Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a közlekedést (12 db)

Hogyan lehet a leggyorsabban eljutni a Nyugati pályaudvartól a Sárkánycenterig? Milyen közlekedési eszközzel?

Legjobb válasz: Vonattal Pestszentlõrincig 15 perc, onnan gyalog kb 500 méter, max 10 perc séta Vagy BKV-val metróval Kõbánya-Kispestig (20 perc) onnan 200E busszal 1 megálló (5 perc)

Vonattal Pestszentlõrincig 15 perc, onnan gyalog kb 500 méter, max 10 perc séta Vagy BKV-val metróval Kõbánya-Kispestig (20 perc) onnan 200E busszal 1 megálló (5 perc)
Az utóbbit javaslom, mert ott tesz le elõtte, míg az elsõ változat lépcsõzést is igényel, meg némi helyismeretet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)

Hogy lehet, hogy egyetlen szemtanú, két különböző leírást mond a közlekedési incidensről? Link a leírásban!

http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/182855

Legjobb válasz: Ez a fiatal ember már meghalt ,visszahozni nem lehet de remélem a következõt elrettenti az elkövetõre kiszabott büntetés,mert sajnos egyre több hasonló támadás van és azért van mert nem félnek a büntetéstõl. Az ilyet nyilvánosság elõtt kell meg csonkitani vagy kiiktatni az emberek közzül,hogy ne kövesse el a 30-adik büntettét .

Ez a fiatal ember már meghalt , visszahozni nem lehet de remélem a következõt elrettenti az elkövetõre kiszabott büntetés, mert sajnos egyre több hasonló támadás van és azért van mert nem félnek a büntetéstõl. Az ilyet nyilvánosság elõtt kell meg csonkitani vagy kiiktatni az emberek közzül, hogy ne kövesse el a 30-adik büntettét .


Keletiből hogy lehet eljutni a Tropicariumba? Milyen közlekedéssel?

Legjobb válasz: 7-essel Móricz Zs. körtér, onnan 33-assal, vagy 7-essel Kosztolányi D. tér, onnan 114-es, 213-as, vagy 214-essel. http://www.tropicarium.hu/?a=general-informations&id=3&info=..

7-essel Móricz Zs. körtér, onnan 33-assal, vagy 7-essel Kosztolányi D. tér, onnan 114-es, 213-as, vagy 214-essel. http://www.tropicarium.hu/?a=general-informations&id=3&info=..
A kérdező hozzászólása: ááá köszönööm! :D

Hogyan lehet Pestrõl a legegyszerûbben eljutni a Börzsönyhöz? /tömeg közlekedéssel/

Legjobb válasz: Busszal vagy vonattal. A választás attól is függ, melyik részére és mi okból mégy. A vonat a Duna partján megy, illetve van egy szárnyvonal is, amelyik érinti a Börzsöny hegység keleti szélét. Több település viszont csak busszal érhetõ el, vagy turistáskodással.

Busszal vagy vonattal. A választás attól is függ, melyik részére és mi okból mégy. A vonat a Duna partján megy, illetve van egy szárnyvonal is, amelyik érinti a Börzsöny hegység keleti szélét. Több település viszont csak busszal érhetõ el, vagy turistáskodással.
A kérdező hozzászólása: JÓ. Köszönöm!
Valamelyik pálházi/hollóházi busszal elmész a pincekertig vagy a tescoig, kb a kettõ között megy fel az út a kalandparkhoz.
Sátoraljaújhelyen nincsen helyi közlekedés tudomásom szerint, így a menetrend szerinti helyközi buszokkal tudod megközelíteni a Zemplén Kalandparkot. Ahogyan már fent leírták, a Pálháza irányába (de nem feltétlenül csak odáig!) közlekedõ buszok valamelyikével kell menni. Leszállni azonban nem a Pincekertnél és nem is a Tescónál kell, ugyanis Pincekert nevû megálló nincsen (persze ettõl még hívhatják így a városrészt), a Tescótól pedig kihívásokkal teli az út, pl. egy patakkal is meg kell küzdeni, többek között, ráadásul nem is rövidebb, mintha a Sattarattaújhely, Torzsás megállónál szállnál le. A megálló egy körforgalom után van, itt csatlakozik a régi fõút a 37-es elkerülõjének nyomvonalához. Mielõtt a busz eléri ezt a körforgalmat, egy nagyobb temetõ lesz a bal oldalon. Leszállás után kicsit visszafelé kell indulni, majd a körforgalomnál jobbra fordulni a Torzsás útra. Ezen kell kevesebb, mint 10 percet gyalogolni és eléred a Kalandparkot. A teljes táv 800 méter a megállótól a libegõig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Hogy lehet el jutni a Déli pályaudvarról az Ázsia Centerbe? Lehetőleg tömeg közlekedéssel.

Legjobb válasz: szia déliben felszálsz a metróra, elmész az astoriáig, ott átszállsz a 173asra és a végállomásáig mész. a végállomásától kb 10 perc séta, de ha tanácsolhatom ne menj egyedül :)

szia déliben felszálsz a metróra, elmész az astoriáig, ott átszállsz a 173asra és a végállomásáig mész. a végállomásától kb 10 perc séta, de ha tanácsolhatom ne menj egyedül :)
a metróval elmész a deák térig, ott átszállsz a 3-as metróra és elmész újpestig, onnan óra 20 körül indul az ázsia busz, vagy a 196-os busszal elmész a vásárcsarnokig, és onnan besétálsz
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Hogy lehet megoldani a közlekedést?

Én Budapesten lakom és habár van jogsim, de nem vezetek. Nem gyakoroltam még be ahhoz, h biztonságosan vezessek és picit emiatt félek is. Viszont tök jó lenne, ha tudnék, m akkor szabadabban tudnék jönni-menni...mármint én járok vidékre pld és az autóval gyorsabb lenne, mint volánbusszal...és nem mellessleg olcsóbb is...nagyon lelkifurim van, h ilyen béna vagyok ( ezt magamra értem csak nem másra, aki nem vezet!!!!!), h nem megy jól még a vezetés...és nem tudom, h hogyan oldjam ezt meg, mit lenne jó tenni, h jól vezessek, h babával majd ha megszületik és nagyobb lesz tudjak autova közlekedni...a Párom nem tud segíteni, nagyon türelmeten okító..Ti, h tanultatok meg jól vezetni? Mik a tapasztalataitok a budapesti babakocsis tömegközlekedéssel?

Legjobb válasz: Miután az emberek elég figyelmetlenek,sajna babakocsival nehéz lessz tömegközlekedéssel járnod,de megoldható.próbáljátok meg,hogy a párod kivezet bpeströl,te pedig vezetsu tovább vidékig.Ha már eléggé biztos leszel magdban a kisva´rosokban,akkor próbáld a fövárost.Eggy a lényeg a forgalom vigyen magával.Sajnos az,hogy csak te vigyázol,az nagyon keve´s.

Miután az emberek elég figyelmetlenek, sajna babakocsival nehéz lessz tömegközlekedéssel járnod, de megoldható.próbáljátok meg, hogy a párod kivezet bpeströl, te pedig vezetsu tovább vidékig.Ha már eléggé biztos leszel magdban a kisva´rosokban, akkor próbáld a fövárost.Eggy a lényeg a forgalom vigyen magával.Sajnos az, hogy csak te vigyázol, az nagyon keve´s.
Szia, átérzem a problémádat. Egy éve van jogsim (30 éves vagyok és 27 hetes), csak ritkán vezetek. Nem vagyok egy Fittipaldi, a kedvesem mondta is, hogy majd a babával nem szívesen engedne el, még gyakoroljunk sokat. Mondjuk amikor vezetek, ahhoz képest jónak érzem magam, csak rutintalannak. A városban nem szívesen vezetek, de egy vidéki utat be mernék vállalni, azt hiszem. Ha a pároddal nem akarsz gyakorolni, és ha megengedhetitek magatoknak, tudsz órákat venni oktatótól. Vagy nincs a családban, barátok között olyan, aki türelmes, és akit meg tudsz kérni, hogy gyakoroljon veled? Apa, após, barát? Hétvégén elmentek autózni, mondjuk begyakoroljátok a vidéki útvonalat, aztán meghívod az illetõt ebédre.. :) Így tudnál egy kis rutint és önbizalmat szerezni. Mindenesetre ne szapuld magad, hogy béna vagy, senki sem született autós génekkel... ha pedig mégsem megy, biztos nehéz tömegközlekedni babakocsival, de ha mindenki megoldja valahogy, akkor nem lehetetlen. ne stresszeld magad! Na, azt hiszem számodra ez a válasz nem volt nagyon hasznos :) ), de azért fel a fejjel, hátha kapsz jó ötleteket.... Minden jót neked!
sztem érdemes lenne venned pár órát egy oktatótól, hogy belejöjj.ez bevett szokás nekeik.Így te sem paráznál és nem mellesleg te sem veszélyeztetnél másokat a bizonytalanságoddal.Mert ebbõl is sok baleset szokott ám lenni.Azt a pár ezer ft érdemes rászánni és utánna már magabiztosan fogsz vezetni.Amúgy ha nem kocsival mégy és nem akarsz babakocsival sem, vegyél babahordozó kendõt és azzal tudsz könnyebben rohangálni.Praktikusnak tartom, ráadásul a tömegközlekedésen annyian vannak, hogy csoda felszállni babakocsival.Sok sikert!
Babakocsi helyett eleinte kendõvel a legkényelmesebb szerintem. Nekem volt jogsim, csak 10 éve tettem le és utána nem vezettem egyáltalán. Vagyis újra kellett tanulnom, amikor a nagyobbik ovis lett, a ház körül mentünk körbe-körbe, tanulgattam a váltást, elindulást stb. Mondjuk mi nyugis helyen lakunk. Aztán egy nap itthon volt a kocsi, és szakadt az esõ, el kellett vinnem a lányt oviba, hát vettem egy nagy levegõt, és elindultunk. Rájöttem, egyedül sokkal jobban megy, igaz, lefulladtam egyszer, de a feleõsség nagy lökést adott! Azóta ha csak tehetem, megyek, ennek több, mint 2 éve.

Budapesten mit lehet tenni hogy ne legyen életveszélyes a belvárosi közlekedés?

Legjobb válasz: Nem vettem észre, hogy életveszélyes lenne.

Nem vettem észre, hogy életveszélyes lenne.
Attól, hogy te nem tudsz közlekedni a Belvárosban, az még nem életveszélyes:)
Életveszélyesnek nem nevezném , de aki faluról jött annak káosz és riadalom az egész, az biztos, fõleg ha nincs egy jó gps és csak menne amerre értelemszerû lenne. Néha én is hajamat tépem milyen kerülõket kell tennem mert nem lehet arra menni amerre éppen akarok, teli egyirányúval, kanyarodni tilossal, feltúrással és nincs parkolóhely, ami van az meg drága. De ez távol van az életveszélytõl, már csak a kis sebesség és dugóban araszolás miatt is.
Életveszélyes? nekem sem tûnt fel. Aki itt születik és itt nõ fel, meg persze itt is tanul vezeti és közlekedik is annak nem életveszélyes, és nem tûnik annak. Budapesten születtem 19 éve és azóta itt is élek. 2, 5 éve van kocsira jogosítványom, de eddig nem történt semmi balesetem. *kop-kop* Ki mihez van hozzá szokva. Nálunk a vidéki rokonok nem mernek bejönni a belvárosba és inkább a külsõ részen let teszik a kocsit aztán meg be BKV-nak. Életveszélyes alatt meg mit értesz?
Fura, 4 évig mindennap átmentem a belvároson, és egyetlen balesetet sem láttam.
Igen 3-as, igazad van, emelni kell az üzemanyagárakat és remélem TE leszel az elsõ aki éhenhal, mert annyival drágább lesz emiatt az élelmiszer is.
Emelni kell a bnezin árárt. A jó hír, hogy ez be is fog következni...
oda kell figyelni. És ha muszáj le kell mondanunk az elsõségünkrõl.
Írni kell róla, ahogy itt is, hogy minél többen odafigyeljünk a másikra, ugyebár egyesek.
Ki kell tiltani téged !
Én kb. hetente-2 hetente járok "bent" és még egyetlen egy balesetet sem láttam.
Nem életveszélyes, csak rohanós, amit szeretek. Néha vágyom a csendre, és akkor kimegyek pl. Szentendrére kirándulni.
Attól függ mit követtél el. Mert nem minden szabálysértés szankcionálható utólag.
A kérdező hozzászólása: Sárga lámpa - valószínûleg, sõt biztosan - kamerás keresztezõdésben
Elképzelhetõ, hogy én vagyok tudatlan, de a sárga lámpán való áthajtást mióta büntetik? Mármint ki és hogyan ítélné meg, hogy te meg tudtál volna még állni vészfékezés nélkül a lámpa elõtt? De még ha így is van, szerintem videófelvétel, és az ezen alapuló jármûdinamikai számítások nélkül bizonyíthatatlan, hogy szabálytalan magatartást tanúsítottál.
Sajnos újabban büntetik a sárga lámpát is. Bár, nem hiszem, hogy a kamerával fotóznak a sárga miatt. Ha rendõr látja, nekiállhat kötekedni.
hol történt? én is belementem egy sárgába és kamera is volt hacsaknem forgalom figyelõ cucc, habár olyan helyen ahol este 8-kor már sárgán villognaka lámpák, a nappali forgalom nagy de éjjel kicsi, lassan 1 hónapja történt de 60 napjuk van :S
Még egyetlen büntetésrõl sem hallottam sárgán történõ áthaladás miatt. Én maximum akkor nem fogok sárgán áthaladni, ha majd elõtte villog a zöld...
"zázezer forinttal büntetik azt, aki átmegy a piroson vagy a vasúti átjáró tilos jelzésén. Ugyancsak 100 ezer forint bírság jár azért, ha a sárgán megy át az autós. Azt persze nem mindig lehet egyértelmûen megállapítani, hogy az autós ilyen helyzetben meg tudott volna-e állni, de Óberling József, az ORFK közlekedésrendészeti fõosztályának vezetõje szerint a rendõrök ehhez megfelelõ szakmai iránymutatást kapnak." Forrás: http://index.hu/belfold/2011/06/30/szigorodnak_a_kozlekedesi..
A kérdező hozzászólása: Valahol Szolnok környékén történt a 4-esen, de fogalmam sincs, hogy pontosan hol, mert nem arra lakok, csak évente kb. egyszer tévedek arra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!