Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a méhszájat (151 db)

Honnan lehet tudni, hogy leszállt a méhszáj? Továbbiakban lent.

18 hetes kismama vagyok, és van egy kis dudor a hüvelyemnél. De ez már régebben is ott volt (a terhesség el?tt is), csak most mintha egy kicsit nagyobb lenne. Lehet mástól is, vagy akkor most leszállt a méhszájam?? Ha igen, az mekkora baj? Van itt valaki, akinek ilyen problémája volt? Mi történt utána?

Legjobb válasz: En nem hiszem, hogy az a mehszajad, amit ilyen konnyen tapintasz a huvelyednel, legalabbis remelem, hogy nem az, mert egyaltalan nem lenne normalis, ha azt ennyire lent, a bejaratnal erezned... A mehszaj csak mehsulyedes eseten kerul extra kozel a huvelybejarathoz, az viszont csak idosebb korban, 3-4 gyerek megszunese utan jellemzo. Ha viszont bent erzed, akkor siman ne tapogasd, mert nem szabad. Fiatal terhessegnel egyebkent en ugy tudom, hogy a mehszaj inkabb felfele huzodik es teljesen zart, hogy ezzel is vedje a mehet, a babat, majd kesobb a meh megnovekedett sulya (baba, magzatviz) nyomast gyakorol ra es lejjebb eresztkedhet. Nem lehet, hogy az egy er, vagy ercsomo? Mert lehet visszer a huvelynel, a szemeremajkakon is, amik altalaban alig, vagy egyaltalan nem erezhetoek, viszont terhesseg alatt jobban kidudorodhatnak, megnohetnek, fajdalmassa valhatnak a verboseg, illetbe a nyomas miatt. Mas otletem nincs. Remelem, hogy minden rendben van!

En nem hiszem, hogy az a mehszajad, amit ilyen konnyen tapintasz a huvelyednel, legalabbis remelem, hogy nem az, mert egyaltalan nem lenne normalis, ha azt ennyire lent, a bejaratnal erezned... A mehszaj csak mehsulyedes eseten kerul extra kozel a huvelybejarathoz, az viszont csak idosebb korban, 3-4 gyerek megszunese utan jellemzo. Ha viszont bent erzed, akkor siman ne tapogasd, mert nem szabad. Fiatal terhessegnel egyebkent en ugy tudom, hogy a mehszaj inkabb felfele huzodik es teljesen zart, hogy ezzel is vedje a mehet, a babat, majd kesobb a meh megnovekedett sulya (baba, magzatviz) nyomast gyakorol ra es lejjebb eresztkedhet. Nem lehet, hogy az egy er, vagy ercsomo? Mert lehet visszer a huvelynel, a szemeremajkakon is, amik altalaban alig, vagy egyaltalan nem erezhetoek, viszont terhesseg alatt jobban kidudorodhatnak, megnohetnek, fajdalmassa valhatnak a verboseg, illetbe a nyomas miatt. Mas otletem nincs. Remelem, hogy minden rendben van!
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, hogy itt a gyakorin olvastam, hogy valakinek már 10 hetesen leszállt a méhszája. Kíváncsi lennék az ilyen esetekre is, hogy ezután mi történt, minden rendben volt-e?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Nem belül van, hanem simán kitapintható! Kb. akkora, mint egy szilvamag. Csak ez azóta idegesít jobban, hogy itt olvastam, hogy valakinek 10 hetesen egy ilyen dudorra azt mondta a doki, hogy leszállt a méhszája...
A méhszáj nem tud leszállni, nézd meg egy anatómia könyvben az hol van és akkor érteni fogod. de ezt ne itt kérdezd , inkább az orvosodnak mutasd meg. JÓ babavárást! 35km

Lehet hogy Nyílik a méhszáj?

Tegnap este egy kis alvadt vérdarabbal és valami nyúlós váladékfélével szembesültem. (bocsi, ha gusztustalan)

Legjobb válasz: Bizony lehet, a nyúlós dolog a nyákdugó. Aggódni nem kell, orvosnak szólj róla. Nekem az utolsó hónapban végig egy ujjnyira nyitva volt a méhszáj, mégis túlhordtam 4 napot. Sõt egyszer az utolsó héten megemltem egy ikerbabakocsit, mert senki nem segített az anyukának leszállni a buszról. Pont én is orvoshoz mentem, az enyuka meg felsikított, h ne emelgessek, mondtam, h már pont benne vagyok idõben, nem is lenne baj, ha lenne valami:) Nem lett:) Amúgy 4 és fél óra alatt szültem meg, szóval nem baj, ha nyílik a méhszáj:)

Bizony lehet, a nyúlós dolog a nyákdugó. Aggódni nem kell, orvosnak szólj róla. Nekem az utolsó hónapban végig egy ujjnyira nyitva volt a méhszáj, mégis túlhordtam 4 napot. Sõt egyszer az utolsó héten megemltem egy ikerbabakocsit, mert senki nem segített az anyukának leszállni a buszról. Pont én is orvoshoz mentem, az enyuka meg felsikított, h ne emelgessek, mondtam, h már pont benne vagyok idõben, nem is lenne baj, ha lenne valami:) Nem lett:) Amúgy 4 és fél óra alatt szültem meg, szóval nem baj, ha nyílik a méhszáj:)
Szia.Nekem 30 hetestõl nyitva a méhszáj de "csak" annyi tünetem volt, hogy sokat keményedtem:((( Nem lehetett a nyákdugó?Tudom hogy korai lenne de erre tudok csak gondolni! Remélem nem lesz semmi de jó hogy holnap mész dokihoz:) Esetleg megírnád hogy mit volt???Kíváncsi vagyok! Boldog babavárást 33 hetes km

Ma voltam vizsgálaton tök zárt a méhszáj, placenta 3 fokban érett! Lehet még, hogy megnyílik a méhszáj magától egy héten belül? Nagyon nem szeretném befekvésig húzni, van esélyem rá? Tapasztalatok? 40+1 hetes km.

Legjobb válasz: Szia! Én egy hétfõi napon voltam vizsgálaton, tök zárt volt a méhszáj, minden teljesen okés volt, semmi szülésre utaló jel, még kérdeztem is külön a dokit, aki azt mondta, semmi jele. Aztán rá három nappal csütörtökön fájásaim lettek, a dokit telefonon hívtam, mondta, biztos csak jósló fájások. Pénteken már nem bírtam tovább, bementünk, és már egy ujjnyi volt, szombaton délután fél 3kor meg már meg is született a kislányom, aki azóta már 2 éves és 4 hónapos. :)

Szia! Én egy hétfõi napon voltam vizsgálaton, tök zárt volt a méhszáj, minden teljesen okés volt, semmi szülésre utaló jel, még kérdeztem is külön a dokit, aki azt mondta, semmi jele. Aztán rá három nappal csütörtökön fájásaim lettek, a dokit telefonon hívtam, mondta, biztos csak jósló fájások. Pénteken már nem bírtam tovább, bementünk, és már egy ujjnyi volt, szombaton délután fél 3kor meg már meg is született a kislányom, aki azóta már 2 éves és 4 hónapos. :)
szia.nekem egy hétfõi nap még teljesen zárt volt (38.hét) kedden délután elkezdtem fájdogálni szerdán reggel 7.21kor meglett a kisfiam aki nekem is 24 hónapos :) Most várjuk a kistesót a külsõ méhszáj már nyílik 3 hete..de jó lenne még vagy 3at benn maradna 35hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Akkor még reménykedek:-)

Hogy történik a méhszáj összevarrása? Altatásban, vagy érzéstelenítővel, vagy nem is lehet érezni?

Legjobb válasz: Szia. Mikor befektettek a kórházba volt ott egy csajszi akinek összevarták a méhszáját, és neki altatásban csinálták. Mikor felébredt nem fájt neki, de 24 óráig nem kelhetett fel wc-re sem.

Szia. Mikor befektettek a kórházba volt ott egy csajszi akinek összevarták a méhszáját, és neki altatásban csinálták. Mikor felébredt nem fájt neki, de 24 óráig nem kelhetett fel wc-re sem.
Szió! ezt akartam én is kérdezni, mivel én 24 hetes leszek holnap, és nyitva a külsõ és középsõ méhszájam is, 3110. Te hány hetes vagy? Mennyire vagy nyitva? Miért kell összevarrni? Köszi, ha válaszolsz!
Barátnõmnek is összevarrták a méhszáját, és altatásban csinálták. Biztos, hogy semmit nem lehet érezni.
Köszi a választ! Pihizz sokat és vigyázz nagyon magatokra!
Szia! Nekem is ilyen értékeim voltak a második két terhességennél. A méhszáj összevarrásáról azért megoszlanak a vélemények. A mûtét görcsöket okozhat, ha arra hajlamos valaki. Én orvost váltottam , mert az elsõ varrni akart, a másik szigorú fekvést ajánlott, de nálam ez bevált, és nem lett semmi gond. Mondjuk én nem vagyok orvosi beavatkozás párti. De te döntesz! Szerintem még kérdezz rá az orvosnál, mert van, akit csak akkor varrnak, ha a belsõ méhszáj is kezd kinyílni. Sikeres és boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Szia én 23hetes vagyok, de nekem még csak a külsõ méhszájam van nyitva, és nem biztos hogy varrnak, csak megvan rá az esély.
Szia! Én 22 hetes kismama vok, már múlt héten kiderült, h vmi nem oké a méhszájammal meg a méhnyakammal se!C 2100 volt az értékem, ma voltam vissza és jövõ héten be kell feküdnöm, összevarják, nem tudom, h altatásba csinálják-e vagy sem, semmi sejtésem sincs, pláne, h az elsõ baba császáros volt!De ígérem, h ha hazaengednek megírom, h mi és h történt!
A kérdező hozzászólása: aranyos vagy d már nm aktuális kérdés, már lassan 9 hós a babóm:)
Húú bocsi, elnéztem a dátumot, 1évvel:) Ne, is néztem h 2008-as volt a kérdés, én is csak kerestem, h h történik, mert nagyon félek tõle...inkább az ismeretlntõl, meg h utánna emelhetek-e, meg h ezzel "megoldódik" a baj?!Kérlek, ha van tapasztalatod, írd meg nekem privátba!

Iszonyatos székrekedésem volt tegnap, másfél óra szenvedés. Utána olyan erős hasprés kellett a "sikerhez", h azóta fáj az alhasam, egyre jobban. Lehet, hogy kinyílt a méhszájam?

28 hetes vagyok. Holnap tudok csak dokihoz menni, de nagyon kivagyok. A véd?n?m szerint lehetséges.

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom ahhoz hogy elkezdjen kinyílni a méhszáj méhösszehúzódások kellenek de én nem vagyok se doki se védõnõ inkább nézesd meg magad a dokiddal nehogy baj legyen.

Szia! Én úgy tudom ahhoz hogy elkezdjen kinyílni a méhszáj méhösszehúzódások kellenek de én nem vagyok se doki se védõnõ inkább nézesd meg magad a dokiddal nehogy baj legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi az infót. Ennek mindjárt utánanézek!
Szia!én ugyanigy voltam, csak nekem szurkálás volt, és beödémásodott a hüvely nyilásom, a nagy erõlködéstõl.Korházban is voltam vele, ott mondták de még ilyet nem láttak, Hát tessék, itt vagyok én.Nagyon kell vigyázni a z erölködéssel.Én már nem merek.Vhogy ki kell huznunk ezt a pár hetet.Szia.31 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm neked is. holnap meglátjuk...remélem, nem lesz baj.
Hát az erõlködés helyett jobb lenne más étrendet választani. 27 hetes vagyok, volt kb 2 nehéz hetem egész idõ alatt. Igyál sok vizet - ez nagyon fontos - és kevés kenyeret egyél. Soksok gyümölcs és zöldség! Hidd el segíteni fog! Sok sikert, remélem nincs semmi gond!!!
A nagy erolkodestol siman kijohet az aranyered is. Vigyazz nagyon vele, mert szornyu fajdalmas. Csatlakozom az elottem szolohoz, probalj meg sok zoldseget (ne repat!!!!) es gyumolcsot enni. Pl. az alma, szilva nagyon sokat segit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Szerencsére nincs baj, viszont nagyon kell vigyáznom, mivel épp, hogy nem nyíltam ki. Nektek is minden jót kívánok!

Lehet az a terhesség jele, hogy megdagad a méhszáj?

Legjobb válasz: Nem hiszem!Ilyet még nem halottam!A terhesség belülrõl történik....sõt valaki az elsõ hónapokat meg sem érzi! A méhszáj nem dagad be...fõleg nem elsõ jelként!De menj el orvosoz......majd õ konkrétabbat mond!

Nem hiszem!Ilyet még nem halottam!A terhesség belülrõl történik....sõt valaki az elsõ hónapokat meg sem érzi! A méhszáj nem dagad be...fõleg nem elsõ jelként!De menj el orvosoz......majd õ konkrétabbat mond!
Én sem hallottam még méhszáj dagadásról, de az biztos hogy peteérés környékén megrövidül a nyakcsatorna és a méh tapinthatóbbá válik.Ez pont a fogamzást segiti elõ.
Mit értesz megdagadás alatt? A menstruáció elmaradásakor, ha terhes vagy a méhszáj megkeményedhet és zártabb mint amikor menstruálsz. Ez természetes, hiszen a szervezet így védi az esetleges magzatot a vetéléstõl és a fertõzésektõl. A méhszáj vérellátása fokozódik, így keményebbnek tûnhet, valamint megvastagszik a méh nyálkahártyája, hogy segítse a megtermékenyült petesej beágyazódását. Ennél fogva a méh érzékenyebb és jobban feszül, tehát könnyebb a kitapintása is. Remélem segítettem, de feltétlenül konzultálj orvossal is.

A ciklus második felében lehet a méhszáj magasságából következtetni arra, hogy volt-e tüszőrepedés?

Legjobb válasz: a magassagabol nem csak a nyitotsagabol. tehat a csiklus elso illetve utolso feleben altalaban zartabb a peteeres napjan viszont nyitott de azt nem lehet megellapitani hogy volt-e tuszorepedes

a magassagabol nem csak a nyitotsagabol. tehat a csiklus elso illetve utolso feleben altalaban zartabb a peteeres napjan viszont nyitott de azt nem lehet megellapitani hogy volt-e tuszorepedes

Abortusz után 9-10 nappal milyen lehet a méhszáj állapota? Mármint hogy mennyire áll vissza "eredeti" állapotába?

Tudom, hogy a régi "formáját" sosem nyeri vissza, de ennyi id? után mégis milyen lehet?

Legjobb válasz: ne haragudj ne pontozzzatok le kérlek:(,nem a kérdésre vàlaszolok.kéRdeznék,hogy abortuszod volt?mert nekem most lesz a héTen,és félek nagyon:(.kérlek irj le pär dolgot hogy hogy zajlott:(.köszönöm

ne haragudj ne pontozzzatok le kérlek:(, nem a kérdésre vàlaszolok.kéRdeznék, hogy abortuszod volt?mert nekem most lesz a héTen, és félek nagyon:(.kérlek irj le pär dolgot hogy hogy zajlott:(.köszönöm
mi a jelentõsége ennek? az a fontos, hogy amikor majd babát vársz, addigra hlyrejöjjön amennyire csak lehet :)
Természetesen visszaáll, de idõ kell hozzá.A két abortuszos nõtõl kérdezném, hogy akarnak e még babát?Ha nem vagyok túl indiszkrét.
Kedves elsõ!valami baj van a babáddal, hogy elakarod vetetni?remélem, nem becsuszott babab....és pafff te kinyirod, már bocs de reménykedem, hogy te nem a gyilkosok táborát erõsited! Ha Valami baj van akkor meg bocs, nem szóltam
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ válaszoló! Igen, 9 napja volt abortuszom, sajnos rajtam kívülálló okok miatt. Fizikailag már teljesen jól vagyok, a lelki sebek gyógyulnak lassan. Ha kérdésed van, nyugodtan írj privát üzenetet, ha tudok, segítek, vagy válaszolok a kérdésedre.

Olyan érzésem volt, mint amikor annó az ember lánya rosszul rakta fel a tampont, és érezte, hogy nyom, feszít. Lehet, hogy kinyílt a méhszájam?

(30 hetes vagyok)Ma elég sokat kellett szaladgálnom mire elintéztem a dolgaimat, bankba be, boltból ki, kocsiba be, kocsiból ki, lépcsön fel és le,stb. Egy id? után olyan érzésem volt, mint amikor annó az ember lánya rosszul rakta fel a tampont, és érezte, hogy nyom, feszít. Kellemetlen volt, mintha belülr?l nyomna valami. Közben a picurom megállás nélkül mozgott, és nem nagyon kímélt ami az er?sséget illeti. A küls? méhszájam tudom hogy 1 ujjnyira nyitva van, de lehet, hogy most még jobban kinyílt? Egy kicsit aggódok, mert csak 2 hét múlva kell dokihoz mennem, nehogy baj legyen. Volt valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia, én a 33.héttõl folyamatosan érzem ezt a nyomást. Nyitva vagyok 2 ujjnyira (a 33.héttõl). És minden wc zés után ezt érzem már. Pihenj pár napot, akkor elmúlik a myomás. Lehet, hogy csak a picid jött lejjebb. Milyen fekvésben van? Szorítok, hogy minden rendben legyen!! Üdv

Szia, én a 33.héttõl folyamatosan érzem ezt a nyomást. Nyitva vagyok 2 ujjnyira (a 33.héttõl). És minden wc zés után ezt érzem már. Pihenj pár napot, akkor elmúlik a myomás. Lehet, hogy csak a picid jött lejjebb. Milyen fekvésben van? Szorítok, hogy minden rendben legyen!! Üdv
Ezt így nem könnyû megmondani, mármint hogy ez a méhszáj nyílását jelenti e. Mindenesetre vagy hívd fel a dokit, vagy addig pihenj nagyon sokat! Milyen fekvésben van a pici? Eddig hogy feküdt? Mert lehet, hogy most fordult be. Nekem fejfekvésben van és néha nyomja annyira ott lent, hogy már azt hiszem, ki akar bújni! Tudnak ám olyat produkálni, amitõl az ember lánya jól megijed! :)
A kérdező hozzászólása: Igen, fejfekvésû a drága. Csak egy kicsit aggasztott a dolog, de ma már nem éreztem annyira erõsnek azt a nyomást. Köszi a bíztatást!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!