Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet az utcán (146 db)

Miért van az, hogy a kislányommal nem lehet az utcán haladni semmilyen formában?

Épp egy éve jár már, decemberben lesz 2 éves. A kezdetekt?l fogva nem lehet vele haladni....amíg nemkell eljutni sehova, addig jó, lépcs?zik, stb. De ha menni kéne, akkor nem, max. 10 méter, aztán vetetné fel magát. Ha kismotorral megyünk, akkor sem jobb a helyzet, max. 50 méter, aztán nekem kéne vinni ?t is meg a motort is. Amúgy azért is furállom, mert nagyon mozgékony, nem lusta. Van más is így? Mikor fog ez változni? Egyel?re vagy biciklivel megyünk mindenhova, vagy ha nagyon hideg lesz már, babakocsival,. de azt meg utálja....

Legjobb válasz: Lehet hogy nem érzi magát biztonságban az utcán. Nem tudom mennyit sétáltok, de szerintem érdemes lenne minnél többször és leginkább játszótérre vagy a szabadba, ahol lefoglalja a játék és szaladgálhat. elõbb-utóbb megszokja úgyis. de lehet hogy nincs igazam ez csak egy ötlet volt de egy próbát megér szerintem

Lehet hogy nem érzi magát biztonságban az utcán. Nem tudom mennyit sétáltok, de szerintem érdemes lenne minnél többször és leginkább játszótérre vagy a szabadba, ahol lefoglalja a játék és szaladgálhat. elõbb-utóbb megszokja úgyis. de lehet hogy nincs igazam ez csak egy ötlet volt de egy próbát megér szerintem
Szia! Nekem 20 hónapos a kislányom és ugyanez megy mint nálatok. Viszont nem gondolom hogy nem érzi magát biztonságban, szerintem csak rájött hogy ha anya cipel az jobb, nem számít hogy a nyuszimotor a másik oldalamon lifeg :) ) Van annyi eszük hogy van ki cipelje a popójukat, szerintem errõl van szó. Legalábbis nálunk. EGyébként mi is bicajjal megyünk minden hova, lényegesen gyorsabb mint a babakocsi, télen meg autó lesz a soron, csak abban a csúnya havas idõben nem merek majd vezetni, na akkor nem tudom mi lesz :)
A kérdező hozzászólása: nagyon sokat vagyunk kinn, kb. amikor csak lehet. ui mint írtam mozgékyon, és itthon csak rövid ideig találja fel magát. soakt vagyunk a játszón is. de én is mintha azt látnám rajta, hogy nem érzi magát biztonságban, de nem tudom miért. nem volt neki smemi olyan élménye tudtommal. az mondjuk igaz, hogy másban is elég érzékeny, nehezen megszokós fajta. de már egy éve megy ez.
Egyszerûen nem buta, tudja, hogy 2 perc hiszti után anya megoldja, hogy ne kelljen gyalogolni. 21 hós ikreim szépen sétálnak. Van, hogy valamelyik elfárad, de hiába fetreng a földön, nem tudom felvenni, mivel kezem tele, meg ott a tesó is, igy szépen tovább sétálok, néha kedvesen hivom. Mikor nagyon eltávolodunk, akkor üvöltve jön utánunk. Lehet, hogy van, aki ezzel nem ért egyet, de nem tudom máshogy megoldani a szitut. Ma az egyik végig üvöltött, nem akart gyalogolni, rángatta a ruhámat, hogy vegyem fel. Elsétáltunk-bevártuk-elsétáltunk... üvöltött végig, majd min. 10 perc után rájött, hogy ebben semmi bulis nincs, mert senki se hatódik meg a produkciótól és hüppögve megfogta a kezemet és jött. Mire hazaértünk, már semmi baja se volt, csacsogott.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. nem szoktam cipelni. párszor jópárszor próbáltuk az elmúlt 1 év alatt hogy gyalog vagy motorral....kudarcba fulladt majdnem az összes kísérlet. egy-egy ilyen alkalom után mindig mondtam neki, hogy mivel én nem cipelem, õ meg nem jön, marad a babakocsi (késõbb a bicikli). szóval nem volt olyan, hogy sokszor hiszti miatt cipeltem, és megszokta volna. ... kíváncsi vagyok mikorra múlik el? tervezünk kistesót jövõre, akkor már biciklizni se fogok tudni egy idõ után. ha meg megszületik....vbár az még odébb van.
Az én kisfiam is ilyesmi illetve nem vetette fel magát, de minden lépésnél volt valami irtó érdekes kavics, falevél, bogár stb.. Most 6 éves, és még mindig nem a legjobb sétálásból, (erõs pedig és imád futni játszózni )de már csak azért mert lemarad, de jön azért. Mikor kisebb volt az segített, ha mondtam a mondókát. Lassan jár a csigabiga .... aztán gyorsan jár a csigabiga....és mi is lassan ill. gyorsan mentünk. Vagy nézzetek ki valamit, és addig most lassan megyünk így ni, most futunk, most sietve ilyesmik.

Hogy lehet az hogy sürgösségi ellátáson a Mária utcában egy óra várakozás után sem kapott a kedves párom ellátást a szemészeten, pedik az orvosnak felszolt a portás mert se nővér se orvos . Na ilyenkor az adófizetők érdekképviselete kicsoda?

Legjobb válasz: Úgy lehet, hogy ott mindig millió a várakozó beteg (többnyire sürgõsségi szintén) és kevés az orvos... Ahhoz képest még egész jól haladnak a betegekkel, 2 óra alatt sorra lehet kerülni. Érdekképviselet? Lehet örülni, hogy van még itthon egyáltalán orvos, aki ellát, nem kellene még õket fel is jelentgetni. Legközelebb hívjatok mentõt, ha nagyon nagy a baj.

Úgy lehet, hogy ott mindig millió a várakozó beteg (többnyire sürgõsségi szintén) és kevés az orvos... Ahhoz képest még egész jól haladnak a betegekkel, 2 óra alatt sorra lehet kerülni. Érdekképviselet? Lehet örülni, hogy van még itthon egyáltalán orvos, aki ellát, nem kellene még õket fel is jelentgetni. Legközelebb hívjatok mentõt, ha nagyon nagy a baj.
A betegjogi képviselõ is orvos. Holló a hollónak nem vájja ki a szemét. Addig vártam a Mária utcában, amíg elmúltak a tüneteim. Hazazavartak ellátás nélkül. Szerencsére találtunk egy nyugdíjas szemészorvosnõt magánpraxissal, aki kapásból eltalálta a megfelelõ gyógyszert. Nem tudom él-e még Dr. Lovas Edit. Kilencven fölött lehet. Amikor utoljára találkoztam vele, egy Fotex üzletben fogadott.

Hogy lehet azt megcsinálni házilag programmal, hogy ha én megyek pl az utcán, akkor betegyem magamat pl egy erdőbe? Hogy ott megyek meg stb. Meg állatokat bele generálni? Nem kérek alázásokat, kritikákat, csak válaszokat. Köszönöm.

Legjobb válasz: "betegyem magamat egy erdõbe" - Teleport? Házilag tuti nem fog menni. "állatokat bele generálni" - Bele mibe? De gondolom virtuális valóságra gondolsz, vagy az augmented reality-re. Elsõ lépés: szerkessz magadnak egy olyan szemüveget, amiben monitor van. Ha ez megvan, lehet folytatni.

"betegyem magamat egy erdõbe" - Teleport? Házilag tuti nem fog menni. "állatokat bele generálni" - Bele mibe? De gondolom virtuális valóságra gondolsz, vagy az augmented reality-re. Elsõ lépés: szerkessz magadnak egy olyan szemüveget, amiben monitor van. Ha ez megvan, lehet folytatni.
A kérdező hozzászólása: én 3d bluebox technikara gondoltam hogy tudok futne az, erdõben stb... gondolom érted ezt hogy lehet.
A kérdező hozzászólása: akkor ehhez vmi vaszon kell?
*mármint pl. a Mátrix werkfilmjét
Nem a bluebox/greenblox egy technika. Kék/zöld (lényeg, hogy semleges színû) háttér elõtt veszik fel a jeleneteket, és aztán a szín helyére be tudnak tenni bármit. Nézz werkfilmeket, pl. Mátrix.
A kérdező hozzászólása: ez a bluebox egy program?
Jah, hogy videót akarsz felvenni, amin látszol. Jó, hogy leírod egy nap után. :D Erdõbe úgy teszed magad, hogy bluebox-ban rohangálsz és egy videószerkesztõvel a kék hátteret lecseréled erdõre. Persze az erdõt is fel kell venni. Modelleket is biztos be lehet tenni. A Sony meg az Adobe csúcs videószerkesztõi biztos tartalmaznak hasznos funkciókat ezekhez. De ezek (is) kívül esnek az én ismereteimen.
A kérdező hozzászólása: De én telljesen másra gondoltam. Amúgy modellezni modelleztem már. Gondoltam hogy youtubera akarok videókat feltenni. Hogy erdõbe vok, meg stb. De ezt valami programmal akarom megcsinálni. Meg hogy a videóba tudjak mozgó figurákat csinálni stb... Ezeket mivel lehetne megcsinálni.
Az Oculus Rift például $300, ha jól látom. http://www.oculusvr.com/ De nehogy megvedd, amíg soha életedben nem programoztál és nem modelleztél.
A kérdező hozzászólása: az a szemüveg mennyibe kerül?
Beállsz az adott színû háttér mögé majd sony vegassal leveszed a színt és beraksz a helyére egy erdõt.Ha más állatokat szeretnél berakni animálj le egy állatot úgy hogy az animációban áll valami zöld elött és ugyanaz a technika.

Hogy lehet elérni, hogy kössék be az utcánkba a UPC-t, hogy legyen internet? Az a gond, hogy csak az utca végén elérhető, az elején nem. Ez nem kartell gyanús? Nem lehe, hogy felosztották a területet egymás között a szolgáltatók?

Legjobb válasz: Hát jobb ötlet híjján az utcátokban szedjetek össze minél több embert, és írjatok egy szándéknyilatkozatot, hogyha bekötik a kábelt, akkor ti rácsatlakoztok, és aztán azt adjátok oda a upc-nek.

Hát jobb ötlet híjján az utcátokban szedjetek össze minél több embert, és írjatok egy szándéknyilatkozatot, hogyha bekötik a kábelt, akkor ti rácsatlakoztok, és aztán azt adjátok oda a upc-nek.

Most akkor mi van ezzel, hogy 18 év alatt 20. 00 után nem lehet az utcán lenni szülői felügyelet nélkül?

sokféle helyen olvastam sokfélét, nem tudja valaki, hogy most akkor mi van pontosan? :O ha van valami link akkor létszíves rakjátok be. köszönöm

Legjobb válasz: Hol lehet jelentkezni, ahol jutalékot fizetnek ennek a kérdésnek a félóránkénti ismételt kiírásáért?

Hol lehet jelentkezni, ahol jutalékot fizetnek ennek a kérdésnek a félóránkénti ismételt kiírásáért?

Azért fel lehet jelenteni valakit aki olyanokat ír hogy elkap az utcán meg hogy ne akarjak a buszmegállótól hazafele sétálni? Folyamatosan fenyeget, és még a (lány) testvéremet is.

Legjobb válasz: A rendõrség sajnos semmit nem tudott tenni, nálam, egy hasonló esetben. Apu megbízott egy õrzõ védõ céget, aki három alkalommal elkísért és "elbeszélgetett" a pácienssel. Megszûnt a molesztálás. Igaz 80000 Forintba került.

A rendõrség sajnos semmit nem tudott tenni, nálam, egy hasonló esetben. Apu megbízott egy õrzõ védõ céget, aki három alkalommal elkísért és "elbeszélgetett" a pácienssel. Megszûnt a molesztálás. Igaz 80000 Forintba került.
Melyik törvény áll melyik kisebbség mellett? Hol írta bárki, hogy kisebbségrõl van szó ebben az esetben?
Ha bármilyen módon tudod bizonyítani, hogy ezt írta, akkor fel lehet jelenteni zaklatásért. Beballagsz a rendõrségre, megteszed a feljelentést, ott pedig valószínûleg elmondják, hogy amíg nem folyik vér, addig õk bizony nem sokat fognak tenni. Ha nem, akkor majd késõbb jössz rá: 30 nap múlva kapsz egy határozatot, hogy a nyomozást bûncselekmény hiányában vagy bármi más miatt lezárták. Nyomozni viszont nem fognak, apróságokkal nem foglalkoznak.
Sajnos a törvény a kisebbség mellett áll, semmit nem tudsz tenni.
Ez a zaklatás esete, az is, hogy irogat, meg az is, hogy fenyeget. Tégy feljelentést.
Inkább undorító, mint sem perverz...
Te állat!
A kérdező hozzászólása: ez van:)
szereted a büdöset? :)
A kérdező hozzászólása: aha:)
azt jelenti hogy nem vagy homár gratulálok:D
Én is azt szeretem, ha büdös a [email protected] egy kicsit. :D
A kérdező hozzászólása: ugye?picit izgatobb:)
Õszinte lezsek kérdezõ, én is fantáziálok ilyeneken. Szép nõnek milyen illata lehet laul. Olyankor elmegyek mellettük és egy nagy lélegzetet veszek, hogy legalább az izzadságukat vagy a parfüm illatát érezzem. Amúgy én hiszek abbanm hogy nem minden nõ szaga jön be egy férfinak, viszont akié bejön, avval boldog leszel.

Hány éves kortól lehet hordani irhakabátot anélkül, hogy körberöhögjenek az utcán?

Kaptam egy nagyon régi, de jó állapotban lév? irhakabátot, ami lábszárközépig ér, még ismer?söm nagymamájáé volt. Karcsúsított, n?i fazonú. Nem az a hagyományos barna, hanem ilyesmi:

Legjobb válasz: Hány éves vagy? Régen egyébként nagy divat volt, kb. 10 éve mindenki ilyenben járt, fõleg a tizenévesek. Szerintem bármilyen korban felveheted, ha csinos, nõies, semmi félnivalód nincs, hogy kiröhögjenek. legalábbis sokkal szebb megjelenésû ez, mint egy pufidzseki pl.

Hány éves vagy? Régen egyébként nagy divat volt, kb. 10 éve mindenki ilyenben járt, fõleg a tizenévesek. Szerintem bármilyen korban felveheted, ha csinos, nõies, semmi félnivalód nincs, hogy kiröhögjenek. legalábbis sokkal szebb megjelenésû ez, mint egy pufidzseki pl.
Simán felveheted, ha nõies, csak öltözködj hozzá.
szerintem ez kortól független ha tudsz hozzá öltözködni :D
A kabát tök jó, ráadásul nem fogsz fázni.Az irha mindig divat volt és lesz :-)
Biztos nem röhögnélek ki, mert mindenki azt hord ami neki tetszik, de én nem venném fel, nekem egyáltalán nem tetszik az ilyen.
A kérdező hozzászólása: 17 vagyok.

Hogy lehet az, hogy elküldök egy csomagot Bp-re, egy olyan utcába, amiből egy van egész Bp-en, és visszajön, mert rossz volt az irányítószám?

Miért ilyen lusták, hogy megnézzék, vajon hova megy ez a [email protected] levél? Most adhatom fel újra! Utca és házszám is volt rajta. Nagyon dühös vagyok!!!

Legjobb válasz: irányítószám meghatározza a kerületet, nem fogják neked ott nézegetni ...

irányítószám meghatározza a kerületet, nem fogják neked ott nézegetni ...
nekünk 4271 mikepércs lenne, de 4071 van a t-mobilnál a zadatbázisba, és elküldik a világ másik végére, majd visza mikepércsre. Ennyit a településrõl. Mindig irányítószámra mennek. 1. voltam.
A cimet gépekkel szortirozzák elöször az irányitószám szerint. Egy gép viszont nem fog utána nézni, hogy mi lehet még rajta a csomagoláson. Sokkal egyszerübb mindjárt pontosan megcimezni és akkor nincs ilyen gond.
ja, standard csomagot a gép szortírozza...neked meg nem ingyen adják vissza a csomagot
persze, majd egy embert arra alkalmaznak, hogy kitalálja, hogy a kedves GYP-s feladó mégis mire gondolhatott amikor megpróbált megbírkózni egy olyan bonyolult feladttal, mint egy levél megcímzése.Örülj neki, hogy ahelyett hogy kdobták volna a kukába vagy elkezdték volna küldözgetni a kerületek között, visszaküldték neked, hogy hátha második alkalommal sikerülni fog a címzés.
Hát ha nem tudod felfogni, hogy egy GÉP szortiroz, és az nem néz utcanevet, CSAK iányitószámot, akkor tényleg gond van az intelligenciáddal...
A kérdező hozzászólása: Az intelligenciámmal nincs gond, de talán a tieddel.... Utolsónak: Írtam rá irányítószámot, csak rosszat. Ha nem lett volna meg az i.sz, akkor megnéztem volna a neten....
Talán Te is megnézheted az irányitószámot a neten, ehhez nem kell felsõoktatásban végezni :) Nem is tudom, hogy jut eszedbe irányitószám nélkül feladni.
A kérdező hozzászólása: 17:41-es Valóban nem nehéz megbírkózni egy címzéssel, csak naponta többet címzek és mindet ismeretlen embernek. Gondolom ezzel az intelligenciaszintemre szerettél volna utalni. Képzeld el, nem ragadtam le a 8 általánosnál, sõt még a középiskolánál sem!!! Nem hinném, hogy akkora megerõltetés lett volna, ha egyszerûen megnézik az utcanevet.Dühítõ.
A kérdező hozzászólása: Akkor azt magyarázzátok meg, hogy ha nincs irányítószám a levélen, akkor hogyhogy mégis megkapom?
A kérdező hozzászólása: Inkább kikeresik az én irányítószámomat, nyomnak rá egy cimkét és visszaküldik ingyen igaz? Ez a legegyszerûbb. Amennyi erõvel kikeresték az én irányítószámomat, úgy a címzettét is megnézhették volna!!
A nagyon okos válaszolónak üzenném, hogy bár nem ragadtunk le a kedves kérdezõvel a 8. osztálynál, mégsem a mi hibánk, hogy a neten nem a jó irányítószám volt megadva. (Mert a keves vevõ ugye mindent leír, csak az irányítószámot nem, és én keresgessem a neten, aztán benyögi, hogy nem is ez az õ irányítószáma)
Az élet büdös Imádom! :)
A kérdező hozzászólása: 1000hála Ez gyorsan ment. Köszi köszi köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!