Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a nyákdugó távozását Ez (3 db)

Hogy lehet észrevenni a nyákdugó távozását? Ez a magzatvíz elfolyása előtt v után van? Milyen az állaga hogy veszem észre?

Legjobb válasz: A távozásra nincsen "törény" mindenkinél változó. A szülés megindulásának 3 tünete van: Víz elfolyás, nyák dugó elfolyás, méhössze húzódás. De ez bármilyen sorrendben lehetséges. Akár egy anya szülései között is sokat variálódik... Amúgy a nyákdugó az ilyen enyhén véres (legalábbis nekem az volt) és átlátszó keverve folyás szerû "anyag". Legalábbis ilyenre emlékszem. Igaz csak az elsõnél láttam, 7 éve. A másik kettõnél nem folyt el, náluk a méhösszehúzódással kezdõdött a szülés, úgy repesztettek burkot, szerintem a magzatvízzel együtt távozott...

A távozásra nincsen "törény" mindenkinél változó. A szülés megindulásának 3 tünete van: Víz elfolyás, nyák dugó elfolyás, méhössze húzódás. De ez bármilyen sorrendben lehetséges. Akár egy anya szülései között is sokat variálódik... Amúgy a nyákdugó az ilyen enyhén véres (legalábbis nekem az volt) és átlátszó keverve folyás szerû "anyag". Legalábbis ilyenre emlékszem. Igaz csak az elsõnél láttam, 7 éve. A másik kettõnél nem folyt el, náluk a méhösszehúzódással kezdõdött a szülés, úgy repesztettek burkot, szerintem a magzatvízzel együtt távozott...
A nyádugó távozása érzésre olyan, mintha erõs folyás indulna meg és barnás színû. A magzatvíz nem folyhat elõtte, mert a nyákdugó elzárja az utat. A dugó távozása után sem biztos a víz megindulása, mert ahhoz meg az kell, hog megrepedjen a burok, ami nem következik be mindig. A szivárgó víz olyan, mintha egy nagyon kicsit bepisilnél, a folyó víz meg zubog kifelé. Jó, ha tudod, hogy zajlanak ezek, de egyáltalán nem biztos, hogy nálad pont így fog megindulni a szülés. Sok sikert!
De igen a nyákdugó távozhat a víz elõtt. Nekem hajanalban elfolyt egy csomó magzatvizem otthon, a korházban távozott csak a nyákdugó. Ami valóban -nekem is- véres volt egy kicsit, nyálkás...
Szia! Az állagát már leírták az elõttem hozzászólók, de nekem szülés elõtt 3-4 nappal ment el a nyákdugó.Én otthon pisilés után vettem észre a wc papíron. Az nem törvényszerû, hogy ha elmegy már aznap szülsz is! Sok sikert a szüléshez!!

Sokszor irtatok mar, hogy olykor a nyakdugo tavozasat eszre sem lehet venni. Dehat ez nem egy veres valami? A WC papir nem lesz veres töle?

Nyakdugos törteneteket irjatok legyszi, hogy tisztan lassam akkor vegül is miröl van szo... Köszi. :)

Legjobb válasz: én mentem a wc-re pisilni és egy jó adag nyúlós, véres folyáshoz hasonlítható nagy trugyi távozott belõlem

én mentem a wc-re pisilni és egy jó adag nyúlós, véres folyáshoz hasonlítható nagy trugyi távozott belõlem
Hát én bizony éreztem, ahogy kicsúszik belõlem!Amikor megnéztem ott volt a bugyimon egy nagy darab kicsit véres nyákcsomó."Egy nyúlós dolog"Elég részletes?
Délelõtt ment el, este szültem.
En mult honapban szultem, egy szerdai napon ment el a nyakdugom egy resze(tobb napon at tavozott), es vasarnap hajnalban szultem. Jo babavarast, konnyu szulest kivanok, nem olyat, mint az enyem volt :) Lassan 1 ho-s kisfiu boldog anyukaja :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat, meg a jókívánságot!:) Persze további tapasztalatok is érdekelnek! Remélem, most már mielõbb jön a lánykánk, mert már nagyon várjuk!
Pár órától kezdve egészen 1-2 hétig is elhúzódhat, mire beindul a szülés. Nálam a második gyermeknél 1 héttel a nyákdugó távozása után szültem.
A vajúdás elején ment el, kb 3 darabban, éjjel olyan 10-11 körül. Másnap délelõtt 10.10-kor született meg a fiam. Nem lehet rá alapozni, más jeleket figyelj. :)
nekem az elsö szülésem elött 3-héttel távozott
Az elsõ szülésemnél 6 órával a rendszeres fájások elõtt ment el a nyákdugó, délután 2 körül, a fájások este 9 körül indultak a magzatvíz pedig hajnalban ment el. A második babámnál a 35. héttõl folyamatosan ment a nyákdugó heteken keresztül, de csak a 38. hétre született meg a babám, egyéb okok miatt császárral.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!