Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet hogy zárt (142 db)

Valaki azt irja hogyha fel is fázok, a fertőzés nem terjed fel olyan könnyen ha zárt a méhszáj. A nőgyógyászom mindig azt mondja hogy amig zárt a méhszáj nagy baj nem lehet. Akkor hogy lehet hogy mégis átmehet a babára is?

Legjobb válasz: Hogy érted, hogy átmehet a babára? A felfázáskor egy gyulladás alakul ki, mely árthat a babának, de nem feltétlenül. Ezért kell vigyázni.

Hogy érted, hogy átmehet a babára? A felfázáskor egy gyulladás alakul ki, mely árthat a babának, de nem feltétlenül. Ezért kell vigyázni.
A kérdező hozzászólása: úgy értettem hogy a fertõzés átterjedhet a babára.Szerencsére azóta tegnap voltam a dokinál és nem találtak a vizeletemben húgyuti fertõzést igy nem irt fel antibiotikumot-azt mondta el fognak tünni a tünetek

Olympus SP-600uz-n hogyan lehet manuálisan záridőt állítani? Egyszerűen nem találom sehol, pedig még a régebbi modelleken is lehetett (állítólag).

Ha fényképezek ált mindig 1/2es zárid?t használ, és ez NAGYON magas, mindig bemozdul a kép! Hogyan tudnék alacsonyabb zárid?t állítani? Sehol nincs olyan a manuális beállításoknál se találok olyat. Van ISO meg ilyenek de zárid? nincs. :S Pedig kell lennie, egyik oldalon is azt olvastam hogy Zárid? el?választás - van. ??? Nagyot csalódnék ebben a gépben ha nem lenne, most kaptam karácsonyra, és komolyabb képeket szeretnék vele fotózni.

Legjobb válasz: Itt a fényképezõgép részletes adatlapja: http://pixinfo.com/fgep/Olympus_SP-600UZ Nincs záridõ-elõválasztás.

Itt a fényképezõgép részletes adatlapja: http://pixinfo.com/fgep/Olympus_SP-600UZ Nincs záridõ-elõválasztás.
A kérdező hozzászólása: :S valamelyik oldalon azt írták hogy van, de ezekszerint téynleg nincs mert már ezerszer kerestem és nincs, de szerintem anélkül is lehet vele boldogulni.
Röviden, minden rendben van. :) Nagyon jó, hogy beilleszkedett a feje, valószínûleg nem lesz hosszú szülés! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: mitõl függ hogy nem lesz hosszú szülés?
A szerencsétõl:) Azért tényleg rövidet és könnyût Neked!
A kérdező hozzászólása: bizom benne hogy könnyû lesz, de a legrosszabbra készülök és majd jól fog esni ha mégis könnyen megy, azért kérdeztem hogy mitõl függ mert az elsõ válaszoló azt irta valószínûleg nem lesz hosszú szülés, mibõl gondoltad ezt?
Sok szülés elhúzódik, mert a baba feje nem illeszkedik be! Nyomni kell akár órákon át, hogy beilleszkedjen, sokszor meg sem történik. Szóval ebbõl a szempontból szerencsés vagy, reméljük minden más is simán megy majd!
A fájások hatékonyságától/erõsségétõl, a méhszáj puhaságától, a baba fejének nagyságától, meg még Isten tudja mitõl. Szóval ezt nem lehet elõre megmondani.


Hogyan lehet Paltalkon zárt csoportot készíteni?

Több emberrel szeretnék Paltalkon beszélgetni,de úgy hogy ne tudjon csak úgy akárki belépni,és megzavarni a beszélgetést.Ebben kérném a segítségeteket !

Androidos telefonról hogy lehet a zárat feloldani és gyári beállításra visszaállítani mindent?

Nem tudok belépni a beállításokba mert bekapcsolás után egybõl bejön .

Legjobb válasz: Bekapcsoláskor tartsd lenyomva a bekapcs + hangerõ + gombokat, ha nem megy, akkor a menü gombot is.

Bekapcsoláskor tartsd lenyomva a bekapcs + hangerõ + gombokat, ha nem megy, akkor a menü gombot is.

Hogyan lehet a zárat megjavítani az alábbi garázsban?

http://www.gyorsgarazs.hu/arak. Html (1. kép)

Legjobb válasz: Sajnos a kérdezõ két hibát vétett a képnél: a a pont és a html közé egy space keveredett, másrészt nagy betûvel írta. Segítségképpen tehát a helyes: http://www.gyorsgarazs.hu/arak.html Így menni fog!

Sajnos a kérdezõ két hibát vétett a képnél: a a pont és a html közé egy space keveredett, másrészt nagy betûvel írta. Segítségképpen tehát a helyes: http://www.gyorsgarazs.hu/arak.html Így menni fog!
Ha jó volna a link a képhez, akkor talán tudnánk segíteni...
A kérdező hozzászólása: Köszike :) Tnap kint dolgoztam a kertben, ezért nem voltam gép közelben :S Valaki esetleg tudna segíteni? Mert nem érzem így biztonságban a szerszámainkat, hogy nincs lezárva :S Nagyon köszönöm
Kedves kérdezõ! Javaslom, hogy írd ki a kérdést ismét, de most már helyesen, hogy a kép megtekinthetõ legyen.Ez segítséget jelent neked és a válaszadóknak is.

Hogyan lehet feltörni a zárat?

Legjobb válasz: Sõt hitelkártyával, de csak az amcsi filmekben és csak szállodai szobáknál mûködik. Sok zárat fel lehet, de típusonként más az eljárás a régi zárakat amihez nagy kulcs kellett azt nem nehéz sokszor egy hajlított fémdarab is elég. A modernebbeknél már nehezebb tanulni kell a dolgot nem úgy van ám mint a filmekben, h egy dróttal meg egy hitelkártyával ki lehet nyitni percek alatt.

Sõt hitelkártyával, de csak az amcsi filmekben és csak szállodai szobáknál mûködik. Sok zárat fel lehet, de típusonként más az eljárás a régi zárakat amihez nagy kulcs kellett azt nem nehéz sokszor egy hajlított fémdarab is elég. A modernebbeknél már nehezebb tanulni kell a dolgot nem úgy van ám mint a filmekben, h egy dróttal meg egy hitelkártyával ki lehet nyitni percek alatt.
A kérdező hozzászólása: köszi a tippeket!
Hajcsattal :D
be akarsz törni valahová? az bûncselekmény méghozzá úgy hivják hivatalosan hogy dolog elleni erõszakkal elkövetett lopás bûntette ne tedd inkább dolgozz
Én két durvább de bolondbiztos módszert mondok, mindenesetre a másodikat ne próbáld ki mert veszélyes és egyiket se más ajtaján mert bûncselekmény. 1: végy egy kalapácsot, a samu néven futó tízkilós betontörõ fajtából. gyakorold a pontos ütést vele. a zár ha kilóg az ajtó síkjából akkor jó. ha nem akkor egy nagyjából beleillö kulcsból és némi vasból csinálj rá toldást. és csapj rá izmosan az ajtóval merõlegesen. 2-3 ütésnél többet nem szokott kibírni és a zárszerkezet kiszakad az ajtóból. csõrös fogóval a zárnyelv visszahúzható. ha nem sikerülne a kalapáccsal törj utat az egyik falon/ablakon... 2: szerezz nitrocellulózt és tuszkolj belõle jó sokat az ajtó meg a keret közé, ha nagylukú a zár akkor abba is mehet izmosan... egy hosszú csillagszórót beleszúrsz hogy a szikrázó anyag hozzáérjen a nitrocellulózhoz. a másik végét meggyújtod és skera... ha van bedobós postaluk akkor abba beakasztasz egy "horgonyt" amit beraksz és elfordítasz. a vontatókötelet rákötöd a kocsid vonóhorgára vagy alvázára... a lökhárító nem jó mert leszakad... nagy gázzal elindulsz. amikor a kötél megfeszül vagy elszakad vagy kitépi az ajtót. lánccal jobban megy. én a kalapácsnál maradnék biztonsági okokból. esetlegesen ha a zár nem adja magát régi ajtókon megpróbálohatod a tokozást szétverni és a zsanérokat szétszedni... ha ez se elég szerezz egy abrahms tankot és lõdd be az ajtót kumulatív lõszerrel... esetleg kivághatod a zárat oxiacetilén égõvel (lángvágó/lánghegesztõ készülék néven ismeretes) vagy termittel is átégethetõ de a gravitáció miatt az necces... ha hozzáférsz kémiai anyagokhoz az új mûanyag ajtókat károsíthatod savakkal, lúgokkal, esetleg tûzzel... ja mégegy módszer. fogsz egy lapos csavarhúzót/ vésõt berakod a kulcs helyére, kisebb kalapáccsal valameddig beleütöd. ha megáll magától egyenesen a fent ismertetett kalapáccsal üss rá párat... a zár jó esetben kéttéreped... ha nem térj vissza az egyes módszerhez. ha sikerül akkor is a kalapáccsal szekáld és elõbb utóbb szétesik... a módszereket kombinálni is lehet...

Seat Ibiza 2005 autó kulcsába elemet cseréltem és a központi záram csak manuálisan hajlandó kapcsolódni. Hogyan lehet programozni?

Legjobb válasz:
1. Kapcsold a gyújtást ON állásba és hagyd benn a kulcsot. 2. Egy második kulccsal mechanikusan zárd be a jármûvet a sofõr ajtajánál. 3. A távirányítón nyomd meg az UNLOCK gombot egyszer, és a duda egyszer megszólal. 4. Várj 6 mp-et és nyomd meg az UNLOCK gombot egyszer, hogy aktiváld a kódolási folyamatot. A távirányító most programozva van. Megjegyzés: További távirányítók programozásánál ugyanez a folyamat, kivéve, hogy az UNLOCK gombot 2.3, illetve 4-szer nyomd meg a különbözõ távirányítóknál. Például: Ha 2 távirányítót programozol, nyomd meg az UNLOCK gombot 2-szer 1 mp-es idõközökkel, így kell ismételni 3. és 4. távirányítónál. 5. Kapcsold a gyújtást OFF állásba. 6. Vedd ki a kulcsot a gyújtáskapcsolóból és ellenõrizd a mûködést. 7. A kódolási folyamat 4 távirányítóig ismételhetõ. 8. A gyújtáskapcsolót OFF állásba kell kapcsolni két távirányító programozása közben. Távirányító törlése 1. Gyújtáskapcsoló ON állásba és hagyd a kulcsot benne. 2. Egy második kulccsal mechanikusan zárd be a jármûvet a sofõr ajtajánál. 3. Nyomd meg a távirányító UNLOCK gombját 5-ször 1 mp-es idõintervallumokkal. A rövid dudaszót hallasz. 4. Várj 6 mp-et és nyomd meg az UNLOCK gombot egyszer, hogy aktiváld a memóriatörlést. 5. Kapcsold a gyújtást OFF állásba és a távirányító most törölve van.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1. Kapcsold a gyújtást ON állásba és hagyd benn a kulcsot. 2. Egy második kulccsal mechanikusan zárd be a jármûvet a sofõr ajtajánál. 3. A távirányítón nyomd meg az UNLOCK gombot egyszer, és a duda egyszer megszólal. 4. Várj 6 mp-et és nyomd meg az UNLOCK gombot egyszer, hogy aktiváld a kódolási folyamatot. A távirányító most programozva van. Megjegyzés: További távirányítók programozásánál ugyanez a folyamat, kivéve, hogy az UNLOCK gombot 2.3, illetve 4-szer nyomd meg a különbözõ távirányítóknál. Például: Ha 2 távirányítót programozol, nyomd meg az UNLOCK gombot 2-szer 1 mp-es idõközökkel, így kell ismételni 3. és 4. távirányítónál. 5. Kapcsold a gyújtást OFF állásba. 6. Vedd ki a kulcsot a gyújtáskapcsolóból és ellenõrizd a mûködést. 7. A kódolási folyamat 4 távirányítóig ismételhetõ. 8. A gyújtáskapcsolót OFF állásba kell kapcsolni két távirányító programozása közben. Távirányító törlése 1. Gyújtáskapcsoló ON állásba és hagyd a kulcsot benne. 2. Egy második kulccsal mechanikusan zárd be a jármûvet a sofõr ajtajánál. 3. Nyomd meg a távirányító UNLOCK gombját 5-ször 1 mp-es idõintervallumokkal. A rövid dudaszót hallasz. 4. Várj 6 mp-et és nyomd meg az UNLOCK gombot egyszer, hogy aktiváld a memóriatörlést. 5. Kapcsold a gyújtást OFF állásba és a távirányító most törölve van.

Hogyan lehet kívülről kinyitni egy olyan ajtót kulccsal, ami belülről pillangó zárral van bezárva?

Nagyszüleim új bejárati ajtót vettek, ami ez a m?anyag x ponton záródó ajtó. Belül van egy olyan zár, amit kulcs nélkül csak ráfordítanak, és már zárva is. Viszont akinek van a zárhoz kulcsa, és kívülr?l be akar menni, az sem tudja kinyitni. Arra gondolok, hogy mi lesz, ha rosszul lesz valaki, és nem lehet hozzá bemenni? Be kell törni az ajtót? Vagy van valami más megoldás? Maximum az, hogy ne így zárják az ajtót, hanem kulccsal?

Legjobb válasz: " Belül van egy olyan zár, amit kulcs nélkül csak ráfordítanak, és már zárva is." Ezek a "biztonsági" zárak is nyithatóak kívülrõl kulccsal! Ha nem, akkor vagy félig szerelték be (a külsõ részt lehagyták), vagy ki kell cserélni másikra! Pl. ez is olyan, hogy belülrõl gombbal, kívülrõl kuccsal nyitható, és még kitekintõ funkciót is tud: http://www.ajtoablak.eu/uploads/Image/Acel%20biztonsagi%20be.. 5-6 ezres befektetés, ami megtérül...

" Belül van egy olyan zár, amit kulcs nélkül csak ráfordítanak, és már zárva is." Ezek a "biztonsági" zárak is nyithatóak kívülrõl kulccsal! Ha nem, akkor vagy félig szerelték be (a külsõ részt lehagyták), vagy ki kell cserélni másikra! Pl. ez is olyan, hogy belülrõl gombbal, kívülrõl kuccsal nyitható, és még kitekintõ funkciót is tud: http://www.ajtoablak.eu/uploads/Image/Acel%20biztonsagi%20be.. 5-6 ezres befektetés, ami megtérül...

39. hét teljesen zárt méhszáj, semmi panasz. Lehet, hogy ettől függetlenül hirtelen indul be a szülés esetleg még a kiírt időpont előtt?

Legjobb válasz: Persze, hogy lehet. Nekem a 42 héten indult be egyik percrõl a másikra elfolyt a magzatvíz, csak akkor már a mûtõasztalon feküdtem elérzéstelenítve, úgyhogy mindegy volt. Addig telejsen zárt voltam még elõtte 3-4 órával is. Szóval nyugi.

Persze, hogy lehet. Nekem a 42 héten indult be egyik percrõl a másikra elfolyt a magzatvíz, csak akkor már a mûtõasztalon feküdtem elérzéstelenítve, úgyhogy mindegy volt. Addig telejsen zárt voltam még elõtte 3-4 órával is. Szóval nyugi.
Nekem is így indult be a 39+5 napon. Elõtte való nap voltam dokinál, aki azt mondta 1 héten belül tuti nem szülök. Másnap elfolyt a magzatvíz teljesen váratlanul, szóval mégiscsak szülés lett belõle. Még mikor bementünk a kórházba akkor is zárt volt a méhszáj. Kb. 20 óra alatt lett meg a kincsem.
Sziasztok! De jó hogy föltetted ezt a kérdést!!!:-)))Ugyanúgy vagyok mint te kedves kérdezõ. Nekem ma pont ugyanazt mondta a dokim mint neked kedves második válaszoló.Teljesen lehangolódtam ezmiatt.De persze azért reménykedem hátha mégis elindul a nagyvilágba ez a kis csemete :-)))
Elképzelhetõ hogy megszülsz, de az hogy teljesen zárva vagy nem igazán jó. Egy ujjnyira már nyitva lehet ekkora az ember. Lehet hogy nem fogsz könnyen kitágulni.
A szülés elõtt már hetekkel kezd kinyílni az anyuka. A baba súlya miatt is, ahogy nehezedik a mégszájra. Én az utolsó 1 hónapban már 1 ujjnyira nyitva voltam és a késõbbiekben is szépen tágultam. ( szülés alatt) 1, 5 óra alatt megszültem. Voltak akik még az oxitocin hatására sem nyíltak ki. Csak fájásuk volt.
En ugy tudom, hogy optimalis es rendeltetesszeru esetben a mehszajnak vajudaskor kell nyilnia, nem elotte hetekkel. Nekem semmi bajom, megerzesem nem volt, de a kiirt datum elott 3 nappal arra ebredtem, hogy kemenyedik a pocak es elfolyt a magzatviz. A korhazba erven meg zart volt a mehszaj, fajasom nem volt, csak kemenyedes. Ket oraval kesobb jott az elso fajas, szuk harom orat vajudtam osszesen, majd kezdodott a kitolas. Az sem tartott sokaig, vagas, repedes nelkul szuletett meg a 4 kg-os fiam. Semmilyen erzestelenitot nem kaptam, mert olyan gyorsan tagultam, hogy nem volt ido adni (igaz, hogy nem is tartottam ra igenyt). Sem fajaserositot, sem semmi mast nem adtak be. Megis nyilt a mehszaj, ahogyan a nagykonyvben meg van irva. Kivanom hogy hasonloan sikeres es szep szulesed legyen!
A kérdező hozzászólása: Remélem azért könnyen megy majd a tágulás! ;) Köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!