Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet hogy a tabletta (194 db)

Lehet, hogy a tabletta elhagyásától fogytam? Ti hogy voltatok ezzel?

Úgy 3 hete hagytam abba a fogamzásgátló tabletta szedését majd 6 év szedés után. Ugyanaz az étrendem, ugyanannyit mozgok ebben a két hétben, mint máskor. De 5 kiló lerepült ez az id? alatt. Lehetséges, hogy a tablettától van? Én azt hallottam, többnyire hízni szoktak, ha abbahagyják. Van valakinek tapasztalata?

Legjobb válasz: igen lehetséges...amikor én abbahagytam 2 hét alatt 8 k-ot fogytam bizonyos tabletták bizonyos egyéneknél hízást okozhatnak, ilyenkor abba kell hagyni a tablettát vagy le kell cserélni más hatóanyagúra

igen lehetséges...amikor én abbahagytam 2 hét alatt 8 k-ot fogytam bizonyos tabletták bizonyos egyéneknél hízást okozhatnak, ilyenkor abba kell hagyni a tablettát vagy le kell cserélni más hatóanyagúra
dr house is ezzel takaródzott
a tabletta abahagyásának speciális gyógymódja van a lényeg van egy kicsi szád....egy kicsi kezed(lehetnek nagyok is:D)meg van a tabletta illetve egy kuka és a tabletátt elõször dobbd ki a kicsi kezed segitségével a kukába vagy rakd el a kicsi szádat becsukod kicsi lábaddal elmész és ennyi:D
Tényleg nem szerencsés egyik napról a másikra, mert összezavarja a szervezeted. Szedd be a levelet, amit elkezdtél, és ha az elfogy akkor hagyd abba, tehát ne kezdj új levelet.
Milyen mértékben...Felszívódásnál bekavarhat.

Hogyan lehet elmulasztani a fejfajast tabletta nelkul?

fájás

Legjobb válasz: Sajnos nem biztos, hogy el lehet, de próbálkozz a következõkkel: * Igyál pár pohárnyi tiszta vizet (vagy mást, de ne legyen benne koffein vagy ilyesmi, se túl sok cukor). Ha eddig nem ittál legalább napi 2-3 litert, akkor itt az ideje, hogy ezt elkezdd. A kiszáradás okozhat fejfájást. * Feküdj le és aludj. A fáradtság, kialvatlanság okozhat fejfájást. A fejed masszírozása, simogatása is segíthet, meg ha legalább egy negyed órát pihensz békés, nyugodt, lehetõleg sötét helyen. A fejfájás nem azért van, mert a fejed idegesíteni akar, hanem mert valami nem oké, és azt jelzi. Ha egy tablettával elmulasztanád, akkor csak a tünet szûnne meg, az ok igazából nem, szóval nagyon helyes a hozzállásod. (Persze van olyan fejfájás, aminél nem lehet az okot megszüntetni.) Ha nem múlik, jobb, ha orvoshoz mész (legalább egyszer, hogy kiderüljön, tényleg nincs orvosolható szervi ok).

Sajnos nem biztos, hogy el lehet, de próbálkozz a következõkkel: * Igyál pár pohárnyi tiszta vizet (vagy mást, de ne legyen benne koffein vagy ilyesmi, se túl sok cukor). Ha eddig nem ittál legalább napi 2-3 litert, akkor itt az ideje, hogy ezt elkezdd. A kiszáradás okozhat fejfájást. * Feküdj le és aludj. A fáradtság, kialvatlanság okozhat fejfájást. A fejed masszírozása, simogatása is segíthet, meg ha legalább egy negyed órát pihensz békés, nyugodt, lehetõleg sötét helyen. A fejfájás nem azért van, mert a fejed idegesíteni akar, hanem mert valami nem oké, és azt jelzi. Ha egy tablettával elmulasztanád, akkor csak a tünet szûnne meg, az ok igazából nem, szóval nagyon helyes a hozzállásod. (Persze van olyan fejfájás, aminél nem lehet az okot megszüntetni.) Ha nem múlik, jobb, ha orvoshoz mész (legalább egyszer, hogy kiderüljön, tényleg nincs orvosolható szervi ok).
A talp jó helyen történõ megnyomása is elmulasztja.
Nekem egyszer azt mondták, hogy mind a két csuklómra folyassak hideg csapvizet, addig amíg tényleg nagyon hideg nem jön a csapból, míg el nem kezd fájni és szúrni a hidegtõl. Akkor úgy mondták, hogyha ez nem mulasztja el, akkor vegyek csak be gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: koszi szépen mindenkinek

Hogy lehet, hogy egyesek híznak, mások pedig fogynak a fogamzásgátló tabletta hatására?

Tudtok abban segíteni, hogy a gyógyszer melyik összetevője befolyásolja ezt a folyamatot? Amíg szedtem a tabit, nem tudtam hízni, amióta nem szedem, már több mint 10 kiló feljött. Ugyanannyi kajálás mellett. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Az ösztrogén, és nagy többségben hízást okoz. Abbahagyás után meg akkor lehet meghízni, ha 1. vmi bajod van, ami a tablettától független, csak most alakult ki 2. többet eszel és/vagy kevesebbet mozogsz, vagy más kajákat eszel 3. a tabletta kicsit megborította a hormonháztartásod. Azért 10 kiló igencsak sok. A menzeszed normális az abbahagyás óta?

Az ösztrogén, és nagy többségben hízást okoz. Abbahagyás után meg akkor lehet meghízni, ha 1. vmi bajod van, ami a tablettától független, csak most alakult ki 2. többet eszel és/vagy kevesebbet mozogsz, vagy más kajákat eszel 3. a tabletta kicsit megborította a hormonháztartásod. Azért 10 kiló igencsak sok. A menzeszed normális az abbahagyás óta?
Egyáltalán mikor hagytad abba?
A kérdező hozzászólása: Egy év alatt jött fel 10 kiló. Csak azért érdekelt a válasz, mert tényleg a gyógyszerszedés alatt éreztem azt, hogy hiába kajálok nem hízok. Elõtte is voltak gondok a ciklusommal, és azóta is vannak, de most nem ez a része érdekel, hanem, hogy mit tud a gyógyszer ami miatt szinten tartotta a súlyomat. Most ez azt jelenti, hogy azóta kevesebb bennem az ösztrogén, és ezért hízok ismét? Vagy ezt ennyire nem lehet leegyszerûsíteni?
Ez azt jelenti, hogy alapból van vmi hormonproblémád, ami miatt hízol. Amíg szedted, a saját szarul mûködõ hormonrendszered ki volt kapcsolva, vszínûleg ezért nem híztál. Keress fel egy endokrinológust.
szia! Nekem a hormonrendszeremmel semmi baj nem volt, amikor elkezdtem szedni a lindynette 30-at. Most januárban hagytam abba, és én is 10 kg-t híztam, ráadásul nagyon hullik a hajam is. Lehet, hogy orvos lesz belõle... ja, és nem eszek többet.

Hogy hívják azt a tablettát ami megöli a spermákat ha véletlenül kiszakadna a gumi? Ha ezt szedem akkor csinálhatjuk gumi nélkül is? Hol lehet kapni?

Legjobb válasz: 72órás tabinak hívják, de olyan mértékig felborítja a hormonháztartásod hogy 1 félév/1 tabletta. inkább szedj FOGAMZÁSGÁTLÓT.

72órás tabinak hívják, de olyan mértékig felborítja a hormonháztartásod hogy 1 félév/1 tabletta. inkább szedj FOGAMZÁSGÁTLÓT.
Ciántabletta, garantáltan megöli a spermákat IS.
Spermicid anyagra gondolsz? Nem biztonságos.
Ca
Spermicidnek. Pharmatex és Patentex oval néven van forgalomban, patikában kapható. Önmagában viszont nem megbízható.
Igyál faszt!

Hogyan lehet eltolni a menzeszt, ha tablettát (Belara, nem lényeg) szedek?

Például ha elfogyott az adott levéllel, akkor a másikból még beszedhet? vmennyi, ezzel eltolva a dolgot?

Legjobb válasz: Az elõttem szólóknai igazuk van, nem is erre reagálnék. Egyszerûen csak nem értem, hogy miért van az, hogy az ember lánya elmegy a nõgyógyászhoz, megvizsgáltatja magát, kitárulkozik egy vadidegen embernek, gyógyíttatja az esetlejes bajait, fertõzéseit, felíratja a fogamzásgátló tablettát, de az ilyen kérdéseket nem teszi fel! Vagy gyakran olvasok olyan kérdést, hogy pl. az x fogamzésgátló, amit életében elõször kezd szedni a leány, az mennyi idõ után nyújt védelmet!? Internetrõl kérdezi meg az anonim emberkét, nem pedigaz orvost, aki felírta neki. Miért nem? A doktor bácsi nem harap! Elmondja a válaszokat,ha kérdezzük, sõt szakszerûen, értelmezhetõen elmondja, és abban biztosak lehetük, hogy az a dolog úgy is van, mert õ azért mégiscsak egy orvos, egy ismeretlen fórumozóval szemben, mert az vagy jól tudja a választ, vagy nem. Ha valakinek kivívtam volna az ellenszenvét, elnézést kérek érte, nem akartam senkit megbántani.

Az elõttem szólóknai igazuk van, nem is erre reagálnék. Egyszerûen csak nem értem, hogy miért van az, hogy az ember lánya elmegy a nõgyógyászhoz, megvizsgáltatja magát, kitárulkozik egy vadidegen embernek, gyógyíttatja az esetlejes bajait, fertõzéseit, felíratja a fogamzásgátló tablettát, de az ilyen kérdéseket nem teszi fel! Vagy gyakran olvasok olyan kérdést, hogy pl. az x fogamzésgátló, amit életében elõször kezd szedni a leány, az mennyi idõ után nyújt védelmet!? Internetrõl kérdezi meg az anonim emberkét, nem pedigaz orvost, aki felírta neki. Miért nem? A doktor bácsi nem harap! Elmondja a válaszokat, ha kérdezzük, sõt szakszerûen, értelmezhetõen elmondja, és abban biztosak lehetük, hogy az a dolog úgy is van, mert õ azért mégiscsak egy orvos, egy ismeretlen fórumozóval szemben, mert az vagy jól tudja a választ, vagy nem. Ha valakinek kivívtam volna az ellenszenvét, elnézést kérek érte, nem akartam senkit megbántani.
igen, beszedhetõ. én ugy szoktam( nem sokszor fordult elõ) max2 tabit veszek még be hozzá a kövi levélbõl, ugyis 2nap mire még megjön utána. túl sokat ne vegyél be mert a szervezetde ugyis érzékeli és a gyógyszer mellett is megfog jönni.
Igen, a köv. levélbõl kell bevenni annyi szemet, amennyivel késõbb akarod, hogy megjöjjön! Akár az egész mensit is kihagyhatod, ha pont úgy esik! Persze csak ritkán lehet alakalmazni! De semmi bajod nem lesz tõle!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! 3. hozzászólónak: nos... majd egy éve szedem, ugy van, h legelõször, mikor felírták, akkor vtam orvosnál, azóta nem... De ezt csak azért kérdeztem, mert érdekelt, ki hogy csinálja és mik a tapasztalatok. Igazad van, orvostól is megkérdezhetném, de õ csak általánosságban beszélhet, nem biztos h tapasztalatból: "képzeld, én is azt szedem, és el szoktam tolni a menzeszt, elmeséljem, hogyan?"

Hogyan lehet leszokni a FRONTIN tabletta szedéséről?

Akinek van ebben tapasztalata kérem az írjon.Tudom rá van írva,hogy nincs rászokási lehetőség,de én nem tudok nélküle elaludni...ráadásul a kezelőorvosom sem elérhető aki felírta valamikor régen. Szóval le akarok állni... Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Ha máshogyan nem megy akkor próbáld meg fokozatosan csökkenteni az adagot. Egyébként megpróbálhatnád helyettesíteni valami nyugtató teával vagy más természetes nyugtató/altatóval. Úgy könnyebb.

Ha máshogyan nem megy akkor próbáld meg fokozatosan csökkenteni az adagot. Egyébként megpróbálhatnád helyettesíteni valami nyugtató teával vagy más természetes nyugtató/altatóval. Úgy könnyebb.
A pszichiátriai gyógyszereket nem szabad egyik napról a másikra abbahagyni, csak úgy, hogy csökkentett adagot szedsz belõlük.
Az adag csökkentését javaslom én is. Íme, még egy pszichiáter, aki nem alkalmas arra, hogy a beteggel megbeszélje a problémákat. Ez azért érdekes kicsit, nem? És elõre nem tudta, hogy ez alakulhat ki a betegnél? Ez is érdekes!
A kérdező hozzászólása: Nyugállományba ment ezért nem tudom elérni.De köszönöm a válaszokat!
Fokozatosan egyre kevesebb, jól mondják a többiek. Az lesz a legjobb. Amikor teljesen befejezõdik, akkor én beáldoznék egy éjszakát, amikor majd nem tudok aludni, de másnap meg az álmosság miatt már úgyis sikerül majd - jobb esetben. Sok sikert!
Nyugállományba ment és magára hagyta a beteget. Csak én gondolom úgy, hogy fura dolgok vannak?
csökkenteni az adagot fokozatosan szerintem is

Lehet, hogy a fogamzasgatlo tabletta miatt hisztis a barátnom?

Sziasztok. A barátnom most kezdett el fogamzásgátlo tablettát szedni,konkrétan hetfotol, és az egész hétvégét végig veszekedtuk, egy hiszti. Lehet ez mellékhatása a tablettának? Elmulik majd, és ha igen mikorra? Nálatok hogy volt ez?

Legjobb válasz: Lehet, csak azon gondolkozom, hogy ezek szerint néha a fiúk is szednek be véletlenül ilyesmit? :D

Lehet, csak azon gondolkozom, hogy ezek szerint néha a fiúk is szednek be véletlenül ilyesmit? :D
Van rá némi esély. Ha csak most kezdte el szedni, akkor kell 2-3 hónap, amíg a szervezete hozzászokik, addig többféle mellékhatás elõjöhet, ami késõbb már nem. Persze ha 2-3 hónap után sem múlik, akkor vissza kell menni az orvoshoz, és másikat íratni, de ha jól lett a tabletta kiválasztva, akkor ezek átmeneti nehézségek.
Nem valószínû, éppen hogy ellentétes mellékhatása szokott lenni.
Gyakori mellékhatása. Vagy elmúlik, vagy nem.

Honnan lehet leszedni olyan programot hogy a tabletten nem jelenjen meg olyan sokszor a reklam?

Legjobb válasz: Google play. Ne tölts le olyan alkalmazásokat, amiken sok reklám van.

Google play. Ne tölts le olyan alkalmazásokat, amiken sok reklám van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!