Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet egészségesen (146 db)

Hogyan lehet egeszseges pudingot kesziteni? Aminek alacsony a GI-je. Es csak a boltban kapott pudingporbol lehet?

Legjobb válasz: Minden puding egészséges! De ha tojássárgáját kikevered cukorral, teszel hozzá lisztet, és azt engeded fel tejjel, akkor is tudsz pudingot csinálni.

Minden puding egészséges! De ha tojássárgáját kikevered cukorral, teszel hozzá lisztet, és azt engeded fel tejjel, akkor is tudsz pudingot csinálni.
A kérdező hozzászólása: koszi :) akkor a boltimpudingpor is jo?:)

Hogy lehet egészségesen lefogyni?

Most 153cm vagyok és 54kg. De leszeretnék menni olyan 45kgra mert szerintem az úgy pont jó lenne. Segítenétek ebben? :)

Legjobb válasz: http://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/bmi_testtome.. légyszives nézd már meg a testtömeg indexedet.... -.-" pont nem lenne már jó neked a 45.... mégegy kiscsaj, aki divatból fogyni akar... pont jó vagy úgy ahogy vagy, ha meg nem tetszik amit látsz a tükörben, erõsíts, hogy formásabb meg feszesebb legyél... nem fogynod kell, annyira birom mikor tök normális súllyal ide írkálnak, hogy nem normálisra akarnak fogyni... utána néztél te mennyi számít neked egészségesnek???

http://www.hazipatika.com/taplalkozas/fogyokura/bmi_testtome.. légyszives nézd már meg a testtömeg indexedet.... -.-" pont nem lenne már jó neked a 45.... mégegy kiscsaj, aki divatból fogyni akar... pont jó vagy úgy ahogy vagy, ha meg nem tetszik amit látsz a tükörben, erõsíts, hogy formásabb meg feszesebb legyél... nem fogynod kell, annyira birom mikor tök normális súllyal ide írkálnak, hogy nem normálisra akarnak fogyni... utána néztél te mennyi számít neked egészségesnek???

Hogyan lehet egészségesen egyenletesen hízni?

tud vki vmi bevált "hízókúra" tippet

Legjobb válasz: Pedig a reggeli a legfontosabb,mert az adja a napi energiát,FÕleg a folyadék kihagyhatatlan!Ha nem akarsz diétázni,akkor a leghatékonyabb a hízásnak, a szénhidrát,de hogy egészséges maradj,e csokival tömd magad, hanem az is elég ha több szénhidrátot eszel,mint elõtte(tészta,banûn,húsok,joghurtok,gabona félék) Mozgásra pedig az erõsítést tudom ajánlani,mert az izmoktól is nõ a testsúly(persze nem zsír, hanem izom)A cardió edzéseket hanyagold!Szerintem!

Pedig a reggeli a legfontosabb, mert az adja a napi energiát, FÕleg a folyadék kihagyhatatlan!Ha nem akarsz diétázni, akkor a leghatékonyabb a hízásnak, a szénhidrát, de hogy egészséges maradj, e csokival tömd magad, hanem az is elég ha több szénhidrátot eszel, mint elõtte(tészta, banûn, húsok, joghurtok, gabona félék) Mozgásra pedig az erõsítést tudom ajánlani, mert az izmoktól is nõ a testsúly(persze nem zsír, hanem izom)A cardió edzéseket hanyagold!Szerintem!
A kérdező hozzászólása: értem köszi:D
én a legjöbbat tudomszerintem ebédre vagy vacsorára csinálj magyadnak gyünölcs salátát reggelire gabonát tésztát stb. amibe jó sok szénhidrát van én nem egészséûgesen hizok de semi bajom tõle a legjobb módszer tömd tele magad minden jóval lefekvés élõtt én ig hizók 9dkg-ot;)
A kérdező hozzászólása: igen de az a baj ha nemdolgozok közbe rá akk csak a hasamra meg a fenekemre megy


Az antocián nevû vegyület, hogy lehet egészséges, ha cián?

Legjobb válasz: Az antociánoknak kémiailag nincs közük a cianidokhoz (ciánhoz), pusztán a nevük hasonló eredetû. Mindkettõ neve a görög kyanos (kék) szóból ered. Az antociánok a természetben, élõlényekben (is) elõforduló kék színanyagok. http://en.wikipedia.org/wiki/Anthocyanin A cianidok alapvetõen színtelenek, de cianidok segítségével állították elõ az egyik elsõ szintetikus festéket, a berlini kéket (=Prussian blue), ami (talán lehet sejteni) kék színû. http://en.wikipedia.org/wiki/Cyanide http://en.wikipedia.org/wiki/Prussian_blue

Az antociánoknak kémiailag nincs közük a cianidokhoz (ciánhoz), pusztán a nevük hasonló eredetû. Mindkettõ neve a görög kyanos (kék) szóból ered. Az antociánok a természetben, élõlényekben (is) elõforduló kék színanyagok. http://en.wikipedia.org/wiki/Anthocyanin A cianidok alapvetõen színtelenek, de cianidok segítségével állították elõ az egyik elsõ szintetikus festéket, a berlini kéket (=Prussian blue), ami (talán lehet sejteni) kék színû. http://en.wikipedia.org/wiki/Cyanide http://en.wikipedia.org/wiki/Prussian_blue
Ha lenne is közük, akkor sem mérgezõ egy vegyület azért, mert valamelyik része más formában lehet hogy az. Például a B12 vitamin is egy cianid.

Akiben nem hitt az anyja, annak hogyan lehet egészséges önbecsülése?

Bennem sosem hitt az anyukám. Pedig általános iskolában kiváló tanuló volta, sportversenyeket is nyertem. Tudom, már felnőtt vagyok, de valahogy annyira belém égett, hogy kiskoromtól úgy voltam nevelve, ami azt sugallta "te erre nem vagy képes". Mindezt persze nem rosszallóan, hiszen Õ így is elfogadott és szeretett.

Legjobb válasz: Bennem sem hitt, de legalább hitt más. És aki támogat, aki hisz bennem, ahhoz kezdek el ragaszkodni, az õ véleményére adok utána. Igen, fáj most felnõttként is, hogy ezt nem az anyukámtól kaptam meg, de másnak köszönhetõen már én is hiszek magamban. Kell valaki, egy társ, egy nagyszülõ stb., aki ebben segít. Legalább egy ember kell, hogy legyen a környezetedben, aki hiteles neked. Néha egy jó fõnök is tud ilyen lenni.

Bennem sem hitt, de legalább hitt más. És aki támogat, aki hisz bennem, ahhoz kezdek el ragaszkodni, az õ véleményére adok utána. Igen, fáj most felnõttként is, hogy ezt nem az anyukámtól kaptam meg, de másnak köszönhetõen már én is hiszek magamban. Kell valaki, egy társ, egy nagyszülõ stb., aki ebben segít. Legalább egy ember kell, hogy legyen a környezetedben, aki hiteles neked. Néha egy jó fõnök is tud ilyen lenni.
Én a saját gyermekemet tanulván anyám hibájából, rengeteget dicsértem, minden szabadidõmet vele töltöttem, még középiskolás korában is türelemmel segítettem neki a tanulásban, ha kérte.Sosem voltam rest türelmesen meghallgatni és igyekezni jó választ adni a kérdéseire.Neki is, mint mindenkinek, volt olyan dolog az életében, ami nem ment neki.Nos, azt mondtam, akkor azt próbáljuk kitörölni az életébõl(így például matekból fel lett mentve), nem baj, attól még sok mindenben kiemelkedõ.Én a pozitívumokat figyelem a gyermekemben, és a legapróbb sikereire is büszke vagyok. Nos, szépen halad elõre az életben:)
"Akiben nem hitt az anyja, annak hogyan lehet egészséges önbecsülése?" Ne masban, hanem magadban keresd a problemat! Ha egyaltalan letezik problema!? Es tanulj meg donteni.
Olyan rossz a hozzaszolasokat olvasni, mert rájöttem hogy miért vagyok olyan , amilyen.. :( az en anyukámnak se volt hozzam türelme.. Amikor valamit elkezdtem akkor mindig mondta "úgyse vagy ra képes, nem fog menni ." Ezáltal van benne mindig egy "csak azért is" dolog... Nem is ez a probléma, mert legalább ezáltal voltak sikereim.. Csak valahogy olyan ember lettem aki mindenkinek meg akar felni.. Senkiben sem bizok, en is úgymond 'résen vagyok'.. Hogyan tudnám ezeket lekuzdeni? Emellett nagyon sokat veszekszem anyukámmal, régen vert is mostmár csak néha elcsattan 1-2 pofon.. Mondjuk mindegy is, mert mar meg se érzem ! De emellett amikor veszekszunk olyanokat mond hogy... Hülye vagyok, idiota, nem fogom fel a dolgokat stb.. Ezáltal önbizalmam es onbecsulesem 0... Nagyon rossz érzés mert néha tényleg ertelmileg fogyatekosnak erzem magam mert egyszerûen (ezt most nem tudom másképp leírni ) egy harc folyik a fejemben ... Meg még ez is hogy anyám miatt lettem ilyen ...:( Mit tehetnek hogy megvaltozzak? Aki tudna segiteni legyen szíves írjon privatot! 15, 5/L
A kérdező hozzászólása: Pont ezt a kiszelektálódást tapasztalom. Nem értem, hogy ha én is rájöttem, hogy nem így kéne gyereket nevelni, másnak miért nem jutott eszébe?
Egy bizonyos ponton túl nem okolhatjuk a rokonokat, ismerõsöket, múltat azért, akik vagyunk. Aki valóban felnõtt, az az önbecsüléséhez saját maga véleményét nézi. Pszichológus tud segíteni abban, hogy rájöjj, a saját életedér jó ideje már csak TE vagy egyedül felelõs. Leélheted az életed úgy, hogy másokat okolsz a saját hiányosságaid miatt, csak ez ettõl még nem lesz igaz.
Régen mûködött az a módszer, ez abból látszik, hogy sok önbizalomhiányos szülõ van, akik mégis szaporodtak. Talán épp a szocializmus langyos biztonsága adta meg erre a "lehetõséget". De változik a világ, és a régi módszerek már nem mûködnek. Most önállóbbnak és kezdeményezõbbnek kell lenni az érvényesüléshez. Keríts önbecsülést magadnak a tudásodból és az eredményeidbõl, de merj hibázni is.
Most tok oszinten ki az aki el tudja mondani magarol, hogy "egeszseges onbizalom"-mal "onbecsules"-sel rendelkezik? Es aki el is tudja, meg mennyi ideig vajon? Ez nem egy konstans dolog az eletben. Ez egy pillanatnyi allapot. A 10 evvel ezelotti ened nem olyan, mint a mai. Es a mai nem olyan, mint amilyen 10 ev mulva leszel. Mindenki "enkepe" valtozik a atelt dolgok hatasara. Es hidd el, hogy az, hogy mar ilyen kerdes egyaltalan eszedbe jut, az azt mutatja, hogy nem a Maslow-Szuksegletpiramis legaljan helyezkedsz el!!! Szerintem teljesen rendben vagy. Semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Sajnos azt jelenti, hogy még a Maslow piramis legalján sem vagyok...
07:09: Szerencsés vagy, hogy ilyen fiatalon rájöttél erre, így némi tudatossággal le tudod ezt küzdeni. Azzal kell tisztába kerülnöd, hogy az anyukádnak nincs igaza, amikor ilyeneket mond. Ez azért nehéz, mert az ember ösztöneinek a legmélyére van programozva az, hogy a szülõ szava szent, és ezt kell megváltoztatnod. Tehát nem elég józan ésszel felfogni, hanem mélyen át kell érezned, hogy a valóság más, mint amit az anyukád sugall. A legtöbb ember sokkal több mindenre lenne képes, mint amit elér, csak nem tudják kihasználni a képességeiket, sokszor a szülõk miatt. Benned is sokkal több van, nem vagy se idióta, se fogyatékos, és ha most elkezded megváltoztatni a gondolkodásodat és az érzéseidet magaddal kapcsolatban, akkor bármit el tudsz majd érni, amit szeretnél. Ezt a könyvet ajánlom: Susan Forward: Mérgezõ szülõk
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg ez egy érdekes kérdés kör. Valaki léphet mondjuk a piramis 2., 3. fokára is, ha az alapok nem biztosak akkor össze fog dõlni a piramis elõbb utóbb...
"nem a Maslow-Szuksegletpiramis legaljan helyezkedsz el!!! " Mondom NEM!!! ;) Ez mar inkabb onmegvalositasi kerdes szerintem...
A kérdező hozzászólása: Pedig nálam igencsak hiányos az a piramis :) Lássuk csak. Elsõ fok: éhség, szomjúság, szexualitás. 3ból kettõ megvan. Második fok úgy ahogy meg van. Harmadik fok: gyengédség, viszonzott szeretetkapcsolat. Úgy ahogy van hiányzik. Tovább nem ragozom. Talán a 4. 5. fok is megvan, de hiába ha már az alsóbb fokok hiányoznak, és meginognak.
#11 vagyok, szerintem rengeteg ilyen szülõ van, és õk is nagyrészt a saját szüleiktõl kapták ezt a bizalmatlanságot. Nagyjából ezért tart itt az ország. De úgy vélem, már egyre többen felismerik, hogy másképp is lehet gyereket nevelni, hála a szakkönyveknek és az internetnek, így a mai szülõk már talán egyre kevesebben adják tovább ezt. Annál is inkább, mert ez egy jelentõs evolúciós tényezõ, akinek nincs önbecsülése, az egyszerûen kiszelektálódik...
A kérdező hozzászólása: Igazából ez generációmra jellemzõ, ahogy láttam. A média hatása, hogy az emberek (így a fiatal lányok is), hajlamosak a tökéletes férfiideált kergetni. Még akkor is, ha nagyon kevés az olyan férfi, és minden nõ róla álmodik.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy apukánk nem velünk él, és ugyanígy nem hitt (nem is nagyon foglalkozott velem) Nekem nem volt más, aki hitt volna bennem. Párom persze nem lett... ez hosszú sztori.
Ja, engem is egyedül nevelt anyám, nekem sem volt más, aki hinne bennem.Életem során néha összetalálkoztam jó emberekkel, akik pozitívan álltak hozzám, de ez nem ugyan az.Van, amit az ember csak az anyjától-apjától kaphat meg és az sem mindegy, melyik életkorban, mert vannak dolgok, amik ha kisgyermekként nem szilárdulnak meg az emberben, nem is fognak soha.Ilyen az önbizalom is.
A kérdező hozzászólása: Én is hasonló vagyok: gyanakvó, kevés emberben bízom, mindig "résen vagyok".
A kérdező hozzászólása: így pl. komoly kapcsolatra esélyem sincs.
A kérdező hozzászólása: 6os: gondolom te nem így nõttél fel. itt 2 ember is írt, akinek hasonló gyermekkora volt. És mind a kettõ tudja, hogy vannak dolgok, amik bizony gyerekkorban szilárdulnak meg az emberben. Ha akkor elmarad bepótolni, nem lehet, csak látszólag helyettesíteni valamivel.
Hány éves vagy kérdezõ? Majd ha lesz egy normális párod, aki feltétel nélkül hisz benned, akkor megjön az önbecsülésed is. Na persze önbecsülés nélkül nehéz ilyen párt találni, ez a 22-es csapdája.
A kérdező hozzászólása: 25 vagyok. Tanulok és mellette dolgozok. Igen, ez valóban a 22es csapdája. Igazából külsõre nem látszódik hála istennek semmi ebbõl, nem beszélek halkan, merek a másik szemébe nézni. A társkeresés más szempontból problémás.
Ó, mintha magamat olvasnám...Anyám belém is ültette , hogy hülye vagyok és semmirekellõ, sosem viszem semmire, azt hiszem utólag a saját nulla önbecsülését akarta belémnyomni, és így hogy mmár nekem is van gyerekem, utólag tudom mennyire óriási károkat okozott. Idõközben lediplomáztam és elég komoly szakmát szereztem, de úgy látom ha világhírû professzor lennék, neki akkor sem felelnék meg soha. Ez van. Tudomásul vettem, de már rendelkezem egy egészséges önbizalommal. Ezzel a viselkedéssel a szülõk sokszor a saját kudarcukat akarják kivetíteni a gyerekre.
A társkeresés milyen szempontból problémás? Hátha segíthetek!
A kérdező hozzászólása: Külsõre nem szoktam felkelteni a lányok érdeklõdését, így maga a kapcsolat kialakítása már itt le van állítva. Pedig nem vagyok ronda, és ezt nem az anyukám mondta :) Próbálkoztam már eleget több éven keresztül, és már meguntam.
üdv énis beszállok az önsajnáló anyát okolók már népes táborába. az úgy kezdõdött hogy kiskoromban mutter nevelt, nagymuterral. ebbõl az idõszakból a "félted a kis tyukszaros életed" és az unokateóm által gyakran emlegetett "gyikfing" jelzõk maradtak meg. ezután ment minden, a maga útján. ekkor egy kicsit próbáltam kirúgni a hámból általános végén és ellógtam haverhoz otthonról ( 1 napig nemtudta hol vagyok), mutter kissé melle szívta és elégette a cd-gyújteményem egy részét, a rendõrség értesítésének lehetõségét is felvillantotta, ami után nemsok kedvem volt kimozdulni. ezután közép iskoláig ahol a "milyen ember vagy?" vagy "ember az ilyen?" kifejezések maradtak meg de sikerült egy jó kis mantrát kitalálni amivel túléltem a dolgokat. azt mondogattam magamban hogy én sokkal jobban utálom magam mint a többiek szóval nem bánthat meg senki. ezután szembesültem vele az egyetemen hogy ott tanulni kellene amire az érettségire való felkészülés során szerzet online játékra való rászokás is rátett egy lapáttal. azóta 4 éven keresztül kb enyhén függtem egy játéktól ami adott egy csekély reményt arra hogy lessz mivel lefoglalno, magam a továbbiakban, és kissé kóros elfordulást az élettõl. most már a játék sem az igazi (1 hónapja tiszta vagyok nem játszottam vele)próbálok hasznos kis videókból tanulni valamit ami érdekel.(játék közben elvégeztem valami kis okj-t. egyetem nem jött össze.) de most megint az merült fel bennem hogy ehhez is lusta vagyok és ezt sem akarom csinálni mivel felesleges vagyok, szerencsétlen meg a többi sallang önsajnáló duma. ja meg ha nem muszály nemakarok emberek közé menni, meg nem motivál semmi sem a piramis kb 2. fokának felén vagyok betûzdelve pár fentebbi elemmel random módon. ha felesleges szerencsétlen senkinek érzem magam, és próbálom legyõzni a szaporodás ösztönét is (ami kb mindent hajt elõre legalábbis a média rámegy a témára rendesen) akkor mi a francnak éljek? meg minek legyen önbecsülésem? hiszen ha kihalok genetikailag az csak jó lessz a nagyobb egészt nézve nem? és ez mivel ilyen jól mûködik a kiválasztódás automatikusan végre is hajtódik. de amúgy szeret anyám (még vele élek) de sajnos ilyen elcseszett korcs lettem amit emlegetek is neki, már majdnem olyanokat is mondok neki hogy használtak volna gumit inkább vagy nyelt volna le. na leirtam a saját bánatom én is ezzel is elõidézve több kilobyte felesleges szemetet az interneten hurrá.

Három mûszak mellett hogy lehet egészségesen enni, sportolni?

Egy gyárban dolgozok, minden héten máshogyan, ezért mikor hozzászokna a szervezetem az egyik héthez, jön is a másik. Éjszakás hét szokott legjobban leteríteni minden téren,összevissza eszek, képes vagyok egész napot ellustulni. De a többi is ugyanezt eredményezi sajnos ...

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne!

Ez engem is érdekelne!
építs fel óránkénti ne napszakonként étkezz, jelöld ki magadnak az idõpontokat és mindig akkor étkezz.
A kérdező hozzászólása: Ezzel az a baj, hogy a gyárban nem én szabom meg hogy mikor eszek sajnos
nincsenek szünetek?

Hogy lehet EGÉSZSÉGESEN méregteleníteni?

öjtöléssel szeretnék méregteleníteni... de mit egyek és mit ne ? MÉREGTELENÍTENI SZERETNÉK EGÉSZSÉGESEn

Legjobb válasz: Léböjt, szerintem.

Léböjt, szerintem.
gratulálok, te f*szpar*szt! a léböjt az egyik legegészségtelenebb méregtelenítési módszer, nulla a fehérjebevitel, nulla a rostbevitel, minimális a szénhidrát és ásványianyag bevitel ... ezzel többet árt mint használ. idióta!

Hogy lehet egészséges, zöldségben és fehérjében gazdag étrendet kihozni olcsón?

Mióta sportolok és sok zöldséget, fehér húst eszem, sokszor egy nap, egy vagyonba kerül a napi étkezésem... Minden olyan drága, f?leg, ha f?tt ételt akarok enni, ami tápláló és nem hizlal... Budapesten lakom, tehát a piac is elég esélytelen, f?zni meg munka + baba mellett nem sok id?m van. Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: lidl ;)

lidl ;)
én háromnaponta fõzök, így olcsóbb. ha nem kívánom megenni, lefagyasztom. lehet az olcsó ételt kombinálni a kicsit drágábbal. nehéz, nekem évekbe került jól beosztani a pénzem, de mára már sikerült. sokat segített, hogy rendszeresen vezetem a kiadásaim, segít megtervezni a kötelezõ és a várható kiadásokat (számla, kaja stb.).
ne zavarjon hogy Budapest televan piaccal. Fõvámtéren egy kiló mellfilé 900-1000 forint. rizs teszkóban 200ft/kiló, zöldségbõl is mindig van olcsó, 200/kiló környékén. Zabpehely, tej spárban 150ft. egy whooper árából egynapi kaja kijön. Nehogymár ez drága legyen...
A kérdező hozzászólása: Köszi harmadik, persze, minden relativ. A fény utcai piac mellett dolgozom, mégsincs idõm kimenni, és nincs idõm este 1-2 napra elõre fõzni sem :( de köszi azért a tippet, majd magamba nézek, és átgondolom. De speciel friss salátát és mondjuk grill húsokat elég nehéz elõre megfõzni, lévén, hogy frissen jók :( Ezért érdekeltek volna a tippek...

Ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok folsavat kezdtem el szedni, de sajnos az első hét után valahogy mindig elmaradt, mikor eszembe jut beszedem. Ettől azért még lehet egészséges babám?

Legjobb válasz: "Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :)" Barátnõm anyukája sem szedett, nem is lett egészséges a barátnõm... Ettõl függetlenül lehet szerencséd, persze, nem törvényszerû, hogy ez bekövetkezzen. De nem kockáztatnék. A legtöbb telefonon lehet memót beállítani. Épp ideje.

"Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :) " Barátnõm anyukája sem szedett, nem is lett egészséges a barátnõm... Ettõl függetlenül lehet szerencséd, persze, nem törvényszerû, hogy ez bekövetkezzen. De nem kockáztatnék. A legtöbb telefonon lehet memót beállítani. Épp ideje.
Ilyen kérdéseknél mindíg van valaki aki lepontozza az egyetlent aki normális tanácsot ad (6. válaszoló). Persze, lehet cigizni is terhesség közben, nagyanyáink is cigiztek, és lám, egészségesek vagyunk! Ez nem így mûködik. Az orvos nem viccbõl mondja hogy szedj folsavat. Nem neked szól a megrovás Kérdezõ, hanem azoknak akik azt javasolják hogy szard le az egészet. Õk ugyanis magasról tesznek rá hogy a Te gyereked egészséges lesz-e. Nekem is van barátnõm aki nem szedte és egészséges a gyerek, tényleg nem csak ezen múlik. De sok esetben igen. Biztos nem lesz baja a gyerekednek, ne idegeskedj, de állítsd be a telefonodat hogy jelezzen, és szerintem szedd a folsavat. Ja és nagyanyáink korában nem volt tévé, telefon stb, szerintem sok beteg gyerek volt akkor is csak nem reklámozták. A Petõ Intézet 1940-ben létesült, nem éppen a nagyanyáink által egészségesen megszült gyerekek részére. Jöhet a lepontozás.
Ne viccelj, akkor is egészséges lesz ha semmilyen vitamint nem szedsz, ha rendesen táplálkozol! Ne aggódj nem lesz semmi baj!
MI van??? Szerinted az elmúlt 6000 évben hány nõ szedett folsavat? Még se lett mindenki nyomorék. Természetesen nem ezen fog múlni, hogy egészséges lesz -e. Én se szedtem, hiába írták fel nem ment, bármit tettem kihánytam. A gyermek köszöni jól van.
Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :)
Lehet persze, nem feltétlenül lesz baja, de azért én beállítanám az órámat a telefonomon, hogy jelezzen mindig, ha be kell venni a folsavat. Én a magnéziummal vagyok így és nem felejtem el :) Ismerõsöm végig szedte a folsavat, mégis nyitott maradt a velõcsõ és el kellett vetetni a babát. Nagyanyám meg anyám sem szedett és hál'Istennek egészségesek lettünk :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szem elé raktam, hogy mindig lássam, de most már a 11. hét vége felé járok. Azért szedem még
Nem hiszem, hogy gond lesz, ne aggódj miatta, én kikészítettem a konyhapultra a vitaminjaimat, és reggeli után, kávé elõtt beszedem minden reggel a napi rutin részeként. Iktasd be minden nap azonos idõbe vagy azonos tevékenységhez.

Ha sérült gyermek születik, hogyan lehet feldolgozni, és nem folyton az egészséges társait "irigyelni"?

Nekem sérült gyermekem van,és el nem tudom mondani mennyire imádom:)Õ egy pici angyal:)De szinte mindig arra gondolok,milyen lenne egészségesen.Más is van így?

Legjobb válasz: Szerintem ezzel kicsit vagy nagyon, de mindenki így van. DE! Egy anya abban a pillanatban, amikor a kezébe veheti a kisbabáját, nem törõdik azzal, hogy valami "nem stimmel" mert neki akkor minden stimmel és úgy tökéletes minden, ahogy van. És ez késõbb is így marad. Idõvel majd nem gondolsz már annyit arra, hogy milyen is lenne, ha egy teljesen egészséges gyereked lenne, mert egyre inkább elfogadod a helyzetet, és ez fog természetessé vállni az õ esetében. Mint ahogy egy sérült ember sem tudja, hogy neki miért rosszabb, mint az egészségesnek, egy idõ után a szülei is képesek lesznek az õ szemével látni, és akkor már nekik sem a negatív különbségek tûnnek fel.

Szerintem ezzel kicsit vagy nagyon, de mindenki így van. DE! Egy anya abban a pillanatban, amikor a kezébe veheti a kisbabáját, nem törõdik azzal, hogy valami "nem stimmel" mert neki akkor minden stimmel és úgy tökéletes minden, ahogy van. És ez késõbb is így marad. Idõvel majd nem gondolsz már annyit arra, hogy milyen is lenne, ha egy teljesen egészséges gyereked lenne, mert egyre inkább elfogadod a helyzetet, és ez fog természetessé vállni az õ esetében. Mint ahogy egy sérült ember sem tudja, hogy neki miért rosszabb, mint az egészségesnek, egy idõ után a szülei is képesek lesznek az õ szemével látni, és akkor már nekik sem a negatív különbségek tûnnek fel.
Nekem is van egy angyalkám. Amikor megszületett tudtam meg hogy veleszületett betegsége van. Szívbeteg. Az elsõ napok kritikusak voltak, de túléltük. Most azért vagyok hálás mert életben van és látszólag minden rendben. Úgy élem meg hogy sokkal rosszabb is lehetne. Persze gyakran feltettem magamnak a kérdést hogy miért pont õ. De vannak dolgok amin nem változtathatunk de, tudom hogy egyetlen egészséges gyerekért sem cserélném le az én angyalkámat mert õ nekem így tökéletes.
"Amit a jó Isten elvett a fejükbõl, azt mind odaadta a szívükbe." Ha értelmi sérült, ha egyéb, másba lásd meg a szépet benne. Szülõként voltam érintve, késõbb szakmám lett. Imádok velük dolgozni, csodálatosak, aranyosak. Sokkal jobb ez a pálya, mint az eredeti, pedig mindenki hülyézett amikor váltottam.Sokkal boldogabb vagyok velük, mint elõzõ szakmámba.Õszinték, megbízhatóak, még vannak értékeik, jobban kötödnek az emberhez(akár szülõhöz, akár pedagógushoz)mint az átlag gyerek(pedig nekem is van 4 saját gyerekem). Próbálj belenyugodni, és akkor rögtön kisüt a nap, és látod mibe különb Õ a többinél!
Szia! Te szerencsés vagy, mert azon gondolkodhatsz, hogy milyen lenne egészségesen.Nálam az volt a kérdés meddig maradhat életben.Sajnos nekünk csak egy hónapunk volt.Terhesen tudtam, hogy beteg lesz, de nekem is a pici Angyalkám volt.
Nekem is sérült gyermekem van. Én sose nézegettem, hogy milyen lenne egészségesként. Mondjuk nem tudom, a te gyerekednek milyen veleszületett sérülése van. Az enyém autista. Kívülrõl semmi sem látszik rajta. Csodaszép gyerek :) 2 éves koráig nem is tudtuk, hogy probléma van vele. Azon mondjuk sokat rágódok hogy mi lesz majd vele, meg hogy szegénykémnek valószínõleg minden nehezebb lesz az életében, mint egy áltagosnak. Én optimistán nézek a jövõbe. Jó terápiánk van, egyre jobban fejlõdik. És igen, az anyai szeretet az, ami mindent széppé tesz a világban. Gondolj bele, a legutolsó rablógyilkos is szereti az anyja. Akkor az én esõmanómat egyenesen imádat illeti meg :D
Teljes mértékben egyet értek az elöttem szólóval. Sokkal hálásabbak és viszont õszinte szeretet adnak a sérült gyermekek. Én is dolgoztam iskolában enyhe és közép súlyos értelmi fogyatékosokkal is ép diákokkal is. Õszitén mondom a fogyatékos gyermekeben soha nemcsalódtam õszinték kedvesek segitõkészek még sorolhatnám én imádtam velük dolgozni. Míg az ép diákokról ezeket sajnos nem tudom ennyire biztosan kijelenteni. Persze szülõként biztos nehezebb el fogadni, de szerintem az iagazi õszinte anyai szeret mindenen átsegít!!!!!!
Én sérült gyerekeket tanítok, enyhe és közepesen súlyosakat.Nagyon szeretem õket, nagyon jó velük együttdolgozni, mert sokkal hálásabbak, figyelmesebbek, érdeklõdõbbek mint ép társaik (ezek integrált osztályok).A hasonló/homogén közösség egyenlõen bánik a tagjaival, nem érzõdik ki, hogy valakinek bármi baja is lenne, és nekem sem jut eszembe munka közben. Ezt a "hiányosságot" sem szégyellni, sem titkolni nem kell, a születési rendellenességrõl senki sem tehet, pláne nem a gyerek.Hál' istennek ma már olyan világban élünk, ahol egyre toleránsabbak az emberek, és talán elõbb-utóbb sikerül elérnünk azt, hogy tényleg nem tekintik majd "idegen bolygóról érkezettnek" a fogyatékkal rendelkezõ másikat.Az a szomorú, ha valaki ezt nem tekinti természetes dolognak... (úgy értem, hogy képtelen elfogadni)
talan egy serult kisgyerek nagykoraban is sokkal halasabb lesz a szuleinek, szerintem ugy kezeljetek ot mintha egeszseges lenne es ugy nojon fel hogy ne a sajnalatot erezze hanem a szeretet, igy baratokat is konnyebben talal majd.idovel elmulik h arra gondolsz, es ez igy normalis.
lényeg, hogy elfogadd õt úgy ahogy van, mert így tudod csak feldolgozni.
Nagyon sajnálom. És szerintem minden szülõ fejében megfordul a gondolat, hogy milyen lenne, ha egészséges lenne. A lényeg az, hogy szereted õt. A szeretet minden nehézségen átvisz majd titeket. És sok boldogságot kívánok.
Értékesebb õ a többi egészséges társánál, hisz ha nem értelmi fogyatékos, akkor feltudja fogni, amit esetleg egészséges társai nehezebben, vagy egyáltalán nem..és õ megtanulja a kitartást alkalmazni az életben..és így teljesen más lesz az értékrendje is.Feldolgozni ezt nem kell, hiszen ez már örökké így marad.Sajnálni nem kell, fõleg, ha fiú, legalábbis nem kell mondani neki, csak ha sokat igényli a beszélgetést..elbeszélgetni róla hogy mi a baja, mért van ez..és mindenre pontosan, érthetõen kell válaszolni, amit kérdez saját betegségével kapcsolatban..és felkészíteni az esetleg várható, betegségébõl fakadó kellemetlenségekre...a sajnálat ellene van.Ha lányról van szó, azért gondolom kicsit nehezebb lehet... én nem tapasztaltam ezeket, én egészségesen élem át ezeket a dolgokat, mert úgy érzem, hogy nekem is van hiányosságom az értékrendemben..
Szia. Nekem vakon született a lányom. Elõször nagyon elkeseredtem, de nem magamat sajnáltam, hanem Õt. Nagyon szeretem Õt, úgy, ahogy van! Mostmár 18 éves, nagyon jó tanuló, van egy szintén vak barátja, akivel nagyon boldog már 4. éve, tehát a helyzetéhez képest is boldog élete van:) Nehezen dolgoztam fel, még ma is van olyan, hogy elgondolkodom azon, hogy milyen lenne, ha egészséges lenne... Azzal vígasztalom magam, hogy neki nem hiányzik a látás, mert nem tapasztalhatta meg a látás élményét, így nem tudja mit veszít, Õ így szokta meg a mindennapokat. Nagyon hálás Õ is, ebben igazatok van, hgoy nagyon hálásak tudnak lenni. Minden jót:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!