Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a kutyám és (185 db)

Hogyan lehet a kutyát kitanitani h valami érdekeset tudjon és lehessen vele játszani?

Legjobb válasz: Hee? A kutya alapból tud érdekeset, én órákig el tudnám nézni a kutyákat, ahogy játszanak, fekszenek, vakaróznak, esznek stb. Fogalmazd ezt meg érthetõbben. Játszani meg minden kutyával lehet, persze habitustól függõen eltérõ módon, tehát ezt nem kell tanítani nekik, csak csinálni.

Hee? A kutya alapból tud érdekeset, én órákig el tudnám nézni a kutyákat, ahogy játszanak, fekszenek, vakaróznak, esznek stb. Fogalmazd ezt meg érthetõbben. Játszani meg minden kutyával lehet, persze habitustól függõen eltérõ módon, tehát ezt nem kell tanítani nekik, csak csinálni.
A kérdező hozzászólása: ok
Sok gyakorlással (pl. jutalomfalattal).
Mire gondoltál pontosan? Igazából az ösztöneinek megfelelõ elfoglaltság a legjobb egy kutya számára.Annál már csak az a jobb, ha egész nap foglalkozhat vele. Pl.:vizslát vadászni vinni, mudit terelni és így tovább.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Nálunk a tanítás maga is játék... :)
A kérdező hozzászólása: értem köszi mindenkinek!!
ez egy bug ami már nálam is kijött vagy lagg!
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos a kutyus
Jól írta az elõzõ hozzászóló, de azt hozzátenném, hogy ha észreveszed hogy bepisil, avgy bepiszkol a kutyu, meg kell szidni (ütni nem, max. picirit a popsijára), és kirohanni vele. Igaz, hogy kint már nem kell pisilnie, de elõbb-utóbb rájön, hogy mit jelent a kirohanás, és kéreszkedni fog. Természetesen nagyon meg kell dícsérgetni, ha kint végzi a dolgát. Szépen összerakja majd magában, hogy ment szidás, kint dícséret, és hamar megtanulja. Több módszer van a szobatisztaságra való nevelésre. Nekem ez vált be a legjobban, mert napok alatt kiváló eredményeket értemelminden kutyusommal. Ami még fontos, hogy kajcsi után közvetlenül is ki kell vinni!
Nekem egy 3 éves westim van. Mi is azokkal a módszerekkel kezdtük, mint amit elõttem írtak, közben egy könyvben egy másik módszert olvastunk, és azt is megpróbáltuk. Bevált, azóta is így jelez a kutyánk. A bejárati ajtó közelébe lógass fel egy kis harangot, (kalitkákba való)és mielõtt leviszed kicsit rázd meg. A mi kutyánk 3 nap múlva már ösze kötötte a sétálást a csengõvel.Olyan magasságba legyen, hogy majd megtudja rázni az orrával. Azóta is csenget, ha le kell mennie, és nem ver át minket. Ja, és a lakásba még véletlenül sem végzi el a dolgát. Ha rosszat csinál nagyon meg kell szidni, ha viszont jót, nagyon meg kell dícsérni.


Azt hogy lehet itthon megtanítani a kutyáknak, ami tegnap a barátok köztben volt, hogy hívták a kutyát, a kutya felnézett a gazdijára és amikor ő biccentett akkor ment csak oda ahhoz, aki hívta?

lépésekben írjátok le pls :)

Legjobb válasz: Alapjáraton kell egy már meglévõ behívás parancs, aztán stabil megállítás és helyben maradás. Egy ismerõsöd magához hívja a kutyát. Amint a kutya elindul (felemeli a fenekét) tiltod (Nem! - Marad!), majd biccentesz (vagy amit akarsz), közben feloldod a helyben maradást (Mehetsz!), falatot az ismerõstõl kap. Amikor más stabilan csinálja az egészet, lassan ki lehet venni a szóbeli parancsokat, tanítás közben érdemes gyakran cserélgetni az ismerõst, nehogy személyhez kösse a "trükköt".

Alapjáraton kell egy már meglévõ behívás parancs, aztán stabil megállítás és helyben maradás. Egy ismerõsöd magához hívja a kutyát. Amint a kutya elindul (felemeli a fenekét) tiltod (Nem! - Marad!), majd biccentesz (vagy amit akarsz), közben feloldod a helyben maradást (Mehetsz!), falatot az ismerõstõl kap. Amikor más stabilan csinálja az egészet, lassan ki lehet venni a szóbeli parancsokat, tanítás közben érdemes gyakran cserélgetni az ismerõst, nehogy személyhez kösse a "trükköt".

Mit kell csinálni akkor, ha én sétáltatom a kutyámat és odajön egy kóbor kutya és összeverekednek? Lehet nekem abból bajom? Hogy kergethetném el a másikat?

Legjobb válasz: Nálam mindig volt a nyakamban pluszban egy bõr poráz,amivel a támadó vagy kóbor kutya felé csaptam,szerencsére általában elég volt ha csak a földre,és dobbantottam eggyet a lábammal és rákiabáltam. Hozzáteszem azt is,hogy nem minden kóbor kutya támad,sõt õk jobban vágynaka szeretetre mint bármelyik más kutya. Nagyobb gondot jelentek a nagytestû gazdás,de neveletlen kutyák,pláne ha a gazdi nem fogja meg az övét.

Nálam mindig volt a nyakamban pluszban egy bõr poráz, amivel a támadó vagy kóbor kutya felé csaptam, szerencsére általában elég volt ha csak a földre, és dobbantottam eggyet a lábammal és rákiabáltam. Hozzáteszem azt is, hogy nem minden kóbor kutya támad, sõt õk jobban vágynaka szeretetre mint bármelyik más kutya. Nagyobb gondot jelentek a nagytestû gazdás, de neveletlen kutyák, pláne ha a gazdi nem fogja meg az övét.
elsõ vagyok.nálnk ugy igazi kóborkutyák nincsenek, csak felelõtlen gazdák, akik igy sétáltatják a kutyát:kapu ki, azt majd visszajön.ami nálunk sûrûn van:bernáthegyi, németjuhász, ugyanekkora keverék(láncra kötve), ezek a veszélyesek, de elvétve van tacskó, puli szerû, ezektõl nem félek.de már 2 olyan eset volt, hogy ugy huztam el a kutyámat, hogy repült szegény a levegõbe, elkaptam, és futás haza.mulkor meg a hugom kezébõl majdnem kiszedte a b.hegyi a kutyámat(a ház elõtt), ha Apum nincs ott, már kutyám sincs.azóta van sprénk.
veszel robbanó patront 100-forint egy csomag 50-db-al arra elég hogy elzavard vagyha menekülsz és úgy dobod vagy patronospisztoly is megteszi
most bizos lepontoztok, de én vettem gázsprét.még nem volt rá szükség, de jó ha ott van a zsebemben.lehet a kutyádnak és neked is bajod, igen.megharapja õt is, téged is.
Erõs szagú fújós dezodor, vagy lehet kapni kifejezetten kutyariasztó sprayt is, de a határozott fellépés is sokat segít, de csak ha a saját kutyád nem akar verekedni, akkor fog rád figyelni a kóbor. Ha már konkrét harcra kerül a sor, engedd el a kutyádat - így neki is több esélye van védekezni, meg téged sem fognak tévedésbõl megharapni.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Remélem segít! Megfogadom a tanácsaitokat! :)
Mi egy faluban lakunk és itt akadnak szép számmal. A kisebb testû kutyáktól én sem félek, hisz nagyobbat lódik a lábammal, még csak bele se kell rúgnom és odébb áll, no meg én kutyám sem kicsi, nem mindegyik mer kötekedni. Volt, hogy németjuhász környékezett meg, most ilyenkor az ember mit tud tenni? Imádkozni... :D Szerencsére a gazdája nem sokkal késõbb elõkerült. Mi egyszer kutyasuliban rákérdeztünk mi ilyenkor a teendõ. Azt mondták a gázspray (de ezt már csak legvégsõ esetben szabad használni, és természetesen elõírás szerint, hogy ne okozzon maradandó károsodást), illetve, ha nagyobb testû a kutya, a lábadközé kell fogni, így a támadó kutya megfutamodik, mert túl nagynak látja az ellenfelet. :) Ha ez sem használna, és nincs nálad spray, akkor bármi is történik el kell engedni a kutyát, hisz póráz nélkül el tud futni, jobban tud védekezni... :S Én mondjuk lehet hogy félteném, és sajnálnám elengedni, de ilyen szempontból jó a falu, ha hallják hogy verekednek kint a kutyák, esetleg a gazdája ott lakik a közelben, rögtön a segítségünkre sietnek. A spray-t még nem kellett használnom, ez a lábközé fogás mindig bejött, de ha egyszer rászorulok gondolkodás nélkül használni fogom :S
A kérdező hozzászólása: Igen, nagy testû kutyám van és ez a láb közé fogás tetszik! :)
En ha setaltatom a kutyamat es egy koborkutya kozeledik felenk es nem megy el ugy se ha rakiabalok akkor felkapok egy kovet es feleje dobom (persze ugy , hogy meg veletlenul se talaljam el , igy mindig elszaladnak) ha nincs ott a kutyam akkor meg magamhoz hivom oket es megsimogatom :D minden kobor kutyat , tudom , hogy nem helyes de ugy sajnalom oket.

Hogy lehet olyan kutyát szerezni mint az eb és a webbe van a stan?

http://www.bellacafe.hu/wp-content/gallery/eb-es-a-web/eb_es..

Legjobb válasz: Sehogyan. Olyan színû kutya nem létezik. Esetleg õ egy Collie-hoz hasonló kutya akinek a szõrét ilyenre festették, de konkrét ilyen fajta és színû kutya nem létezik!

Sehogyan. Olyan színû kutya nem létezik. Esetleg õ egy Collie-hoz hasonló kutya akinek a szõrét ilyenre festették, de konkrét ilyen fajta és színû kutya nem létezik!
404-et? Szerezni az semmi, de hogy kell nevelni? Mivel kell etetni? Milyen oltások kellenek neki? Mennyibe kerül a chip, az ivartalaníttatás? Mennyi a mozgásigénye? Ez mind nem érdekel? Csak megláttál egy cuki kutyát és neked az kell, mert a filmben olyan aranyos? Az egy élõlény! Az élete a te felelõsséged! Ne vegyél kutyát, ameddig tárgyként akarod birtokolni õket, anélkül, hogy felfognád mekkora felelõsség ez.
Zöld pacsi a 3-asnak. Felhívom a kérdezõ figyelmét, hogy egy kutya 15-18 évig is él. Az ilyen szempontok alapján 1 hónap múlva megunt tárggyá válna.
Festett szõrû, számítógépes trükkös beszélõsre gondolsz?

Mi ez a legújabb mánia, hogy "minden" mérgező a kutya számára? Lassan már semmit nem lehet adni a kutyának és jobban megtervezik a kutya étrendjét, mint a sajátjukat? !

Miel?tt bárki leszólna én sem moslékkal etetem a kutyámat, de azért van egy határ.

Legjobb válasz: figy ez szerintem is hülyeség. acana tápok meg minden lóf*sz..hogyne. az én kutyám húst kap és zöldséget. megfõzöm neki a halat meg adok neki zöldségeket. néha konzervet(abból az olcsóbb fajtát mert a hal az kicsit drága, és így tartom egyensúlyba az anyagiakat) mégis láám, soha nemvolt semmi baja. LEKOPOGOM. tiszta izom 4 éves stafford kan. kutyasuliban megy mint a golyó. míg a tápos kutyákkal mindig van vmi probléma

figy ez szerintem is hülyeség. acana tápok meg minden lóf*sz..hogyne. az én kutyám húst kap és zöldséget. megfõzöm neki a halat meg adok neki zöldségeket. néha konzervet(abból az olcsóbb fajtát mert a hal az kicsit drága, és így tartom egyensúlyba az anyagiakat) mégis láám, soha nemvolt semmi baja. LEKOPOGOM. tiszta izom 4 éves stafford kan. kutyasuliban megy mint a golyó. míg a tápos kutyákkal mindig van vmi probléma
Ezek nem új keletû dolgok, csak az emberek többségének most kezdenek leesni és köztudottá válni. Ezért lehet mostanában ennyi ilyen jellegû kérdéssel, problémával találkozni. Valamint az emberek hajlamosak mindenevõnek gondolni a kutyákat, amikor azok nem azok.
Nem mánia. Valaki föltett egy kérdést a házi kosztról, egy másik a csokoládéról, és utána még 15 ugyanolyan kérdést föltesznek. Nem kell ezt túllihegni. Ha az én kutyám azért fog 2 nappal kevesebbet élni, mert 10 éven keresztül 3 naponta kapott egy falat csokit, vagy hetente 2x ivott tejet, akkor legyen... szereti, és örül neki, ha kap. Szokott kapni fõtt ételt is, de a fõ tápláléka acana száraztáp. Részemrõl így néz ki a kutya etetése:)
Kedves elsõ, azért azt szögezzük le, hogy ha Te minden nap fõtt hússal és zöldségekkel eteted a kutyádat, akkor sokkal többet költesz a kajájára, mint az, aki a legdrágább táppal eteti. Nekem nincs annyi pénzem, hogy heti sok kiló húst megvegyek a kutyámnak, és nem fogok minden nap fél órát a tûzhely mellett állni, hogy a kutyának fõzzek. Ha te ezt meg tudod csinálni, akkor jó Neked, sõt, a kutyáddal is jót teszel, mert legszívesebben én is így etetném az enyémet... de ne mond, hogy ez nem kerül sokba.
Én is házi koszton tartom, és hidd el, olcsóbb.Rengeteg húst kap.De ne gondold, hogy bélszint vagy ilyesmit.A mészárszékeknél árulnak olcsón belsõséget(marha), vagy olyan farmokon, ahol a tojótyúkokat selejtezik ki, nagyon olcsón adják õket.IGY biztosabb vagyok, hogy tényleg húst kapnak.És én is hetente egyszer egy halkonzervet is adok .Olajosat.Fõzni pedig nem kell mindennap, nekem van hüttõm, ott eláll pár napig.

Játszottam a kutyámmal, és egyszer csak rám ugrott, és elkezte a fenekét mozgatni előre és hátra, de nem éreztem nagyon hogy a nemi szerve hozzám ért, de lehet hogy igen :S ez azt jelenti hogy masturbálni akart ?

Legjobb válasz: Na, az elõzõ válaszolók (és a kérdezõ) tökéletesen példázzák, hogy miért kéne engedélyhez kötni kutyatartást... A kutyák nem maszturbálnak, mivel õk nem élvezetbõl, és kedvetelésbõl szexelnek, csak, és kizárólag szaporodási céllal. (mint minden állat, kivéve a delfint, és néhány majomfajt) Ezért van az, hogy a szuka CSAK akkor engedi magára a kant, ha a legnagyobb esély van a megtermékenyítésre, azaz a tüzeléskor. Ha egy szuka kutya embereken, vagy más kutyákon párzást imitál annak egyetlen oka, hogy domináns, és így fejezi ki, hogy õ magát magasabb rangúnak képzeli. Tehát nem olyan poénos a dolog, mint aminek látszik.

Még az elõzõhöz: a dominancián kívül ideggyengeség, genetikai defekt is kiválhatja a szukánál ezt. Nem véletlen, hogy pl az agyontenyésztett (és genetikailag nem túl egészséges - finoman szólva) csivavák élen járnak ebben a viselkedésben.
Na, az elõzõ válaszolók (és a kérdezõ) tökéletesen példázzák, hogy miért kéne engedélyhez kötni kutyatartást... A kutyák nem maszturbálnak, mivel õk nem élvezetbõl, és kedvetelésbõl szexelnek, csak, és kizárólag szaporodási céllal. (mint minden állat, kivéve a delfint, és néhány majomfajt) Ezért van az, hogy a szuka CSAK akkor engedi magára a kant, ha a legnagyobb esély van a megtermékenyítésre, azaz a tüzeléskor. Ha egy szuka kutya embereken, vagy más kutyákon párzást imitál annak egyetlen oka, hogy domináns, és így fejezi ki, hogy õ magát magasabb rangúnak képzeli. Tehát nem olyan poénos a dolog, mint aminek látszik.
Nekem a lánykutyám csinálja ugyanezt.. feláll két lábra.. átkarolja a mancsaival a lábam, és elõre-hátra, elõre-hátra.... Mással is csinálja, hány de hány embernek meg kellett mutatnom, hogy bizony neki nincs semmi a lába között, szal õ kislány.. :D
Nekem egy lány tacsim van, két éves már, és elég régóta szokott ilyet csinálni. Ha ülök, akkor a kinyújtott lábamra ráveti magát és "megdugja" :) Egyszer, amikor a kisfiam még csak négykézláb tudott mászni, beállt mögé és már láttam hogy próbál ráhelyezkedni, na mondom ne is álmodj róla, ááá nagyon durva volt:D De megakadályoztam :) Oké, nem csinált volna vele semmit, de na de mégis, milyen már... :)
igen, szoktak.Az én csivaváma plüssnyulán szokott gyakorolni, mindig rá kell szólni, akkor abbahagyja.Immár 6 éve használja a nyulát-mert egyébként sose volt fiúkutyával, és nem is lesz-túl pici.
dugdossák maguknak a gumicsontot...
22:57-es válaszolónak.. Én tudom, hogy ezzel azt próbálj a kutya, hogy ki a dominánsabb.. Ettõl függetlenül még hozzászolhatok a témához, NEM???? Mellesleg egy szóval sem mondtam, írtam, hogy én ezt maszturbálásnak hiszem....
A kérdező hozzászólása: az öszes fajta kutya szokott?
A kérdező hozzászólása: dugdossák a gumicsontot?? :O
A kérdező hozzászólása: köszi , ez egy nagyon jó válasz vt.... hát , nem is gondoltam vna , h ez csinálják ...

Dobermann kant hogy lehet behívásra megtanítani illetve a kutya és gazda közti kapcsolatot erősíteni?

2 hónapja kutyasuliba járunk és mostanában a behívás nem az er?ssége. Az oktató a házból való kizárást és a nem szólunk hozzát javasolta, de én tulzásnak tartom a fajta miatt (személy?rzés gazda közelsége fontos a kutyának)

Legjobb válasz: Csináld azt amit az oktató mondott, és ne gondolkodj. Lehet saját véleményed, csak felesleges kombinálni. Nem árt a kutyának, csináld. Tanul belõle, hidd el.

Csináld azt amit az oktató mondott, és ne gondolkodj. Lehet saját véleményed, csak felesleges kombinálni. Nem árt a kutyának, csináld. Tanul belõle, hidd el.
ha azt mondják, az úgyis van!
A figyelmen kívül hagyás csak erõsíti a kapcsolatotokat, ha nem megy a behívás, akkor távolság probléma van köztetek, és nem elég erõs a kötõdése. Szóval ne aggódj emiatt, tedd csak nyugodtan amit az oktató mond, a személyvédelmet úgyis majd megtanulja ÖV-n.
csak aszt csináld amit az oktató javasol!!!
Amit az oktató mondott, nem hülyeség. Csináld! Van néhány alapszabály a behívásnál: - sose kergesd a kutyát ha meg akarod fogni - ha nem jön oda, akkor az ellenkezõ irányba kezdj el futni - ha elengeded akkor ne csak a séta végén tedd rá a pórázt hanem közben is sokszor hívd be, tedd rá, majd engedd el - ha csak a végén fogod meg, könnyen kialakul h akkor nem megy oda hozzád, mert tudni fogja h akkor van vége a sétának - sokszor játssz olyat vele (csakis biztonságos helyen (lehetõleg nem elkerítetten) - pl. erdõ, mezõ, hatalmas park ahol nincsenek autók), h amíg õ mást csinál elbújsz -> a kutyában minél fiatalabb korban el kell kezdeni tudatosítani, h neki kell vigyáznia arra h el ne hagyjon téged és nem te vigyázol rá. - szintén sokszor csináld séta közben, h hívod a nevén, amikor látod h felvette veled a kontaktot, elkezdesz rohanni a másik irányba és közben hívod majd iszonyatosan megdícséred - legyen egy konkrét parancs a behívásra és az ne a neve legyen! Ez olyan parancs amire azonnal, hezitálás nélkül jönnie kell! - ha nem jön, akkor SOSE hívd többször, menj oda és fogd meg! - olyan helyzetben sose add ki a behívás parancsot amikor nem vagy benne biztos, h végre tudod hajtatni a kutyával - pl. heves játékban van más kutyákkal - ha mégis hívod és nem jön, akkor csak azt erõsíted benne, h "anya hívhat, akár többször is, nem kell mennem ha nem akarok"
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az utolsó válaszolónak köszönöm. Megfogadom a tanácsot! Így fogjuk gyakorolni... Amit az oktató javasolt az mûködik egy németjuhásznál... de nem egy dobermannál... 2 napot végig szenvedtünk és a végeredmény még rosszabb lett.... szinte nem is érdekeltem. A Dobermann akkor érzi jól magát, ha a gazdájával lehet...A 4, 5 hónapos kölyök nem fogja tudni, hogy azért van kizárva az életünkbõl, mert a múltkor nem jött oda hozzám...

Megsimogattam a kutyámat és utána úgy mentem el WC-re, hogy nem mostam kezet. Lehet bajom belőle?

Legjobb válasz: Nem hinném. Végül is a kilincsen is van annyi baci mint a kutyán. Sõt ha belegondolsz, a billentyûzetet is megfogod a kutya után, és nem rohangálsz gondolom kezet mosni mindig ha felállsz a géptõl.

Nem hinném. Végül is a kilincsen is van annyi baci mint a kutyán. Sõt ha belegondolsz, a billentyûzetet is megfogod a kutya után, és nem rohangálsz gondolom kezet mosni mindig ha felállsz a géptõl.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!