azt is egész jól eszi. de hát gyakorolni kell sokat. :) 22 hónapos múlt
Az én babám 20 hónapos két kanállal eszünk mert egyedül nem megy, pohárból még egész picivolt szinte uj szülött mikor már itattam!
A kérdező hozzászólása: Utolsó: itatni én is tudom... Önállóan gondoltam inni.

Hogy lehet megtanítani inni pohárból a babákat?

olyat is hallottam már hogy újszülötteket is pohárból itattják!!ez igaz? az én kislányom 7 hónapos és nem akar pohárból inni!!sír,és fintorog az egészet kiköpi!!segítsen v.ki!!

Legjobb válasz: Igen, van olyan, aki már a kezdetektõl pohárral itatja a gyereket. A te esetedben nem kell erõltetni, ha nem akar pohárból inni, majd megváltozik. Érdemes venni egy "csõrös" poharat, mert az átmenet a cumisüveg és a pohár között.

Igen, van olyan, aki már a kezdetektõl pohárral itatja a gyereket. A te esetedben nem kell erõltetni, ha nem akar pohárból inni, majd megváltozik. Érdemes venni egy "csõrös" poharat, mert az átmenet a cumisüveg és a pohár között.
A kérdező hozzászólása: de visszont nekem azt mondták hogy a csõrõs pohárból neittasam mert akkor nem fog rendes pohárból inni csak majd jóval késõbb!!szóval nemtudom!!
ÉN ELÕSZÖR 5 HÓNAPOSAN KISKANÁLLAL KEZDTEM ADAGOLNI A VÍZET ÉS AMIKOR MÁR NEM TUDTAM NEKI OLYAN GYORSAN ADNI AHOGY KÉRTE AKKOR PRÓBÁLTAM A POHARAT KI.ELÕSZÖR A FELE FÉLREMENT DE AZTÁN 1-2 HÉT MÚLVA MÁR HOZZÁSZOKOTT.
Szia! Én ebben a korában még egyáltalán nem próbálkoztam. 14 hónapos kora körül kezdtem el pohárból itatni, addig a cumisüveg cumiját lyukasztgattuk nagyobbra. Egy hónapon belül fogta a poharat és segítséggel ugyan, de egyedül ivott. Most 20 hónapos, leveszi az asztalról a poharat, iszik, majd visszateszi, sohasem folyik mellé, nagyon ügyes. A csõröspohár nálunk kimaradt, pedig kétfélét is vettem neki, de nem jött be. Szerintem még várj egy kicsit. Miért akarod, hogy pohárból igyon? Ha esetleg cumisüveg-függõségtõl tartasz, szerintem az korai még, nyugodtan hagyhatod, hogy abból igyon.
Én 1évesen "vontam meg" a cumisüveget és kapott egy halom itatópoharat mire megtaláltuk az igazit. Aztán olyan 1, 5évesen elöbb szívószállal tanult meg és pár hónapra rá pohárból. Mondjuk és már aggódtam, hogy sosem fog már pohárból inni, de egyik percrõl a másikra áttért és azóta is "önkiszolgáló".

Hogyan lehet egy olyan babát (vagy inkább már kisgyermeket - 20 hónapos) pohárból megtanítani inni, aki egyébként is nagyon keveset iszik?

Már nagyon régóta próbálkozunk csõrös pohárral, sima pohárral, de nem sok sikerrel. Inni max. pár kortyot sikerül, mert inkább belenyúlkál, játszik vele vagy kiönti, ledobja. Teljesen reménytelen.... Annyit elértem, hogy már nem hagyományos cumisüvegbõl iszik (Nagyon nagyon keveset), hanem a Mam-nak az ivócsõrös cumisüvegébõl (<[link]) A tejitalt nem is hajlandó ebbõl sem meginni, pohárból ugye nem meg, így kanalazva adom neki, mert a folyadék meg ugyebár kellene. Nem tudom így mi lesz.

Legjobb válasz: A fiam 22 hónapos, reggel és este a tejitalt cumisüvegbõl issza, nincs azzal semmi baj. Nappal janás üvegbõl issza a vizet, néha iszik pohárból is. Én nem erõltettem soha a poharat, ha érdekli odaadom és kész. Miért nem adod a tejitalt cumisüvegbõl? Kanállal nem lehet egyszerû.

A fiam 22 hónapos, reggel és este a tejitalt cumisüvegbõl issza, nincs azzal semmi baj. Nappal janás üvegbõl issza a vizet, néha iszik pohárból is. Én nem erõltettem soha a poharat, ha érdekli odaadom és kész. Miért nem adod a tejitalt cumisüvegbõl? Kanállal nem lehet egyszerû.
A kérdező hozzászólása: Azért, mert úgy nem is veszi a szájába, sajnos kb. 2 hónapja egyik pillanatról a másikra elutasította.
Kisfiam 2 éves, csõrös poharat nem fogadta el soha. Vettem ezer félét, nem kellett neki. Most kubus üvegbõl iszik. A tejitalt reggel este cumisüvegbõl itta, míg egy hónapja egyszerûen nem fogadta el. Hetekbe telt, mire rájöttem (még nem beszél), hogy a szaga nem tetszik neki ( nem csodálom tényleg elég büdik). Úgyhogy raktam sima tejet egy pohárba, beletettem egy szívószálat és odavolt. Azóta tej, kakaó pohárból szívószászal, a többi kubusból. De pár napja néha szívószál nélkül akar kortyolni, talán lesz valami :)
pont ezzel a csõrõssel kezdtük, borzasztó..... próbáld ki a kubu flakont, vegyél egy kubu waterrrt. Lehet izleni is fog, izesített víz, viszont csöpögésmentes a csõre!!!!! Ha akarod megkóstoltatod, ha nem akkor megiszod és raksz bele mást, amúgy szuper, picit idõsebb a fiam és szeret belõle inni. Meg a hagyományos kubu is jó azt is issza, hígítom amúgy, de próbáld töményen elsõre aztán hígítasz rajta, de a csõre annak is jó, csak az nem csöpögésmentes. A fiam abból is szépen iszik. Amikor kifogy töltök bele mást, viszont így olcsón van itatónk. Próbálkozhatsz kakaóval, gyümölcslével, ezeket azért szeretni szokták, aztán legfeljebb hígitod, végül víz lesz :)


Hogyan lehet megtanitani 11 hos babat poharbol inni?

Kisfiam a cumisuvegbol csak tejet hajlando inni,amiota 6 foga jott ki egyszerre,azt se nagyon,alig iszik,semmi folyadekot

Legjobb válasz: Sok gyakorlással. Szerezz olyan poharat, aminek a széle kicsit kifelé hajlik (én erre egy likõrös poharat használtam kezdetben), abból könnyebben tud inni, jobban ráfekszik az ajkára. Ez nem megy máshogy, csak gyakorlással, elõbb utóbb rá fog jönni a technikájára. Arra figyelj, hogy eleinte kevés folyadékot tegyél a pohárba, és csak picit döntsd meg neki. Esetleg tegyél a nyakába egy textilpelust, hogy a ruhája ne legyen nedves, így lehet gyakorolni.

Sok gyakorlással. Szerezz olyan poharat, aminek a széle kicsit kifelé hajlik (én erre egy likõrös poharat használtam kezdetben), abból könnyebben tud inni, jobban ráfekszik az ajkára. Ez nem megy máshogy, csak gyakorlással, elõbb utóbb rá fog jönni a technikájára. Arra figyelj, hogy eleinte kevés folyadékot tegyél a pohárba, és csak picit döntsd meg neki. Esetleg tegyél a nyakába egy textilpelust, hogy a ruhája ne legyen nedves, így lehet gyakorolni.
A kérdező hozzászólása: Igy probalkozunk, de folyton felrenyel es nagyon kohog, abbol nem lehet baj?
Ha sokszor lát titeket is pohárból inni, azt akarja majd utánozni. Kislányom eleinte mokkás pohárból ivott, ugyanúgy fuldokolva, mint a te babád. Majd látta a mi nagy üdítõs poharainkat és nem fogadta el többé a saját kispoharát. Azóta nincs gond ezzel. Igaz nem teljesen egyedül iszik, mert lusta és nem fogja meg a poharat, de mutatja, ha szomjas és szépen iszik ha odatartom a szájához. Türelem kell hozzá és sok gyakorlás.
Mi is gyakoroljuk, de nem sok sikerrel. Az én lányom pl. lefetyel. Mikor lesz ebbõl rendes ivás, nem tudom! Már elõre félek a védõnõtõl. :D
Azért elõbb-utóbb csak megtanulják, én még nem láttam olyan egészséges huszonévest, aki ne tudott volna már pohárból inni :) Tényleg csak türelem és gyakorlás kérdése, ha ez megvan, akkor nem kell aggódni, rá fognak érezni, hogy mit kell csinálni.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!