Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a nyákdugó (55 db)

39 hetes vagyok! Honnan tudom hogy elmet a nyákdugóm ma ugyanis délelött a tisztasági betétemen volt ilyen szintelen valami de nem tudtam eldönteni hogy nyálkás vagy kocsonyás lenne lehet csak folyásom volt?

Most mit csináljak azóta semmi bajom csak a derekam fáj egy kicsit!

Legjobb válasz: _A nyákdugó általában barnás, zselés anyag..szerintem ezt kéne várnod, de az semmit nem jelent ha a nyákdugó kint van. Majd lassan a vized fog lehet elmenni.már nem hiszem sok van vissza, de amig nincs fájás nincs teendõ..pihenj rá!!

_A nyákdugó általában barnás, zselés anyag..szerintem ezt kéne várnod, de az semmit nem jelent ha a nyákdugó kint van. Majd lassan a vized fog lehet elmenni.már nem hiszem sok van vissza, de amig nincs fájás nincs teendõ..pihenj rá!!
Szia! Szerintem simán lehet az. Én 7 hete szültem és úgy kezdõdött, h reggel ilyen nyálkás izét éreztem. Addig volt folyásom, de aznap csak ez a nyálkás cucc - teljesen színtelen. Semmit nem éreztem egész nap, egy fájásom nem volt, de én is elkezdtem azzal foglalkozni, h ez lehet-e a nyákdugó (neten, könyvekben olvastam utána). Aztán éjjel elfolyott a magzatvizem. Aztán megszületett az én kis manócskám. Szóval szerintem készülj lelkileg, hátha... Könnyû szülést!

37 hetes vagyok. Tegnap óta sűrű fehér folyásom van. Ez mi lehet? A nyákdugó? Érzem hogy a baba feje nyomja a méhszájamat. Nemsokára megszületik?

Legjobb válasz: Hát erre én is kíváncsi lennék. Nekem nem sûrû fehér folyásom van, hanem minden hajnalban 2 napja egy nagyon nyúlós, sárgás nyálkadarab távozik a hüvelyembõl, de olyan, hogy tényleg alig tudom kitörölni! Én sem tudom ez pl. lehet-e nyákdugó, a szülésznõm szerint ilyen nyúlós izé, ami lehet véreen festenyzett is. Remélem segítettem, remélem neked is az, és majd hamarosan könnyû szülésen átesett boldog anyukák leszünk!!!!!! 39 hetes kismami

Hát erre én is kíváncsi lennék. Nekem nem sûrû fehér folyásom van, hanem minden hajnalban 2 napja egy nagyon nyúlós, sárgás nyálkadarab távozik a hüvelyembõl, de olyan, hogy tényleg alig tudom kitörölni! Én sem tudom ez pl. lehet-e nyákdugó, a szülésznõm szerint ilyen nyúlós izé, ami lehet véreen festenyzett is. Remélem segítettem, remélem neked is az, és majd hamarosan könnyû szülésen átesett boldog anyukák leszünk!!!!!! 39 hetes kismami

A nyákdugó az mindenkinek elmegy, ugye? Nem úgy mint a magzatvíz. Az megeshet, hogy folyamatosan, akár több napon keresztül megy el? Mert nekem - legalábbis eddig úgy gondoltam - szimpla erős folyásom van, ami halvány sárga. Ez lehet a nyákdugó?

39 + 1 hetes vagyok. A várandóságom alatt semmi extrém fájdalmaim nem voltak, egy enyhe cukron kívül minden oké. Nagyon várjuk pici fiunkat, és csak azon izgulok, mint sok kismama: id?ben beérjünk, észrevegyem, amikor menni kell! :)

Legjobb válasz: Nem mindenkinél megy el.Nekem az elsõ szülésemnél közvetlen a baba születése elõtt távozott.Elõtte még darabokban sem. A második szülésemnél 10 nappal a szülés elõtt több darabban,a harmadiknál a szülés elõtti napon távozott egy része.Az állaga lehet a ragacsostól egészen a kocsonyás folyósig,színre pedig lehet színtelen,fehér,véres,barnás. Minden jót,könnyû szülést neked.

Nem mindenkinél megy el.Nekem az elsõ szülésemnél közvetlen a baba születése elõtt távozott.Elõtte még darabokban sem. A második szülésemnél 10 nappal a szülés elõtt több darabban, a harmadiknál a szülés elõtti napon távozott egy része.Az állaga lehet a ragacsostól egészen a kocsonyás folyósig, színre pedig lehet színtelen, fehér, véres, barnás. Minden jót, könnyû szülést neked.
4 szülésbõl csupán 1x "találkoztam" a nyákdugóval, akkor is már a kórházban, miután beindultak a fájások és mire beértünk 3 ujjnyira nyitva voltam. Egyébként persze, hogy megeshet, hogy napok alatt, kis részletekben távozik és nem mindenkinél barnás, véres, van, akinek színtelen vagy sárgás. Amit írsz, szerintem az lehet. Amiatt meg ne izgulj, hogy nem fogsz beérni a kórházba, sajnos nem megy olyan gyorsan :) )) Akkor ha esetleg elkezd folyni a magzatvíz, ne rohanj, picit feküdj le, nehogy a köldökzsinór elõre essen. Zuhanyozz le, és indulhattok. Ha a fájások beindulnak akkor bõven elég indulni, ha 10 percenként jönnek, persze a kórháztól való távolságtól is függ. Azt biztosan észre fogod venni, amikor menni kell, nagyon ritka, hogy valaki véletlenül otthon szül, mert késõn indul.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a gyors válaszokat. Félni egyelõre nem félek, elsõ baba, ismeretlenek még a fájdalmak, de izgulok, nagyon... :)
utsó vagyok OTT = oxitocin terheléses NST


Lehet abból gond, hogy elmegy a nyákdugó korábban, de a baba csak rá egy vagy két hétre érkezik?

Legjobb válasz: Nem, ez teljesen normális, hogy szülés elõtt már akár 1-2 héttel is elmehet a nyákdugó.

Nem, ez teljesen normális, hogy szülés elõtt már akár 1-2 héttel is elmehet a nyákdugó.
Ez nagyon sok kismamánál így van, hogy elmegy és még hetei vannak hátra. Csak akkor már jobban vigyázni kell a fertõzésekre.
Nem gond, csak már kinyílt a méhszáj annyira, hogy kiengedje.

Wc-zés után a papíron barnás, picit lilás darabos dolog volt. Ez lehet a nyákdugó? 38 hetes kismama vagyok, reggel a doki azt mondta, hogy 1 cm-re vagyok kitágulva.

Legjobb válasz: Ez az volt, fog még több is jönni, és ha véres, irány a kórház! Nekem délelõtt ment el darabonként a nyákdugó, jöttek a fájások, este meglett a lányom! Fájàsaid nincsennek még?

Ez az volt, fog még több is jönni, és ha véres, irány a kórház! Nekem délelõtt ment el darabonként a nyákdugó, jöttek a fájások, este meglett a lányom! Fájàsaid nincsennek még?
Igen ez a nyákdugó, de nem kell rohannod a kórházba, ha nincsenek fájásaid, mert még lehet pár nap is a szülésig.Nekem mondjuk amikor elment reggel, éjjel megszültem, de nem törvényszerû.Sok szerencsét amúgy:) ))
nekem is hajnalban elment és este 10re megszületett a kisfiam. bizti nyákduó! amikor bementem reggel a dokihoz (megijedtem a vértõl), azt mondta, hogy még lehet akár néhány nap is. hát nem volt. igaz, akkor már voltak fájásaim. gyengék, de rendszeresen. estére erõsödtek. :D könnyû szülést kívánok neked!!!! pihenj , amennyit csak tudsz. ha véres is lesz, irány a kórház, ha lesznek fájásaid, kezdd el mérni õket!
A kérdező hozzászólása: Tegnap óta semmi! Mensi szerûen fáj egyfolytában a derekam, de ezen kívül semmi fájdalom. Lehet én abba a tipusba tartozom, akinél nem pont szülés elõtt megy el a nyákdugó. :) Köszönöm a válaszokat!
szia nekem egyszerre jött ki a nyáktugó a dokinál ami teljesen átlátszó kocsonya szerû cucc volt! rá 3napra indított szülésem volt!
Szia. Nekem 35. hét óta folyamatosan távozgatott a nyákdugó (ami elvileg újratermelõdik), de csak betöltött 38. héten született meg a kisfiam, aki már 9 hónapos.
Szia! Én is 38 hetes vagyok. Nekem már 1, 5 hete távozgat darabokban. A fájásaid akkor jóslók, ha pihenés hatására elmúlnak. Ha már mérhetõ a fájások közt az idõ pl. 30, 20 perc, szülés esélyes a dolog. Az esti idõszak általában kedvez a szülés megindulásának, így este pihenj legtöbbet. Az elõzõnél nekem a nyákdugó távozása után csak 3 héttel indult be a szülés. Ez típus kérdése. Szép szülést és babát kívánok Sorstársam!
A kérdező hozzászólása: Ma reggel megint elég sok kocsonyás, sûrû dolog jött ki belõlem pisiléskor. Most nem volt barnás. Mostmár hamarosan tényleg itt a mi idõnk? fájásaim továbbra sincsenek!

38 hetesen lehet a nyákdugót láttam? Bizonytalan vagyok, mert nem tudom hogy kell kinéznie? Itt mindenfélét lehet olvasni

Nekem sárga volt, kicsit zselé szer?, wc-zés után a papíron láttam 2x is ma, de csak kicsi, borsónyi darabokat. biztos nem folyás, mert az nekem fehéres és inkább krémszer?. létezik, hogy így darabonként távozik és majd eztán jön a "java", vagy ez más volt? Lehet sárga is? amúgy még nem érzek görcsöket, csak napi 1-2 alkalommal van olyan furi érzésem mintha meg lenne a mensim.

Legjobb válasz: kocsonyás,zselés állagú,barnás-véres váladék,esetenként halvány rózsaszín. Távozhat egyben,és darabokban. Mielõbbi könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyerkõcös,37hkm

kocsonyás, zselés állagú, barnás-véres váladék, esetenként halvány rózsaszín. Távozhat egyben, és darabokban. Mielõbbi könnyû szülést és egészséges kisbabát!! Üdv:2gyerkõcös, 37hkm
Nekem nyálkás, véres volt.
http://divany.hu/poronty/2009/11/24/veres-nyalkas_takony_a_b.. A napokban már vki feltette egyszer ezt ide!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Akkor nekem nem az volt, csak szimplán folyás. Meg hát görcseim sincsenek. Azért is kérdeztem mert nem voltam benne biztos. Akkor majd várom az "igazit", gondolom utána már közel lesz a szülés is. A kislányom még nagyon nem akar megszületni. túlhordástól tartok:(
Nem biztos, hogy nem a nyákdugóval találkoztál. Nekem 2 héttel szülés elõtt már elkezdett távozni pici darabokban. Eleinte csak inkább tojásfehérjére emlékeztetõ valamivel találkoztam 2-3 alkalommal, majd szülés elõtti napokban sárgásabb, sötétebb lett, mint az elõzõ, és ez már kocsonya szerû, jó nagy darab volt két részletben. Én is elolvastam mindent, hogy kell kinéznie, és elég változó színû állagú és méretû lehet. Könnyû szülést kívánok!
Olvastam már a kérdésedet mikor kiírtad, de én pont tegnap találkoztam ilyennel a wc papíron este... Nézegettem és nekem átlátszó volt, és sárga, mint a tojás fehérje tényleg... Kicsit darab esett ki. Aztán hajnalban is mikor pisiltem és töröltem ki magam "lógott" belõlem, de az sem volt nagy darab... Nekem volt végig folyásom a terhesség alatt, de az nem ilyen átlátszó, még ha darabos is... Sztem ez már az... És olyan színû mint a belinkelt videón, csak jóval kisebb darabok voltak :) :) :) Az elsõ gyerekemnél, meg tényleg véres volt... 39+3 km

Kinek hogy távozott a nyákdugó? Tegnap óta néha ilyen nyálkás cucc van. Ez lehet esetleg az? 40+1hkm

Legjobb válasz: én csak a harmadik terhességnél vettem észre.pisilés után láttam meg a wc ben.egyszeri adag volt.3 nap múlva szültem:))

én csak a harmadik terhességnél vettem észre.pisilés után láttam meg a wc ben.egyszeri adag volt.3 nap múlva szültem:) )
Nekem több darabban távozott, elõször ilyen (bocs) kis takonyszerû galacsin volt, majd másnap a vizsgálat után picit pirosas, véres darabka.1 hét múlva született a kisfiam :)
Szülés elõtti nap és a szülés napján távozott több darabban. Halvány barnás és tényleg nyúlós takonyszerû volt. Szerintem lehet, én elõször azt hittem, hogy összeszedtem valami nyavalyát a kórházban (már bent feküdtem egy ideje...), ezért kértem a dokit, hogy nézzen meg. Kiderült, hogy elkezdtem nyílni és a nyákdugó távozgat. De szép is volt az a nap... :) 4 hós kisfiú anyukája
Nekem egy szerdai nap volt egy nagy adag a wc papíron. Nyálkás nagy csomó, és véres is volt.(bocsánat) és pénteken szültem:)

Sokszor irtatok mar, hogy olykor a nyakdugo tavozasat eszre sem lehet venni. Dehat ez nem egy veres valami? A WC papir nem lesz veres töle?

Nyakdugos törteneteket irjatok legyszi, hogy tisztan lassam akkor vegül is miröl van szo... Köszi. :)

Legjobb válasz: én mentem a wc-re pisilni és egy jó adag nyúlós, véres folyáshoz hasonlítható nagy trugyi távozott belõlem

én mentem a wc-re pisilni és egy jó adag nyúlós, véres folyáshoz hasonlítható nagy trugyi távozott belõlem
Hát én bizony éreztem, ahogy kicsúszik belõlem!Amikor megnéztem ott volt a bugyimon egy nagy darab kicsit véres nyákcsomó."Egy nyúlós dolog"Elég részletes?

Lehet hogy ez már a nyákdugó?

36 hetes terhes vagyok és egy újjnyira nyitva. Napok óta a wc-papíron picit sárgás, átlátszó van napi többször. Lehet hogy nekem a nyákdugó darabokban jön ki és nem egyszerre? Muszáj hogy véres legyen? Vagy ha nem nyákdugó mi lehet ez?

Legjobb válasz: szerintem nem nyákdugó csak hüvelyi folyás, bár a nyákdugó is távozhat darabokban de szerintem annak sötétebb a szine, inkább barnás nem feltétlen véres

szerintem nem nyákdugó csak hüvelyi folyás, bár a nyákdugó is távozhat darabokban de szerintem annak sötétebb a szine, inkább barnás nem feltétlen véres
Nekem egyáltalán nem volt barnás, inkább olyan sárgás, kocsonyás szerû.
Valószínûleg nem az, csak nyákos folyás, de ha nyákdugó, akkor sincs gond. Elsõ szülésemnél 35 hetesen ment el, 40. héten szültem.

A nyákdugó ha még nem ment el akkor lehet, hogy még nem is fogok szülni vagy annak mindenképp el kell mennie mielőtt a kórházba bemegyek? 38+4napos kismama

Elfolyhat a magzatvíz a nyákdugó távozása előtt is?

Legjobb válasz: Én is 38+4 napos vagyok... :-) Úgy tudom, hogy távozhat szinte észrevétlenül is- kocsonyás állagú folyás formájában, zuhanyzás közben, stb... Mindenkinél más. Barátnõm nem érezte, mikor távozott. Az biztos, hogy a magzatvíz csak azután tud elfolyni, amikor a nyákdugó már távozott. Valójában több nap is eltelhet a nyákdugó eltûnése és a magzatvíz elfolyása között.

Én is 38+4 napos vagyok... :-) Úgy tudom, hogy távozhat szinte észrevétlenül is- kocsonyás állagú folyás formájában, zuhanyzás közben, stb... Mindenkinél más. Barátnõm nem érezte, mikor távozott. Az biztos, hogy a magzatvíz csak azután tud elfolyni, amikor a nyákdugó már távozott. Valójában több nap is eltelhet a nyákdugó eltûnése és a magzatvíz elfolyása között.
Szia! 3 gyereket szültem, mindegyik esetben a magzatvízzel együtt távozott a nyákdugó.Van aki észre sem veszi, mert pisilés közben megy el. A magzatvíz nem folyhat el elõbb, mint a nyákdugó, hiszen nincs útja.Egyszerre viszont távozhat.Kitartás, már nincs sok hátra!:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!