Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet fájlt (1024 db)

C#-ban kérdés hogyan lehet? (fájl létrehozás a programban)

Hogyan lehet olyat írni C#-ban, hogy például rányomok egy gombra, és az asztalra kitesz egy .txt fájlt (azt tudom hogy hogyan lehet létrehozni meg beleírni... nem itt akadtam el) és abba beleír jó sok szöveget, jó 100 sorral. Vagy például egy .exe fájlt létrehozni az asztalon ami elindít egy másik programot. Próbálkoznék úgy hogy letölti egy helyről ezeket a fájlokat, de még azt sem tudom hogy csináljam.

Legjobb válasz: "Hogyan lehet olyat írni C#-ban, hogy például rányomok egy gombra, és az asztalra kitesz egy .txt fájlt (azt tudom hogy hogyan lehet létrehozni meg beleírni... nem itt akadtam el) és abba beleír jó sok szöveget, jó 100 sorral." Elindítod a mondatot kérdésként, lezárod ponttal, a mondat közepén pedig leírod, hogy tudod a választ. Fogalmazd meg légy szíves érthetõen: mit nem tudsz megcsinálni? -*- EXE fájlt létrehozni csak akkor tud a program, ha van a környezetében megfelelõ fordító. Egyébként másik program elindítására általában BAT fájlokat vagy parancsikonokat használunk. A letöltést pedig ki lehet guglizni: "C# download file".

"Hogyan lehet olyat írni C#-ban, hogy például rányomok egy gombra, és az asztalra kitesz egy .txt fájlt (azt tudom hogy hogyan lehet létrehozni meg beleírni... nem itt akadtam el) és abba beleír jó sok szöveget, jó 100 sorral." Elindítod a mondatot kérdésként, lezárod ponttal, a mondat közepén pedig leírod, hogy tudod a választ. Fogalmazd meg légy szíves érthetõen: mit nem tudsz megcsinálni? -*- EXE fájlt létrehozni csak akkor tud a program, ha van a környezetében megfelelõ fordító. Egyébként másik program elindítására általában BAT fájlokat vagy parancsikonokat használunk. A letöltést pedig ki lehet guglizni: "C# download file".
Kicsit sok lett a kérdés így hirtelen. A Desktopra létrehozni egy txt fájlt elég könnyû: private void button1_Click(object sender, EventArgs e) { string path = Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.Desktop)[email protected]"\teszt.txt"; string fileData = "Ez kerül bele a txt fájlba"; System.IO.File.WriteAllText(path, fileData); } .exe fájlt nem tudom hogy hogyan akarsz létrehozni. Ha egyszerûen másolod az más, fájlt indítani lehet a Process-el: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.diagnostics.p..
A kérdező hozzászólása: Végülis most így belegondolva tényleg nagyon érthetetlen a szövegem... Ezért bocsánatot kérek. Tehát akkor kicsit érthetõbben megpróbálom: Létre akarok hozni egy TXT fájlt, de abba van vagy 500 soros szöveg és nem akarom a programba beleírni. Akkor hogyan lehet úgy létrehozni hogy pl letölti azt a fájlt egy helyrõl. Aztán az .exe fájlt úgy gondoltam hogy megnyom egy gombra, betallózza hogy hova akarja létrehozni azt az .exe fájlt és utána odakerül. Nem tudom érthetõbb- e, megpróbáltam jobban elmagyarázni. Tehát akkor röviden: Vagy letölteni valahonnan fájlokat és azokat kitenni az asztalra, vagy létrehozni és kitenni az asztalra.
A TXT fájlt "belecsomagolhatod" a saját programod EXE fájljába, az nem jó? :) A kulcsszó: "resource". A többire már reagáltam. (#1)
A kérdező hozzászólása: Nem teljesen értem ezt a "becsolagolást".
A kérdező hozzászólása: Becsomagolást*
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/7k989cfy(v=vs.80).aspx Hosszú lenne itt elmagyarázni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, mennek a zöld kezek.

Shell-ben hogyan lehet fájlokat attribútumuk alapján kezelni?

Pl. legrégebben módosított, legnagyobb, stb..

Legjobb válasz: Melyik shell??? Általánosságban és szinte minden rendszeren: 1. - a fájlok listázását végzõ parancsnak vannak nem kötelezõ paraméterei amelyekkel a lista tartalma befolyásolható (nézd át õket) 2. - az így kapott lista a szabványos kimenetre írva pipe | által átadható egy program szabványos bemenetére 3. - ez program csinál a listával amit akar, illetve amire utasítod 4. ha nagyon szükséges lehet nyújtani a parancssort a második és harmadik lépések ismétlésével Illetve hasznos lehet az adott shell parancsainak alapos megismerése: ciklusok szervezése, változók kezelése, stb.

Melyik shell??? Általánosságban és szinte minden rendszeren: 1. - a fájlok listázását végzõ parancsnak vannak nem kötelezõ paraméterei amelyekkel a lista tartalma befolyásolható (nézd át õket) 2. - az így kapott lista a szabványos kimenetre írva pipe | által átadható egy program szabványos bemenetére 3. - ez program csinál a listával amit akar, illetve amire utasítod 4. ha nagyon szükséges lehet nyújtani a parancssort a második és harmadik lépések ismétlésével Illetve hasznos lehet az adott shell parancsainak alapos megismerése: ciklusok szervezése, változók kezelése, stb.

Hogy lehet fájlt darabolni olyan formátumra, hogy az már lejátszható legyen?

WINRAR-ral 2 részre daraboltam egy fájl-t, az els?t ki tudom csomagolni, de a másodikat nem. A célom az lenne, hogy a feldarabolt 2 fájlt feltöltsem egy fájlmegosztó oldalra, ahonnan mások le tudnák tölteni már lejátszható verzióban (ne kelljen nekik összeilleszteni, stb). Hogy lehet ezt megtenni?

Legjobb válasz: Amikor tömöríted a fájlt a "kötetnagyság byte"-ban nál beállítasz egy méretet. Mondjuk egy 1 gigást 10 felé bont. 1-10 ig beszámozza, kicsomagoláskor simán össze kell, hogy illessze.

Amikor tömöríted a fájlt a "kötetnagyság byte"-ban nál beállítasz egy méretet. Mondjuk egy 1 gigást 10 felé bont. 1-10 ig beszámozza, kicsomagoláskor simán össze kell, hogy illessze.
megnyugtatlak, sehogy! a darabolt fájlokat, elõbb egyesíteni kell ahhoz (p.TC-ben), hogy használhatók legyenek és ha csak egyetlen egy bit is hiányzik, már nem fog mûködni. A másik, még nem találkoztam olyan lejátszóval, ami a RAR archívumot lejátszotta volna....
Ha videot akarsz darabolni akkor windows movie maker!
A kérdező hozzászólása: A Windows Movie Maker szuper! Köszi!


A win7-be hogy lehet fájlokat átírni? A Lineage2-nek a hosts fájlba kéne beilleszteni az IPjét, csak nem engedi.

Ha belépek a játékba rögtön kiirja, h hibás.Hogy tudom átírni,, h az IP ott legyen?

Legjobb válasz: Általában ezt kell szerkeszteni: C:/windows/system32/drivers/hosts

Általában ezt kell szerkeszteni: C:/windows/system32/drivers/hosts
ember most irta h nem tudja
Válts XP re -.-

Hogyan lehet fájlokat (képeket levédeni) Samsung Galaxy S3 telefonon?

Samsung Galaxy S3 telefonom van,de nem tudok jelszót beállítani rá. Az már megvan hogy Beállítások--> Biztonság --> Eszköz / Külsõ SD Kártya titkosítása ... de innen nem enged tovább. Azt írja hogy állítsak be egy min. 6 karaktrû jelszót. Ezt kiírja,de azt hogy hova azt nem.

Legjobb válasz: Nem lehet csak alkalmazással. Én az App Lock-ot használom. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.domobile.a..

Nem lehet csak alkalmazással. Én az App Lock-ot használom. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.domobile.a..

Hogy lehet fájlokat tömöríteni? Hogy lehet biztonsági mentést csinálni, ha kb 100GB foglalt a gépemen, nincs akkora méretű CD?

Legjobb válasz: Köszönöm a választ, videókat szerettem volna tömöríteni, de akkor mind egy:/ Lap Top-om van, ahhoz is jó a merevlemez?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, videókat szerettem volna tömöríteni, de akkor mind egy:/ Lap Top-om van, ahhoz is jó a merevlemez?
Külsõ USB-s winyót vegyél akkor. Lehetõleg csak backupra használd, nehogy megsérüljön!

Total Commanderben hogyan lehet fájlokat össze illeszteni?

4 fájlom van (az els? három fajtáját nem tudom megmondani) az utolsó crc.

Legjobb válasz: Files -> combine files (magyarul nem tudom hogy van fordítva, a "Files" menüben alulról a hatodik lehetõség.

Files -> combine files (magyarul nem tudom hogy van fordítva, a "Files" menüben alulról a hatodik lehetõség.
A kérdező hozzászólása: Ha együtt próbálom a négyet azt írja, hogy egyesével kell és csak a legelsõt. Hogyha úgy próbálom akkor azt írja, hogy a célfájlt nem lehet elkészíteni.
Hát én most direkt kipróbáltam egy nagy fájllal. Szétvágáskor csinált belõle 30 db másfél megabyte-os fájlt 001 - 030 kiterjesztésekkel és egy .crc fájlt. Összeillesztéskor pedig ráálltam a legelsõre, rányomtam a "combine files" gombra és megcsinálta.
A kérdező hozzászólása: Amikor azt írja, hogy a fájl összeillesztése minden ugyanilyen nevûvel az alábbi almappában, neked mi van kiválasztva? Nekem csak simán annyi, hogy c:/ Nekem az asztalon van mind a négy fájl.
TotalCommanderben 2xkatt a .crc-n. A másik ablakba egyesíti a fájlt.
A kérdező hozzászólása: Na most sikerült valami. Kiválasztottam a c:/ nél hogy hol keresse. Ilyenkor az összeset kell egyesíteni, ugye?
Nem igazán értelek. Ha az asztalon vannak, akkor nem a c:\ a jó útvonal, hiszen az asztal egy külön mappa eleve. Keresd meg a fájlokat a TC-ben, vagy másold õket a c gyökérbe. A TC-ben rá kell állni a 001-es fájlra, a többit elvégzi összeillesztésnél.
A kérdező hozzászólása: De a c meghajtón keresztül meglehet keresni az asztalt. C meghajtó-> az én nevem->asztal Köszönöm a segítséget, most már talán menni fog. :)

Xbox 360-ra hogyan lehet fájlokat másolni pendrive-ról?

A tárolójában van 200 GB hely szabadon, ide szeretnénk:

Legjobb válasz: Ha az Xbox od RGH-s akkor gond nélkül tudsz ,de mivel feltetted ezt a kérdést több mint valószínû ,hogy nem az és akkor sehogy nem tudsz PC rõl letöltött xbox játékot felmásolni gondolom ez lenne a cél. Ha meg mégse mert mondjuk a profilodat akarod átmásolni gépre (nem látom értelmét) akkor viszont az xbox al le kell formáznod a pendirve-t és úgy már szintén könnyen megoldható. De amúgy nagyon sok minden nem tudsz átmásolni egyikrõl a másikra amivel valamit is tudnál kezdeni.Kivéve persze ha RGH-s lenne az xbox...

Ha az Xbox od RGH-s akkor gond nélkül tudsz , de mivel feltetted ezt a kérdést több mint valószínû , hogy nem az és akkor sehogy nem tudsz PC rõl letöltött xbox játékot felmásolni gondolom ez lenne a cél. Ha meg mégse mert mondjuk a profilodat akarod átmásolni gépre (nem látom értelmét) akkor viszont az xbox al le kell formáznod a pendirve-t és úgy már szintén könnyen megoldható. De amúgy nagyon sok minden nem tudsz átmásolni egyikrõl a másikra amivel valamit is tudnál kezdeni.Kivéve persze ha RGH-s lenne az xbox...

Tableten hogy lehet fájlokat/képeket pendrive-ra másolni?

Legjobb válasz: Én úgy szoktam, hogy átmentek mindent ami kell a tabban lévõ memkarira (microsd) aztán kiveszem és belerakom egy usb-s microesd olvasóba: http://www.argep.hu/trend/USBM/Usb-micro-sd-olvaso.html így már mehet akár melyik gép usb portjába. Nekem a memkarihoz (sandisc) adtak egy ilyet azt használom most is.

Én úgy szoktam, hogy átmentek mindent ami kell a tabban lévõ memkarira (microsd) aztán kiveszem és belerakom egy usb-s microesd olvasóba: http://www.argep.hu/trend/USBM/Usb-micro-sd-olvaso.html így már mehet akár melyik gép usb portjába. Nekem a memkarihoz (sandisc) adtak egy ilyet azt használom most is.
az én ASUS-om oldaján van egy USB bedug, másol, örül...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!