Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a tesók napirendjét (1 db)

Hogy lehet összehangolni a tesók napirendjét?

A "nagyfiam 2,5 éves, a pici 4,5 hónapos. Õrült ritmus- és napirendkülönbség van köztük. Amikor a picit altatni kellene, a nagy fix, hogy vasutat akar építeni. Amikor a pici igényelné a játékot, a nagy tiszta hisztis, ny?gös. A pici 4x alszik napközben, a nagy egyáltalán nem, mikor végre kifullad, este eld?l, és pihenhetnék, már kelek a picihez szoptatni. A nagy pörög egész álló nap, a kicsinek kellenének az elcsendesed? id?szakok, jobb híján a hagyot a tv elé ültetem, mert nem lehet altatni, összebújni, ha ott sertepertél és csivitel körülöttünk. Van segítségem, a párom sokat van itthon, anyukám is besegít, de így is attól félek, nem sokáig bírom már a strapát. A naggyal egyre türelmetlenebb vagyok, és a picinél is azt várom, mikor alszik már el. Mikor lesz egy kicsit már jobb?!

Legjobb válasz: Nehéz kérdés!:)Ha van aki segítsen, akkor menjen el a naggyal, míg a kicsi alszik, te is lepihenhetsz. Én ilyenkor otthagytam a lakást (megvár:)), és ledõltem. Pihenten több a türelem! Nekem a kicsi 8 hónaposan már csak 1X-szer aludt, letettem a nagyot is vele egyidõben. Kitartás! Okosat nem írtam, de talán megnyugszol! Nehezen bírtam én is, és jön a harmadik!:)))

Nehéz kérdés!:) Ha van aki segítsen, akkor menjen el a naggyal, míg a kicsi alszik, te is lepihenhetsz. Én ilyenkor otthagytam a lakást (megvár:) ), és ledõltem. Pihenten több a türelem! Nekem a kicsi 8 hónaposan már csak 1X-szer aludt, letettem a nagyot is vele egyidõben. Kitartás! Okosat nem írtam, de talán megnyugszol! Nehezen bírtam én is, és jön a harmadik!:) ))
Szia!Nálunk is ez volt, de aztán valahogy maguktól összeszoktak.A lányom 31, a fiam 7 hónapos, nekem olyan 2-3 hónapja mûködnek jól úgy-ahogy.Az ritka ha egyszerre alszanak, mert ugye teljesen mások az igényeik, ezt nem igazán lehet összefésülni.Nálunk a kicsi délelõtt alszik olyan másfél-két órát, mire fölkel a nagy pont akkor ebédelne meg aludna.Most is a dolgozószobában ülök, a fiam elvan a járókában, a lányom meg két csukott ajtóval odébb remélem alszik.A nagyfiad csak azóta nem alszik hogy a kicsi megszületett?Mert ha igen, szerintem valahogy rá kéne venni, én pl.ledõltem egy kicsit mellé, és úgy tettem mintha aludnék, általában bejött.Azért még egy ekkora gyereknek szerintem szüksége van a nappali alvásra.És türelem, szerintem már nem sokáig lesz ilyen húzós.
A kérdező hozzászólása: Igen, a nagy azóta nem alszik napközben, mióta a picit hazahoztuk. Már mindent megpróbáltunk, most ott tartunk, hogy 2 óra körül apa elviszi kocsikázni, amibe belealszik - mint a régi szép idõkben. Iszonyú eleven gyerek, szinte küzd, hogy ne aludjon el, véresre dörzsöli a szemét és közben azt mondogatja, hogy nem vagyok álmos, nem megyek aludni... Akkor vagyok teljesen kész tõle, ha a páron 24 órázik, én meg nem vezetek, így 2 órától a gyerek kezelhetetlen, mondjuk 8-kor meg már alszik, ami azért jó...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hány éves gyereknek való a Jóbarátok Mini Manó füzet?

Most kapott 4 éves fiam 1 példányt,de szerintem ez még nem az ő szintje.Főleg a sok színezés.Sőt volt olyan forma kereső feladat,amit én is nehezen találtam meg.

0

2.5 éves lányomnak gombás lett a feneke és a popsija körül. Canestent kaptunk rá, mennyi idő alatt gyógyítja be neki? Van valami tapasztalat ez ügyben? Nem rég kezdte a bölcsit szerintem ott szedhette össze.

4

Te érted azt az anyát aki ha hiperaktiv gyereke homokot szór egy gyerek szemébe ahelyett, hogy jól megbünetné kérleli, hogy kérjen bocsánatot?

Könyörgött,puszilgatta a gyereket,azt mondogatta neki,hogy hisz a gyereke jóságában ,emlékeztetette ,hogy a gyerek megígérte tegnap,hogy megjavul .
Azt mondogatta neki,hogy menjen a másik gyerekhez kérjen bocsánapot és mondja ,hogy véletlen volt.Majd a hiperaktiv gyerek mérgesen rákiabált a másik gyerekre 2x ,hogy bocsánat,az anyuka szomorúan kézen fogta a gyereket azt,elköszönt ,majd láttam ,hogy ahogy távolabb értek folytak a könnyei .Mindezt ahelyett,hogy jól megbuntette volna.Azt tudom,hogy pszichiátriára járnak.

19

Iskolába készülő kisgyerekek szülei, vigyázni fogtok ezután a katolikus iskolákkal? (bővebben lent, olvassátok a válaszokat is végig)

9

Adtok valamilyen egyéb vitamint, immunrendszer erősítőt a gyerekeiteknek a gyümölcsökön kívül?

Most lesz ovis a kislányom, bölcsibe már járt, ott az elején nem sokat mentünk, elkapott mindent, nyáron most nem járt. Én is hétfőn kezdek az új munkahelyemen, jó lenne ha nem sokat lennék vele táppénzen az elején legalább, míg próbaidőn vagyok. Sajnos más nem nagyon tud vele itthon maradni a családba csak én...
Sok gyümölcsöt, zöldséget kap, minden nap, a teáját frissen facsart citrommal issza. Ezen felül érdemes még valamit adni neki, vagy így is-úgyis összeszedünk majd jó néhány betegséget?
Ti adtok valami egyéb vitamint a gyerekeiteknek?

7

Két éves fiam jobban szótfogad a nevelőapjának mint nekem. Miért lehet ez?

3

Milyen az élet két vagy több kis gyerekkel (1 és 3 évessel) egyedül? Mit szoktatok csinálni, hogy oldod meg a házimunkát, mennyit játszanak egyedül és mivel?

1

Deichmann-ban járt valaki mostanában? Vélemények a cipőkről?

Most kezdi az ovit a lányom, a benti szandija már meg van.
De ugye kell neki itthoni játszós, oviba menős, és oviba játszós is :(

ez vagy ehhez hasonló cipők jók?? hajlik a talpuk?

Egyébként mindig új cipőket kap, de most azért ennyit nem tudok bevásárolni a d.d.step-ekből,aminek sajna kezd horror ára lenni :(

11

Hogyan szoktassam le a cumiról?

23 hónapos lesz és még szerintem nem érti meg, ha megmondanám neki, hogy már túl nagy a cumihoz. Mostanában egy betegség miatt visszaszokott a napközbeni cumizásra, pedig már csak alváshoz kellett neki.

4

Van itt olyan anyuka akinek nehezen szokott be a gyermeke az oviba? Mennyi idő volt? Hogy éltétek túl?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!