Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet hogy zárt vagy nyitott (5 db)

A kérdező hozzászólása: Hogy és mit kell éreznem?
Szerintem magadnak ne vizsgálgasd, inkább hagyd az orvosra a vizsgálatot.
nekem is azt mondta a dokim, ne vizsgálgassam magamat :S ezért vannak õk. egyett értek

Hány fokot esik a hő a menstruáció megjelenésekor? Hogy lehet megállapítani, hogy zárt-e vagy nyitott-e a méhszáj?

Legjobb válasz: Az alaphõdre esik vissza a hõd menstruációkor. Lehet hogy nem egybõl, hanem 1-2 nap alatt. Ez mindenkinél más. A méhszájadat pedig szerintem ne nézegesd.

Az alaphõdre esik vissza a hõd menstruációkor. Lehet hogy nem egybõl, hanem 1-2 nap alatt. Ez mindenkinél más. A méhszájadat pedig szerintem ne nézegesd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Tegnap reggel visszaesett a hõm az alap hõre, de menstruáció sehol. A méhszájat azért kérdeztem, mert ciklus.hu- van egy ilyen kérdés.

Saját magunk hogy tudjuk megnézni a méhszájat? Honnan lehet tudni hogy nyitott vagy zárt? És melyik jelent terhességet, a nyitott vagy a zárt?

Lefeküdtem a barátommal nem védekeztünk. nem sokáig volt bennem alig 3-4 percig.(nem akartuk gumi nélkül) utána orálisan ment el.Utána késett két hetet.(de megjött)De a mellem nagyon fáj egy hónapja,álmos vagyok,ingerült,és mindig éhes,de közbe olyan mintha hányingerem lenne.pedig nincs.A fejem is fáj.egy hónap és egy hete feküdtünk le.Beteg vagyok vagy terhes?

Legjobb válasz: Elõfordulhat, hogy beágyazódás miatt késett, sok nõ észre sem vesz ilyen "vetélést". Kicsitt bõvebb, darabosabb vérzés kíséri, de nincs semmilyen szövõdménye.

Elõfordulhat, hogy beágyazódás miatt késett, sok nõ észre sem vesz ilyen "vetélést". Kicsitt bõvebb, darabosabb vérzés kíséri, de nincs semmilyen szövõdménye.
A kérdező hozzászólása: de nekem nem volt gond a vérzéssel. létszi irja meg valaki a kérdésemre a választ. nem hiszem h vetélés volt. beágyazódás? akkor terhes vagyok? de megjött? akkor is:S ???
A méhszájat saját magadnak felnyúlva érzed, hogy lent vagy fentebb helyezkedik el. Terhességet a zárt méhszáj jelenti. De a barátod lehet, hogy jobban érzi, mikor van lentebb ill. fentebb. Vegyél egy tesztet, fõleg, ha nem jött meg idõben (vagy egyáltalán).
A kérdező hozzászólása: és a zárt méhszáj van lent. igaz?
A kérdező hozzászólása: szájban nem rég mértem a hõm és 37. ez jelent valamit?
Figyelj, a kb a kommented idõpontjában mérted, akkor az nem biztos, hogy terhességet jelent, mert a reggeli alaphõt kell nézni. (Közvetlen ébredés után, úgy, hogy még fel sem ültél.Ja és nem egyszer kell mérni, hanem a menstruáció 1. napjától kezdve minden nap. Le kell jegyezni, grafkont kell belõle rajzolni. a http://www. ciklus.hu-n ezt helsetted megteszik ingyen.) Vegyél egy terhességi tesztet, és pisilj rá!! Abból inkább megtudod amit akarsz, mint a méricskélésbõl!
nemhiszem hogy az vagy szoval nyugodj meg!!!!!!4

Honnan lehet tudni hogy nyitott vagy zárt-e a méhszáj? Tapintásra milyen?

Legjobb válasz: Szerintem ezt a dokid jobban tudja. Kérdezd meg tõle, mert mondhatunk bármit, de egy orvos ha kitapintja azt õ tudja leginkább érezni hogy milyen.

Szerintem ezt a dokid jobban tudja. Kérdezd meg tõle, mert mondhatunk bármit, de egy orvos ha kitapintja azt õ tudja leginkább érezni hogy milyen.

Van jelentősége annak, hogy ki hány ujjnyira tág, mielőtt beindul a tényleges szülés? Vagy egy zárt méhszájjal induló is lehet könnyű, egy több ujjnyira nyitott is tágulhat szüléskor lassan?

mik a tapasztalaitok? Ki mennyivel kezdte és hány órás szülés lett a vége?

Legjobb válasz: Érdekes, én tökéletesen értettem a kérdést. De ha valaki kötözködni akar.... Szóval, én mikor bementem a kórházba, 2-3 perces fájásokkal, akkor 1 ujjnyira voltam nyitva és papírvékony volt a méhszájam. 1,5 óra alatt eltûnt a méhszájam. Sajnos a kitolás elhúzódott, de az elsõ komolyabb fájástól számítva 6 óra alatt szültem meg egy majd 4 kg-os babát.

Érdekes, én tökéletesen értettem a kérdést. De ha valaki kötözködni akar.... Szóval, én mikor bementem a kórházba, 2-3 perces fájásokkal, akkor 1 ujjnyira voltam nyitva és papírvékony volt a méhszájam. 1, 5 óra alatt eltûnt a méhszájam. Sajnos a kitolás elhúzódott, de az elsõ komolyabb fájástól számítva 6 óra alatt szültem meg egy majd 4 kg-os babát.
Értelmetlen a kérdés. A szülés akkor indul be, ha teljesen kitágult (eltûnt)a méhszáj.
Elfolyt magzatvízzel 5 perces fájásokkal 2000 volt, rá 2 órára teljesen eltûnt a méhszáj.Ha nincs téraránytalanság akkor hamar meglett volna a fiam.
én mikor beértem a kórházba, akkor 7 órája voltak 4-5 perceseim, akkor voltam 2 ujjnyira nyitva. innen még 7 óra volt mire megszültem, ebbõl 1, 5-2 óra volt a kitolás.
Én 40 hét 2 napig zárt voltam, aztán 40 hét 3 naposan C1111 lett az érték, ekkor oxitocint kaptam, és fél nap múlva -mivel nem tágultam tovább ennél- megcsászároztak. :( Az én tapasztalatom - ami mondjuk nem mérvadó - hogy aki folyamatosan nyílik a terhesség vége felé, gyorsabban szül. Aki meg sokáig zárt, nehezebben.
utolsó vagyok, szóval 4330 grammos volt a lányom:-)
Szia!Egy hétig feküdtem bent, betöltött 40.hét után, a dokim naponta nézte a magzatvizt, piszkált, próbált kézzel tágítani, végül 2 ujjnyi méhszájjal jutottam fel a szülõszobára.Sajna nagyon lassan haladtunk elõre, fájásgyenge lettem, a baba nem tudott beilleszkedni rendesen, így végül 5 óra vajúdás után operáltak.84330 grammos lett a lányom)
Biztos van.Én a 2.és 3. gyerkõcnél is úgy mentem be, hogy 2-2.5 ujjnyira nyitva voltam(jóslóm se volt, szépen kitágultam).A 2. babám 3 óra alatt lett meg, a 3. 2 óra alatt(egybõl burkot repesztett a szülésznõm, azonnal rendszeres fájásaim lettek).Az elsõ gyerkõcöm 4 óra alatt lett meg, szintén 1-2 ujjnyira nyitva voltam, amikor bementem.
3111-es méhszáj értékkel sétáltam be a szülõszobára, oxicotin terhelésre ami sikerült ezért beindították a szülést.magyarán totál éretlen volt a 41 héten is, pedig második baba, igaz az elsõt is indították emiatt. na mindegy, szóval kaptam ott méhszájérlelõ tablettát és 6 órát kellett várni a hatására, akkor rövidült 3111 rõl 2111 re és minden órában rövidült akkor már fájásokkal kísérve 1111, 2222, 3333, 4444, --ekkor tûnt el a méhszájam de ez egy napba került mire meglett a baba, nem siettünk ráértünk szépen lassan tágultam .. szóval bementem egyik reggel 7 re és másik reggel 5 re lett meg a baba. a lényeg hogy nekem totál zárt, vaskos magasan volt a méhszájam! 3 hós manó anyukája és 3 évesé
A kérdező hozzászólása: köszi a kioktatást. A kérdés arra irányul, hogy nem mindenki azonos cervix értékekkel indul szülni a kórházba, és hogy a késõbbiekben vajúdási idõ rövidsége szempontjából van-e ennek jelentõsége. De felteheted okosan a kérdésemet ha gondolod!
Szia! Még a szülés elõtt egy héttel teljesen zárt voltam. Mire beálltak az 5 perces fájások már két ujjnyira nyitva voltam, rá 2 órára meglett a kisfiam. Így a legelsõ minimálisan fájdalmas fájástól számítva 6 óra alatt lement az egész.:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!