Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet ha valaki (1382 db)

Az hogyan lehet, ha valakinek megjön a havija, mégis terhes?

Legjobb válasz: Esetleg v.ki válaszolni is tudnak a kérdésre??

A kérdező hozzászólása: Esetleg v.ki válaszolni is tudnak a kérdésre??
Igen, van ilyen. Van, hogy több hónapig is megvan, mégis terhes. Ismerõsömnek 3 hónapig megvolt.

Ha egy ikerház két külön lakása és a telek, amelyen épült közös tulajdonban van és csak használati szerződés alapján van megosztva, akkor, hogyan lehet eladni valakinek a tulajdoni hányadát?

Ha valaki eladja a közös tulajdonban lévő rá eső részét, akkor az egész ingatlan (két lakás, és az egész telek) árát kell alapul venni, vagy a használati szerződésben rögzített, az eladó által használt részt? Tehát mivel közös tulajdonban van mindkét lakás, ha valaki eladja a tulajdoni hányadát (pl. 1/2 tulajdoni részét), ez esetben törvényileg tulajdonképpen a két lakást együtt adja el az egész közös telekkel, amely egész ingatlant ő közösen tulajdonol valakivel, vagy csak a használati szerződésben szereplő, általa használt lakást és telekrészt? Ezzel összefüggésben pedig, ha az eladást követően utólag a nav árat akar emelni, akkor a közös tulajdonban lévő egész ingatlant és az egész telek területét veszi alapul (tehát a két lakást az egész telekkel), vagy szintén csak a használati szerződésben szereplő, az eladó által használt telekrészt és lakást mérhetik és értékelhetik fel?

Legjobb válasz: Az osztatlan közös tulajdonban lévõ tulajdonrészt ugyanúgy lehet eladni, mint az önálló ingatlant. Annyiban tér el, hogy osztatlan közös tulajdonos esetén a tulajdonostársaknak elõvételi joguk van és szerzõdéskötéskor a szerzõdés feltételeinek - különösen az árnak - az ismeretében nyilatkozni kell az elõvételi jogról való lemondásról. Ezért a szerzõdésben a ténylegesen kikötött árat kell rögzíteni, mert ha egy alacsonyabb feltüntetett ár esetén a tulajdonostársnak megéri megvenni az eladásra kínált tulajdoni hányadot, akkor az eladó bukhat. A NAV a saját tulajdoni hányad értékét vizsgálja, ebbe beleszámítja a lakás, a telekrész értékét, tehát az értékmegállapítás nem a teljes ingatlanra, hanem csak az adásvétel tárgyát képezõre történik.

Az osztatlan közös tulajdonban lévõ tulajdonrészt ugyanúgy lehet eladni, mint az önálló ingatlant. Annyiban tér el, hogy osztatlan közös tulajdonos esetén a tulajdonostársaknak elõvételi joguk van és szerzõdéskötéskor a szerzõdés feltételeinek - különösen az árnak - az ismeretében nyilatkozni kell az elõvételi jogról való lemondásról. Ezért a szerzõdésben a ténylegesen kikötött árat kell rögzíteni, mert ha egy alacsonyabb feltüntetett ár esetén a tulajdonostársnak megéri megvenni az eladásra kínált tulajdoni hányadot, akkor az eladó bukhat. A NAV a saját tulajdoni hányad értékét vizsgálja, ebbe beleszámítja a lakás, a telekrész értékét, tehát az értékmegállapítás nem a teljes ingatlanra, hanem csak az adásvétel tárgyát képezõre történik.
A kérdező hozzászólása: "A NAV a saját tulajdoni hányad értékét vizsgálja, ebbe beleszámítja a lakás, a telekrész értékét, tehát az értékmegállapítás nem a teljes ingatlanra, hanem csak az adásvétel tárgyát képezõre történik." Értem, csak osztatlan közös tulajdon esetén nincs saját tulajdoni hányad. Van külön használati megállapodás, csak kérdés, hogy azt a nav figyelembe veszi-e?
De van. A tulajdoni lapon szerepel, hogy milyen arányban vagytok tulajdonosok, pl. 1/2, 1/4 stb. De a két lakás értéke nem biztos, hogy azonos, még akkor sem, ha azonos az alapterülete. Az egyik csináltatott pl. utólagos hõszigetelést, a másik nem. Az egyik el van látva betörésvédelmi eszközökkel, a másik nincs és sorolhatnám.
hu.m.wikipedia.org/wiki?search=depresszi%C3%B3
Egyébként, most egészen olcsó lett, lelkigondok.hu
"E-mail címem: [email protected]" Kedves válaszoló! Én megnéztem, amit írtál. Szerinte, minden rossz, ami úgy kezdõdik, hogy fordulj orvoshoz. Mert õ a tuti. Mindent megold. Maga. Legyen úgy.
Hát nekem legalább is 10.000/ per hó volt. de naponta fordulhattam hozzá.. az elsõ pár ismerkedõs rész pedig teljesen ingyenes volt, amíg megnéztük egymást úgymond.. hát azt hiszem van ilyen rövidített verzió is:D 2000ft os. és akkor kb. 5 levélben megdumálhatjátok a dolgokat.. az is jó szerintem, ha nem szeretnél hosszú távú támogatást..
ezen az oldalon, hogy megy a fizetés? kb. milyen összegre lehet számítani? és ha pl. csak egy-két kérdésem lenne, akkor is kell fizetnem?
Ha bármilyen lelki gondod van, néz be ide lelkigondok.hu sok mindenre találsz újszerû gyógymódot otthonról a legolcsobban és kényelmesen!!! tetszeni fog!
pl. bárhova hívod, sorozatosan lemondja mindenféle kifogásokkal; kerüli a nagyobb társaságot; vagy szótlanná válik egyik találkozásról a másikra; persze vannak olyanok, akik kifejezetten "kimutatják", pl. mikor mindenrõl valami negatív jut az eszükbe, bármi kerüljön is szóba, és ki is mondják amit gondolnak.
Legalább arra kell rávenni, hogy menjen el a háziorvosához. Onnantól kezdve a doki majd tudja, mit kell tennie.
akkor depresszió, ha nincs konkrét oka, pl. kirúgták a munkahelyérõl, meghalt vkije stb, ha nincs ilyen ok és mégis állandóan lehangolt, akkor depis
Ha minden erejével titkolja, ráadásul ha régebb óta tart semmi esélyed nincs megállapítani szerintem. TV-ben is mondják idõnként hogy senki nem vett észre xy-on semmi furcsát aztán megöli magát vagy a családját és utána magát.
Beszélgess vele, de ne erõszakold meg a szavaiddal.
A pszichiáter ingyen van, és szakorvos. Ez meg egy kókler.


Angolul tudokat kérdezem. Ha angol szöveget hallgatok, mindig fordítom magyarra magamban. Fordítás helyett, hogy lehet idegennyelven való gondolkodásig eljutni?

Legjobb válasz: "Fordítás helyett, hogy lehet idegennyelven való gondolkodásig eljutni?" Idegen nyelven gondolkodni ezerszer könnyebb, mint fordítani.

"Fordítás helyett, hogy lehet idegennyelven való gondolkodásig eljutni?" Idegen nyelven gondolkodni ezerszer könnyebb, mint fordítani.
Szerintem reflexbõl jön, alap dolgokat már teljesen angolul ejtek ki, meg sokszor egy szöveget nem fordítok, csak értem. Pedig soha nem voltam angol nyelvterületen, csak filmeket nézek, néha olvasok, idõnként CNN.:)
Rá kell szokni, ha már olyan szinten tartasz. Én régebben úgy kommunikáltam angolul, hogy a fejemben már nem is volt magyar nyelvû gondolat, a válasz sem fogalmazódott meg bennem magyarul. Aztán sajnos jó ideig nem volt módom gyakorolni a nyelvet, így azt vettem észre, hogy már én is fordítok magamban. Most próbálok leszokni róla.
Próbáld meg látni a képeket, ne pedig a felszíni struktúrákat. Ez így nagyon nehéz, de ha egyszer ráérzel, menni fog! Minél intenzívebben foglalkozol vele (olvasol, filmet nézel, zenét hallgatsz, beszélsz) az agyad annyira rákattan, hogy még angolul álmodhatsz is!
Szerintem rengeteg gyakorlás kérdése, nomeg idegennyelvû környezet nagyon sokat tud segíteni. Én olyan szintre tudtam eljutni, hogy az egyszerûbb nyelvezetet nem fordítom magamban. Pl. ha gyerekekkel beszélgetek, akkor nem fordítom magamban magyarra, magyarról angolra, mert abból csak zavar lesz a fejemben és gondolkozás... Velük nagyon jól megy a gondolkozásmentes angol beszélgetés, de egy komolyabb témáról egy felnõttel nem tudok így beszélgetni énsem, mivel nem lehet mindig a legalapabb szavakat használni, olykor nem jut eszembe valami, akkor gyorsan magyarul végig gondolom hogyan lehetne ezt a mondatot máshogy megfogalmazni, stb.
Nézz filmeket, hallgass zenéket, olvass szövegeket, stb. Én sokszor már nem fordítom le magamban, hanem egyszerûen csak megértem. Pl.: Karácsonyi lidércnyomás-This is halloween, what's this? Ezek a zenék nagyon fülbemászóak, és könnyû õket megérteni. Én is ilyenekkel szoktam gyakorolni. 14/F
A kérdésben a válasz.
"aszt" meg lehet csinálni, de ilyen helyesen nem tudom sajnos leírni neked.

Hogy lehet usb-val netezni ha rákötöm a asztali gépemre?

nekem egy zte blade telefonom van és gőzöm sincs hogy lehet usb-val netez-ni van olyan vagy legalábbis meg lehet csinálni?hogy rákötöm gépemre a usb kábelt és úgy valahogy elindítani a internetet telefonon?válaszok várok:)

Legjobb válasz: Ha a számítógépen akarod használni a mobilnetet a telefonnal, azt lehet. Ha a számítógép internetkapcsolatát akarod használni a telefonon, azt nem lehet és nincs is rá program, ne keress.

Ha a számítógépen akarod használni a mobilnetet a telefonnal, azt lehet. Ha a számítógép internetkapcsolatát akarod használni a telefonon, azt nem lehet és nincs is rá program, ne keress.
A kérdező hozzászólása: útobit akartam és tényleg?
Androidnál sajnos nem.
A kérdező hozzászólása: :(

Skyrim-ben hogyan lehet megmérgezni valakit? Ha mérget pickpocket-olok valakibe akkor megmérgeztem?

Legjobb válasz: A kardodat kell bevonni a méreggel, és meg kell ütnöd vele.

A kardodat kell bevonni a méreggel, és meg kell ütnöd vele.
De azzal is megmérgezi, ha mérget tesz a zsebébe, nem?
A kérdező hozzászólása: Szerintem de! A bekenõset kipróbálom! Köszönöm a válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: fejleszteni kell rá külön :) 100on vagyok .

Hogy lehet kitenni valakit a társasházi lakásából, ha haszonélvezeti joga van a lakásra?

Évek alatt teljesen eladósították a lakást, nem fizetnek közösköltséget, semmit, többszörös árverezése folyik a lakásnak, de a bibi ott van, hogy holtig tartó haszonélvezete van a tulajnak a lakáson. Mit lehet tenni ilyen esetben? Hogy tudna a ház megszabadulni ezektõl az élõsködõktõl??

Legjobb válasz: Tulajnak nem lehet haszonélvezete.

Tulajnak nem lehet haszonélvezete.
A kérdező hozzászólása: Akkor valaki más nevén van a haszonélvezeti jog, az nem látszik az árverezési hirdetményben. Amit a neten találtam, csak annyi, hogy a tulaj az, aki a lakásban él, és még ez látszik: Az ingatlan holtig tartó haszonélvezeti joggal terhelten kerül értékesítésre.Ilyenkor hogyan tovább? Több milliós adósságuk van már. Mi a megoldás?

Hogyan lehet Nero-val dvd-t írni, ha zenét szeretnék rátölteni?

Legjobb válasz: elindítod, rámész a nero burning rom-ra, amit kiad ablak, ott kiválasztod a cd-t (zenéket cd-re írj inkább szerintem), ott oldalt kiválasztod az Audio-CD-t, rányomsz jobboldalt arra, hogy új, és aztán csak be kell húznod a zenéket, amiket ki akarsz írni, ha kész, akkor rányomsz hogy Írás/burn amelyik ott van, és ne csinálj semmit addig, amég nincs kész. javaslom állítsd 4x sebeségre, hogy rendesen kiírja, ne legyen hibás

elindítod, rámész a nero burning rom-ra, amit kiad ablak, ott kiválasztod a cd-t (zenéket cd-re írj inkább szerintem), ott oldalt kiválasztod az Audio-CD-t, rányomsz jobboldalt arra, hogy új, és aztán csak be kell húznod a zenéket, amiket ki akarsz írni, ha kész, akkor rányomsz hogy Írás/burn amelyik ott van, és ne csinálj semmit addig, amég nincs kész. javaslom állítsd 4x sebeségre, hogy rendesen kiírja, ne legyen hibás
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!