Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a magzatvíz (91 db)

16-17 hetes vagyok, ma voltam maszek uh-n, ahol megállapította a szonográfus, hogy kevesebb a magzatvizem és a baba belei erősen telítettek. Ez mitől lehet?

Legjobb válasz: Mennyisége háromóránként, elektrolittartalma pedig körülbelül nyolcóránként cserélõdik ki. A magzat egyrészt lenyeli a magzatvizet, ezzel gyakorolja a nyelõ- és légzõmozgásokat, másrészt belepisil a magzatvízbe, ezzel hozzájárul a magzatvíz mennyiségének változásához. Így a magzatvíz mennyiségi változásai a magzat gyomor-, bél-, illetve vizeletelválasztó rendszereink mûködésével is szoros kapcsolatban vannak.

Mennyisége háromóránként, elektrolittartalma pedig körülbelül nyolcóránként cserélõdik ki. A magzat egyrészt lenyeli a magzatvizet, ezzel gyakorolja a nyelõ- és légzõmozgásokat, másrészt belepisil a magzatvízbe, ezzel hozzájárul a magzatvíz mennyiségének változásához. Így a magzatvíz mennyiségi változásai a magzat gyomor-, bél-, illetve vizeletelválasztó rendszereink mûködésével is szoros kapcsolatban vannak.
tegnapelõtt 09:25 vagyok!Miért mi a baj?Mit állapítottak meg?Tényleg menj el másik orvoshoz is, addig ne add fel!
uristen, ez rettenetes!!!! biztos, hogy nincs mas megoldas? rengeteg esetben tevednek az orvosok, menj el egy masik szakemberhez, hatha nincs minden veszve! sok sok erot, kitartast kivanok nektek!
17 hetesen nem kell még állandóan érezni a mozgást, mivel még nagy helye van.Sõt, még 22-24 hetesen sem fogod minden rezdülését érezni.Majd a 28.hét táján. A belei meg azért lehettek telítve, mert pont akkor ivott a babád a magzatvízbõl.Nem kell a legrosszabbra gondolni mindjárt. 29hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, meg fogom írni, mi volt szombaton,
A kérdező hozzászólása: El kell venni a babámat... :'(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Egész pontosan az van a papíron, hogy az átlagosnál valamivel kevesebb magzatvíz és intenzív telített belek. Szombatra kaptam sürgõs vizsgálatot dr Hajdú Krisztinához. A dokimat felhívtuk, õ meg azt mondta ne pánikoljak, mert látta a õ a babát 12 hetesen és semmi szokatlant nem látott. Viszont tény és való, hogy ritkán érzem mozogni (akkor nem fáj), remélem nem a helyhiány miatt.. REttenetesen aggódok...
A kérdező hozzászólása: Dr Hajdú Kriszta genetikus nézett meg nagyon alaposan, és nem látott esélyt.. :(:(:( Nincs, vagy nagyon csökött a veséje a kicsi lánynak.. hétfõn megyek a dokimhoz (amúgy is mentem volna), kedden meg MÁV Kh, vissza a Hajdú doktornõhöz, és lehet, hogy még aznap elveszik... Áááá, belepusztulok... :(
Nagyon sajnálom, ami történt! Nem is tudom, mit írjak! Már csak a gondolattól is megszakad a szívem.... Kitartást és sok erõt kívánok! A 22 hetes kismami voltam
rengeteg erot es hitet kivanok az ujrakezdeshez! nagyon megviselt engem ez a tortenet. 6 hetes

Mi lehet az oka hogy sok a magzatviz?

23 hetesen mikor elmentem az UH-ra észrevették hogy sok a magzatvíz nállam és felküldtek a laborba hogy a TORCH vérvételt levegyék.

Legjobb válasz: nagyon sok oka lehet. Lehet adottság is (nekem pl kevesebb volt, be is kellett miatta feküdnöm mindkét terhességemkor,h kivizsgálják de nem volt baj, nyár volt, nem ittam eleget, alkati dolog, eleve sosem ittam "eleget", illetve, nekem a kevesebb is elég) ha baj van, a sok magzatvíz abból adódhat, hogy a baba nem iszik eleget belõle, vagy túl sokat pisil/vese, meg ezeregy oka lehet, de emiatt ne pánikolj. Nincs olyan terhesség, hogy vmi kis aggódás ne lenne benne, de mégis, azért a legtöbb esetben nincs semmi komoly! Nagyon durva dolgok már nem derülhetnek ki ennyi idõs terhességnél. Ne izgulj, mert az tényleg ártalmas lehet! Gondolj arra, hogy valószínûleg alkati dolog. Minden jót!

nagyon sok oka lehet. Lehet adottság is (nekem pl kevesebb volt, be is kellett miatta feküdnöm mindkét terhességemkor, h kivizsgálják de nem volt baj, nyár volt, nem ittam eleget, alkati dolog, eleve sosem ittam "eleget", illetve, nekem a kevesebb is elég) ha baj van, a sok magzatvíz abból adódhat, hogy a baba nem iszik eleget belõle, vagy túl sokat pisil/vese, meg ezeregy oka lehet, de emiatt ne pánikolj. Nincs olyan terhesség, hogy vmi kis aggódás ne lenne benne, de mégis, azért a legtöbb esetben nincs semmi komoly! Nagyon durva dolgok már nem derülhetnek ki ennyi idõs terhességnél. Ne izgulj, mert az tényleg ártalmas lehet! Gondolj arra, hogy valószínûleg alkati dolog. Minden jót!
Nekem is sok volt a magzatvíz, kislányom 6, 5 hónapos, semmi baj nem lett. Utolsó 1 hónapot bent feküdtem a biztonság kedvéért. Állandó NST és áramlásos UH. Én nem is bántam, mert így mindig tudtam, hogy minden rendben. Mivel a kis feje nem volt beékelõdve rendesen félõ volt, hogy rosszul csúszik elõre a baba magzatvíz elfolyása esetén. Dokim is szinte minden alkalommal elmondta, ha elfolyik a víz, feküdjek le, derekamat emeljem meg, valaki meg szóljon a nõvéreknek. Végül magzatvíz szivárgás miatt indították.

Hogy lehet észrevenni, hogy szivárog a magzatvíz ill. mik a "tünetei"?

Legjobb válasz: Elsõre olyan érzés, mintha bepisilnél, de ugyebár felnõtt ember ilyet már nem csinál jó esetben, úgyhogy ez már kapásból árulkodó jel. Aztán ha estleg mégis bepisilnél :D (nem vicc, engem a magzatvíz elfolyása pisilésre ingerelt, úgyhogy együtt folyt a kettõ), szóval nem tudod elállítani. Ja, és a harmadik jel: teljesen szagtalan és kristálytiszta!

Elsõre olyan érzés, mintha bepisilnél, de ugyebár felnõtt ember ilyet már nem csinál jó esetben, úgyhogy ez már kapásból árulkodó jel. Aztán ha estleg mégis bepisilnél :D (nem vicc, engem a magzatvíz elfolyása pisilésre ingerelt, úgyhogy együtt folyt a kettõ), szóval nem tudod elállítani. Ja, és a harmadik jel: teljesen szagtalan és kristálytiszta!
A kérdező hozzászólása: És azt észrevetted, hogy nem csak pisilsz, hanem a magzatvíz is távozik?
Észreveszed, mert több jön, mint egy átlag pisilésnél. Illetve utána már folyamatosan jön, kisebb löketekben. Érzed, hogy folyik. Nekem a reggeli pisilésnél indult meg. Már akkor kicsit gyanús volt, de utána folyamatosan folyt valamennyi, így biztos voltam benne.
A kérdező hozzászólása: És ez hány hetesen volt neked? Utána megszültél?


Honnan lehet megkülönböztetni ha szivarog a magzatviz? Honnan tudhatom hogy ez a magzatviz vagy folyas? Mi a kulonbseg?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy nem feltétlenül jár féjdalommal! Nekem is volt vizesebb a folyásom,az volt a legbiztossabb,hogy elmentem az orvoshoz! Ha gyanakszol rá te is menj el!! Majd ö megmondja mivan.

Én úgy tudom hogy nem feltétlenül jár féjdalommal! Nekem is volt vizesebb a folyásom, az volt a legbiztossabb, hogy elmentem az orvoshoz! Ha gyanakszol rá te is menj el!! Majd ö megmondja mivan.
Valoszinuleg valamilyen fajdalommal jar, nem csak ugy elkezd szivarogni, hisz akkor azt jelenti hogy a mehszaj is nyitva van.
Nekem a szülésem magzatvíz-szivárgással indult, de akkor már erõsebb menzesz fájdalom-szerû fájásaim voltak. A folyásnál hígabb, vizesebb.
Már egy ideje egy ujjnyira nyitva volt a méhszájam amikor a magzatvíz elkezdett szivárogni. Semmilyen fájdalommal nem járt, és még másfél napig nem kezdõdtek el a fájások. Elõtte fura volt olyat olvasni, hogy mikor a magzatburok megreped, akkor "pukkan" egyet, de ezt én is éreztem, és olyan volt mikor a csukott szádban kipukkasztasz egy rágó-lufit :) , csak ez a hasadban történik. És a szivárgó magzatvizet nem lehet visszatartani, mint pl. a vizeletet, hanem akkor csordogál amikor akar.
Elsõ vagyok, nem írta meg a kérdezõ hogy hány hetes.Én úgy értettem ha netán idõ elõtti szivárgásról beszél.

Lehet attól nagy a hasam, hogy sok a magzatvíz?

172cm vagyok 100cm a hasam kerülete, mondjuk szedtem fel plusz kilókat. Azt hallottam lehet sok a víz a magas vércukor miatt.

Legjobb válasz: SZIA,nekem az egész terhesség alatt végig több a magzatviz,de nincs nagy hasam,csak keményebb az átlagosénál,és jobban ,vagy esetleg többet feszül.Nem befolyásolja a has méreteit.37 hetes kismama.

SZIA, nekem az egész terhesség alatt végig több a magzatviz, de nincs nagy hasam, csak keményebb az átlagosénál, és jobban , vagy esetleg többet feszül.Nem befolyásolja a has méreteit.37 hetes kismama.
Én úgy hallottam igen lehet. Boldog baba várást!
Igen lehet.Nekem még a 4d-s uh elején mikor még nem ultrahangozott a doki, akkor azt mondta, hogy csak ránéz a hasamra, és így megmondja, hogy több a magzatvizem.És igaza lett.

Kinek mondták még hogy kevés a magzatvíz? Mit lehet tenni? Volt így már más is? 24hkm

Elküldtek Pécsre genetikára!Ott mit csinálnak?

Legjobb válasz: A kolléganõmnek volt ilyen. Szegény 1 hónapon keresztül bent feküdt a kórházban ahol semmit nem csináltak vele a napi 1 nst-n és a heti 1 ultrahangon kívül. Ráhúzott még 1 hetet és a végén mondták, hogy igazából nem is volt olyan kevés a magzatvíz. Szóval ilyenkor fokozottan ellenõriznek (ha szerencsés vagy nem kell befeküdnöd) és ilyen ellenõrzés mellett nem lesz baj belõle. Gondolom azon izgulhatnak a dokik, hogy nehogy szivárogjon vagy ilyesmi. A kolléganõm babája végül makk egészségesen született 3kg körül.

A kolléganõmnek volt ilyen. Szegény 1 hónapon keresztül bent feküdt a kórházban ahol semmit nem csináltak vele a napi 1 nst-n és a heti 1 ultrahangon kívül. Ráhúzott még 1 hetet és a végén mondták, hogy igazából nem is volt olyan kevés a magzatvíz. Szóval ilyenkor fokozottan ellenõriznek (ha szerencsés vagy nem kell befeküdnöd) és ilyen ellenõrzés mellett nem lesz baj belõle. Gondolom azon izgulhatnak a dokik, hogy nehogy szivárogjon vagy ilyesmi. A kolléganõm babája végül makk egészségesen született 3kg körül.
Nekem is azt mondták.Elküldtek Gyõrbe ott az ultrahang kimutatta, hogy semmi gond átlagos a magzatviz.Az itteni dokim, annyira megilyesztett, hogy koraszülött lesz stb.Most szültem 2 hete, 1 hetet ráhuztam:)
Elõször 27 hetesen 4D-n mondták, hogy kevesebb, beszéljek az orvosommal. Utána a 30 hetes genetikain is azt mondta a szonográfus, hogy tényleg valamennyivel kevesebb, nem vészes, de tényleg beszéljek az orvossal. Utána doki méri minden alkalommal, figyeljük és minden rendben van, átlagos mennyiségû a víz...amíg a saját dokim nem hozza rám a frászt, addig nem aggódom :) 35 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

3 napja egy pukkanás hallatszott a hasamból, megijedtem, hisz ilyen hang kiséri a magzatviz elcsurgását, de nem jött semmi, baba mozog, akkor nem lehet, hogy szivárog a magzatvizem?

Legjobb válasz: Ez lehetséges, mert vadul tombolt a kicsi, aztán egy pukkanás, és a baba mozdulatlanná vált, én meg vártam, mi ez, vártam a vizet, de ezek szerint csak a csontja ropogott.:)

A kérdező hozzászólása: Ez lehetséges, mert vadul tombolt a kicsi, aztán egy pukkanás, és a baba mozdulatlanná vált, én meg vártam, mi ez, vártam a vizet, de ezek szerint csak a csontja ropogott.:)
Szia! Ha nem volt utána bõséges folyásod (olyan, mint amikor pisilsz, csak nem tudod visszatartani), akkor nem az volt. Nálam is többször volt ilyen, mondtam is a dokinak, azt mondta, ez nem gond. Amúgy bõséges folyás normális a terhesség alatt, nehéz is eldönteni, hogy nem a magzatvíz szivárog-e, ilyenkor azt szokták javasolni, hogy tegyél be egy tisztasági betétet, ha 1 órán belül átázik, akkor valószínûleg az. Ha fennáll a gyanú, inkább nézesd meg a dokiddal, nehogy gáz legyen. Nem mondom, hogy létezik olyan betét, ami kimutatja a magzatvíz szivárgást, mert én bejártam a létezõ összes gyógyszertárat, DM-et, Rossmannt a városban, de mindenhol azt mondták, ÁÁÁ, már rég nincs ilyen. Sokan nem is hallottak róla. Üdv, 9 hónapos kisfiú anyukája
Én többször is hallottam ilyet mindkét terhességemnél.2 hetes a kisebbik fiam és mikor hirtelen mozdul, picit megroppan valamelyik izülete(mint mikor nekünk roppan a térdünk pl.), gondolom ezt hallottam akkor is.Az elsõ fiamnál is ugyanígy volt.

Honnét tudom, hogy elfolyt a magzatvíz? Igaz, hogy észre se lehet venni?

Legjobb válasz: Olyan, mintha bepisilnél, de nem tudod visszatartani.

Olyan, mintha bepisilnél, de nem tudod visszatartani.
Igen, olyan furán folyik, és én megdörzsöltem a magzatvizes ujjaimat, és egy kicsit olajos volt.
Én is aggódtam, hogy észreveszem-e. Lehet kapnigyógyszertárban olyan betétet, ami jelzi, ha a magzatvíz szivárog. Nem emlékszem, mennyibe kerül, de arra igen, hogy hamar kifordultam a gyógyszertárból és úgy döntöttem, inkább remélem, hogy észreveszem. És észrevettem :) Ne aggódj, de ha megnyugtat és van rá keret, vegyél ilyen betétet, a gyógyszertárban biztos tudni fogják a nevét.
Én is paráztam, hogy nem veszem észre, de hidd el felismered :) ) Csak arra ne számíts, hogy elmegy és kész, mert ha egyszer megindul jön folyamatosan amig a baba kint nincs. Tehát ebbõl is rá lehet jönni.
Felismered.De nem is biztos, hogy a magzatvi´z folyik el elözször.Nekem fájások jöttek, és a doki fakasztotta ma´snap el a vizet.
Én már a mennyiség miatt is észrevettem. Fõleg a második babánál. Az tisztára Niagara volt :D
hát nem tudom, én azt a 8 betétet 10 perc alatt nem tudtam nem észre venni.:) a vizelfolyását észre venni.nyugi.:)
Én is féltem attól, hogy nem fogom észrevenni, ha folyik, de nem így történt. Pedig nekem csak szivárgott. Olyan, mintha pisilnél, de nem tudod visszatartani, folyik magától. Fõleg, ha felállsz.
Nekem el sem folyott az orvos fakasztotta ki. A fályásokból viszont rájöttem hogy megidúlt a szülés.:)

Megint magzatvizes téma: ebben a rekkenő, izzasztós hőségben hogyan lehet megállapítani hogy nem a magzatvíz szivárog-e?

Naponta többször érzem hogy tiszta víz a bugyim, nadrágom... nem "kicsavarhatóan" de azért elég zavaró..igaz már jó 1-2 hete így van, amióta 33-35 fokok repkednek.

Legjobb válasz: Nyugi, nem összetéveszthetõ. :-)

Nyugi, nem összetéveszthetõ. :-)
Mint az elõzõ kérdésre is írtam, vegyél lakmusz papírt! Nálam nem volt olyan haj, de egyértelmû és el is szivárgott 2 nap alatt mag megszültem /38. héten/.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, lehet megpróbáljuk akkor ezt a lakmuszpapíros dolgot. szép napot nektek!
Nekem a klinikán nézték lakmusszal, hogy az-e. Az lett az eredmény, hogy nem. Ez után 6 órával született a fiam. A víz persze tovább szivárgott. A szülésznõ csak annyit mondott, hogy már a lakmusz sem a régi. Vagyis sajnos nem mindig egyértelmû. Én is rengeteget izzadtam és sokszor folyt le a víz a combomon, nem tudtam, hogy ez most izzadtság, folyás vagy magzatvíz-e. DE amikor szivárogni kezdett, akkor az nem állt el és szinte löketekben jött bár nem nagy mennyiség. KEllemes szülést!
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen :)

39 hetes vagyok lehet hogy szivárog a magzatvizem?

Reggel pisilésnél a kagylóba a pisim zavaros volt ilyen fehér darabkák voltak, és egy nagy vizes folt a bugyin, 1 órával később pisiltem megint egy vizes volt a bugyin, aztán miküzben irom ezt megint kb 20 perc elteltével ismét egy kicsi, meg vagyok ijedve mert egyedül vagyok itthon, sztem várok még. de félek!

Legjobb válasz: elment a nyákdugó. Szülhetsz 5 óra múlva is meg 4 nap múlva is.

elment a nyákdugó. Szülhetsz 5 óra múlva is meg 4 nap múlva is.
A kérdező hozzászólása: hát nagyon pici kis zavaros darabkák volta, szinte pöttyök, olyan mint ha a magzatburok darabkák lettek volna, anyósom mesélte neki igy volt. hát várok mennyire folyik.
Az én szülésem mvízszivárgással kezdõdött, és nekem is folyton vizes volt a bugyim, úgy vettem észre. Szerintem irány a kórház, ott megnéznek és megmondják hogy tényleg az szivárog-e. Ha igen, és otthon maradsz akkor összeszedhetsz egy jó kis fertõzést ami a babának nem tesz jót... Ja és nekem pár óra múlva hirtelen elment az összes víz és szültem. De ha már nem folyik belõled semmi, és tényleg a nyákdugó volt (na azzal annak idején nem találkoztam), akkor is szerintem hívd fel az orvosodat, mondd el neki hogy mi a helyzet, és majd õ megmondja hogy mi a teendõ.
Szerintem is 1hívd fel a dokidat, ha van. Ha nincs, én bemennék a fertõzésveszély miatt. A fájásoknál várhatsz, míg rendezõdik, állandósul, de a magzatvíznél indulni kell. Látatlanban nem tudjuk megmondani, nyákdugó-e. Bár simán lehet, de mi van ha mégsem? Nem áll semmibõl bemenni, nem?
tegnap is feltettél egy hasonló kérdést valószínû napokon belül vagy akár már most is megszülhetsz :)
A kérdező hozzászólása: Jajj annyi téves riasztásom van, és már úgy várom de mindig minden elmúlik, ez a szivárgás is, fájások minden. :-(
persze mert ezek jósló fájások az igazi fájások meglátod nem fognak elmúlni 2 hét max és meglesz a babád ne aggódj bent nem marad :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!