Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet hogy az (38516 db)

Ha isten tökéletes, hogy lehet hogy az ember tökéletlen? Hogy lehet egy tökéletes lénynek tökéletlen a munkája?

Legjobb válasz: Isten, nagy i-vel(I), mert elméletileg egy van. Ki mondta, hogy az ember tökéletlen? Lehet a nagy terv része, hogy "tökéletlen" embereket hozott létre. Lehet, szükség van emberek tökéletlen munkájára, valami késõbbi dolog megalkotásához vagy felfedezéséhez. Nem láthatjuk át ezt a kerek egészet, csak akinek végtelen az intelligencia hányadosa, mint Istennek. Lehet oka van a "tökéletlenségnek"?

Isten, nagy i-vel(I), mert elméletileg egy van. Ki mondta, hogy az ember tökéletlen? Lehet a nagy terv része, hogy "tökéletlen" embereket hozott létre. Lehet, szükség van emberek tökéletlen munkájára, valami késõbbi dolog megalkotásához vagy felfedezéséhez. Nem láthatjuk át ezt a kerek egészet, csak akinek végtelen az intelligencia hányadosa, mint Istennek. Lehet oka van a "tökéletlenségnek"?
töftöftöf: Pontosan tudom. Ugyanaz a véleményem még mindig ;)
Utolsónak: más az, ha néha iszol és más az, ha a rabja vagy.
"Aki viszont azt mondja ma, hogy nem akar Isten törvénye szerint élni, mert "szabad akar lenni", az valójában szabad? Nem, mert rabságba van a dohánnyal, az alkohollal, a vagyongyüjtéssel, a karrier épitéssel." Jajmár ne legyél ilyen szörnyen naiv :) Szerinted hány keresztény van, aki dohányzik, aki iszik rendszeresen? Az én ismeretségi körömben legalább is sok ilyen van, ne tudd meg mekkorát néztem, amikor nyaraláson egy ismerõsöm (keresztény, vérjobboldali) minden nap hülyére itta magát, és még akkor sem fogta vissza magát, amikor elkapott valami gyomorrontást. Isten tetszése szerint élõ emberek is nehezen tudnak karriert építeni, õk is tudnak sikertelenek lenni. Szerintem te összekevered a keresztényeket a tibeti szerzetesekkel, hogy õszinte legyek :D Egyébiránt meg eléggé általánosító a kommented, gyakorlatilag azt mondod, hogy aki nyíltan felvállalja, hogy nem akar Istennek tetszõ életet élni (azaz nem hajlandó kereszténynek vallani magát, elhatárolódik a kereszténységtõl) az alkoholista sikertelen láncdohányos. Bocsi, de erre is tudok ellenpéldát, számtalan ateista ismerõsöm van, aki pl. nem iszik, nem dohányzik. "Mindez az ember szabadságát veszélyezteti. Tehát hamis képük van a "szabadság" fogalmáról." Miután a fenti irományom alapján szerintem beláthatjuk, hogy keresztények is ugyanúgy rendelkeznek hamis szabadság fogalommal, ezért kíváncsi vagyok, vajon Te szerinted mi is a szabadság. Ha marhára filozofikus akarok lenni akkor senki sem szabad: minden embernek szüksége van ételre, csokira, levegõre, barátokra, egyszerûen ezeket annyira megszoktuk, hogy nem hívjuk függõségnek. Ezektõl még isten sem tud megszabadítani.
"no risk, no fun!"... neeem... amúgy inkább olyannyira tökéletes a munkája, hogy a józan ész ellen képes tenni... mint egy robotfilmben, ahol a tudós, olyan fejlett robotot hoz létre, ami aztán ellene fordul... de a végén mégiscsak az emberek gyõznek fölöttük, és visszaállítják õket a helyes kerékvágásba...
úgy, hogy le lett rontva Isten munkája !!! és napi szinten le van rontva - a háttérbõl, a háttérhatalom által
Ha a (Bibliát) Szentírást elolvasod akkor az Isten hasonlatosságára vagyunk teremtve... Érzelmekkel vagyunk felruházva , mit sem érne ha nem lenne bennünk ....csak sajnos sokan rossz úton haladnak.Az út Jézus által megadatott a tökéletesség felé... (K.Gy)
Isten se lehetett tökéletes, mivel saját maga képére formázta az embert (Teremté tehát az Isten az embert az õ képére, Isten képére teremté õt: férfiúvá és asszonynyá teremté õket).
Az ember azért tökéletlen, mert ha tökéletes lenne, akkor már isten lenne :) pl. amúgy, mi az, hogy tökéletes? sztem az egész katyvasz amiben élünk. amint kiragadunk belõle valamit/valakit akkor már nem lesz tökéletes, mert akkor nem a katyvasz része.
T.Kérdezõ! Tévedésben vagy. Isten tökéletesnek alkotta meg az elsõ emberpárt. Felruházta "szabad akarattal". Nem robotokat tervezett. Az ember dönthetett saját maga. Sajnos a gonosz befolyására a rosszat választotta. Most biztosan azt mondod, ha szabad akarattal ruházták fel, miért ne választhatta volna a rosszat? Csak nézd meg a világi törvényeket. Sok dolog van, amit tilos megtenned. Választhatsz, nem teszed meg, vagy mégis megteszed. Ha viszont megteszed, számolnod kell a következményekkel. Isten is felállitott törvényeket. És ezeket nem lehet áthágni. De ezen belül az ember teljes szabadságot élvezett. Hiszen ma is mennyi minden van, amiben szabadon dönthetünk. Kivel barátkozunk, hová menjünk dolgozni, mit szórakozzunk, stb... Aki viszont azt mondja ma, hogy nem akar Isten törvénye szerint élni, mert "szabad akar lenni", az valójában szabad? Nem, mert rabságba van a dohánnyal, az alkohollal, a vagyongyüjtéssel, a karrier épitéssel. Mindez az ember szabadságát veszélyezteti. Tehát hamis képük van a "szabadság" fogalmáról. Ha irnál, irj privátba. Üdvözlettel: Judit!
Bocs, de elég gyenge az érvelésed azzal kapcsolatban, miért kicsi 'i'-vel írod Istent, vagy pedig nyelvtanilag nem oké, mert akkor ha köznévként veszed, akkor 'egy isten', valamelyik isten' stb. formában kellene. Egyébként elõször is neked kellene kimutatnod, hol van logikai ellentmondás. Szerintem aligha lenne mindenható olyan lény, mely nem képes nála tökéletlenebb lényeket teremteni, csak magát másolni.
Mivel az ember találta ki, ezért a sztori is tökéletlen.
A kérdező hozzászólása: Drága elsõ! Az isten egy jelzõ. Az hogy a keresztényeknek istenébõl csak 2 van ami összesült. Az egy másik kérdés. De ugye ott van Shiva, Alah, Thor, és a kedvencem Loki. A lista persze évszázadokig sorolható lenne. Szerintem nagy I ez esetben nem indokolt hisz a neve Jahre, Jehova, Jade... Persze nem emlékszem mindre. Valószínûleg nem is olvastam mindet.
Szia! A hiba a céltévesztésben, téves önazonosításban van! Az ember az egós elme gondolati formáival azonosítja önmagát, ahelyett, hogy a forma nélküli, gondolatait megfigyelõ VAGYOK lenne! A munka rád vár!Senki nem fogja helyetted elvégezni!
Elõször is Kérdezõ Isten nem valamiféle Lény, hanem Energia amely két pólusú, két különbözõ jellemzõkkel. Isten nem tökéletes, mert energia;- eleve önzõ, eleve pusztítani képes ha úgy ítéli, de a sugárzása válhat éltetõvé és boldogságérzetet keltõvé is. EZ a jellemzõ a Szellemi isten-energiára. aztán a másik az ERÕ istenség amely más tulajdonságú, közelebb áll a megtestesített valósághoz, jobban aggódik minden életért, segítõ kész, odafigyel minden életre amit kisugárzásával még jeleni is szokott-- pl földrengés, sunami elõtt. Az állatok megérzik és eltûnnek arról a helyrõl az ember már nem érzékeli és ott pusztul. Öt hitték régen a halál szellemének-- mert részben az is. És képes megjeleníteni magát láthatóan emberi fazont utánozva de csak akkor látható ha éjszaka van ha a Nap feljõ akkor eltûnik. az ember és minden élet két lélek energiát kapott TÕLÜK-- minden élõ él úgy ahogy számára megadatott. Csak az ember kapott magasabb intelligenciát amivel isteni lénnyé válhatott volna még az életében!!-- de bemocskolta a történelme során, mert hatalom és vagyon éhes, ezért saját faján belül gyilkolt ártatlanokat mindig és kihasznált másokat, elnyomott más népeket- nem méltó az isteni életre-- igy mocskolta be, mióta világ a világ saját utódainak génjeit, amit átörökített. ismételten. A teremtés tökéletes volt-- mert ott van a lélek halk figyelmeztetése a lelkén az embernek, mit lelkiismeret-- csak nem hallgat rá, vagy már kitörölte vagy letakarta!

Hogy lehet hogy az egyik doki akinél voltam mondta hogy kell ívtágító a másik pedig nem is említette?

azóta már fent van a szabi ,de semmi ívtágítót nem kaptam.. az előbbi nagyon drága lett vna azért más dokihoz mentünk

Legjobb válasz: Kétesélyes a dolog, lehet, hogy a második nem elég lelkiismeretes, de az is lehet, hogy az elsõ csak minél jobban le akar húzni fölösleges látszat beavatkozással. Én hajlamos lennék az utóbbira tippelni.

Kétesélyes a dolog, lehet, hogy a második nem elég lelkiismeretes, de az is lehet, hogy az elsõ csak minél jobban le akar húzni fölösleges látszat beavatkozással. Én hajlamos lennék az utóbbira tippelni.

Hogyha a fotogénség a kisugárzástól függ, és a kisugárzás önbizalom kérdése, akkor hogy lehet, hogy az ilyen depizős imósok meg ilyesmik olyan jól mutatnak a képeken?

Legjobb válasz: Attól még hogy valaki depis lehet önbizalma. És a kisugárzás az nem csak pozitív értelmû lehet hanem negatív is mint pl: emósok.

Attól még hogy valaki depis lehet önbizalma. És a kisugárzás az nem csak pozitív értelmû lehet hanem negatív is mint pl: emósok.
A belsõ szépség fotózható, ha a fotókon a szépség visszaadása a cél akkor értelemszerûen fontos a kisugárzás hiszen részben ez jelenti a belsõ szépséget. Egy fotó lehet jó akkor is, ha nem a kifejezett szépséget akarja megmutatni (bár szerintem alapvetõen a szépség megmutatása a cél a fotográfiában) de akkor nyilván a környezet és a mondanivaló kérdése, hogy az adott fotó amúgy jó-e, "jól mutat-e" ahogyan Te fogalmaztál.


Az alábbi laptopon hogy lehet, hogy az integrált VGA ugyanolyan teljesítményre képes, mint a beépített "nagysebességû"- nek hívott VGA?

A gép adatai lentebb ovlashatók.

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy a gép a beállítás ellenére átkapcsolt automatikusan a dedikált kártyára?

Nem lehet, hogy a gép a beállítás ellenére átkapcsolt automatikusan a dedikált kártyára?
Szerintem is egyszerûen a dedikáltat használta játékra. Az intel HD széria azért sok minden, csak nem nagyszerû :)
Az a dVGA nem sokkal jobb mint a intel HD.
Mondjuk az a GT 610M se valami nagy eresztés a 64-bites memóriavezérlõjével. Simán el tudom képzelni, hogy nem rosszabb egy i7 -es APU grafikai teljesítménye.

Hogy lehet, hogy az online-filmek hu-n vadiúj szuper filmeket lehet nézni!? Ez legális?

Ezért nem büntetik az oldalt?

Legjobb válasz: Nem igazán látsz több éves online oldalakat, minél népszerûbb lesz annál inkább elõtérbe kerül és a jogvédõk-rendõrség már küldi is a felszólításokat a bezárásra. Erre felhasználóként neked nem kell kétségbe esni, mert a terjesztés/feltöltés a bûncselekmény, te szabadon letöltheted (az online megtekintés is letöltés, ezért sok esetben gyorsabb és jobb minõségû a film ha letöltöd egy oldalról és nem "online" nézed). Ha pedig bezárnak egyet, még mindig nyílik több, és folytatható.

Nem igazán látsz több éves online oldalakat, minél népszerûbb lesz annál inkább elõtérbe kerül és a jogvédõk-rendõrség már küldi is a felszólításokat a bezárásra. Erre felhasználóként neked nem kell kétségbe esni, mert a terjesztés/feltöltés a bûncselekmény, te szabadon letöltheted (az online megtekintés is letöltés, ezért sok esetben gyorsabb és jobb minõségû a film ha letöltöd egy oldalról és nem "online" nézed). Ha pedig bezárnak egyet, még mindig nyílik több, és folytatható.
A lehetõ leglegálisabb.
A kérdező hozzászólása: Szóval nem lesz hosszú életû egyik sem :D Köszi.

Az hogy lehet hogy az Xperia Z kevesebb pontot ért el antutuba mint az Xperia SP?

22289 SP / xperia Z 20766 SP tulaj

Legjobb válasz: A nevem Sp..Lehet nem ismerõs neki!

A nevem Sp..Lehet nem ismerõs neki!
A kérdező hozzászólása: ok
Hagyd már azokat a szarokat, az ég világon semmit nem tudnak/érnek...
A kérdező hozzászólása: ok

Az hogy lehet, hogy azt írja a tzatzikiben 2 doboz natúr joghurt, 2 kígyóubi van stb. ehhez képest 44, 6 kcal-t ír rá. Ez elég elképzelhetetlen. Vagy jó a számítás?

(a gastroyalból rendelt rántott karaj + tzatziki étel kcal-ját szeretném megtudni)

Legjobb válasz: most sokallod vagy keveselled azt a 44,6kcalt? ha cs a tzatzikit nezzuk az realis, egy adag annyi lehet tehat 100g korul nem?

most sokallod vagy keveselled azt a 44, 6kcalt? ha cs a tzatzikit nezzuk az realis, egy adag annyi lehet tehat 100g korul nem?
A kérdező hozzászólása: nem írta.. azt írta, elkészítés 2 uborka 2 joghurt stb.. és akkor kcal: 44 az márpedig nagyon kevés.. de lehet akkor, hogy igazatok van és ez /adag.. de akkor meg oda kellett volna írni, hogy 1 adag, vagy /g vagy valami.. na mind1, köszi :)
Gondolom egy adagra számolják ki. Azért a tzatzikibõl nem eszel olyan sokat.

Hogy lehet, hogy az olimpiában egy sportágban és egy súlycsoportban több bronzérmet is lehet nyerni (pl. a birkózásban)?

Legjobb válasz: ezt én sem értem. azért csak illene eldönteni,akár egy plusz meccsel is,hogy akkor most ki a harmadik,mert ez így tényleg nem az igazi,fõleg egy küzdõsportban.

ezt én sem értem. azért csak illene eldönteni, akár egy plusz meccsel is, hogy akkor most ki a harmadik, mert ez így tényleg nem az igazi, fõleg egy küzdõsportban.
a küzdõsportokban 2 bronzérmet osztanak. Ennyi
A vigaszág gyõztese is bronzérmes lesz. Negyedik hely nincs.
a verseny lebonyolítás.a birkózók a mérlegelésnél számot húznak...a számok adják meg a sorsolást(ki kivel kezd), a számok alapján csinálnak 2 úgynevzett ágat az ágaknak lesznek gyõztesei azok nyomják a döntõt a két elõdöntõs pedig bronzmeccsen vesz részt a vigaszág gyõztesek ellen...
Lehet, hogy XBox menüjében állítottad át az országot.
A kérdező hozzászólása: igen lehet igazad van mer eddig anglia volt most magyar az orszag


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!