Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet hogy a placenta (10 db)

Az hogy lehet hogy a placenta eddig a fundusban tapadt most pedig a hátsó falon?

Legjobb válasz: Ne írtad mennyi idõs a terhesség, de általában a placenta tapadása nemigen változik, esetleg amíg kicsi a méh és mondjuk a tapadás közel van a méhfenékhez, de mégis inkább oldalt van, így lehet hogy mostmár jobban látszik hogy hátul tapad. A te esetedben igazából nincs jelentõsége mert akát a fundusban akár a hátsó falon tapad jó helyen van. Boldog babavárást!

Ne írtad mennyi idõs a terhesség, de általában a placenta tapadása nemigen változik, esetleg amíg kicsi a méh és mondjuk a tapadás közel van a méhfenékhez, de mégis inkább oldalt van, így lehet hogy mostmár jobban látszik hogy hátul tapad. A te esetedben igazából nincs jelentõsége mert akát a fundusban akár a hátsó falon tapad jó helyen van. Boldog babavárást!
A placenta helyzete változhat még félidõ után is.A lényeg, hogy ne fedje a méhszájat, mert akkor császáros szülésre kell készülni.
A kérdező hozzászólása: Szia! 19 hetes multam.

Az ultrahangon megállapitották, hogy a placenta elülső fali. Lehet hogy emiatt látszik már a hasam?

Sokan azt mondják hogy a 20.hétig nem látszott nekik semmi, én még csak 14 hetes vagyok és már látszik!

Legjobb válasz: nekem 8 hetesen is volt pocim:) most vagyok 14 hetes,és szépen gömbölyödök:D

nekem 8 hetesen is volt pocim:) most vagyok 14 hetes, és szépen gömbölyödök:D
ez alkati kérdés, de lehet, hogy ez is közrejátszik.
nekem 5 hetesen is létszott pedig a hátsófalon tapad!!
Akkor igen!A hátsó falinál nem szokott nagyon szembetûnõ lenni.
Ne izgulj:) nekem már elsõ perctõl látszik, hátsó falon tapad.27 héten járok és 106 a hasam körfogata:) pont akkora a pocid, amekkorára szüksége van a babádnak:) nyugi...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azt olvastam, hogy akinek elülsõ fali a lepénye az veszélyeztetett terhes, és mindenképpen császárral kell szüljön!! Most már nagyon beparáztam. Ez igaz?

14 hetes terhes vagyok a gondom csak az hogy a placenta ellentétes irányban nő, azaz a méhszáj irányából ami vérzést okozhat. Más is járt így? Lehet ez gond a szexnél?

Legjobb válasz: Ezt a dokinak kell megmondania, hogy van-e kockázata. De el bírom képzelni, hogy eltiltanak a szextõl. Kérdezd meg nyugodtan a dokit, ha õ nem mondaná.

Ezt a dokinak kell megmondania, hogy van-e kockázata. De el bírom képzelni, hogy eltiltanak a szextõl. Kérdezd meg nyugodtan a dokit, ha õ nem mondaná.
A méhszájra növõ placenta veszélyt jelenthet a terhesség és a szülés alatt is. Terhesség alatt is könnyebben leválhat, szülés alatt meg a korai leválás a baba oxigélnhiényát és károsodását jelentheti, súlyosabb esetben a halálát is okozhatja. Reméljük, neked nem lesz ilyen súlyos a helyzet. Mindenéppen konzultálj az orvosoddal, hogy mi a teendõ. De ha eltilt a szextõl (behatolástól, sõt, orgazmustól is), akkor ez az az ár, amit az egészséges gyermekedért meg kell fizetned. Nem könnyû (jelenleg én is el vagyok tiltva), de szerintem nem nagy ár egy babáért.
Na, most jól megijesztetted!!!! Ne aggódj, a szülésnél nem lehet gond mert nincs az az orvos aki nem császározna meg ha a placenta akár részlegesen is fedi a méhszájat! De a szex biztos hogy tiltott, mert elõfordulhat korai lepényleválás és sokat kell pihenned, a dokid gondolom mindezt elmondta!
Lehet, hogy megijesztettem. A célom nem ez volt, mindenesetre. Rossz helyen növõ placentánál is egészséges babák születnek, megfelelõ gondozás mellett. Ehhez az is szükséges lehet, hogy ne szexeljetek. Az orvos mondja majd meg, mi legyen.
Kár elõre feltételezgetni, reméljük ne nõ rá a méhszájra, erre kell gondolni. Nekem egy ismerõsömnek volt, hogy fedte a méhszáját, hát nem játék, úgy fogalmaznék.
Nekem nem volt rajta a méhszájon, csak közel és a 18. héten véreztem is. Feküdnöm kellett, semmi szex és semmi emelgetés. A 27. hétre már kellõ távolságra volt a méhszájtól (2 cm-nek meg kell lenni, hogy ne legyen császár!)Most kezdtem a 39. hetet és pont 2cm-re van, és ha minden oké nem lesz császár! Tartsd be Te is ezeket a dolgokat és minden oké lesz és jó egészséget!!!!

Tegnap amikor pisilni voltam egy csepp élénk piros vér távozott, ma kétszer vettem észre, hogy pici piros véres darab távozott belőlem. Mitől lehet aggódjak? A 20 hetes UH-n mondták a placentám kicsit ráhajlik a méhszájra, az óta nem vizsgáltak.

Félek most sem történne semmi, még nem értül el a véd?n?t. Itt mindenre azt mondják normális, nem foglalkoznak semmivel.:( Ez Anglia.:( Szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy nyílt egy kicsit a méhszájad és ezért pattanhatott el valami?

Nem lehet hogy nyílt egy kicsit a méhszájad és ezért pattanhatott el valami?
Ott nem tudsz ügyeletre menni? Én azért megnézetném egy orvossal. Van saját orvosod? Nem tudom, hogy mûködik külföldön, de a vérzés ott sem játék, én úgy gondolom.
En is itt szultem. Verzessel nyugodtan bemehetsz az ugyeletre es megneznek, megnyugtatnak. Valoszinuleg az okozza, hogy a placenta erini a mehszajat, legalabbis azt olvastam, hogy akkor pecsetelo verzes elofordulhat es ovatosabbnak kell lenni, tobbet pihenni, stb. Ettol fuggetlenul nem art, ha megneznek. A verzessel itt is foglalkozni kell. Anno en is vereztem, nem pecsetelo volt, hanem nagyon eros, gorcsos, bementunk a surgossegire es szinte azonnal megvizsgaltak, uh is volt.
Keress egy dokit mindenképp nézzenek meg!
jól nyomjákzangol én is itt vagyok, hidd el hogy ha azt mondják ok, akkor ok
nyilvan te is olyan hulye vagy, mint a tobbiek akik kikoltoztek es mar evek ota laknak, de azt se tudjak mi hogy mukodik, en angliaban elek sajat orvosom van, es szerintem te valamit rosszul csinalsz. ha ekkora problema az orvos, akkor mindenkeppen csereld le a gp-det, es irj egy panaszlevelet.
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is. Lehet az lesz, bemegyünk megint az ügyeletre.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nagyon keményedtem két hete akkor zárt volt a méhszájam mert bementünk az ügyeletre és addig nem jöttünk el amig meg nem néztek. Saját orvos itt? Sajnos orvos sincs nem hogy saját. Csak a "védõnõ" akivel max. találkozni lehet normál esetben a szülés is nála van. Ja és még nem taliztam kétszer ugyanazzal:( Jobb ha tényleg nem is ismered ezt a rendszert.
A kérdező hozzászólása: Nyilván...! Te meg azon hülyék közé tartozol akik a helyett, hogy elmondanák, hogyan lehet nem £3000 Fontért privát orvost találni csak okoskodni tudnak.
A kérdező hozzászólása: Hoppá, úgy látom törölték azt a választ amiben egy nem épp megfelelõ hangnemben történõ választ volt. Szóval az elõzõ kommentem, nem a kedvesen válaszolóknak szól.
Nem törölték teljesen a választ, csak fent ki kell pipálni, hogy a nem hasznos válaszokat is szeretnéd látni! Viszont alapból törölniük kellene az ilyen hangnemben válaszolókat! Minek ír ide, ha nem tud normálisan beszélni! Amúgy ne foglalkozz vele!
15.41-es válaszomat szeretnék javítani. Úgy értem, hogy a méhszájra hajlik, nem a méhre!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én még pozitív oldalát nem ismerem az ellátásnak! Sikerült az óta felhívni a "védõnõt" akitõl a sejthetõ választ kaptam: Ez normális elõfordulhat felesleges most bemenni a kórházba. Pff, persze ez nem nyugtat meg, még el tudok menni ügyeletre ahol ki lehet "erõszakolni" némi vizsgálatot.
Egy korábbi válaszoló vagyok, én írtam, hogy szintén az Egyesült Királyságban szültem. Azért én egy kicsit védeni szeretném az itteni terhesgondozást. Lehet, hogy itt is szerencse kérdése, hogy ki milyen midwife-ot, kórházat, gp-t fog ki, elhiszem, hogy vannak rossz tapasztalatok, mert azok mindenhol vannak függetlenül attól, hogy magyar, vagy angol, vagy mondjuk szomáliai rendszerrõl beszélünk (bár Szomáliában nincs is rendszer, de mindegy). Nekem nem volt problémamentes a terhességem, mint írtam is nekem is volt bevérzésem, majdnem elveszítettem a babát, késõbb is volt még kisebb probléma, de szerencsére foglalkoztak így is velem. Nem jöttek elém, én mentem utánuk, de a vége pozitív volt, mert ellenõrzés alatt tartottak, ha szükségét éreztem és egészséges babát szültem. Ráadásul a szülés épp a másabb rendszernek köszönhetõen álomszerû volt, hihetetlen pozitív élmény maradt, mindenféle felesleges túlkomplikálás nélkül segítettek megszülni a babámat, szóval én meg épp az itteni mentalitás miatt döntöttem úgy, hogy inkább itt maradunk még néhány évet és itt szülöm meg a második babámat. Egyébként tényleg annyira furcsa, pontosabban a magyartól eltérõ itt az ellátás és a dolgokhoz való hozzáállás, hogy elõször én sem tudtam túl pozitívan gondolkodni róla, de ahogy teltek a hónapok megbizonyosodtam arról, hogy mindennek megvan a miértje, mûködik a dolog és (nekem) tökéletes volt. Remélem, hogy a kérdezõnek is megoldódik a problémája, sikerül segítõ kezek közé kerülnie és ha most nem is, de késõbb õ is megtapasztalhatja az angliai gyermekvállalás pozitív oldalát is. (Egyébként nem magánúton szültem, hanem egyszerû NHS-en belül.)
A kérdező hozzászólása: Én eddig bármilyen problémával mentem elutasították a vizsgálatot sõt azt vágták a fejemhez hogy minek??? (pl erõs gyulladásnál) A legtöbb válasz, a mitõl van ez kérdésemre az volt, hogy azt nem tudjuk de szerintünk nincs baj. Ja? Nem tudjuk és szerintünk? Érdekes azért ezeket a válaszokat hallani. Én a Chelsea & Westminsterbe járok. Az egyik legjobb állítólag. :( Ettõl függetlenül örülök, hogy neked jól sikerült a terhesgondozásod! Én már döntöttem otthon szülök.

Ki tudja biztosan azt, hogy ha a mellső falon helyezkedik el a placenta, az sokkal veszélyesebb lehet, mintha hátul, vagy oldalt? Koraszülés veszélye.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy ha nem tapad közel a méhszájhoz, vagy nem magán a méhszájon van semmi jelentõsége nincs, hogy a lepény mellsõ vagy hátsó fali.

Én úgy tudom, hogy ha nem tapad közel a méhszájhoz, vagy nem magán a méhszájon van semmi jelentõsége nincs, hogy a lepény mellsõ vagy hátsó fali.
Én biztosan tudom, hogy semmi jelentõsége. Ahogy az elõttem szúlú is írta, az lehet probléma ha mélyen tapad takarva a méhszájat vagy akár csa egy részét de ez ritka. Nekem is mélyen volt de feljebb ment. Kb a 20. héten már nem volt lent. 5 hós anyuka
Jól írták a többiek.Nekem mind a 3 gyerek mellsõ fali volt és semmit nem jelent.Max.nagyobb lesz a hasad.:D
nekem is mellsõ fali, annyit mondtak, hogy nagyobb lesz a hasam, meg késõbb érzem meg a pici mozgását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is a választ. Ezt sem tudtam. Bár én a 14. héten éreztem elõször finom csiklandozást a hasamban, azóta erõsödött. Igaz, hogy a 3. babát várom.
Hát nekem is a melsõ falon van, semmi gond nincs vele, csak a 4D ultrahangon mindíg belelógott a képbe, és nem lehetett jól látni. Ja és az igaz hogy késõbb éreztem a babót, a 22 héten elõször, elsõ baba. 28+6 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszotokat! Nem érinti a méhszájat, csak elöl van. Azért kérdeztem, mert azt olvastam róla, hogy nagyobb a koraszülés veszélye azoknál, akiknél elöl helyezkedik el.
Szia!Abszolút semmi jelentõsége, hogy hol tapad meg.Elöl, hátul, oldalt... Itt egy link ezen jól leír mindent. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/problemak-a-terhesseg-al..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is, megnéztem a linket nagyon sokat tanultam belõle, sok jó dolog található ott.

Egy kicsit el vagyok keseredve.17 hetes vagyok, első babás és még nem érzem a babóca mozgását. A placenta mellső falon van és egy pici zsírréteg is van a pocimon. Lehet hogy ezért nem éreztem még?

Mindenki azt kérdezi, hogy megmozdult-e már. És amikor azt válaszolom, hogy még nem éreztem, akkor visszakérdeznek, hogyhogy még nem, pedig már ideje lenne.

Legjobb válasz: Az elsõ kisbabás mamák nem érzik ilyen hamar, csak 19-22 hét között. Szóval ne izgulj,én a 20 héten éreztem biztosan.

Az elsõ kisbabás mamák nem érzik ilyen hamar, csak 19-22 hét között. Szóval ne izgulj, én a 20 héten éreztem biztosan.
dehogy késtél le.... ez hülyeség. Én 16 hetesen éreztem elõször. De ez nem jelent semmit. Ha meg mellsõ falon van a placenta és van egy kis felesleg, akkor elõfordúl, hogy nehezebben érzed majd meg, de nyugi, majd megfogod érezni :) Én amikor voltunk pl. 4D UH-n és a gerincem felé rugdosott a babánk, akkor azt nem is éreztem mivel befelé rugdosott. Lehet nálad is ezt gyakorolja többet. minden jót. 6 és fél hós kisfiú anyukája
Ez nem csak az elsõbabásoknál fordul elõ. Én most várom a másodikat, és akármennyire is figyelgettem a 21. héten éreztem elõször úgy, hogy biztos voltam benne, hogy Õ az. Elõtte a 20 héten mintha éreztem volna, de az más is lehetett. Úgyhogy ne aggódj! Boldog babavárást!
Ne aggódj! Én a 20.héten éreztem elõször a babám és nem volt zsírréteg a hasamon.
Nemsokára már fogod érezni, ne aggódj4
Jaj ugyanez volt velem! Nekem még a pocakomat is hiànyoltàk a 15-18 héten...... söt , mindig riogattak, hogy a baba nem mozdult stb. Sokat is sirtam feleslegesen.Elöször nekem a 18 héten mozdult meg, egy este, utàna egész 2 hétig szünetelt. Majd akkor se rendszeresen . 24. héttöl éreztem eröteljesen. Most a 29 hétben érzem, de gyengébben:) Ne aggod tul magad
Tolem is mindenki azt kérdezte, érzem-e már, én meg rendesen meg voltam ijedve, hogy én bizony nem, sot azt sem tudom, mit kell éreznem. De mi mást kérdezzenek? Az elso babát, azt mondják, tényleg késobb érzi az anyuka. En a 20. héten éreztem eloszor.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors és megnyugtató válaszokat! Mindenkinek szép és boldog babavárást
Szia. Ne aggódjál nincs baj. Nekem is az elsõ babám és úgy igazán csak 22hetesen éreztem a babóm. Nekem is mellsõ fali lepényem van és hát felesleg is van a pocimon. Hamarosan te is fogod érezni. Szép babavárást.24hetes babás.
utolso vagyok: késobb se ijedj majd meg, ha egyik nap lustább lesz, másik nap aktívabb, vagy rendszertelen a mozgása, csak mozogjon. Neki sem egyformák a napjai, pihen is néha.

Lehetséges az, hogy amiatt mert a mellső falon van a placenta, nem lehet "rendes" 4D-s uh-t készíteni a pinciről?

Azt mondták az uh-n, hogy vannak babák akikr?l nem lehet (? ) rendes 4D-s felvételt csinálni.

Legjobb válasz: Fogalmam sincs... Mi a 4dgenesis uh-ra jártunk és ott csak akkor kérnek pénzt, ha látni a babát! Hivd fel õket! www.4dgenesis.hu Dia

Fogalmam sincs... Mi a 4dgenesis uh-ra jártunk és ott csak akkor kérnek pénzt, ha látni a babát! Hivd fel õket! http://www.4dgenesis.hu Dia
Igen, ez sajnos elofordul, persze nem torvenyszeru. A placenta eleg vastag, nehezen megy at rajta az ultrahang sugar, ill. azt jeleniti meg, es nem a mogotte levo babat.
Szia. Ez attól függ, hogy a placenta mennyire takar, ill. a baba hogy fekszik. Ha a hátát mutogatja, akkor nem biztos, hogy érdemes készíttetni. Biztosan tudod, hogy hol szeretnéd a vizsgálatot. Szerintem ott beszéld meg aggályaidat, biztosan szívesen segítenek. Egyébként a méhlepény és a pocaklakó elhelyezkedése is változik még, lehet, hogy pár héttel késõbb " fényképezkedni" akar majd babád.
Sajnos mi kétszer is úgy jártunk, 23 ill.27 hetesen, hogy nem tudtunk képet csináltatni a pici arcáról, mert a méhlepény takarta. Nekem is mellsõ fali a placenta. Több sikert kívánok nektek!

Hogy lehet az hogy a placenta egyszer a mellső falon máskor meg a hátsó falon tapad?

Legjobb válasz: Hát... kinél hol kezd el kialakulni. Nincs semmi elõjele, sem befolyásoló tényezõje, hogy hol fog kifejlõdni. Azoknál van csak gond, akiknek elölfekvõ, vagyis a méhszájhoz közeli a méhlepény, mert vérzéseket okozhat és kórházi kezelést, de mindenképpen sûrû orvosi felügyeletet igényel.

Hát... kinél hol kezd el kialakulni. Nincs semmi elõjele, sem befolyásoló tényezõje, hogy hol fog kifejlõdni. Azoknál van csak gond, akiknek elölfekvõ, vagyis a méhszájhoz közeli a méhlepény, mert vérzéseket okozhat és kórházi kezelést, de mindenképpen sûrû orvosi felügyeletet igényel.
Sehogy.Velem is volt ilyen, az eggyik doki azt írta a papíromra, hogy elsõ fali, a másik azt hogy hátsó fali..én is rögtön kérdeztem, hogy hogy lehet ez, de sehogy sem lehet, vagy elsõ fali, vagy hátsó fali, nekem a doki azt mondta hogy igazából attól is függ, hogy épp hogyan tartja az uh fejet a kezében a doki....De nekem csak az az egy doki látta elsõ falinak, utána és elõtte is mindenki mindig hátsó falinak látta:)
Hogyha 1 doki látja elõször elsõ aztán hátsó falinak, akkor menekülj és keress egy szakembert másik dokit mert ha ezt így benézi ki tudja mást hogyan végez el...szörnyû, hogy van még ilyen
Szia! Egy ismerõsömnek azért kellett befeküdnie a kórházba, mert méhlepény vándorlása volt! De szerintem, ha neked is ez lenne, akkor biztosan elmondta volna a doki, úgyhogy osztom az elõzõek véleményét...szerintem is elnézték!!
Szia! Méhlepény vándorlás létezik! A méhlepény ugyanis egy élõ szerv, oda vándorol, ahol könnyebben hozzájut a táplálékhoz. De ez nem azt jelenti, hogy cikázik egyik oldalrol a másikra. A jelenség nem túl gyakori és nem is nagyon feltûnõ. Legközelebb kérdezd meg, hogy most éppen hol látják :) Igazából az a lényeg, hogy szülés elõtt ne takarja el a méhszájat. maternet.ro - szülésfelkészítõ tanfolyam

34 hetesen a placenta II. fokban érett. De még pici a baba, 2150 gr. Ezért jó lenne, ha még bent maradna, hogy nőjjön. Mikortól lehet ebből szülés? Milyennek kell lenni a méhlepénynek?

Meddig huzhatom igy? Minden héten mennem kell növekedési uh-ra és nst-re. Irjatok minél többen kérlek!

Legjobb válasz: Csak a megnyugtatásod miatt írom le, hogy a lá yom a 35.héten született, 2370 grammal és 49 centivel, de 10/10 apgarral. Nagyon agilis, élénk, jókedvû baba a kezdetektõl. 2210 grammal jöttünk haza a kh-ból, de olyan ügyesen szopott, hogy másfél hós korára megduplázta a születési súlyát, most 7 hónapos, 8 kiló és 76 cm. Szóval ne aggódj annyira, nem jelent annyira sokat a születési súly, mint amennyire túllihegik ezt a dolgot. Csak nyugi :) Bízz a babádban, hogy tudja, mikor jött el az õ ideje...

Csak a megnyugtatásod miatt írom le, hogy a lá yom a 35.héten született, 2370 grammal és 49 centivel, de 10/10 apgarral. Nagyon agilis, élénk, jókedvû baba a kezdetektõl. 2210 grammal jöttünk haza a kh-ból, de olyan ügyesen szopott, hogy másfél hós korára megduplázta a születési súlyát, most 7 hónapos, 8 kiló és 76 cm. Szóval ne aggódj annyira, nem jelent annyira sokat a születési súly, mint amennyire túllihegik ezt a dolgot. Csak nyugi :) Bízz a babádban, hogy tudja, mikor jött el az õ ideje...
A kérdező hozzászólása: Köszi!Nagyon aranyos vagy!Mit jelent a 10/10 apgar?
Az én méhlepényem már a 28.-ik héten II.fokú érettségû volt.39.héten szültem egészséges, szép kislányt. Az apgar értéket a születéskor mérik a babáknál.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Megnyugtattatok!Szép hétvégét nektek!
Szia! 34+3 naposan született meg a babám. Hétfõn lesz 8 hós! MAKK EGÉSZSÉGES! 9/10apgarja volt. Nyugi még sokáig kihúzhatod, akár a végéig is. Az apgár egyébként: 1 perces korban néznek 5 fontos életfunkciót (légzés, reflexek stb.) mindegyikre 2-2 pont adható igy lesz 10, majd 5 perces korában szintén és ebbõl lesz a 10/10. De egyébként a keresztlányom 6/7 apgárral született, szintén makk egészséges, ráadásul osztályelsõ mindenben. Szóval nyugi, majd ha jönni akar úgyis jön, és minden rendben lesz! KItartást, sok egészséget, és könnyû szülést kívánok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!Neked pedig jó babázást és nagyon jó egészséget a babádnak!

Ma voltam vizsgálaton tök zárt a méhszáj, placenta 3 fokban érett! Lehet még, hogy megnyílik a méhszáj magától egy héten belül? Nagyon nem szeretném befekvésig húzni, van esélyem rá? Tapasztalatok? 40+1 hetes km.

Legjobb válasz: Szia! Én egy hétfõi napon voltam vizsgálaton, tök zárt volt a méhszáj, minden teljesen okés volt, semmi szülésre utaló jel, még kérdeztem is külön a dokit, aki azt mondta, semmi jele. Aztán rá három nappal csütörtökön fájásaim lettek, a dokit telefonon hívtam, mondta, biztos csak jósló fájások. Pénteken már nem bírtam tovább, bementünk, és már egy ujjnyi volt, szombaton délután fél 3kor meg már meg is született a kislányom, aki azóta már 2 éves és 4 hónapos. :)

Szia! Én egy hétfõi napon voltam vizsgálaton, tök zárt volt a méhszáj, minden teljesen okés volt, semmi szülésre utaló jel, még kérdeztem is külön a dokit, aki azt mondta, semmi jele. Aztán rá három nappal csütörtökön fájásaim lettek, a dokit telefonon hívtam, mondta, biztos csak jósló fájások. Pénteken már nem bírtam tovább, bementünk, és már egy ujjnyi volt, szombaton délután fél 3kor meg már meg is született a kislányom, aki azóta már 2 éves és 4 hónapos. :)
szia.nekem egy hétfõi nap még teljesen zárt volt (38.hét) kedden délután elkezdtem fájdogálni szerdán reggel 7.21kor meglett a kisfiam aki nekem is 24 hónapos :) Most várjuk a kistesót a külsõ méhszáj már nyílik 3 hete..de jó lenne még vagy 3at benn maradna 35hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor még reménykedek:-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!