Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a kutyát (720 db)

Hogyan lehet a kutyát kitanitani h valami érdekeset tudjon és lehessen vele játszani?

Legjobb válasz: Hee? A kutya alapból tud érdekeset, én órákig el tudnám nézni a kutyákat, ahogy játszanak, fekszenek, vakaróznak, esznek stb. Fogalmazd ezt meg érthetõbben. Játszani meg minden kutyával lehet, persze habitustól függõen eltérõ módon, tehát ezt nem kell tanítani nekik, csak csinálni.

Hee? A kutya alapból tud érdekeset, én órákig el tudnám nézni a kutyákat, ahogy játszanak, fekszenek, vakaróznak, esznek stb. Fogalmazd ezt meg érthetõbben. Játszani meg minden kutyával lehet, persze habitustól függõen eltérõ módon, tehát ezt nem kell tanítani nekik, csak csinálni.
A kérdező hozzászólása: ok
Sok gyakorlással (pl. jutalomfalattal).
Mire gondoltál pontosan? Igazából az ösztöneinek megfelelõ elfoglaltság a legjobb egy kutya számára.Annál már csak az a jobb, ha egész nap foglalkozhat vele. Pl.:vizslát vadászni vinni, mudit terelni és így tovább.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Nálunk a tanítás maga is játék... :)
A kérdező hozzászólása: értem köszi mindenkinek!!

Hogy lehet a kutyát leszoktatni arról hogy fölölegesen ugasson?

a kutyusom akkor is ugat amikor nem kéne.:(

Legjobb válasz: Mit jelent az, hogy akkor is ugat, amikor nem kéne? Sokszor amúgy azért ugatnak sokkal többet, már-már hisztérikusan a kutyák, mert a gazda nem foglalkozik velük, nem játszanak, nem mennek sétálni, a kutyában meg csak gyûlik a feszültség. Ha ugat a kutya, akkor valamire figyelmeztet, ki mész, megnézed mit ugat, meg köszönöd, hogy ügyes kutya, jelzett. Normális esetben csak néhányat ugat, aztán csendben van. Szóval, jó lenne ha részleteznéd,mikor ugat túl sokat? Ha jön valaki? Ha csöngetnek? Ha más kutyát lát? Mert így ennyibõl nehéz tanácsot adni.

Mit jelent az, hogy akkor is ugat, amikor nem kéne? Sokszor amúgy azért ugatnak sokkal többet, már-már hisztérikusan a kutyák, mert a gazda nem foglalkozik velük, nem játszanak, nem mennek sétálni, a kutyában meg csak gyûlik a feszültség. Ha ugat a kutya, akkor valamire figyelmeztet, ki mész, megnézed mit ugat, meg köszönöd, hogy ügyes kutya, jelzett. Normális esetben csak néhányat ugat, aztán csendben van. Szóval, jó lenne ha részleteznéd, mikor ugat túl sokat? Ha jön valaki? Ha csöngetnek? Ha más kutyát lát? Mert így ennyibõl nehéz tanácsot adni.
dehogyis. vannak olyan kutyák amik csaholósabbak, ha unatkoznak vagy ha csak látnak valami újat már rögtön ugatnak. a póráz két végén-ben láttam, én is kipróbáltam, és használt. EZT TEDD: ha ugat, állj fölé, és lassan mutasd a kezeddel, hogy csönd. vagyis hogy mondjam :D tehát mintha elakarnál vágni valamit. remélem érted. és mondd hogy csönd. de ne gyorsan, hanem lassan és halkan. (kipróbáltam sok kutyánál, eddig mindegyiknél használt) ha csöndbe maradt simogasd meg, vagy adj neki valami jutalomfalatot. hamar megtanulja, már az intésbõl is, mert sok kutya inkább a testbeszédet érti. próbáld ki, saját tapasztalatból mondom, tehát nem csak úgy kitaláltam, hogy EZ HASZNÁL
Viszont, ha tényleg azért ugat, mert unatkozik, és te odamész hozzá/megsimogatod, hogy elhallgasson, a visszájára is fordulhat a dolog.Ha esetleg hozzászokott, hogy ha ugat, utána részesül a figyelmedbõl, persze hogy egyre gyakrabban él ezzel... Hallottam egy másik módszerrõl, ez még itthon nem annyira elterjedt, de ha nincs más megoldás(vagy a gazda nincs otthon), hatásos: egy nyakörvet adnak a kutyára, amin ugatás-érzékelõ van, és egy tartály a kutya számára kellemetlen illatú és ízû, citronellás folyadékkal. Mikor a kutya ugat, a tartályból a folyadék a szája környékére spriccel, és néhány eset után összeköti a kellemetlen ízt az ugatással.
A kérdező hozzászólása: nagyon sokat foglalkozunk vele.meg hát most van 3 kiscica akiknek most keresünk gazdit úgyhogy velük is rengeteget játszik sosincs egyedül mert mikor elmegyünk valahová akkor a nagyim mindig otthon marad.az elõszobában nagyon nagyok az ablakok és van ott egy fotel.a kertünkben pedig a nagybátyám csavar boltja helyezkedik el.azt szokta csinálni hogy fel ül az elõb emlitett fotel támlájára és onnan ugat , csahol, mindent megugat.este amikor egy lélek sincs az utcán õ akkor is ugat:(
A kérdező hozzászólása: meg hát a csavarboltba látogató embereket is megugatja de szerintem azt csak azért mert védi a területét. amúgy nagyon aranyos, okos, rendes , kedves, kutya csak ez az ugatás ne lenne!!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a 2.-ikat kipróbáltam és használt:D

Hogy-Hogy lehet a kutyáknak adni sajtot ha tejet nem?

a sajt is tejtermék nem? a doki azt mondta ,hogy sajttal adjam be a kutyámnak a gyógyszert

Legjobb válasz: A legtöbb kutya laktózérzékeny, de nem mind. Van olyan kutya, ami vígan lefetyelhet akár bolti, akár még nyers tejet, nem lesz gond. Az enyém is ilyen. A sajtokban sokkal alacsonyabb a lkatózmennyiség, a sokáig érlelt sajtokban nagyjából nincs is, a lánysajtokban pedig 2% körül van.

A legtöbb kutya laktózérzékeny, de nem mind. Van olyan kutya, ami vígan lefetyelhet akár bolti, akár még nyers tejet, nem lesz gond. Az enyém is ilyen. A sajtokban sokkal alacsonyabb a lkatózmennyiség, a sokáig érlelt sajtokban nagyjából nincs is, a lánysajtokban pedig 2% körül van.
Úgy, hogy a sajt az nem tej.
A sajt nem tej a sajt egy bizonyos "emésztési" folyamaton esett át gomba baktérium stb által (pl kefírt is simán megeszik a kutyák mert a kefírt gomba "elõemészti") a tejet. Nem véletlen borjak gyomrát használták régen oltásra, a sajt egyfajta gyomor beltartalommal egyenértékû, a tejcukor tartalma is lényegesen alacsonyabb. Pl én is laktóz érzékeny vagyok de sajtból, túróból és egyéb tejtermékekbõl júval nagyobb mennyiséget megtudok enni míg egy pohár tejtõl már rosszul vagyok
lehet nekik tejet adni..ki mondta hogy nem?
Az én kutyám is iszik minden reggel a kakaómból. Meg sajtot, meg joghurtot is eszik. 12 éves, makk egészséges. Nyilván, ha nem bírná a pocakja, akkor nem adnék neki, de egy idõs kutyától nem fogom megvonni a finom falatokat.
szóval én veszélynek teszem ki a kutyámat ha hetente adok neki 1 liter kakaót???jó tudni eddig nem volt semmi gondja.
*lágy
A kérdező hozzászólása: tejcukor miatt pl de még sok más ok is van amiért nem tanácsos nekik adni most nem tudom de emlékszek hogy ne szabad meg hát a kutya nem macska :D
mindent lehet adni, csak nem biztos, hogy túléli :D májkrémmel add be, az a legjobb
Ha tejcukorézékeny és kap tejet, max f*sni fog. De a kakóval konrkétan meg tudod ölni a kutyát. Nézz utána, h mi az a teobromin és mit mûvel a kutyával.


Hogyan lehet a kutyát póráz nélküli sétához szoktatni?

Legjobb válasz: Marha sok tekintéllyel, meg ha a kutya alaptermészete olyan. Pl. huskyval ne nagyon próbálj meg póráz nélkül sétálni, de ha biztos vagy a kutyád behívhatóságában és letilthatóságában, akkor próbáld meg. Ha nem, akkor szerezz tekintélyt. Forgalmas út mellett mindenesetre én még így sem szoktam elengedni, bármitõl megijedhet, reflexbõl nekiiramodhat, és kész a baj.

Marha sok tekintéllyel, meg ha a kutya alaptermészete olyan. Pl. huskyval ne nagyon próbálj meg póráz nélkül sétálni, de ha biztos vagy a kutyád behívhatóságában és letilthatóságában, akkor próbáld meg. Ha nem, akkor szerezz tekintélyt. Forgalmas út mellett mindenesetre én még így sem szoktam elengedni, bármitõl megijedhet, reflexbõl nekiiramodhat, és kész a baj.
Minél többet kell vele olyan helyen sétálni, ahol nem fog megijedni, elrohanni. Az a legjobb, ha már egészen kölyök korától póráz nélkül sétálsz vele, persze csak biztos helyeken. Egyébként ahogy az elsõ válaszoló is írta, jól behívhatónak kell lennie a kutyának minden helyzetben, meg kell lennie a kellõ tekintélyednek, megfelelõ kötõdést kell kialakítani benne és persze jól kell szocializálni. Ha ez egyedül nem megy, akkor bizony irány egy jó kutyasuli, olyan, ahol a behívásra nagy hangsúlyt fektetnek és ahol eleve póráz nélkül történnek a foglalkozások.
Szerintem sokat szamit az, hogy milyen termeszetu a kutya , milyen a "kapcsolatotok". Pl en az en kutyamat is mostanaban gyakran setaltatom poraz nelkul..igy o is jobban szereti :) De szerintem eloszor probalj olyan helyeken setalni ahol nem jar sok auto , nincs tul sok ember...Kello szeretettel es turelemmel , bizalommal sikerulhet.
A kérdező hozzászólása: az a bajo igazából hogy ha kutyát lát akkor teljesen megzakkan és vagy el akar menekülni a kutya közelébõl vagy odamegy hozzá es összekapnak. így arra is kíváncsi lennék hogy hogyan lehetne rászoktatni hogy ne törõdjön a kutyákkal (fèlek vele kutyaközösségekbe járni :( )

Hogy lehet a kutyákat utaztatni a repülőn?

Azt tudom hogy bele kell rakni egy hordozóba, és fizetni is kell érte...

Legjobb válasz: Azt hiszem nagyobb kutyákat a csomagokkal viszik, a kisebbek lehetnek veled. Szerintem ez nagyon megterhelõ a kutyáknak, szoktak adni néha nyugtatót. De nem biztos hogy így van. Amerikában már van külön állatokat szállító járat. :D

Azt hiszem nagyobb kutyákat a csomagokkal viszik, a kisebbek lehetnek veled. Szerintem ez nagyon megterhelõ a kutyáknak, szoktak adni néha nyugtatót. De nem biztos hogy így van. Amerikában már van külön állatokat szállító járat. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi, szerinted egy 4 hónapos bichon havanese az kicsi???
Szia! 8 kg lehet a hordozóval együtt az állat súlya, és akkor felviheted az utastérbe is. De csakis akkor, ha nem utazik macska már az adott járatok, illetve, ha utazik kutya, de maximum egy, és az is azonos nemû a tiéddel. Mi ezt a tájékoztatást kaptuk nemrégiben.

Hogyan lehet a kutyát leszoktatni arrol hogy kergeti a farkát?

Legjobb válasz: Unatkozó kutya, nem kellõen lefárasztott, vagy idegrenszeri hiba. Az elsõkre van megoldás--sokat kell vele foglalkozni, fizikailag, szellemileg ledolgoztatni. Az utolsónál is ugyanaz a feladat, csak nehezebben eredményes.

Unatkozó kutya, nem kellõen lefárasztott, vagy idegrenszeri hiba. Az elsõkre van megoldás--sokat kell vele foglalkozni, fizikailag, szellemileg ledolgoztatni. Az utolsónál is ugyanaz a feladat, csak nehezebben eredményes.
vagy bolhás
Vagy OCD-s.
ha eleget foglalkozol vele és lefárasztod agyilag is, akkor nem talál magának ilyen pótcselekvéseket
az enyémnek van játéka dobálom neki néha és így lekötöm a figyelmét amúgy magától is dobálja össze vissza lehet játék hiánya van na meg feltétlen vidd el hetente 2-szer jó lenne hosszabb sétákra de lehet többször is így ki fárad az enyém 11 hónapos megtanítottam hogy bicikli mellett jöjjön pórázzal és ha nagyon fel van pörögve meg amúgy is mozgásnak megfuttatom de figyelek rá hogy ne hogy nagyon kifáradjon ezt tudom ajánlani

A sims 2-be hogyan lehet a kutyát farkassá változtatni?

vagy hogy kell megharaptatni az embert a farkassal?! kérlek segítsetek!!!!!

Legjobb válasz: Kutyát nem tudsz farkassá változtatni. http://mysims.hu/index.php?oldal=tipptar/verfarkas.html Itt le van írva, hogy változhatsz vérfarkassá. Szívesen.

Kutyát nem tudsz farkassá változtatni. http://mysims.hu/index.php?oldal=tipptar/verfarkas.html Itt le van írva, hogy változhatsz vérfarkassá. Szívesen.

Hogy lehet a kutyát elszokatni a lábtörlötől?

VAGYIS az a gondom hogy ott alszik és büdös a lábtörlö és amugy utba van ha ki-be járunk

Legjobb válasz: Foglalmkozz vele és fürdesd meg, etesd jól, vidd orvoshoz, mert nekem is kinti kutyáim vannak de szagtalanok.

Foglalmkozz vele és fürdesd meg, etesd jól, vidd orvoshoz, mert nekem is kinti kutyáim vannak de szagtalanok.
Le kellene tenni neki egy plédet vagy pokrócot, hogy az legyen az õ helye, hamár van neki, akkor oda kell szoktatni, pl.: ha odamegy a saját helyére, hatamas ováció, ölelgetés, simogatás, akár jutalomfalat. Elõbb-utóbb észreveszi, hogy nagyon örültök, ha arra a plédre fekszik és oda fog szokni, még ha ti nem is mindíg jutalmazzátok meg érte. Ha valami rosszat csinál, de meg akarod büntetni és gyorsan odaszalad a helyére, ott már nem veszekedhetsz vele és fõképp nem bánthatod sehogyan sem, mert éreznie kell, hogy a saját helyén biztonságban van és így mégjobban fogja szeretni és ragaszkodni fog a helyéhez.
Bennt tartott, ápolt kutya nem büdös, csak az, amelyikre a kintlét összes piszka rárakódik, és a gazdái sohasem fürdetik. Azért van ott, mert minél közelebb szeretne lenni a gazdáihoz. Szegény kutya, sajnálom, hogy nektek útban van... Inkább adjátok oda olyan gazdinak, aki megbecsüli.
Vidd be magadhoz. És fürdesd, fésüld, máris nem lesz büdös. Esetleg ne tarts kutyát, ha már az is idegesít, hogy a közeletekben szeretne lenni...

Hogy lehet a kutyámat leszoktatni arról h mindenben megtörölközzön fürdés után?

Legjobb válasz: Sehogy.Esetleg rászólsz vagy ráordítasz hogy "Nem szabad!" Amúgy minden kutyának ez a szokása.A fürdés után például hogy gyorsabban száradjon a bundája.De ha nem volt fürdetve az is lehet hogy viszket neki valamilye.Az én nagykutyám azt csinálja hogy a ház oldalán kiáll egy vascsõ oda szokott pucsítani és a fenekét abba szokta valakri.A pulikutyám meg fürdetés után szokta általában a fal oldalán.De volt amikor nagyon viszketett neki is a bõre és akkor is csinálta.A 3. kiskutyám meg leül és a fenekét szokta végighúzni a földön amikor viszket neki :)

Sehogy.Esetleg rászólsz vagy ráordítasz hogy "Nem szabad!" Amúgy minden kutyának ez a szokása.A fürdés után például hogy gyorsabban száradjon a bundája.De ha nem volt fürdetve az is lehet hogy viszket neki valamilye.Az én nagykutyám azt csinálja hogy a ház oldalán kiáll egy vascsõ oda szokott pucsítani és a fenekét abba szokta valakri.A pulikutyám meg fürdetés után szokta általában a fal oldalán.De volt amikor nagyon viszketett neki is a bõre és akkor is csinálta.A 3. kiskutyám meg leül és a fenekét szokta végighúzni a földön amikor viszket neki :)

Hogyan lehet a kutyám fedező kan?

Van egy 2 éves, törzskönyves bichon havanesse kutyám, és szeretném ha fedez? kan lenne bel?le. Kérdésem, hogy ehhez milyen papírok kellenek, stb. Kezd? vagyok még az ilyen dolgokban, szóval nem tudom.

Legjobb válasz: Amit elõttem leírtak, de általában a szukatulajdonosok választják a kant, tehát nem árt, ha megismerik a kutyádat pl. kiállításokon.

Amit elõttem leírtak, de általában a szukatulajdonosok választják a kant, tehát nem árt, ha megismerik a kutyádat pl. kiállításokon.
Ami feltétlen kell az a tenyészszemle és az elõírt egészségügyi szûrések. Persze pár kiállítási eredmény sem árt.
Kiállítási eredmények, szûrések..
Tenyészszemle, kiállítási eredmények, szûrések, fajtaismeret és kapcsolatok, hogy a megfelelõ szukát tudd kiválasztani.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :)
Minél több kiállitásra kéne vinni, mert a jó kutyát ugy találják meg a szukatulajdonosok. Te hiába szeretnéd, hogy az legyen. mindig a szukások választanak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!