Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet azt (38516 db)

(SPOILER! ) Az hogy lehet, hogy a Star wars A Jedi visszatér filmben, hogy lehet az hogy?

..a végén megjelenik Anakin szelleme is miközben az a rész szerepel sokkal később jött ki..

Legjobb válasz: Te tudsz írni amúgy?? "Az hogy lehet, hogy a Star wars A Jedi visszatér filmben, hogy lehet az hogy?" "az a rész szerepel sokkal késõbb jött ki." úgy lehet hogy az egy felújított változat.Az eredetiben pedig sebastian shaw játszotta.

Te tudsz írni amúgy?? "Az hogy lehet, hogy a Star wars A Jedi visszatér filmben, hogy lehet az hogy?" "az a rész szerepel sokkal késõbb jött ki." úgy lehet hogy az egy felújított változat.Az eredetiben pedig sebastian shaw játszotta.
Ez a 2004-es felújított verzióban van így. Az elõzõ kiadásban Sebastian Shaw jelent meg Anakin szellemeként.

Hogy lehet az, hogy gumi mellett teherbe estem?

Minden egyes szeretkezés után megtöltöttem a gumit vízzel, egyik sem volt lyukas. Tudjuk használni, semmi baj nem volt vele soha.

Legjobb válasz: Az elõzõ válaszolók elég idióták... Elõször is: nyugodj meg! Fõ a higgadtság. Lehet, nem vagy terhes, mert nem csak a gumi, a terhességi teszt is lehet hibás. Itt ami biztos, az az orvos. Elmész hozzá, beszélgetsz vele, megvizsgál és kiderül, mi lesz. Figyelj, semmi nem 100%-os, a fogamzásgátló tablettától is sokan estek már teherbe, de azt és szinte lehetetlennek tartom, hogy észrevétlenül ess teherbe. Ha a gumi kilyukad, az nem mikroszkopikus, hanem rendesen lyuk lesz rajta, mint a lufin. Eléggé tesztelve vannak ezek, nem gondolnám, hogy ekkora baleset megtörténhet, ez abszurd. Egyébként nem lehet, hogy a barátod egyszer úgy ujjazott meg, vagy esetleg valahogy mégis beléd került? Próbálj meg visszaemlékezni, hátha... Nem te vagy a hibás, elvégre te nem tehetsz róla - ahogy leírtad a történetet -, mégis itt mindenki olyan k*rva okos ezen a rohadt oldalon. Nem gondoltál arra - ha esetleg mégis terhes vagy -, hogy elvetesd a babát? Tudom, hogy nem túl törvényszerû, de abba gondolj bele, milyen fiatal vagy és mi van, ha ne adj' Isten, a barátod késõbb elhagy? Egyedül maradsz a gyerekkel és éled a magányos anyák életét? Úgy minden nehezebb lesz: a munka, a késõbbi férjkeresés és stb. Szóval azon mérlegelj, hogy megéri-e neked ez, mert soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövõ. Egy gyerekhez kell a biztos anyagi- és családi háttér, ez pedig nálad nincs meg, ráadásul még tanulsz és gondolom, karriert is szeretnél. Ha mégis terhes lennél, szerintem vetesd el a babát. Késõbb még annyi gyereked lehet, amennyit csak szeretnél, de most... Mindenesetre azért nagyon szorítok, hogy mégse legyél terhes! Majd írd meg a késõbbiekben, mi az igazság! Kitartás!

Az elõzõ válaszolók elég idióták... Elõször is: nyugodj meg! Fõ a higgadtság. Lehet, nem vagy terhes, mert nem csak a gumi, a terhességi teszt is lehet hibás. Itt ami biztos, az az orvos. Elmész hozzá, beszélgetsz vele, megvizsgál és kiderül, mi lesz. Figyelj, semmi nem 100%-os, a fogamzásgátló tablettától is sokan estek már teherbe, de azt és szinte lehetetlennek tartom, hogy észrevétlenül ess teherbe. Ha a gumi kilyukad, az nem mikroszkopikus, hanem rendesen lyuk lesz rajta, mint a lufin. Eléggé tesztelve vannak ezek, nem gondolnám, hogy ekkora baleset megtörténhet, ez abszurd. Egyébként nem lehet, hogy a barátod egyszer úgy ujjazott meg, vagy esetleg valahogy mégis beléd került? Próbálj meg visszaemlékezni, hátha... Nem te vagy a hibás, elvégre te nem tehetsz róla - ahogy leírtad a történetet -, mégis itt mindenki olyan k*rva okos ezen a rohadt oldalon. Nem gondoltál arra - ha esetleg mégis terhes vagy -, hogy elvetesd a babát? Tudom, hogy nem túl törvényszerû, de abba gondolj bele, milyen fiatal vagy és mi van, ha ne adj' Isten, a barátod késõbb elhagy? Egyedül maradsz a gyerekkel és éled a magányos anyák életét? Úgy minden nehezebb lesz: a munka, a késõbbi férjkeresés és stb. Szóval azon mérlegelj, hogy megéri-e neked ez, mert soha nem tudhatod, hogy mit hoz a jövõ. Egy gyerekhez kell a biztos anyagi- és családi háttér, ez pedig nálad nincs meg, ráadásul még tanulsz és gondolom, karriert is szeretnél. Ha mégis terhes lennél, szerintem vetesd el a babát. Késõbb még annyi gyereked lehet, amennyit csak szeretnél, de most... Mindenesetre azért nagyon szorítok, hogy mégse legyél terhes! Majd írd meg a késõbbiekben, mi az igazság! Kitartás!
A kérdező hozzászólása: Na az már tényleg hihetetlen. Mondjuk én mindig is úgy gondoltam, hogy a fogamzásgátló biztonságosabb, mint a gumi, elvégre nem szakadhat ki, elfelejteni meg úgysem fogom.. De hát sajnos sosem szedhettem, életveszélyes lenne nekem. Így is perceken múlt az életem, a vérrög a mentõben elindult a tüdõm felé, épp idõben kaptam egy jó nagy adag véralvadásgátlót.
"egy begyöpösödött agymosott" Ennél sokkal rosszabb. Gondolom bigott hívõ is vagy mellé.
Elég tájékozottnak tûnsz, kérdezõ, biztosan ismered a fogamzásgáltók Pearl-indexét, és tudod, hogy megfelelõ használat esetén sem 100%-os egyik sem. Sajnos ebbe most belecsúsztál... További probléma még az, hogy ezek után hogy fogsz majd védekezni?
A kérdező hozzászólása: Ismerem, persze, csak hát azért nem erre gondolom elsõre, hogy biztos én leszek az.. Ezen még nem gondolkoztam, de abortusz után még 6 hétig úgysem élhetek nemi életet, abortuszig sem fogok. Így is stressz miatt, vagy baba miatt hányok egész nap, enni sem tudok, nem érdekel a szex.
Persze, és valójában minden, ami ilyen százalékos dolog, az tulajdonképpen 50%: vagy igen, vagy nem... Egy általam nagyon tisztelt nõgyógyász mondta mindig, hogy amíg egy nõnek van méhe, petefészke és nemi életet él, mindig számolni kell a terhesség esélyével. A védekezésen pedig érdemes elgondolkodni, én sem holnaptól gondoltam természetesen, de egy fogamzóképes nõ életében általában kb. 1-2 év a babaprojekt, aztán elõtte-utána klimaxig valahogy védekezni kell...
bekaptad a legyet. egyébkánt nem hallottál még róla, hogy lehet hibás az óvszer ? nem tudom szedsz-e fogamzásgátlót vagy ilyesmi, de hát ez van. cumisüveg, babakocsi...
szégyen h anyukád nõgyógyászaton dolgozik és te meg idejössz kérdezgetni. ezzel mindent elárultál anyukádról és magadról is. inkább maradok a régimódi és átgondolt, de amit ti csináltok az szánalmas. még arra sem képes anyukád h neked elmondja, amit kell, arra meg lusta h az ott megforduló 14 éveseknek pár szóban elmondja mi a hátránya ha szexelnek. ennyi a véleményem. gratulálok, ez a nõgyógyászat csúcspontja, és ilyen hozzá nem értõ emberek kapják meg a fizetésüket, amit tõlünk vonnak le. szánalom. amúgy, ha picit is hallgatott volna rám anyukád, most veled se történt volna ez. mert fáj, ha másnak van igaza.
és inkább maradok régi gondolkodású és nem férek bele a mai világba, de legalább nem csinálok olyan hülyeségeket mint ti, ráadásul nem nõgyógyász lányaként. de ha tetszik, kövessétek ezt a világot, hogy belehaltok végül az nem számít. Nekem van egy érzésem h nem azért szexeltél mert ki akartad próbálni h összeillesz-e a partnereddel, mert akkor most nem írnál és akkor nem kéne abortusz! haladj a korral nyugodtan, de ne csodálkozz ha mindenféle problémád és bajod lesz belõle. töröltethetitek a kommentjeimet, de azért ezt jó lenne ha sokan elolvasnák, hátha elgondolkoznak!
# 28: Neked igazán lehetne abban tapasztalatod, hogy a mai tizenévesek körében mennyi foganatja van az ilyen típusú "felvilágosításnak". Szóval nem a kérdezõt meg az édesanyját kell azért hibáztatni, mert manapság a fiatalok korán kezdenek szexuális életet élni... Egyébként szerintem én is vitáztam már veled, és leírtam akkor is, hogy 16 évesen kezdtem nemi életet élni, ennek ellenére csak házasságban, tervezetten lettem terhes háromszor. Az én példámat persze nem lehet "lobogtatni" a házasság elõtti szexellenes kampányokban... pedig sokan vannak még így, gyanítom, többen, mint ahányan véletlenül teherbe esnek...
még annyit tennék hozzá, sokan elfogadják a véleményem és sokan belátják h van benne igazság. de nem az a legnagyobb baj h mielõtt összeházasodnának, kipróbálják, hanem h te is kipróbáltad akkor, amikor nem kellett volna. na ez a baj! már elmondtam h tényleg nagyon sajnálom ami történt.
akkor hajrá, szexeljen mindenki, ez a világ, ezt kell követni! hogy ki lesz terhes, ki nem, kit érdekel? csak érezzétek jól magatokat és SEMMIVEL NE FOGLALKOZZATOK! HAJRÁ!
Szóval anyukád magánfogorvos, aki nõgyógyászaton dolgozik: Nem sok ez egy kicsit?
Az egyik ismersömék nagyon rossz anyagi helyzetben voltak, nekik fogamzásgátló + gumi mellett sikerült a baba.
A kérdező hozzászólása: Csak átfutva olvastam el a kommentedet, anyukámmal vitatkoztál egyszer anno. Õ az a nõ, aki nõgyógyászaton dolgozik. Emlékszel rá? Olyan dolgokat írtál neki, amitõl a feje ketté állt! Te tényleg nagyon régimódi gondolkodású vagy. Olyannyira, hogy ez nem fér bele a mai világba. Szerintem manapság alig van olyan ember, aki várna a szexszel a házasságig. Én sosem akartam, mert mi van akkor, ha egyáltalán nem passzolunk szexuálisan? Akkor váljak el tõle, vagy csaljuk egymást életünk végéig, csak mert várnunk kellett házasságig? Szerintem ez egy oltári nagy baromság. És vannak olyan szexuális problémák, amik nem orvosolhatók beszélgetéssel, de még pszichológussal, terapeutával sem. Nem véletlen, hogy senki sem fogadja el a véleményed és nem adnak neked igazat. Részemrõl itt lezárva!
A kérdező hozzászólása: DE ha nem volt lyukas, akkor mégis hogyan eshettem teherbe? És teletöltöttem a gumit, szóval még az sem lehetett, hogy az oldalán volt egy kis lyuk és azt nem vettem észre. Nem lesz cumisüveg, sem babakocsi, hanem abortusz lesz sajnos. Nincs pénzünk felnevelni. Na meg idén érettségizek, nem babázni akarok.
A kérdező hozzászólása: Nem szedtem soha tablettát, mert volt már trombózisom. Ezért minden hormonális fogamzásgátló kizárva, ezért használtunk gumit. Vagy hormonos, vagy gumi, a többiben nem bízom.
egyébként hány évesek vagytok ?
A kérdező hozzászólása: Én 17, a párom 20. De most komolyan vannak rajta ilyen miniatûr lyukak? Hát akkor ez sem biztonságos védekezés, ki tudja, hányszor úsztam már meg... Ez nagyon szuper.. Én úgy tudtam, hogy annyira pici lyukak vannak rajta, hogy a spermiumok sem férnek át rajta, ha meg átfér, akkora víz is.
A kérdező hozzászólása: Szörnyû, hogy 2 év járás után lefeküdtünk januárban. Tényleg. Nahát, ilyet! És igen, a tanláson jár az eszem, májusban mindenbõl elõrehozott érettségit teszek, nemsokára vizsgáim lesznek, mert ugye csak jövõre kellene érettségiznem. De minek, ha úgyis elolvasom egyszer az anyagot és máûr tudom, tiszta idõpocskolás az egész. Már van egy 98%-os biosz közepem, október elején megyek emeltre, aztán vár az orvosii :) Tehát nekem ne mond, hogy inkább a tanulásin járjon az eszem. Nem vagyok buta, és a szex nem megy a tanulás rovására. Heti 1x találkozom a barátommal, ennyi csak kijár a heti 6x10-14 óra tanulás után.
nem úgy értettem, hanem hogy ha ez most közbejön és netán megszülnéd akkor aztán egy idõre lõnének az orvosi egyetemnek
A kérdező hozzászólása: Tudom, többek között ezért is fogom elvetetni. Anyukám magánfogorvos a saját rendelõjébe, de már nagyon unja ezt az egészet, mire én végzek, õ nyugdíjba vonul és akkor én veszem át a helyét. Nagyon sokat keres, ezért mindenképpen fogorvos akarok lenni, na meg nem elhanyagolható, hogy érdekesnek találom ezt a munkát. Semmiképp sem akarom feladni az álmaimat...
A kérdező hozzászólása: Soha nem történt ilyesmi, utálom az ujjazást, szóval ez is kizárva. Tényleg nagyon figyeltünk, még februárban kiszakadt egyszer, azóta még jobban figyeltünk mindenre. Mindenképp elvetetem. 7 tesztet csináltam, különbözõ márkákat, nem hinném, hogy mind hazudik.
A kérdező hozzászólása: Mármint az elõzõ elõtti válaszomat nem arra értettem, hogy többek között azért vetetném el, mert a barátom elhagyna. Ebben az egyben biztos vagyok, hogy nem hagyna el, már az eljegyzés is szóba került, csupán a korom az akadály. Együtt tervezzük az életünket, õ még hisz az örök szerelmemben, és teszünk is érte, hogy így gondolja késõbb is.
Egy ismerõsöm 16 évesen szült, utána mégis megcsinálta az érettségit. Persze kellett hozzá a szülõi segítség is, de õk örömmel babáztak. Azért nagyon jól gondold át ezt a elvetetést, nehogy késõbb megbánd.
A kérdező hozzászólása: Átgondoltam, már majdnem 2 hete ezen gondolkoztam. A barátommal is megbeszéltük egy csomószor, õ akarja is meg nem is. Aztán közösen erre jutottunk.
A kérdező hozzászólása: Nem, mivel nem csak 1 munkahelye van. 3 van, még szociális gondozó is, de ott csak havonta pár napot kell dolgoznia. A vallásos ember kommentjei nem igazán érdekelnek, nem kellett soha felvilágosítani, magamtól is volt bennem annyi igény, hogy ezeknek a dolgoknak utánajárjak, 10 évesen. Nem szorultam sosem arra, hogy valaki más magyarázza nekem a dolgokat. Ezért utálom pl a sulit is, magamtól is 100%-osan megértem az anyagot, átlátom az összefüggéseket, stb.

Hogyan lehet egy zenébõl kivenni az éneket vagy hogy lehet azt megoldani hogy csak az alapzene szóljon?

Tehát karaoké változattá kellene formálni vagy valahol nem lehet-e letölteni alapzenéket ? Kérlek segítsen valaki hamar kéne ezt megoldani!

Legjobb válasz: Ez egy bonyolult téma. Hasonló, mintha a kész levesbõl szeretnéd kivenni utólag valamelyik alkotóelemet, pl. a zellert (a nyoma ott marad). A létezõ legjobb program, amit eddig láttam, a Roland cég által kifejlesztett RMix. De ezzel is nagyon korlátozottak a lehetõségek. A végeredmény sokban függ a szûrni kívánt dal keverésétõl. Pl. A mono daloknál eleve felesleges próbálkozni. A legjobb eredményt a '72-'75 közti felvételeknél érhetünk el, mert az még ('nagyonsztereó') ugyanis soksávos magnókon rögzitették fix panorámabeállításokkal. Ezeknél elõfordul, pl. hogy kizárólag jobbról szól a gitár. Azt szépen ki lehet szedni. De az ének az még ezeknél is macerásabb ugyanis hiába szeded ki belõle, pl a Dob mikrofon által felvett énekfoszlányok benne maradnak. Mai daloknál jobb eredményt talán a vastagon torzítós gitárokkal dúsított zenéknél érhetünk el. De kiállásoknál, vagy mikor kiürül a zene, akkor már ott sem mûködik. A legnagyobb gondot nem az ének jelenti, azt 1975 óta általában középre teszik. Hanem az EFFEKT! Ha az ének szárazon lenne bekeverve, gond nélkül kiszedhetõ, majdnem. De fõleg a komolyan vízhangos, Reverb, Delay... énekeffekteknél gyakorlatilag mindenhol szól az ének. És ezért nem tudod csak úgy kiszedni. Megoldás le kell gyártatni az alapot. Általában 10-15000 Ft között vállalnak egy dal alapkészítését. De sok alap karaoke változata vagy eredeti alapja megtalálható a weben....

Ez egy bonyolult téma. Hasonló, mintha a kész levesbõl szeretnéd kivenni utólag valamelyik alkotóelemet, pl. a zellert (a nyoma ott marad). A létezõ legjobb program, amit eddig láttam, a Roland cég által kifejlesztett RMix. De ezzel is nagyon korlátozottak a lehetõségek. A végeredmény sokban függ a szûrni kívánt dal keverésétõl. Pl. A mono daloknál eleve felesleges próbálkozni. A legjobb eredményt a '72-'75 közti felvételeknél érhetünk el, mert az még ('nagyonsztereó') ugyanis soksávos magnókon rögzitették fix panorámabeállításokkal. Ezeknél elõfordul, pl. hogy kizárólag jobbról szól a gitár. Azt szépen ki lehet szedni. De az ének az még ezeknél is macerásabb ugyanis hiába szeded ki belõle, pl a Dob mikrofon által felvett énekfoszlányok benne maradnak. Mai daloknál jobb eredményt talán a vastagon torzítós gitárokkal dúsított zenéknél érhetünk el. De kiállásoknál, vagy mikor kiürül a zene, akkor már ott sem mûködik. A legnagyobb gondot nem az ének jelenti, azt 1975 óta általában középre teszik. Hanem az EFFEKT! Ha az ének szárazon lenne bekeverve, gond nélkül kiszedhetõ, majdnem. De fõleg a komolyan vízhangos, Reverb, Delay... énekeffekteknél gyakorlatilag mindenhol szól az ének. És ezért nem tudod csak úgy kiszedni. Megoldás le kell gyártatni az alapot. Általában 10-15000 Ft között vállalnak egy dal alapkészítését. De sok alap karaoke változata vagy eredeti alapja megtalálható a weben....

Hogy lehet tuningolni egy autót? hogy tudják az emberek szélesíteni a sárvédőket meg ilyesmi? hogy lehet azt megcsinálni?

Legjobb válasz: Van a teljesítményt növelõ tuningolás pl: nagyobb turbót raknak be, felfúrják a motort, chiptuningal beálítják a legjobb teljesítményt, sport légszûrõ és sportkipufogó a könnyebb be és kilégzéshez, sport lengéscsillapító a jobb útfekvéshez, versenyfékek a biztos megálláshoz Meg van az optikai tuning amit kérdeztél: megnövelik a karosszéria szélességét vagy üvegszállal meg mûgyantával vagy egy karosszériással, raknak fel nyomtávnövelõket hogy legyen az autó szélénél a kerék, csili-vili felni a lehetõ legnagyobb peres gumival, lehet venni spoilereket minden oldalra vagy egyedi lökhárítókat, ablakfóliázás, sportkormány, neonfény, dvd lejátszó, kaméleonfényezés csak a pénztárca meg a képzelet szab határt, azért szerintem nem árt a teljesítményt meg a kinézetet egyformán fejleszteni és nem csak csicsásítani.

Van a teljesítményt növelõ tuningolás pl: nagyobb turbót raknak be, felfúrják a motort, chiptuningal beálítják a legjobb teljesítményt, sport légszûrõ és sportkipufogó a könnyebb be és kilégzéshez, sport lengéscsillapító a jobb útfekvéshez, versenyfékek a biztos megálláshoz Meg van az optikai tuning amit kérdeztél: megnövelik a karosszéria szélességét vagy üvegszállal meg mûgyantával vagy egy karosszériással, raknak fel nyomtávnövelõket hogy legyen az autó szélénél a kerék, csili-vili felni a lehetõ legnagyobb peres gumival, lehet venni spoilereket minden oldalra vagy egyedi lökhárítókat, ablakfóliázás, sportkormány, neonfény, dvd lejátszó, kaméleonfényezés csak a pénztárca meg a képzelet szab határt, azért szerintem nem árt a teljesítményt meg a kinézetet egyformán fejleszteni és nem csak csicsásítani.
A kérdező hozzászólása: persze elsõsorban a teljesítményt akarom fullra feltolni azelõtt hozzá se kezdek a kinézetéhez ;) és vannak különy helyek ahol fellehet szereltetni pl a kipufogót féket meg nemtán a kinézetére ható lökhárítókat?

Hogy lehet az hogy sürgösségi ellátáson a Mária utcában egy óra várakozás után sem kapott a kedves párom ellátást a szemészeten, pedik az orvosnak felszolt a portás mert se nővér se orvos . Na ilyenkor az adófizetők érdekképviselete kicsoda?

Legjobb válasz: Úgy lehet, hogy ott mindig millió a várakozó beteg (többnyire sürgõsségi szintén) és kevés az orvos... Ahhoz képest még egész jól haladnak a betegekkel, 2 óra alatt sorra lehet kerülni. Érdekképviselet? Lehet örülni, hogy van még itthon egyáltalán orvos, aki ellát, nem kellene még õket fel is jelentgetni. Legközelebb hívjatok mentõt, ha nagyon nagy a baj.

Úgy lehet, hogy ott mindig millió a várakozó beteg (többnyire sürgõsségi szintén) és kevés az orvos... Ahhoz képest még egész jól haladnak a betegekkel, 2 óra alatt sorra lehet kerülni. Érdekképviselet? Lehet örülni, hogy van még itthon egyáltalán orvos, aki ellát, nem kellene még õket fel is jelentgetni. Legközelebb hívjatok mentõt, ha nagyon nagy a baj.
A betegjogi képviselõ is orvos. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Addig vártam a Mária utcában, amíg elmúltak a tüneteim. Hazazavartak ellátás nélkül. Szerencsére találtunk egy nyugdíjas szemészorvosnõt magánpraxissal, aki kapásból eltalálta a megfelelõ gyógyszert. Nem tudom él-e még Dr. Lovas Edit. Kilencven fölött lehet. Amikor utoljára találkoztam vele, egy Fotex üzletben fogadott.

Hogy lehet fitymaszűkületet kapni? És hogy lehet azt megelőzni?

Legjobb válasz: A "szerzett" fitymaszûkületben szenvedõknél a tünetek gyakran iskoláskor kezdetekor jelentkeznek, és a korábban könnyen hátrahúzható fityma hegesedõ beszûkülésérõl van szó. Ezt egy kialakulását tekintve nem ismert bõrbetegség okozza. Tekintettel arra, hogy egyelõre ennek gyógyszeres kezelése nem megoldott, a fityma mûtéti eltávolítása javasolt. A fityma szûkületének fennállása esetén serdülõkorban szintén a mûtéti beavatkozás javasolt. Ennek indokoltságáról urológus szakorvos dönt. Van lehetõség arra, hogy megpróbálkozzanak ezen fiatalok a fityma szteroidos kenõcsös kezelésével, melyet naponta kétszer kell felvinni az érintett területre. Az ezen kezeléssel szerzett eredmények nem túl jók, de meg lehet próbálni. További gyakori oka a másodlagos fitymaszûkület kialakulásának a cukorbetegség és leginkább annak rosszul kezelt esetében. Ilyenkor a mûtét megelõzõen a vércukorszint beállítása elengedhetetlen a jó sebgyógyulás eléréséhez.

A "szerzett" fitymaszûkületben szenvedõknél a tünetek gyakran iskoláskor kezdetekor jelentkeznek, és a korábban könnyen hátrahúzható fityma hegesedõ beszûkülésérõl van szó. Ezt egy kialakulását tekintve nem ismert bõrbetegség okozza. Tekintettel arra, hogy egyelõre ennek gyógyszeres kezelése nem megoldott, a fityma mûtéti eltávolítása javasolt. A fityma szûkületének fennállása esetén serdülõkorban szintén a mûtéti beavatkozás javasolt. Ennek indokoltságáról urológus szakorvos dönt. Van lehetõség arra, hogy megpróbálkozzanak ezen fiatalok a fityma szteroidos kenõcsös kezelésével, melyet naponta kétszer kell felvinni az érintett területre. Az ezen kezeléssel szerzett eredmények nem túl jók, de meg lehet próbálni. További gyakori oka a másodlagos fitymaszûkület kialakulásának a cukorbetegség és leginkább annak rosszul kezelt esetében. Ilyenkor a mûtét megelõzõen a vércukorszint beállítása elengedhetetlen a jó sebgyógyulás eléréséhez.
Gyakori gombás, vagy baktérium fertõzésnek a következménye ként alakul ki. Illetve ingadozó vércukor szint is okozhatja.
meg a kosz is
A kérdező hozzászólása: ok ak azt irjátok h hogy lehet a legkönnyebben fitymaszûkületet kapni
Vegyél egyet! Bemész a fitymaboltba, és kérsz egy szûkületet a méretedre!

Hogy, hogy lehet a GTA San Andreasba az autoknak a csomagtartojat vagy a motorhaztetojet kinyitani? Es azt, hogy lehet az autokat bezarni, hogy csak en tudjam kinyitni.

Legjobb válasz: Csomagtartó, motorháztetõ - nem lehet. Bezárni - single játékban nem lehet, multiban talán igen.

Csomagtartó, motorháztetõ - nem lehet. Bezárni - single játékban nem lehet, multiban talán igen.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen!
Multiban lehet csomagtartót, motorháztetõn nyitni, és zárni is (0.3c óta). Singleben is lehet, de ahoz kell Cleo mod.
Ezeket csak moddal lehet csinálni!
A kérdező hozzászólása: Koszonom mindenkinek a valaszat!

Hogy lehet azt megcsinálni, hogy ha valaki küld egy e-mailt az e-mail címemre, akkor az egy php változóba leírásra kerülne? (amivel lehetne tovább dolgozni)

Legjobb válasz: Van hozzáférésed a mail szerverhez? Ha nincs, akkor esetleg megoldható a dolog úgy, hogy egy php scripttel bizonyos idõközönként lekéred a szerverrõl a leveleket és ezeket így akkor fel tudod dolgozni. Ha hozzáférsz a mail szerverhez, akkor ott az adott szerver gépen lehet egyéb ügyes megoldásokat is alkalmazni. (Ennek most nekem is utána kéne mondjuk olvasnom, de úgy sejtem neked az 1. lehetõség lesz a megfelelõbb.) Az idõszakos lekérdezést (bár ingyenes szervereken nem mindenhol van) cron-al lehet ütemezni mondjuk. Ebben be lehet állítani, hogy 1-5-10 percenként lefuttasson egy adott php scriptet. -> Ezzel akkor ugye felkeresed a mail szervert... stb.

Van hozzáférésed a mail szerverhez? Ha nincs, akkor esetleg megoldható a dolog úgy, hogy egy php scripttel bizonyos idõközönként lekéred a szerverrõl a leveleket és ezeket így akkor fel tudod dolgozni. Ha hozzáférsz a mail szerverhez, akkor ott az adott szerver gépen lehet egyéb ügyes megoldásokat is alkalmazni. (Ennek most nekem is utána kéne mondjuk olvasnom, de úgy sejtem neked az 1. lehetõség lesz a megfelelõbb.) Az idõszakos lekérdezést (bár ingyenes szervereken nem mindenhol van) cron-al lehet ütemezni mondjuk. Ebben be lehet állítani, hogy 1-5-10 percenként lefuttasson egy adott php scriptet. -> Ezzel akkor ugye felkeresed a mail szervert... stb.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt, eddig en is eljutottam, az 1. megoldas a megvalosithato. A tarhelyen cront-t is le tudok futtatni, csak az e-mail szerverhez nem tudok csatlakozni. Ehhez nem tudsz egy schriptet?
Nos, a levelek kezelésére érdemes lenne IMAP protokollt használni. (Ha azt szeretnéd, hogy a levelek a levezõ szerveren is megmaradjanak. A POP3 esetében a levél csak addig marad meg a szerveren, amíg a kliens 1* letölti. Mondjuk neked lehet ez is elég.) Ennél "bõvebben" nem tudok nyilatkozni errõl: http://php.net/manual/en/book.imap.php Esetleg pár gyors google találat: http://www.tuxradar.com/practicalphp/15/6/3 http://php.net/manual/en/function.imap-body.php (De mint látod a php.net-en is van példakód!)

Hogyan lehet azt feldolgozni, hogy ha valakinek nem kellesz?

A barátaim mindig is óva intettek ett?l a pasitól. Õk jobban tudták, mint én, hogy nem nekem való, és csak kihasznál. Végül ? maga is bevallotta, hogy csak a szex miatt volt velem, és soha nem szeretett igazán. Én hülye meg szeretem még mindig. Félek a szakítástól, félek attól, hogy magamra maradok. A magány a legfélelmetesebb dolgok egyike. Nappal még valahogy lekötöm magam, de este mindig elfog az a szorongató érzés a gyomromban, amit?l nem tudok aludni. Pedig szakítani kell, az már világos. A barátn?im már mind férjhez mentek, én pedig még élném az életem, de nem egyedül. Jelen helyzetben se barátaim, se egy rendes párkapcsolatom nincs. Még egy rossz dolog, hogy szép kis hazugságok fognak majd rólam keringeni. Pedig én az az igazi "jókislány" vagyok. Az én szemszögemre senki sem lesz kíváncsi, pedig úgy kerek a történet. Hibázni hibáztam, beismerem. De egy n?, aki érzi, hogy nem szeretik, az persze, hogy gyanakvó lesz, és választ akar a kérdéseire. Én meg is kaptam. Úgy az arcomba vágta a választ, hogy csak úgy forogtam t?le. Mindent megtettem, amit csak tehettem. Mindenben igyekeztem a kedvében járni.. mindenben, de ? még arra se méltatott, hogy értékeljen. A bók, a romantika vagy gyengédség .. azt már azt se tudom mi az. Megtört lettem, de még mindig szeretem. Hogy lehet összerakni az életem romjait? Helyes az, hogy 26 éves létemre szeretnék élni, egy normális párkapcsolatot, és barátokat, akikkel eljárhatok bulizni? Ha megtalálnám az igazit, akkor szeretnék természetesen férjhez menni, és gyereket is. De hol van ez még, amikor sehol sem vagyok.

Legjobb válasz: meg tudlak érteni, én is olyan típus vagyok, aki nagyon ragaszkodik a párjához, egyszer az én barátom is eljátszotta velem, hogy már nem szeret... akkor úgy éreztem, egy világ dõlt össze bennem, de szerencsére újra találkozni kezdtünk, és minden a régi lett... de sajnos a te esetedben a fiú soha nem is szeretett, és szerintem már nem is fog. tudom, jelenleg úgy érzed, hogy már nincs is helyed a világban, nincs értelme élned, de gondolj bele abba, hogy van, akinek 1000x rosszabb élete van. van, aki az utcán én, és nem is garantált, hogy minden napra jut étel a gyomrába. tudom, így leírva nem lehet igazán átérezni, milyen rossz lehet azoknak az embereknek, akik ilyen körülmények között élnek, mert az átlagembernek természetesnek tûnik, hogy jól él, és csak az tudja, milyen rossz körülmények között élni, aki tényleg abban él. örülj, hogy van hol álomra hajtanod a fejed, van étel az asztalodon, nem vagy halálos beteg... túl rövid az élet, hogy folyton bánkódjunk és az után vágyakozzunk, ami sosem lehet a miénk. inkább annak kell örülni, ami van.

Hagytad magad kihasználni, ebbõl nem lehet mást, csak tanulni! Sokan egyszerûen nem hajlandók észrevenni a jeleket, pedig ha már az elejétõl kezdve ilyen volt, akkor felébredhettél volna... Persze sejtem, te az a támaszkodó típus vagy, aki ráakaszkodik egy gazdatestre, mint egy pióca... mert tõle kapod meg amire vágysz éppen - legyen az szex, érzelem, szociális biztonságérzet ("van valakim" érzés). Aztán persze a másik félen múlik, hogy ezt a függést hogyan kezeli. A te esetedben a pali szépen kihasználta, szexuális eszköz voltál a számára. De végsõ soron te hagytad, hogy ez történjen. Most egyet tehetsz: el kell fogadnod, hogy te csak függöttél tõle, nem szeretted, csak az önös érdekeid kielégítése miatt voltál vele. Ha nem így lett volna, már otthagytad volna az elsõ árulkodó jelnél...
meg tudlak érteni, én is olyan típus vagyok, aki nagyon ragaszkodik a párjához, egyszer az én barátom is eljátszotta velem, hogy már nem szeret... akkor úgy éreztem, egy világ dõlt össze bennem, de szerencsére újra találkozni kezdtünk, és minden a régi lett... de sajnos a te esetedben a fiú soha nem is szeretett, és szerintem már nem is fog. tudom, jelenleg úgy érzed, hogy már nincs is helyed a világban, nincs értelme élned, de gondolj bele abba, hogy van, akinek 1000x rosszabb élete van. van, aki az utcán én, és nem is garantált, hogy minden napra jut étel a gyomrába. tudom, így leírva nem lehet igazán átérezni, milyen rossz lehet azoknak az embereknek, akik ilyen körülmények között élnek, mert az átlagembernek természetesnek tûnik, hogy jól él, és csak az tudja, milyen rossz körülmények között élni, aki tényleg abban él. örülj, hogy van hol álomra hajtanod a fejed, van étel az asztalodon, nem vagy halálos beteg... túl rövid az élet, hogy folyton bánkódjunk és az után vágyakozzunk, ami sosem lehet a miénk. inkább annak kell örülni, ami van.
Tudom mit érzel :) ) nekem pár hete az forog a fejembe, hogy ott feküdt mellettem az a pasi akit én szeretek... de õt csak a külsõm fogta meg és más ember kell neki... ott feküdt összebujva aludtunk el majd amikor felébredtem azt láttam, hogy háttal van... rossz érzés volt... Nem tudom mit lehet tenni, hogy felejts :SS nekem szerencsére jókor jött egy utazás :) ) pár nap és megyek nyaralni :) majd ott elfelejtem, remélem...
Szia, átérzem hogy mit történik most veled. Ha gondolod írj privátban és beszélgethetünk.
figyu én nem vagyok az hegyibeszélõ típus, aki leír itt most 20-30 sort aztán gyökeresen megváltoztatom ez életed, és megszüntetem minden gondod annyira a lelkedre hassak, de ha haver kell nyugodtan írj privátot, én is egyedül vagyok.
A kérdező hozzászólása: hentes szakmával elég szépen fel lehet dolgozni. Ha nem lennék ennyire letört, akkor valószínûleg lazán venném, és jót röhögnék a válaszodon, de sajnos most nem megy.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 03:07 Hidd el, már azzal is, hogy írtál nekem, sokat segítettél. Nagyon jól esett. Köszönöm!
Én is átérzem ami most történik veled! Én is olyan ember vagyok aki iszonyatosan tud szeretni és ragaszkodni, sajnos nem tudom, hogy mit kéne most tenned mert ilyen helyzetben azt hiszem én nem tudnék cselekedni! Nekem 2 éve van egy barátom és eleinte õ is ilyen volt egész kapcsolat a szexre ment de én nagyon szerelmes voltam belé nem tudom megmondani miért! Annyi árulkodó gyanús jel volt hogy õ össze fog törni mégis vele maradtam , mert tudtam hogy nekem õ kell! Rengetegszer darabokra szaggatta a szívem, de bíztam , hogy õ is fog egyszer szeretni. És képzeld el, annyira szerelmes most belém, mint én belé! Annyira szeret és ezt mindennap a tudtomra adja, velem akar élni örökre! És nem azt mondom, hogy maradj ezzel a sráccal , de lehet van még nektek jövõtök :) én is ezzel a barátommal elõször szakítottunk és pár hónap múlva megint neki vágtunk és azóta együtt vagyunk. De bele gondolva nem éri meg szenvedni! Úgy tünik tudom, mintha magam ellen beszélnék de így van ha látod legapróbb jelét is hogy megbánt hagyd el! Magam sem tudom, hogy bírtam ki , csak a mérhetetlen vak szerelem miatt tartunk ott ahol most:)
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 04:48 Köszönöm, ezt nagyon szépen leírtad. Igazad van, és én is erre szoktam gondolni, és hálát adni, hogy sokkal szerencsésebb helyzetben vagyok, mint akiket leírtál. Csak tudod, most szomorú és kétségbeesett vagyok. Jól esik ezért egy kis biztató szó, egy kis kedvesség, egy ölelés, stb., fõleg, hogy kivagyok rá éhezve. Jelenleg próbálom összerakosgatni az életem széttört kis darabjait, de még nagyon friss a seb és mély a seb. Úgy érzem, hogy nõként kudarcot vallottam, és az érzés, hogy nem kellek annak, akit tiszta szívbõl szeretek még szinte felfoghatatlan és brutálisan kegyetlen érzés. Mintha vele együtt már senkinek nem kellenék.. vagy lehet már nekem nem kell más. Azt hiszem mindkettõ. Sérült az önbizalmam, a büszkeségem, a nõi mivoltom, és nem utolsó sorban a szívem. Hidd el, én igyekszem, de úgy érzem beleroppanok a fájdalomba. Keresem a kiutat, de mégsem érzem magam jobban.
A kérdező hozzászólása: Smartguy86, piócának aligha tudnám magamat nevezni. Hiszed vagy sem, de nem akaszkodtam rá. Sosem voltam az a házsártos típus, lehet ez is a bajom. Tisztában vagyok vele, hogy a férfiaknak is meg kell adni a maguk függetlenségét. Egymás mellett kell élni, és nem egymásra csimpaszkodva. Én így gondolom... Nem vagyok egy világrondája sem, hiszen más pasik is érdeklõdtek/nek utána. Csupán szerelmes lettem, és féltem elhagyni. Amikor szakítani akartam, akkor mindig édesen visszahízelegte magát, és amit egy külsõ szemlélõdõ azonnal észrevesz, azt egy szerelmes nõ inkább eltûri (hiszen tudtam én is). Sosem akartam azért együtt lenni egy pasival, hogy elmondhassam, hogy legyen valakim. Szerelmre vágytam, és belé is szerettem. Ha szerelmesnek lenni egyet jelent piócának lenni, akkor legyen igazad.

27hetes vagyok. Hogy lehet az hogy nekem 19hetesen csináltak utoljára uh-ot és csak 30hetesen kell legközelebb mennem? Ez normális? Mert itt olvasom hogy ki ekkor ki akkor volt. Nem lehet baja a manónak ettöl?

Legjobb válasz: Szia!Kötelezõ UH-ot 4 alkalommal csinálnak,nálad 2 már megtörtént.A következõ a 30.-32. hét között lesz,aztán a terhesség vége felé a 35.-36. héten. Az más,ha valaki külön kérésre megbeszéli az orvosával,hogy pluszban mehessen,de a te esetedben eddig megcsinálták az elõírt,kötelezõ vizsgálatokat. Ettõl nem lehet baja a kicsidnek,sõt legalább nyugiban lesz,nem zaklatják a kütyükkel :) szegénykét. Egyébként kórházanként eltérõ lehet a kijelölt idõpont,én sem napra pontosan voltam UH-n....volt,hogy késõbb,de volt amikor elõbb sikeredett.

Szia!Kötelezõ UH-ot 4 alkalommal csinálnak, nálad 2 már megtörtént.A következõ a 30.-32. hét között lesz, aztán a terhesség vége felé a 35.-36. héten. Az más, ha valaki külön kérésre megbeszéli az orvosával, hogy pluszban mehessen, de a te esetedben eddig megcsinálták az elõírt, kötelezõ vizsgálatokat. Ettõl nem lehet baja a kicsidnek, sõt legalább nyugiban lesz, nem zaklatják a kütyükkel :) szegénykét. Egyébként kórházanként eltérõ lehet a kijelölt idõpont, én sem napra pontosan voltam UH-n....volt, hogy késõbb, de volt amikor elõbb sikeredett.
A hivatalos terhesgondozási protokoll szerint ennyi a kötelezõ ultrahang vizsgálat. Nyilván van aki ennél több vizsgálaton vesz részt, ennek több oka lehet: 1. valamilyen orvosi ok miatt szükséges sûrûbben vizsgálni a babát. 2. Fizetõs ultrahang vizsgálatra megy 3. maszek orvoshoz jár, ahol általában minden megjelenéskor van ultrahang vizsgálat is. Az igaz, hogy az ultrahangnak nincs kimutatható magzat károsító hatása, de az is, hogy ha orvosilag nem indokolt nem feltétlen muszáj túl sûrûn így is vizsgálni a babát.
A kérdező hozzászólása: Akkor jó:) Megnyugodtam:) Köszönöm a gyors válaszokat nektek:) Csak aggodtam hogy akkor kell csak mennem:) De igy már tudom:) Köszönöm még1x a gyors megnyugtatást:)
Így van ahogy leírták. Ezen felül csak extra esetben csinálnak + uh-t illetve ha magándokihoz jársz. Mi 27 hetesen elmentünk egy 4D-s uh-ra, majd a következõ uh a kötelezõ volt 31 hetesen. Boldog babavárást kívánok! 33 hetes km

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!