Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet az első heteket (50 db)

1 hete lefeküdtem a barátommal ez volt az első egymás után 3 nap 3x, védekeztünk és baj sem volt megnéztük utána a gumit de azota nem jött meg. Hatással lehet az első arra hogy már 1 hete késik? Fontos!

Legjobb válasz: A barátnõmnek is ez volt de neki csak 3-4 napot késett. A biztonság kedvéért vegyél egy tesztet de ne idegeskedj mert ha a gumi rendben volt meg minden akkor tényleg szinte semmi esély a terhességre.

A barátnõmnek is ez volt de neki csak 3-4 napot késett. A biztonság kedvéért vegyél egy tesztet de ne idegeskedj mert ha a gumi rendben volt meg minden akkor tényleg szinte semmi esély a terhességre.
Szia! Igen, a szexuális élet megjelenése befolyással lehet a késõbbi menstruációkra.
így van, ne ijedj meg! a szexuális élet és a menstruáció összefüggésben vannak egymással.
Nekem is késett az elsõ szexuális együttlét után a menstruációm.És ha sokat stresszelsz akkor azért is fog késni.Próbálj meg pár darab felülést csinálni esetleg igyál egy kis vörös bort és nyugodj meg.:)
Én is csak csatlakozni tudok az elõzõekhez. Ne aggódj! Nekem is ugyanez volt :)
Ha alaposan letisztítod, igen. Nem te vagy az elsõ, akinek kiesik, még szerencse, hogy megtaláltad.
Nekem is van lencsém és már számtalanszor kiesett...nem mindig szoktam újra használni, mert az egy dolog hogy letisztitod de bacik lehetnek rajta amitõl begyulladhat a szemed!Ha égõ vagy szúró fájdalmat érzel amikor beteszed cseréld ki!

Hogy éltétek meg az összeköltözést a pároddal? Milyenek voltak az első hetek? Vízválasztó lehet-e egy kapcsolatban az összebútorozás?

Els?sorban huszon éveiben járó fiatalok !tapasztalatait! várom.

Legjobb válasz: Mi úgy költöztünk össze, hogy egy ideig megtartottam a másik albérletet is, hogy ne legyen bennünk a stressz, hogy nincs hova visszamenni. Amikor már összeszoktunk, akkor mondtuk fel a másik lakást, és így nem volt rossz. Ezt azért akartam így mert a legjobb barátom a menyasszonyával való összeköltözés után jött rá, hogy egymás apró hülyeségeit nem bírják elviselni, és két hónap múlva szakítottak. Fura volt, hogy fel kellett forgatni a lakást, bútorokat átrendezni, hogy elférjünk, mindkettõnk ruháinak és egyéb dolgainak meglegyen a helye. Ez még utána hetekig változtatgattuk. A párom az összeköltözés után nyugodott meg, hogy már biztos nem megyek vissza a régi barátnõmhöz.

Persze, hogy vízválasztó lehet, mert ha két ember nem tud együtt élni (ritka, de van ilyen), nincs tovább értelme a kapcsolatnak. Mi 1, 5 éve költöztünk össze az esküvõnk környékén (lehet lepontozni). Különösebb gond nem volt, mert elõtte már 4 éve ismertük egymást, és minden nap taliztunk :) Persze apróbb hülyeségei mindenkinek vannak, de összességében szuper minden!! 25/L
Mi úgy költöztünk össze, hogy egy ideig megtartottam a másik albérletet is, hogy ne legyen bennünk a stressz, hogy nincs hova visszamenni. Amikor már összeszoktunk, akkor mondtuk fel a másik lakást, és így nem volt rossz. Ezt azért akartam így mert a legjobb barátom a menyasszonyával való összeköltözés után jött rá, hogy egymás apró hülyeségeit nem bírják elviselni, és két hónap múlva szakítottak. Fura volt, hogy fel kellett forgatni a lakást, bútorokat átrendezni, hogy elférjünk, mindkettõnk ruháinak és egyéb dolgainak meglegyen a helye. Ez még utána hetekig változtatgattuk. A párom az összeköltözés után nyugodott meg, hogy már biztos nem megyek vissza a régi barátnõmhöz.
Mi mind a ketten otthonról költöztünk egybe. Hetekig tervzgettük a lakást, feljártunk, meg a beköltözés is lassan ment. Pakolgattunk. Már a ruhák is fent voltak, de mi még otthon aludtunk. Mert karácsony volt. ez volt az utolsó karácsony a szülõi háznál. Elsõ éjszakánk együtt, mármint összeköltözve, december 27.-én volt. 3 éve. Nagyon jó volt így, szerintem mert lélekben is fel tudtunk rá készülni. Egyébként az elsõ éjszakán nem kettesben töltöttük. Van két kersztgyerekem õk fent aludtak velünk. Azt hiszem ez rányomta a bélyegét a lakásra. Sokszor vannak vendégeink. Leginkább olyan családtagok akik barátok is. És itt szinte midig vidámság van.
Párom és én is 25 évesek vagyunk. 2 éve a megismerkedésünk napja lett az összeköltözésünk napja is:) )) Tudom kicsit furcsán hangzik, de ez így volt elrendelve.....Sokszor ez is szóba került nálunk, de egyet értettünk abban, hogy minek húztuk volna az idõt...csak feleslegesen elvesztegetett idõ lett volna egymás nélkül...Mi apránként átalakítottuk, felújítottuk a lakást, így mindkettõnk ízlése érvényesül...Nem is tudom, hogy vitatkoztunk-e egyáltalán eddig valamin:) Jövõ nyáron lesz az esküvõnk! Ne aggódj, élvezd minden pillanatát, mert csodás!!
Nálunk is úgy történt az elsõ õsze költözés mint az elõttem szólónál, aztán elvégeztem a sulit és ugy döntöttünk szerencsét próbálunk és felköltöztünk a Balatonhoz, 200km-re otthontól:-) 2008 június 5.én költöztünk hivatalosan össze kettesben, addig a szüleivel laktunk, azóta Valentinkor menyasszony lettem, egy helyen dolgozunk, a nap 24 orályában együtt vagyunk, és ez így tökéletes, senkivel nem cserélnék, de az igaz lakva ismeri meg az ember a másikat, kiderültek a stiklik a hóbortok, de igy is ugyanúgy szeretem mint 2006 elején mikor összejöttünk:-)
mi a férjemmel megismerkedésünk után pár héttel költöztünk össze, bár a szüleihez, de mi tulajdonképp fõként ebben a szituban ismertük meg egymást.De tervezzük hogy külön költözünk a szülõktõl.önállóan csak jobb, bizonyos szemszögbõl
Mi már a fõsuli alatt együtt laktunk. Aztán õ végzett, én bejárós lettem. Addig szüleinknél laktunk, én gyakran ottaludtam nála. Aztán eladtuk a családi házunkat, 2 hónapra odaköltöztem hozzájuk. (2008.április 1-május 31-ig). Aztán szüleim vásároltak nekem egy egyszobás lakást április elején, ennek a felújítása 2 hónapig húzodott. Június elsejétõl itt lakunk, nagy egyetértésben. A december 24-ét külön töltttem a szüleimtõl, mert a párom édesanyját és testvérét hívtuk meg ide , utána meg a nõvérem jött át. Nagyon rossz volt a szüleim nélkül, sokat sírtam is, de más okból is. 8 és fél éve vagyunk együtt. 23/l és 25/f
Mi szépen lassan költöztünk össze és gyakorlatilag már együtt élünk 1, 5 éve a szüleinél. Azonban a szülõk gyakorlatilag kihasználják a helyzetet, folyton pénzt kérnek, már annyit, hogy egy komplett lakást tudnánk belõle bérelni és emellett nem vagyunk a magunk urai, még mi legyünk hálásak. Ezért költözni fogunk. Egyébként nagyon jó együtt lakni a pároddal. Nem csak az elsõ hetekben. Mivel ezután gyakorlatilag önálló háztartást fogok vezetni, ezért elõre felvázoltam a háklijaimat, amivel a párom eddig is tisztában volt és így fogadott el, tudja, hogy majd a saját konyhánkban mire leszek hisztis. Annyit tudnék tanácsolni, hogy nem árt, ha a párodnak elõre elmondod, hogy van néhány apróság, ami tud téged bosszantani. Így nem érheti õt váratlan meglepetés.
Sziasztok! Mi a párommal 4 hónapja költöztünk össze. Ráadásul mivel nagyon bonyolult volt a kapcsolatunk úgy költöztünk össze, hogy elõtte még soha nem aludtunk együtt. Tehát a közös életünk elsõ éjszakáján aludtunk elõször együtt... Számomra ez egy csodálatos dolog volt. Egy hónapig éltünk kettesben. És utána került hozzánk a párom két gyermeke. Még mindig úgy vagyok vele hogy csodaként élek meg minden napot. És ne félj attól hogy fura lesz, hogy minden pillanatban együtt vagytok. Nálam az elsõ hét volt olyan "nyaralós" feelingû, de aztán minden ment a maga útján. Mi nagyon gyorsan összeszoktunk. Soha nem voltam boldogabb. Pedig én nem csak róla hanem a két gyerkõcrõl is gondoskodom. Együtt élni a szerelmeddel egy csoda, úgyhogy ne aggód túl. Ha tényleg szeretitek egymást, akkor mosolyogva fogod elpakolni a cuccait amit széthagy... :) Legalábbis az elsõ pár hónapba biztos... ;) Üdv. L/24
Csak akkor ha már mind a ketten akarjátok.Egyébként csodálatos dolog föleg az elsö 1-2 hónap.Azt nem mondom, hogy utánna nem gyönyörü.Nem lehet vízelvásztó, mert szeretitek egymást.Csak beszéljetek meg mindent öszintén és legyetek korrektek egymáshoz.
Szia! Nálunk ultrabrutálisan alakult. Azóta sem merek belegondolni :-S Pedig aztán nagy volt a szerelem, meg régóta terveztük, és elég gyakran is találkoztunk. Aztán összeköltözés után elvárta, hogy én takarítsak, fõzzek, mossak, szexi legyek, dolgozzak, egyfolytában szexeljünk. DE! nem lehetett olvasnom, tévéznem, számgépeznem, mert egybõl jött, hogy mert én nem is szeretem õt. Meg barátaim sem lehettek, nem mehettem sehova. És meggyûlöltem. Viszont maradtam pesten, és most már boldog párkapcsolatban élek a férjemmel, és várjuk a babát. A vele való összeköltözés olyan simán ment, mint kés a puhavaban. Ennek az volt az elõzménye, hogy évekig csak barátok voltunk, nem mertünk lépni amásik felé, és tökéletesen kiismertük a másik hülyeségét. Míg az elõzõnél az ex eljátszotta a tökéleteset, aztán kiderült hogy minden csak nem az, addig a férjem soha nem mutatott mást, mint ami. Én meg alapból nem tudok színészkedni :-) Minden esetre senkinek nm kívánom az elsõ kálváriát végigélni, viszont nagy tanulság volt nekem.
Mi 3 éve költöztünk össze, akkor én 22 voltam, a párom 24. Hát õszinte leszek, sok minden kiderült, valóban igaz, hogy lakva ismered meg a másikat.... Az elsõ 1 év kicsit húzós volt, amíg a másik hülyeségeit megszoktuk, de azóta gördülékenyen mennek a dolgok. 1 éve összeházasodtunk, 2 héten belül születik a babánk, nekünk bejött. Mondjuk én nem mentem volna férjhez úgy, hogy elõtte legalább 1 évet nem lakunk együtt.
Holnap lesz nyolc hete, hogy összeköltöztünk, úgyhogy túl sokat én még nem tudok mondani, de csak ajánlani tudom a pároknak:) Így még jobban megismertük egymást, bár azért elõtte is gyakran találkoztunk.Nagy a szerelem, lassan 3 és fél éve:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket! Azért is kérdeztem, mert ugye hiába írjátok ti is, hogy 'minden nap találkozunk', és mi is ahogy idõnk engedi a meló mellett, sokat találkozunk, de az korántsem olyan, mintha összeköltöznétek/nénk. Találkozókor nem mosok a páromra, nem hagyom szét a zoknit, nem vagyunk napokat összezárva... és még sorolhatnám! Tanulságos, ahogy olvasom a történeteket! Várom a továbbiakat!
En ketszer koltoztem eddig ossze valakivel. Az elso egy hosszu folyamat volt, igaz, hogy fiatal is voltam. 18 evesen ismerkedtem meg az exemmel es kb masfel ev mulva butoroztunk ossze teljesen, de akkor mar egy eve heti het napbol otot nala toltottem. Valamiert en nem voltam tul biztos a kapcsolatunkban, epp emiatt meg jo sokaig megtartottam a kulon szallasomat is (egy koliban bereltem egy szobat). Jol indult, voltak szep honapok es kevesbe szepek. Idovel elegge ellaposodott a kapcsolatunk, munka utan hazamentunk, kozben bevasaroltunk, megfoztem, eleraktam az ennivalot, elmosogattam, mostam, teregettem, kutyat setaltattunk, majd beult mindenki a sajat laptopja ele, vagy csak az egyikunk ult gep elott, a masik tevet nezett, aludt. Engem ez zavart, az exemnek teljesen normalis eletvitel volt, nem ertette, hogy mi a baj ezzel. Masfel evig eltunk egyutt es addig nem jutottunk el, hogy kozosben legyunk anyagilag is, pedig kozben meg a lakast is felujjitottuk, illetve o vett egy masik hazat, amit en rendeztem be. Nagyon kiralysagos es meghitt volt ugy elni, hogy "Tegnap en vasaroltam, ma te fogsz, ez az en fotelem, az a te mosogeped, a mult honapban en vettem a kutyanak tapot, most te fizeted." Basszus, meg az aranyhalaink fele is az ove volt, a masik fele meg az enyem... Ha megcsinalta a laptopomat es vett hozza valamit, akkor en masnap atutaltam a dolog arat a bankszamlajara. Masfel ev egyutteles utan ugy elkoltoztem, hogy az osszes butort, gepet ott hagytam a ruhaimon, a szemelyes targyaimon es a futopadon kivul. Ami meg durvabb, az az, hogy utana meg ket evig "egyutt" maradtunk, ami abban nyilvanult meg, hogy minden masnap delutan mentem kutyat setaltatni, akkor is, ha o otthon sem volt, a hetveget nala toltottem, bevasaroltunk, foztem neki, kitakaritottam a lakast, ha volt munka a masik haznal, akkor azt is, majd este hazavitt, mert en altalaban a barataimmal toltottem a szombat estet, vasarnap pedig ismet mentem napkozben hozza. De inkabb a kutyahoz. Szoval ennek a kapcsolatnak ugyan mindegy volt, hogy egyutt elunk-e, vagy kulon, ugyanolyan lapos volt es ertelmetlen, de sajnos mind a ketten eleg kitartoak voltunk ahhoz, hogy ezt csak ot ev utan lassuk be. A kovetkezo osszekoltozes lenyegesen egyszerubb volt. Miutan elhataroztam, hogy egy darabig nem szeretnek komolyabb kapcsolatba belebonyolodni talalkoztam egy sraccal, aki epp koltozoben volt kulfoldre. Harom honapig turbekoltunk, elkoszontunk ugy egymastol, hogy majd lesz valami, lehet, hogy jovore talalkozunk legkozelebb, lehet, hogy soha. Egy hete elt kulfoldon, amikor a munkahelyemen osszetuzesbe keveredtem a fonokommel, aki mar harom honapja halogatta a hivatalos eloreleptetesemet, annak ellenere, hogy mar regen azt a munkat csinaltam, amihez jobb statusz is jarna. Merges voltam, este beszeltem a "sraccal" telefonon, mert epp felhivott, mondta, hogy uljek fel a gepre es koltozzek en is ki. Fel oraval kesobb megvettem a repjegyet, masnap felmondtam a munkahelyen, kivettem a ket het szabimat, elkoszontem a csaladomtol es a baratoktol es kiutaztam a paromhoz, akivel akkor meg ki sem jelentettuk, hogy egy par vagyunk. Mire jottem kiberelt egy lakast, az erkezesem napjan vitte oda o is a cuccait, az agyon kivul semmi sem volt osszerakva, de a kulon toltott hetek miatt szeretkeztunk egybol egy nagyot, majd o dolgozni ment, mire hazaert en szethuzogattam a butorokat, kipakoltam mindketton borondjet, foztem egy finom vacsit, o meglepeteskent hozott haza desszertet, ettunk, szeretkeztunk ismet egy nagyot es ki nem szalltunk a masik fenekebol. Azota is ezt csinaljuk... Belatom, hogy hajmereszto dolog volt igy osszekoltozni valakivel, de a mentalitasunk, az eszjarasunk, a humorunk nagyon hasonlo, ugy vagyunk egymassal, mint a borso es a heja. Masfel ev utan osszehazasodtunk, kutyat vettunk, gyermeket vallaltunk, mar megszuletett a babank. Osszhang van mindenben, megvitatjuk a dolgokat, a nagyobb kiadasokat megbeszeljuk, mindkettonknek meg van a privat szferaja is, de mindenben segitjuk a masikat. Van napi rutin, de nincs monotonitas, nincs olyan, hogy en dolgom, te dolgod, ha valami van a gyerekkel es nincs idom a lakasra, akkor hazajon es elmosogat, elmegy es bevasarol, pedig azt altalaban en csinalom meg, de ha tobb idom van, akkor kiviszem en a szemetet, feltakaritom en az udvart, pedig azt altalaban o csinalja. Szoval ugy vettem eszre, hogy az osszekoltozes sikeressege a kapcsolat milyensegetol fugg. Ha az jo es szeretitek egymast, akkor el lehet viselni a masik furcsa szokasait es osztonosen megerzed, hogy mit tegyel, hogy a masiknak is jo legyen (mondjuk barmennyire is szeretsz a gep elott ulni, erot veszel magadon es nem valsz gepfuggove, hogy minden estedet ott toltsd, ha tudod, hogy a parodnak szuksege van a tarsasagodra).
mi 5 és fél év után költöztünk össze, de elõtte egy évvel vettük a házat, kellett ez az idõ a felújításokra, meg arra hogy lelkileg felkészüljek rá. Elõtte gyakorlatilag együtt laktunk a szüleimnél, de hiába aludtunk mindig együtt, stb nem volt olyan mint így teljesen külön.Az elsõ egy hétben kicsit pityeregtem( mégis 23 évet laktam otthon, és nagyon jó kapcsolatom van a szüleimmel) de4 aztán egyre jobban ráéreztem milyen jó külön. Meglepetés nem volt összeköltözés után nálunk. Nagyon jól megvagyunk, most már fél éve.
22 és lány vagyok a párom 24. lassan 5éve vagyunk együtt, több mint 2éve együtt élünk már jegyesek vagyunk és boldogok, szerelmesek :-) Mi az összeköltözés elött is sokat töltötünk együtt, hol én aludtam nála napokig hol õ nálam, szóval mi már egy jól összeszokott páros vagyunk.Meg kell szokni egymást..de semmi gond nem lesz ha te is összeköltözöl a pároddal, tudod lakva ismerszik meg az ember, ha jó páros vagytok és összeiletek nem lesz gond az együtt éléssel

Ha valaki terhes lesz akkor lehet az elsö pár héten hason aludni vagy nem éppen ajánlatos? Csak mert 7hetes vagyok és nem birok ugy aludni hogy ne feküdnék a hasamra! Vagy ez hülyeség?

Legjobb válasz: Ez hülyeség most még... :) Majd akkor nem szabad hason aludni, amikor érzed, hogy nyomod a babócát. :) De érezni fogod, addig nincs baj a hasonfekvéssel. Én a 17. hétig bírtam, de most is néha felhúzott lábbal fekszem hason. Üdv, 21 hetes kismama. :)

Ez hülyeség most még... :) Majd akkor nem szabad hason aludni, amikor érzed, hogy nyomod a babócát. :) De érezni fogod, addig nincs baj a hasonfekvéssel. Én a 17. hétig bírtam, de most is néha felhúzott lábbal fekszem hason. Üdv, 21 hetes kismama. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors választ ez aranyos is meg hasznos is!nekem!:-)

Ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok folsavat kezdtem el szedni, de sajnos az első hét után valahogy mindig elmaradt, mikor eszembe jut beszedem. Ettől azért még lehet egészséges babám?

Legjobb válasz: "Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :)" Barátnõm anyukája sem szedett, nem is lett egészséges a barátnõm... Ettõl függetlenül lehet szerencséd, persze, nem törvényszerû, hogy ez bekövetkezzen. De nem kockáztatnék. A legtöbb telefonon lehet memót beállítani. Épp ideje.

"Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :) " Barátnõm anyukája sem szedett, nem is lett egészséges a barátnõm... Ettõl függetlenül lehet szerencséd, persze, nem törvényszerû, hogy ez bekövetkezzen. De nem kockáztatnék. A legtöbb telefonon lehet memót beállítani. Épp ideje.
Ilyen kérdéseknél mindíg van valaki aki lepontozza az egyetlent aki normális tanácsot ad (6. válaszoló). Persze, lehet cigizni is terhesség közben, nagyanyáink is cigiztek, és lám, egészségesek vagyunk! Ez nem így mûködik. Az orvos nem viccbõl mondja hogy szedj folsavat. Nem neked szól a megrovás Kérdezõ, hanem azoknak akik azt javasolják hogy szard le az egészet. Õk ugyanis magasról tesznek rá hogy a Te gyereked egészséges lesz-e. Nekem is van barátnõm aki nem szedte és egészséges a gyerek, tényleg nem csak ezen múlik. De sok esetben igen. Biztos nem lesz baja a gyerekednek, ne idegeskedj, de állítsd be a telefonodat hogy jelezzen, és szerintem szedd a folsavat. Ja és nagyanyáink korában nem volt tévé, telefon stb, szerintem sok beteg gyerek volt akkor is csak nem reklámozták. A Petõ Intézet 1940-ben létesült, nem éppen a nagyanyáink által egészségesen megszült gyerekek részére. Jöhet a lepontozás.
Ne viccelj, akkor is egészséges lesz ha semmilyen vitamint nem szedsz, ha rendesen táplálkozol! Ne aggódj nem lesz semmi baj!
MI van??? Szerinted az elmúlt 6000 évben hány nõ szedett folsavat? Még se lett mindenki nyomorék. Természetesen nem ezen fog múlni, hogy egészséges lesz -e. Én se szedtem, hiába írták fel nem ment, bármit tettem kihánytam. A gyermek köszöni jól van.
Én nem szedtem folsavat és egészséges babám született. A régi öregek sem szedtek mégis egészségesek a szüleink, nagyszüleink. :)
Lehet persze, nem feltétlenül lesz baja, de azért én beállítanám az órámat a telefonomon, hogy jelezzen mindig, ha be kell venni a folsavat. Én a magnéziummal vagyok így és nem felejtem el :) Ismerõsöm végig szedte a folsavat, mégis nyitott maradt a velõcsõ és el kellett vetetni a babát. Nagyanyám meg anyám sem szedett és hál'Istennek egészségesek lettünk :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, szem elé raktam, hogy mindig lássam, de most már a 11. hét vége felé járok. Azért szedem még
Nem hiszem, hogy gond lesz, ne aggódj miatta, én kikészítettem a konyhapultra a vitaminjaimat, és reggeli után, kávé elõtt beszedem minden reggel a napi rutin részeként. Iktasd be minden nap azonos idõbe vagy azonos tevékenységhez.

29 hetes terhes vagyok, 1-2 hete gyakran fáj a csípőm két oldalt, hogy néha aludni alig bírok, sehogy sem kényelmes. Most már nappal is érzem. Mitől lehet? Az első babámnál nem éreztem ilyesmit.

Legjobb válasz: En gyakran erre ebredek,percekbe telik,amig elmulik a fajdalom,32 hetes vagyok,az okot sajnos nem tudom,csak tippelni tudok: szerintem szelesedunk :),amit azert gondolok,mert ha azt a szoknyat probalom felvenni,ami tavaly logott rajtam,most a csipomig jon fel,de onnan meg se mozdul,pedig nem hiztam,csak 6 kg van rajtam,az is a pocimon. Kitartast,jo babavarast! :)

En gyakran erre ebredek, percekbe telik, amig elmulik a fajdalom, 32 hetes vagyok, az okot sajnos nem tudom, csak tippelni tudok: szerintem szelesedunk :) , amit azert gondolok, mert ha azt a szoknyat probalom felvenni, ami tavaly logott rajtam, most a csipomig jon fel, de onnan meg se mozdul, pedig nem hiztam, csak 6 kg van rajtam, az is a pocimon. Kitartast, jo babavarast! :)
A kérdező hozzászólása: köszi, én sem híztam eddig egy grammot sem. Biztosan ez lehet, de elég kellemetlen!
a hormonok miatt lazulnak a csontok és a baba is jobban nyomja már a déli területet. Elképzelhetõ, hogy már a szülõcsatornába is elkezdett beékelõdni. A hízásnak pedig semmi köze ehhez.

Hogy lehet átvészelni az első heteket a babával? Értem ezalatt a kevés alvást, bezártságot stb.? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nincs esetleg segítséged? Ha valaki tud jönni hozzád, az sokat könnyít a helyzeten. Hozzám Anyukám a mai napig jön és én nagyon hálás vagyok Neki, nagy könnyebbség. 11 hetes kislány anyukája.

Nincs esetleg segítséged? Ha valaki tud jönni hozzád, az sokat könnyít a helyzeten. Hozzám Anyukám a mai napig jön és én nagyon hálás vagyok Neki, nagy könnyebbség. 11 hetes kislány anyukája.
Én is azt ajánlom hogy vki menjen hozzád látogatni
Nekem 3 hetes a kisfiam és tényleg nem könnyû. A párom nagyon sokat segít, az elsõ hetekben õ is itthon volt velünk, de most már dolgozik, így nehezebb. A fõzésben anyukám és anyósom segítenek. Tényleg fontos, hogy legyen körülötted valaki aki legalább a házimunkában, fõzésben tud segíteni. A bezártságot én is rosszul viselem, fõleg, mert a terhességem végét is fekve, otthon kellett töltenem, de bízom benne, hogy idõvel jobb lesz, hiszen egyre többet tudunk majd mászkálni a picurral.
Nekem nagyon nehéz volt, anyukám messze lakik, anyósom meg nem jött. Két szoptatás között én mentem el bevásárolni, szépen felöltöztem és kisminkeltem magam :-) Jó volt emberek közé menni, annak ellenére is hogy végig a kisfiam járt az eszemben. Ezt minden héten egyszer megcsináltam, nekem segített kicsit.m És ne zárkózz el a társaságtól, én sajnos ott kicsit elszúrtam :(
Szerencsére most jó idõ van. Szerintem nem kell egész nap a házban lenni. Két etetés közben nyugodtan menj el sétálni a picurral, Te is levegõn vagy és Õ is. Biztos mindketten élvezni fogjátok. Kevés alvás tényleg gáz, naponta próbálj meg aludni pár órát napközben amikor a pici alszik, már fél óra is segít, ha nincs több idõd. A házimunka megvár, tudom, engem is idegesít a vasalatlan ruha és a por meg stb. de ha összeesel a fáradtságtól az sem jobb. Kitartást, nagyon nehéz. 6 hetes babóca anyukája

Schodeinde Dorka hogy lehet ennyire karcsú, ha most szült? És az hogy lehet, hogy az x-Faktor első néhány hetében terhes volt, aztán közölték, hogy már 2 hónapos a baba?

:OOOOOO

Legjobb válasz: Valószínûleg nem szedett fel pluszkilókat a terhessége alatt.És úgy,hogy az elsõ hetek felvételei jóval korábban készültek mint amikor leadták õket.

Valószínûleg nem szedett fel pluszkilókat a terhessége alatt.És úgy, hogy az elsõ hetek felvételei jóval korábban készültek mint amikor leadták õket.

Lehet valos alapja annak, hogy elso babasoknal az elso magzatmozgashoz 20 hetet adunk es akkor szuletik a baba?

Legjobb válasz: Nálam nem jött be. Én már a 16. héten éreztem a mozgását, és 39+2 naposan szültem.

Nálam nem jött be. Én már a 16. héten éreztem a mozgását, és 39+2 naposan szültem.
Nem. Végiggondoltad mielõtt megkérdezted? A babád mozog, amióta létezik. Az egy dolog, hogy te mikor érzed elõször és egy másik dolog, hogy mikor fog megszületni...
Nem jött be, 18 hetesen éreztem elõször, és 40+6-ra született :)
Semmit nem jelent, hiszen testalkattól, a placenta elhelyezkedésétõl és a baba aktivitásától is függ mikor érzi meg az anyuka. Tehát két egyszerre teherbe esõ nõ közül egy vékony, hátsó fali placentával, és aktív babával rendelkezõ nõ mondjuk megérzi a 14. héten az elsõ kisremegést, a ducibb, elsõ fali placentás, lustibb babás pedig csak a 21. héten, akkor az egyik 34 hétre, a másik meg 41 hétre fog szülni?? Illetve sok elsõ babás is érzi már a 15-16. héten, akkor nekik mind koraszülött babáik lennének? Az orvos által kiírt idõpont sokkal biztosabb :)
Ez csak régi mende monda :) )) Azt hogy mikor érzed elõször sok mindentõl függ :)
Nem! 16 héten éreztem az elsõ mozgást és a kiírt napon született
Nalam bejott. :-). 16 hetesen ereztem meg h mozog es 36. hetem szuletett a lanyom.
Ha így lenne már 3 hete megszültem volna :)
elsõ baba: 17 hetesen éreztem meg õt, és a 37. héten született második baba: 15 hetesen éreztem, 39+2-n született.
Nekem bejött, de ez a véletlen mûve :-) 21 hetesen éreztem elõször és 41+2-re szültem.
ha az elsõ igazi rúgástól számítom, pontosan 19 hétre született meg a fiam.. és nem arról beszélek, mikortól éreztem pici mocorgást, hanem a konkrét rúgástól
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat en is 16.heten ereztem :)
18. héen éreztem az elsõt, 40+3 hétre született.
Ez is csak ilyen régi számolási módszer. Nekem anyósom mond mindig ilyeneket. Gondolom abból ered, hogy elsõ babánál általában 20. héten érzed a mozgást, mert addig nem tudod, hogy mire figyelj és az ahhoz adott 20 hét = 40. Amikor még nem volt divat orvoshoz járni, uh-t csinálni, meg mindenféle vizsgálatokat, akkor ez megfelelõ viszonyítási alap lehetett.
Nálam sem jött be. 14. héten éreztem elsõnek, de már 35+5 hetes vagyok.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso. Vegig gondoltam, csak velemenyre voltam kivancsi :) csak mert az orvos is kerdezte az elso magzatmozgast.

A terhesség az utolsó mensi első napjától számítva 40 hét, akkor hogy lehet, hogy 49 napos ciklusra más szülési időpontot ad meg a kalkulátor, mint 28 naposra?

Sejtem, hogy mikor estem teherbe pontosan, de azok a kalkulátorok, ahol meg kell adni a ciklus hosszát is, 28 napos ciklus eseten dec 14et ad meg és 49 napos ciklus esetén, ami nekem volt, dec 28at. MOst mi az igazság? Ha a teherbe esésem napját nézem, akkor dec14... most akkor számít egyáltalán hány napos volt a ciklusom? Melyik a szülési id?pontom??? a 40. hét dec 14re jön ki.

Legjobb válasz: Leginkább az számít mikor volt a peteérésed, ha késõi volt akkor valószínû késõbb is fog jönni, de ez nem elõírás. Majd a baba megmondja:) Amúgy a mensi elsõ napjától fogják számolni és a 12. heti uH-n pontosítják.

Leginkább az számít mikor volt a peteérésed, ha késõi volt akkor valószínû késõbb is fog jönni, de ez nem elõírás. Majd a baba megmondja:) Amúgy a mensi elsõ napjától fogják számolni és a 12. heti uH-n pontosítják.
Azért más az idõpont mert ezek a kalkulátorok a nagy könyv szerint mûködnek. A nagy könyvben pedig az van írva, hogy a peteérés a ciklus közepén van. És valljuk be ez nem mindig van így. Emiatt egy közönséges kalkulátor sosem fog valós választ adni hisz a peteérés a ciklus elsõ és akár utolsó napján is lehet. Ez egy 28 napos ciklusnál majdnem egy hónap eltérés (2-2 hét mindkét irányban) Pontosabb eredményt majd az UH eredmények fognak adni amelyek valósabb képet tudnak mutatni a gyermek koráról.
Jah és, hogy tiszta legyen a kép: nem az utolsó menstruációtól számított 40 hét, hanem a megtermékenyüléstõl számított 40 hét.
Én úgy tudom, hogy a megtermékenyüléstõl számítva 38 hét és mivel a nagy könyvben az van, hogy a 14. napon van pé, ezért az utolsó menszitõl pedig 40 hét.
Igaza van az elõzõnek, a megtermékenyüléstõl számítva 38 hét!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!