Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet egy kutyát a (206 db)

Hogyan lehet egy kutyát a megfelelő helyre pisiltetni?

Sziasztok! Van egy 6 hónapos, 10 kilós n?stény kutyánk, akivel nagy nehezen elértük, hogy ha rendesen kivisszük, akkor nem kakálja össze a lakást. Az lenne a kérdésem, hogy mit csináljunk a pisiltetéssel? Most a folyosó járólapjára pisil, de a folyamatos felmosás meg a pisi sem tesz jót a folyosónak. Ha homokot rakok ki, akkor meg az a baj, hogy utána behordja azt a szobába és olyan lesz a sz?nyeg, nem? Mit lehet vele tenni? Sajnos nem tudjuk naponta 4-szer, 5-ször kivinni, így mindig a lakásba pisil.

Legjobb válasz: Nem tudom regebben is ezt csinalta? Naponta hanyszor viszitek ki es mennyi idore? Lehetseges hogy regebben ha bevizelt es nem volt azonnal feltakaritva akkor beivodott a szag. A kutya tartasa nagyon nagy felelosseg foleg ha lakasban van es nem tudja a kisebb folyougyeit egy udvar reszben elvegezni de egyebkent is. 6 honaposan illene azert ha nem bent vegezne el a dolgat. Ha latod hogy keresi a helyet a pisilesre akkor menjetek gyorsan ki vele es pisil akkor dicserd meg nagyon esetleg dobj neki jutalom falatot. Sok sikert:)

Nem tudom regebben is ezt csinalta? Naponta hanyszor viszitek ki es mennyi idore? Lehetseges hogy regebben ha bevizelt es nem volt azonnal feltakaritva akkor beivodott a szag. A kutya tartasa nagyon nagy felelosseg foleg ha lakasban van es nem tudja a kisebb folyougyeit egy udvar reszben elvegezni de egyebkent is. 6 honaposan illene azert ha nem bent vegezne el a dolgat. Ha latod hogy keresi a helyet a pisilesre akkor menjetek gyorsan ki vele es pisil akkor dicserd meg nagyon esetleg dobj neki jutalom falatot. Sok sikert:)
Még fiatal, kicsi a hólyagja. Bizony , ki kellene vinni naponta 4x-5x.Akárhogy is számolom: reggel- délelõtt-délután-este. Ez is minimum 4 alkalom. Mennyit van egyedül a kutya? Az ivóvízzel is lehet takarékoskodni. Nem létszükséglet, hogy mindig elõtte legyen. Egy kölyök még hajlandó szórakozásból is bele lefetyelni az edényébe, ha elõtte van a víz.

Hogyan lehet egy kutyát a pórázhoz szoktatni?

Van egy 1,5 éves Fox terrier fiú kutyám. A nyakörvet elt?ri de ha már a póráz is rajta van akkor megmakacsolja magát mint a szamár. Szóval ? nem mozdul hanem ül vagy fekszik. Húzom és mondom, hogy gyere de nem

Legjobb válasz: értem, kössz

A kérdező hozzászólása: értem, kössz
két személyel próbáljatátok h az egyik fogja a pórázt a másik meg csalja. (kajával vagy olyasmivel amire minidg kap). vagy tudom h szarul néz ki (ha fájna neki nyígna)de húzd a póráznál fogva a füvön egy idõ múlva jönni fog. ha nem akkor húzd a betonon. vagy esetleg tedd rá a pórázt és engedd el. haggyad had húzza a földön szokja egy kicsit.
jha. nekem is foxim van :D szóval tudom mirõl beszélek. nagyon makacs tud lenni.
Én a német juhásszal vagyok így.Póráz nélkül ki megy az utcára is de pórázzal nem.Egyszerûen húzza magát visszafelé.Mondjuk mi ott rontottuk el, hogy mikor pórázt tettünk rá vittük az állatorvoshoz oltásra.De akkor még kicsi volt és nem vihettük sétálni.Kocsiba tettük be a póráz az orvosnál kellett, hogy ne szaladjon el.És ezt annyira megjegyezte, hogy fél megint oda megyünk.:P Talán juti falattal sikerül.(nálunk az sem vált be:( )
ráteszed a póráz az udvaron vagy a lakásban(ahol tartod), had mászkáljon vele. meg fogja szokni. amikor meg nyugodtan elindul vele, jutifali és dícséret. amikor meg leviszed ugyanezt, csak fogod a végét és hagyod had menjen ahova akar. NE RÁNCIGÁLD, mert felesleges. lassan hozzá fog szokni. de ha még így sem megy, vidd el kutyasuliba vagy kérd ki kiképzõ tanácsát, véleményét!
én nekem meg egy 5 hónapos amerikai bulldogom van, ugyanígy, a nyakörvet eltûri de ha hozzákapcsolom a pórázt akkor elkezdi rágni a pórázt vagy le is fekszik
és a bulldogomat azt most kéne pórázra szoktatni és megtanítani hogy ne ráncigálja mert ha nagy lesz akkor meg már túl erõs lessz

Hogyan lehet egy kutyának a szeme mentes a szülők által?

Legjobb válasz: Egyszerû! A szülõk szûrve vannak, nem betegek, nem hordozók, így a kölyök mentes a szûrt betegségre!

Egyszerû! A szülõk szûrve vannak, nem betegek, nem hordozók, így a kölyök mentes a szûrt betegségre!
Vannak betegségek, amire a kutya vagy mentes, vagy hordozó vagy beteg. És itt jön képbe az örökléstan: - mentes x mentes = mindig mentes - mentes x hordozó = 50-50 - hordozó x hordozó = 25 mentes, 50 hordozó, 25 beteg Beteggel meg természetesen nem tenyésztünk...
Mitõl mentes? Amúgy vannak olyan betegségek amiktõl ha mentes a szülõ pár mindkét tagja akkor a kölyök is 100% h mentes, pl. ataxia...
A kérdező hozzászólása: PRA, CAT, CEA, RD szûrésekre gondolok. Hogy ha mindkét szülõ mentes akkor a kutya is mentes?
Nem volt tisztázva h melyik betegségrõl van szó. A bordereknél a CEA lehet szülõk által genetikailag mentes, így nem felelõtlenség kijelenteni, h két mentes szülõnek csak mentes kölyke lehet. http://www.allatorvos.net/index.php/tajekoztatok/62-a-collie.. Nem tudom mire céloztál kedves 5ös válaszoló, de nálam sosem lenne opció beteg kutyával tenyészteni.... erre is csak az ember képes, h a saját önös érdekeit elõrébb helyezze a kutyáénál, aki lehet h miatta betegen születik. Számomra ez elfogadhatatlan.
genetikai teszt alapján. Szülõk szûrve vannak. Az én kutyám is úgy mentes CEA ra PRA ra és Cataraktára, hogy a szülei genetikailag vannak szûrve
Ezek a szemszûrések általában csak klinikai, vagyis nem genetikai szûrések, csak belenéznek egy mûszerrel a szemükbe és megállapítják, hogy KLINIKAILAG mentesek, hordozók vagy betegek. Két klinikailag szembetegség mentes kutyának is bõven lehet hordozó, de akár még beteg kiskutyája is, szóval óriási tudatlanságra vall ilyet kiírni, hogy a kölyöknek a szülõk által mentes a szeme különbözõ betegségekrõl. Hacsak nem genetikai szûrésekrõl van szó, ami nem túl gyakori.
'Beteggel meg természetesen nem tenyésztünk...' De néha muszáj. Van sajnos olyan fajta, amiben alig van hordozó egyed is, nemhogy mentes egy bizonyos betegségre. Igaz, ha körültekintõen járunk el, akkor a kutya normális, teljes életet él, és semmiben sem különbözik társaitól (csak a genetikai tesztben). Egyébként tökéletesen leírtad a választ, ment a zöld kéz és bocs a belepof-ért. :)
Nem értem a kérdést!
Ez egy kicsit bonyolultabb. Nem mindegy, hogy a szûrés genetikai, vagy klinikai. Ha genetikai, akkor a kölykök is mentesek lesznek. Ha klinikai, akkor nem biztos, mert pl az én fajtámban van olyan, hogy klinikailag mentes, de genetikailag beteg. A PRA-t itthon 8 hetes korban szûrik klinikailag. Egy baj van vele: az, hogy a PRA-t 5-6 éves kortól lehet kimutatni klinikailag. Legalábbis az én fajtámban. Annak, aki problémázik a beteg kutya tenyésztésbe vonásán: mi lett volna, ha anno nem vonnak PRA-s kuvaszokat a tenyésztésbe? Elmondom: ma nem lenne kuvasz. Alig lehetett hordozó egyedet is találni, nemhogy menteset. Úgyhogy igenis, ha van egy olyan fajta, ahol alig található hordozó egyed is, mentes szinte nincs is, ott mérlegelni kell a genetikailag beteg kutya tenyésztésbe vonását. Fõleg, hogyha a kölyköknek semmi hátrányuk nem származik belõle. A CEA-nál nálunk vannak fokozatok, egy enyhe (coloboma mentes) kutya élete ugyanolyan, mint minden más kutyáé. És igen: én is szívesen dolgoznék gen. mentes kutyákkal. Csak sajnos nincs...


Miért van az hogy mennek egy kutyára a legyek? Mit lehet tenni ellene?

Kanári szigeteki dogoról van szó.

Legjobb válasz: A legvalószínûbbek: - valami betegség, ami miatt megváltozik a szaga - seb vagy valamilyen bõrgyulladás - piszok, összeragadt zsíros szõr, fülváladék és különféle váladékok stb. Ha a legyek jól láthatóan mennek a kutyára (nem csak egy-egy száll rá néha), annak mindig oka van. Általában a fentiek közül valamelyik. Ritka esetben szó lehet olyan légyrõl is, amely vért szív. De elõször a fentieket kellene ellenõrizni. Vizsgáld meg, ha tudod fürdesd meg (odabent és utána pár órán keresztül még tartsd bent és hajszárítóval szárítsd, mert odakint megfázhat) és nézd át, nincs-e rajta valami seb. Ha nem találsz semmi, akkor vidd el az állatorvoshoz kivizsgálásra. Egészséges kutyára nem mennek a legyek. Egyébként légy még télen is elõfordulhat az országban, ha enyhébb az idõ. Most pedig nagyon kellemes az idõjárás, volt ahol 25 °C volt pár napja. Nem értem, miért vannak meglepve egyesek, az ázsiai katicák és a darazsak is igen aktívak voltak még nálunk a napokban, pedig mi az ország északi felében élünk, ami elvileg a hûvösebb régió.

A legvalószínûbbek: - valami betegség, ami miatt megváltozik a szaga - seb vagy valamilyen bõrgyulladás - piszok, összeragadt zsíros szõr, fülváladék és különféle váladékok stb. Ha a legyek jól láthatóan mennek a kutyára (nem csak egy-egy száll rá néha), annak mindig oka van. Általában a fentiek közül valamelyik. Ritka esetben szó lehet olyan légyrõl is, amely vért szív. De elõször a fentieket kellene ellenõrizni. Vizsgáld meg, ha tudod fürdesd meg (odabent és utána pár órán keresztül még tartsd bent és hajszárítóval szárítsd, mert odakint megfázhat) és nézd át, nincs-e rajta valami seb. Ha nem találsz semmi, akkor vidd el az állatorvoshoz kivizsgálásra. Egészséges kutyára nem mennek a legyek. Egyébként légy még télen is elõfordulhat az országban, ha enyhébb az idõ. Most pedig nagyon kellemes az idõjárás, volt ahol 25 °C volt pár napja. Nem értem, miért vannak meglepve egyesek, az ázsiai katicák és a darazsak is igen aktívak voltak még nálunk a napokban, pedig mi az ország északi felében élünk, ami elvileg a hûvösebb régió.
Az én kutyámat nyáron szokták a legyek megtámadni :) Amúgy ilyenkor hol vannak legyek? És amúgy meg sprayt lehet kapni :)
Ilyenkor hol vannak legyek?:D Amúgy lehet kapni ilyen spray-t dokinál, amivel lefújod és távol tartja a legyeket.
Nincs valami betegsége?
Ez még nyáron sem természetes nem hogy lassan novemberben, ilyenkor már légynek sem lenne szabad lennie. Valami okának kell lennie amit nem veszel észre, van-e valami szaga, betegsége? A legyek hova mennek, mit csinálnak?

Hogy lehet egy kutyára azt mondani, hogy jó minőségű? A kutya nem tárgy!

Kiborulok mikor azt olvasom, hogy egy tenyészt?nél jó min?ség? kutyát lehet kapni. Jó min?ség? lehet egy ruha, TV stb, de egy él?lényre ilyet mondani. A saját gyereketekre is azt mondjátok, hogy jó min?ség??

Legjobb válasz: Nem kell minden szón fennakadni, ezt kutyás körökben így mondják. Emberre azt sem mondjuk pl hogy tüzel, ellik stb, a kutyára is más kifejezések vonatkoznak.

Nem kell minden szón fennakadni, ezt kutyás körökben így mondják. Emberre azt sem mondjuk pl hogy tüzel, ellik stb, a kutyára is más kifejezések vonatkoznak.
A kérdező hozzászólása: Na de a tüzelés és ellés nem megalázó...
Az sem megalázó, hogy kiállítási minõségû, tenyészminõségû stb. Szerintem a kutyákat nem zavarja, nem fognak rajta megsértõdni akkor meg nem mindegy? Ha a tenyésztõ jól tartja a kiskutyákat, jó gazdákat talál nekik, akkor teljesen mindegy hogy azt mondja hogy jó minõségû vagy mást. Szerintem az a felháborító, hogy sokan agyonszaporítják a kutyáikat, a kölyköket meg kirakják egy menhelyre.

Hogy lehet egy kutyát hozzászoktatni a dörgéshez?

Régen benn volt a kutyám (puli) sokáig de csak az el?szobába volt beengedve és aztán kiszoktattuk,de mikor t?zijáték meg dörgés volt akkor mindig beengedtük mert kaparta az ajtót már 6éves..tudom,hogy kés?,de mit tehetnénk??

Legjobb válasz: Ha dörög az ég vagy tüzijáték van , akkor menj ki a kutyához és nyuktatgasd.Az én kutyám is félt eleinte , de kutyasuliba kineveltük belõle.Bár ha tüzijáték van azt megugatja , de már nem fél tõle.

Ha dörög az ég vagy tüzijáték van , akkor menj ki a kutyához és nyuktatgasd.Az én kutyám is félt eleinte , de kutyasuliba kineveltük belõle.Bár ha tüzijáték van azt megugatja , de már nem fél tõle.
A kérdező hozzászólása: régen próbáltam, de nem ment:S:(
Pont, hogy nem szabad nyugtatgatni. Erõsnek kell mutatnod magadat, magabiztosnak.
Hát nekem sem sikerült. 6 éves spánielünk a sarokba bújik, ha csak a legkisebb dörgést is meghallja.
Elvileg úgy( mi kutyáink se dörgéstõl, se tûzijátéktõl nem félek,
Elnézést, még nem akartam elküldeni. Szóval, megnyugtatni nem szabad, hanem elvileg az kell, ha a kutya fél, pl: a dörgéstõl, azt lássa, hogy a falkavezér nem fél, hanem nyugodtan viselkedik. Dörög az ég, ki kell menni hozzá, és nyugodtnak, magabiztosnak lenni.
A kérdező hozzászólása: na igen, apám volt a falkavezér ha úgy mondjuk és rá hallgatott de õ már nem él..és hiába az én kutyám rám annyira nem hallgatott mint apámra..

Hogyan lehet egy kutyát leszoktatni a harapásról?

fél éves kb, ill. amikor vki megakarja simogatni akkor elkezdni harapni, persze nem durván, hanem játékból és akárhányszor próbálom akár kajával javítani a felfogásán, nem sikerül. Amikor fáradt akkor engedi :-D (nehéz kifárasztani)

Legjobb válasz: az étel az egyenlõ a jutalommal, ezzel azt éred el, hogy a kutya azt hiszi jól csinálja a dolgát. Üss picit az orrára és emelt hangsúllyal szólj rá, hogy nem szabad! Nekem ez bevállt.

az étel az egyenlõ a jutalommal, ezzel azt éred el, hogy a kutya azt hiszi jól csinálja a dolgát. Üss picit az orrára és emelt hangsúllyal szólj rá, hogy nem szabad! Nekem ez bevállt.
A kérdező hozzászólása: Jah és Néemtjuhász.
Én úgy szoktatom most lefelé a 11 hetes kutyámat, ami már korábban is bevált hogy amikor valamire ráharap szólok neki hogy : név, nem! és picit megütöm az orrát vagy oldalról az arcát, ha nem engedi el, parancsszó ismét, most picit nagyobb legyintés, és így amíg el nem engedi. Most már 3 hét után ott tartunk hogy parancsszóra egybõl abba hagyja, a leszoktatás még kis idõt fog igénybe venni, de haladunk!
Már az elsõ percekben le kellett volna állítani a harapásos játékról. Eltolod, leveszed a fejét, rászólsz, hogy nem.
Az én Beagle-m nem volt csak 3-4 hónapos amikor megelégeltem hogy harapdál, hiába ütöttem piciket az orrára, szóltam rá, vagy valami. Megaraptam (persze nem túl erõsen) a fülét. Azóta nem harap.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, de a szülemi ragaszkodtak a cipõharapáshoz kiskorban, mert ugye nõ a foga és fáj neki, ezért folyamatosan harapnija kell vmit... sajnos ez továbbragadt nálla és eléggé idegesítõ, köszönöm az eddigi kommenteket, holnap rögtön megpróbálom :)
Eredményes, ha mikor elkezd harapni megfogod a pofáját felülrõl és rászorítod a fogaira, csak annyira, hogy egy picit nyüszítsen, majd rögtön elengeded. Közben mehet egy tiltó szó is. Jellemzõen kicsit megszeppennek ilyenkor a kutyák, legközelebb már kevésbé fognak erõsen harapni. Másik jó megoldás, ha egyszerûen otthagyod és nem foglalkozol vele, míg le nem nyugszik teljesen.
A cipõ harapás, játékok, különbözõ dolgok rágása nem egyenlõ a harapással. A pofonnal, orra koppintással jó vigyázni, mert érzékenyebb kutyánál azt fogja eredményezni, hogy a felemelt kéztõl megretten késõbb is.

Hogy lehet egy kutyát kizárni a falkából?

Mit kell csinálnom?

Legjobb válasz: A falkából való kizárás a kutyáknál esetleg akkor alkalmazható, ha emberre támad! Ez neki a legrosszabb büntetés. Ha ilyet akarsz vele tenni, akkor inkább add oda valakinek. Azért, mert nem tudsz egy kutyát megnevelni, ne õ szívjon már.

A falkából való kizárás a kutyáknál esetleg akkor alkalmazható, ha emberre támad! Ez neki a legrosszabb büntetés. Ha ilyet akarsz vele tenni, akkor inkább add oda valakinek. Azért, mert nem tudsz egy kutyát megnevelni, ne õ szívjon már.
A falkából kizárást én utálom, nem is szabad szerintem alkalmazni, mert a gazdik többsége mást kommunikál a kutyusnak a kizárás közben, mint amit kéne, így teljesen más is jön le a dologból. De ha mégis alkalmazod, akkor elõtte szakember, kutyakiképzõnek vázold fel a pontos helyzetet, és tõle kérj tanácsot, mert én így látatlanban nem tudom megmondani, hogyan, és egyáltalán kéne-e alkalmazni ezt. Ezt alkalmazni csak nagyon súlyos helyzetben lehet, és az az egy szitu, amikor a kutya emberre támad. Ilyenkor még talán én is elgondolkoznék rajta, de nem biztos.
Miért akarod kizárni a kutyát a falkából? Leírnád?

Hogyan lehet egy kutyát leszoktatni a túlzott házőrzésről?

Idősebb szomszéd hölgynek van egy 4 év körüli ivartalanított német juhász szukája. 2 évesen került hozzá, nagyon jól nevelte egy külföldi itt élő pasas, aztán meg kellett válnia tőle. A néni sétáltatja, nagyon jó sora van, csak az az egy gond van, hogy amint az utcába lép valaki rögtön jelezni kezd és kb. fél óráig ugat. Minket annyira nem zavar, de a szembeszomszéd már több megjegyzést is tett. Érdekes kutyus, megsimogatni nem nagyon lehet, csak a gazdájának, tart másoktól. Ezért ugathat állandóan?

Legjobb válasz: Szerintem a kutya a "falkavezér" és úgy érzi, hogy kötelessége megvédeni a gazdáját. Nem tudom mit tudnál tenni, mert nem hiszem, hogy elkezdene a néni olvasgatni interneten a témában vagy szakembert hívni.

Szerintem a kutya a "falkavezér" és úgy érzi, hogy kötelessége megvédeni a gazdáját. Nem tudom mit tudnál tenni, mert nem hiszem, hogy elkezdene a néni olvasgatni interneten a témában vagy szakembert hívni.
Idõsebb néni kétlem, hogy rendesen ki tudná elégíteni egy ereje teljében lévõ német juhász igényeit. Valószínû még a séták mellett is túl van pörögve a kutya, unatkozik, ezért ugrik mindenre, amit feladatának tekinthet. Végsõ soron munkakutya, munka kell neki - ha nem kap, hát keres.
Félõs, ideggyenge kutya. Sok neveléssel, megfelelõ iskolázással, sok szocializációval lehetne segíteni rajta. Gondolom az idõs néni erre nem képes, a helyzet így csak egyre rosszabb lesz.

Hogy lehet egy kutyát leszoktatni arról, hogy ne a járdára wc-zen?

4 hós kutyám a saját udvarunkon csak a járdára és a teraszra kakil... közben láthatná a nagyobb kutyától, hogy lehet a fűre, földre is,...

Legjobb válasz: Simán csak le kell tiltani róla. Ne engedd neki, hogy odapisiljen, szólj rá.

Simán csak le kell tiltani róla. Ne engedd neki, hogy odapisiljen, szólj rá.
plusz a tiltás mellett beszerezni jó kis hipót és szép töményen átkefélni, lemosni vele a járdát teraszt (lehetõleg rendszeresen).
A kérdező hozzászólása: a helyzet a következõ... van kb 200 négyzetméter járdánk, azt áthipózni nehézkes. a másik ha elkapom h oda pisil, gyorsan átviszem a füves részre de van h megvárja h elmenjek és visszamegy oda pisilni vagy kailni a járdára...kinti kutyus, szoktam sétálni vinni de a dolgát nagyjából az udvaron végzi. és hiába vagyok sokat vele ha eljövünk odakakil pl a bejárati ajtónkba.
Ja, hogy kinti. Akkor valóban nem tudsz mindig figyelni rá. Tömény ecetes bõ vízzel mosd fel a járdát (fel ecet, fele víz). Az minden szagot elvesz, jobban mint a hipó és a környezetet sem teszi tönkre. Elhiszem, hogy nagy a terület, ezért nagy meló (bár nem hiszem, hogy egy óránál több lenne), de így talán elmúlik az ingerenciája, hogy oda pisiljen.
A kérdező hozzászólása: köszi, ez jó ötlet.a hipótol azért is tartottam nehogy belenyaljon es baja legyen de az ecettõl baja se lehet. köszi, remélem bejön. ha eláll az esõs idõ, megcsinálom.
Szívesen. Én igazából a cicáimnál alkalmaztam ezt a módszert lakáson belül, remélem a kiskutyádnál is beválik. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!