Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet az emberi butasagot (2 db)

Hogy lehet elviselni az emberi butasagot es igenytelenseget?

Legjobb válasz: A "nem tokeletes" es a buta valamint az igenytelen kozt nagyon nagy kulonbseg van.

A kérdező hozzászólása: A "nem tokeletes" es a buta valamint az igenytelen kozt nagyon nagy kulonbseg van.
a kulcs az, hogy tisztázd magadban mi az ami fontos, elegendhetetlen része az életednek és mi nem. Ha ez sikerül, akkor egy csomó dolog, ami eddgi megõrjített, most fel sem fog tünni. Mert nem lényeges.
Sok-sok türelemmel :) ) Az utóbbi pedig jobb híján szánalommal. Mindkettõt sajnálattal.
Miért kéne elviselned? Vedd körül magad értelmes és igényes emberekkel, és velük törõdj.
Ugy hogy egy picit elkel gondolkodni azon hogy mi sem vagyunk tokeletesek!
meg kell tanulni az embereket másképp látni, nem abbol a szögböl ahogy beléd nevelték, vagy amiböl látod. szóval lehet egy kínai koszos a te szemszögedben de neki az a normális, lehet egy afrikai törzs tagja írástudatlan de ott minek nekik. szerintem utazz egy kicsit a világban és már is másképp látod majd az embereket. megtanulod öket elfogadni, esetleg bele érezni hogy ök hogy élnek. ragaszkodsz egy emberi képhez. azt szeretnéd hogy az az utmunkás aki utánnad füttyent félig részegen és köpegyet utánna az megfelelö módon viselkedjen. pedig nem, ha nem akarsz ne érintkezz vele. ö ebben a kis világában érzi jól magát, innen szinte képtelen kilépni, ezért nyugdijba is minimálbérböl fog menni.
és hogyan lehet elviselni a másokon való ítélkezést és lekezelést??
Kerdesedre valaszolva: nehezen! Amennyiben inteligens es igenyes vagy es a kerdesed a jovendo parodrol szol, akkor menekulj! Egy bizonyos ideig amig szerelmes vagy talan elviseled, majd pokolla teszi az eletedet es kesobb mar minden zavarni fog rajta. Ha ez egy kapcsolatrol szol, jobb elobb kilepni mint kesobb!
Egyetértek, tényleg nehezen lehet elviselni. Nem is "kell" feltétlenül elviselni :) Ha valaki igénytelen, akkor afelett nem ítélkezni szoktunk, mert szerintem mondjuk megfürdeni nem olyan nagy kunszt, hiszen azt mindenki magának dönti el, ez nem olyan mint a származás vagy a vallás. A butaság pedig olyan dolog, amit vagy tudsz tolerálni, vagy nem.

Egy ezotéria- és koroszkópörültnek mivel lehet bizonyítani, hogy ez butaság? Hogy ne ez alapján ítélje meg az embereket?

Egy lányról van szó, mindenkinek a jellemét "kitalálja" a horoszkópja és az eszcendense alapján. Meg jóslás, ilyesmik. Már nagyon idegesít, de észérvekkel nem lehet meggyőzni. Mit lehet tenni ilyenkor, hogy észhez térjen?

Legjobb válasz: *horoszkóp Bocsánat :)

A kérdező hozzászólása: *horoszkóp Bocsánat :)
Az attól függ. Igazi "megszállottat" nem tudsz meggyõzni. Szerintem, ha "csak" idegesít (úgy értem, nem akar mindenáron téged is belevinni), akkor fogadd el. Ha komolyan gondolja, úgyis tehetetlen vagy, ha meg csak hóbortból csinálja, elõbb-utóbb megunja magától is. Nekem is van jópár ismerõsöm, akik ilyennel foglalkoznak (az egyikük reikizik), de amíg nem tukmálják rám, miért kéne lebeszélni õket arról, hogy azt csinálják, amihez kedvük van? Ha téged is be akár vonni, de téged egyáltalán nem érdekel, mondd meg neki, persze finoman, nem kell megbántani...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!