Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a kifele (30 db)

Hogyan lehet a Comenius Logo-ban olyan paraméteres eljárást csinálni háromszögekkel, hogy 6-nál kevesebb oldalszám esetén kifelé ellenkező esetben befelé rajzolja a háromszögeket? A parancsot írjátok, légyszíves!

Legjobb válasz: Nem teljesen értem a kérdést, a háromszögnek nálam 3 oldala van, ami alapvetõen kevesebb, mint a 6, meg hogy érted, hogy befelé rajzolja?

Nem teljesen értem a kérdést, a háromszögnek nálam 3 oldala van, ami alapvetõen kevesebb, mint a 6, meg hogy érted, hogy befelé rajzolja?
Én úgy értelmeztem, hogy sokszöget akar kirajzolni, és ha 6-nál kevesebb oldala van akkor nem tudsz egymást nem metszõ szabályos háromszögeket rajzolni, ezért kifelé rajzolná, 6+-nál meg már igen. Bár nem értem pontosan, mit akar. Viszont. A megoldás a HA/IF (fogalmam sincs, logoban hogy van a feltételes utasítás megvalósítva). Ha kisebb az oldaszám, mint 6, akkor ezt a függvényt (eljárást) hívd meg, ha nem akkor a másikat.
A kérdező hozzászólása: A comenius Logoban kell olyan sokszöget készíteni, ami 6 nál kisebb oldalszám esetén kifelé, ellenkezõ esetben befelé rajzol háromszögeket.
Ha jól emlékszem, valami ilyesmi lesz: eljárás rajzol :oldalszám :oldalhossz ha :oldalszám>6 [név "fordul 120] [név "fordul -120] ism :oldalszám [ism 3 [e :oldalhossz j :fordul] e :oldalhossz j 360/:oldalszám] vége Remélem jó, már nem emlékszem pontosan a logo szintaktikájára, utoljára 5 éve láttam... De elvileg mûködik.
Várj... Ez 6-nál kevesebb oldalra befelé rajzol... A ha után a feltételt írd át :oldalszám>5 -re.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: zsomkovacs, nem tudnád ezt leírni úgy ahogy a comlogoban kell, mert nem igazán boldogulok vele.

Hogy lehet megkulonboztetni a kifele fordulo mellbimbot a befele fordulotol?

Kicsit hulye kerdes de valahol olvastam rola ,es nem tudom mi akulombseg kozte.

Legjobb válasz: Hát kérdésben a felelet. Úgy lehet megkülönböztetni, hogy az egyik kifelé fordul a másik pedig befelé. Kifelé, azaz elõre csúcsosodik. Befelé, azaz a tested felé befordul a melledbe.

Hát kérdésben a felelet. Úgy lehet megkülönböztetni, hogy az egyik kifelé fordul a másik pedig befelé. Kifelé, azaz elõre csúcsosodik. Befelé, azaz a tested felé befordul a melledbe.
nem kell annak 2 cm-re kiemelkednie! gondolj bele, hogy nézne az ki! utolsó válaszoló, mérd egyszer le a mellbimbódat! tedd mellé a vonalzót, és nézd meg, mennyi a 2 cm!
Es van a lapos, ilyenkor se ki, se be nem fordul, hanem olyan, mintha nem is lenne, hidegre kicsit kiemelkedik, de kozel sem 2cm.re, mint a kiemelkedo.
Ne csapd kifelé.
Ha tudod, mi a baj, csak annyi a dolgod, hogy figyelsz rá, és nem úgy csinálod.


"Ó" láb - vagy "lóláb" a kettõ ugyanaz? Az a jelenség, amikor a lábak kifelé "kerekednek". Szóval milyen gyakorlatok vannak ennek a helyreállítására, csökkentésére? Vagy hogyan lehet ezt javítani?

Legjobb válasz: Az Ó-láb az, amikor kifelé kerekedik. A Ló-láb inkább közmondásban szerepel (t.i.kilóg). Gyakorlatokat gyógytornász v. ortopéd szakorvos tudna mondani.

Az Ó-láb az, amikor kifelé kerekedik. A Ló-láb inkább közmondásban szerepel (t.i.kilóg). Gyakorlatokat gyógytornász v. ortopéd szakorvos tudna mondani.
Ez egy csontos-ízületi elváltozás, amin gyakorlatokkal nem igazán lehet nagyot változtatni. Bár ez a deformitás mértékétõl is függ.

Nst miből következtetnek arra hogy készül a kicsi kifelé? Nekem azt mondta az asszisztens nő hogy ebből nem lehet tudni. Még sokat mozog.39 hetes kismama!

Legjobb válasz: dehogynem .... Ha érti a doki a dolgát akkor tudja hogy nemsokára megszületik. Lehet következtetni mert ha nem érzi jól magát annak jelei vannak.

dehogynem .... Ha érti a doki a dolgát akkor tudja hogy nemsokára megszületik. Lehet következtetni mert ha nem érzi jól magát annak jelei vannak.
nekem sose mutatott a gép fájást, még szülés közben sem! Max 30ig emelkedett, amikor elfolyt magzatvízzel, fájásokkal bementem. 2 óra múlva mégis babáztam :)
Tényleg nem lehet megmondani :) ) Jól mondta az asszisztensnõ. Bár lehetnek bizonyos jelek, de egyetelen orvos se fogja tudni pontosan megmondani elõre, hogy mikor fogsz szülni. Hányan vannak, akik délelõtt voltak NST-n, szépen hazaküldik õket, délután meg mennek szülni... http://www.kismamablog.hu/szules/5-tevedes-a-ctgnst-vel-kapc..
Hát nekem már hajnal óta voltak enyhe fájásaim, mikor reggel 9-re mentem nst-re és nem mutatott semmit a gép, haza akart küldeni a dokim, de mondom én érzek valamit.Megvizsgált és kiderült már félig ki voltam tágulva, másfél óra múlva babáztam. Na errõl ennyit, ezért kellett naponta járogatni...ugyanis 41 hetesen szültem.
Nekem 37hetesen az nst kiakadt a fájásaimtól:D Azonnal vizsgált a doki, jobbról balról, visszazavartak nstre 5percre, és akkora már semmi sem volt. Egy héttel késõbb annyira finom összehúzódásaim voltak, nem értettem mitõl, máskor a szemem kiugrik, most meg simisimi. Mentem is a kórházba, hogy bocsi, de szülök, kiröhögtek, de már nem engedtek haza, aztán 1, 5óra múlva megrepedt a burok... 12órán át csak kicsit fájt a derekam, a ctg semmi fájást nem mutatott, pedig már folyt a vizem, csak 12, 5órával az elsõ "fájástól" indult be a móka, amit már a gép is érzett, pedig 2doki és 3szülésznõ szerint is élesben szültem elõtte is:D csak szépen lassan.
Elvileg a fájásgörbe alapján lehet jósolgatni, de ez teljesen megbízhatatlan. Nekem spec a szülés elõtt 3 héttel már szülés erõsségû fájásokat mutatott, míg az egyik sorstársamnak mellettem folyott el nst-n a vize, fájást a gép nem mutatott és aznap meglett a babája.
harom honapos kortol nyugodtan, ha jol tartja fejet a baba
A legtöbbet 3 hónapos kortól, nézd meg, rá kell, hoyg legyen írva.
Mi négy hónapos kortól használjuk.Hat hónapos kortól arccal kifelé.

Van egy HP Deskjet F4180 nyomtatóm és olyat csinál hogy fénymásolni lehet vele de nyomtatni nem tudok vele számítógéprõl. Nem ír ki semmi hibát el is kezdi a nyomtatást csak éppen üresen jön kifele a papír. Mi lehet a hiba hogy ezt csinálja?

Legjobb válasz: Ha új a nyomtató elõfordulhat hogy beleszáradt a festékpatron.Nekem is ez volt.Meg kell próbálni egy új patronnal mert a gyári lehet h beleszáradt,rosszul tárolták stb.

Ha új a nyomtató elõfordulhat hogy beleszáradt a festékpatron.Nekem is ez volt.Meg kell próbálni egy új patronnal mert a gyári lehet h beleszáradt, rosszul tárolták stb.
A kérdező hozzászólása: Most vettem bele a patront, fénymásolást csinilája rendesen tehát beleszáradva nincs. Csak géprõl nem tudok vele nyomtatni.

Tetőablakon keresztül miért kisebb a szellőzés/légáramlás? Hogyan lehet javítani? Elvileg a meleg levegő felfelé száll. A nyitott ablakban érezni is a kinti hűst, de fél méterrel beljebb áll a meleg levegő. Ahelyett, hogy szállna kifelé. Küldjem tán?

Nálunk a tetőtérben meleg van. Most is 30 fok. Kint már hűvösödik. Este 21 fokig hűl kint. Az összes tetőablak nyitva. Vannak északi és déli és keleti ablakok. mégsem hűl a lakás reggelre 25 fok alá.

Legjobb válasz: Akkora hõkülönbség nincs, hogy ez jelentõs légmozgást eredményezzen. Tehát igen, küldd. Mondjuk az északi ablakokhoz tegyél ventilátort és fújasd velük befelé a levegõt. A bentit így kinyomod a déli és keleti ablakokon. (Azért így érdemes szerintem, mert az északi oldalról talán hûvösebbet tudsz befújni, mert ott a tetõt nem forrósította annyira fel a nap.) De azt ne is várd, hogy a lakás 21 fokra lehûl, mert a falaknak több idõ kell, sajnos egy éjszaka alatt nem tudnak kellõen áthûlni.

Akkora hõkülönbség nincs, hogy ez jelentõs légmozgást eredményezzen. Tehát igen, küldd. Mondjuk az északi ablakokhoz tegyél ventilátort és fújasd velük befelé a levegõt. A bentit így kinyomod a déli és keleti ablakokon. (Azért így érdemes szerintem, mert az északi oldalról talán hûvösebbet tudsz befújni, mert ott a tetõt nem forrósította annyira fel a nap.) De azt ne is várd, hogy a lakás 21 fokra lehûl, mert a falaknak több idõ kell, sajnos egy éjszaka alatt nem tudnak kellõen áthûlni.
Ha társasházi lakás, és biztonságos a lépcsõház, akkor este felé, amikor már nincs nagy hõség, nyisd ki a lakásajtót és a folyosón az ablakokat. (Legalább addig, ameddig valaki ébren van; de akár éjszakára is, a körülményektõl függõen.) Ha nem társasházi lakás, akkor a tetõtérben tartsd nyitva az ajtó(ka)t, plusz a földszinti bejárati ajtót (és az ablakokat) is, ameddig csak lehet. Így jobban mozog a levegõ, ami egyrészt kellemesebb, másrészt egy picit jobban kihûlnek a falak. Viszont napközben, amikor nagyon nagy a hõség, érdemes becsukni az ablakot, ha van redõny, és máshonnan szellõztetni (a folyosóról vagy a földszintrõl). Ha nincs redõny, akkor marad az elõzõ minden-tárva-nyitva megoldás, hogy jó kis huzat legyen.
A kérdező hozzászólása: Igen, a lépcsõház biztonságos. Használjuk is ilyenkor a kémény-hatást. Ha itthon vagyunk, lefekvésig nyitva van az ajtó. Ennyit ér, sajna. Ami nálun plusz hátráltató viszont, hogy nem billenõ tetõablakaink vannak, hanem a tetõvel párhuzamosan kiemelkedõek. Így igazán kitárni nem tujuk õket. csak az ablak körül/alatt keletkezõ 20 centis résen jár a levegõ. (télen azért az ia elég nyors..)
Hát akkor ez a baj. Erre sajnos nem tudok megoldást. Gondolom, ha ki lehetne akasztani vagy támasztani, azt tennétek. Úgyhogy legfeljebb egy ablakcsere jöhet szóba, az viszont nem kevés pénz. Egyébként én laktam lapos tetõs házban, amit ráadásul körbesütött a nap. Az nagyon klassz volt, hogy három égtáj felé volt kilátás. Viszont a nagy hõségek idején egész éjszaka nyitva tartott ablakoknál is csak 25 fokra ment le a hõmérséklet, mint nálatok; és egy-két óra múlva már 28 volt... :((( A fürdõ volt a lakás leghidegebb helyisége; elég sokat voltam ott ilyenkor, befeküdtem a kádba hûsölni. :D
A kérdező hozzászólása: igen, ablakcsere nem olcsó játék, de felmerült már, meg a légkondi is. Kádban hûsölés nálunk is ment. Jee, most csak 25 fok van!
pihentesd, holnap már jobb lesz reméljük nem húzódott meg
Masszõr
masszázs egyáltalán nem tesz jót neki, inkább pihentesd, ne erõltesd, melegvizes borogatást, meleg fürdõt ajánlok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!