Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a visszért (12 db)

Hogyan lehet természetes módon megelőzni a visszért? Van olyan, aki használ valamit is bevált?

Szerintem sajnos nagyon hajlamos lehetek rá ,mert a családomban mindenkinek van anyai és apai ágon is, pedig sportoló családban n?ttem fel..Tapasztalatokat várok !!!

Legjobb válasz: Megelözni es elkerülni nem lehet, jobb, ha beletörödsz. Sok helyen irják, hogy ne hizz el, meg mozgj, meg hasonlók. Nálunk a családban sokunknak meg van a hajlama a viszérre, és érdekes módon van több nö is, aki igen vékony (BMI 16-17), sportol, és mégis már kb 20 éves kora óta kijönnek a visszerei, a növérem viszont kimondottan kövér, még a WC-re is autóval jár, semmit nem mozog, egész nap gépezik - és semmi tünete a visszérnek, pedig már 50 fölött van.

Megelözni es elkerülni nem lehet, jobb, ha beletörödsz. Sok helyen irják, hogy ne hizz el, meg mozgj, meg hasonlók. Nálunk a családban sokunknak meg van a hajlama a viszérre, és érdekes módon van több nö is, aki igen vékony (BMI 16-17), sportol, és mégis már kb 20 éves kora óta kijönnek a visszerei, a növérem viszont kimondottan kövér, még a WC-re is autóval jár, semmit nem mozog, egész nap gépezik - és semmi tünete a visszérnek, pedig már 50 fölött van.
A kérdező hozzászólása: Igen sajnos tudom..ezért félek én is , nekem is ezt mondták otthon , hogy ha ki akarni jönni akkor ki fog..

Mikor alakulnak ki a visszerek a terhesség alatt, mit lehet tenni ellenük és hogyan lehet megelőzni?

17 hetes vagyok, és úgy látom mintha a térdhajlatomban egy-két rózsaszín-lila kis cérna szerű jött volna ki. Azt gondolom, hogy ez inkább csak előrejelzés, hogy hajlamos lehetek rá, hogy visszerek alakuljanak ki később a lábamon. Mit lehet tenni ellene?

Legjobb válasz: A terhesség alatt kialakuló visszerek a többlet vér miatt keletkeznek, és el is múlnak szülés után. Tehát átmeneti véredény túlterhelések, és nem maradandó érkárosodás!

A terhesség alatt kialakuló visszerek a többlet vér miatt keletkeznek, és el is múlnak szülés után. Tehát átmeneti véredény túlterhelések, és nem maradandó érkárosodás!
Igyál sokat, ha lehet, akkor felpolcolt lábbal pihenj és végezz vénástorna-gyakorlatokat (pl. http://www.hipofizis.hu/venastorna.php). Boldog babavárást :)
Ezek seprûvénák, lehet rá krémet is kapni, ugyanúgy, mint a visszér a túlzott terhelés miatt jönnek ki. Nekem terhesség elõtt is jöttek ki a combomon, amikor fogytam, akkor meg eltûntek. Most terhesség alatt viszont egy sem jött ki, visszér sem. Szerintem ha nem súlyos a helyzet, akkor várd meg a terhesség végét, de addig is próbáld meg minél többet felrakni a lábat, nem lógatni, nem ácsorogni egy helyben sokat, és ha lemegy rólad a plusz súly, akkor rendezõdni fog.
Hideg-meleg váltózuhany, felpolcolás, vadgesztenyekrém, sok séta, visszértorna.Ha úgy látod, hogy tényleg jönnek elõ, akkor kompressziós harisnya, sok C vitamin. Terhesség után a legtöbb esetben visszahúzódnak.

Hogy lehet elkerülni a visszért?

Legjobb válasz: Például ha rendszeresen pihenteted a lábad fölpolcolva, gyakran megmozgatod, amikor mozdulatlan. Emellett a váltott vizes zuhany is jót tesz neki. (Tudod, hideg-meleg-hideg-meleg...) :) Legalábbis én így védekezem a visszér ellen, de nem vagyok szakember.

Például ha rendszeresen pihenteted a lábad fölpolcolva, gyakran megmozgatod, amikor mozdulatlan. Emellett a váltott vizes zuhany is jót tesz neki. (Tudod, hideg-meleg-hideg-meleg...) :) Legalábbis én így védekezem a visszér ellen, de nem vagyok szakember.
Ha sokat teszed keresztbe a lábad, ahogyan a legtöbb nõ ülni szokott, az nyomja az ereket, így könnyebbemn kialakulhat a visszér. Egyébként alkatfüggõ is a dolog na és persze, hogy miylen munkát végzel, az fontos.
Kompressziós harisnyával, minimum 40 denes erõsségû.Váltott hideg-meleg vizes zuhany, lábak felpolcolása segít, és rendszeres torna.


A visszér megelőzése érdekében mit lehet tenni? Vagy ha van hogyan lehet kezelni?

nekem megpattant hajszál erek vannak a lábamon..és egyre több és több....pedig egészségesen eszek és sportolok is,mit tudnék tenni ellene? :(

Hogyan lehet megelőzni a visszér kialakulását? Mentsetek meg!

21 éves lány vagyok, anyukámnak nagyon visszeres a lába és valószín?leg örököltem. Sokszor fáj a vádlim, szurkáló, néha lüktet? érzés, ezen kívül sokszor "ólomnehéz". Még nem látszik, de ezek már a tünetek.

Legjobb válasz: este mielõtt elalszol,vagy napközben is ha van idõd,5-10 percre rakd fel a lábad a falra függõlegesen,úgy,hogy közben az ágyon fekszel.és lehetõleg minél kevesebbet ülj,mert az nagyon nem tesz jót neki.

este mielõtt elalszol, vagy napközben is ha van idõd, 5-10 percre rakd fel a lábad a falra függõlegesen, úgy, hogy közben az ágyon fekszel.és lehetõleg minél kevesebbet ülj, mert az nagyon nem tesz jót neki.
Kezdj el c vitamint szedni, az erõsíti az erek falát, ha lehet, ne kádban fürödj, hanem zuhanyozz. Ha kádban fürdesz, ne legyen túl meleg a víz, és minden fürdést úgy fejezz be, hogy váltott hideg-meleg vízzel tusold le a lábadat legalább háromszor. Meg, ha mondjuk tv-t nézel, tegyél egy párnát a lábfejed alá, így polcold fel, ezzel is pihenteted.
Folyt: meg vegyél valami vadgesztenyés krémet, azzal krémezd a lábaidat.
amit az elõttem szólók. ja és nem visszeres, mert mindenkinek visszeres a lába ugyanis a visszér=véna=gyûjtõér hanem visszér tágulat :) ) ja és érdemes figyelni rá , mert visszér tágulat hatására vérörvények alakulhatnak ki abból pedig trombózis.
Kedves kérdezõ! Vannak rá jó szerek, kenõcsök. Legalább a háziorvosotokkal beszélj, hogy segítsen megelõzni, hogy késõbb ne kelljen gyógyítania.
Sokat mozogj és fogyassz folyadékot rendesen 2-3 L. Tusolásnál ajánlott a hideg-meleg váltózuhany és persze kend a vadgesztenye kivonatú krémeket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Napi 500 mg C vitamint szedek rendszeresen. Van valami más vitamin, ami segítene? A vadgesztenye krémet és a hideg vizes ötletet ki fogom próbálni! A háziorvost is megkérdezem, bár orvosoktól általában nem tudok meg sok új információt, nem tudom, ti hogyan vagytok vele. Mindig hangsúlyozzák, hogy a megelõzés a legfontosabb és menjünk el idõben orvoshoz, de amikor ilyen "pitiáner" panaszokkal, mint hogy idõnként szurkálást érzek a lábamban és szerintem ez már a visszér tágulat jele, csak bólogatnak, és addig nem foglalkoznak vele komolyan, amíg nem lesznek nagy lila kidudorodott undorító erek a lábamon... Ezeken kívül van már BEVÁLT tapasztalata valakinek?
Mogyorólevélbõl készült krém! (Coryli folium)

Kék visszereket a lábszárról hogy lehet eltüntetni?

s mit?l is vannak?

Legjobb válasz: Nem bántam volna ha valaki tud válaszolni! =) Nekem a térdhajlatomnál vannak,eddig nem zavart,mert nem látom,de a párom szólt,hogy csúnyább lett...szerintem marad a háziorvosi segitség. :)

Nem bántam volna ha valaki tud válaszolni! =) Nekem a térdhajlatomnál vannak, eddig nem zavart, mert nem látom, de a párom szólt, hogy csúnyább lett...szerintem marad a háziorvosi segitség. :)
Miért nem kérdezed meg az orvost? Viszonylag több sebet látott, mint bárki mást.
A kérdező hozzászólása: mert Nyíregyházán mûtöttek én meg Borsodi vagyok

Lehet hogy kiújult a here-visszér tágulatom?

Sziasztok, kb 13 (és fél) éves vagyok. És kb 3 évvel ezelőtt volt egy herevisszerem. A műtét sikeres volt és laporoszkópiával csinálták. Ám a bal herezacskóm nagyobb maradt, és olyan mintha még mindig több ér van ott a kelleténél. És a bal herém jóval kisebb a jobbnál. Eddig nem is vizsgáltam így őket, és nem is tulajdonítottam nekik hangsúlyt , ám valamelyik nap egy olyan pont jó farmert vettem fel tehát szűk volt és szorította a heréimet, 1. Nap végére kicsit éreztem a heréim aztán, amikor a gatyát levettem elmúlt, 3.napra végére már komolyan éreztem és azóta úgy érzem, tehát nem fáj vagyis csak nagyon enyhén. És most sem múlt el hogy 2 napja megint rendes farmerom van tehát nem szorosabb. De nem múlt el. És ott ahol a műtétkor bevágták a hasamat , bal oldalamon a köldök mellett durván fáj. Vagyis csak ha elhajolok. És arra gondoltam hogy mivel a műtétet úgy végezték hogy a vénát ott kb elkötötték (és ott fáj) ott nem sikerült valami vagy nem tom és azért fáj. Azt is észrevettem hogy ha előrehajolok a herém főleg akkor fáj. Szerintetek mi a baj ? két hét múlva tudok dokihoz menni, de nagyon félek hgy valami baj van. Vagy lehet hogy csak amiatt van mert szorított a gatya 3 napig ? Mert addig nem volt bajom. És a bal herém , nem tudom mióta de jóval kisebb a jobbnál,, lehet hogy kiújult a betegség ? Azért félek mert így a here vérellátása rossz és lehet nem fog tesztoszteron termelődni stb... Amúgy a viszér a bal herémben volt. Köszi előre is

Legjobb válasz: Hordjál laza boxert,és farmer is .A gyenge véráramlás is fájdalmat válthat ki.A herék nem egyforma nagyok,nálad meg még nem is ott volt a probléma .Fog termelõdni minden,csak lassan ahogy mulik az idõ.Ahogy a kamaszkorba lépsz,még látványos is lesz a változás .

Hordjál laza boxert, és farmer is .A gyenge véráramlás is fájdalmat válthat ki.A herék nem egyforma nagyok, nálad meg még nem is ott volt a probléma .Fog termelõdni minden, csak lassan ahogy mulik az idõ.Ahogy a kamaszkorba lépsz, még látványos is lesz a változás .
Szia. Igen, sajnos kiújulhatott, . Mivel a mûtét már elég régen volt, és még mindig tapintani benne nagyobb ereket, valószínûleg újra meg kell mûteni. Beszéld meg anyukáddal, és menjetek vissza a kezelõorvoshoz, és mondd el a panaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Igen, már megvan beszélve, menni fogunk.

Az egyik nagyajkam meg van duzzadva, és a belső oldalán pár lilás dudort látok. Olyan, mintha visszér lenne. Lehet, hogy az?

Panaszom (folyás, viszketés) nincs. Pár napja vettem észre. Lehet valakinek OTT visszere? Mit tehetek? Most vagyunk 35 hetesek.

Legjobb válasz: Az bizony visszér,nekem is van.Hát én is nagyon megijedtem,amikor megláttam,és nem is néz ki túl bizalomgerjesztõen.Egy terheskönyben olvastam,hogy a tehertõl van.Ne viselj szoros fehérnemût és nadrágot.Szülés után elmúlik.Minden jót!

Az bizony visszér, nekem is van.Hát én is nagyon megijedtem, amikor megláttam, és nem is néz ki túl bizalomgerjesztõen.Egy terheskönyben olvastam, hogy a tehertõl van.Ne viselj szoros fehérnemût és nadrágot.Szülés után elmúlik.Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Hát, randa, mi tagadás. De azért megnyugtattál. Köszi a választ!
nekem a barátnömnek volt öneki szülés után megmütöték mert nem mult el


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!