Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet azt a két (535 db)

Hogyan lehet megszüntetni a két hónapos szerzõdésem úgy, hogy jogosult maradhassak az egészségügyi ellátásra?

Saját kérésemre a munkanélküli központ kiközvetített közcélú irodai munkára, amelynek idõtartama két hónap. A munkakezdés után két nappal adódott egy számomra kedvezõ munkalehetõség, ahol egyenlõre nem jelentenének be, de a fizetésem sokkal több lenne, mint a közcélú munkából.

Legjobb válasz: Sehogy, egy fenékkel két lovat nem lehet megülni. Vagy az egyik (fekete munka), vagy a másik (támogatás és a Munkaügyi Központ feltételeinek teljesítése). Pont ez az új szabályok lényege, hogy ne játssza ki senki.

Sehogy, egy fenékkel két lovat nem lehet megülni. Vagy az egyik (fekete munka), vagy a másik (támogatás és a Munkaügyi Központ feltételeinek teljesítése). Pont ez az új szabályok lényege, hogy ne játssza ki senki.
Ha önkéntesen megszünteted, akkor nem leszel jogosult egészségügyi ellátásra ha nem vagy bejelentve, arra az idõre fizetheted a havi 6.810 Ft egészségügyi hozzájárulást a NAV felé, akkor biztosított vagy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Arra azért még kíváncsi lennék, hogy a közös megegyezéssel történõ munkaviszony megszüntetése esetén visszaállítható-e a munkába állás elõtti állapot?
Ezt nem értem...
A kérdező hozzászólása: Arra gondolok, ha nem én mondok fel, hanem közös megegyezéssel történik meg a közcélú munka megszüntetése.
Voltam hasonló helyzetben, bár én bejelentett munkahelyre tudtam cserélni a közmunkát. Be kellett mutatnom az aláírt munkaszerzõdést, hogy a jogosultságom megmaradjon olyan esetre, ha az új munkahelyrõl repülnék. Ha felmondod a közmunkát (vagy neked mondanak fel, és nem számít, hogy közös megegyezés, lehet, hogy ilyen esteben nincs is), akkor bizonyos idõre elveszted a foglalkoztatást helyettesítõ támogatást és vele együtt a TB-t is.

Hogy lehet letörölni a kettõ op rendszerbõl az egyik?

amikor bekapcsolom a gépet két oprenszer közül kell választanom a win 8 és a win 7.

Legjobb válasz: Operációs rendszert NEM lehet letörölni csak FORMÁZNI.Ezt jegyezed meg.Ha elakarod távolítani akkor le kell formáznod azt a partíciót amelyiken van a Windows 7 és törölnöd kell a meghajtót/partíció.

Operációs rendszert NEM lehet letörölni csak FORMÁZNI.Ezt jegyezed meg.Ha elakarod távolítani akkor le kell formáznod azt a partíciót amelyiken van a Windows 7 és törölnöd kell a meghajtót/partíció.
Vezérlõpult, keresés mezõ, ide beírod msconfig. A felugró ablak rendszerindítás fülén kitörlöd a Win7-et és nem ajánlja fel többet. Ez után törölheted a mappáit a vinyóról is persze WIN8 alól.

Hány randi után lehet azt mondani hogy akkor az a két ember jár egymással, együtt vannak?

Nem tini vagyok ,csak most lett vége egy nagyon hosszú kapcsolatomnak,és ez a randizás ismerkedés új dolog most megint,és bizonytalan vagyok.

Legjobb válasz: Amikortól felvállalod a másikat, társadnak.

Amikortól felvállalod a másikat, társadnak.
lehet, amint megbeszélted vele hogy legyen így :D

Nem igazán hiszek az ilyen dolgokban, de most mégis megfordult a fejemben, hogy lehet-e a két dolognak "köze" egymáshoz?

Ma délel?tt 9 órakor maghalt a nagynéném, viszonylag fiatalon.:'( Most pedig a fekete cicám, megmérgezték, és már nem tudtak rajta segíteni.

Legjobb válasz: Te nem az vagy aki nem mert bemenni a nagynenihez a korhazba?Tuti semmi koze a kettonek. Oszinte reszvetem!

Te nem az vagy aki nem mert bemenni a nagynenihez a korhazba?Tuti semmi koze a kettonek. Oszinte reszvetem!
A kérdező hozzászólása: nem tudom mi jön még ma:(
Sajnálom :( Viszont kétlem, hogy köze lenne egymáshoz. Vannak véletlen egybeesések. Aki megmérgezte a macskádat, nyugodj meg, visszakapja...Isten nem ver bottal.
Szerintem nincs köze a két dolognak egymáshoz.
A kérdező hozzászólása: de igen, én vagyok az:( értem, akkor csak képzelgek, csak olyan fura volt nekem

Veszprémiek! Hogyan lehet az alábbi két hely között közlekedni helyi járatokkal? Hétvégi napokon milyen sűrűen indulnak a buszok?

Veszprém vasútállomás és Veszprém Aréna - Küls?-kádártai út oda is, vissza is KÖSZÖNÖM

Legjobb válasz: A vasútról leghamarabb gyalog jutsz ki, ugyanis a 27es-ami az arénához megy- kizárólag külön programokkor jár. Ezenkívül arra megy még a 23-as is, de az meg nem megy ki a vasútra....

A vasútról leghamarabb gyalog jutsz ki, ugyanis a 27es-ami az arénához megy- kizárólag külön programokkor jár. Ezenkívül arra megy még a 23-as is, de az meg nem megy ki a vasútra....
A kérdező hozzászólása: köszönöm. féltem, hogy gyaloglás lesz, mert 3, 5 km-re vannak egymástól a két helyszín. aranyos vagy, hogy írtál

Anya az ilyen? A szoptatás kérdések egyikénél olvastam az előbb, hogy aki sokáig szoptatja a babáját azt a pedofil apukákhoz hasonlóan le kellene csukni. Normális az ilyen ember? Hogy lehet ezt a két dolgot összehasonlítani?

Legjobb válasz: Hát nem tudom kiirhatta ezt de inkább kikellene az ilyet vizsgáltatni. JÉZUS...NEVETSÉGES. ezzel az erõvel inkább ne is szoptassunk mert pedofilnak néznek. Egyszerûen nem tudom hogy juthat valakinek ilyen eszébe, fõleg ha anyuka az illetõ. Meg mondanám az ilyenek a magamét. Nincs kint a négykerekébõl egysem. IDIÓTA

Hát nem tudom kiirhatta ezt de inkább kikellene az ilyet vizsgáltatni. JÉZUS...NEVETSÉGES. ezzel az erõvel inkább ne is szoptassunk mert pedofilnak néznek. Egyszerûen nem tudom hogy juthat valakinek ilyen eszébe, fõleg ha anyuka az illetõ. Meg mondanám az ilyenek a magamét. Nincs kint a négykerekébõl egysem. IDIÓTA
ez komoly???hm-akkor elég sok nõt lecsuknának.Nem hiszem hogy átgondolta az ilyen ember a kérdését/feltevését!
komolytalan.
Mindenki szíve joga eldönteni, hogy meddig szoptatja a gyermekét. Egyébként volt a tévében nemrég, hogy az anya (amerikai volt)egyik mellébõl szopattta 9 éves gyermekét, a másikból a férjét. Na, erre varrjatok gombot!
én egy másik helyen olyan véleményt olvastam, hogy a nyilvános szoptatás olyan, mintha az utcán cserélne valaki tampont. és ezt egy nõ írta... nagy az isten állatkertje és alacsony a kerités.
Annál a kérdésnél én is megkaptam a magamét, pedig csak annnyit írtam, hogy 21 hós koráig évig szopott a fiam és nem beteges.
de egy óvódás 3évesen lesz az-abban még semmi nincs
utolsó elötti vagyok! Az utólsonak. És akkor mivan ha ovodás. Attol még nem pedofilság a szoptatás! Ez a legtermészetesebb dolog a világon.
Azt is meséld el, hogy egy óvódás gyerek szoptatásáról volt szó...
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, de én több olyan anyukával beszéltem akiknek az óvoda kezdetekor még szopott a gyereke.Én ezt akkor sem tartom pedofíliának, sõt undorítónak sem.Gondolom az anyukák sem jókedvükbõl szoptatnak egy ekkora gyereket.Nekik a cici a cumijuk és már több óvodás korú gyereket láttam cumival a szájában.Van aki a cumiról és a cicirõl is idõben le tud szokni, de van aki késõbb.Nem értem, hogy sokan miért szólják meg a másik anyukákat?Higgyétek el ti is kerülhettek még olyan helyzetbe ami a többi emberbõl ilyen reakciókat válthat ki, mint ahogy ti reagáltok.Nem szabad megszólni a másikat.Legyünk már toleránsabbak.És , hogy mi az undorító és mi nem az relatív.Szerintem egy 3-3, 5 éves gyerek ha cicizik még normálisnak mondható.De akinek nem az csak undorodjon ettõl...pedig vannak az életben gusztustalanabb dolgok is.
Nem normális egy ilyen kontakt anya és gyerek között ennyi idõsen, negatívan befolyásolja a gyerek pszichoszociális feljõdését, innen az összehasonlítás.
A kérdező hozzászólása: Ha valami egy kicsit eltér a megszokottól, akkor a sok korlátolt ember már nem tartja normálisnak, és félelmet, szégyent keltenek az anyukákban olyan dologért, ami a világon a legtermészetesebb.Errõl ennyit...
Természetes?? Ekkora undorító dologról még az életbe nem hallottam!! Komolyan valaki képes szoptatni az óvodás gyerekét?? :DDDDDD Durva. Am sztem sincs köze pedofíliához de azér egy pszichológus nemártana:D Most az anyjának, a gyereknek meg majd késõbb mer az is hülye lesz ha ilyenek nevelik :S Amúgy az uccán csak a romák szoptatnak és télleg olyan mintha ott cserélnénk tampont és ezt is egy nõ írja. Bocs h ilyen köcsög bunkó módon fogalmaztam de úgy felment az agyvizem mikor ezt a témát megláttam...
utcán, és nem uccán!
Méghogy természetes... Természetes egy csecsemõt szoptatni, de egy ovis korú gyereket??? Ez szerintem már beteges dolog.
21:39-es bocs de ne ilyenbe kössél már bele, ez itt az INTERNET nem a magyar érettségi :D (hozzáteszem h soha nem vétek helyesírási hibákat :P Sõt épp tegnap bizonyosodott be h még a magyartanárnál is többet tudok ezen a téren:D) errõl ennyit am.meg most mki nagyképûnek fog nézni de nem igazán érdekel
Szerintem is gáz ha még 3 évesen is szopik a gyerek, elég vicces ahogy egy akkora gyerek még lóg az anya mellén, ez kizárólag az anya miatt van így, õ nem bír elszakadni. de az, hogy a pedofíliával hasonlítják össze az valóban necces, nem is értem..
A pedofíliával én se hasonlítanám össze, de szerintem sem teljesen normális dolog már az ilyen.
... mármint az ilyen gyerekeken
Én nem pontozlak le, egyetértek. Csak ez a hozzáállás most nem divatos :D Majd csak lemegy ez a dili is... persze addigis zsírosra keresik majd ezen magukat a pszichiáterek...
A 4-5évig tartó szoptatást én is tulzásnak tartom, mert semmi szükség rá, és valóban kicsit perverz, legalábbis nekem.Nyilvános helyen szoptatni addig rendben van amig egy kisbabáról van szó, de azért ha olyat látnék h anyuka sétál elõtte futkos a gyerkõc, aztán meg leül megszoptatni..hát a gyomrom kifordulna. 1-1, 5 éves korig ideális szoptatni, senki ne mondja h egy ovodás koru gyereknek anyatejre van szüksége. Egy szoptatos anyuka
Pontozzatok le, de én is egyet értek a két utolsóval. A gyereknek biztos nemlesz könnyû, ha anyuka egyszer csak azt mondja, hogy nincs több cici. Nagyobb korban sokkal nagyobb a lelki megrázkódtatás, mint mondjuk 15 hósan. És ezt nem én mondom, hanem pszichológus.
Utolsó válaszolóval teljesen egyetértek. Anyukának le kellene szoknia már a szoptatásról.
Egy óvodás gyereknek élettanilag nincsen már szüksége az anyatejre. A lelki kötõdést meg mással is fenn lehet tartani az anyukának, ha nem bírja elengedni a gyerekét...
A kérdező hozzászólása: igen óvodás korú gyerek szoptatásáról is volt szó.De könyörgöm akkor is normális aki ezt a két dolgot összekapcsolja?A kérdés az volt, hogy:miért baj az ha nem akarom a gyerekem az érettségiig szoptatni(valahogy így hangzott).Bocs, de szerintem direkt válaszolnak ilyen hülyeségeket az emberek.Nem?
Ez is közéjük tartozik.:)

Hogyan lehet azt megcsinálni javascripttel, hogy megnyomok egy gombot és egyszerre két új linket nyit meg két új ablakban vagy tab-ban a böngésző?

Legjobb válasz: onclickre meghivsz egy fuggvenyt, ami megcsinalja a ket window.open-t vagy meg szebb, ha egy addeventlistener-t adsz hozza, es egy labda fuggvennyel megoldod

onclickre meghivsz egy fuggvenyt, ami megcsinalja a ket window.open-t vagy meg szebb, ha egy addeventlistener-t adsz hozza, es egy labda fuggvennyel megoldod
lambda tenyleg nagyon koran van mg
A kérdező hozzászólása: a labda függvényt nem ismerem, de a lamdát sem :)
A kérdező hozzászólása: és a lambda sem :)

Ha egy videó, hangja csak egy hangszóróból szól (mono), hogyan lehet azt átalakítani úgy, hogy mind a két hangszórón lehessen hallani (stereo)?

Legjobb válasz: A mono nem azt jelenti, hogy csak egy hangszóró szól, hanem azt, hogy mindkettõbõl ugyan az szól. A sztereo pedig két mikrofonnal van felvéve, ezért különbség van a két oldalon hallható hang között. A mono-ból nem lehet sztereót csinálni.

A mono nem azt jelenti, hogy csak egy hangszóró szól, hanem azt, hogy mindkettõbõl ugyan az szól. A sztereo pedig két mikrofonnal van felvéve, ezért különbség van a két oldalon hallható hang között. A mono-ból nem lehet sztereót csinálni.
A kérdező hozzászólása: Ja igen elnézést. Ezt én is tudom. Kicsit szétszort vagyok mostanában. A kérdés lényege, hogy hogyan lehet egy videót úgy átalakítani, hogy az ne csak a füles egyik, hanem mindkét hangszórójából szóljon?!
Ha egy mono felvétel két hangszóróbol is szól, az még nem lesz sztereo. Mono felvételt elvileg lehet sztereósítani (elektronikus úton, számítógép programokkal), de ez csak egy ál-sztereó lesz. Lásd Elvis legrégibb felvételeit.
A kérdező hozzászólása: Pedig én igencsak értek a gépekhez, de ez még rajtam is kifogott! Szóval tudtok esetleg ilyen programot?
A kérdező hozzászólása: Probléma megoldva! :) Sikerült rájönnöm!

Hogyan lehet az, hogy ugyanaznap végzett két terhességi teszt közül (nem ugyanazon márkájú) az egyik pozitív a másik negatív?

Legjobb válasz: Más lehet a két teszt érzékenysége, illetve ha más napszakban végezted, akkor a vizlet hormonkoncentrációja is más. Várj egy-két napot az újabb teszteléssel, és addig se aggódj. Téves pozitív teszt nincs, csak ha hibás a teszt.

Más lehet a két teszt érzékenysége, illetve ha más napszakban végezted, akkor a vizlet hormonkoncentrációja is más. Várj egy-két napot az újabb teszteléssel, és addig se aggódj. Téves pozitív teszt nincs, csak ha hibás a teszt.
Találtak már 8 napos hímivarsejtet is odabent, ami még élt. A 48-72 óra az átlag, a 8 nap az extrém szélsõség.
Pont itt olvastam hasonló sztorikat, nem keveset. Amirõl neked beszéltek, az az átlag.
Csak plusz infóként: 4napig nem várakoznak a hímivarsejtek bent, nekem a meddõségiben mondták, hogy max. 70 óráig élnek bent(nagyon ritka esetben), de a legbiztosabban 48óáig.
Semmi gáz, ne szégyelld, senki se születik tudással...ezért van az oldal.
A kérdező hozzászólása: Hát szégyellem , hogy 30 létemre ezt még csak most tudtam meg. Köszönöm.
Csak ovulációkor tud megtermékenyülni. Viszont a hímivarsejtek napokig várakozhatnak odabenn, szóval egész nyugodtan. Ha pl. a 10. napon vagytok együtt, de a 14. napon van ovud, simán lehet. De tesztelni akkor érdemes, ha nem jön meg, vagy ha nem bírod ki, 1-2 nappal mielõtt megjönne.
A kérdező hozzászólása: Akkor közvetlenül menszesz után netalán PÉ elõtt nem tud megtermékenyülni a petesejt?
2. vagyok. Neeeem. Középidõben "kell" babát csinálni, hogy az érett petesejt találkozhasson a spermiummal. Ha minden ok akkor megtermékenyül, és utána egy olyan 6-10 nap múlva beágyazódik. Akkor kezd el HCG-t termelni a szervezet, amit majd a tesztek kimutatnak, de csak kb akkortájt amikor már jönne a következõ menstruáció.
A kérdező hozzászólása: Hát ezek szerint én vagyok az a tudatlan :) valóban nem tudtam, hogy tesztelni nem szokás elõtte. Akkor ez azt jelenti, hogy PÉ elõtt felesleges babát csinálni?
Na jó, de ki az aki középidõben tesztel? Hiszen akkor semmi értelme nincsen tesztelni....hiszen akkor van még csak PÉ.
A kérdező hozzászólása: De sajnos van téves pozitív teszt, most olvastam, hogy ha valami LH hormon csúcson van a szervezetben (középidõben), akkor keresztreakcióval kimutathatja a HCG teszteken a két csíkot.
Azt mondták MAX. 70 óráig élnek, nem átlagban. Nagy tévhit ez a sok nap. Egyébként legalább 10 párt tudok az ismerõseim között, akik pont ilyen kiszámolósdival védekeznek. Olyan mázlisták, hogy mindig pontosan érzik, és mindig azon a napon is van a tüszõrepedésük és õk aznap, és másnap nem szexelnek, de elõtte-utána igen. Kivétel nélkül mindegyik akkor esett csak teherbe amikor akartak, az elsõ hónapban. Amikor nem akarnak , akkor pedig évek és évtizedek óta így védekeznek! Még egyikkel se történt "baleset".

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!