Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet hogy a délutáni (30 db)

Mostanában nagyon nehezen megy este az alvás. Lehet hogy a délutáni/esti szieszták miatt?

Sziesztát úgy értem, hogy néha 16:00-18:00 fele bed?lök a fáradságtól az ágyba és alszok olyan másfél órát. De ezután nagyon gyeszurán alszom el, amikor kellene (11:30-12:00 fele), nemrég másfél óráig is csak feküdgettem az ágyban, és gondolkodtam, járt az eszem... És nem tudtam lenyugodni, volt hogy a lábamat mozgattam...

Legjobb válasz: Ha ilyen késõn még sziesztázgatsz, nem csoda, ha nem tudsz este elaludni. Ráadásul nem is lenne szükséged a délutáni alvásra, ha éjjel kialudnád magad. Próbáld meg néhány napig kibírni, hogy nem alszol délután, annyira ki leszel fáradva, hogy már 10-kor aludni fogsz. 10-tõl reggelig viszont kényelmesen kipihenheted magad, és nem fogsz bedõlni az ágyba, amikor hazaérsz a suliból. Kicsit felborítottad a bioritmusod ezzel a délutáni szunyókálással, de semmi nincs még veszve, szokj le róla!

Ha ilyen késõn még sziesztázgatsz, nem csoda, ha nem tudsz este elaludni. Ráadásul nem is lenne szükséged a délutáni alvásra, ha éjjel kialudnád magad. Próbáld meg néhány napig kibírni, hogy nem alszol délután, annyira ki leszel fáradva, hogy már 10-kor aludni fogsz. 10-tõl reggelig viszont kényelmesen kipihenheted magad, és nem fogsz bedõlni az ágyba, amikor hazaérsz a suliból. Kicsit felborítottad a bioritmusod ezzel a délutáni szunyókálással, de semmi nincs még veszve, szokj le róla!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válsazt, megpróbálom megfogadni :)
Persze, egyertelmu a delutani szunyokatol nem tudsz aludni este. Probald valahogy 8-ig kihuzni, addig rendezz el mindent, es 8-kor fekudj le, ne delutan aludj, de gondolom okod van ra.

Hogy lehet, hogy a clearbluet mindenki jónak tartja, rá is van írva, hogy 4 nappal nem várt előtt eredményt mutat, de délutáni vizeletből 1 napos késésnél negatív?

Egy barátn?mnél volt, és már kiderült azóta, hogy mégis pozitív. Ha ilyen érzékeny, miért nem érzi a délutániból a babát, csak a reggelib?l? Mégsem olyan jó teszt?

Legjobb válasz: Nekem ket nappal a nemvart elott mutatta ki a clear blue a babat. Igaz nem volt valami eros hatarozott csik de halvanyan ott volt. Ez reggeli elso vizelet volt. En arra tudok gondloni, hogy lehet a baratnod vizelete nem volt eleg koncentralt, vagy lehet, hogy neki eppen nem vallik be a clear blue. Szerintem a tesztekrol is megoszlanak a velemenyek van akinek az egyik bejon, van akinek nem.

Nekem ket nappal a nemvart elott mutatta ki a clear blue a babat. Igaz nem volt valami eros hatarozott csik de halvanyan ott volt. Ez reggeli elso vizelet volt. En arra tudok gondloni, hogy lehet a baratnod vizelete nem volt eleg koncentralt, vagy lehet, hogy neki eppen nem vallik be a clear blue. Szerintem a tesztekrol is megoszlanak a velemenyek van akinek az egyik bejon, van akinek nem.
MInden tesztnek van egy bizonyos határérzákenysége. Egy bizonyos szintû HCG mennyiség alatt egyszerûen negatív lesz. A hiba mindig a használóban van: terhesség esetén azért lesz negatív a teszt, mert még nem elég magas a HCG szint. Ilyen koraterhességben még tényleg számít, hogy délutáni vagy reggeli elsõ vizeletbõl tesztel-e. Ezenkívül az is számít, hogy mikor fogant a baba. ha nem félidõben, hanem késõbb, akkor természetesen egy napos késésnél még vígan elõfordulhat, hogy nincs elég HCG a vizeletben. Én anno nem pocsékoltam a pénzt drága tesztekre. A 100 ft-os vaterás teszt is jó volt, megbízhatóan mûködött.
Talán nem vagy terhes azért negatív!
kedves utolsó!a kérdés alatt írta h azóta kiderült h mégis terhes.olvasd már végig ha már egyszer belekezdesz.ja, és a barátnõjérõl van szó.

Lehet, hogy a délelőtt fél 10-kor evett répa a délutáni (mostani) kakiban már benne is van?

Legjobb válasz: simán elõfordulhat. Én az elsõ pár kanál almapürét egy óra múlva viszontláttam anno :)

simán elõfordulhat. Én az elsõ pár kanál almapürét egy óra múlva viszontláttam anno :)
miért ne lehetne?
A kérdező hozzászólása: Köszi. Csak aggódtam, hogy nem baj-e, ha így végig szaladt rajta.


Mennyiszer lehet egy nap? Ma van a peteérésem! Délután már voltunk együtt, mit gondoltok este is próbálkozzunk vagy csak 2 nap múlva? Bizonytalan vagyok, hogy sikerült-e a délutáni akció?

Legjobb válasz: Én azt olvastam, nem jó a túl gyakori, mindennapos együttlét. Sokkal jobb a 2 naponkénti, mert akkor az apajelölt szjobezete bervan "fel tud készülni"a következõ körre. Szerintem se görcsöljetek ennyire a gyerekgyártáson. sokszor a görcsös próbálkozás miatt nem jön össze és amikor elmúlik a görcs és "lesz ami lesz" alapon álltok hozzá, akkor összejön a bébi is és még ól is érzitek magatokat.

Én azt olvastam, nem jó a túl gyakori, mindennapos együttlét. Sokkal jobb a 2 naponkénti, mert akkor az apajelölt szjobezete bervan "fel tud készülni"a következõ körre. Szerintem se görcsöljetek ennyire a gyerekgyártáson. sokszor a görcsös próbálkozás miatt nem jön össze és amikor elmúlik a görcs és "lesz ami lesz" alapon álltok hozzá, akkor összejön a bébi is és még ól is érzitek magatokat.
ne csak a PÉ-hez igazítsátok.. ami nálunk bevállt/már2x:) / nekem 6napos a mensim, a 8.naptól minden másnap.. a spermáknak termelõdni is kell és nem akarlak elkeseríteni, de ha csak pont PÉ napján vagytok együtt elõtte meg nem , akkor már lehet h késõ, max 12-24óráig fogad a pete, és nem biztos h a fiúk beérnek.. õk viszont 3-5napig is várhatnak
Szerintem ne gyerekgyártásként kezeljétek a szexet, ha kívánjátok, akarjátok egymást, akkor legyetek együtt. Ha nem akkor ráértek akkor, mikor mindkettõtöknek jól esik.
szia! Próbálkozhattok este, holnap, holnapután... Ezek a lehetséges "sikeres" napok. De ne gondold, hogy meg lehet érezni az eredményt rögtön :) Van , hogy már 1 alkalom is sikeres lehet :)

Szeretném egy kicsit újjá tenni a szüleim bútorait meglepetésként szóval igazából csak egy délutánom van rá. Hogy lehet fel újitani szerintetek?

A színük már aminagyon zavar ütött-kopott (f?leg szekrények). szóval le vannak lakkozva alapból kék a színe de látszik a fa mintája. Milyen festékkel kell? vagy módszerrel tudnám átfesteni ?ket?

Legjobb válasz: Egy délután alatt ezt nem lehet megcsinálni. Le kéne csiszolni õket, aztán lefesteni vagy lakkozni. Elképzelhetõ, hogy két réteg is kell rájuk. Eleve a csiszolás elvesz egy délutánt, fõleg ha több, cirádás bútorról van szó. Aztán a festés sem két perc, a száradás meg pláne. Szerintem inkább várd meg, amíg elutaznak több napra. Festékboltban pedig kérj az eladótól segítséget, õ tudja, milyen fajta festék lesz ugyanolyan. De az is lehet, hogy a szüleid unják már a kéket és jobban örülnének, ha mondjuk fehérre festenéd a bútorokat, ezt próbáld meg kiszedni belõlük.

Egy délután alatt ezt nem lehet megcsinálni. Le kéne csiszolni õket, aztán lefesteni vagy lakkozni. Elképzelhetõ, hogy két réteg is kell rájuk. Eleve a csiszolás elvesz egy délutánt, fõleg ha több, cirádás bútorról van szó. Aztán a festés sem két perc, a száradás meg pláne. Szerintem inkább várd meg, amíg elutaznak több napra. Festékboltban pedig kérj az eladótól segítséget, õ tudja, milyen fajta festék lesz ugyanolyan. De az is lehet, hogy a szüleid unják már a kéket és jobban örülnének, ha mondjuk fehérre festenéd a bútorokat, ezt próbáld meg kiszedni belõlük.
A kérdező hozzászólása: köszi :) Hát igen lehet hogy valahogy megtudom oldani hogy elutazzanak. De amúgy nem kékre szeretném festeni hanem feketére csak nem tudom hogy erre a lakkozott felületre rámehetek -e festékkel nem baj ha majd nem látszik a mintája csak minnél egyszerûbben szeretném csinálni. Szóval muszáj lecsiszolnom? simán nem mehetek valamilyen festék típussal át rajta?
Átmehetsz, csak valószínûleg ronda lesz. Ha örömet akarsz nekik okozni, akkor mindenképp csiszolni kéne.
Konyhai, vagy szoba bútorról van szó?
A kérdező hozzászólása: szoba :) könyvespolc egybeépítve ruhásszekrénnyel.
Mi már próbálkoztunk hasonlóval, és ha rám hallgatsz: ne kezdj hozzá egyedül, csak ha van olyan segítséged, aki tudja, mit csinál. Már eleve a csiszolást el lehet rontani, akár kézzel, akár géppel csinálod, a festésrõl nem beszélve. Ha nem elég egyenletes, túl sok rétegben kened át, akkor nagyon csúnya lesz. Lehet egyébként kapni javítószetteket bútorokhoz (olyasmi, mint a filctoll), azzal át tudod festeni egy délután is. Ha mellé szépen lemosod, rendet raksz, szerintem annak is örülni fognak. Biztos, hogy szeretnék, ha a szekrény fekete lenne? Csak azért, mert én hülyét kapnék, ha valaki meglepetésbõl átalakítaná a bútorainkat.

A koponya CT-vizsgálatra éhgyomorra kell-e menni, mert ezt olvastam egészségügyi oldalakon, mert én délutánra kaptam időpontot és akkor addig nem lehet enni sem meg inni sem? Étlen-szomjan 17-óráig nem tudom, hogy lehet kibírni.

Legjobb válasz: Amennyiben kontrasztanyagot kapsz (ami koponya CT esetében igen valószínû), úgy éhgyomorra kell menni, ami azt jelenti hogy elõtte 6 órával nem lehet enni. Inni lehet, de csak szénsavmentes/koffeinmentes folyadékot. Tehát tea, kávé, kóla ilyesmi kilõve. Szénsavmentes ásványvíz, sima csapvíz, artézi víz mehet. Amennyiben ilyet iszol nem kell felfüggeszteni az ivást sem elõtte két órával, mint az elõzõ válaszban van.

Amennyiben kontrasztanyagot kapsz (ami koponya CT esetében igen valószínû), úgy éhgyomorra kell menni, ami azt jelenti hogy elõtte 6 órával nem lehet enni. Inni lehet, de csak szénsavmentes/koffeinmentes folyadékot. Tehát tea, kávé, kóla ilyesmi kilõve. Szénsavmentes ásványvíz, sima csapvíz, artézi víz mehet. Amennyiben ilyet iszol nem kell felfüggeszteni az ivást sem elõtte két órával, mint az elõzõ válaszban van.

Anyukák, kislányom már 3 napja nem kakilt, felébredt a délutáni alvásbol és 38, 3 a homérséklete, lehet attol, hogy nem kakil?

Legjobb válasz: Nem. Fordítva lehet: láztól lehet szorulás. Adj neki laevolacot vagy glicerines kúpot még ma, ne hagyd ma este lefeküdni kaki nélkül.

Nem. Fordítva lehet: láztól lehet szorulás. Adj neki laevolacot vagy glicerines kúpot még ma, ne hagyd ma este lefeküdni kaki nélkül.
Lehet. Kúppal egyetértek, igyon gyümölcslevet, kis ricinust, mihamarabb oldd meg.

X-epil tesztem erősebb pozitív délutáni vizeletből, mint a vaterás 10-es teszt reggeli pisiből, ez hogy lehet?

Én nem értem. 11.dpon déluti pisib?l látható pozim lett x-epillel, másnap reggel a 10-es vaterás nem mutatott semmit. Tegnap nemvárt napján a délutáni xepil jó er?s lett, ma reggel a vaterás 10-es halványabb. Miért van ez?

Legjobb válasz: Ismételd meg, lehet, hogy rossz a teszt.

Ismételd meg, lehet, hogy rossz a teszt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Már kétszer is ez volt, hogy délutáni xepil erõsebb mint a reggeli vaterás 10-es, lehet, hogy ennyivel rosszabb minõségû a vaterás. Azért csinálok többet, mert olyan jó látni ahogy erõsödik. Meg a párom is követeli, hogy mutassak neki szép pozikat. :D
A kérdező hozzászólása: Akkor nem csak nálam van így. Érdekes, mindig a reggeli vizeletre mondták, hogy jóval koncentráltabb. Köszönöm a válaszokat.
Ha pozitiv pozitiv többet ne csinalj !!! Gratulálok )én anno 6 darabot csinaltam de mi a fityfenének mindegyik egyet mutatott hogy baba van :D)
Nekem pozitív volt az x-epil du-i vizeletbõl. Igaz én csak ezt az egy tesztet csináltam, utána irány a doki.
Érdekes, nekem úgy általában a délutáni tesztjeim erõsebbek voltak mindig, mint a reggeliek, márkától függetlenül.Pedig a papírforma az, hogy a reggeli erõsebb.

Mitől lehet hogy 16 hónapos fiamnak késő délutánra mindig feljebb megy a hője?

Tegnap pl. 37,8 volt.Nem beteg.Már több mint egy hónapja igy van.Doki látta többször is.Egyébként jó kedvű,semmi változást nem veszek észre rajta.

Legjobb válasz: Már nem emlékszem annyira erõsen, régen volt, több mint 10 éve, két iker kislány anyukája vagyok. Egyszer csak feltûnt, hogy az egyik lánynak mindig magasabb a hõmérséklete mint a másiknak, mindig 37,5 körül mozgott. Jó ideig izgultam, hogy mi baja lehet, de az orvos csak legyintett, hogy ne foglalkozzak vele, õ ilyen. Valóban, õ alapból magasabb testhõmérsékletû mint az átlag. Nem tudom, hogy van e összefüggés, de nem egy fázós fajta. Ahol én már rég megfagytam, õ még vidáman egy szál pólóban van.

Már nem emlékszem annyira erõsen, régen volt, több mint 10 éve, két iker kislány anyukája vagyok. Egyszer csak feltûnt, hogy az egyik lánynak mindig magasabb a hõmérséklete mint a másiknak, mindig 37, 5 körül mozgott. Jó ideig izgultam, hogy mi baja lehet, de az orvos csak legyintett, hogy ne foglalkozzak vele, õ ilyen. Valóban, õ alapból magasabb testhõmérsékletû mint az átlag. Nem tudom, hogy van e összefüggés, de nem egy fázós fajta. Ahol én már rég megfagytam, õ még vidáman egy szál pólóban van.
1. lehet mostanra áll be a testhõje, és ahogy az elõzõ hozzászóló is írta magasabb lesz neki. 2. Barátnõm kisfiánál is délután estére jött ez elõ, õ keveset aludt napközben, és így jelezte a teste a fáradtságot.

Mitől lehet, hogy 14 hónapos kislányom a délutáni alvásnál többször is felébred? Mit tudnék tenni ellene?

Délután kett? és fél órát alszik, kb 40 perc után ébred, aztán áll az ágyában és sír. Ha vissza tudom fektetni, akkor alszik tovább ha nem, kiveszem és rajtam alszik. Visszateszem újra az ágyába, és egy id? után ugyanez folytatódik. Van, hogy 4x is felébred. Az éjszakát nem mindig alussza át, de ha felsír átmegyek hozzá rögtön visszaalszik.

Legjobb válasz: Az én lányom is pont ezt csinálja, ha alszik két órát minimum kétszer ébred, bemegyek kiveszem és már alszik is tovább, és vagy sikerül lerakni vagy nem. Éjszaka is sajnos ez van 11 hós múlt és még egy éjszakát sem aludt végig, egy jó ideje éjjel is percre pontosan óránként kel, de akkor legalább vissza tudom tenni aludni (egy órára).

Az én lányom is pont ezt csinálja, ha alszik két órát minimum kétszer ébred, bemegyek kiveszem és már alszik is tovább, és vagy sikerül lerakni vagy nem. Éjszaka is sajnos ez van 11 hós múlt és még egy éjszakát sem aludt végig, egy jó ideje éjjel is percre pontosan óránként kel, de akkor legalább vissza tudom tenni aludni (egy órára).
Nálunk is ugyanez van, de 18 hós lányom franciaágyon alszik napközben. Otthagyom miután elalszik, de egy óra múlva már tudom, hogy vissza kell mennem, mert ébred. Ha ott vagyok visszaalszik még egy órára, ha viszont nem akkor kislattyog és már nem lehet visszaaltatni. az éjszakát nyolc hós korától nem alussza át. Kiságyban alszik el, de ébred hajnalban és csak mellettünk alszik vissza, de az is elõfordul, hogy így is forgolódik és sír két órán keresztül. Én sajnos még nem találtam rá megoldást.
Amikor jön a kislányom valamelyik foga, akkor minden nappali alvása - kiságyban - ilyen... Alszik 15 percet majd sírva ébred. Már meg sem próbálom az ágyat. Kitettem az erkélyre babakocsiban, elringattam és 2 és fél órát aludt
A kérdező hozzászólása: Hát akkor talán egyszer megtörik a jég. A babakocsiban csak úgy alszik, ha közben tologatom, talán, mert alapból hason vagy oldalt alszik egyébként.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!