Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet elöbb 6 (6 db)

Miért szakad el mindig a dobóelőke kötésem, ha a uni to uni módszert alkalmazom? Előbb kipróbáltam egy 28-as zsinórral (5.6 kg) és 30-as zsinórral (10 kg), de egy erősebb húzásnál már szakadt. Lehet hogy az 5.6 kg szakítószilárdság miatt?

Legjobb válasz: Kezdjük azzal ,hogy mekkora ólmot használsz és milyen fajta bottal ?? de az tény hogy dobóelõkének az 5,6 kg gyenge( amugy azt ugy kell feltekerni hogy pl. a fõzsinor 28as a dobóelõke 30as akkor a fõzsinor ne legyen kitéve az ugymond dobásnak (ne azt terhelje az ólom súlya amikor dobsz ) Ha kicsit messzebb horgászol(80 -100m) akkor min. 35-öst tegyél fel dobóelõkének vagy 40est (monóba) fonottba meg jó a 20-25-ös . Mondjuk én megdobom a 100at 30as zsineggel ami 12 kg bír( de bojlissal)

Kezdjük azzal , hogy mekkora ólmot használsz és milyen fajta bottal ?? de az tény hogy dobóelõkének az 5, 6 kg gyenge( amugy azt ugy kell feltekerni hogy pl. a fõzsinor 28as a dobóelõke 30as akkor a fõzsinor ne legyen kitéve az ugymond dobásnak (ne azt terhelje az ólom súlya amikor dobsz ) Ha kicsit messzebb horgászol(80 -100m) akkor min. 35-öst tegyél fel dobóelõkének vagy 40est (monóba) fonottba meg jó a 20-25-ös . Mondjuk én megdobom a 100at 30as zsineggel ami 12 kg bír( de bojlissal)
A kérdező hozzászólása: Bojlis botom van nekem is, de igazából arra akartam kitérni, hogy uni ti uni kötéssel nálam szakad a cucc, mással nem. Biztos, hogy én csinálok valamit rosszul, de fogalmam sincs, hogy hol, mert ez igencsak egyszerû kötés. Én is 100-120 méterre dobálok, 60-80 grammos ólommal. Fõzsinorom 25-ös, dobóelõkém 40-50 között változik. Mindkettõ monofil.
Akkor nem tudom h miért.

Hogy lehet minnél elöbb 6 kg-mot fogyni?

Legjobb válasz: 6 kg nem olyan sok. Hagyd el a szénhidrátot, és a vacsit. Heti 3x kocogj. Ennyi

6 kg nem olyan sok. Hagyd el a szénhidrátot, és a vacsit. Heti 3x kocogj. Ennyi
Jól van, hagyd el a vacsorát :DD gratulálok, :DDD Nem ne hagyd el a vacsorát. A szénhidrátot hagyd csak el este hat után, és az össztápanyag bevitelt kell csökkentened, fõleg a szénhidrátot. Naponta: -napi 8x étkezés, -2g szénhidrát / testsúlykg -3g fehérje / testsúlykiló 1 liter víz /20 testsúlykiló Este hat után már csak fehérje és 0 kalóriás zöldség Zsírbevitel az össz kalória max 20 % ig Heti 3x 1 óra súlyzós edzés és napi 1 óra aerob edzés, reggel éhgyomorra, elõtte csak fehéjre mehet!! utánna már reggeli is, ami tartalmazzon szénhidrátot!! sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a komikat! :)
A kérdező hozzászólása: kocogás helyet nem lehet inkább tánc?

Az ovu naprát 12. -ére írja az ovu napját. Nekem 6-8-ig minden nap szúrt a petefészkem. Majd tegnap eszméletlenül éreztem, hogy van. Hol a jobb, hol a bal, de a bal iszonytosan szúrt. Lehet előbb volt a PÉ?

26-én kezd?dött a ciklus és 29 napos szokott lenni.Fog.gátlót október óta nem szedem, az már remélem kiür?lt. Kicsit fájt a szeretkezéskor is,Akkor ha vasárnap és tegnap voltunk együtt az jó lehet?


A kisfiam 6 honapos es meg van ugy egy nagy ujnyira ( 3 szor 2 cm lehet) nyitva a feje lagya de az orvos bepanikoltatott minket hogy ha bezar elobb mint egy ev akkor muteni kell, ez igaz?

Legjobb válasz: Igen igaz! A kisfiam most 6 és fél hós és már úgy született, hogy nem volt túl nagy a kutacsa. Pont tegnap néztem neki és alig egy 1Ft-osnak felel meg a mérete. Hát? Remélem kibírja 1 éves koráig és nem nõ be. A kislányom most 19 hós és neki még mindig nagyobb, mint az öcsié.

Igen igaz! A kisfiam most 6 és fél hós és már úgy született, hogy nem volt túl nagy a kutacsa. Pont tegnap néztem neki és alig egy 1Ft-osnak felel meg a mérete. Hát? Remélem kibírja 1 éves koráig és nem nõ be. A kislányom most 19 hós és neki még mindig nagyobb, mint az öcsié.

Miért van az, hogy a tápszeres babaáknál előbb el lehet kezdeni a hozzátáplálást (4 hó), mint az anyatejeseknél (6 hó)?

Legalábbis én mindenhol ezt olvasom. Értelemszer?en most nem arról beszélek hogy mikor célszer?, hanem hogy mikortól lehet....

Legjobb válasz: Ilyet "normális" helyen nem olvashatsz, max. néhány anyuka téves hiedelmein alapuló topicokban.... Ugyanis az egyszerûen nem igaz, hogy hamarabb el lehetne kezdeni, mivel az õ emésztõrendszerük is ugyanúgy 6 hónapos korára készül fel az új táplálék fogadására. Addig csak mérhetetlen károkat tesz benne a felelõs anyukák által erõltetett korai hozzátáplálás.

Ilyet "normális" helyen nem olvashatsz, max. néhány anyuka téves hiedelmein alapuló topicokban.... Ugyanis az egyszerûen nem igaz, hogy hamarabb el lehetne kezdeni, mivel az õ emésztõrendszerük is ugyanúgy 6 hónapos korára készül fel az új táplálék fogadására. Addig csak mérhetetlen károkat tesz benne a felelõs anyukák által erõltetett korai hozzátáplálás.
A kérdező hozzászólása: Ez a kóstoltatásra is vonatkozik? Pl egy falat csak hogy megismerje az ízét. Én pl a 3 hós babámmal megnyalattam az almát, (nem ette meg, csak a nyelvével érintette), és mosolygott.Szeretném én is kivárni a 6 hónapot (tápszeres a babám sajnos), de mi lesz majd ha akkor is csak fintorogni fog, mert el sem tudja képzelni, hogy más íz is létezik a tápszerízen kívül???
Nem vagyok szakértõ, de azt olvastam valahol, hogy a tápszertõl valamennyire erõsebb lesz a baba emésztõrendszere. Egyébként mérhetetlen károkat biztos nem okoz a babáknak, hogy elõbb kezdenek el a tej/tápszer mellett mást is enni, mert én is úgy nõttem fel, hogy korán (3 hónapos kortól) kaptam elõbb gyümölcslevet, majd mást is. Az emésztésemmel soha semmi bajom nem volt, pedig már 32 éves elmúltam. Ez persze nem azt jelenti, hogy pártolom ezt a dolgot... Sok hülyeséget csináltak anyáink/nagyanyáink, ami nem követendõ. Minden olvasott/hallott dolgot át kell ereszteni maga az anyuka józan észének szûrõin és azt tenni, amirõl meg vagy gyõzõdve, hogy jó. Szerintem el LEHET kezdeni az anyatejes babáknál is a hozzátáplálást 6 hó elõtt is, de ismátlem, ez magánvélemény.
Na már megint egy fanatikus (elsõ válaszoló). Képzeld, Engem már 3 hónapos koromban fõzelékkel etettek, most 31 éves vagyok, és olyan mérhetetlen károkat okozott ez az emésztõrendszeremben, hogy mindent bevesz a gyomrom, életemben még egy gyomorrontásom sem volt, soha nem voltak emésztõrendszeri problémáim, és nem vagyok válogatós. Az Én kislányom 5 hónapos kora óta eszik gyümiket és fõziket, és semmi baja, sõt! Kicsattan az egészségtõl, és Õ sem finnyás, mindent megeszik a mai napig. Szóval, a bébiételeket sem poénból csinálják 4 hós kortól, hanem azért, mert lehet adni. Amúgy, valóban nehezebb étek a tápszer, mint az anyatej, ezért jellemzõbb a hasfájás a tápszeres babáknál, de nem azért ajánlják a hozzátápit tápszereseknél, mert edzettebb a gyomruk a tápi miatt, hanem azért szimplán, hogy hamarabb kiváltódjon a tápszer rendes kajával. Mert ugye a tápszer csak anyatejpótlék, és ha az már nincs, vagy nem is volt, akkor jobb, ha inkább mihamarabb rendes ételt eszik a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és viszont meg a drukk!!! Írok majd hogy mi újság van, neked meg most lesz pé nem? Legalábbis a hõbõl ítélve. Remélem holnapra megugrik Neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Bízom benne hogy sikerül.
:) Bízzunk benne hogy összejött nektek :) ) Szorítok, ha lesz valami eredmény írd majd meg! :)
A kérdező hozzászólása: Szia. Ma már 37 volt reggel, így kezdek reménykedni hogy tényleg pé volt és akkor talán jókor is voltunk együtt.
Szia! Ahogy ígértem tegnap megírom a hõmet nekem ma reggel 36.6 volt. Neked hogy alakult a hõd? Üdv : B :) )
mindenféleképpen írok majd, jóljön ilyenkor egymás támosatása, segítése, biztatása :) )
A kérdező hozzászólása: Csak ilyenkor izgulok hogy a holnapi hõm is magas legyen vagy emelkedjen, nehogy visszaessen. :( Majd írj hogy neked holnap reggel hogy alakult a hõd!
A kérdező hozzászólása: Én az elõzõ hónapban clostit szedtem, de ebben a hónapban nem. Szedem a barátcserje kapszulát, de ha most sem jön össze akkor a kövi ciklustól én is inni fogom õket. Már megvettem a teákat, csak nem akartam a ciklus közepe felé elkezdeni inni. Talán a palásfût fogom elkezdeni most, hátha jön a baba.
utolsó válaszoló vok : bízom benne mert már nagyon várjuk a csöppséget az életünkbe! Iszom a cickafark és a palátfû teát is a segítség reményében. Te próbáltad már? vagy esetleg mást?
A kérdező hozzászólása: Akkor nem vagyok egyedül. A hõd szerint tényleg neked is most volt pé-d! :) Remélem sikerül mindkettõnknek! :)
Szia! Nekem is holnap lenne a pé-m a ciklus.hu szerint. De én is úgy érzem hogy elõbb volt. a hõm is erre utal szerintem :szombaton 36, 7, vasárnap 36, 4, hétfõn 36, 5 és ma 36, 8
Szia! Szerintem volt tüszõrepedés. A ciklus.hu és az öszes ilyen program csak átlagot számol, a szervezet azonban nem ilyen egyszerû. A tested jelzi a dolgokat és inkább higgy neki mint egy programozó által létrehozott dolognak, ami több ezer nõre vonatkozik! A nagy számok törvénye alapján van akinek bejön. Szerintem jókor voltatok együtt!!
A kérdező hozzászólása: MErt a ciklus.hu holnapra tenné a peteérés. Fáj a derekam, a hasam, és a mellbimbóm is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!