Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet az arachnofobiát (1 db)

Hogy lehet legyőzni az arachnofobiát (pókiszony)?

Ha csak rá gondolok, már ráz a hideg, nem is kell ahhoz látnom egyet. De minden csúszó-mászótól, rovartól undorodom.

Legjobb válasz: Általában úgy szokták kezelni, hogy szembesítik az alanyt a félelme tárgyával. Esetünkben a pókokkal. Létezik egy úgynevezett deszenzitizációs kezelés ami lépésrõl-lépésre viszi közelebb a fóbiás személyt a félelme tárgyához. Ha van valaki a közeledben, aki hajlandó segíteni, és aki nem fél a pókoktól, sõt esetleg még talán ismeri is a pókokat, akkor õ tud ezzel a szembesítéses módszerrel rajtad segíteni. Egyedül nem szabad belevágnod, mert csak még jobban elmélyítheti a félelmeidet. Amit még tudnék ajánlani, hogy nézz 1-2 filmet, olvass pár könyvet ami a rovarokról pókokról, férgekrõl szól. Ha rendesen odafigyelsz, és nem azon gondolkozol hogy "uhheej" akkor láthatod, hogy milyen csodás dolgokra képesek. Ez egy lépés az ilyen állatok tisztelete, elviselése, és szeretete felé.

Általában úgy szokták kezelni, hogy szembesítik az alanyt a félelme tárgyával. Esetünkben a pókokkal. Létezik egy úgynevezett deszenzitizációs kezelés ami lépésrõl-lépésre viszi közelebb a fóbiás személyt a félelme tárgyához. Ha van valaki a közeledben, aki hajlandó segíteni, és aki nem fél a pókoktól, sõt esetleg még talán ismeri is a pókokat, akkor õ tud ezzel a szembesítéses módszerrel rajtad segíteni. Egyedül nem szabad belevágnod, mert csak még jobban elmélyítheti a félelmeidet. Amit még tudnék ajánlani, hogy nézz 1-2 filmet, olvass pár könyvet ami a rovarokról pókokról, férgekrõl szól. Ha rendesen odafigyelsz, és nem azon gondolkozol hogy "uhheej" akkor láthatod, hogy milyen csodás dolgokra képesek. Ez egy lépés az ilyen állatok tisztelete, elviselése, és szeretete felé.
hat nem tudom...nalam ez nem segit...6 eves koromban egy nagy pok vegigmaszott az arcomon, arra ebredtem...azzota nem tudok letezni ha pokot latok...
én is félek a pókoktól de inkább nem próbálom legyõzni :D csak nem találkozom velük amúgy szerintem úgy le lehet gyõzni hogyha nagyon ideges vagy és legszívesebben megölnél vmit akkor menj oda egyhez nekem a sötétben bevállt ;D ha ideges vagyok nem félek semmitõl ;D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen betegséghez sorolnátok azt, ha valaki éles/hegyes tárgyak kézbevételekor késztetést érez rá, hogy magába szúrja?

4

Szerintetek normális vagyok, csak a körülmények rosszak, vagy segítségre van szükségem?

Félek a haláltól. Állandóan az jár a fejemben, hogy rákos leszek és nincs visszaút, csak hosszas betegség, kezelések, szenvedés, aztán dermedten fekszem a koporsóban.
Hat éves voltam, amikor meghalt apám, rá nem sokkal az egyik nagymamám. Tizennyolc éves voltam, mikor anyámnak csontrákja lett, őt már végignéztem, tavaly pedig meghalt a nagyapám. Két évig szenvedett a rákkal, a végén hetekig agonizált. Képtelen vagyok szabadulni az emlékektől. Minden percben eszembe jut a vég, a dolgok hiábavalósága. Ketten is meghaltak az ismerősi körömben, alig egy hét különbséggel. Mindkettővel gyors lefolyású, kezelhetetlen betegség végzett.
Próbálok a vallásba menekülni, de nem tudok hinni. Néha megy, de aztán eszembe jut, hogy ez csak önáltatás, nincs a halál után semmi, és senki sem vigyáz ránk fentről. Már az is eszembe jutott, hogy mivel körülöttem halnak meg az emberek, nem én, rajtam kívűl senki sem valóságos, csak álmodom őket. Ez se hihetőbb, pedig már ezzel is kiegyeznék.
Minden nap a halállal kelek és fekszem, eszembe jut evés, ivás, nevetés, de még szex közben is. Rá fog menni a párkapcsolatom, nincs erőm a napi dolgokhoz, semmihez. Mit tegyek?
Nem vagyok tagja semmilyen felekezetnek, számomra a papok elérhetetlenek. A pszichológusok nevetségesen drágák, szóba sem jöhetnek. Nem akarom a barátnőmet terhelni a gondolataimmal, így is próbára teszem a türelmét. Mit tegyek?

3

Csak fokozott izgalmi állapotban magas a vérnyomásom, mit tehetnék?

Ha valamire rákészülök, mondjuk egy monológra (ami fontos) fokozottan megemelkedik a vérnyomásom. Most pl. jónéhány ismerősöm elött jelentettem be egy fontos problémát, amit meg kéne szüntetni, és előtte megmértem a vérnyomásomat (189/95), nagyon magas volt. Elmondtam, és rá 10-15 percre megmértem, akkor már visszaugrott a teljesen megszokott értékre (122/75). Az egészben az a vicc, hogy ez nem feltétlenül látszik meg, és nem feltétlenül akadályozza a kommunikációs képességemet, viszont nagyon rossz nekem ez, mert rendőrnek készülök, és az ott elég hátrányos, ha stressz/izgalmi helyzetben ennyire magas a vérnyomásom. Hogy is mondjam... ez inkább csak tudat alatt érvényesül bennem, mert ez csak akkor van, ha tudom előre, hogy mondjuk beszélnem kell, az előző példában. Ott tudtam előtte, hogy mit kell elmondanom és hogyan, és szerintem a sok spekuláció okozza ezt. Ha ez spontán jött volna, akkor tuti nem ugrott volna meg a vérnyomásom. Valamit tudnátok javasolni erre? VAgy ezt fejben kéne megdöntenem?

19/F

1

Miért van ez? (Lent)

mióta a volt barátom szakított velem folyamatosan vágyat érzek arra hogy elütessem magam.. és még engem is aggaszt de nem tudok mit tenni már ugy megyek át az úton hogy lesz ami lesz. Lehet hogy ennyire kikészített volna a szakítás?:s

3

Ilyen embereket hogy engednek volán mögé?

Anno középiskolába volt egy gyerek aki nem volt teljesen szellemileg ép, így 9-10. évfolyamba még olyanokat csinált, hogyha meglökték annyira, amitől mondjuk egy normális ember hátralép egyet, ő földhöz vágta magát és elkezdett ordítani.
Utána már kicsit "normálisabb" lett, de az ép elméjű embertől még mindig messze áll. Viszont egy ismerősöm mesélte hogy a múltkor látta egy tanuló autóba vezetni. Ezt most hogy?

2

Most sajnos nem találom, de valaki írta, hogy jár egy nagyon jó pesti pszichoterapeutához, remélem olvassa a kiírásomat. Meg tudnád adni a telefonszámát?

2

Előfordult már veletek, hogy benzinkútnak képzeltétek magatokat?

Nagyon kellemetlen érzés,nem tudom hova tenni.

18

Szerintetek az alábbi dolgok molesztálásnak számítanak-e?

Például,ha valaki rendszeresen erőszakosan akar pénzt kérni tőlem.Hiába mondom el neki tízszer,hogy nincs,mégis addig nem ,,kopik" le míg nem adok neki.Másik példa :szereti elkérni a telóm kölcsön,és nem akarom neki odaadni,és addig dühöng,míg csak odaadom neki.Tudom,hogy a legegyszerűbb válasz:ne add oda/ne adj neki!

2

Hogyan vezessem le ezt a rossz érzést ami bennem van?

Annyira azt érzem hogy kárt kellene tennem magamban. Vágyok a fájdalomra. Most nagyon rosszul vagyok érzelmileg.
Tudom hogy ez nem lenne megoldás de olyan semmilyen az életem.... Úgy érzem nem bírom tovább....

4

Mi lehet ez? Valakinek van hasonló problémája?

Régebben ha túl stresszeltem magam vagy túl ideges voltam valami roham jött rám. Először csak zsibbadás a jobb arcom a jobb kezem a jobb lábam,majd sírás tör rám..végül azt érzem hogy nem kapok levegőt. Mostanába már nem érzem az okát ami kiváltja egyszerűen el kezd remegni a kezem zsibbadok, szinte nem hallom ha beszélnek hozzám.. olyan érzésem van mintha kívülálló szemmel látnám a világot.

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!