Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet hogy valaki csak (582 db)

Hogy lehet, hogy valakinek csak negatív tesztjei lesznek, és mégis terhes?

Legjobb válasz: sehogy. olyan lehet hogy késöbb volt a fongatatás és így az elején még negatív a teszt de egy idö után pozitív lesz.

sehogy. olyan lehet hogy késöbb volt a fongatatás és így az elején még negatív a teszt de egy idö után pozitív lesz.
Elõfordulhat de nem általános. Általában a negatív az negatív, attól is függ mennyit késik, meg hogy késõi peteérés volt-e stb..
A kérdező hozzászólása: Az oké, de például van aki azt írta, hogy 6 hetes terhes negatív tesztekkel.
Lehet rám gondoltál.Késett a menszim már 2 hete és negatív volt.Nem éltük bele magunkat, hogy sikerült a baba.Vártunk még egy hónapot.Kimaradt és pozitív lett.Azóta 1, 5 éves a legény.:) E.
Barátnõmnél az elsõ lányánál még a vérvételnél sem volt biztos benne a doki hogy baba van.A teszt az pozitív lett de a vérvétel nem volt "biztos"Már 2 hónapos volt amikor azt mondta a doki hogy okés, tényleg terhes.Kicsit fura volt.:-)
A barátnõmnek -lett, de a doki 8hetes várandóságot állapított meg uh-on.Valószínûleg nem egy forma a szervezetünk hcg termelõdése..
Egy idõ után akkor is kell mutassa. Barátnõmnek 7 hetesen nem mutatta, doki állapította meg. De rá két napra azért csinált egy tesztet, halványan már látszott.

Hogy lehet, hogy valakinek csak 9 hetesen látnak valamit először a hüvelyi Uh-on és mégis rendbe van az embryo? Hová "bújhat" addig, hogy nem találják, látják? És ha van ilyen, miért idegesítik a kismamát a műtéttel?

Legjobb válasz: Szia! Az ultrahangos vizsgálat erõsen gép és személyfüggõ, tehát szubjektív. Én az adott idõben, mindig 2 helyre mentem ultrahangra, és 2 különbözõ leletet kaptam. Feltehetõen ha 3.helyre mentem volna, úgy az is teljesen más eredményû lett volna.:)

Szia! Az ultrahangos vizsgálat erõsen gép és személyfüggõ, tehát szubjektív. Én az adott idõben, mindig 2 helyre mentem ultrahangra, és 2 különbözõ leletet kaptam. Feltehetõen ha 3.helyre mentem volna, úgy az is teljesen más eredményû lett volna.:)
azért ez érdekes. 8 hetesen 14-15 mm körül van és a petezsák egyértelmûen meghatározza azt az icipici helyet, ahol az uh képen keresni kell.
A kérdező hozzászólása: Rosszul fogalmaztam meg a kérdést...üres petezsákot látnak a 8-9 hétig és aztán mégis rendben van az embryo...olvastam ilyet és nem értem...
1.vagyok. Ezért írtam, hogy gép és személyfüggõ. Nem mindegy ki nézi, mit néz, és mivel nézi azt.
Veled ez történt most? Vagy még nem látják?

Hogy lehet hogy valaki csak a 8. héten tudja meg hogy terhes? Megjön normálisan a mensese, vagy nem is foglalkozik ezzel?

Legjobb válasz: Szia!Én majdnem 9 hetesen tudtam meg a lányommal hogy terhes vagyok, sejtettem, de addig is elõfordult hogy hónapokig nem jött meg.De a barátnõm pl.az elsõ 3 hónapban menstruált.

Szia!Én majdnem 9 hetesen tudtam meg a lányommal hogy terhes vagyok, sejtettem, de addig is elõfordult hogy hónapokig nem jött meg.De a barátnõm pl.az elsõ 3 hónapban menstruált.
Van aki végig menstruál. Meg hát nem mindenkinek szabályos a menstruációja, így nem is feltünõ, ha késik. Sõt még az is lehet, hogy teszt nem mutatja ki, csak pl. a 8. héten vagy még késõbb. Nem hiszem, hogy van olyan nõ akit nem foglalkoztatna, hogy terhes. Ha akarta, akkor azért, ha nem akkor azért.
Szia! Nekem kimaradt egy alkalommal a menzeszem, ekkor csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Mikor másodszor is kimaradt, akkor is csináltam egy tesztet és az pozitív lett. A nõgyógyászom megállapította, hogy 8 hetes terhes vagyok. Hát így lehet, hogy késõn tudjuk meg.
Nekem a harmadik tesztem lett pozitiv csak és addig is eltelt egy kis idö .

Hogy lehet hogy valakinek könnyebb E/1-ben írni, míg más csak E/3-ban tud?

Barátnőmmel csinálunk egy közös blogot. Én E/3-ban írok, ő viszont csak E/1-ben tud. Szegényke most azon szenved hogy leírja a sztorit E/1-ben, és aztán átírja E/3-ba. Ez annyira fura.

Legjobb válasz: Én is csak E/1-ben tudok, és ez szerintem a gondolkodásmódon múlik, mármint, hogy hogy tudja elmesélni a történetet jobban. Nekem egy idõben az volt a gondom, hogy az egyik történetemet jelen idõben írtam, és annyira hozzá voltam szokva a múlthoz, hogy mindig vissza kellett olvasnom és kijavítgatni :D Amúgy szerintem meg tudjátok oldani úgy is, hogy te E/3-ban, õ pedig E/1-ben, vagyis én el tudnám képzelni. Érdekes is lenne az egyik fejezetben 'kívülrõl' szemlélni, a következõben pedig az egyik szereplõ szempontjából, esetleg több POVban. De ez csak az én véleményem, esetleg kérdezzétek meg az olvasóitokat, hogy olvasnák szívesebben, vagy mit tanácsolnak :) Sok sikert :D

Én is csak E/1-ben tudok, és ez szerintem a gondolkodásmódon múlik, mármint, hogy hogy tudja elmesélni a történetet jobban. Nekem egy idõben az volt a gondom, hogy az egyik történetemet jelen idõben írtam, és annyira hozzá voltam szokva a múlthoz, hogy mindig vissza kellett olvasnom és kijavítgatni :D Amúgy szerintem meg tudjátok oldani úgy is, hogy te E/3-ban, õ pedig E/1-ben, vagyis én el tudnám képzelni. Érdekes is lenne az egyik fejezetben 'kívülrõl' szemlélni, a következõben pedig az egyik szereplõ szempontjából, esetleg több POVban. De ez csak az én véleményem, esetleg kérdezzétek meg az olvasóitokat, hogy olvasnák szívesebben, vagy mit tanácsolnak :) Sok sikert :D
Én általában azokat a jeleneteket írom E/1-ben, amelyeknek a fõszereplõjével (vagyis ugyebár narrátorával) jól tudok azonosulni. Az is számít, hogy ha E/1-ben írsz, a narrátor karakter jelleme kihat a narrációs stílusra. Hiszen egy adott helyzetet teljesen máshogy él meg, mesél el két különbözõ ember. Nagyon jó példa erre például - hogy ismertebb regénnyel hozakodjak elõ - Rejtõ Jenõnek azon mûvei, amelyekben részint Fülig Jimmy a narrátor. Rejtõ annyira választékosan és szépen fogalmaz, hogy az idõnként már-már költõi. Azokban a részekben azonban, amelyeket F. J. mesél el, nyoma sincs költõiségnek és gyönyörû, romantikus leírásoknak. Mert Fülig Jimmy nem költõi, hanem csak egy egyszerû csavargó.
Ezt én se nagyon tudom elképzelni. Én E/1-ben és E/3-ban is szoktam írni. Nekem inkább a jelen és a múlt idõvel vannak gondjaim.
Nekem az a fura szokásom van, hogy ha E/1-ben írok, akkor mindig a jelen idõ a kézenfekvõbb, míg E/3-ban a múlt. Amúgy szerintem sem lehet olyan rossz, ha ez egyik fejezet E/3-as, a másik meg 1-es. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Tehát ha lenne egy blog ahol az egyik rész E/3-ban van a másik E/1-ben akkor elolvasnátok??
Miért ne? Ez nem hiba.
Én is szívesen, mondom, még élvezném is a változatosságot.

Aki szopi alatt lehet terhes, hogyan vette észre? Nem lehet, hogy valaki csak nagyon későn veszi észre?

Legjobb válasz: Én egy kicsit elkezdtem barnázni. Azt hittem megjön, de nem volt semmi. Ez már gyanús volt. Rá két napra teszteltem és halvány pozitív volt. Késõbb visszaszámoltam, akkor voltam a 4. hétben.

Én egy kicsit elkezdtem barnázni. Azt hittem megjön, de nem volt semmi. Ez már gyanús volt. Rá két napra teszteltem és halvány pozitív volt. Késõbb visszaszámoltam, akkor voltam a 4. hétben.
Szia!nemtudom, hogy olvasod e még, de gondoltam megkérdezem, hogy te császáral vagy természetesen szültél?
Szia!én voltam a második válaszoló, én szetetnék már kistesót, mert szerintem lenne rá idõm és energiám is! Hát a védekezés az van is meg nincs is.. :) nem védekezünk semmivel, csak "kelenföldön kiszálás" csak néha nem jön össze : )
A kérdező hozzászólása: Második válaszoló: Szeretnétek már a kistesót?? Én is 5 hónapja szültem... Védekeztek?? :-))
Értem, és az pontosan mennyi hónap szülés után?Már mi is ugy belevágnánk de nem merek kockáztatni.
Azt mondta õsszel egy rákszûrés és utána mehet. De mi elõbb kezdtük a próbálkozást.:)
Császárral. Még nincs tesó. De próbálkozunk:)
Általában 1 évet mondanak császár után.
Azért jövõ hét, mert nem pocsékolok rá majdnem egy ezrest fizu elõtt. Ha van, megvár:)
És neked mennyi idõt mondot az orvos, mert én nem beszéltem errõl dokival, és jó lenne tudni, hogy mikor jöhetne nálunk is a kistesó?!
A kérdező hozzászólása: :) ) Miért nem tesztelsz még a héten?? Nem vagy kíváncsi??
Kifogtam egy hibás tesztet, egy csík se volt rajta..majd ajövõ héten újra..
A kérdező hozzászólása: Majd írd meg, hogy mit teszteltél, ok??
A kérdező hozzászólása: Nekünk hamar, 4 hónap után jött össze...
Én 25 .-én:) Nem hát.:) Az elsõre 3, 5évet vártunk..
A kérdező hozzászólása: Én is Karácsonykor szültem (12.23.). Nem is védekeztek akkor most?? :-))
Én karácsonykor szültem, még nem volt mensesem, de holnap tesztelek:) Mellem nagyon feszít, hasam alul görcsölget, szívdobogás, hányinger..pont mint egy éve:) Na holnap kiderül, de ha mégsem, akkor még várunk a tesóra!:)
én 5 hónapja szültem, és megvannak azok a tüneteim amik terheségem elején voltak, barnáztam is két napig, vettem tesztet de az negativ lett, azt hittem babás vagyok de ezek szerint sajnos nem :(
Akkor várok még egy kicsit, elmegyek egy nõdokihoz és megkérdezem, hogy õ, hogy látja jónak!Köszike

Lehet, hogy valóban csak ennyi volt a gond? Vagy keressem még a hibát?

A hibát önmagamban. A barátom szakított velem lassan 1 éve, ? volt az els? szerelmem, iszonyatosan szerettük egymást, mindennél jobban, és nem is kérdés, hogy ez kölcsönös volt. Nagyon boldog voltam, amíg együtt voltunk, annyira szeretett..Viszont neki mindvégig azzal volt baja, hogy nagyon keveset találkoztunk, és ez az én hibám volt.. Több id?t is fordíthattam volna rá,és hasonlók.. Aztán egyszer nagyon nagyon összevesztünk, megbántottam ?t rettenetesen, és onnantól kezdve azt mondta, nem tudja mit érez. Még nagyon vonzódik hozzám, szeret, de nem szerelmes. (utólag rettenetesen bánom, hogy megbántottam, nem tudom miért fordultam úgy ki magamból) A lényeg ami lényeg, nekem még nagyon hiányzik, és próbáltam visszaszerezni, de már nem akarja. Azóta semmi önbizalmam sincs, el?tte sem volt sok, pedig mások szerint nagyon szép vagyok, meg okos és hasonlók. Én ennek az ellentétét gondolom magamról, mióta szakított velem, mert nagyon hirtelen szeretett ki bel?lem, és ? sem tudja, ennek mi volt a valódi oka.Ezért teljesen össszetörtem. Nem értem ?t, ? se magát, de azóta barátokat sem tudok szerezni, mert mindig azt érzem, hogy engem senki nem szeret. Nem tudom mit kéne tennem. Legyen önmagam, és viselkedjek úgy, ahogyan eddig? Egy elkeseredett 16 éves lány a volt barátom 15 éves

Legjobb válasz: -legyek Egyébként mások szerint kedves vagyok, meg vicces, de úgy látszik, ez nem volt elég..

A kérdező hozzászólása: -legyek Egyébként mások szerint kedves vagyok, meg vicces, de úgy látszik, ez nem volt elég..
Ugyan emiatt ne légy elkeseredve :) ... ha tényleg vicces, kedves stb... vagy akkor nem lesz nehéz egy új pasit találnod....Lehet amiatt kötõdsz hozzá, mert õ volt az elsõ. Ha megpróbáltad visszaszerezni de nem sikerült akkor szerintem hagyd...nem éri meg utána futni. Lesz másik hidd el;)
A kérdező hozzászólása: Csak annyira fáj, hogy nem szeret, én pedig bármit megtennék érte.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod !:)
Figyelj, sztem legyél egy kicsit erõsebb, ami elmúlt az elmúlt.Ne függjél másoktól, állj a talpadra és tojd le, h ki mit gondol. Legyen egy célod és ne bóklásszál mások után, mint gólyafos a levegõbe'.
Lépj túl ezen, tudom, nem könnyû. Fojtsd tanulásba a bánatod, meg foglald le magad valami értelmes dologgal, vagy akár több értelmes dologgal. Ne agyalogj sokat ezen, mert annál nehezebb lesz, inkább éld és élvezd az életet.
Én is hasonló cipõben járok mint te, csak engem meg is csaltak.. :) Ilyenkor nagyon szükséged van egy barátnõre, ha van akkor könnyebb lesz.. Menj bulizni, moziba bárhova, csak társaságba legyél, és mindig állj mindenhez pozitívan. Legyél rendbe magaddal, mert ha nem vagy elég magabiztos akkor tényleg nem lesznek rendben a dolgok.. Ha a barátod még érdekel, esetleg beszéltek is, azt ajánlom ne fejezd ki neki hogy mennyire hiányzik és szereted, mert pont ezt a reakciót várja. Lássa azt rajtad, hogy tökéletesen megvagy nélküle is, jobban fogod érdekelni. Ismerj meg új embereket, ki tudja melyikkel fog összejönni a dolog, és boldog leszel :) 16/L

Hogyan lehet elfelejteni valakit akit szeretünk? Mit kell ahhoz tenni, hogy végbe menjen? Tudom, hogy ki kell vernem a fejemböl, de nem megy, köszönöm a tanácsokat! A legnagyobbik gond az, hogy csak "sajnálatból" érdeklödött

Legjobb válasz: Hogyan tedd túl magad egy szakításon? Mielõtt felsorolnám, hogy nekem mi mûködött, tudnod kell, hogy nincs trükk arra, hogy hogyan tedd túl magad ezen. Nincs általánosan bevett szokás. Oké? "Az idõ minden sebet begyógyít, de nem végez plasztikai mûtétet." Lehet, hogy a hegeid emlékeztetnek majd arra, ha egy jó kapcsolatba kerülsz, hogy igenis értékelni tudd azt, de most nem azokat kell nyalogatnod. Még egyszer ezek nem feltétlenül válnak be neked, de meríthetsz belõlük. Húzd ki, ami nem tetszik, rakd bele a saját ötletedet. Tehát: [1.] Minden hozzá fûzõdõ kötõdésedet dobd el! Annyit, amennyit csak tudsz. Most azonnal! Kerül, amibe kerül. Töröld mobilból a számát, dobd el a feljegyzéseket, azokat a számokat, amik csak az õ barátaihoz tartoznak. Szedd ki a Top 10 pasidból / nõdbõl! Ez a legnehezebb! Mert õket kívánod a legjobban... De akkor is tedd meg! Visszateheted, ha átestél az egészen. [2.] Tüntess el mindent, ami rá emlékeztet! Szabadulj meg mindentõl SMS, email, közös képek, az õ zenéje, a filmjei, a tõle kapott bármit (póló, fakanál, zokni). Dobd ki azt a pólot, amiben nálad aludt. Anyám azt mondta: "Amit nem lát a szem, arra nem gondol az agy." És ebben teljesen igaza volt. [3.] Foglald el magad mentálisan! Ha valamit elhanyagoltál, amíg vele voltál, azt vedd elõ. Az voltál te. Menj kirándulni (http://ttt.tr.hu) , tölts több szabadidõt a te barátaiddal. Kezdj bele új hobbikba. Terheld le az elméd, hogy tudjál új dolgokon agyalni. [4.] Test mozgás! Fizikailag is terheld le magad! Kezdj el gyúrni, adj le 2-3 kilót, járj úszni, falat mászni, bringázni, ami csak tetszik. Fizikai leterhelés segít felszabadítani azokat a hormonokat (endorfin), amik segítik a tovább lépést, és önbizalmat adnak! [5.] Ön-kiteregetés szégyen nélkül! Naplót írtam, hogy leírjam, mi van velem. És csak is velem. Pl: "Nem voltam túl jó edzésen, végre sikerült megcsinálni a tie fighter makettemet, közlekedésben bunkók voltak velem, ma 2 gólt is rúgtam a hétvégi focinál, ihb bulin lehánytam magam, ez erdõben õzeket láttam..." mindent. jót, rosszat, undorítót, mindent, ami én vagyok. Ez segített, hogy újra nyíltan megbarátkozzam magammal. [6.] Emlékezz, miért akarsz továbblépni! Ez most egy kicsit kínos lehet ... Fogj egy papírt és írj le minden rosszat a volt kapcsolatodról. Ez a kis gyakorlat sokat segített nekem. Emlékeztetett arra, hogy a továbblépés jó dolog. Majd ha érzelmileg stabilabb leszel, és elbírod, akkor visszamehetsz és a jó dolgokat is felidézheted. [7.] Nézz szembe a valósággal! Ha kell, emlékeztesd magad: tanultál a kapcsolatból ... és még sok "tananyag" vár rád a jövõben is. :) [8.] Kezdj randizni És ne csak a kezeddel! Ha úgy érzed, készen állsz rá, kezdj el újra randizni, sokat, amennyit csak kívánsz. Akár minden este! Ha nincs a környezetedben sok randi lehetõség, próbálkozhatsz oldalakon is. Találkozz és ismerkedj meg új emberekkel! Rázódj vissza az ismerkedésbe. [9.] Az Idõ a Tiéd! Most rád szakadt egy halom szabadidõ. Független és szabad vagy! Kezd el magadra fordítani ezt az idõt. Kényeztesd az elméd egy izgató könyvvel, vagy egy izgató ... "videó játékkal"! Vagy a tested egy igazi masszázzsal! Egy új szex játékkal felfedezheted a szexualitásod. Légy önzõ és kényeztesd magad, amennyire csak tetszik! Mert az idõ, csak a Tiéd! [10.] Visszatekintés Ha ezeken túl vagy, nézz tükörbe és értékeld újra a kapcsolataidat, mielõtt új komolyabb kapcsolatba lépsz valakivel. Miért tört meg az elõzõ kapcsolat, hol akadt el? Fejleszteni kéne kommunikációs képességeiden? Az eddigi kapcsolataidban mi volt az a pároddal az összeférhetetlenség fõ oka? Miért volt ilyen a párod? Ez segít abban, hogy újra tudd értékelni magad, abban, hogy jobb társa lehess valakinek, abban hogy fejleszthessed magad, azért hogy könnyebben tudd kezelni a kapcsolatodat. Megerõsít. Idõ kell hozzá. Nos, ennyit tudok felmutatni. Remélem volt benne hasznos rész is. //Laci Green

Hogyan tedd túl magad egy szakításon? Mielõtt felsorolnám, hogy nekem mi mûködött, tudnod kell, hogy nincs trükk arra, hogy hogyan tedd túl magad ezen. Nincs általánosan bevett szokás. Oké? "Az idõ minden sebet begyógyít, de nem végez plasztikai mûtétet." Lehet, hogy a hegeid emlékeztetnek majd arra, ha egy jó kapcsolatba kerülsz, hogy igenis értékelni tudd azt, de most nem azokat kell nyalogatnod. Még egyszer ezek nem feltétlenül válnak be neked, de meríthetsz belõlük. Húzd ki, ami nem tetszik, rakd bele a saját ötletedet. Tehát: [1.] Minden hozzá fûzõdõ kötõdésedet dobd el! Annyit, amennyit csak tudsz. Most azonnal! Kerül, amibe kerül. Töröld mobilból a számát, dobd el a feljegyzéseket, azokat a számokat, amik csak az õ barátaihoz tartoznak. Szedd ki a Top 10 pasidból / nõdbõl! Ez a legnehezebb! Mert õket kívánod a legjobban... De akkor is tedd meg! Visszateheted, ha átestél az egészen. [2.] Tüntess el mindent, ami rá emlékeztet! Szabadulj meg mindentõl SMS, email, közös képek, az õ zenéje, a filmjei, a tõle kapott bármit (póló, fakanál, zokni). Dobd ki azt a pólot, amiben nálad aludt. Anyám azt mondta: "Amit nem lát a szem, arra nem gondol az agy." És ebben teljesen igaza volt. [3.] Foglald el magad mentálisan! Ha valamit elhanyagoltál, amíg vele voltál, azt vedd elõ. Az voltál te. Menj kirándulni (http://ttt.tr.hu) , tölts több szabadidõt a te barátaiddal. Kezdj bele új hobbikba. Terheld le az elméd, hogy tudjál új dolgokon agyalni. [4.] Test mozgás! Fizikailag is terheld le magad! Kezdj el gyúrni, adj le 2-3 kilót, járj úszni, falat mászni, bringázni, ami csak tetszik. Fizikai leterhelés segít felszabadítani azokat a hormonokat (endorfin), amik segítik a tovább lépést, és önbizalmat adnak! [5.] Ön-kiteregetés szégyen nélkül! Naplót írtam, hogy leírjam, mi van velem. És csak is velem. Pl: "Nem voltam túl jó edzésen, végre sikerült megcsinálni a tie fighter makettemet, közlekedésben bunkók voltak velem, ma 2 gólt is rúgtam a hétvégi focinál, ihb bulin lehánytam magam, ez erdõben õzeket láttam..." mindent. jót, rosszat, undorítót, mindent, ami én vagyok. Ez segített, hogy újra nyíltan megbarátkozzam magammal. [6.] Emlékezz, miért akarsz továbblépni! Ez most egy kicsit kínos lehet ... Fogj egy papírt és írj le minden rosszat a volt kapcsolatodról. Ez a kis gyakorlat sokat segített nekem. Emlékeztetett arra, hogy a továbblépés jó dolog. Majd ha érzelmileg stabilabb leszel, és elbírod, akkor visszamehetsz és a jó dolgokat is felidézheted. [7.] Nézz szembe a valósággal! Ha kell, emlékeztesd magad: tanultál a kapcsolatból ... és még sok "tananyag" vár rád a jövõben is. :) [8.] Kezdj randizni És ne csak a kezeddel! Ha úgy érzed, készen állsz rá, kezdj el újra randizni, sokat, amennyit csak kívánsz. Akár minden este! Ha nincs a környezetedben sok randi lehetõség, próbálkozhatsz oldalakon is. Találkozz és ismerkedj meg új emberekkel! Rázódj vissza az ismerkedésbe. [9.] Az Idõ a Tiéd! Most rád szakadt egy halom szabadidõ. Független és szabad vagy! Kezd el magadra fordítani ezt az idõt. Kényeztesd az elméd egy izgató könyvvel, vagy egy izgató ... "videó játékkal"! Vagy a tested egy igazi masszázzsal! Egy új szex játékkal felfedezheted a szexualitásod. Légy önzõ és kényeztesd magad, amennyire csak tetszik! Mert az idõ, csak a Tiéd! [10.] Visszatekintés Ha ezeken túl vagy, nézz tükörbe és értékeld újra a kapcsolataidat, mielõtt új komolyabb kapcsolatba lépsz valakivel. Miért tört meg az elõzõ kapcsolat, hol akadt el? Fejleszteni kéne kommunikációs képességeiden? Az eddigi kapcsolataidban mi volt az a pároddal az összeférhetetlenség fõ oka? Miért volt ilyen a párod? Ez segít abban, hogy újra tudd értékelni magad, abban, hogy jobb társa lehess valakinek, abban hogy fejleszthessed magad, azért hogy könnyebben tudd kezelni a kapcsolatodat. Megerõsít. Idõ kell hozzá. Nos, ennyit tudok felmutatni. Remélem volt benne hasznos rész is. //Laci Green
Tereld el a gondolataidat, foglalkozz mással, ismerkedj. stb
Hogy érted hogy sajnálatból? Mi történt??

Ha egy ikerház két külön lakása és a telek, amelyen épült közös tulajdonban van és csak használati szerződés alapján van megosztva, akkor, hogyan lehet eladni valakinek a tulajdoni hányadát?

Ha valaki eladja a közös tulajdonban lévő rá eső részét, akkor az egész ingatlan (két lakás, és az egész telek) árát kell alapul venni, vagy a használati szerződésben rögzített, az eladó által használt részt? Tehát mivel közös tulajdonban van mindkét lakás, ha valaki eladja a tulajdoni hányadát (pl. 1/2 tulajdoni részét), ez esetben törvényileg tulajdonképpen a két lakást együtt adja el az egész közös telekkel, amely egész ingatlant ő közösen tulajdonol valakivel, vagy csak a használati szerződésben szereplő, általa használt lakást és telekrészt? Ezzel összefüggésben pedig, ha az eladást követően utólag a nav árat akar emelni, akkor a közös tulajdonban lévő egész ingatlant és az egész telek területét veszi alapul (tehát a két lakást az egész telekkel), vagy szintén csak a használati szerződésben szereplő, az eladó által használt telekrészt és lakást mérhetik és értékelhetik fel?

Legjobb válasz: Az osztatlan közös tulajdonban lévõ tulajdonrészt ugyanúgy lehet eladni, mint az önálló ingatlant. Annyiban tér el, hogy osztatlan közös tulajdonos esetén a tulajdonostársaknak elõvételi joguk van és szerzõdéskötéskor a szerzõdés feltételeinek - különösen az árnak - az ismeretében nyilatkozni kell az elõvételi jogról való lemondásról. Ezért a szerzõdésben a ténylegesen kikötött árat kell rögzíteni, mert ha egy alacsonyabb feltüntetett ár esetén a tulajdonostársnak megéri megvenni az eladásra kínált tulajdoni hányadot, akkor az eladó bukhat. A NAV a saját tulajdoni hányad értékét vizsgálja, ebbe beleszámítja a lakás, a telekrész értékét, tehát az értékmegállapítás nem a teljes ingatlanra, hanem csak az adásvétel tárgyát képezõre történik.

Az osztatlan közös tulajdonban lévõ tulajdonrészt ugyanúgy lehet eladni, mint az önálló ingatlant. Annyiban tér el, hogy osztatlan közös tulajdonos esetén a tulajdonostársaknak elõvételi joguk van és szerzõdéskötéskor a szerzõdés feltételeinek - különösen az árnak - az ismeretében nyilatkozni kell az elõvételi jogról való lemondásról. Ezért a szerzõdésben a ténylegesen kikötött árat kell rögzíteni, mert ha egy alacsonyabb feltüntetett ár esetén a tulajdonostársnak megéri megvenni az eladásra kínált tulajdoni hányadot, akkor az eladó bukhat. A NAV a saját tulajdoni hányad értékét vizsgálja, ebbe beleszámítja a lakás, a telekrész értékét, tehát az értékmegállapítás nem a teljes ingatlanra, hanem csak az adásvétel tárgyát képezõre történik.
A kérdező hozzászólása: "A NAV a saját tulajdoni hányad értékét vizsgálja, ebbe beleszámítja a lakás, a telekrész értékét, tehát az értékmegállapítás nem a teljes ingatlanra, hanem csak az adásvétel tárgyát képezõre történik." Értem, csak osztatlan közös tulajdon esetén nincs saját tulajdoni hányad. Van külön használati megállapodás, csak kérdés, hogy azt a nav figyelembe veszi-e?
De van. A tulajdoni lapon szerepel, hogy milyen arányban vagytok tulajdonosok, pl. 1/2, 1/4 stb. De a két lakás értéke nem biztos, hogy azonos, még akkor sem, ha azonos az alapterülete. Az egyik csináltatott pl. utólagos hõszigetelést, a másik nem. Az egyik el van látva betörésvédelmi eszközökkel, a másik nincs és sorolhatnám.

4 nappal mielõtt megjött volna barnáztam egy fél napig. Aztán elmúlt, mintha elvágták volna, majd megjött rendesen. Szerintetek ez mi lehet? Lehet, hogy "valaki" meg akart tapadni, aztán mégsem sikerült? Vagy csak hiú ábrándokat kergetek.

Legjobb válasz: Hát ha beágyazódás volt, de mégsem sikerült, akkor (nem bántásból) jobb hogy megjött idõben, és nem egy missed ab-bal végzõdött. Valószínûleg már nem fog kiderülni. De új hónap, új remény! Ezért nem jó ha valaki menses elõtt tesztel, mert nagyot lehet csalódni. Sok sikert neked!

Hát ha beágyazódás volt, de mégsem sikerült, akkor (nem bántásból) jobb hogy megjött idõben, és nem egy missed ab-bal végzõdött. Valószínûleg már nem fog kiderülni. De új hónap, új remény! Ezért nem jó ha valaki menses elõtt tesztel, mert nagyot lehet csalódni. Sok sikert neked!
Ez már nem fog kiderülni, de szerintem ne ez legyen inkább ábránd, hanem, hogy a következõ hónap sikerül! :) Sok szerencsét! Most már ne agyalj ezen!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!