Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet hogy most (3505 db)

Ha Morvai Krisztina az 1990-es években többek között még melegjogi aktivista volt, akkor hogyan lehet, hogy most már a Jobbikkal szimpatizál?

Legjobb válasz: "Ha Morvai Krisztina az 1990-es években többek között még melegjogi aktivista volt, akkor hogyan lehet, hogy most már a Jobbikkal szimpatizál?" A 90es években tiniként még hittem, hogy alapvetõen minden ember jó, származástól függetlenül. Aztán ért néhány külsõ behatás amitõl megváltozott a véleményem. Ha hiszed ha nem, a leggyakoribb külsõ behatások kreol bõrû emberek részérõl értek...

"Ha Morvai Krisztina az 1990-es években többek között még melegjogi aktivista volt, akkor hogyan lehet, hogy most már a Jobbikkal szimpatizál?" A 90es években tiniként még hittem, hogy alapvetõen minden ember jó, származástól függetlenül. Aztán ért néhány külsõ behatás amitõl megváltozott a véleményem. Ha hiszed ha nem, a leggyakoribb külsõ behatások kreol bõrû emberek részérõl értek...
3. Morvai minden csak nem ostoba.Tanított az USA-ban a Madison egyetemen is , ami az USA Top 5 egyetemi között van. A magyar politikusok között nem soknak van ilyen magas végzettsége , fõleg jogi téren. És elég jó nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik. Elég szép karriert futott be , neoliberálisként kezdte de fokozatosan konzervatívvá vált.Persze , némi liberalizmust megõrzött.
Nem unjátok még a hazudozást Morvairól? 1, Nem volt soha melegjogi aktivista 2, "Morvai az MSZP-ben kezdett." Ez megint egy ordas hazugság. Antikommunista volt már az MSZP megalakulása elõtt, az 1992-es Zétényi-Takács igazságtételi törvény kérdésében is egyértelmûen a komcsik megbüntetése mellett tette le a voksát. 3, mindig a jogfosztottak mellé állt, esete válogatja, hogy épp ki húzta a rövidebbet
Morvai Krisztina most, Jobbikosként is kiáll a nõk jogaiért , amolyan feminista kicsit.Több nõt szeretne a parlamentbe. Egyébként õ most is liberális , dolgozott az ember jogi bíróságon is. Ennek ellenére mégis a Jobbik egyik arca.Õ lenne a köztársasági elnök ha a Jobbik nyerne. A Jobbikosok egy kis része valóban elvetemült.Ezt Jobbik szimpatizánsként mondom.Szükség van egy ilyen jogászra , mint Morvai.
Ki mondta, h a jobbiknak baja van a melegekkel ? Benne van a programjukban, vagy a holnapjukon ?
"Egy ostoba, kulturálatlan nõszemély." Anyukád jellemzését nem kell a kérdésbe beírni, az nem tartozik szorosan ide.
Nos engem Jobbikosként is irritál Morvai. Amúgy ha jól tudom nem is párttag, szóval tök mindegy.
Morvai az MSZP-ben kezdett. A férje protezsálta. Azóta már változtatta a pártállását. Egy ostoba, kulturálatlan nõszemély.
"A 90es években tiniként még hittem, hogy alapvetõen minden ember jó, származástól függetlenül. Aztán ért néhány külsõ behatás amitõl megváltozott a véleményem. Ha hiszed ha nem, a leggyakoribb külsõ behatások kreol bõrû emberek részérõl értek..." Szerinted Morvai csalódott a melegekben?

Magánnyugdijból ha valaki átlépett államiba hogy lehet hogy most a napokban küldött a magánnyugdij pénzt?

Legjobb válasz: Mert pl.az ING-t megbüntették mert valamit nem jól számoltak ki és most kompenzálnia kellett a volt tagokat. 700ft-ig az államiba utalták,a felett pedig arra számlára,címre amit a volt tag megadott.

Mert pl.az ING-t megbüntették mert valamit nem jól számoltak ki és most kompenzálnia kellett a volt tagokat. 700ft-ig az államiba utalták, a felett pedig arra számlára, címre amit a volt tag megadott.
a feleségem is kapott az ingtõl 2000Ft-ot :-)

Hogy lehet, hogy most rendszeres lett a vérzésem ennyi idő után? A tea segített, vagy a legutolsó gyógyszer? Esetleg az, hogy nem szedek semmit? Ha rendes a vérzésem, akkor ezekszerint temrékeny vagyok és lehet babám?

Sosem volt rendszeres, 21 éves koromig vagy két kétig tíartott és pár nap szünetem volt, vagy másfél havontaj ött meg, de sosem pnotosan, hanem kiszámíthatatlanul, hol 40 napra rá, hol 50 napra,

Legjobb válasz: Lehet. Változik a szervezet. Volt olyan ismerõsöm aki felszedett 5-7 kilót huszinévesen és attól kezdve volt rendszeres a menstruációja. A hormonális folyamatok olyan bonyolult összefüggésrendszerek, hogy nagyon nehéz megfejteni.

Lehet. Változik a szervezet. Volt olyan ismerõsöm aki felszedett 5-7 kilót huszinévesen és attól kezdve volt rendszeres a menstruációja. A hormonális folyamatok olyan bonyolult összefüggésrendszerek, hogy nagyon nehéz megfejteni.
A kérdező hozzászólása: én inkább fogytam, és amúgyis vékony voltam, leesnek a nadrágjaim, mégis most jó a menzim, biztos nem súly probléma miatt volt eddig rossz,
Azért járj el orvosi kontrollra. Mind az agyalapi mirigy daganat, mint a petefészek ciszta orvosi kezelést igényel. Minden betegségben vannak jobb periódusok is. Lehet, hogy egy ilyenben vagy, de attól még az orvosi ellenõrzés szükséges. A pco nem gyógyítható, az agyalapi mirigy daganat pedig gyógyszerek hatására is lassan szívódik fel. Jobbulást! http://www.hipofizis.hu/pco_pcos.php http://www.hipofizis.hu/adenoma.php

Az hogy lehet, hogy most, a hideg beálltával jöttek elő nálunk a darazsak?

A helyzet az, hogy a szobám tet?je alatt van egy darázsfészek, és a fene tudja hol, de bejutnak a szobámba. A rejtélyes csak az, hogy egész évben nem jött egy se, csak most, ahogy beköszöntöttek a mínuszok. Mondjuk nincsenek valami jó er?ben, de 4 nap alatt 11 példányt távolítottunk el az él?k sorából. Valami ötlet, hogy ez mégis hogy lehet?

Legjobb válasz: Mint a legyek meg más bogarak, õk is elõjönnek a melegre, mert kint hideg van.

Mint a legyek meg más bogarak, õk is elõjönnek a melegre, mert kint hideg van.
A kérdező hozzászólása: Naigen, de nyáron egyáltalán nem voltak se bent, se kint, mintha addig itt se lettek volna. Namind1, inkább rá kéne jönnünk hol jönnek be. Kicsit kellemes azzal a tudattal elaludni h éjszaka itt röpködhetnek a darazsak. Köszi mindenesetre.
Szerintem nyáron nem vetted észre, mert akkor ugye szétszóródtak, nem mentek a közeledbe. Most a hideg beálltával pedig bevackoltak, ennyire egyszerû. Én sem szívesen megyek ki, hátmég õk:D
Amíg meleg volt az idõ, a tetõ alatt lévõ darázsfészek élt év virult, a fészek és a kültér felé közlekedtek egész nap. Most hogy hideg van, a kültér felé nem mozognak már. Fõleg a lakás melege, kisebb részben a felszivárgó fény vonzza be õket. Döglõdnek már, legtöbbször év végére véget is ér darazsak lakásba való bejutása. Leggyakoribb bejutási helyük a mennyezeti csillár vezeték áttörése, felfogatása. Ez a csillártól vagy armatúrától nem látszik, de a vezeték mentén leszivárognak. Kellemetlen, sajnos ki kell várni a végét... Mi darázsirtással (is) foglalkozunk, de ilyenkor már nincs mit tenni. Hiába porozzuk a fészket a darazsak külsõ aktivitási pontján át, a darazsak összevissza szétmászkáltak már a szigetelésben.

Hogy lehet hogy eleinte mindig a társaságomat kereste most meg inkább kerül?

Már nem szeret, vagy idegesítem , vagy egyedüllétre vágyik?

Legjobb válasz: Nem volt valami nézeteltérésetek? Elõször talán azt kellene rendbehozni... hogy miért alakult így azt mi nem tudjuk, de látszik hogy már nem most romlott meg valami.. Lehet ennyire kimerült érzelmileg, vagy korai volt a baba? Munkahelyi gondok? Családja? A lehetõ legrosszabb az, mikor az egyik fél teper és beszélni akar, a másik meg már nem :S de ha akar változtatni az jó.. csak õ nem tudom hog akar-e.

Nem volt valami nézeteltérésetek? Elõször talán azt kellene rendbehozni... hogy miért alakult így azt mi nem tudjuk, de látszik hogy már nem most romlott meg valami.. Lehet ennyire kimerült érzelmileg, vagy korai volt a baba? Munkahelyi gondok? Családja? A lehetõ legrosszabb az, mikor az egyik fél teper és beszélni akar, a másik meg már nem :S de ha akar változtatni az jó.. csak õ nem tudom hog akar-e.
Meg kellene várni, amíg a baba nagyobb lesz, addig ritkábban hívjad szexelni, vagy várd meg, hogy neki hiányozzon, és õ kezdeményezze. Ha te - direkt - abbahagyod a kezdeményezést, lehet, egy hét után már furcsa lesz neki, és fogja kezdeményezni.

Hogy lehet, hogy + teszt és ma (most) mégis megjött (péntek óta késett)? Most mi van? Rossz volt a teszt?

Nagyon el vagyok keseredve!

Legjobb válasz: Szerintem menj el orvoshoz, mert több lehetõség is lehet: 1. Rossz volt a teszt, bár pozitív irányba nemigen szokott csalni, ha jól tudom 2. Terhes vagy, és úgy menstruálsz. Néha elõfordul. 3. A legrosszabb eshetõség, hogy elvetéltél.

Szerintem menj el orvoshoz, mert több lehetõség is lehet: 1. Rossz volt a teszt, bár pozitív irányba nemigen szokott csalni, ha jól tudom 2. Terhes vagy, és úgy menstruálsz. Néha elõfordul. 3. A legrosszabb eshetõség, hogy elvetéltél.
A kérdező hozzászólása: És ha ez csak késõi menzi volt (bár nem érte a halvány tesztet) a következõ hónapban próbálkozhatunk? Nem görcsölök csak az a menzis érzés. Nem vérzek nagyon csak úgy normálisan (talán kevesebb) de ezt csak holnap tudom megírni, hogy addig mi lesz.
Szépen jelentkezz be a dokihoz, nincsen semmi baj..pozitív teszt szinte tévedhetetlen, mivel a hcg-d kimutatta ott a baba. Ha vetélés lenne azért görcsölnél is erõsebben, de akkor általában darabosvérzés jellemzõ. Ha nagyon aggodsz jelenj meg szülészeti ambulancián, akár most , de valaki egész terhesség alatt mensizik, vagyis nem kell megijedni, de job ha orvos lát, mert ha gyógyszer szükséges, azt nem kapsz az internetrõl. Ha esetleg nem lenne baba akkor következõ hónapban lehet próbálkozni, vetélés esetén pedig az orvos ad irányadó választ.
Mivel teszteltél? Nekem is pozitívat mutatott a MediLab, és mégsem voltam terhes. A legjobb, ha elmész dokihoz, én is ezt tettem.
Ne keseredj el! Lehet, hogy nincs semmi baj, nálam is elõfordult vérezgetés az elsõ hetekben (kevés, fõként pecsételõ). Nézz még egy tesztet! Ha az pozitív menj orvoshoz! Ha negatív, akkor volt egy nagyon korai vetélés. Nekem is volt kétszer. S a nõk többségének van is ilyen, de többnyire észre sem veszik. Ilyenkor nem kell még gyógykaparást sem csinálni, legalábbis az én orvosom sosem csinált. A második esetnél nem is mentem orvoshoz. Nekem azt mondták ilyenkor nem is kell várni a következõ terhességgel.Én mind a kettõ után gyorsan az is lettem, vagyis az vagyok. Még egyszer ne keseredj el! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Hát mostmár belenyugodtam hogy most is egy vetélés, nekem is a 2. volt, az elsõ ugyan ilyen júni elején volt. Remélem a következõ hónapban szerencsésebb leszek. De végülis akkor jön a baba amikor õ akar, szóval mást nem tehetek mint türelmesen várok és sokat szeretjük egymást a férjemmel. Neked Gratulálok hogy hamar összejött a baba! Remélem lassan én is ezt írhatom ide! Sok boldogságot kívánok!!! :)

Hogyan lehet védekezni most a nagy hőség ellen?

Legjobb válasz: Lehetõleg besötétített szobában lenni 11-17 óra között, ventillátor, fagyi, hidegvízes lemosakodások, behûtött dinnye, barack, sok folyadék. Én most kézzel kimostam és jó hideg vízben önlítettem a ruhákat, egész jól lehûtött és benyakaltam egy halom fagyit.

Lehetõleg besötétített szobában lenni 11-17 óra között, ventillátor, fagyi, hidegvízes lemosakodások, behûtött dinnye, barack, sok folyadék. Én most kézzel kimostam és jó hideg vízben önlítettem a ruhákat, egész jól lehûtött és benyakaltam egy halom fagyit.
pince
Sok folyadékkal, könnyû szellõs ruhával, és ha lehet maradj a hûvös szobában.

Lehet, hogy most összejött?

Van pár tünetem, ami akár lehet a terhesség jele is, de meg is lehet magyarázni. Napok óta fáradt vagyok, mintha visszafelé menne az id?, csak úgy vagyok, tengek-lengek, semmihez nincs kedvem, szinte fáj megmozdulnom is,..de ez lehet a melegt?l is. A melleimhez szinte hozzá sem tudtam nyúlni az utóbbi pár napban, mert annyira érzékenyek voltak, de most már jobb.Többször émelyeg a gyomrom.., tegnap óta felfázás szer? tüneteim vannak (gyakori, fájó pisi)..de ez lehet attól is, hogy néha bekapcsolom a klímát, és ekkor fáztam fel..a ciklusom átlagosan 34 napos..május 27-én jött meg utoljára, szóval a tesztelés még korai lenne. Mivel nem mindig egyformán hosszú a ciklusom, ezért a peteérést is nehezen tudom bel?ni, de júni 17-én és 20-án együtt voltunk. Mensi szer? görcseim egyel?re nincsenek. A h?met jöv? hónaptól szeretném elkezdeni mérni, ha most nem jött össze. November óta próbálkoztunk a picivel..

Legjobb válasz: Lehet,hogy összejött,de sokkal valószínûbb,hogy nem! A tünetek jók,csak nem az állítólagos terhességi idõdnek felelnek meg.Kb.6 hétig durran a melled,és görcsölgetsz is,ja és a beágyazódást is jelzi.A fáradság az meg a 8-ik hét körül vesz birtokban. Ezt most fogjuk a melegre,meg arra,hogy hamarosan megjön,ja és felfáztál.

Lehet, hogy összejött, de sokkal valószínûbb, hogy nem! A tünetek jók, csak nem az állítólagos terhességi idõdnek felelnek meg.Kb.6 hétig durran a melled, és görcsölgetsz is, ja és a beágyazódást is jelzi.A fáradság az meg a 8-ik hét körül vesz birtokban. Ezt most fogjuk a melegre, meg arra, hogy hamarosan megjön, ja és felfáztál.
Akármikor összejöhet!! Én szerintem menstruáció alatt estem teherbe :) DRUKKOLOK!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Én sem fûzök hozzá túl sok reményt, hogy összejött, csak észrevettem ezeket a furcsaságokat magamon. Talán a hõmérõzés majd segít eltalálni a megfelelõ idõpontot. Olyan rossz látni minden hónapban a párom csalódottságát, amikor megjön..:(
Sztem még össze is jöhetett, hiszen mindenkinél mások a tünetek, és máskor is jelentkeznek. 2. válaszoló... én már a 4. héten álomkóros voltam! De más tünetem pl nem volt. Viszont ha fáj a pisilés az nem terhes tünet.... tuti. Nagyon szorítok hogy sikerüljön!!!! Nincs kizárva hogy most összejött amúgy szerintem! DRUKK
A kérdező hozzászólása: Kedves 4-es! Köszönöm a pozitív energiát, amit adtál a válaszoddal és egyben gratula a gyerkõchöz! :) ) Kedves 2-es, utánaolvastam, és a mell érzékenység és a fáradékonyság benne van a legkorábbi jelek között, mindkettõ már a fogantatás utáni 1-2 hétben is jelentkezhet. Nem csak félidõre idõzítjük az együttléteket, hanem amikor éppen kedvünk tartja, akkor vagyunk együtt. Én azt vettem észre, hogy a ciklusom elsõ felében vagyok a kívánósabb, szóval még az is lehetséges, hogy nem félidõben van a peteérésem, hanem a ciklus elsõ felében valamikor. Ebben a hónapban a ciklusom elsõ felében kb minden másnap együtt voltunk, szóval akár akkor is megfoganhatott a pici. Viszont beágyazódásos vérzést vagy ilyesmit nem tapasztaltam. Bár ez nem is elõírás, hogy mindenkinek lennie kell...
4-es vagyok: Nem volt beágyazódásos vérzésem. Egy icipici sem. Nem is gondoltam hogy terhes vagyok mert tényleg a fáradtságon kívül nem volt tünet... az volt a furcsa ami miatt teszteltem, hogy nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: Hát kíváncsian várom a jövõ hetet..nemsokára itt az idõ!! Neked mennyi idõ után sikerült?
Hát 8 hónap után, de ez összetett nagyon, mert nem voltunk általában jókor együtt - mivel sajnos nagyon keveset tudtunk találkozni, másrészt meg kb vagy 2 ciklusom alatt nem volt valamiért pé-m.
A kérdező hozzászólása: De az a lényeg, hogy szerencsére összejött!! :) Mennyi idõs a pici?

Ma reggel nyúlós, tejszerű nyákot vettem ki a hüvelyemből, de már a ciklus 33. napján járok, a múlt hónapban 47. napra jött a mensim. Lehet hogy most van ovulációm? Nagyon szeretnénk már babát a férjemmel, de sajnos 2007 óta nem jön össze.

Legjobb válasz: lehetséges, hogy most van ovud, gondolom én a nyák miatt, illetve ha múlt hónapban 47 napra jött meg akkor visszaszámolva pont a 33. napon volt ovud akkor is. (mensi 1. napjától visszafele számolva a 14. héten szokott lenni az ovu általában. 28 napos ciklusnál pont a 14. napon, de hosszabb ciklusok esetében kitolódik) amúgy ez a 47 napos ciklus nagyon hosszú szerintem. voltál már ezzel orvosnál? megvizsgáltak? mert szerintem ez túl sok, lehet, hogy ettõl nem jön össze a baba, nem? ma mindenképp próbálkozzatok :D

lehetséges, hogy most van ovud, gondolom én a nyák miatt, illetve ha múlt hónapban 47 napra jött meg akkor visszaszámolva pont a 33. napon volt ovud akkor is. (mensi 1. napjától visszafele számolva a 14. héten szokott lenni az ovu általában. 28 napos ciklusnál pont a 14. napon, de hosszabb ciklusok esetében kitolódik) amúgy ez a 47 napos ciklus nagyon hosszú szerintem. voltál már ezzel orvosnál? megvizsgáltak? mert szerintem ez túl sok, lehet, hogy ettõl nem jön össze a baba, nem? ma mindenképp próbálkozzatok :D
*bocsánat elírtam, nem 14. héten hanem 14 napon természetesen.
A kérdező hozzászólása: Elmentünk a férjemmel dokihoz, addig pontosan mindíg 33 napra jött a mensi.Csináltak hormonvizsgálatot gyógyszerrel, utána jött elõször ilyen sokára, és úgy nézem most is úgy fog. Egyébként csináltam az elõbb ovu tesztet, és pozitív. Akkor este próba? :D
Próba :)
Szerintem még várjatok a babával, ha most nem lettél terhes.
Bennem is kavarogtak ilyen gondolatok, mikor már voltak jelek. Mi is terveztük. Hirtelen rájöttem, hogy mekkora felelõsség egy gyerek. De pár nap alatt elmúlt. Mentem dokihoz láttam a picit uh-on és már mindennél jobban akartam. Nálad is el fog múlni ez az érzés, most természetes, hogy tartasz az ismeretlentõl.
Én akkor ijjedtem meg, mikor pozitiv lett a tesztem, pedig nagyon vágytam erre a babára.2 napig tiszta feszült ideges voltam, de elmúlt, és már imádom pedig még csak 12 hetesek vagyunk.Szerintem ez természetes reakció, hirtelen ránk tör a nagy felelõsség:-))))
Ez természetes.Ugyanígy voltam én is vele.Sõt most, 22 hetesen is sokat bizonytalanodok, de belül tudom, ha bármi történne a babámmal én belehalnák...
Szerintem természetes, hogy az ember bepánikol, amikor megtudja, hogy terhes még akkor is ha nagyon akarta. Én 37 vagyok és most jön az elsõ babánk, így gondolhatod, hogy mennyire akartuk, de ennek ellenére még most is (25.hét) eszembe jut, hogy "Te jó Ég, mi is fog történni, megváltozik az életünk, hogyan bírjuk anyagilag..stb". Valaki írta, hogy a kétségek elmúlnak, ha meglátod az ultrahangon a babád szívverését. VAlóban fantasztikus élmény, és tényleg ezek után nincs kétség, hogy akarjuk, hogy jöjjön. Persze, azért aggódok a fenti dolgokért, de többet aggódok azért, hogy minden rendben legyen vele. Szóval majd megtudod, hogy milyen érzés, ha nem most, akkor máskor, de az biztos, hogy az ember életében a legfontosabb esemény ez:-))) Ezért ne is félj tõle. Minden jót!
Én "csak" 10 évet vártam Rá. Aztán amikor kijött a 2 csík valósággal sokkot kaptam. Zokogtam, mert rájöttem, hogy most már nincs visszaút. Addig csak akartam, hogy legyen babám, de nem mértem fel, hogy ez mekkora felelõsséggel jár. Ne értsetek félre, tanult, dolgozó nõ vagyok, elmúltam már 30. Felkészülten vártuk a babát, mert rengeteget olvastam, barátnõkkel és orvosokkal beszélgettem. Hát volt rá idõm a 10 év alatt. De a hirtelen jött felelõsségtõl nagyon megijedtem. Kb. 2 napig tartott, míg magamhoz tértem. Most nagyon várom és nagyon szeretem, élvezem a "terhesség" minden percét. 22 heteskék vagyunk és mozgolódunk. Hidd el, hogy el fog múlni ez az érzés. Csak szerintem ez egy teljesen új helyzet, amit meg kell emészteni, el kell fogadni, és meg kell engedni. És remélem Te is legalább annyira örülsz majd áldott állapotodnak, mint én.
Én még nem voltam ilyen helyzetben, de már jó volna ha lehetne. Viszont ha belegondolok, akkor szerintem én is valami hasonlót éreznék, hisz elég nagy felelõség, és elsõ babával meg sok ismeretlen dolog vár egy kismamára. Nem tudja még milyen kihordani egy babát, szülni, szoptatni stb. Szerintem hamarosan eljutsz oda, hogy alig várod, hogy a 9. hónap végén magadhoz öleld a kis csöpséget. Sok örömöt Hozzá!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!