Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet hogy valaki (6235 db)

Az hogy lehet, hogy valakit senki se tud elfogadni és jóba lenni vele?

Hiába próbál beszélgetni a többiekkel, haverkodni velük, a vége mindig ugyan az. Senkit se érdekel, senki nem haverkodik és nem beszél vele. Talán nem is utálják annyira, viszont senki nem hajlandó elfogadni olyannak amilyen, és beszélni vele. Õ egy kamasz fiú, aki már több iskolában volt, mindenhol ugyan ezt tapasztalta. Nem túl szórakoztató és bulizós ember, de rendes és szeretne beszélgetni másokkal. Mi lehet az oka annak, ha valakivel senki nem hajlandó?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem megfelelõ helyekre próbált beilleszkedni. Ha megtalálná a neki való közösséget, ahol hozzá hasonló emberek vannak, ott bizonyára befogadnák. Lehet az is, hogy tényleg van vele valami gond, bár a leírásodban nem esett szó ilyesmirõl. Például aki hazudós, pletykás vagy képmutató, azt hiába jó fej, sehol sem fogadják szívesen. Szóval szerintem az elsõ.

Lehet, hogy nem megfelelõ helyekre próbált beilleszkedni. Ha megtalálná a neki való közösséget, ahol hozzá hasonló emberek vannak, ott bizonyára befogadnák. Lehet az is, hogy tényleg van vele valami gond, bár a leírásodban nem esett szó ilyesmirõl. Például aki hazudós, pletykás vagy képmutató, azt hiába jó fej, sehol sem fogadják szívesen. Szóval szerintem az elsõ.

Szerintetek, hogy lehet, hogy valaki az egyik gyerekét szereti a másikat nem?

Páromnak két gyereke van (két nõtõl), a lányát két éves koráig nevelte a fiát egyáltalán nem. Ma azt mondta nekem, hogy a fia iránt semmit nem érez de a lányát nagyon szereti. Tényleg van ilyen?

Legjobb válasz: Lehet, hogy a fiával csak kéthetenként, vagy még ritkábban találkozott. Így nem alakult ki közöttük jó kapcsolat. Esetleg még ellene is neveli az anyuka.

Lehet, hogy a fiával csak kéthetenként, vagy még ritkábban találkozott. Így nem alakult ki közöttük jó kapcsolat. Esetleg még ellene is neveli az anyuka.
A kérdező hozzászólása: Nem járok úgy. Sajnos családi okok miatt nem tarthatta a gyerekeivel a kapcsolatot.
Kapj a fejedhez, nehogy terhes maradj mert úgy jársz, mint az elõdeid!
Na és te ilyennel készülsz "közös" inkább egyedülálló jövõre? Te sem tanulsz más hibájából.
Hát. Nekem van egy bátyám. 15 éves. Sokáig drogozott(állítólag leszokott, de mi a garancia?), most "csak" füvezik, és mellette cigizik. Iskolába nem jár, emiatt nincs is családi pótlékunk neki, csak nekem. Minden harmadnap be van b*szva, és semmit nem segít. Én teljes mértékben az ellentéte vagyok. Jól tanulok, és még egyszer sem próbáltam ki semmit, amin õ már rég túl van. Ebben az esetben úgy érzem jogos a szüleim részérõl, hogy engem jobban szeretnek, mint õt. Viszont, hogy a párod miért érezd így, ezt csak is tõle tudhatod meg. 13L
A kérdező hozzászólása: Gyereket nem tervezünk de ha jönni akar jöhet.
Biztosan lehetséges... Komoly kapcsolatot és gyereket tervezel egy olyan emberrel aki már két gyereket elhagyott, és ahogy kivettem a szavaidból, évek óta nem látott?
Azt nem tudom, hogy ilyen van-e, de én a helyedben lépnék...
A kérdező hozzászólása: A fiával soha nem tartotta a kapcsolatot a lányát nyolc évesen látta utoljára.
Kolléganõm élettársának elõzõ két kapcsolatából vannak gyerekei. Az elsõ házasságából 2, azokat imádja, elkényezteti. A második kapcsolatból született gyereket nem szereti. Ennek pedig az az oka, hogy a harmadik gyerek úgy csúszott be, hogy még házas volt az apuka, tehát megcsalásból. A házassága erre ráment, és ahogy elnézem, ezt bánja egész életében, pontosan tudja, mennyire cserbenhagyta a feleségét és a gyerekeit, és gondolom kivetíti ezt a rossz érzést a harmadik gyerekre, aki miatt az egész kufirc kitudódott, és emiatt nem is szereti.
Mi van? Valaki pisztolyt szegezett a fejéhez? Te nagyon naív vagy kérdezõ!

Hogy lehet hogy valaki 20 éves fiú, jól néz ki, de még szűz? :O

Legjobb válasz: 1. lehet,hogy vallásos és a házasságig meg akarja "tartani" a szüzességét. 2. ami sokkal valószínûbb:D az az,hogy nem találta meg azt a lányt akivel érdemes lenne elveszíteni és párkapcsolatba lenni:)

1. lehet, hogy vallásos és a házasságig meg akarja "tartani" a szüzességét. 2. ami sokkal valószínûbb:D az az, hogy nem találta meg azt a lányt akivel érdemes lenne elveszíteni és párkapcsolatba lenni:)
Lehet hogy önértékelési problémái voltak ezért nem csajozott annyit :) 22/F
Az még szerintem nem a gázos kategória.. Lehet késõbb érõ tipus vagy nem mer kezdeményezni a lányoknál..
hogy mégsem néz ki olyan jól :-D
nem feltétlenül
vagy antiszociális
Mert a két dolog nem függ össze.
Ha tényleg jól néz ki, akkor v buzı, v nem is akarja elveszteni vmiért.
lehet, hogy eddig nem talált arra érdemes lányt. az én párom is szûz volt 21 éves koráig, én "rontottam meg" :P pedig õ is kifejezetten helyes srác, csak a környezetében vagy nem vették komolyan a lányok, vagy éretlen kiscsajokkal akadt csak össze, és még sorolhatnám. nincs ezzel gond szerintem, fõleg a mai világban, ahol a rendesebb srácoknak egyre kisebb esélye van párt találni. 23/l
kicsi neki vagy meleg..

A mai világban hogy lehet, hogy valaki jó hang nélkül is lehet énekes?

Legjobb válasz: Mert a tömegeknek elsõsorban az számít, hogy a média, ami a közízlést formálja, mit tol az arcukba, ez meg pusztán üzlet. Marketing szakemberek kielemzik, hogy most mit vennének a népek legjobban, és csinálnak egy olyan sztárt. A jó hang abszolút nem feltétel, mert a mai stúdióeszközökkel, ha csak egy hangon felmondasz egy szöveget, utána a hangmérnök olyan áriát csinál belõle, hogy bármelyik operaénekesnek becsületére válna.

Mert a tömegeknek elsõsorban az számít, hogy a média, ami a közízlést formálja, mit tol az arcukba, ez meg pusztán üzlet. Marketing szakemberek kielemzik, hogy most mit vennének a népek legjobban, és csinálnak egy olyan sztárt. A jó hang abszolút nem feltétel, mert a mai stúdióeszközökkel, ha csak egy hangon felmondasz egy szöveget, utána a hangmérnök olyan áriát csinál belõle, hogy bármelyik operaénekesnek becsületére válna.
Ha belegondolsz régen sem volt minden énekesnek jó hangja.
Énekes bárki lehet. Más kérdés, hogy kinek van kedve hallgatni. Azt meg mindenki döntse el saját ízlése szerint.
Én azért túl sok ilyet nem tudnék mondani. Kire gondolsz? Talán egy kivétel ez alól a rap, hiszen ott technikailag nem is énekelnek, hanem rappelnek.
Pénz-Pénz-Pénz. Vagyis az "énekes" ma nem egyenlõ a "sztárral". Egy Justin Biebernek pl. milliószor nagyobb (és jóval kevésbé igényes) célközönsége van, mint pl. Andrea Bocellinek, pedig azt gondolom, Bocelli lépteinek hangját is kellemesebb hallgatni, mint Bieber ún. zenéit. Sõt, azt gondolom manapság minimális "mennyiségû", igazi énekes van a mainstream-körben. A többségük teljesen (mondhatni érdemtelenül) ismeretlen a nagy tömegek számára.
A kérdező hozzászólása: Justin Biebernek sincsen olyan jó hangja inkább átlagos, tucat hang, de mint montad mégis rengeteget keres, vagy mondjuk ha Sp számait kéne végig hallgatnom, tuti végem lenne
Akkor ne hallgasd, ennyi.
ma már csak az a lényeg h cuki pofid legyen, és erre bukik a sok kis tiniribi, és ezt okosan ki is használja a média :D kivétel én :D 14/L

Hogy lehet, hogy valakinek csak negatív tesztjei lesznek, és mégis terhes?

Legjobb válasz: sehogy. olyan lehet hogy késöbb volt a fongatatás és így az elején még negatív a teszt de egy idö után pozitív lesz.

sehogy. olyan lehet hogy késöbb volt a fongatatás és így az elején még negatív a teszt de egy idö után pozitív lesz.
Elõfordulhat de nem általános. Általában a negatív az negatív, attól is függ mennyit késik, meg hogy késõi peteérés volt-e stb..
A kérdező hozzászólása: Az oké, de például van aki azt írta, hogy 6 hetes terhes negatív tesztekkel.
Lehet rám gondoltál.Késett a menszim már 2 hete és negatív volt.Nem éltük bele magunkat, hogy sikerült a baba.Vártunk még egy hónapot.Kimaradt és pozitív lett.Azóta 1, 5 éves a legény.:) E.
Barátnõmnél az elsõ lányánál még a vérvételnél sem volt biztos benne a doki hogy baba van.A teszt az pozitív lett de a vérvétel nem volt "biztos"Már 2 hónapos volt amikor azt mondta a doki hogy okés, tényleg terhes.Kicsit fura volt.:-)
A barátnõmnek -lett, de a doki 8hetes várandóságot állapított meg uh-on.Valószínûleg nem egy forma a szervezetünk hcg termelõdése..
Egy idõ után akkor is kell mutassa. Barátnõmnek 7 hetesen nem mutatta, doki állapította meg. De rá két napra azért csinált egy tesztet, halványan már látszott.

Hogy lehet, hogy valaki óvszerrel is terhes lesz?

Rengeteg ilyet lehet hallani? Ennyire veszélyes? Mi mindíg azt használunk, nem tudom elképzelni, hogy ha normálisan használják hogy lesznek terhesek?Gagyit vesznek, vagy bénáznak és kijukad?

Legjobb válasz: Van olyan, hogy nem lehet észrevenni ,mert nem kiszakad, hanem csak irinyó pirinyó lyuk van rajta.

Van olyan, hogy nem lehet észrevenni , mert nem kiszakad, hanem csak irinyó pirinyó lyuk van rajta.
A kérdező hozzászólása: de ha a végén vizes teszttel ellenõrizzük, akkor tuti nincs baja ugye? Mármint hogy vízzel megtöltjük, akkor bármilyen pici is a lyuk, spriccelnie kellene.
Nem tudom, mit jelent nálad, hogy "bénáznak". Mi 4 éve vagyunk együtt, egy hónapig próbáltunk meg óvszerrel védekezni - valószínûleg nem bénáztunk, vagy ha igen, 4 éve azt tesszük, és nem is gagyit vettünk, durexet asszem, 3 biztosan kiszakadt... Lehet, hogy a szállítmány volt rossz, nem tudom.
A kérdező hozzászólása: mi is azt használunk. Eddig még sosem szakadt ki. Ez sok mindentõl függ. ELsõsorban mindíg azt mondták hogy a nem megfelelõ használat miatt. Ha a pasi pl nagyon hevesen csinálja...de akkor lehet csak butaság :) Nem tudom :)
Elsõsorban a nem megfelelõ használat miatt következik be a terhesség, igen, jól tudod. Elõváladékos kéz, csak néhány lökés gumi nélkül, nincs rendesen feltéve, a végén lecsúszik, kiszakad, kétszer használják... Ilyesmik. De teljesen szabályos használat mellett is elõfordulhat néhány terhesség, nagyon kevés. Lehet a gumin láthatatlan, apró lyuk, pl. Elég egyetlen spermium, ami valahogy utat tör magának és felúszik a petéig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) Hát én mindíg leelenõrzöm vizzel, mert az a biztos. Kimutatja, ha egy kicsi lyuk is van rajta :) Aztán még mindíg jobb rögtön a sex után észrevenni és menni gyógyszerért... (Bár azokat nem szeretem, azért nem szedek tabit sem, inkább óvatos vagyok, nem akarok késõbb meddõ lenni)

Hogy lehet hogy valakinek könnyebb E/1-ben írni, míg más csak E/3-ban tud?

Barátnőmmel csinálunk egy közös blogot. Én E/3-ban írok, ő viszont csak E/1-ben tud. Szegényke most azon szenved hogy leírja a sztorit E/1-ben, és aztán átírja E/3-ba. Ez annyira fura.

Legjobb válasz: Én is csak E/1-ben tudok, és ez szerintem a gondolkodásmódon múlik, mármint, hogy hogy tudja elmesélni a történetet jobban. Nekem egy idõben az volt a gondom, hogy az egyik történetemet jelen idõben írtam, és annyira hozzá voltam szokva a múlthoz, hogy mindig vissza kellett olvasnom és kijavítgatni :D Amúgy szerintem meg tudjátok oldani úgy is, hogy te E/3-ban, õ pedig E/1-ben, vagyis én el tudnám képzelni. Érdekes is lenne az egyik fejezetben 'kívülrõl' szemlélni, a következõben pedig az egyik szereplõ szempontjából, esetleg több POVban. De ez csak az én véleményem, esetleg kérdezzétek meg az olvasóitokat, hogy olvasnák szívesebben, vagy mit tanácsolnak :) Sok sikert :D

Én is csak E/1-ben tudok, és ez szerintem a gondolkodásmódon múlik, mármint, hogy hogy tudja elmesélni a történetet jobban. Nekem egy idõben az volt a gondom, hogy az egyik történetemet jelen idõben írtam, és annyira hozzá voltam szokva a múlthoz, hogy mindig vissza kellett olvasnom és kijavítgatni :D Amúgy szerintem meg tudjátok oldani úgy is, hogy te E/3-ban, õ pedig E/1-ben, vagyis én el tudnám képzelni. Érdekes is lenne az egyik fejezetben 'kívülrõl' szemlélni, a következõben pedig az egyik szereplõ szempontjából, esetleg több POVban. De ez csak az én véleményem, esetleg kérdezzétek meg az olvasóitokat, hogy olvasnák szívesebben, vagy mit tanácsolnak :) Sok sikert :D
Én általában azokat a jeleneteket írom E/1-ben, amelyeknek a fõszereplõjével (vagyis ugyebár narrátorával) jól tudok azonosulni. Az is számít, hogy ha E/1-ben írsz, a narrátor karakter jelleme kihat a narrációs stílusra. Hiszen egy adott helyzetet teljesen máshogy él meg, mesél el két különbözõ ember. Nagyon jó példa erre például - hogy ismertebb regénnyel hozakodjak elõ - Rejtõ Jenõnek azon mûvei, amelyekben részint Fülig Jimmy a narrátor. Rejtõ annyira választékosan és szépen fogalmaz, hogy az idõnként már-már költõi. Azokban a részekben azonban, amelyeket F. J. mesél el, nyoma sincs költõiségnek és gyönyörû, romantikus leírásoknak. Mert Fülig Jimmy nem költõi, hanem csak egy egyszerû csavargó.
Ezt én se nagyon tudom elképzelni. Én E/1-ben és E/3-ban is szoktam írni. Nekem inkább a jelen és a múlt idõvel vannak gondjaim.
Nekem az a fura szokásom van, hogy ha E/1-ben írok, akkor mindig a jelen idõ a kézenfekvõbb, míg E/3-ban a múlt. Amúgy szerintem sem lehet olyan rossz, ha ez egyik fejezet E/3-as, a másik meg 1-es. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :) Tehát ha lenne egy blog ahol az egyik rész E/3-ban van a másik E/1-ben akkor elolvasnátok??
Miért ne? Ez nem hiba.
Én is szívesen, mondom, még élvezném is a változatosságot.

Hogy lehet, hogy valakinek fel van függesztve az adószáma és működik a boltja?

Volt itt a gyakorin egy kérdés egyéni vállalkozók adat keresésér?l, ott adtak meg egy linket. Kíváncsiságból lekérdeztem az adatait az egyik boltnak (arra voltam kíváncsi, milyen adatokat ad ki), ahol vásárolni szoktunk (rajta van a nyugtán az adószáma, épp aznap vásároltunk nála) és azt adta ki a rendszer, hogy fel van függesztve az adószáma.

Legjobb válasz: Az adózó sokszor tudomással sem bír arról, hogy felfüggesztették az adószámát, mivel errõl a hivatalos értesítést a kifüggesztés az érintett apeh igazgatóságon. Tehát nem biztos hogy tud róla. Én szólnék neki.

Az adózó sokszor tudomással sem bír arról, hogy felfüggesztették az adószámát, mivel errõl a hivatalos értesítést a kifüggesztés az érintett apeh igazgatóságon. Tehát nem biztos hogy tud róla. Én szólnék neki.
Úgy, h eddig még nem ellenõrizte fizikailag az adóhivatal. Ciki.
A kérdező hozzászólása: De miért függeszthették fel az adószámát? Nem vagyunk olyan viszonyban, hogy csak úgy odamenjek és mondjam neki, hogy fel van függesztve az adószáma. Lehet azt gondolná, hogy kutakodok utána. Holott nem õt akartam személy szerint megnézni, csak az az egy ilyen blokkom volt ami egyéni vállalkozótól van és nem cégtõl.
Pl.azért függesztenek fel egy adószámot mert elmulasztotta a bevallást. Ez 60 napig él.Ez alatt vígan mûködhet a vállalkozás, számlát bocsájthat ki, törvényesen mûködik. Az igaz hogy nem igényelhet vissza Áfa-t, és adóvisszatérítésre sem jogosult.A cégeket minden esetben felszólítják a mulasztás miatt. Ha a 60 nap alatt nem teljesíti az elmulasztott bevallást, felszámolják a céget, törlik az adószámát.

Hogy lehet hogy valaki ennyire (. )? (lent a többi)

..szerelmes (?!). Van egy barátn?m. És van a szomszédjuk, akivel pont egy éve lakik egy házban. A fiú egy, másfél évvel id?sebb nála. A lány valami hihetetlenül belé van esve. Nem teléik úgy el nap, hogy valami úton-módon nem hozná szóba. Itt nem is lenne baj, csak a fiú valami eszméletlen bunkó se*fej. Egyszer jófej, meg megkérdezi hogy "szerinted lehet köztünk több barátságnál is? Esetleg elfogadnál a pasidként" majd azután jön egy jobb csaj vagy akármi, azonnal rá hajt és amikor meg a barátn?m ráír akkor meg azt irja, te kis sz*r, meg a sza*os kis életed nem ér semmit, senkiházi vagy stb. Barátn?m, ezt persze, (amilyen szerelmes), el is t?ri. És alig várja, hogy újra jóba legyenek. Bármi kis apró megjegyzésére, vagy bármiére ugrik és reménykedik. A pasi meg csak kihasználja. Ráadásul egy folytában mondja, hogy kitörli az élet?b?l, az összes közösségi oldalról, mindenféle kapcsolatot megsz?ntet vele. Ezt persze nehezíti az is, hogy egy házban laknak, és a szül?k jóban vannak stb.

Legjobb válasz: Szerintem két okból nem felejti el. Az egyik pont az, hogy így viselkedik vele. Állandóan kockára van téve a boldogság, akkor is, amikor épp kedves hozzá – ez fenntartja az érdeklõdést iránta, és a jó pillanatok valószínûleg a mennyekbe repítik – õ ezeknek a pillanatoknak él, és képes hetekig várni 1-1 ilyen napra. Ez az aljas mézesmadzag-effektus bizonyára állandó feszültséget kelt, és ez tartja azonos szinten a permanens rajongást. A másik oka, hogy egy helyen laknak. Nap mint nap látja – persze, hogy nem felejt, ha állandóan kapja az impulzust. Akkor látnék esélyt a felejtésre, ha valamelyikük elköltözne..

Szerintem két okból nem felejti el. Az egyik pont az, hogy így viselkedik vele. Állandóan kockára van téve a boldogság, akkor is, amikor épp kedves hozzá – ez fenntartja az érdeklõdést iránta, és a jó pillanatok valószínûleg a mennyekbe repítik – õ ezeknek a pillanatoknak él, és képes hetekig várni 1-1 ilyen napra. Ez az aljas mézesmadzag-effektus bizonyára állandó feszültséget kelt, és ez tartja azonos szinten a permanens rajongást. A másik oka, hogy egy helyen laknak. Nap mint nap látja – persze, hogy nem felejt, ha állandóan kapja az impulzust. Akkor látnék esélyt a felejtésre, ha valamelyikük elköltözne..
sajnos lehet. mindaddig hihetetlen amíg meg nem esik az emberrel....
Mindenki a saját hibájából tanul. Talán mihamarabb felébred a barátnõd, hogy ez igy nem mehet tovább...

Hogy lehet hogy valaki csak a 8. héten tudja meg hogy terhes? Megjön normálisan a mensese, vagy nem is foglalkozik ezzel?

Legjobb válasz: Szia!Én majdnem 9 hetesen tudtam meg a lányommal hogy terhes vagyok, sejtettem, de addig is elõfordult hogy hónapokig nem jött meg.De a barátnõm pl.az elsõ 3 hónapban menstruált.

Szia!Én majdnem 9 hetesen tudtam meg a lányommal hogy terhes vagyok, sejtettem, de addig is elõfordult hogy hónapokig nem jött meg.De a barátnõm pl.az elsõ 3 hónapban menstruált.
Van aki végig menstruál. Meg hát nem mindenkinek szabályos a menstruációja, így nem is feltünõ, ha késik. Sõt még az is lehet, hogy teszt nem mutatja ki, csak pl. a 8. héten vagy még késõbb. Nem hiszem, hogy van olyan nõ akit nem foglalkoztatna, hogy terhes. Ha akarta, akkor azért, ha nem akkor azért.
Szia! Nekem kimaradt egy alkalommal a menzeszem, ekkor csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett. Mikor másodszor is kimaradt, akkor is csináltam egy tesztet és az pozitív lett. A nõgyógyászom megállapította, hogy 8 hetes terhes vagyok. Hát így lehet, hogy késõn tudjuk meg.
Nekem a harmadik tesztem lett pozitiv csak és addig is eltelt egy kis idö .

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!