Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet digitális (114 db)

LCD TV-n hogyan lehet DIGItális adásokat nézni?

A másik tévénken bejönnek mind a digi, mint az analóg tv csatornák. A távirányítóján van egy analóg/digitális csatornaváltó, nincs egy éves készülék. A másik tévénkre ugyanaz a kábel megy be (elosztóval persze), tehát elvileg viszi azon tévére is mind a digi, mind az analóg csatikat. a de az egy legalább 3-4 éves lcd tv, a távirányítóján nincs analóg/digitális csatornaváltó, és a teljes menüt mér sokszor végignéztem, végigpróbáltam, és egyáltalán nincs olyan menüpont se. Ezen a másik, régebbi tévén az automatikus állomáskereséssel pontosan annyi darab analóg tv csatit talált a keresője, ahány analóg csati van az új tévén, ugyanazon tv kábelen át. Tehát ez is mutatja, h csak az analógokat detektálta a régebbi készülék. (Lehet, h csak egyelőre?) Hogyan tudnám mégis azon a tévén is nézni a digitális adásokat? Nincs más lehetőségem, mint vásárolni egy ilyen funkcióval bíró távirányítót és ráhangoltatni azon televízióra?

Legjobb válasz: Leírásodból arra lehet következtetni, h az öreg LCD-nek nincs digitális tunere. Nem a távirányítón múlik. Egy Set Top Boxot kell venni hozzá és tudod fogni a digit adásokat az "öreggel" is. :)

Leírásodból arra lehet következtetni, h az öreg LCD-nek nincs digitális tunere. Nem a távirányítón múlik. Egy Set Top Boxot kell venni hozzá és tudod fogni a digit adásokat az "öreggel" is. :)
Elsõ jól mondja. Ha egy ilyen set-top-box mellet döntesz (más néven beltéri egység), akkor arra figyelj, hogy dvb-c -s legyen ha kábel tv tek van (dbc-c=kábeles, dvb-t=tuneres vagyis antenás, dvb-s=satellite, vagyis mûhódas)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Idõközben utána néztem, és ráleltem a dvb-c, -t stb-re is, megerõsítettétek ezt. :) Az a helyzet, hogy van egy 3. tv-nk is, egy még régebbi, képcsöves, ahhoz van egy beltéri egység, egy kábeles! Csak hát rá van fogatva erõteljesen a másik szobában levõ kábel, de akkor majd harapófogóval lecsavarom és áthozom, mert a 3. tv-hez egyáltalán nem használja senki.

Hogyan lehet digitális fényképezőgéppel este fényképezni a csillagképeket? Mit kell beállítani? Mert mikor próbáltam, mint ami nem érzékeli. Beállítás kérdése?

Legjobb válasz: "Mert mikor próbáltam, mint ami nem érzékeli" ezt a mondatot nem értem. De amúgy 15 vagy inkább (ha van rajta) 30mp-es záridõvel. És csak úgy, hogy közben nem mozdulhat meg a gép. (leteszed, vagy állványról; idõzítve elindítva).

"Mert mikor próbáltam, mint ami nem érzékeli" ezt a mondatot nem értem. De amúgy 15 vagy inkább (ha van rajta) 30mp-es záridõvel. És csak úgy, hogy közben nem mozdulhat meg a gép. (leteszed, vagy állványról; idõzítve elindítva).
És ha több órás képeket akarsz csinálni, szerezz be egy óragépet is (az állványon arra szereled a gépet, követi a csillagokat).
Úristen, hát ez a gép semmit nem tud ahogy nézem... Én magamtól tanultam, mivel nagyon érdekel a dolog, én is nemrég vettem tükröset ;) Sok sikert! A csillagokat akkor halogasd ;)
A kérdező hozzászólása: Nem bántasz, most kezdek tanulni, és szeretnék elvégezni egy fotó tanfolyamot is.Jelenleg egy sima Olympus VR-320 -as gép, de készülök beruházni egy 160 000Ft körüli tükörlencsés gépbe.
Hát a normálisabbakon van M betû, manuál funkció, ott mindent Te állítasz be. Záridõt, rekeszt, fényt, stb... Milyen fajta gép? Amúgy nem bántani akarlak, de aki ennyire nem ért hozzá, szerintem ne akarjon csillagokat fotózni ;)
A kérdező hozzászólása: De amúgy 15 vagy inkább (ha van rajta) 30mp-es záridõvel-ezt hogyan vagy hol állítom be?Minden kompakt gépnél van ilyen?
Második épp amiatt kell a 15 vagy több másodperc, mert kicsi a csillagok fénye. 30-al már simán le lehet. Te mekkora záridõvel próbáltad? És a kérdezõ?
Ja és van, hogy több órás felvételekrõl van szó...
Kicsit komolyabb objektívekkel szokták fényképezni a csillagokat :) Képzelj el egy akkora távcsõ-obit amit állványon kell tartani, a fényképezõ vázat meg hozzácsatlakoztatják. Egy sima kompakttal sosem fog sikerülni :D
úgy érti h túl kevés a fénye a csillagnak és semmi nincs rajta a képen csak egy fekete mintha egy lyukat fotóznál (én is próbáltam ugyan ez volt)
2. vok ! lehet hüének fogtok nézni ...m1 telóval próbáltam 1 részgen haza fele gyönyörû nagy volt a hold...:) áá mondom teló elõ erre nézem egy picike vmi van a képen egy paca áá haduk!!!
dekóderrel
A kérdező hozzászólása: Digital satellite receiver 4100c -m van
A kérdező hozzászólása: Hogy lehet dekódolni vele


Hogyan lehet digitális fényképezőgéppel fotót csinálni éjszaka a csillagos égről?

fujifilm jv300-ról lenne szó!

Legjobb válasz: köszönöm a választ :)

A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :)
A kérdező hozzászólása: nagyon szép képek...gratulálok! :)
Én úgy fogalmaznék, hogy alakul, de köszönöm! :)
Sehogy!
Pont tegnap voltam csillagokat fotózni. A fényképezõgéped gyakorlatilag alkalmatlan ilyen fotók készítésére. Ilyesmihez leginkább FullFrame dSLR gépre és fényerõs nagylátószögû objektívre volna szükséged, ami tûri az érzékenység emelését és nem zajtengerrel hálálja meg. Harminc másodperces záridõnél még éppen nem mozdulnak be a csillagok (nyilván állványról, távkioldóval exponálva, nagyítva már így is látszik a csillagok minimális elmozdulása), az érzékenységet ISO 4000 illetve fölé kell emelned, ebben a melegben pedig tovább nehezíti a dolgod a szenzor melegedése, ami további zajt termel. Egyébként én tegnap eddig jutottam: http://riccio.hu/posts/csillagok-csillagok
Gyönyörû képeket készítesz!! :)
Igyekszem, köszönöm! :)

Hogyan lehet digitális fotókeretre rátölteni a képeket?

Eddig csak pendrive-ról játszotta le a képeket,lehetséges ,hogy csak arról tudja és nem lehet tárolni rajta??

Legjobb válasz: Van amelyiknek van, van amelyiknek nincs beépített memóriája, így kártya vagy pendrive kell hozzá. Nézd meg a használati utasítását, vagy a neten a leírást, vagy írd ide a pontos típusnevét, és megnézem.

Van amelyiknek van, van amelyiknek nincs beépített memóriája, így kártya vagy pendrive kell hozzá. Nézd meg a használati utasítását, vagy a neten a leírást, vagy írd ide a pontos típusnevét, és megnézem.
Így van, van amelyiknek van belsõ memóriája is, van amelyiknek nincs. Pendrive-ot vagy memóriakártyát kell beletenni.
A kérdező hozzászólása: Hú köszönöm! Nincs nálam a használati utasítás , mert az egyik barátomé és nem tudta , hogy miért nem lehet rátenni és megkért engem , hogy nézzem meg. Szerintem ennek sincs belsõ memóriája ( én eleve azt gondoltam , hogy mindegyiknek van ). Köszönöm! ( ez kb vak vezet világtalant dolog volt, mármint , hogy nekem adták oda , hogy nézzem meg :D ) Kösziii

Hogy lehet, hogy egy digitális monitornak nincs digitális bemenete?

Ez lenne az alap nem? Persze mellette legyen ott az analóg is, a régebbi gépek kedvéért. De ez a monitor nem annyira õsrégi, hogy ne számoljon a digitális bemenettel! Nem egy sufnicégrõl van szó, hanem egy 19"-os Samsung monitorról, ami 6-7 éves lehet maximum.

Legjobb válasz: Olyan, hogy digitális monitor nincs. Van CRT, LCD, LED (ami valójában LCD), TFT. A gyártó ott spórol ahol tud, ha a digitális bemeneteken, akkor ott.

Olyan, hogy digitális monitor nincs. Van CRT, LCD, LED (ami valójában LCD), TFT. A gyártó ott spórol ahol tud, ha a digitális bemeneteken, akkor ott.
A kérdező hozzászólása: Mi az, hogy nincs digitális monitor? A CRT kivételével gyakorlatilag csak azok vannak, nem?
Felesleges így kategorizálni a monitorokat. Digitális áramkörök épp úgy lehetnek egy CRT-ben, mint egy LED monitorban. Valamint digitális jelet épp úgy tud fogadni egy LCD mintor is, mint analógot. A képelõállítás típusát fentebb felsoroltam.
A kérdező hozzászólása: De a "digitális" monitorok esetén nem kellene feleslegesen átkonvertálni analógra a videójelet.
Így is úgy is kell jelet konvertálni, mert arra nincs szabvány, hogy az adott panel adott pixelét hogy kell kigyújtani. A monitor valahogy megkapja a képi jeleket és azokat átkonvertálja a beleépített panelnek megfelelõen. Nincs lényeges különbség, hogy a HDMI-n keresztül jövõ jelet kell neki valahogy konvertálni v. az analógon keresztül jövõt.
A kérdező hozzászólása: Nem gondoltam volna, hogy ennyire nincs különbség. Azt hittem leegyszerûsíti a dolgokat a digitális kimenet. Most speciel igencsak bosszant a dolog, mert van némi hardverprobléma, amit két monitorral lehetne a legjobban megvizsgálni, de ha egyszer mindkettõ analóg...

Wacom Bamboo Fun digitális rajztáblám van: hogyan lehet vele rendesen rajzolni?

A rendes rajzolás alatt úgy értettem, hogyan lehet ezzel a rajztáblával merev vonalakat rajzolni, pl. görbe vonalat vagy teljesen egyenes vonalat a Photoshop CS5-ben. Ha lenne monitoros rajztáblám, akkor azzal könnyebben rajzolnék, csakhogy az rettent?en drága. Küldök is példának egy videót és egy képet is.

Legjobb válasz: Elfelejtettem hozzátenni, hogy tudom, hogy Pen Toollal meg lehet oldani a problémát, de az sok idõt vesz igénybe. Szeretnék digitális tollal szép vonalakat létrehozni.

A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem hozzátenni, hogy tudom, hogy Pen Toollal meg lehet oldani a problémát, de az sok idõt vesz igénybe. Szeretnék digitális tollal szép vonalakat létrehozni.
Hát nem biztos, hogy tökéletesen megértettem, mit akarsz, vagy még aktuális, de próba cseresznye. :D Hát az, hogy hogy lesz egyenes, vagy görbe a vonal szerintem inkább gyakorlás kérdése. :D A képen pedig ha arra gondolsz, hogy egyenletes a vonal, akkor lõdd ki a nyomásérzékenységet, állítgasd kicsit, az ilyen karakterrajzoknál, rajzfilmfiguráknál nem nagyon van rá szükség a kontúrokhoz. :)
A videóban egy színezett sketch látható, a vonalakkal kapcsolatos utómunka nélkül, az csak határozott kézmozdulatok kérdése. A képen, viszont már a vonalakkal van valamilyen utómunka, de a PS-ben nem vagyok túl tájékozott, GIMP-ben még nagyjából tudom, hogy kell...

Samsung tv-nk van mpeg4 tunnelel. Hogy lehet beállítani, hogy fogja a tv a digitális adást?

Legjobb válasz: Nem egészen értem, mert a felszíni sugárzású adók vételéhez DVB-T tuner szükséges, ezt követõen a TV-ben H.264 hardver dekódoló kell. Az mpeg4 egy video összefoglaló szabvány (többfélét is takar), közvetlenül nincs köze magához a tunerhez és a digitális sugárzáshoz. Ezt a megnevezést használják mp4 lejátszó néven azok a kézi hordozható apró kütyük, amelyeken filmet lehet nézni, azt, amit felmásoltak rá.

Nem egészen értem, mert a felszíni sugárzású adók vételéhez DVB-T tuner szükséges, ezt követõen a TV-ben H.264 hardver dekódoló kell. Az mpeg4 egy video összefoglaló szabvány (többfélét is takar), közvetlenül nincs köze magához a tunerhez és a digitális sugárzáshoz. Ezt a megnevezést használják mp4 lejátszó néven azok a kézi hordozható apró kütyük, amelyeken filmet lehet nézni, azt, amit felmásoltak rá.
A kérdező hozzászólása: jaj, összekevertem, DVB-re gondoltam... :S :D mit kell beállítani, vagy kell még vmi kütyü hozzá?
Antenna van? Benne vagy az ellátási területben?
Elõzõ vagyok.. Milyen is az a tuner? DVB-S, DVB-T, DVB-C, DVB-M (ilyen is van, de TV-be nemigen tesznek)?
Kell hozzá minimum egy beltéri digitális antenna, de meg lehet próbálni egy hagyományos tetõantennával is, de a tuti a kültéri digitális antenna, egyébként néha a kábelszolgáltatók is nyomják az analóg adás mellett azt a néhány szabadon foghatót ingyen digitálisban.

Hogyan lehet analóg munkából digitálisat csinálni?

mármint arra gondolok most, hogy van egy óriási festmény. azt lefotózzák vagy beszkellenik valahogyan? ha leakarom fotóztatni a munkáimat(bár az enyémek koránt sem ilyen Munkácsy Honfoglalás méretűek) akkor érdemes inkább professzionális emberre bízni a fotózást, mert ő tudja, hogy hogyan nem fog torzulni, ugye? köszi a választ mindenkinek

Legjobb válasz: "Nos a fotózás mindig torzít, a lencse szélein kés közepén nem egyforma módon. Ezért van több lencse egy objektívben,de még így se 100%.Vannak szoftverek,amelyek korrigálják a hordósítást az objektív ismeretében,de ez ugyebár mindig veszteséggel jár. A másik gond a fehéregyensúly kérdése a fotózás során illetve a felület csillogása,ha vaku használat van." Szerintem pedig nagyfelbontású digitális gép MAX felbontásra állítva, pl tömörítés nélkülire És úgy zoom-olsz, hogy a kép ne töltse be a teljes "fényképezõgép által látott területet" azaz a lencse "képszéle torzítást" ne az értékes tárgyra pazarold... így levágva a kép széleit merõben kisebb torzítású képet kapsz a festményedrõl. Vaku: ne használj vakut! állványról hosszú záridõvel... Sok sikert!

"Nos a fotózás mindig torzít, a lencse szélein kés közepén nem egyforma módon. Ezért van több lencse egy objektívben, de még így se 100%.Vannak szoftverek, amelyek korrigálják a hordósítást az objektív ismeretében, de ez ugyebár mindig veszteséggel jár. A másik gond a fehéregyensúly kérdése a fotózás során illetve a felület csillogása, ha vaku használat van." Szerintem pedig nagyfelbontású digitális gép MAX felbontásra állítva, pl tömörítés nélkülire És úgy zoom-olsz, hogy a kép ne töltse be a teljes "fényképezõgép által látott területet" azaz a lencse "képszéle torzítást" ne az értékes tárgyra pazarold... így levágva a kép széleit merõben kisebb torzítású képet kapsz a festményedrõl. Vaku: ne használj vakut! állványról hosszú záridõvel... Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!