Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet eredményesen (40 db)

A muskátlit hogyan lehet töveztetni? Már rákerestem az interneten, de mindenhol csak azt találtam, hogy valamilyen gyökereztető szerrel lehet. De engem az érdekel, hogy ilyenek nélkül hogyan lehet eredményesen töveztetni.

Legjobb válasz: Egészséges hajtásokat vágsz, és pl. tejfölös poharakba (dús földbe) elülteted. Télire világos, hûvös helyre teszed, és igény szerint öntözöd. Tavasszal ki lehet ültetni. Nagyanyám felhasítja a hajtások szárát, és beledug egy-egy szem árpát is. Állítólag az segít gyökeret erszteni.

Egészséges hajtásokat vágsz, és pl. tejfölös poharakba (dús földbe) elülteted. Télire világos, hûvös helyre teszed, és igény szerint öntözöd. Tavasszal ki lehet ültetni. Nagyanyám felhasítja a hajtások szárát, és beledug egy-egy szem árpát is. Állítólag az segít gyökeret erszteni.
A kérdező hozzászólása: Tényleg? De jó ötlet! Próbáltam kigyökereztetni egyet, és azt mondták, hogy mindennap kell locsolni(persze nem sokat), meg erõsen oda kell szoritani a földet, de maghalt. Mit jelent az, hogy igény szerint locsolni? Tényleg erõsen oda kell szoritani a földet? Mert én úgy tanultam, hogy a gyenge hajtás képtelen áthatolni a kemény földön.
Akár barkácsáruházakban is kapható marhatrágya, ezt keverd el felesben virágfölddel, jól körbe kell nyomkodni. A föld mindig legyen nedves néhány hétig, amíg ki nem gyökerezik, aztán már kevesebb víz is elég neki! Gyakorlás, és tapasztalt nem árt!

Abban szeretném a segítséget kérni, hogy hogyan lehet eredményes fogyókúrát folytatni úgy, hogy ne költekezzek sokat?

Próbáltam már sokféle diétát, de eddig egyik se vált még be.

Legjobb válasz: Ha napi 1200kcalt eszik az azt jelenti hogy kevés tápanyagot visz be. Mi van a zsírban oldódó vitaminokkal? Ha nem eszik elég szénhidrátot és fehérjét akkor izom is fog bomlani. 60-65kg-nál olyan 1650kcal minõségi tápanyaggal, arányosan elosztva lehet fogyni heti 0,5-1kg ZSÍRT, ha pedig nehezebb vagy akkor még többel ugyan ennyit.

Ha napi 1200kcalt eszik az azt jelenti hogy kevés tápanyagot visz be. Mi van a zsírban oldódó vitaminokkal? Ha nem eszik elég szénhidrátot és fehérjét akkor izom is fog bomlani. 60-65kg-nál olyan 1650kcal minõségi tápanyaggal, arányosan elosztva lehet fogyni heti 0, 5-1kg ZSÍRT, ha pedig nehezebb vagy akkor még többel ugyan ennyit.

Jogot hogyan lehet eredményesen tanulni? Van valami tippetek?

Jogász képzésre szeretnék felvételizni, de már el?re szoktatom az agyam, olvasgatok jogi könyveket stb...hogy szokjam. Segítsetek!!!

Legjobb válasz: Ennek semmi értelme, inkább élvezd a nyarat.:) Majd az egyetemen megtudod mit és hogyan kell tanulni, hidd el nem mind1, fõleg, hogy ez elsõ évben nem is nagyon fogsz hatályos joggal találkozni, na ez pont arra lesz jó, hogy a tanulási módszered kialakítsd. Nem lehet ezt úgy tanulni, hogy elõveszed a jogszabályt és csak bemagolod, rendszerbe foglalva kell elsajátítani az anyagot, ezért lesznek majd a tankönyvek, elõadásjegyzetek. De ha tényleg érdekel ennyire, akkor javaslom keresgélj a neten mi az ami érdekel, és irány a könyvtár és ott nézz utána. Ha van valami konkrétum ami érdekel akkor szívesen ajánlok jó könyvet ha tudok.:)

Ennek semmi értelme, inkább élvezd a nyarat.:) Majd az egyetemen megtudod mit és hogyan kell tanulni, hidd el nem mind1, fõleg, hogy ez elsõ évben nem is nagyon fogsz hatályos joggal találkozni, na ez pont arra lesz jó, hogy a tanulási módszered kialakítsd. Nem lehet ezt úgy tanulni, hogy elõveszed a jogszabályt és csak bemagolod, rendszerbe foglalva kell elsajátítani az anyagot, ezért lesznek majd a tankönyvek, elõadásjegyzetek. De ha tényleg érdekel ennyire, akkor javaslom keresgélj a neten mi az ami érdekel, és irány a könyvtár és ott nézz utána. Ha van valami konkrétum ami érdekel akkor szívesen ajánlok jó könyvet ha tudok.:)
Alkotmányjogból: Kukorelli István: Alkotmánytan Bíró György-Lenkovics Barnabás: Általános tanok Lenkovics Barnabás: A dologi jog vázlata (de van még személyi jog, öröklési jog, kötelmi rész, felelõsségtan, törvénybõl jól olvasható: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95900004.TV )
A kérdező hozzászólása: Engem az államháztartás érdekel nagyon, meg az alkotmány, ha abban esetleg tudsz valamit mondani:) ))
A kérdező hozzászólása: És a polgári jog, ami nagyon vonzó számomra!!!

Hogy lehet eredményesen törit tanulni?

Ti hogy tanultok?

Legjobb válasz: Egyrészt ez tanárfüggõ. Nekünk ppéldául egy nagyon jó töri tanárunk van, aki mellett nem lehet elaludni, se unatkozni mert mnidig tud olyat mondani, ami miatt ez nem következik be. Én a wikipédián meg szoktam nézni a dolgokat, amit éppen veszünk, mert némikor vannak fent elég jó források, amik nagyon jól meg is maradnak az emberben és ezeket majd talán fel elhet használni. Tanulj és wikipedia.hu

Egyrészt ez tanárfüggõ. Nekünk ppéldául egy nagyon jó töri tanárunk van, aki mellett nem lehet elaludni, se unatkozni mert mnidig tud olyat mondani, ami miatt ez nem következik be. Én a wikipédián meg szoktam nézni a dolgokat, amit éppen veszünk, mert némikor vannak fent elég jó források, amik nagyon jól meg is maradnak az emberben és ezeket majd talán fel elhet használni. Tanulj és wikipedia.hu
Nekem azért megy jól a töri, mert az eddigi években szigorú történelem tanáraim voltak, akiknél megharcoltam a jó jegyért. 60-80 fogalmakat folyamatosan kidolgozni, és dolgozatba is volt vagy 20.. na meg az esszé még ami fontos. Ki nem állhattam ezt a tanárom, de így utólag örülök, hogy szigorú volt, és nem vettük lazán, mert most már elég sok mindent tudok, és könnyen megy. Lassan érettségi, úgyhogy szerintem az is menni fog. Bevált taktikám azóta, hogy az összes tz-re kiírom a fontosabb fogalmakat, megtanulom.. bemagolom a szakszavakat/ amik nehezek... Esszét ezerszer elolvasom(amit saját magam kidolgoztam!)Ezzel a módszerrel simán jó dogát írok. :) (Mondjuk az elõzõ sulimban térkép is volt benn, de az annyira nem volt fontos... Legalábbis a töriben inkább az esszé fontos, hogy tudj beszélni, és tudd, a szakszavakat.. pl. arisztokrácia, demokratikus ez meg az.. jobbágyság... stb... Ezeket tudni kell.:) Ennyi. Az órákra tanulj, mert kihívhat felelni, ha már 2-szer 3-szor elolvasod, simán belemegy a fejedbe, ha nem, olvasd el többször.. (vannak nehezebb részek) Az a lényeg az egészbe, hogy tanulj. A töri egy olyan tantárgy, amihez fenék kell." Ahogy mondani szokták. Így is van. :)
én mindig úgy fogtam fel, mint egy mesét, csak volt benne néhány töltelék, de régebben mindig úgy vázlatoltunk, hogy ki, kivel, hol, mikor, mit csinált :D de az elõzõ is jól mondja, wikipédia, google és máris feldobod az anyagot! :)
Én mindig játékokból, filmekbõl tanultam, persze realitást-hamisat el kell tudni választani, mindig focimeccsként fogtam föl az egészet (gólok száma, játékosok száma/neve) stb.

Hogy lehet eredményesen leszokatni másfél éves lányomat a csalapálásról? Tanácsok?

pár hónapja kezd?dött.engem még nem annyira meg az apját sem, de anyósomat f?leg, de néha anyukámra is rácsap egyet. hiába kiabálok megrázom a kezét hogy nem szabad nevetgél és csapkod tovább egyszer úgy rávert anyósom kezére hogy bepirosodott neki.. se szép szó se csúnya szó, semmi nem használ neki az sem megoldás ha vissza ütök mert szerintem annál jobban csinálja neki ez játék. mit tegyek?!!!!!! pedig nem rossz kislány ügyes okos, csak ez a csapkodás..

Legjobb válasz: Enyém is csinálta, és meg lehet kövezni, bizony rácsaptam a kezére. Hamar leszokott róla.

Enyém is csinálta, és meg lehet kövezni, bizony rácsaptam a kezére. Hamar leszokott róla.
Kisfiam is csapkodott egy ideig. En minden aldott alkalommal megfogtam a kezet es mondtam neki, hogy: "nem cspkodunk csak ajaj-ajaj simogatunk" es szepen simogattam az arcomat (vagy amire eppen racsapott) a kis kezevel. Ha a ferjemre vagy a nagyira csapott akkor szinten megfogtam a kis kezet es elmondtam a fent emlitett szoveget es kozben simogattuk a nagyit meg apat stb. Szoltam a ferjemnek is, hogy csinalja ugyan ezt. Most mar magatol simogat. De parszor el kellett ezt jatszani vele. Sosem kiabaltam vagy csaptam a kezere mert igy tenleg jateknak tartja. Erdekes nekik ha felkialtunk vagy hangnemet valtunk hirtelen. Ugy erzik valamit elernek vele. :)
Az én egy éves fiam is csinálja, móka neki, de olyankor otthagyom. Már leszokóban vagyunk, ilyen módon már több dologról leszoktattam õket, másik (ikrek) harapott egy ideig, ha megharapott egyszerûen letettem, mondtam hogy aki harap nem lehet az ölemben, és otthagytam. Leszokott. Szerintem anyósod püfölésérõl leginkább õ tudja leszoktatni a gyereket, neki kell kivívnia nála a tiszteletet. Vagy vedd ki te anyós kezébõl a kicsit mikor csapkod, és mond neki nem lehetsz ölben, ha ilyet csinálsz, és tedd a földre. Nem lehet ölben. Lehet hisztizik, tereld el a figyelmét, játszhattok is, csak ne vedd fel, mert itt az a bünti. Megérti már.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a sok választ természetesen én is úgy csinálom hogyha ütöget hogy megfogom a kezét és szólok hogy " -hej te " és simogatom öt is meg magamat is és mondom hogy hogy "-ez fáj anyának simogatni kell nem szabad ".. DE HASZTALAN ! majd a tanácsaitokból kipróbálok egy-kettõt köszönöm szépen
bocsi, az elírásokért :-) (követkessétek ki mit akartam írni :-D)

Hogy lehet eredményesen csajozni nyári táborban? (kérdésed rövid stb. )

Fiatal srác vagyok elég csúnya és félénk. Nyári tánorba hogy tudok becsajozni? Ilyenekre értem hogy ha látok egy jó csajt hogy menjek oda mit mondjak? Köszi az értelmes válaszokat.

Legjobb válasz: Hú, nézd, attól függ milyen táborra gondolsz, olyan, mint a kamaraerdei, tehát napközis? ....nézz ki egy lányt aki tetszik, és elég hülyülni,odamész, beszélgetsz, vagy ömm, meghívod egy nyalókára jégkrémre stb.. olyan 12-13 éves lehetsz, nem? fröcsköld le vízzel, mikor nem figyel, ha már beszéltetek korábban, nevettetsd meg, ami mindig jó pont.. ha még egy szót nem váltottatok, kérdezd meg alaminek az árát, kérdezd meg röhögve hogy az egyik hüüülyegyerek kicsit arréb épp mi a halált mûvel, vagy mondjuk hogy hívját a tanárát, stb.. vagy ebédnél engedd elõre vagy ha valahova élpp együtt érkeztek nyisd ki neki az ajtót.. de visszatérve az Elsõ Párbeszédhez, ha ez megvolt, onnantól kezdve integethetsz, sõt kell is mertha nem integetsz,az "bunkó".. además tudd meg, hogy mit szeret, pl. ha a karkötõket, akkor legyen rajtad, hogy ha megnézi hogy hûû de jó akkor jófej srácként neki tudd adni, és akkor te leszel a Hûû De Cukii HogyNekemadta :$ ^^-gyerek.. így ennyit tudok mondani..:D Sok sikert ^^

Hú, nézd, attól függ milyen táborra gondolsz, olyan, mint a kamaraerdei, tehát napközis? ....nézz ki egy lányt aki tetszik, és elég hülyülni, odamész, beszélgetsz, vagy ömm, meghívod egy nyalókára jégkrémre stb.. olyan 12-13 éves lehetsz, nem? fröcsköld le vízzel, mikor nem figyel, ha már beszéltetek korábban, nevettetsd meg, ami mindig jó pont.. ha még egy szót nem váltottatok, kérdezd meg alaminek az árát, kérdezd meg röhögve hogy az egyik hüüülyegyerek kicsit arréb épp mi a halált mûvel, vagy mondjuk hogy hívját a tanárát, stb.. vagy ebédnél engedd elõre vagy ha valahova élpp együtt érkeztek nyisd ki neki az ajtót.. de visszatérve az Elsõ Párbeszédhez, ha ez megvolt, onnantól kezdve integethetsz, sõt kell is mertha nem integetsz, az "bunkó".. además tudd meg, hogy mit szeret, pl. ha a karkötõket, akkor legyen rajtad, hogy ha megnézi hogy hûû de jó akkor jófej srácként neki tudd adni, és akkor te leszel a Hûû De Cukii HogyNekemadta :$ ^^-gyerek.. így ennyit tudok mondani..:D Sok sikert ^^
Nézd, z amerikai pite óta mindenki tudja, hogy a zenetábor mirõl szól... Mondd meg neki, hogy szeretnéd, ha szaxofonozna.
Ez az a válasz felettem hatalmas volt :P
Menj oda hozzá kezdj el neki bokolni mint pl.: de szép vagy. Aztán ha elküld akkor tudod azt mondani hogy legalább megprobáltad. Eleinte félni fogsz. De mély levegõ és ennyi :)
de tényleg engem a humorjaim miatt meg amiatt hogy totál hülye vagyok emiatt meg a vicceimet is nagyon bírják.Sokan nem is törõdnek a kinézetemmel csak a menõ öltözködésemet is sokan megdicsérik.
khm, bocs, az elõbb még 69 százalék volt :D
"Engem más miatt szeretnek.Ezt nem akarom félreértelmezni :D valamint hozzátársul, persze véletlen, hogy a válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad...:DD
Mit nem akarsz félre értelmezni? :D
Off.. Utolso, nem akarom felreertelmezni xDDDO
Ha van Disco a nyár táborba akkor ott simán a másik lehetõség, hogy este átmész a lányokhoz ott üvegeztek.de elõbb ismerkedj meg legalább egy kicsit táborba nem kell fosni a lányoktól.én se vagyok túl jó képû engem más miatt szeretnek :D
Kezdj el felelsz vagy meeszezni!!!
Elhiszem naa..:D valakinek viszont sajnos a kinézet számít.. mondjuk az igaz, hogy komfortosnak kell lenni, egy sárga-fekete fogú, izzadt(+fénylõ bõrû), zsíros hajú gyereket kevesebben választanak, mint mondjuk egy magabiztos, dús hajú, száraz, szép mosolyú gyereket xD.. persze, ez a komfort cucc az én véleményem, meg az jóó ha van az embernek humora, meg ha nem untat egyfolytában..:D

Tapasztaltabbak! Hogy lehet eredményesen kitisztítani a popsit?

Análisan akarok masztizni és nem tudom hogy lehetne rendesen kimosni a popsim, hogy ne legyen koszos.

Legjobb válasz: Majd írd meg, milyen volt. Egyszer szexeltem análisan a barátommal, de nekünk nem jött be. Nekem tök semleges érzés volt, õ meg azt mondta, hogy nem jobb, mintha a puncimba dugná.

Majd írd meg, milyen volt. Egyszer szexeltem análisan a barátommal, de nekünk nem jött be. Nekem tök semleges érzés volt, õ meg azt mondta, hogy nem jobb, mintha a puncimba dugná.
Beöntéssel. Gyógyszertárban lehet kapni hozzá való cuccot. Lány vagy?
Intimzuhany
A kérdező hozzászólása: Lány vagyok. És azt hogy kell használni?
Elsõ vagyok. Feltöltöd az edényt vízzel és a csövet bedugod a popsidba és beleengeded lassan a vizet, majd egy kicsit próbáld bent tartani, aztán menj wc-re kakilni.
Google és kapsz millió találatot. Ne kelljen már elmondanom. De ha nincs kedved pénzt költeni akkor sima zuhannyal is kimoshatod (ha el tudsz lazulni lent, mondjuk ez nem árt akkor se ha majd oda akarsz dugdosni ezt azt). WCzés után csináld!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!
A "kosz" a lényeg. Ha undorodsz tõle, ne csináld.
sterimo azaz gõzborotva az kiszedi a sz.rt a pp.icsádból aztan mar rajhatnak seg.gbe

7 éves kezdőhorgász vagyok, és az a kérdésem hogy iszapos vízben hogy lehet eredményesen horgászni?

Legjobb válasz: Úszózva. Lassan süllyedõ, gyorsan szétbomló etetõanyaggal. Vagy fenekezve tirolifával.

Úszózva. Lassan süllyedõ, gyorsan szétbomló etetõanyaggal. Vagy fenekezve tirolifával.
Kissé elbizonytalanodtam, amikor a tirolifás fenekezést olvastam, az én elmémben még az ragadt meg gyerekkoromból, hogy 14 éven aluli gyerekhorgász csak úszózhat. Persze az azóta eltelt 25 év során változhattak is a dolgok. Az úszózó szereléket osztott súlyozással nehezíteném, mégpedig úgy, hogy a zsinórra csíptetett ólmok közül a nagyobbacskák feljebb, a kisebbek a horog felé lennének, szépen elosztva. Az eresztéket (az úszó távolságát a horogtól, pontosabban a legalsó ólomtól) úgy kellene beállítani, hogy a felcsalizott horog picivel a fenék felett legyen. Ha a víz áramlása miatt muszály, hogy a szerelék le legyen "horgonyozva", akkor az eresztéket úgy állítsd be, hogy az alsó ólmok a fenéken legyenek, ezt abból látod, hogy az úszód ferdén áll. A horog és az alsó ólom között viszont legyen nagyobb a távolság, úgy 25-30 centi. Érdemes könnyû, sõt lebegõ csalit használni. Pl. a csontik közé bábot is szúrni, a sötétbarna színûekbõl, ezek ugyanis nem süllyednek, így kicsit kiegyensúlyozzák a horgod és csalid súlyát, így az nem süllyed bele az iszapba. Vagy a kukoricaszemek közé egy kis hungarocell-golyót is a horogra szúrni. Az etetõanyag pedig tényleg legyen vagy: -félig száraz, éppen csak összegyúrható, vagy -túlnedvesített, szinte püré állagú. Mindkét módszer esetén képzõdik egy nagy illatos felhõ a víz alatt, az etetõanyag-részecskék viszont szétoszlanak, nem egykupacban süllyednek a fenékre (fenékbe).
még egy fontos dolog:érdemes egy pici hungarocell, vagy nikecell golyócskát feltûzni a horogra elsõként.Ez meg fogja emelni a horgot a csalival egy kicsit, tehát nem süllyed bele az iszapba.Próbáld ki, meglátod eredményes lesz!
Ja, még valami.Kis súlyú úszókkal horgássz.Ne 2, 3, 4 grammossal, hanem 0, 5;0, 2;1 g stb -ilyenekkel.Meg érdemes úgy nevezett elõre megkötött horgokkal horgásznod, és kicsi méretûekkel.12, 14, 16-ossal.Az elõre megkötött horgok kicsit drágábbak, viszont rendkívül stabilak, erõsek.Kérj segítséget az eladótól, és megmutatja melyik az.

Hogyan lehet eredményesen kombinálni a testépítést a küzdősporttal?

A héten 3-4/5 van Thai-Boksz edzésem, most kezdet el januárban, ez lenne az órarend: hétfő, kedd, csütörtök minden második péntek. Ehhez akarnám hozzá tenni a kondizást, eredményesen. Cél: erősödés és esztétikai fejlődés, magyarul hogy rendesen kigyúrjam magam a nyárra. 1 szó mint 100 hogyan kombináljam a kettőt?

Legjobb válasz: szerda,péntek,vasárnap átmozgató edzésterv és ha növekedni is akarsz ennyi edzés mellett,akkor tömegnövelõ étrend. nem írtál adatokat,de napi 4000-5000kalória biztosan kelleni fog,hogy valami látszódjon.

szerda, péntek, vasárnap átmozgató edzésterv és ha növekedni is akarsz ennyi edzés mellett, akkor tömegnövelõ étrend. nem írtál adatokat, de napi 4000-5000kalória biztosan kelleni fog, hogy valami látszódjon.
Küzdõsport mellé ez volna a célravezetõbb: http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_26_koi_833_kuzdospor..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!