Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a tesók napirendjét (1 db)

Hogy lehet összehangolni a tesók napirendjét?

A "nagyfiam 2,5 éves, a pici 4,5 hónapos. Õrült ritmus- és napirendkülönbség van köztük. Amikor a picit altatni kellene, a nagy fix, hogy vasutat akar építeni. Amikor a pici igényelné a játékot, a nagy tiszta hisztis, ny?gös. A pici 4x alszik napközben, a nagy egyáltalán nem, mikor végre kifullad, este eld?l, és pihenhetnék, már kelek a picihez szoptatni. A nagy pörög egész álló nap, a kicsinek kellenének az elcsendesed? id?szakok, jobb híján a hagyot a tv elé ültetem, mert nem lehet altatni, összebújni, ha ott sertepertél és csivitel körülöttünk. Van segítségem, a párom sokat van itthon, anyukám is besegít, de így is attól félek, nem sokáig bírom már a strapát. A naggyal egyre türelmetlenebb vagyok, és a picinél is azt várom, mikor alszik már el. Mikor lesz egy kicsit már jobb?!

Legjobb válasz: Nehéz kérdés!:)Ha van aki segítsen, akkor menjen el a naggyal, míg a kicsi alszik, te is lepihenhetsz. Én ilyenkor otthagytam a lakást (megvár:)), és ledõltem. Pihenten több a türelem! Nekem a kicsi 8 hónaposan már csak 1X-szer aludt, letettem a nagyot is vele egyidõben. Kitartás! Okosat nem írtam, de talán megnyugszol! Nehezen bírtam én is, és jön a harmadik!:)))

Nehéz kérdés!:) Ha van aki segítsen, akkor menjen el a naggyal, míg a kicsi alszik, te is lepihenhetsz. Én ilyenkor otthagytam a lakást (megvár:) ), és ledõltem. Pihenten több a türelem! Nekem a kicsi 8 hónaposan már csak 1X-szer aludt, letettem a nagyot is vele egyidõben. Kitartás! Okosat nem írtam, de talán megnyugszol! Nehezen bírtam én is, és jön a harmadik!:) ))
Szia!Nálunk is ez volt, de aztán valahogy maguktól összeszoktak.A lányom 31, a fiam 7 hónapos, nekem olyan 2-3 hónapja mûködnek jól úgy-ahogy.Az ritka ha egyszerre alszanak, mert ugye teljesen mások az igényeik, ezt nem igazán lehet összefésülni.Nálunk a kicsi délelõtt alszik olyan másfél-két órát, mire fölkel a nagy pont akkor ebédelne meg aludna.Most is a dolgozószobában ülök, a fiam elvan a járókában, a lányom meg két csukott ajtóval odébb remélem alszik.A nagyfiad csak azóta nem alszik hogy a kicsi megszületett?Mert ha igen, szerintem valahogy rá kéne venni, én pl.ledõltem egy kicsit mellé, és úgy tettem mintha aludnék, általában bejött.Azért még egy ekkora gyereknek szerintem szüksége van a nappali alvásra.És türelem, szerintem már nem sokáig lesz ilyen húzós.
A kérdező hozzászólása: Igen, a nagy azóta nem alszik napközben, mióta a picit hazahoztuk. Már mindent megpróbáltunk, most ott tartunk, hogy 2 óra körül apa elviszi kocsikázni, amibe belealszik - mint a régi szép idõkben. Iszonyú eleven gyerek, szinte küzd, hogy ne aludjon el, véresre dörzsöli a szemét és közben azt mondogatja, hogy nem vagyok álmos, nem megyek aludni... Akkor vagyok teljesen kész tõle, ha a páron 24 órázik, én meg nem vezetek, így 2 órától a gyerek kezelhetetlen, mondjuk 8-kor meg már alszik, ami azért jó...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ajánlanátok nekem olcsó taxisokat 30 km-es távon melyik érné meg nekem?

vidék.

1

Fejtetűre mi a legjobb, mi vált be nektek?

Pedexet próbáltam, semmit nem ért.:(
Ilyenkor orvoshoz, vagy védőnőkhöz kell vinni a gyereket?

7

A ti gyereketek "hazahozza" a nagy dolgát, vagy elintézi az oviban?

13

Mit vesztek és mit kértek rokonoktól, 5 év körüli fiatoknak/fiú gyereknek karácsonyra (játék)?

6

Van olyan multivitamin rágótabletta, amiben vas is van és nem annyira drága?

4 évesnek

2

Normális válaszokat várnék az alábbi kérdésemre, mit tehetek?

Külföldön vagyok au-pair lány, és egy 4 éves kislányra vigyázok. Tegnap pedig bugyi nélkül, az asztal sarkánál hintázott, úgy hogy a nemi szervét az asztalhoz nyomta. Ma pedig a wc-n csinálta ezt, és a szülei szobájában. Esetleg valaki tud adni erre nekem értelmes választ miért csinálhatja?

6

Halász Judit koncerten a gyermek hány éves koráig ülhet ölben?

Elviszek egy 2,5 éves gyermeket koncertre, már meg is vettem a jegyet, de csak most gondolkoztam, hogy lehet nem is kellett volna Neki külön vennem. Van valakinek tapasztalata ez ügyben?

Persze holnap felhívom őket a biztosság kedvéért.

2

Hogyan telik egy nap az oviban nálatok? Minden nap kimennek a játszótérre?

Létezik még olyan, hogy körjáték?

4

Akinek nagyon sírós vagy sokáig volt sírós a csecsemője, nagyobb babája, az nem nyomta rá a bélyegét a későbbiekre?

Olyanok válaszát várom, akik tényleg átélték azt.

7

Ahol több gyermek van, apuka mennyit vállal át a napi teendőkből? Hogy működik ez normálisan?

Sziasztok!
4 gyermekünk van, nekem az első házasságból 2, a mostani kapcsolatomból pedig 2 kicsi. A nagyok 6 és 7 évesek, a két kicsi 2,5 éves és 1 hónapos.
Mióta hazajöttünk a kórházból a napunk úgy alakul, hogy a 4 gyerekkel elmegyek, elviszem a két nagyot oviba, suliba, majd a két kicsivel boltba és haza, enyém az összes házimunka, én fürdetek, én főzök, takarítok, sok esetben fát vágok, befűtök, ha hivatalos helyre kell menni, én megyek, én megyek a két kicsivel délután a nagyokért, és éjjel is én kelek a kicsikhez. Néha még a két és fél évesem is felébred.
Nagyon megerőltető ez így, ráadásul császárral szültem, és még most is fáj a heg.
A párom nem dolgozik, viszont sosincs itthon, a bolt is 3 óráig tart neki, ha valamiért magának elmegy, pedig ez rossz esetben is csak 20 perc lenne. Sokszor a sógoránál van, vagy az anyjánál, tesójánál, csak itthon ne kelljen lenni. Én a 4. manót úgy vállaltam be, hogy előtte leszögeztük, hogy ő ugyanúgy kiveszi a részét, pl elmosogat, fát vág, felsöpör, vagy épp megfőz. Nem hiszem, hogy ez olyan nagy dolog lenne. Amúgy ha itthon is van, bezárkózik a szobájába pókerezni.
Szeretnék vele normálisan leülni, megbeszélni, hogy ezt én így nem bírom tovább. Mivel érvelnétek, hogy ne nyafogásnak vagy szülés utáni hangulatingadozásnak tűnjön, hanem látszódjon, hogy komolyan bánt a dolog?
Én azon gondolkozom, hogy odaköltözöm apumhoz, tesóm is ott lakik, ott lenne segítségem, és fát sem kéne vágni. De ezt is el akarom neki mondani, hogy ez lesz a következménye, ha nem segít. Hiszen nem dolgozik, én tartom el, vagyis inkább a gyerekek. Délután ő fekszik le aludni, én nem tudok, hiszen a 4 gyerek nem egyszerre alszik, így napközben nem tudok pihenni. Jó esetben 2-3 órát alszom naponta, ő pedig az egész éjszakát átalussza, és a délutánokat is.
Köszönöm a tanácsokat!

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!