Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet ha (14141 db)

Hogy lehet (ha lehet) definiálni azt, hogy két állat mikor tartozik egy fajba?

Mi még úgy tanultuk, hogy két állat egy fajba tartozik, ha képes egymással utódot létrehozni. De: Vannak ugyebár azok a sirályfajok, akik északon élnek, és két szomszédos kolónia tud, de a nem szomszédosak nem tudnak életképes utódot nemzeni.

Legjobb válasz: Sehogy:D Megtaláltad a biológia egyik régi és nagy problémáját, hogy nem tudja definiálni a fajt. Ez azért van, mert a fajok rendkívül változatosak, nem lehet egységes szabályt alkotni, ami mindenkire érvényes. Ezért alklamazunk több definíciót, attól függõen, hogy mely tudományterületen vagyunk éppen, pl itt találhatsz párat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Faj Ha mindenképp definiálni kéne, akkor azt mondanám: azok tartoznak egy fajba, amik az illetékes taxonómusok/szakértõk szerint egy fajba tartoznak, és ezt a tudományos társadalom többsége is elfogadja. (Mint látszik, eléggé megerõszakolt a definíció, de nincs jobb, ami minden fajra érvényes).

Sehogy:D Megtaláltad a biológia egyik régi és nagy problémáját, hogy nem tudja definiálni a fajt. Ez azért van, mert a fajok rendkívül változatosak, nem lehet egységes szabályt alkotni, ami mindenkire érvényes. Ezért alklamazunk több definíciót, attól függõen, hogy mely tudományterületen vagyunk éppen, pl itt találhatsz párat: http://hu.wikipedia.org/wiki/Faj Ha mindenképp definiálni kéne, akkor azt mondanám: azok tartoznak egy fajba, amik az illetékes taxonómusok/szakértõk szerint egy fajba tartoznak, és ezt a tudományos társadalom többsége is elfogadja. (Mint látszik, eléggé megerõszakolt a definíció, de nincs jobb, ami minden fajra érvényes).
Ez két különbözõ fogalom, a faj és a populáció. A populáció az tényleges szaporodási közösség. Még az egy fajhoz tartozó egyedek elvileg képesek egymás között termékeny utódot létrehozni, csak azt pl. a természeti körülmények nem teszik lehetõvé, mondjuk a két pop. közti távolság. Attól még egy fajhoz tartoznak, azonos kromoszómaszámuk, külsõ és belsõ tulajdonságaik megegyeznek stb.
Már a konkrét, sirályos példára válaszolva.
az, hogy "sirály" nem egy faj! de pl. a jeges sirály az igen. rendszertani besorolása:gerincesek törzse, madarak osztálya, lilealakúak rendje, sirályfélék családjába tartozik, mint faj, de léteznek alfajai, amik kis eltérést mutatnak egymástól. a probléma, ami miatt nem húzható éles határvonal, és alfajok majd különálló fajok jönnek létre nem más, mint a jó öreg evolúció
amúgy egyrõl beszélünk. jó a sulinetes oldal!
Szerintem a biológiai felépítést tekintõ meghatározáson túl( egymással szaporodó képes utódot hoznak létre, külsõ-belsõ felépítésbeli nagy hasonlóság stb) mellett az azonos viselkedést is figyelembe kéne venni. Mert a farkasok pl szaporodóképes utódot tudnak létrehozni kutyával, vagyis így elvileg egy fajba tartoznak(asszem amerikáben így is tekintik õket, a farkas Canis lupus, a kutya Canis lupus familiaris szerintük, vagyis a farkas alfaja vagy egy fajtája) De viselkedésükben akora különbségek vannak, hogy nem tekinthetjük õket egy fajnak. Szóval a vislelkedési mintázatok összehasonlítása is nagyon fontos lenne Amúgy a sirályfajok nem tudnak egymással szaporodni, és a sirály nem egy faj, hanem egy köznyelvi összefoglaló név. Olyan van hogy Sirályfélék családja, amin belül vannak a sirályfajok...
Én vagyok a sulinetes linkes hszelõ: ma 15:16 bocsi, ha nem érthetõen írtam Egyre gondolunk, ezért is adtam linket!
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Igen lehet.
A kérdező hozzászólása: Hogyan??Köszönöm a válaszodat!
Jailbreakelni kell majd cydiábol feltenni az appsyncet. Utána ugyan úgy tudod telepíteni õket mint zenéket itunesból.
A kérdező hozzászólása: Rendben de én úgy tudom, hogy ez a Jail Break egy hack progi az ios7-hez nem?Amúgy köszi, hogy írtál!
A kérdező hozzászólása: Nem nagyon szeretném hackelgetni!Vmi Apple barát megoldás nincsen???Géprõl mint a zenét átrakni, majd szinkronizáli Itunes-szal?
A zenékkel nincs gond. Bármilyen forrásból származó anyagot fel tudsz tenni itunesal. Appokat viszont csak appstoreból hivatalosan, vagy pedig jailbreak útján.
A kérdező hozzászólása: Jaa!Ok!A zenét tudom, de köszi a válaszod!

Hogy lehet, ha lehet egy szobát egy oldali nyílással úgy szellőztetni, mintha több oldalon lenne nyílás?

Szóval, pl. K-re van egymás mellett 2 kétszárnyú ablak. Ha a kettő közé tennék függőlegesen, a fallal merőlegesen egy lemezt, akkor az egyik ablakon beterelné a levegőt, és a másikon ki?

Legjobb válasz: Nem lehet. A kereszthuzat alapja, hogy a ház egyik felén melegebb van, eltér a légnyomás (egy kicsit), ezért megindul a levegõ. De azért édesen naiv az a gondolat, hogy egy fix terelõlemeztõl a levegõ majd tudni fogja, hogy meg kell indulnia, és megindul. De most képzeld el, hogy a terelõlemezedet elkezded csökkenteni, vajon hol van az a határ, ami már nem készteti mozgásra a levegõt? Vajon ha csak egy partvisnyelet állítasz az ablakba, vagy egy függõleges vérnát kifeszítesz a keretben, az elég lenne? És vajon honnan kéne tudnia a levegõnek, hogy a lemez melyik fele a belépõ ág és melyik a kilépõ?

Nem lehet. A kereszthuzat alapja, hogy a ház egyik felén melegebb van, eltér a légnyomás (egy kicsit), ezért megindul a levegõ. De azért édesen naiv az a gondolat, hogy egy fix terelõlemeztõl a levegõ majd tudni fogja, hogy meg kell indulnia, és megindul. De most képzeld el, hogy a terelõlemezedet elkezded csökkenteni, vajon hol van az a határ, ami már nem készteti mozgásra a levegõt? Vajon ha csak egy partvisnyelet állítasz az ablakba, vagy egy függõleges vérnát kifeszítesz a keretben, az elég lenne? És vajon honnan kéne tudnia a levegõnek, hogy a lemez melyik fele a belépõ ág és melyik a kilépõ?
Én végig azt hittem, hogy azt a lemezt a szobán belülre akarod tenni. :) ) Ha kívülre rakod, akkor mûködhet, de ne merõlegesen, hanem hogy az egyik ablakon beterelje a szelet. És csak az egyiken, mert csak úgy lesz nyomáskülönbség a két ablak között. Nem is kell a két ablak közé, hanem konkrétan az egyik ablakhoz. Sõt, ha a másikhoz fordítva teszed, hogy elterelje a szelet az ablaktól, akkor ott meg leesik a nyomás, ami növeli a huzatot. De nem kellenek nagy lemezek, csak kis fülek. Viszont ez tényleg csak megfelelõ széliránynál mûködik jól. :(
A kérdező hozzászólása: Az már mindjárt kihasználhatja a D-i, és É-i szelet is. K, és NY felõl ez nem változtatna, de ez is valami. A vízszintesen középre helyezett lemez semmit nem befolyásolhatna? Akkor sem, ha mondjuk befelé meg lenne döntve 45°-ba?
Ha a kinti szélmozgás nem pont szembe jön az ablakra (sõt legjobb ha a homlokzattal párhuzamosan fúj), akkor az egyik ablakon beterelheted a levegõt egy "elefántfüllel", és a keletkezõ benti túlnyomás a másik ablakon fogja kitolni a szoba levegõjét. De ha a szél a másik oldal felõl fúj, akkor ez nem nagyon fog mûködni, mert akkor jó eséllyes az ablak elõtt csak örvénylések lesznek, nem egyirányú mozgás. :(
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy lemez nélkül is megtörténik, de gondoltam, ha a nyílásnál külön van választva, akkor kevésbé lassítja egymást a közepénél az ellentétes irányú szél, és így alul több levegõ megy be, és fent több jön ki.
A kérdező hozzászólása: Te nem érted, mert a megoldás helyett azt nézted, mibe köthetsz bele, mint pl. honnan tudja a levegõ, merre menjen... Szövegértési problémáid vannak, ugyanis nem azt írtam, hogy egy oldali nyílással kereszthuzatot, hanem olyan légcserét, mintha kereszthuzat lenne, illetve a kint idõnként fellépõ különbözõ irányú szelek befogása erre.
#2: A kérdezõ kereszthuzatot akar csinálni egy ablakkal, amirõl te beszélsz, az persze igaz, csak messze nincs a kereszthuzattól. Szegény kérdezõ annyira butácska, hogy nem érti, hogy mi a baj a felvetésével...
Ehhez nem kell lemez. Egy nagyobb ablak alsó és felsõ széle között van némi hõmérséklet-különbség, és ha kint hidegebb van, alul bejön a hideg, felül kimegy a szoba melege. Ha melegebb van kint, akkor is ugyanígy mûködik, csak a meleg jön be. Csak ennek rossz a hatásfoka, de mûködik. A hatásfok bizonyos növelése a szobalevegõ keringetésével érhetõ el, azaz egy alkalmasan felállított, mûködõ ventilátorral.
A kérdező hozzászólása: A lemez az lemez, és nem kéne tudnia, hogy melyik ablakon merre megy, csak menjen. Alapvetõen amúgy is jelenlévõ légmozgások kihasználására gondoltam, de ha a hõkülönbséggel is meg lehet indítani, akkor azon szerintem az ablakok közepére belülrõl vízszintesen felrakott lemezek segítenének, és ebben az esetben valószínûleg fent kifelé menne a levegõ.
A kérdező hozzászólása: Amihez nem kell szél, azt vízszintesen középre bentre, vagy az ablak síkjába gondoltam, és akkor fele kint, fele bent lenne. Ami a szeleket fogná fel, az kint lenne az ablakok közt, hogy ha balról fúj akkor a bal ablakon jöjjön be, ha jobbról, akkor a jobb oldalin jöjjön be. De a belsõnél, ahol alul be, felül ki megy a levegõ, vagyis egymással szembe fúj a két irányú szél, nem oltja ki egymást középtájon? Ha a kinti levegõ középrõl direkt befelé, lefelé lenne irányítva, és a benti direkt felfelé, kifelé, akkor kevésbé oltanák ki egymást, vagyis jobb lenne a hatásfok nem?


Hogyan lehet (ha egyáltalán lehet) újrarakni a laptopomat?

Az utóbbi idõben nagyon belassult, ezért gomdolkozom az újrarakáson. A windows 7 alapból rajta volt gyárilag, nincs CD-m hozzá. Újra tudnám valahogy rakni?

Legjobb válasz: Ha gyárilag elõtelepített Windows van rajta (magyarul: nem haverod dúrta rá utólag másolt DVD -rõl, hanem tényleg eredeti). Akkor a rejtett Recovery partícióról vissza tudod állítani a gyári állapotokat. A kézikönyvbe találsz erre leírást.

Ha gyárilag elõtelepített Windows van rajta (magyarul: nem haverod dúrta rá utólag másolt DVD -rõl, hanem tényleg eredeti). Akkor a rejtett Recovery partícióról vissza tudod állítani a gyári állapotokat. A kézikönyvbe találsz erre leírást.
akkor a w7 telepítõfájlok valószínûleg egy rejtett partíción vannak rajta és általában a gyártó honlapjáról lehet letölteni olyan szoftwaret amivel lehet készíteni win telepítõlemezt vagy usb-t
Ez nem olyan dolog, hogy gondolkodni kelljen rajta: ha [email protected], rakjad fel az újat.

Hogyan lehet /ha lehet egyáltalán/ növelni annak az esélyét, hogy ikerterhesség foganjon?

természetesen-természetes úton

Legjobb válasz: Akkor hány éves vagy? Gondolod, hogy egymás után két menettõl ikrek lesznek? Ez 10 éves szint.

Akkor hány éves vagy? Gondolod, hogy egymás után két menettõl ikrek lesznek? Ez 10 éves szint.
Ikerpár egyik tagját kell férjnek/feleségnek választani :)
Nem nagyon vagy tisztában a biológiával. Kétpetéjû ikrekre a hajlam anyai ágon öröklõdhet. Az egypetéjûség 'véletlen'. Legalább is a tudomány jelen állása szerint. Minden folyamat benned zajlik, párodnak ilyen formán 'köze nincs' ahhoz, hogy neked hány petesejted termelõdik, vagy, hogy az 1 megtermékenyített petesejted kettéválik e. A párod spermiumszámától ez független.
Igazat adok annak a válaszolónak, aki a kockázatokat írta le. Nekem is ikreim vannak (pontosabban ikrek is), 9 hónaposak, egypetéjû lányok. Volt egy idõszak, amikor azt kívántam, hogy bárcsak ne ikrek lennének, miután a doki közölte, hogy nincs elválasztó burok köztük, és a 32. hétig 50 % a magzati halál veszélye az ikertranszfúzió miatt, mind a ketten meghalnak nagy eséllyel. Na, azt a napot.... De szerencsére kiderült, hogy van burok köztük, de ezt átélni... 35 hétre születtek, ez elég jó, de voltak ott pl 30-32 hetes ikerbabák... Nem egyszerû 2 kicsivel egyszerre, oké, külsõ szemlélõnek tök cukik, ugyanolyan ruciban, arik és édesek.... de ami ez mögött van....egyébként mikor terhes voltam, a dokim egyik betegének 20 hetesen kellett megszülnie a babáit, ikertranszfúzió miatt. Kérdésre válaszolva: imádkozz.
A kérdező hozzászólása: Nem kockázatot szeretnék és nem fogom felvágni az ereimet ha nem ikrek lesznek.Egyszerûen érdekelt, ennyi.
Utolsó: Senki nem mondta, hogy biztosan baj lesz. Csak jóval nagyobb az esélye. Miért akar magának vki direkt kockázatot?
Off lesz, bocsánat... Azért nem kell ennyire borúsan látni a helyzetet, mint ahogy az utolsó válaszoló írta. Nyilván rizikósabb egy ikerterhesség, de nagyon sok egészséges, végighordott ikerterhesség létezik (ahogyan természetesen sok-sok koraszülött ikerbaba is van). A kérdésre válaszolva: szerintem természetes úton nem növelhetõ ennek az esélye. Miért szeretnél annyira ikreket? Elég bonyolult az élet ikrekkel eleinte, fõleg úgy, ha már van egy gyerkõc...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Abszolút nem probléma mert még nem szeretnénk babát egyenlõre. Csak érdeklõdtem hátha okosságot tudok meg. Nem jött össze a kislányunk sem olyan hamar /6 . hónapban/ Sajnálom ha neked problémáid vannak, de én nem tehetek róla...:(
ja és irigylem a problémádat hogy ez a legnagyobbb gondod a teherbeeséssel.
mégtöbb spermium??? Tudod te hány spermium távozik ejakulációkor??? több millió, egy kell a megtermékenyitsshez. A másik hogyha rögtön uj menet van akkor nincs is spermium abban az ejakulációban mert idõ kell amig ujra termelõdik. A másik, ami szimpla biológia, ha egy petesejt van akkor 1 baba lesz, hacsak nem mutáció folytán ösztódik ez az egypetéjû ikerség, de igazábl ez egy mutáció és ritka dolog. Szóval lehet benned 2 milliárt spermium is akkor sem lesz több baba ha egy petéd érett meg. Akkor van rá esélyed ha több petéd érik meg, ezt pedig gyógyszerekkel lehet elérni. vagy ha van rá örökletes hajlamod, de akkor sem 100%
A kérdező hozzászólása: Gondolom nagyobb az esélye...mivel több sperma van. Nem? 23 éves vagyok, van egy lassan 1 éves kislányom.
A kérdező hozzászólása: Na hát nem iker a párom..:D Családban elõfordult már. Esetleg nagyobb lenne az esélye ha egymás után mondjuk 2 menetet zavarnánk le? :) Bocsi ha hülye a kérdés./nem vagyok 16 éves/
természetes mód erre nincs csak a hormon pótlás.
A múltkor az interneten egy cikkbe, ami az ikrekrõl szólt, azt írták, hogy a nagymértékû fehérjefogyasztás növeli az ikerterhesség esélyét. Nem tudom, hogy ebbõl mi igaz.

Hogyan lehet ( ha lehet) egy ingyenes szolgáltatónál levő oldal index. Html-jét változtatni? Ez a szolgáltató név szerint a lifeblogs. Org

Legjobb válasz: Hm.. ez most a Te oldalad lenne? ... kaptál ftp fn/jsz- párost? ...mert nemhogy megváltoztatni nem lehet az index-et, henem egyszerûen nincs... :$

Hm.. ez most a Te oldalad lenne? ... kaptál ftp fn/jsz- párost? ...mert nemhogy megváltoztatni nem lehet az index-et, henem egyszerûen nincs... :$
Vagy csak az engedélyeket állítsd át ;) Filezilla-ban TC-ben, nem tudom, mit használsz...

Fujifilm a850-es fényképezőm van, ennél hogyan lehet (ha lehet) beállitani, hogy a képeken megjelenjen a dátum, hogy mikor készült?

Köszi a válaszokat

Legjobb válasz: A menüben. De elõször be kell állítani a fényképezõn a dátumot is.

A menüben. De elõször be kell állítani a fényképezõn a dátumot is.

Most tüzel először a kutyám. Ilyenkor hogy lehet (ha lehet) levinni sétálni?

Szobakutya.Hogy lehet megoldani ebben az id?szakban a sétáltatást(wc-t)?

Legjobb válasz: Rezangyi, látom elgurult a vezérhangyád... Iskolát végeztem a kutyámmal, engedelmes, szófogadó, de tudod a nevelés nem segített azon, hogy a kutyám álvemhes lett, és az emlõi akkorára duzzadtak, hogy 1 hétig borogatnom kellett, és így jó esélye van a késõbbiekben egy emlõdaganatra. De Te semmiképp ne ivartalaníttasd. Most már csak azért se.

Rezangyi, látom elgurult a vezérhangyád... Iskolát végeztem a kutyámmal, engedelmes, szófogadó, de tudod a nevelés nem segített azon, hogy a kutyám álvemhes lett, és az emlõi akkorára duzzadtak, hogy 1 hétig borogatnom kellett, és így jó esélye van a késõbbiekben egy emlõdaganatra. De Te semmiképp ne ivartalaníttasd. Most már csak azért se.
kedves utolsó az ivartalanítás igen hasznos dolog márpedig egy orvos beteg kutyát nem ivartalanít ha csak nem valami emlõ vagy méh daganata van. Ha nem hallgat rá igaz ott már nevelés kérdése viszont az agresszióra lehet megoldás de nem minden esetbe. Én mindig az mellet állok hogy amelyik nem fajtiszta az ivartalanítsák és a fajtiszták közül is amelyiket nem szánják tenyésztésre hogy minél kevesebb "balesetes" alom szülessen.
Érdekes kérdés..Mi az hogy szobakutya?Remélem azért a természetben is járt már....Ugyanúgy viszed mint máskor.Ettõl nem áll meg a világ.
Pontosan errõl beszélek.A balesetes alom is nevelés kérdése hiszen egy megfelelõen nevelt és tréningezett kutya nem szökdös el és egy jól nevelt kan is a parancsra engedelmeskedik és nem a szukát mássza meg.Az agresszív kutya SEM BETEGSÉG HANEM FÉLRENEVELTSÉG!tehát ezen esetekben nem megoldás! És tévedsz a dokik 80%-a jó pénzért bármit megmût amit csak kérsz tõle!
Beteg a kutyád? Ivartalanítsd... Nem hallgat rád? ivartalanítsd...Agresszív ivartalanítsd..vigyázzunk azért ezzel az új ivartalanítási divattal ez nem mindenre megoldás mint azt sokan annyira hangosan állítják!Elõször a nevelést kell elkezdeni utána kizárólag a mûtét!Nem fordítva! Akinél csak ez a megoldás ilyen esetekben az ne tartson kutyát!
Nekem is ivaros kanom van, és egyáltalán nem megoldhatatlan feladat a tüzelõ szukától távol tartani. Azt meg, hogy már akkor sem hallgat a gazdájára, ha csak tüzelõ szuka szagot érez... Erre inkább nem mondok semmit. Azért ha szukám lenne, én se vinném kanok közé, mert nem akarok szándékosan rosszat a másik gazdinak.
Nem, igazából én simán elengedhetem az enyémet, visszajön elsõ szóra (tudom, volt már rá példa h tüzelõ szukától - aki engedte volna épp magára a kanomat - hívtam vissza. De másoknak meg kell fogni, nagyon keévs kutya képes uralkodni magán .az enyém is izgalkomba jön, de tudja, ha "ellentmond" akkor nagyon morcos leszek, így nem kockáztat. Tényleg szemétség lemenni kanok közé tüzelõ szukával. Kérdésedre válaszolva, de, szeretném ivartalanítani, de egyelõre inkább segítek a gyepin annyi adománnyal, amennyivel csak tudok.
Nincs is annál szebb, mint mikor fû alatt próbálja az ember a tüzelõ szukát pisiltetni és ráront egy póráz nélküli kan. A gazdája meg balhézik, hogy miért sikítozom hisztérikusan.
ma 08:02 Arra még nem gondoltál, hogy a saját kanodat is ivartalanítsd? Akkor tök mindegy, milyen szuka járkál arra, ahol a kutyád. Másnak ajánlani az ivartalanítást, magadnál nem elvégeztetni álságos dolog.
Akartam mondani, h kutyás helyeket jó lenne kerülni. Igazából nem azért, mert h rámászik egy kan, hanem a többi kutyát az otthagyott szagminta megõrjíti. Nagyon mérges szoktam lenni, mikor az emberek a szokásos helyekre mászkálnak le a tüzelõ szukáikkal, mi meg a kanokat el se engedhetjük, mert nekiindulnak a szag után és egymásnak is nekimennek.
Baromira odafigyelve. A szemed járjon körbe, mint a sasé, hogy közeledik-e másik kutya. Ebben a pár hétben kerüld a kutyafuttatókat meg a nagy forgalmú helyeket. Ééééééés igen, ivartalaníttasd, mert egy szobakutyánál bitang zavaró tud lenni, mikor (tüzelõbugyi ide vagy oda) évente kétszer összevérezi-kencézi az egész lakást. Fuj. Egy éves tisztítószámládból meg is van az állatorvos költsége. És nem, nem pénzsóvár állatorvos vagyok, aki csak zsebre dolgozik, hanem jó tanáccsal próbálom ellátni a kérdezõt és a saját bevált tapasztalataimat továbbadni. Ellene érvelni lehet, de bizony nincs ahhoz fogható érzés, amikor fürtökben gyûlnek körétek a kéjsóvár kan kutyák, akiket képtelenség elzavarni. :)
Persze, hogy le lehet - le kell - vinni. Két hétig ne pisiljen-kakáljon? Szigorúan pórázon és elkerülve a kutyákkal zsúfolt helyeket. Ha kan kutya póráz nélkül a közelbe jön, a szukát azonnal leültetni és szólni a gazdának, hogy gyorsan fogja meg a kutyáját.
Adhatsz neki Deofill tablettát a tüzelés idejére. Lényegesen csökkenti az illatát a kutyádnak. Persze, akkor is figyelned kell rá. Nincs játszás kanokkal sem.
A 4 lábán, mint máskor.
ugyan úgy mint eddig. Csak a kan kutyussokkal vagy a kóbor kutyusokkal vigyázni kell.
leviszed pórázon tartod, és figyelsz a többi kutyára
Az ivartalanítás a kutyáknál igen is fontos. Nem is tudom melyikben láttam a "Póráz két végén"-ben, vagy a Cesar-nál, a lényeg, hogy ott elmondták, hogy attól nem lesz jobb a kuytusnak, ha örök életére megmarad ivartalanítás nélkül, és mondjuk 1× pározhat. Hisz attól még termelõdik benne a hormon, az ösztönös "dolgok" megmaradnak. Hogy is mondta? "Képzeld el, hogy tombol benned a vágy, de életedben csak 1× szeretkezhetsz." Viszont a mi kutyusunk anno nem volt ivartalanítva (kan). Tüzelõ szukáknál, mikor már idõsebb lett (13-16) nem volt probléma, nem is érdekelte. Elõtte viszont igen. Mindig rövid pórázon kellett tartani és nem engedhettem el. Bár igaz, tõlem egyszer szaladt el, jól kikapott (nem vertem agyon, mielõtt bárki leszólna -.-) és utána elég volt csak rászólnom.

Hogy lehet (ha lehet) mágneses rajztáblát felújítani?

Van egy rajzasztalunk és egy kicsit elkopott a mágneses-krétás fele.szeretném ezt a részt kicserélni vagy lefesteni.Bármilyen ötlet érdekel!

Legjobb válasz: én csak arra emlékszem, hogy a suliban lecsiszolták a táblákat, majd kifejezetten mágneses táblafestékkel festették újra. Ezzel nem hiszem, hogy sokat tudtam segíteni, ráadásul jó 20 éve volt...

én csak arra emlékszem, hogy a suliban lecsiszolták a táblákat, majd kifejezetten mágneses táblafestékkel festették újra. Ezzel nem hiszem, hogy sokat tudtam segíteni, ráadásul jó 20 éve volt...
Van rá spéci festék, pl ilyen: http://opitec.hu/index.php?fk=m8anv&ak=u0tDn
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a segítséget!Erre gondoltam!
Egyáltalán nem lehet.
nem lehet, de nm tom h hogy vn a touch screen-sel de nem touch screenre nm megy android


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!