Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet digitális fényképezőgépet (15 db)

Hogyan lehet digitális fényképezőgéppel fotót csinálni éjszaka a csillagos égről?

fujifilm jv300-ról lenne szó!

Legjobb válasz: köszönöm a választ :)

A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :)
A kérdező hozzászólása: nagyon szép képek...gratulálok! :)
Én úgy fogalmaznék, hogy alakul, de köszönöm! :)
Sehogy!
Pont tegnap voltam csillagokat fotózni. A fényképezõgéped gyakorlatilag alkalmatlan ilyen fotók készítésére. Ilyesmihez leginkább FullFrame dSLR gépre és fényerõs nagylátószögû objektívre volna szükséged, ami tûri az érzékenység emelését és nem zajtengerrel hálálja meg. Harminc másodperces záridõnél még éppen nem mozdulnak be a csillagok (nyilván állványról, távkioldóval exponálva, nagyítva már így is látszik a csillagok minimális elmozdulása), az érzékenységet ISO 4000 illetve fölé kell emelned, ebben a melegben pedig tovább nehezíti a dolgod a szenzor melegedése, ami további zajt termel. Egyébként én tegnap eddig jutottam: http://riccio.hu/posts/csillagok-csillagok
Gyönyörû képeket készítesz!! :)
Igyekszem, köszönöm! :)

Hogyan lehet digitális fényképezőgéppel este fényképezni a csillagképeket? Mit kell beállítani? Mert mikor próbáltam, mint ami nem érzékeli. Beállítás kérdése?

Legjobb válasz: "Mert mikor próbáltam, mint ami nem érzékeli" ezt a mondatot nem értem. De amúgy 15 vagy inkább (ha van rajta) 30mp-es záridõvel. És csak úgy, hogy közben nem mozdulhat meg a gép. (leteszed, vagy állványról; idõzítve elindítva).

"Mert mikor próbáltam, mint ami nem érzékeli" ezt a mondatot nem értem. De amúgy 15 vagy inkább (ha van rajta) 30mp-es záridõvel. És csak úgy, hogy közben nem mozdulhat meg a gép. (leteszed, vagy állványról; idõzítve elindítva).
És ha több órás képeket akarsz csinálni, szerezz be egy óragépet is (az állványon arra szereled a gépet, követi a csillagokat).
Úristen, hát ez a gép semmit nem tud ahogy nézem... Én magamtól tanultam, mivel nagyon érdekel a dolog, én is nemrég vettem tükröset ;) Sok sikert! A csillagokat akkor halogasd ;)
A kérdező hozzászólása: Nem bántasz, most kezdek tanulni, és szeretnék elvégezni egy fotó tanfolyamot is.Jelenleg egy sima Olympus VR-320 -as gép, de készülök beruházni egy 160 000Ft körüli tükörlencsés gépbe.
Hát a normálisabbakon van M betû, manuál funkció, ott mindent Te állítasz be. Záridõt, rekeszt, fényt, stb... Milyen fajta gép? Amúgy nem bántani akarlak, de aki ennyire nem ért hozzá, szerintem ne akarjon csillagokat fotózni ;)
A kérdező hozzászólása: De amúgy 15 vagy inkább (ha van rajta) 30mp-es záridõvel-ezt hogyan vagy hol állítom be?Minden kompakt gépnél van ilyen?
Második épp amiatt kell a 15 vagy több másodperc, mert kicsi a csillagok fénye. 30-al már simán le lehet. Te mekkora záridõvel próbáltad? És a kérdezõ?
Ja és van, hogy több órás felvételekrõl van szó...
Kicsit komolyabb objektívekkel szokták fényképezni a csillagokat :) Képzelj el egy akkora távcsõ-obit amit állványon kell tartani, a fényképezõ vázat meg hozzácsatlakoztatják. Egy sima kompakttal sosem fog sikerülni :D
úgy érti h túl kevés a fénye a csillagnak és semmi nincs rajta a képen csak egy fekete mintha egy lyukat fotóznál (én is próbáltam ugyan ez volt)
2. vok ! lehet hüének fogtok nézni ...m1 telóval próbáltam 1 részgen haza fele gyönyörû nagy volt a hold...:) áá mondom teló elõ erre nézem egy picike vmi van a képen egy paca áá haduk!!!

Hogy lehet elérni, hogy a digitális fényképezőgép a képre ráírja a dátumot?

Olympus FE-190, 6,0 megapixeles gépünk van és nem jövünk rá. Maga a gép tárolja a dátumot, de a képre nem tudjuk rátenni.

Legjobb válasz: Ha a használati utasításban nem találod, elõfordulhat, hogy nem is lehet. A csládban van több Panasonic Lumix, ráadásul a drágább típusokból és azokon sem lehet. Én is bosszankodtam már rajta.

Ha a használati utasításban nem találod, elõfordulhat, hogy nem is lehet. A csládban van több Panasonic Lumix, ráadásul a drágább típusokból és azokon sem lehet. Én is bosszankodtam már rajta.
Tudomásom szerint ezek a gépek automatikusan tárolják a dátumot - és még sok más fényképezési paramétert. Ezt az Exif információk között lehet megnézni, bármelyik képkezelõ programmal (Properties menû választással). A dátum megjelenításárõl a NYOMTATÁSKOR kell dönteni, illetve akkor kiválasztani, hogy megjelenjen, esetleg az idõpont is másodpercre kijelezve. Üdv. Gazsi
Gazsinak igaza van. Nem minden gépnél lehet a képre tenni a dátumot, de az exifben mindig ott van. Ha fontos, hogy rajta legyen, tedd rá Photoshoppal, vagy hasonlóval. Üdv. szekalmi
Bocs, azt hittem te is olyan vagy aki nem ért hozzá :) ) nem bántásból mondom. És nem a te gépedre értettem, hogy gagyi. Remélem sikerül beállítani.
Ez hülyeség, az enyém is digitális és simán feliratozik, ha úgy van állítva! Meg a többi is. Amelyik nem az nagyon gagyi lehet, vagy nem feladata ez. Használati utasítás?? Akár a neten is rákereshetsz, ha esetleg már nincs meg. De ha belemész a menüjébe valahol biztos lehet állítani. Esetleg vidd be az üzletbe ahol vetted. Egyébként amikor én vettem egy kedves eladó fiú odaállt mellém és 10 percen keresztül bemutatta a gép funkcióit és mindent beállított és elmondott. - szerintem ilyen egy rendes eladó.
Ha be mész a beállitásokba simán be tudod állítani!!
A digitálin gépek nem feliratoznak, mert a dátumot, és idõt elmentik a fájlba. Ha szeretnél feliratot, utólag egy képszerkesztõvel ráírhatod.
digitálin=digitális
A kérdező hozzászólása: Ha a menüben be lehetne állítani, nem itt érdeklõdnék. És a gép nem gagyi... De köszi a válaszokat.


Az igaz, hogy Olympus digitális fényképezőgépbe csak Olympus tölthető elemet lehet tenni?

Úgy hallottam, ha másfajtát teszek bele, az nem jó a fényképez?nek. Mióta másikat raktam bele, a saját eleme is gyorsan leürül.

Legjobb válasz: Mindegy milyent veszel bele. Érthetõ, hogy a gyártó a sajátját próbálja abból is eladni...

Mindegy milyent veszel bele. Érthetõ, hogy a gyártó a sajátját próbálja abból is eladni...
Vannak Eneloop akkumlátorok (elemek)amelyek kifejezetten fényképezõgépekhez ajánlanak. Sokáig ugyanazt a feszültséget adja le.. és állás közben sem meríti magát... próbáld meg esetleg ezeket.. http://www.bluechip.hu/kereses?q=eneloop
Ha anyi elem marka lenne ahany fajta fenykepezogep... Remelem erted mire akarok kilyukadni... :D
A kérdező hozzászólása: igen, de mikor elkezdtem más fajtákat is tenni bele, álandóan kikapcsolt, állítólag leürült.

Hogy lehet kicsicsíteni? Digitalis fényképezőgéppel csináltam képeket és feltettem a gépre, hirdetéshez szeretném használni, de azt írta ki túl nagy a kép mérete. Részletesen ha lehet.

Legjobb válasz: Szinte bármelyik képszerkesztõben lehet, pl. PhotoFiltre, GIMP... GIMP-ben kép/kép átméretezése (PhotoFiltre-ben is hasonló) Vagy ha sok képet szeretnél egyszerre átméretezni, akkor VSO Image Resizer.

Szinte bármelyik képszerkesztõben lehet, pl. PhotoFiltre, GIMP... GIMP-ben kép/kép átméretezése (PhotoFiltre-ben is hasonló) Vagy ha sok képet szeretnél egyszerre átméretezni, akkor VSO Image Resizer.
Igy van, szinte bármelyik képszerkesztõben van ilyen opció! Sok kép átméretezésére pld ott a FotoSizer! Vagy az ingyenes FastStone image Viewer ami szinte minden tud képnézegetés közbe, nemcsak kicsinyit, hanem nagyit is
ez is nagyon szupi : http://www.kepatmeretezes.hu/

Miért van egy canon digitális fényképezőgépben egy gombelem? Lehet, hogy lemerült, és emiatt nem kapcsol be?

Legjobb válasz: Az idõ-dátum beállításait tárolja, vagy ha van elmentett beállítási lehetõség, akkor azt. A bekapcsolás nem ezen múlik, hanem az akkumulátor töltöttségi állapotán, vagy ha valamilyen mûködési problémája van.

Az idõ-dátum beállításait tárolja, vagy ha van elmentett beállítási lehetõség, akkor azt. A bekapcsolás nem ezen múlik, hanem az akkumulátor töltöttségi állapotán, vagy ha valamilyen mûködési problémája van.
Hát hallod most nem akarom találni a használati utasításban, de igen. Valahol olvastam már ilyet, ha lemerül az elem nem kapcsol be a cuccos. Persze egy csomó más oka is lehet, de ha merültnek érzed akkor érdemes kicserélni.

Hogy lehet hogy ilyen drága lenne a javítása a digitális fényképezőgépemnek?

Kis problémája van nem lehet bele tenni a memóriakártyát mert nem kattan bele. Fényképezni tud nincsen baja, problémája h a belső memóriája 1db képet tudok vele csinálni. 22000 FT ért vettem a gépet. Márkája: Sony Bruttó 24000 ft lenne a javítás! Minek gyártanak ilyen szarokat ha drága a javítattása? Inkább veszek egy újjat.

Legjobb válasz: Pont azért hogy vegyél egy újat !

Pont azért hogy vegyél egy újat !
A kérdező hozzászólása: Hozzá se nyúltak a fényképezõhöz mint kiderûlt unokatesóm szét szerelte és lám lám csak a memoriakártya darabka miatt nem mûködött a gép. És nekik erre kellett volna 24000 ft. Jobb mint újkorában:)

30-40 éve készült keretezett szines diafelvételeimet szeretném digitális fényképezőgéppel fotózni? Kérem, ha valakinek van -otthon kivitelezhető- tapasztalata, hogyan lehet ezt kb.200 db-s tétellel megejteni, ossza meg velem.

Lenne értelme a diákat "hagyományos módon" kivetíteni, és a vetitett képet fotózni?

Legjobb válasz: Talán a dia szkennert kellene megpróbálni. http://www.olcsobbat.hu/termek/hama_95272_dia-4f8cc270c1a99f..

Talán a dia szkennert kellene megpróbálni. http://www.olcsobbat.hu/termek/hama_95272_dia-4f8cc270c1a99f..
A dia fotózása létezõ technika, sokan eredménnyel használják. Kell hozzá 1-2 bizbasz, több mindent be kell lõni, kikísérletezni, most rohadt vagyok kiguglizni, úgyhogy ezt rád hagyom :)
A kérdező hozzászólása: mennyen *
MENJEN... 1. Cserélj elemet. 2. Vidd szerelõhöz, de valószínûleg nem tud vele mit kezdeni

Fujifilm 10.2 digitális fényképezőgépem van. Tegnap óta nem ismeri fel a számítógépem. A képeket nem tudom így letölteni. Hogy lehet ezen segíteni?

Két éve használom, nyüstölöm rendesen. Fényképezni, videót csinálni lehet vele, csak a sz.gép nem látja, pedig eddig volt egy felugróablak is, talán a programok listában is láttam, hogy Fujifilm- nem törölltem semmit. No. Minde esetre kéne egy driver vagy valami. A netr?l le lehet szedni valahonnan?

Legjobb válasz: Nekem is volt ilyen.. am sztem a legegyszerûbb megoldás a kártyaolvasó, én már csak ezt fogom használni, nagyon bevált

Nekem is volt ilyen.. am sztem a legegyszerûbb megoldás a kártyaolvasó, én már csak ezt fogom használni, nagyon bevált


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!