Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a kutyám és köztem (3 db)

Hogy lehet fejleszteni a kutyám és köztem kialakult kapcsolatot?

Hogy er?sebb legyen...

Legjobb válasz: Foglalkozz és sokat legyél vele,te gondoskodj róla, így tudni fogja kire számíthat, kitõl függ.

Foglalkozz és sokat legyél vele, te gondoskodj róla, így tudni fogja kire számíthat, kitõl függ.
Szeretet nagyon fontos tényezõ, éreznie kell a kutyusnak, hogy szereted! Rengeteg törõdéssel el is érheted ezt. Mindig te adj neki enni, játsz vele nagyon sokat. Tanitsd, neveld és fegyelmezd!
Csupán szeretet, törödés és játék szükséges hozzá!

Azt hogy lehet itthon megtanítani a kutyáknak, ami tegnap a barátok köztben volt, hogy hívták a kutyát, a kutya felnézett a gazdijára és amikor ő biccentett akkor ment csak oda ahhoz, aki hívta?

lépésekben írjátok le pls :)

Legjobb válasz: Alapjáraton kell egy már meglévõ behívás parancs, aztán stabil megállítás és helyben maradás. Egy ismerõsöd magához hívja a kutyát. Amint a kutya elindul (felemeli a fenekét) tiltod (Nem! - Marad!), majd biccentesz (vagy amit akarsz), közben feloldod a helyben maradást (Mehetsz!), falatot az ismerõstõl kap. Amikor más stabilan csinálja az egészet, lassan ki lehet venni a szóbeli parancsokat, tanítás közben érdemes gyakran cserélgetni az ismerõst, nehogy személyhez kösse a "trükköt".

Alapjáraton kell egy már meglévõ behívás parancs, aztán stabil megállítás és helyben maradás. Egy ismerõsöd magához hívja a kutyát. Amint a kutya elindul (felemeli a fenekét) tiltod (Nem! - Marad!), majd biccentesz (vagy amit akarsz), közben feloldod a helyben maradást (Mehetsz!), falatot az ismerõstõl kap. Amikor más stabilan csinálja az egészet, lassan ki lehet venni a szóbeli parancsokat, tanítás közben érdemes gyakran cserélgetni az ismerõst, nehogy személyhez kösse a "trükköt".

Dobermann kant hogy lehet behívásra megtanítani illetve a kutya és gazda közti kapcsolatot erősíteni?

2 hónapja kutyasuliba járunk és mostanában a behívás nem az er?ssége. Az oktató a házból való kizárást és a nem szólunk hozzát javasolta, de én tulzásnak tartom a fajta miatt (személy?rzés gazda közelsége fontos a kutyának)

Legjobb válasz: Csináld azt amit az oktató mondott, és ne gondolkodj. Lehet saját véleményed, csak felesleges kombinálni. Nem árt a kutyának, csináld. Tanul belõle, hidd el.

Csináld azt amit az oktató mondott, és ne gondolkodj. Lehet saját véleményed, csak felesleges kombinálni. Nem árt a kutyának, csináld. Tanul belõle, hidd el.
ha azt mondják, az úgyis van!
A figyelmen kívül hagyás csak erõsíti a kapcsolatotokat, ha nem megy a behívás, akkor távolság probléma van köztetek, és nem elég erõs a kötõdése. Szóval ne aggódj emiatt, tedd csak nyugodtan amit az oktató mond, a személyvédelmet úgyis majd megtanulja ÖV-n.
csak aszt csináld amit az oktató javasol!!!
Amit az oktató mondott, nem hülyeség. Csináld! Van néhány alapszabály a behívásnál: - sose kergesd a kutyát ha meg akarod fogni - ha nem jön oda, akkor az ellenkezõ irányba kezdj el futni - ha elengeded akkor ne csak a séta végén tedd rá a pórázt hanem közben is sokszor hívd be, tedd rá, majd engedd el - ha csak a végén fogod meg, könnyen kialakul h akkor nem megy oda hozzád, mert tudni fogja h akkor van vége a sétának - sokszor játssz olyat vele (csakis biztonságos helyen (lehetõleg nem elkerítetten) - pl. erdõ, mezõ, hatalmas park ahol nincsenek autók), h amíg õ mást csinál elbújsz -> a kutyában minél fiatalabb korban el kell kezdeni tudatosítani, h neki kell vigyáznia arra h el ne hagyjon téged és nem te vigyázol rá. - szintén sokszor csináld séta közben, h hívod a nevén, amikor látod h felvette veled a kontaktot, elkezdesz rohanni a másik irányba és közben hívod majd iszonyatosan megdícséred - legyen egy konkrét parancs a behívásra és az ne a neve legyen! Ez olyan parancs amire azonnal, hezitálás nélkül jönnie kell! - ha nem jön, akkor SOSE hívd többször, menj oda és fogd meg! - olyan helyzetben sose add ki a behívás parancsot amikor nem vagy benne biztos, h végre tudod hajtatni a kutyával - pl. heves játékban van más kutyákkal - ha mégis hívod és nem jön, akkor csak azt erõsíted benne, h "anya hívhat, akár többször is, nem kell mennem ha nem akarok"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az utolsó válaszolónak köszönöm. Megfogadom a tanácsot! Így fogjuk gyakorolni... Amit az oktató javasolt az mûködik egy németjuhásznál... de nem egy dobermannál... 2 napot végig szenvedtünk és a végeredmény még rosszabb lett.... szinte nem is érdekeltem. A Dobermann akkor érzi jól magát, ha a gazdájával lehet...A 4, 5 hónapos kölyök nem fogja tudni, hogy azért van kizárva az életünkbõl, mert a múltkor nem jött oda hozzám...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!