Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet azt a jelensége, (18 db)

Mitől lehet az a jelenség, hogy amióta elkezdtem élesztőt enni vitaminpótlásként, pattanásos lett a bőrőm? (pedig állítólag pont, hogy el kéne tőle tűnnie! ) Köszi: Nóra

Legjobb válasz: Kerdeses, hogy miota szeded, ill. masban is megvaltozott e az etrended. Az is befolyasolhatja, hogy hol tartasz a ciklusodban. Ha egy ideje szeded (több, mint 1 honap), akkor egyszerüen ne szedd tovabb. Lehet egy gyenge allergia stb. De, ha nem eri el nalad a kivant hatast, miert szedned tovabb?!

Kerdeses, hogy miota szeded, ill. masban is megvaltozott e az etrended. Az is befolyasolhatja, hogy hol tartasz a ciklusodban. Ha egy ideje szeded (több, mint 1 honap), akkor egyszerüen ne szedd tovabb. Lehet egy gyenge allergia stb. De, ha nem eri el nalad a kivant hatast, miert szedned tovabb?!
Lehet többféle megoldás, az egyik, hogy elkezdted kiméregteleniteni a benned lévõ mérgeket, a másik, hogy ettél valami mást, ami meg kiütött.

Hogy lehet megszünteni azt a jelensége, hogy az általam használt ACDSee v3.1 képnézőnél egy megnyitott mappa esetében gyakran nem az abban lévő bélyegképeket, hanem egészen más mappában lévő bélyegképeket lehet látni?

Az ilyen bélyegképre klikkelve a mappában ténylegesen elmentett kép jelenik meg.

Legjobb válasz: Próbáld meg kitörölni az adott mappában lévõ Thumbs.db file-t. Az ACDSee a következõ indításkor újra generálja majd, és azok már a valós képere fognak mutatni.

Próbáld meg kitörölni az adott mappában lévõ Thumbs.db file-t. Az ACDSee a következõ indításkor újra generálja majd, és azok már a valós képere fognak mutatni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítségedet! Sajnos, azonban a képeket tartalmazó mappák (bárhol is vizsgálom: ACDSee, Intézõ, Total Comander) a jpeg fájlokon kívül egyéb fájlokat nem tartalmaz. Valamit nem jól csináltam . . . ?
Kapcsold be a mutassa a rejtett fájlok opciót. Total Commanderben Beállítások > Általános beállítások > Képernyõ > Látszik a rejtett/system fájl elé pipa, majd OK.
A kérdező hozzászólása: Gyõzelem! Nagyon köszönöm a szakszerû útbaigazítást !

Mi lehet a probléma? Amikor elindulok az autóval egy idő után elkezdi csinálni azt a jelenséget, hogy mintha levenném a gázról a lábam és csak gurulna emelkedőn mintha le akarna fulladni. Szerintetek mi lehet a hiba?

Legjobb válasz: ÜDv! nagyon köszönöm a választ.. amúgy gyorsan fogy a benzin a légszûrõt kicseréltem igen elég öreg volt :) utána jó volt kb amíg hazaértem 10km.. aztán megint elkezdte miután elindulta.. engem riogatnak hogy elképzelhetõ hengerfej beállássalis mert nem kap kenést.. de mindig nézem az olajszintet. meg azzal hogy vizes a benzin.. attól félek sokba fok kerülni... :S de mondtak rá olyat is hogy a gyertyákkal van valami.. amúgy hogyha hengerfejtömítés baja van vagyis ha szét kell szedni a motort az kb mennyibe fog kerülni??

A kérdező hozzászólása: ÜDv! nagyon köszönöm a választ.. amúgy gyorsan fogy a benzin a légszûrõt kicseréltem igen elég öreg volt :) utána jó volt kb amíg hazaértem 10km.. aztán megint elkezdte miután elindulta.. engem riogatnak hogy elképzelhetõ hengerfej beállássalis mert nem kap kenést.. de mindig nézem az olajszintet. meg azzal hogy vizes a benzin.. attól félek sokba fok kerülni... :S de mondtak rá olyat is hogy a gyertyákkal van valami.. amúgy hogyha hengerfejtömítés baja van vagyis ha szét kell szedni a motort az kb mennyibe fog kerülni??
Ha mindenki válaszát megfogadod nagyon tuti kis autód lesz! :D
Kérdezõ! Milyen motorolaj van az autóban és mennyi km után szoktad cserélni? A castrol olajkalkulátor szerint ezek valók bele: - Edge Sport 0W-40 - Edge 0W-30 - Edge 5W-30 - Magnatec 5W-40 C3 és 15 000km ként le kell cserélni az olajszûrõvel együtt!
utolsónak üzenem hogy egy 16 éves autónál már nem igen jó az 5w 30-as olaj meg a többi kell a 10w 40-es és fõleg nem 15 ezer km után....általáb 8-10 évnél öregebb autó esetén 9-10ezer kmnél vagy 11-12 havonta cserélni kell
a másik meg hogy a castrol 10w 40 tuti jó lesz bele az szinte mindenhez jó ami 2000 elõtt autó az meg hogy hajtsd meg, azt szerintem csak ésszel, ki lehet húzatni , de vigyázz, elég idõs az autó és ha elég szépen megpadlózod, megfeküdhet tõle a motor...nem ez lenne az elsõ meg egyébként nem az a meghajtás hogy 3-ben 110-el km-en át... haenm 50-nél felteszed négybe vársz még szépen eléred 4-ben a 120-at....éspörög a motor aztán szépen lassancsökkented a sebbeséget
A kérdező hozzászólása: Motorolaj amit töltöttem bele az GM 10W40.. ez volt az elsõ olajcserém amióta nálam van elõtte még nemvolt autóm :)
A kérdező hozzászólása: 10-11.000 km ként cseréltem
mióta is van nálad? hány éve? ány km-t mentél vele?
A kérdező hozzászólása: 2010.febr 8 dikán vettem. és kb 15000km-t mentem vele durván
Az elõzõ autóm (4-es golf) hidegindítás után nagyon lusta volt meleg motornál már ment szépen. A szerelõm javaslata szerint (mivel nagyon kis fordulaton és rövid utakon használtam) érdemes lenne egy kicsit magas fordulaton meghajtani hátha magához tér és a sok lerakódást kisöpri magából. És bevált! :) Ennek a menete: Amikor már teljesen meleg a motor (10-15km folyamatos haladást követõen) akkor berakom hármas fokozatba a váltót majd gyorsítok 100-110km/óra környékére (ilyenkor kb 5-6000körül forog a motor) és így tolom neki 5-6kilóméteren át. Utána kissé elhalkul a motor. Figyeld meg!
Az üzemanyagszûrõt 50-60 000km-ként ki kell cserélni mivel eltömõdhet! Az unixnál a bruttó árak az autód esetében: Bosch üzemanyagszûrõ: 4531ft Mann: 3683ft Knecht:3790ft Ezek mind minõségiek! Azt javaslom mindenképp cseréld le.
Ha az üzemanyagszûrõ nincs cserélve akkor is fullad a motor!! 4-5 000ft nem nagy összeg.
A kérdező hozzászólása: nemtudom h volt e valaha cserélve:) 16éves autoról beszélünk :) az kerül 4-5 ezerbe vagy a hengerfejtömités??
milyen típusú autóról van szó? nekem a 15 éves fiatomba volt 4200 a hengerfejtömítés, a benzinszûrõ 3000ft, a csavarok a motorhoz 4000ft... tömítéskészlet 7600ft....
A kérdező hozzászólása: Egy 1996-os Opel Astra F 14. 16v rõl beszélünk
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)
hát el kell döntened mennyit ér neked az autó meg de egyébként nézesd át...egy teljes átvizsgálást megcsinálnak 4000 ft-rt kb....meg egy motordiagnosztika maszek szerelõnél 3-4000, és utánna okosabb leszel viszont arra felhívom a figyelmed hogy az egy dolog hogy motordiagnosztikán nem találnak hibát, de attól nem biztos hopgy rendben van minden, mert a mechanikus hibákat nem jelzi ki, ezért kell egy átvizsgálás-... de mindenképp nézesd át, meg egy motordiagnosztikát csináltass.....aztán okosabb leszel és megúszod 10ezer ftból.... egyébként meg hogy ha jobb volt levegõszûrõ csere után lehet hogy megmozgattál egy két vezetékeet, és atól lett job, nem elképzelhetetlen hogy megvan törve egy két vezeték remélem segítettem valamenynit szép napot! =)
A kérdező hozzászólása: Elég sokat segítettetek már be voltam parázva h 40-50 körül lesz :) a történet.. mert azt mondta nekem egyik ismerõsöm :) ksözönöm mindekinek!!
hát ha odáig fajul a dolog hogy szét kell kapni kkor 50ig tuti fajul, azért nézesd át ahogy írtam sok sikert jó szerencsét
az még nem vészes láttam olyan autót 99-es évjáratút ami 32ezer kmt ment 4 éves olajjal hát...ott mindenhol rá volt mindenre égve az olaj idõs autónál 10ezer alatt szigorúan cseréld amit kell meghálálja


Mi az a bűbáj? Ha valakivel van, hogyan lehet eltávolítani? Valamilyen jelenségek? Hova tartoznak? Komolyan kérdezem.

Legjobb válasz: Nem nagyon értem a kérdést. Fogalmazd meg érthetõbben. Mi a bûbáj? Varázslat = bûbáj

Nem nagyon értem a kérdést. Fogalmazd meg érthetõbben. Mi a bûbáj? Varázslat = bûbáj
kérlek le irnád még egyszer a kérdést picit hosszaban és érthetöben mert nem nagyon értem de szivesen segitenék... :)

"Ó" láb - vagy "lóláb" a kettõ ugyanaz? Az a jelenség, amikor a lábak kifelé "kerekednek". Szóval milyen gyakorlatok vannak ennek a helyreállítására, csökkentésére? Vagy hogyan lehet ezt javítani?

Legjobb válasz: Az Ó-láb az, amikor kifelé kerekedik. A Ló-láb inkább közmondásban szerepel (t.i.kilóg). Gyakorlatokat gyógytornász v. ortopéd szakorvos tudna mondani.

Az Ó-láb az, amikor kifelé kerekedik. A Ló-láb inkább közmondásban szerepel (t.i.kilóg). Gyakorlatokat gyógytornász v. ortopéd szakorvos tudna mondani.
Ez egy csontos-ízületi elváltozás, amin gyakorlatokkal nem igazán lehet nagyot változtatni. Bár ez a deformitás mértékétõl is függ.
Nálunk múltkor piros volt durván.
A kérdező hozzászólása: A piros víz nem ritka jelenség, állítólag a csövet tisztítják és a vastartalomtól van. Engem az idegesít, hogy mi a fene lehet az a kék dolog ami színezi.

Igaz lehet, hogy csökkent az élelmiszerek tápanyagtartalma? Ha igen, mi (k) lehet (nek) az oka (i) ennek a jelenségnek?

Sajnos a netes források nem megbízhatóak, és nem tudom kideríteni, hogy valóban igaz-e ez az állítás, és az ehhez hasonló táblázatok.

Legjobb válasz: Ezek hülyeségek, semmi tudományos alapjuk sincs, és mindegyiknek az a célja, hogy rábeszéljen különféle mesterséges szerek fogyasztására. (Feltételezhetöen nem önzöetlenül...)

Ezek hülyeségek, semmi tudományos alapjuk sincs, és mindegyiknek az a célja, hogy rábeszéljen különféle mesterséges szerek fogyasztására. (Feltételezhetöen nem önzöetlenül...)
szerintem meg igaz.... és szerintem az az oka, hogy kimerõben vannak a föld tartalékai, a növény a tápanyagot a talajból szerezné, de nincs...kinõttük a földet
A kérdező hozzászólása: Eddig két ellentétes, egymást kizáró állítás, bizonyíték semmi. Ezzel így nem jutok sokra. Azt hiszem sokat segítene, ha valaki tudná, hogy ez a "mítosz" (ha az) hol jelent meg elõször, milyen formában, ki által? Aztán már az, hogy ki vette át, és milyen hátsó szándékkal, nem annyira fontos.

Kirandulni szeretnenk menni, satras megoldassal, viszont ahova mennenk, az ottlakok azt mondjak, hogy eleg gyakori a vaddiszno jelenseg. :D Mivel tudjuk elkerulni, hogy ne jojjenek nekunk? Vagy mivel lehet oket elijeszteni?

Legjobb válasz: Hát elijeszteni, csak ritkán lehet a vaddisznókat, amikor elindulsz feléjük, de nem javasolnám, mert lehet, hogy õ is megindul feléd. Nem hiszem, hogy csak úgy megtámadna ok nélkül. a vaddisznó csak akkor támad, ha hozzáérsz a kölykéhez.

Hát elijeszteni, csak ritkán lehet a vaddisznókat, amikor elindulsz feléjük, de nem javasolnám, mert lehet, hogy õ is megindul feléd. Nem hiszem, hogy csak úgy megtámadna ok nélkül. a vaddisznó csak akkor támad, ha hozzáérsz a kölykéhez.
Hát olyan helyen, ahol van tûzrakóhely és turistaforgalom, egy sátorral semmit nem fog kezdeni a vaddisznó. Alapból igen félénkek és csak végsõ esetben konfrontálódnak az emberrel - ha sarokba szorítod, vagy a kölykeit macerálod.
A kérdező hozzászólása: Azert ez az utolso hozzaszolas.... :DDDD
A legrosszabb, ha a vaddisznó a kocsmából jönn. Az nem ijed meg akármitõl.
Valóban, semmi nem biztonságos, itt pl. a városban téglák eshetnek a fejedre, erdõben vaddisznók, de minket pl. megdobáltak(!!!) mókusok a teraszon makkal.
Ha rátok támadna, akkor rúgd orrba , ettõl vagy jobban bevadul vagy annyira megrúgod hogy megijed oszt elfut, az orr a legérzékenyebb pontja.Nekünk is vannak itthon disznók oszt amikor rossz passzban van az egyik és meg akar harapni orrba rúgom és odébbáll
Épp most a hétvégén voltunk egy barátommal egy elég érintetlen területen túrázni, sátrazni, és több nagy vaddisznó csoporttal is találkoztunk, de mindig nagyon félénken viselkedtek, nem tudtunk hozzájuk közel se menni. Nem fogják megtámadni a sátrat, sem titeket.
Nem ijesztgetni akarlak, de ez a lakóház se 100%... Volt egy ismerõsöm, Salgótarjánhoz közeli kis faluban laktak, a ház hátulja gyakorlatilag már hegyoldal volt, és volt rá példa, hogy nagyon ugatott a kutya, kimentek megnézni, hát kidetült, hogy a garázsukra "esett" egy vaddisznó... :) Azért gondolom az is rendesen megijedhetett, inkább menekült volna, mint támadott, de ez is csak példa, hogy semmi nem biztonságos teljesen :)
Csak ijesztgettek titeket. Nem lesz bajotok vaddisznóval - ráadásul amúgy is csak a kicsinyeivel lenne igazán veszélyes. Két kiegészítés: a vaddisznó nem jelenség, hanem állat. 2. ha zéró százalékos találkozási esélyt akarsz, akkor egy lakótelep közepén sátrazz. Mivel ez rossz, inább ne félj tõle. Ne piszkáld, és nem fog bántani.
Lakóház mögött?! Semmi de semmi esély nincs rá, hogy vakondnál nagyobbal találkozzatok, hacsak a ház elhízott lusta kandúrja nem jár arra éjjel. :) A vaddisznók nagyon-nagyon óvatosak, és messzire elkerülik az embert, ha tehetik.
A kérdező hozzászólása: Egy hegyoldalban szeretnenk satrat verni, legy lakohaz mogott. Nem hinnem hogy ott olyan sok valoszinusege lenne a dolognak, hogy megtamadnak... Anelkul, hogy piszkalnank oket, stb.
A kérdező hozzászólása: Nincs szandekomban oket piszkalni. VIszont esetleg ha kolykei vannak, esetleg kajat keres majd. Felhivtak ra a figyelmunket, hogy vannak a kornyeken, ezert nem anacsoljak hogy ott satorozzunk.
Repesz vagy kézi gránát!Attól félnek!
Azok rágók, amik odaszáradtak. :D
A kérdező hozzászólása: Nem valószínû, mert nagyon vékony hártya, és nem is ragacsos.
Egy idõ után megkeményedik ám és lekopik, hidd el, hogy az. :)
A kérdező hozzászólása: Na és mi van az aluljárókkal?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!