Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a macskát (238 db)

betonkeverõvel
Sörétessel. Vagy vegyél motort.
Úgy, hogy amikor rajta mászkál, esetleg rajta pihen (mégjobb!), akkor csendben ülj be a kocsidba, taposd padlóig a gázt. Ezek után garantált, hogy nem mászik rá.
Várom, hogy kapj egy értelmes választ. Én 6. éve gondolkodom ugyanezen. Télen még csak megértem, hogy jó a meleg motorháztetõ. De a mi macskáink tappancsnyomai 40 fokos döglesztõ hõségben is ott vannak minden reggel a szélvédõn. Lemosom, ennyi...:-)))
Vízipisztoly. Egyszer csak megunja :)
Nagy valószínûséggel sehogy. Húgomnak a kazánház elõtt állt az autó, maccs kijött szénporos tappanccsal és minden alkalommal hosszában sétált át az autón. Pedig sokkal egyszerûbb lett volna mellette elmenni :) Semmi nem riasztotta el.
Nálunk az ultrahangos macskariasztó bevált. Igaz nem látványos a menekülés amikor bekapcsol, de elmennek. A különbség most látszik igazán, hogy lemerült benne az aksi. Akkorákat alszanak az autón, hogy ihaj, míg rendesen mûködött a riasztó, akkor viszont odébb álltak, baromira kelletlenül. :)

Hogy lehet a macskat megtanitani beszelni?

A youtube on van egy csomo olyan video ahol kitudjak mondani a macskak, hogy ` i love you` stb...

Legjobb válasz: Köszi kérdezõ! :)

Köszi kérdezõ! :)
Az öledbe ülteted és BETÛZÖL neki!
A kérdező hozzászólása: hat ez nagyon vicces volt de nagy humor
Az enyém ezt mondogatja folyamatosan: "Kedves gazdám! Ne olvass el minden kérdést a gyik.-en, mert bizony tele van agyhalott, kezelésre szoruló emberekkel!"
Ez erdekes. Mindig is tudtam, hogy az urlenyek angolul beszelnek, dehogy a macskak is? :P
Az fake.
Követeljük! Magyar macska magyar nyelven beszéljen...
õõ ez a videó nem alá festett hang?én ezt nemtudom elhinni hogy a macska megtanul beszélni
A kérdező hozzászólása: pedig tud az enyém is tud csak nem hajlandó
"az enyém is tud csak nem hajlandó" - Ez k..va jó! D
A kérdező hozzászólása: telleg? biztos aranyos :) )) video nincsen rola?
Az enyém is simán mondja, hogy "szeretlek, te termetes ember" (7 évi munkám van benne...)
A kérdező hozzászólása: igaz mar 3 napja azzal kelt, hogy `i love you` de ha mondom neki soha nem mondja ki ... na mindegy remelem majd egyszer csak sikerul
Azta ez angyon kemény énegem is érdekel..
Beszarás a videó komolyan!!! :D :D :D
Úgy ahogy egy lovat arra, hogy törölje ki a s..gét. Komolyan erre van idejük az embereknek???
Az enyém is ki tudja mondani hogy "mit akarsz" valószínûleg azért mert sokat hallotta és ha mondom neki akkor õ is visszamondja, a hangsúlyra kell figyelni hogy ugyanolyan legyen mindig, jól ránézni és mondani neki:D persze van amelyik macska lesz*rja hogy mit szeretnél. nekem is 3ból csak egy ilyen beszédes.
A kérdező hozzászólása: http://www.youtube.com/watch?v=JInXv93w3GM
Komoly? Linkelnél egyet?
A kérdező hozzászólása: nem nezd meg!
Én úgy tudom, hogy erre csak a kan macskák képesek, és csak párzási idõszakban. (Nekem is volt kan macsekom, és olyankor nem lehetett tõle aludni, mert folyamatosan "beszélt". Így csalogatják magukhoz a nõstényeket) És tulajdonképpen ez nem beszéd, hanem beszédhez hasonló "nyávogás" amibe csak a gazdája lát bele valami értelmeset. Amúgy röhögni lehet rajta, nekem van egy kedvenc videóm: http://www.youtube.com/watch?v=9LBKVXyrHcw


Hogyan lehet a macskát pórázhoz szoktatni?

Szívesen sétáltatnám ezt a kis rosszcsontot, de ahogy rá kerül a póráz egyb?l rázza le magáról.. 1 éves, ivartalanított lány cica. Lakásban tartjuk és hát mint minden macska eléggé öntörvény?. Az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen téren ill., hogy milyen tippeket adnátok.

Legjobb válasz: Én szoktam sétáltatni a cicámat, persze úgy nem lehet, mint egy kutyát, nem jön engedelmesen a lábam mellett, arra kell menni ,amerre õ akar. Sok-sok türelem kell hozzá. Az enyém elég hamar megtanulta, hogy ha a pórázt elõveszem, akkor megyünk sétálni, és ez neki teljesen pozitív dolog, így türelmesen engedi, hogy rárakjam, és már mehetünk is.

Ja, és macskánál nem úgy megy a menekülés, hogy õ erre húz folyamatosan, te meg visszatartod, mert ösztönösen tudja, hogy téged nem húzhat el. Ehelyett a macska menekülése villámgyors nekiiramodások, és a póráztól a nyakánál visszarántva földön nyekkenések sorozata. Ehhez mérten válassz hámot.
Utolsónak gratulálok: ha ilyen fojtónyakörv lett volna a macskámon, amikor egy kutya elõl pánikszerûen menekülni kezdett, már cafatokban lenne a nyaka, és/vagy az één kezem miszlikben. Kérdezõ: csak hámot adj rá, ami nem tesz nagy kárt a macskában akkor se, ha teljes erõvel rohanásból a nyakörv rántja vissza. A macskák abszolút eszementen tudnak menekülni, tapasztaltam, hogy még a fájdalom sem állítja meg õket, sõt, annál jobban rohannának. Az enyémen hám volt, de gyanítom, hogy a macska nyakán elöl, pont a hám nyaki része alatt egy-két héttel késõbb keletkezett hatalmas sebet az ekkor szerzett, láthatatlan nyaki hámsérülés okozhatta.
Én szoktam sétáltatni a cicámat, persze úgy nem lehet, mint egy kutyát, nem jön engedelmesen a lábam mellett, arra kell menni , amerre õ akar. Sok-sok türelem kell hozzá. Az enyém elég hamar megtanulta, hogy ha a pórázt elõveszem, akkor megyünk sétálni, és ez neki teljesen pozitív dolog, így türelmesen engedi, hogy rárakjam, és már mehetünk is.
A macskákat nem könnyû pórázra szoktatni.Az én cicusomat se bírtuk addig amíg rá nem jöttünk hogy a kutyusunk aki elpusztult mert öreg volt, maradt póráza és nyakörvei.Volt köztük 1 fojtónyakörv, ez nem tesz kárt az állatban.Szerencsére pont jó volt a cica nyakára, ennek belülrõl kisebb nem éles fogai vannak.így ha a cica valami olyat csinál ami nem helyes csak óvatosan húzd meg amíg a cica nyakára nem szorul.Így a cicád azt csinálja amit szeretnél és utána már a normális nyakörvet is ráteheted.Amúgy sok sikert hozzá ha még kiseb korába szoktattad volna rá akkor már menne a séta.
Én a hámhoz szoktatást úgy csináltam, hogy eleinte kaja elõtt raktam rá a hámot, hámban evett, utána rögtön levettem. Aztán szépen fokozatosan elkezdtem nyújtani az idõt, amíg rajta volt kaja után.
mióta kell a macskákat sétáltatni?:O van külön macskapóráz xd ezt a kutyákkal szokás
Az elõttem szólóval tökéletesen azonosak a tapasztalataim. Két kiegészítéssel: - még hetek múltán is a macska vezet, csak arra van mód, hogy korrigáld az útvonalát (ne árkon bokron keresztül kelljen kövdetned) - séta közben találkozhat és összebarátkozhat 20 kutyával is, de ha a 21.-tõl pánikba esik, se magára, se senki másra nincs tekintettel, csak menekülni akar. Ha kell kétszázszor nekiiramodik, még akkor is, ha mindannyiszor a földön nyekken. Ha ilyenkor hozzáérsz, szétkarmolja a kezed: nincs reszénél. Ezért aztán a sétáltatás veszélyes. A macskára pedig stresszes. Az enyém nem is igényli.
Elõbb rakd rá a lakásban, hogy szokja meg, ha csendes a utca, nincs se kutya, se visítozó kisgyerek a környéken, akkor fogd meg, és vidd le. Elõször majd lehet, hogy menekülni akar, vagy elbújni, de hamar rá fog jönni, hogy ez neki jó, egy csomó új felfedeznivaló van. Rengeteg türelem kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: hámja van neki is csak véletlenül pórázt írtam. Neki is jót tenne a mozgás mert kicsit túlsúlyos.
a macska nem kutya.
Ne sima pórázzal próbáld, hanem hámmal, amibe bele kell bújtatni a két elsõ lábát. A miénk rögtön sétált vele, mintha mindig úgy lett volna. De elõtte volt egy thai cicánk, na az csak lefeküdt a földre a hámmal és kész. Eleinte csak a hámrészt rakd rá rövid idõre a lakásban, hogy szokja. De ha nem akarja, akkor nincs mit tenned. Pedig olyan jó lemenni vele, mi vagyunk a környék "látványossága". Kutyákkal is haverkodik, ezen a kutyások mindig elképednek. Jó kis testmozgás is pedig, pár hónapja, mióta lejárok, 4 kg-t fogytam!
Azt hogy add fel .-) Mi macskánkat is próbáltok pórázhoz szoktatni, de ráraktuk, azt még engedte is meg elviselte de amit indultunk volna eldobta magát és lefeküdt felemeltük megállt de amint indultunk megint elfeküdt is a földön húzni lehetett, de sétáltatás az ebbõl nem lett, de sok sikert :-)

Hogy lehet a macskát rászoktatni a kaparófa használatára?

Macskám a szőnyegen élesíti körmeit hiába vettem neki kaparófát,pedig ráöntöttem a macskamentát amit adtak hozzá,meg meg is mutattam, hogy használja (végighúztam a lábacskáját rajta)de nem használja.4 hónapos, még kicsi volna hozzá? Hogy lehet rászoktatni, hogy azt kapirgálja?

Legjobb válasz: még fiatal a cicusod, még nem igazán érti mit akarsz tõle. lassan lehet elkezdeni a "szidást", amikor a szõnyegpadlót tépi. Határozotan mondd, hogy itt nem szabad!! akkor tedd oda a körmölõhöz, hogy a kis agyában kapcsolódjon össze, hogy hol szabad, hol nem szabad. pesze, ha rájön, akkor simizni és dícsérni kell:)) üdv.

még fiatal a cicusod, még nem igazán érti mit akarsz tõle. lassan lehet elkezdeni a "szidást", amikor a szõnyegpadlót tépi. Határozotan mondd, hogy itt nem szabad!! akkor tedd oda a körmölõhöz, hogy a kis agyában kapcsolódjon össze, hogy hol szabad, hol nem szabad. pesze, ha rájön, akkor simizni és dícsérni kell:) ) üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megfogadom a tanácsod!
Akaszd fel rá valamelyik kedvelt lelógó játékát. Nálunk egy ajándék csomagolásának a masnija volt a nyerõ.
Amikor kaparja a szõnyeget, gyorsan elkapod és ráteszed a kaparófára...talán rájön mit akarsz.

Hogyan lehet a macskám modell?

pl hogyan szerepelhet reklámokban, hirdetéseken, újságokban stb

Legjobb válasz: Érdekes kérdés. Bár nem vagyok biztos benne, hogy én szeretném, ha pl. a kutyám szerepelne reklámban. Persze, nem kis "apai büszkeség" töltene el, ha viszontlátnám õt a képernyõrõl, de ezeknek a reklámoknak a forgatása körülményes, rengeteg ember mindenfele, vakító lámpák, az állat nem biztos, hogy azt csinálja, amit kellene, vagy úgy, ahogy kellene, ezért többször és újra vesznek részleteket.. ehh.. Nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy az egész olyan szellemben zajlik, hogy az az állatnak jó legyen. Lehet, hogy eleinte szeretné a nyüzsgést, de amikor már unja, és mégis meg kell csinálni határidõre, onnantól kezdve nyûggé és idegességgé válna az egész. Újságokban már más a helyzet, de oda inkább híres és nagyon igényes tenyésztõket keresnek fel, gondolom.

Érdekes kérdés. Bár nem vagyok biztos benne, hogy én szeretném, ha pl. a kutyám szerepelne reklámban. Persze, nem kis "apai büszkeség" töltene el, ha viszontlátnám õt a képernyõrõl, de ezeknek a reklámoknak a forgatása körülményes, rengeteg ember mindenfele, vakító lámpák, az állat nem biztos, hogy azt csinálja, amit kellene, vagy úgy, ahogy kellene, ezért többször és újra vesznek részleteket.. ehh.. Nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy az egész olyan szellemben zajlik, hogy az az állatnak jó legyen. Lehet, hogy eleinte szeretné a nyüzsgést, de amikor már unja, és mégis meg kell csinálni határidõre, onnantól kezdve nyûggé és idegességgé válna az egész. Újságokban már más a helyzet, de oda inkább híres és nagyon igényes tenyésztõket keresnek fel, gondolom.
Ha lehetséges, akkor ne legyen. Biztos észre vetted már, hogy a cicádnak minden utazás kellemetlen élmény. Ôk jobban ragaszkodnak a helyükhöz és annak változatlanságához, mint a mi társaságunkhoz, bár az is fontos nekik. Kis korától szoktatni kell ôket az utazáshoz, ha muszály, de nagy korban már nem érdemes erôszakolni. Egyébként nem hiszem, hogy az utázáson túl a modellkedôs program neki bejönne. Szerintem félne, megrémülne. Csak kis koruktól erre tanított állatokat használnak a reklámokhoz, pláne cicát...
A kérdező hozzászólása: nem akarjuk, hogy az legyen szegény=) csak kíváncsiságból tettem fel a kérdést, mert rákerestem a google-ben és nincs errõl semmi!
Nem véletlenül. Szerintem a médiának ez a fajta szegmense egy zárt klubhoz hasonlítható, ahol a médiások, neves tenyésztõk és kiképzõk között zajlik a tevékenység. Egyszer olvastam egy könyvet Patay Lászlótól Idomítsunk címmel. A szerzõ több éves tapasztalattal rendelkezik különféle állatok filmekre való felkészítésében. Szerintem ezt a szerzõt követve még gazdagabb szakirodalomhoz juthatsz, ha érdekel a téma.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen az infot ;)

Hogyan lehet a macskát lecsalni a fa tetejéről?

Legjobb válasz: Szerintem nincs rá jó praktika! Fel kell mászni érte létrával, vagy ágról ágra.

Szerintem nincs rá jó praktika! Fel kell mászni érte létrával, vagy ágról ágra.
Szerintem igaz hogy a macska mindig talpra esik szóval, ha fel tudott menni le is tud jönni.De ha nem akar lejönni próbáljuk lecsalni valami finomsággal, amit szeret a cica.(Pl. párizsi stb.)
Mi egyszer úgy csalogattuk le az estefelé fáramászott cicánkat, hogy elemlámpával világitgattunk egyik ágról a másikra. Mivel elég játékos, elkezte a fényt kergeti és nagyon hamar és ügyesen le tudott jönni.
Egyszer reggel a szomszédban egy ismeretlen kismacska felmászott egy vékony ágas fa tetejére és délre le is tudott jönni.
legrosszabb esetben ki kell hivni a tüzoltókat, majd õk leszedik.
Mi mindig a kedvenc kajáját visszük neki oda, és akkor lemászik, de jobb esetben, ha hallja a gazdája hangját, lemászik.Ha nem , akkor várjunk egy kicsit, ha megéhezik, csak lejön.Végsõ esetben pedig jöhet a létra...
Az én cicám mindig felmászik a fára és nyávog nekem.De mindig lejön épségben.Egyszer egy hatalmasat bukfencezett, azt hittem kitört a nyaka, de semmi baja sem lett.És általában talpra esik
Rázd le a fáról, talpra esik. : D de komolyan

Hogyan lehet a macskát leszoktatni arról, hogy felugráljon a konyhapultra, étkezőasztalra?

Fél éves keleti sziámi cicám egyszer?en nevelhetetlen. Nem képes elfogadni, hogy nem ugorhat föl bárhová. Hogyan lehetne meggátolni, hogy felugorjon konyhapultra, étkez?asztalra? Általában kajáért ugrik, volt már hogy megdézsmálta a sajtos kiflit, de bármit képes megenni, ami ehet?. Próbáltuk már a fújást, (azaz ráfújtunk a pofijára) de ez kb. 2 hónapos koráig m?ködött, aztán rájött hogy semmi baja t?le és már ez sem érdekli. Egyszer?en sportot ?z abból hogy felugrál és belekóstol az esetleg otthagyott kajákba (bármibe!). De van olyan, hogy csak úgy felugrik és körülnéz, végigjárja az egészet, beleértve a kerámialapos t?zhelyet is. Akinek volt már hasonló tapasztalata, hasonlóan "szemtelen és nevelhetetlen" a cicája, mit javasol mit tudok tenni a felugrálás ellen??? Teljesen tehetetlen vagyok. Köszönöm az értelmes válaszokat.

Legjobb válasz: Egyrészt hamarabb meg kéne etetni, mint ahogy esztek, másrészt nem szabad kaját hagyni elõtte. Ha ennek ellenére felugrik, locsoljátok le vízzel. A szódás szifon erre nagyon praktikus.

Egyrészt hamarabb meg kéne etetni, mint ahogy esztek, másrészt nem szabad kaját hagyni elõtte. Ha ennek ellenére felugrik, locsoljátok le vízzel. A szódás szifon erre nagyon praktikus.
Valahol olvastam, hogy nevelési célzattal meg lehet próbálkozni a vizipisztollyal. Ha felugrik a pultra, csak oda kell neki spiriccelni egyet. Remélhetõen ez a cica is utálja a vizet, mint a legtöbb. Ja, hogy tél van, és ilyenkor nincs sehol vizipisztoly? Hát akkor kérni kell a patikában egy fecskendõt, tû nélkül, és azzal is lehet lõdözni.
A kérdező hozzászólása: Rendesen kap enni, nem éhezik. Állandó helyen van a kajája. És nem csak akkor ugrik fel, amikor eszünk, hanem MINDIG. Szódás szifont elég brutálisnak tartom, (nincs is itthon), de azt már kipróbáltam hogy vizes kézzel lefröcsköltem egy kicsit, menekült ahogy kell, de aztán ugyanazt csinálta megint. Olvastam idõközben itt egy pár hasonló kérdést-választ, hát nem lettem okosabb, és úgy látom nem túl biztató a helyzet... Tudom, hogy a macska okos állat, és végeredményben azt csinál amit akar, és tisztelem is a függetlenségét meg az egész lényét, de ez az egyetlen, amit nem bírok elviselni. Volt már pár cicám elõtte, érdekes eddig egyetlennel sem volt ilyen gond. Soha egyiknek sem jutott eszébe ezt csinálni, legalábbis ilyen nyíltan, sosem vettem észre semmi jelét hogy felugrálnának.
Szóval az erény szó helyett inkább az erélyt kellett volna használnom... az értelmes válaszom. :D
Érdekes módon az én macskámat nem érdekli az asztal, tudja, hogy ott nem terem neki babér. Pedig nem volt kicsi, amikor kaptuk, akkor már 1, 5 éves körül volt. És jól neveltnek se mondanám. A szifon csodákra képes. De a vízipisztoly se rossz ötlet. Csak következetesen mindig ne le kell spriccelni, különben nem ér semmit. Mi néhány hónap alatt szoktattuk le errõl. Olyan szinten van, hogy max akkor néz az asztalra fel, ha valami nagyon finom husit érez. A székre felülhet, szóval nem sokból tartana neki lecsenni valamit, de nem teszi. És mi csak a tálkájánál etetjük, szóval nincs olyan, hogy ülünk az asztalnál, a macska a lábunknál és közben kapja a falatokat. Így nem is kunyerál, mert tudja, hogy nincs értelme. Csak fontos, hogy mindenki ugyanúgy nevelje a macskát a családból, mert ha egy valaki is engedékenyebb, akkor megette a fene az egészet. És lebecsülöd a macskát, nagyon is okos jószág.
Azt hiszem pont itt a gyakorin olvastam egy kérdést, miszerint ugyanez volt a baj. Ott tanácsolta az egyik válaszadó a citromos vizet(?) ha jól emlékszem. A citromnak a szagát állítólag utálják. Annál a kérdezõnél használt. Vagy citromot nyomott a pofijukba? Erre nem emlékszem. Ha sikerül megtalálnom belinkelem. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tippeket. Volt már olyan is, hogy csak hagymát vágtam, és már akkor ott sündörgött körülöttem, aztán hirtelen felugrott, hihetetlen hogy milyen pontosan (hiszen fölfelé nem láthat, hogy épp mit csinálok) de a hagymaszagot csak éreznie kellett! Még jó hogy nem a késbe ugrott bele a kis buta. Megkínáltam egy kis hagymával. :-) Baromira nem tetszett neki. Félrevonult mosakodni, de a következõ alkalommal ugyanezt eljátszotta. Amúgy tényleg okos, semmi gond nincs vele, tüneményes aranyos, dorombolós, bújós, szeretetzsák. De ezzel a szokásával nem tudok mit kezdeni... a végén feladom, és beletörõdök, hogy õ ilyen.
Ezt most találtam, bár eddig is ezeket javasoltuk, csak itt össze van foglalva. "Nevelésük során legyünk kitartóak és határozottak. Az együttélés szabályaira a legelején kezdjük tanítani az állatot, a tiltásoknál járjunk el következetesen. Az erõszak és a büntetés nem vezet célra, sõt elérhetjük vele, hogy kapcsolatunk is megromoljon az állattal. Büntetni csak azért a dologért lehet, amin közvetlenül rajtakapjuk, mert késõbb nem foga tudni, miért kap büntetést. A téves kommunikációval csak súlyos hibákat ejtünk, félreértések és rossz beidegzõdések keletkezhetnek. Maga a büntetés is igen kényes dolog. Egy életre elveszti bizalmát abban, aki bántja, ezt pedig nem akarhatja az a gazdi, aki egy fedél alatt, harmonikus kapcsolatban kíván élni macskájával. A fenyítésnek tehát kevésbé drasztikus, ám annál hatásosabb vállfajait kell választanunk. Mivel érzékeik rendkívül kifinomultak, nagy hatással van rájuk, ha gazdájuk ilyenkor nem a szokott hangvételben szól hozzájuk, hanem keményebben, szigorúbban. Az ember mozdulataiból, elutasító viselkedésébõl is egyértelmûen érzik, hogy haragszik rájuk. Ez pedig inkább vált ki belõlük megbánást, mint egy esetleges verés, melynek kapcsán csak a menekülés és a bizalom elvesztése kerülhet szóba. A szokottnál kissé erõsebb szorítások, durvább mozdulatok is hatásosak, ezekbõl egyértelmûen érzi az állat, hogy most nincs bocsánat, elnézés, hanem fenyítés folyik éppen. :-) Ilyenkor gyakran lehet tapasztalni, hogy a macska nem átall gõzerõvel dorombolni! Szinte elnézést kér és békít minket, miközben az járhat a fejében, hogy legközelebb megint megpróbálja, tehát kár a gõzért. De azért mi csak legyünk megint kedvesek és adakozóak az irányába. Az újabb "rosszaság" elkövetésekor pedig egyértelmûen lesi, hogy figyel-e a gazdi és sunyi módon garázdálkodik a tilosban. :-) Gyakran használt módszer, ha a büntetés nem a gazditól jön. Vízipisztollyal, hangos dudával, konzervdobozba zárt kavicsok rázásával ijeszthetünk rá az állatra, amikor rajtakapjuk. A beidegzõdés néhány eset után a következõ: ha felugranék a kanapéra, valami ijesztõ történne. Persze az állat nem gondolkodik így, de a társítások: felugrás-negatív érzés (zaj, víz stb.) maradandóak számára."

Hogy lehet a macskát leszoktatni a harapdálásról?

sziasztok , nekem van egy 1 éves cicám és állandóan harap és mar . még a körmét se tudjuk levágni . kérlek segitsetek mit kéne tennem :)

Legjobb válasz: Mikor harap, fogd meg a nyakán a bõrt és két ujjal koppints a szájára, szigorúan rászólva, hogy nem szabad! Vidd el egy másik helyiségbe, hagyd egyedül. Ezt következetesen tedd meg minden alkalommal, néhány hét alatt abbahagyja. Enyém is ilyen volt, ma már csak "jelképesen" harap, finoman megfogja a fogával a kezem, de nem mar bele. A körmét miért akarod levágni? Olyan suták lesznek, kell a járásukhoz.

Mikor harap, fogd meg a nyakán a bõrt és két ujjal koppints a szájára, szigorúan rászólva, hogy nem szabad! Vidd el egy másik helyiségbe, hagyd egyedül. Ezt következetesen tedd meg minden alkalommal, néhány hét alatt abbahagyja. Enyém is ilyen volt, ma már csak "jelképesen" harap, finoman megfogja a fogával a kezem, de nem mar bele. A körmét miért akarod levágni? Olyan suták lesznek, kell a járásukhoz.

Lehet hogy "meddő" a macskám?

A cicám lassan 1 éves lesz és kinti benti.Errefelé sok a kandúr,szóval nagy esély lenne rá hogy vemhes legyen.De egyáltalán nem látom rajta hogy az lenne.Nagyon köt?dik hozzám.Talán ez lenne a baj?Jöv? héten viszem állatorvoshoz,de addig is kíváncsi vagyok hogy mit válaszoltok.

Legjobb válasz: Örülj inkább neki, hogy nem fial félévente 7-8 macskát...

Örülj inkább neki, hogy nem fial félévente 7-8 macskát...
Baaaaaj? :-O Nem hogy örülnél neki...
A kandúrok nem tudják hogy a cica kötõdik e hozzád ha elkapják úgy megcsékelik csak úgy recseg.Az viszont lehet hogy nem termékeny, hiszen az állatoknál is elõfordul.
Félévente 7-8, egy ismerõsömnek a macskája egyszerre szült 8-9-et az félévente 24 :O Vidd el orvoshoz és ivartalaníttasd inkább :)
Elképzelhetõ, az állatoknál épp úgy elõfordulhat a meddõség, mint az embereknél. Én örültem volna, akkor nem kellett volna ivartalaníttatni. Bár a kandúrunk is mûtve lett, ne csavarogjon, verekedjen. Az elõzõ kandúr abba halt bele, hogy nagyon sok sebbel jött haza, és az állatorvos már nem tudta megmenteni. Igaz, hogy egy kisebb tigris méretû lett a mostani, de imádjuk.
a második kommentelõn jót nevettem :') amúgy nem hinném, hogy lehetséges, de szerintem is inkább örülj neki ha még nem fial, elég sok baj lenne a kiscicákkal :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!