Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet eredményesen (41 db)

A muskátlit hogyan lehet töveztetni? Már rákerestem az interneten, de mindenhol csak azt találtam, hogy valamilyen gyökereztető szerrel lehet. De engem az érdekel, hogy ilyenek nélkül hogyan lehet eredményesen töveztetni.

Legjobb válasz: Egészséges hajtásokat vágsz, és pl. tejfölös poharakba (dús földbe) elülteted. Télire világos, hûvös helyre teszed, és igény szerint öntözöd. Tavasszal ki lehet ültetni. Nagyanyám felhasítja a hajtások szárát, és beledug egy-egy szem árpát is. Állítólag az segít gyökeret erszteni.

Egészséges hajtásokat vágsz, és pl. tejfölös poharakba (dús földbe) elülteted. Télire világos, hûvös helyre teszed, és igény szerint öntözöd. Tavasszal ki lehet ültetni. Nagyanyám felhasítja a hajtások szárát, és beledug egy-egy szem árpát is. Állítólag az segít gyökeret erszteni.
A kérdező hozzászólása: Tényleg? De jó ötlet! Próbáltam kigyökereztetni egyet, és azt mondták, hogy mindennap kell locsolni(persze nem sokat), meg erõsen oda kell szoritani a földet, de maghalt. Mit jelent az, hogy igény szerint locsolni? Tényleg erõsen oda kell szoritani a földet? Mert én úgy tanultam, hogy a gyenge hajtás képtelen áthatolni a kemény földön.
Akár barkácsáruházakban is kapható marhatrágya, ezt keverd el felesben virágfölddel, jól körbe kell nyomkodni. A föld mindig legyen nedves néhány hétig, amíg ki nem gyökerezik, aztán már kevesebb víz is elég neki! Gyakorlás, és tapasztalt nem árt!

Abban szeretném a segítséget kérni, hogy hogyan lehet eredményes fogyókúrát folytatni úgy, hogy ne költekezzek sokat?

Próbáltam már sokféle diétát, de eddig egyik se vált még be.

Legjobb válasz: Ha napi 1200kcalt eszik az azt jelenti hogy kevés tápanyagot visz be. Mi van a zsírban oldódó vitaminokkal? Ha nem eszik elég szénhidrátot és fehérjét akkor izom is fog bomlani. 60-65kg-nál olyan 1650kcal minõségi tápanyaggal, arányosan elosztva lehet fogyni heti 0,5-1kg ZSÍRT, ha pedig nehezebb vagy akkor még többel ugyan ennyit.

Ha napi 1200kcalt eszik az azt jelenti hogy kevés tápanyagot visz be. Mi van a zsírban oldódó vitaminokkal? Ha nem eszik elég szénhidrátot és fehérjét akkor izom is fog bomlani. 60-65kg-nál olyan 1650kcal minõségi tápanyaggal, arányosan elosztva lehet fogyni heti 0, 5-1kg ZSÍRT, ha pedig nehezebb vagy akkor még többel ugyan ennyit.

Jogot hogyan lehet eredményesen tanulni? Van valami tippetek?

Jogász képzésre szeretnék felvételizni, de már el?re szoktatom az agyam, olvasgatok jogi könyveket stb...hogy szokjam. Segítsetek!!!

Legjobb válasz: Ennek semmi értelme, inkább élvezd a nyarat.:) Majd az egyetemen megtudod mit és hogyan kell tanulni, hidd el nem mind1, fõleg, hogy ez elsõ évben nem is nagyon fogsz hatályos joggal találkozni, na ez pont arra lesz jó, hogy a tanulási módszered kialakítsd. Nem lehet ezt úgy tanulni, hogy elõveszed a jogszabályt és csak bemagolod, rendszerbe foglalva kell elsajátítani az anyagot, ezért lesznek majd a tankönyvek, elõadásjegyzetek. De ha tényleg érdekel ennyire, akkor javaslom keresgélj a neten mi az ami érdekel, és irány a könyvtár és ott nézz utána. Ha van valami konkrétum ami érdekel akkor szívesen ajánlok jó könyvet ha tudok.:)

Ennek semmi értelme, inkább élvezd a nyarat.:) Majd az egyetemen megtudod mit és hogyan kell tanulni, hidd el nem mind1, fõleg, hogy ez elsõ évben nem is nagyon fogsz hatályos joggal találkozni, na ez pont arra lesz jó, hogy a tanulási módszered kialakítsd. Nem lehet ezt úgy tanulni, hogy elõveszed a jogszabályt és csak bemagolod, rendszerbe foglalva kell elsajátítani az anyagot, ezért lesznek majd a tankönyvek, elõadásjegyzetek. De ha tényleg érdekel ennyire, akkor javaslom keresgélj a neten mi az ami érdekel, és irány a könyvtár és ott nézz utána. Ha van valami konkrétum ami érdekel akkor szívesen ajánlok jó könyvet ha tudok.:)
Alkotmányjogból: Kukorelli István: Alkotmánytan Bíró György-Lenkovics Barnabás: Általános tanok Lenkovics Barnabás: A dologi jog vázlata (de van még személyi jog, öröklési jog, kötelmi rész, felelõsségtan, törvénybõl jól olvasható: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95900004.TV )
A kérdező hozzászólása: Engem az államháztartás érdekel nagyon, meg az alkotmány, ha abban esetleg tudsz valamit mondani:) ))
A kérdező hozzászólása: És a polgári jog, ami nagyon vonzó számomra!!!


Hogy lehet eredményesen törit tanulni?

Ti hogy tanultok?

Legjobb válasz: Egyrészt ez tanárfüggõ. Nekünk ppéldául egy nagyon jó töri tanárunk van, aki mellett nem lehet elaludni, se unatkozni mert mnidig tud olyat mondani, ami miatt ez nem következik be. Én a wikipédián meg szoktam nézni a dolgokat, amit éppen veszünk, mert némikor vannak fent elég jó források, amik nagyon jól meg is maradnak az emberben és ezeket majd talán fel elhet használni. Tanulj és wikipedia.hu

Egyrészt ez tanárfüggõ. Nekünk ppéldául egy nagyon jó töri tanárunk van, aki mellett nem lehet elaludni, se unatkozni mert mnidig tud olyat mondani, ami miatt ez nem következik be. Én a wikipédián meg szoktam nézni a dolgokat, amit éppen veszünk, mert némikor vannak fent elég jó források, amik nagyon jól meg is maradnak az emberben és ezeket majd talán fel elhet használni. Tanulj és wikipedia.hu
Nekem azért megy jól a töri, mert az eddigi években szigorú történelem tanáraim voltak, akiknél megharcoltam a jó jegyért. 60-80 fogalmakat folyamatosan kidolgozni, és dolgozatba is volt vagy 20.. na meg az esszé még ami fontos. Ki nem állhattam ezt a tanárom, de így utólag örülök, hogy szigorú volt, és nem vettük lazán, mert most már elég sok mindent tudok, és könnyen megy. Lassan érettségi, úgyhogy szerintem az is menni fog. Bevált taktikám azóta, hogy az összes tz-re kiírom a fontosabb fogalmakat, megtanulom.. bemagolom a szakszavakat/ amik nehezek... Esszét ezerszer elolvasom(amit saját magam kidolgoztam!)Ezzel a módszerrel simán jó dogát írok. :) (Mondjuk az elõzõ sulimban térkép is volt benn, de az annyira nem volt fontos... Legalábbis a töriben inkább az esszé fontos, hogy tudj beszélni, és tudd, a szakszavakat.. pl. arisztokrácia, demokratikus ez meg az.. jobbágyság... stb... Ezeket tudni kell.:) Ennyi. Az órákra tanulj, mert kihívhat felelni, ha már 2-szer 3-szor elolvasod, simán belemegy a fejedbe, ha nem, olvasd el többször.. (vannak nehezebb részek) Az a lényeg az egészbe, hogy tanulj. A töri egy olyan tantárgy, amihez fenék kell." Ahogy mondani szokták. Így is van. :)
én mindig úgy fogtam fel, mint egy mesét, csak volt benne néhány töltelék, de régebben mindig úgy vázlatoltunk, hogy ki, kivel, hol, mikor, mit csinált :D de az elõzõ is jól mondja, wikipédia, google és máris feldobod az anyagot! :)
Én mindig játékokból, filmekbõl tanultam, persze realitást-hamisat el kell tudni választani, mindig focimeccsként fogtam föl az egészet (gólok száma, játékosok száma/neve) stb.

Hogy lehet eredményesen leszokatni másfél éves lányomat a csalapálásról? Tanácsok?

pár hónapja kezd?dött.engem még nem annyira meg az apját sem, de anyósomat f?leg, de néha anyukámra is rácsap egyet. hiába kiabálok megrázom a kezét hogy nem szabad nevetgél és csapkod tovább egyszer úgy rávert anyósom kezére hogy bepirosodott neki.. se szép szó se csúnya szó, semmi nem használ neki az sem megoldás ha vissza ütök mert szerintem annál jobban csinálja neki ez játék. mit tegyek?!!!!!! pedig nem rossz kislány ügyes okos, csak ez a csapkodás..

Legjobb válasz: Enyém is csinálta, és meg lehet kövezni, bizony rácsaptam a kezére. Hamar leszokott róla.

Enyém is csinálta, és meg lehet kövezni, bizony rácsaptam a kezére. Hamar leszokott róla.
Kisfiam is csapkodott egy ideig. En minden aldott alkalommal megfogtam a kezet es mondtam neki, hogy: "nem cspkodunk csak ajaj-ajaj simogatunk" es szepen simogattam az arcomat (vagy amire eppen racsapott) a kis kezevel. Ha a ferjemre vagy a nagyira csapott akkor szinten megfogtam a kis kezet es elmondtam a fent emlitett szoveget es kozben simogattuk a nagyit meg apat stb. Szoltam a ferjemnek is, hogy csinalja ugyan ezt. Most mar magatol simogat. De parszor el kellett ezt jatszani vele. Sosem kiabaltam vagy csaptam a kezere mert igy tenleg jateknak tartja. Erdekes nekik ha felkialtunk vagy hangnemet valtunk hirtelen. Ugy erzik valamit elernek vele. :)
Az én egy éves fiam is csinálja, móka neki, de olyankor otthagyom. Már leszokóban vagyunk, ilyen módon már több dologról leszoktattam õket, másik (ikrek) harapott egy ideig, ha megharapott egyszerûen letettem, mondtam hogy aki harap nem lehet az ölemben, és otthagytam. Leszokott. Szerintem anyósod püfölésérõl leginkább õ tudja leszoktatni a gyereket, neki kell kivívnia nála a tiszteletet. Vagy vedd ki te anyós kezébõl a kicsit mikor csapkod, és mond neki nem lehetsz ölben, ha ilyet csinálsz, és tedd a földre. Nem lehet ölben. Lehet hisztizik, tereld el a figyelmét, játszhattok is, csak ne vedd fel, mert itt az a bünti. Megérti már.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a sok választ természetesen én is úgy csinálom hogyha ütöget hogy megfogom a kezét és szólok hogy " -hej te " és simogatom öt is meg magamat is és mondom hogy hogy "-ez fáj anyának simogatni kell nem szabad ".. DE HASZTALAN ! majd a tanácsaitokból kipróbálok egy-kettõt köszönöm szépen
bocsi, az elírásokért :-) (követkessétek ki mit akartam írni :-D)

Hogy lehet eredményesen csajozni nyári táborban? (kérdésed rövid stb. )

Fiatal srác vagyok elég csúnya és félénk. Nyári tánorba hogy tudok becsajozni? Ilyenekre értem hogy ha látok egy jó csajt hogy menjek oda mit mondjak? Köszi az értelmes válaszokat.

Legjobb válasz: Hú, nézd, attól függ milyen táborra gondolsz, olyan, mint a kamaraerdei, tehát napközis? ....nézz ki egy lányt aki tetszik, és elég hülyülni,odamész, beszélgetsz, vagy ömm, meghívod egy nyalókára jégkrémre stb.. olyan 12-13 éves lehetsz, nem? fröcsköld le vízzel, mikor nem figyel, ha már beszéltetek korábban, nevettetsd meg, ami mindig jó pont.. ha még egy szót nem váltottatok, kérdezd meg alaminek az árát, kérdezd meg röhögve hogy az egyik hüüülyegyerek kicsit arréb épp mi a halált mûvel, vagy mondjuk hogy hívját a tanárát, stb.. vagy ebédnél engedd elõre vagy ha valahova élpp együtt érkeztek nyisd ki neki az ajtót.. de visszatérve az Elsõ Párbeszédhez, ha ez megvolt, onnantól kezdve integethetsz, sõt kell is mertha nem integetsz,az "bunkó".. además tudd meg, hogy mit szeret, pl. ha a karkötõket, akkor legyen rajtad, hogy ha megnézi hogy hûû de jó akkor jófej srácként neki tudd adni, és akkor te leszel a Hûû De Cukii HogyNekemadta :$ ^^-gyerek.. így ennyit tudok mondani..:D Sok sikert ^^

Hú, nézd, attól függ milyen táborra gondolsz, olyan, mint a kamaraerdei, tehát napközis? ....nézz ki egy lányt aki tetszik, és elég hülyülni, odamész, beszélgetsz, vagy ömm, meghívod egy nyalókára jégkrémre stb.. olyan 12-13 éves lehetsz, nem? fröcsköld le vízzel, mikor nem figyel, ha már beszéltetek korábban, nevettetsd meg, ami mindig jó pont.. ha még egy szót nem váltottatok, kérdezd meg alaminek az árát, kérdezd meg röhögve hogy az egyik hüüülyegyerek kicsit arréb épp mi a halált mûvel, vagy mondjuk hogy hívját a tanárát, stb.. vagy ebédnél engedd elõre vagy ha valahova élpp együtt érkeztek nyisd ki neki az ajtót.. de visszatérve az Elsõ Párbeszédhez, ha ez megvolt, onnantól kezdve integethetsz, sõt kell is mertha nem integetsz, az "bunkó".. además tudd meg, hogy mit szeret, pl. ha a karkötõket, akkor legyen rajtad, hogy ha megnézi hogy hûû de jó akkor jófej srácként neki tudd adni, és akkor te leszel a Hûû De Cukii HogyNekemadta :$ ^^-gyerek.. így ennyit tudok mondani..:D Sok sikert ^^
Nézd, z amerikai pite óta mindenki tudja, hogy a zenetábor mirõl szól... Mondd meg neki, hogy szeretnéd, ha szaxofonozna.
Ez az a válasz felettem hatalmas volt :P
Menj oda hozzá kezdj el neki bokolni mint pl.: de szép vagy. Aztán ha elküld akkor tudod azt mondani hogy legalább megprobáltad. Eleinte félni fogsz. De mély levegõ és ennyi :)
de tényleg engem a humorjaim miatt meg amiatt hogy totál hülye vagyok emiatt meg a vicceimet is nagyon bírják.Sokan nem is törõdnek a kinézetemmel csak a menõ öltözködésemet is sokan megdicsérik.
khm, bocs, az elõbb még 69 százalék volt :D
"Engem más miatt szeretnek.Ezt nem akarom félreértelmezni :D valamint hozzátársul, persze véletlen, hogy a válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad...:DD
Mit nem akarsz félre értelmezni? :D
Off.. Utolso, nem akarom felreertelmezni xDDDO
Ha van Disco a nyár táborba akkor ott simán a másik lehetõség, hogy este átmész a lányokhoz ott üvegeztek.de elõbb ismerkedj meg legalább egy kicsit táborba nem kell fosni a lányoktól.én se vagyok túl jó képû engem más miatt szeretnek :D
Kezdj el felelsz vagy meeszezni!!!
Elhiszem naa..:D valakinek viszont sajnos a kinézet számít.. mondjuk az igaz, hogy komfortosnak kell lenni, egy sárga-fekete fogú, izzadt(+fénylõ bõrû), zsíros hajú gyereket kevesebben választanak, mint mondjuk egy magabiztos, dús hajú, száraz, szép mosolyú gyereket xD.. persze, ez a komfort cucc az én véleményem, meg az jóó ha van az embernek humora, meg ha nem untat egyfolytában..:D

Hogy lehet eredményesen megtanulni többszáz oldalt? Valami tipp?

Legjobb válasz: A kulcsszó: a jegyzet! Már az elsõ olvasásnál próbáld meg kiírni a fontosabb gondolatokat, majd utána elég lesz ezeket tanulni, hiszen a köretre emlékezni fogsz az olvasásból. Nekem a rajzok is szoktak segíteni. Ami nehezebben megy azt ábrázolom valahogy (az én kezdetleges módomon, de lényeg hogy eszembe jusson róla a történet) banális példa de én a háborúkat két karddal jelöltem, vagy volt olyan évszám amit képzeletben a falra írtam két konnektort körülzárva stb. Nem számít hogyan, de a lényeg hogy látsd majd magad elõtt.

A kulcsszó: a jegyzet! Már az elsõ olvasásnál próbáld meg kiírni a fontosabb gondolatokat, majd utána elég lesz ezeket tanulni, hiszen a köretre emlékezni fogsz az olvasásból. Nekem a rajzok is szoktak segíteni. Ami nehezebben megy azt ábrázolom valahogy (az én kezdetleges módomon, de lényeg hogy eszembe jusson róla a történet) banális példa de én a háborúkat két karddal jelöltem, vagy volt olyan évszám amit képzeletben a falra írtam két konnektort körülzárva stb. Nem számít hogyan, de a lényeg hogy látsd majd magad elõtt.
Jegyzetelne a pötsöm. Én a villámolvasást választottam.
A jegyzet tényleg jo ha van elég idõd. én csak azt tudom ajánlani, hogy fél óránként tarts egy-egy 10 peres szünetet, hiszen az agyad fél óráig képes maximálisan mûködni úgytudom.. Vagy lehet hogy nem, de nekem sokat segít mindig az a 10 perc.
Régebben a hegyi pásztorok több ezer verssornyi szöveget tudtak fejbõl elmondani. Nem kell hozzá más, mint elképesztõen ingerszegény élet, hogy semmi mással ne kelljen foglalkoznod. szóval költözz fel egy idõre a legközelebbi hegyre:D
Kezd minél hamarabb, és ne olvasd egymás után többször, hanem tarts hosszú pihenõket közötte. Perste ehhez idõben el kell kezdeni, és rendszeresen csinálni... Ha nem jön össze, akkor meg marad, hogy nem alszol a vizsga elõtt, csak a szigorlaton lesz gáz.
Aktív olvasás. Gondolkozol közben: hol olvastál még ehhez hasonló dolgot? ez mire emlékeztet? ez mihez kapcsolódik? pár gondolatot a könyvbe is beleírni, aláhúzni kulcsszavakat/kulcs gondolatokat. De max az oldal 10%-át. Ha annál többet aláhúzol, akkor ugyanolyan erõvel aláhúzhatod az egész oldalt. Ha nem a tied a könyv, egy ceruzával és utólag egy radírral megoldhatod. A fejezet végén átgondolod/ készítesz egy vázlatot. Attól függ, hogy milyen tantárgyról van szó. Az ingerszegény környezet az tanuláskor igaz, hogy jó, de amikor nem tanulsz minél több féle dolgot csinálsz/kipróbálsz annál éberebb leszel, annál jobb a tanulási képességed.

Hogyan lehet eredményesen trollodni?

Úgyértem egy (fórum) közösségnek megmutatni, hogy nem mindig az a jó amit ?k gondolnak, és ahogy ?k látják a világot? Ti hogy szoktatok trollkodni?

Legjobb válasz: Ezt nem trollkodásnak hívják, csak simán más véleményen vagy. Írd le, hogy miben tévednek, miért, és szerinted mi a helyes, de kerüld a fennhéjazást. Aztán vagy beválik vagy nem. Olvasd el ezt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Trollkod%C3%A1s Elárulnád hogy hol akarsz "trollkodni"?

Ezt nem trollkodásnak hívják, csak simán más véleményen vagy. Írd le, hogy miben tévednek, miért, és szerinted mi a helyes, de kerüld a fennhéjazást. Aztán vagy beválik vagy nem. Olvasd el ezt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikip%C3%A9dia:Trollkod%C3%A1s Elárulnád hogy hol akarsz "trollkodni"?
Neked miért fontos, hogy más is úgy lássa a világot, mint te? Felesleges másokat gyõzködni, inkább keresd meg azokat, akik hozzád hasonlóan látják a dolgokat!
Elsõ menetben pl. átnézem amit írtam, mert ha már a címben hiba van, az gáz.
Warcraft xd
Mikor mi a jó, igaz? :)
Mondj még valamit, mit akarsz. Aztán segítek, ha tudok :D Nagyon jól tudok ám trollkodni...

Kapi Hospitalban, hogy lehet eredményesen fejlõdni?

Már 17-es vagyok a Kapi Hospitalban! Hogyan tudnék eredményesen fejlõdni vele,mert alig kapok pontokat a betegek után? (Megunt felhasználókat is fogadok)

Közigazgatási alapvizsgára hogyan lehet eredményesen felkészülni?

2013. szeptember végén megyek közigazgatási alapvizsgára. Sajnos a felkészítő konzultáción már nincs hely, így önállóan készülök fel a tananyag és a tanulási módszertani útmutató segítségével. Ha volt már valaki ilyenen, beszámolna a tapasztalatairól? Bármilyen tanácsot, segítséget szívesen fogadok! A tesztkérdések nem elérhetőek esetleg valahol? Illetve próbatesztet nem lehet kitölteni? Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: nálunk egy rakás semmi volt a felkészítõ konzultáció, semmi értelme nem volt, úgyhogy nem maradsz le semmirõl próbatesztrõl nem tudok

nálunk egy rakás semmi volt a felkészítõ konzultáció, semmi értelme nem volt, úgyhogy nem maradsz le semmirõl próbatesztrõl nem tudok
Nincs próbateszt és tesztkérdések sem a neten! Nyomtasd ki a tankönyvet és abból tanulj úgy, hogy aláhúzod vagy kijegyzeteled a lényeget. Én inkább kijegyzeteltem magamnak, sok a rizsa a tankönyvben, meg nekem úgy könnyebb volt tanulni. Ja és nem akarlak beparáztatni, de nekem volt pár olyan kérdés a vizsgán, ami a tankönyvbe benne sem volt. Egyénként a jogi, közig., és eu-s részt ha jól megtanulod, meg belenézel a pénzügyi részbe, akkor sztem sikerülni fog, nemzetpolitikából nem sok kérdés várható sztem. Hol fogsz vizsgázni? A felkészítõ konzultáció csak az elõadást tartó személyétõl függ, hogy mennyire segíti elsajátítani a leckét.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Tatabányán fogok vizsgázni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!