Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a körömrágásról (7 db)

Hogyan lehet leszokni a körömrágásról?

eddig nem rágtam annyira mint mostanába és ez tény hogy nem szép hogy lehetne leszokni róla?

Legjobb válasz: gyógyszertárba lehet kapni valamilyen rossz izû körömlakkot és ha próbálod rágni megundorodsz tõle :)

gyógyszertárba lehet kapni valamilyen rossz izû körömlakkot és ha próbálod rágni megundorodsz tõle :)
azt a keserû lakk szerûséget én is próbáltam már, de attól még ugyanúgy rágtam a körmöm!!Nem segit semmit!!!Én ugy szoktam le, hogy rakattam fel mûkörmöt, igy esélyem sincs a rágásra!!
lekkozd ki (színes körömlakkal)és akkor nem fogod lerágni én is így szoktam le :)
4éves korom óta rágom.. 17vagyok.. nagyon sok akarattal le lehet szokni a kence egy igazi körömrágóson nem segít.
Nyulj be a szarba és higgy nekem nem fogod többet rágni
sok idõ lesz !! semmi szarság nem használ ne dõlj be ilyeneknek én amiót az eszemet tudom rágtam a körmöm én is rájöttem hog yha fiú lennék mennyire undoritó lenne egy lányon a csoka köröm szenvedtem egy darabig egyszerûen nem rágtam mert elhatároztam hogy megnövesztem mikor végre megnõtt akkor is kivántam lerágni ez ment úgy kb. fél évig aztán szép lassan észrevettem hogy nem is kvánom hanem undorito mostmár nagyon szép körmöm van mindenki azt hiszi mõ nagyon dicsérik . Kitartás!!
bocsi, utolsó vagyok: de rágtam át helyett, de NEM rágtam át :) Utalhat arra is, de szerintem nem minden esetben. Én pl. kiskoromban szoktam rá, mert a tesóm is rágja.
A kérdező hozzászólása: nem lehet hogy ez valami lelki állapotra utal?
Szia! Vérbeli körömrágós VOLTAM.... Mindennel próbálkoztam. Keserû körömlakk, színes körömlakk, rágó, minden... Semmi nem használt. Aztán eszembe jutott, hogy egy pasinak biztos nem tetszene. És amikor tövig lerágtam, és már sebes lett, az csúnya volt:( Én úgy szoktam le, hogy mikor a számba vettem elkezdtem rágcsálni, de rágtam át, csak a számban volt. (ezt most is csinálom, van mikor lerágok belõle, fõleg mert zongorista vagyok, és nincs ollónk, vagyis mindig eltûnik) Próbáld ezt! De nagyon nagy akarat kell hozzá!
*a második növeszteni helyett rágni
Minden nap lereszeled tövig, így nem lesz mit rágnod. Ezt csinálod addig, amíg már nem jut eszedbe rágni. Akkor kezdd el egy kicsit növeszteni. Ha megint elkezded növeszteni, akkor tovább reszelgeted. Én így hagytam abba, ezzel a módszerrel meg is erõsödtek a körmeim. Ma már csak akkor rágom/tépem le, ha bereped, és nincs nálam körömreszelõ. Rajtam a színes lakk nem segített, a keserût nem próbáltam, de szerintem azzal sem ment volna. Végsõ esetben tényleg mûköröm.
én amióta az eszemet tudom rágtam a körmöm 14 éves koromig, aztán anyum beiratkozott ilyen körmös tanfolyamra és engem vitt modellnek. csak elõtte 2 hétig nem volt szabad rágnom a körmöm. nem kell mondanom két hétre való rágót kellett vennie.:D:D aztán csinált nekem francia manikûrt mindenkinek tetszett.:) és utána megint kilakkozta és megint. és annyira szép volt, hogy nem akartam lerágni. most is szép és erõs a körmöm. szval sztem menj el manikûröshöz vagy csináld meg magadnak és rágózz..:)
hát vagy veszel egy olyan körömlakkott ami keserû én véletlen vettem meg és nagyon rossz íze volt pf...:S miss sporty Tech Care Brush meg még az van rá írva kis betûvel h körömrgás elleni ápoló lakk kb 500ft körül van v a drágább megoldás a mûköröm:) reméelm tudtam segíteni
A kérdező hozzászólása: köszi, am nekem sem jöttek be ezek a tanácsok de le kell szokni róla komolyan mondom rosszabb mint a drog:D

Hogyan lehet leszokni a körömrágásról? Kiskorom óta rágom, de már engem idegesít, kellene valamilyen segítség amivel teljesen leszokom róla és soha nem akarok rá vissza szokni.

(Nem vagyok ideges, feszült, nincsennek problémáim) állítólag ezek a leggyakoribb jelei. El?re is köszönöm.

Legjobb válasz: mukormok, azokat csak nem ragod meg

mukormok, azokat csak nem ragod meg
Én is kiskorom óta egészen felnõtt koromig rágtam - mindaddig, amíg meg nem tudtam, hogy a körömrágástól nagyon könnyen kialakulhat vakbélgyulladás... (sok kosz, amit megeszünk vele...)
Van egy keserû ecsetelõ, azt hiszem dentinox, direkt körömrágás ellen. Bekened, keserû lesz a körmöd, így nem rágod.
Dentinox fogzásra való a babáknak.:) Én is rágtam egészen egy évvel ezelõttig.Beruháztam a rossmannban kapható lovely körömnövekedés serkentõjére (400-450ft)Kentem minden nap vele a körmöm már az elsõ hét után látszott az eredmény azóta nem rágom és szép nagyok a körmeim.Megér egy próbát mellesleg olcsóbb és veszélytelenebb mint a mûköröm.
Dentinox a márkanév, gyárt fogzásra való zselét babáknak és gyártja ezt a keserû oldatot körömrágás ellen is.
Nekem a sima körömlakk segített illetve a rövidre vágás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat :) én még a körömlakkot is lerágom :P de tegnap csináltam magamnak mûkörmöt, remélem sokáig kitart majd, de ha leesik valószínûleg már abban a pillanatban nem lesz körmöm :D de ha szerencsém lesz akkor itthon leszek és majd újból megcsinálom :D Köszönöm az ötleteket, leheth majd beszerzek egy olyan körömlakkot keserût vagy amitõl gyorsan nõl a körmöm, bár van olyanom itthon asszem Oriflames ilyen zöld színû, de már nemtom h segített-e vagy nem :P :D

Hogy lehet leszokni a körömrágásról?

Sajnos mikor feszültebb vagyok, mindig azon kapom magam, hogy már lerágtam az összes körmöm. :( Hogy lehet err?l leszokni??

Legjobb válasz: Biopatikában lehet kapni olyan körömlakkot, aminek nagyon rossz íze van (sokkal rosszabb, mint a körömlakkoknak egyébként... mert tudom, hogy a körömlakk nem akadály).

Biopatikában lehet kapni olyan körömlakkot, aminek nagyon rossz íze van (sokkal rosszabb, mint a körömlakkoknak egyébként... mert tudom, hogy a körömlakk nem akadály).
Én 3 éve kezdtem rágni a bõröm(a körmök mellett)amikor már lerágtam teljesen akkor jött a köröm.Így ment ez több mint 3 évig: D.Vettem körömlakkot(rettentõ keserû), és naponta többször is bekenem.Már 2 napig kibírtam!:DD
Körübelül milyen árakba vannak ezek a "rossz" izû körömlakkok amiket biopatikákban lehet kapni???
Használhatsz ilyen-olyan ízû körömlakkokat, de arra számíts, hogy ha egyszer nem lesz befestve, akkor nekiesel és lelegeled a körmöd. Tapasztalatból beszélek. Egyszerûen csak akaraterõ kérdése! Elhatározod magad és menni fog! ( Rágj helyette almát ) Üdv.
A gyógyszertárakban lehet kapni kinint ( ebböl van a tonik is, csak ez ilyen formában sokal erösebb ), ha ezzel bekened az ujjaidat, tuti nem fogo rágni, mert rettentöen keserü az íze :-)
Osztozom a többiek véleményében.30 éves vagyok és csak azóta nem rágom, mióta mûkörmöm van!Leszedettem, hogy pihenjen a körmöm, de ugyanúgy visszatért a rágás:(Fõleg a bõrt rágom mellette.
Nekem is a mûköröm segített, már eszembe sem jut rágni!
az én párom is rágta régen.mesélte hogy nagyon csúnya volt de minden próba ellenére nem tudott leszokni.aztán elment autószerelõnek.a gépolajnak borzasztó volt az íze:-)) már rég nem rágja.én is rágtam.mindig irigyeltem hogy milyen szép másnak és ez motivált hogy leszokjak.most az enyém is szép.meg az akkori páromba nagyon szerelmes voltam és elötte is szégyeltem.tehát leszoktam.de a mûkörmös ötlet se rossz.
Hú, nekem még ez a lakk sem segített, ennek ellenére is megállás nélkül a számban volt a kezem. Nekem csak a mûköröm hsznált, persze ez meg csak akkor kivitelezhetõ, ha 2essel kezdõdik a személyi számod! =o) Amikor levették a mûkörmöket, akkor láttam, hogy tulajdonképpen milyen szépek is a körmeim, és ezután már mindenkinek meg akartam mutatni! :) Nekem bevált!
hát én vettem magamnak 500 ft ért keserû körömlakkot.. sajnos csak 2 hónapig bírtam.. amíg el nem fogyott.. de amúgy hatásos.. :) demégmindíg rágom.. a mûkörmöt meg lepattintom.. 15 éves vagyok és nagyon zavar.. :/ deazért neked sok sikert..

Hogyan lehet leszokni a körömrágásról?

Amikor nagy a körmöm,nem bírom megállni,hogy ne rágjam le,utána viszont megbánom,mert teljesen betöredezik,még az a szerencse,hogy nem rágom le tövig észbe kapok el?tte.Ennek az is az oka,hogy nem akarom hogy teljesen len?jön,mert az már elég ronda.

Legjobb válasz: 14/f

A kérdező hozzászólása: 14/f
errõl is úgy kell leszokni mint minden más rossz szokásról. nem kell hozzá semmi, csak ész, elgondolkodni hogy mennyire undorító a lerágott köröm, meg elszántság, eldöntöd hogy abbahagyod, odafigyelsz rá és kész.
viselj kesztyût

Hogyan lehet leszokni a körömrágásról?

Már több mint öt éve rágom a körmöm nem tudok leszokni tanácsok tapasztalat? Kérlek segítsetek aki nem ment át ezen az nem is tudja milyen sz.r.

Legjobb válasz: Van egy jó módszer erre. Reggel felkelsz és nem rágod a körmöd. Elfelejted azt is hogy létezik olyan hogy köröm. Ennél jobb megoldás nincs, és szerintem az a sok kézre kenhetõs dolog egy forintot nem ér.

Van egy jó módszer erre. Reggel felkelsz és nem rágod a körmöd. Elfelejted azt is hogy létezik olyan hogy köröm. Ennél jobb megoldás nincs, és szerintem az a sok kézre kenhetõs dolog egy forintot nem ér.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat .
Nagyon jó módszer a megaláztatás is arra az esetre, ha már semmi sem segít. Valaki egy egész társaság elõtt kõkeményen kigúnyol és megaláz a lerágott körmeid miatt, és tuti hogy egy jó ideig a szád közelébe sem fogod vinni a kezed. (Ez nagyon gonosz. De garantáltan hatásos.)
Nemérted ?? Átlátszó se szaga se kinézete csak nagyon rossz íze !
Gondolj arra, hogy piszkos a körmöd, és minden egyes rágáskor több milliárd baktérium kerül beléd. És gondolom nem szeretsz beteg lenni.
A kérdező hozzászólása: De fiú vagyok
Átlátszó köröm lakk !! Hasznos mert ha rágnád olyan sz.a.r ízt éreznél a köröm lakk miatt hogy pff
Ha meg nem mûködik az elõzõ ötlet, akkor ne kelj fel reggel, hanem aludj még pár hónapig, és addig se rágod a körmöd.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm megpróbálom
Van egy úgynevezett "keserû körömlakk" (ez NEM egyenlõ az átlátszó lakkal), amit ha jól tudom gyógyszertárban lehet venni, és nem is túl drága. Nekem suliban kente be vele a körmöm (és környékét) a tanárom és segített leszokni.

Hogy lehet leszokni a körömrágásrol?

annyiszor mar probaltam,de nem ment ... leszoktam es 3honap mulva ujra vissza szoktam ... :( lenne ra vlmi ötlet, buta valaszt nem kerek.

Legjobb válasz: Utolso: Nem kell itt az alszent pszichologus duma. Akkor ilyen alapon en 15 eve ragom a kormomet, az azt jelentene, 15 eve szorongok. Az igazsag az, hogy nyilvan a szorongas miatt alakulhatott ki de mar reg szokassa valt, es koze nincs az eredeti okhoz. En raadasul a 10-bol egyik kormomet nem ragom, mert olyan 10 eve roszul nyultam egy kosarlabda fele, begyulladt a kormom alatt, emiatt vegul leszedtek a kormom, es ahogy az uj megnott, ahhoz ugy szoktam hozza, hogy nem ragom, manapsag meg azt hasznalom pl. narancs pucolashoz. Lennenek amugy modszereim a leszokashoz, de igazan nem erdekel, nem akarom eroltetni. Anno volt egy fel ev, amikor nem ragtam. Ez nem olyan, mint a cigi, amit meg kell venni, elo kell venni, meggyujtani, ez mindig ott van a kezemen, 0 elokeszulet kell hozza, es majd hogy osztonosen jon, ha pl. varnom kell valamire, vagy zavarban vagyok, de siman is pl. egy eloadason ha unom.

Utolso: Nem kell itt az alszent pszichologus duma. Akkor ilyen alapon en 15 eve ragom a kormomet, az azt jelentene, 15 eve szorongok. Az igazsag az, hogy nyilvan a szorongas miatt alakulhatott ki de mar reg szokassa valt, es koze nincs az eredeti okhoz. En raadasul a 10-bol egyik kormomet nem ragom, mert olyan 10 eve roszul nyultam egy kosarlabda fele, begyulladt a kormom alatt, emiatt vegul leszedtek a kormom, es ahogy az uj megnott, ahhoz ugy szoktam hozza, hogy nem ragom, manapsag meg azt hasznalom pl. narancs pucolashoz. Lennenek amugy modszereim a leszokashoz, de igazan nem erdekel, nem akarom eroltetni. Anno volt egy fel ev, amikor nem ragtam. Ez nem olyan, mint a cigi, amit meg kell venni, elo kell venni, meggyujtani, ez mindig ott van a kezemen, 0 elokeszulet kell hozza, es majd hogy osztonosen jon, ha pl. varnom kell valamire, vagy zavarban vagyok, de siman is pl. egy eloadason ha unom.
Azt fogod hinni, hogy buta válasz, de nem. A körömrágást egyfajta szorongás okozza, olyantól amit te 'elkövettél', te tudod és szorongással tölt el, hogy más is megtudja e sötét titkod. Legegyszerübb példa erre: a maszturbálsz - jellemzõen - rágod a körmöd. Ez okozza a szorongást, hogy ezt valaki látja rajtad, tudja rólad, kiderül és észre sem veszed a körmöd rágod. Megoldás: (nem az hogy ne maszturbálj:P) fogadd el azt a helyzetet amitõl szorongsz és persze vágd rövidre a körmöd és az inger megszünik magától.
kezdj el más káros szenvedélyt pl pia drog... amúgy rágj helyette rágót
Nekem is mûköröm kellett ahhoz, hogy lerágjam. Elõtte mindig tövig lecsócsáltam, az egész körmöm tök el volt deformálva, nagyon ocsmány volt. Megcsináltattam a mûkörmöt, kb 3 hónapig volt, leszedtem, most teljesen rendbejött, még a formája is egészen más , szép, sokkal ápoltabb. Ha meg elkezdem rágni, gyorsan észbekapok és abbahagyom:)
Anno édesapám azt mondta ha egy hónapig nem rágom kapok 1000ft!:D Azóta se rágom csak ha nagy a körmöm és lusta vagyok levágni majd utánareszelek 20/F
Mûköröm!
Azokkal nem értek egyet akik elvetik mindenféle pszichológiai hátterét a dolognak. A legtöbb ilyen "rossz szokásnak", vagy káros szenvedélynek, van valami kiváltója a múltban. Az egyik haverom pl. teljesen normális jó arc, de folyton rágja a körmét. Évek múltán jöttem rá, hogy a családja, a szüleivel való viszonya egyáltalán nem normális, de õ mégis ezt normálisnak gondolja, legalábbis a felszínen. Ki is akad rendesen ha ezt szóba merem hozni. Gondolom egy halom dolog vna a lelkében amit el akar fojtani... Úgyhogy irány a pszichomókus... :S Vagy lehet ez a mûköröm dolog bejön, én fiú vagyok úgyh gõzöm sincs, de sztem biztos lesz majd helyette egy másik rossz szokásod.
Én is csak a mûkörmöt tudom ajánlani. Nagyon sokáig rágtam a körmömet, a pszichológai dologban biztos van vmi, mert nagyon-nagyon izgulós voltam/vagyok, ezt pedig anyámnak köszönhetem. De a lényeg, h elmentem mûkörmöshöz, és kértem h olyasmi legyen, mintha sima körmöm lenne semmi extra. Aztán teljesen leszoktam róla. Amúgy abszolút visszafogott stílusom volt és hallani se akartam elõször mûkörömrõl, de aztán olyan kis simát csinált de mégis szépet nagyon tetszett. Azóta is van, bár igazából nemtom visszaszoknék e a rágásra ha nem lenne. Azóta mással vezetem le a feszkót, van még egy halom rossz szokásom, de legalább a körmeim nem rondák. Ha egy fiúval beszélgettem régen kifejezetten szégyelltem elõlhagyni a kezem most meg olyna jó érzés hogy kocogtathatom a körmeim (mostmár hosszúak:) ) a poháron. :D
Szerintem fesd ki körömlakkal, én régóta rágom a körmöm, de sikerült leszokni, mert azért a körömlakkot mégsem akarom rágni. :D
A kérdező hozzászólása: jesszuuuus pszihomukushoz menni???? na nemááá , en aki meg orovshoz se rohan mikor nathas vagyok majd, en fogok elmenni... :D szuleimnel jobb embert nem ismerek:) )) szuper veluk kapcsolatom... en olyanon tudok streszelni h pl nyaron mikor megyunk kirandulni jo idonk lesz...ilyen debilsegen. elegge steszelos vagyok... de erre pszihologust nem irnak fel senkinek. csaj vagyok, mukor meg lessik neme max 3napig tat ki... met rövidek körmeim.köszi mindenkinek valaszt kaptam jokat is es kaptam eleg hulsegekeket is :)
Rendes mûkörmöt csináltass, egy jó körmösnél. Az nem fog leesni, tapasztalat.
nézd a hülyeség ott kezdõdik, h nem ismeri be az illetõ h hülye... amúgy meg igen is betegség a nagy stresszelés, késõbb gyomor problémák elõidézõje, immun rendszert gyengíti stb. ezek fiatalon még biztos nem hatnak meg de felnõttkorodban elég beteges leszel. szóval igen, nagyon is "felírnak" pszichológust, de inkább pszichiátert, meg nyugtatót. ja és úgy látom a gépelés/nyelvtan órát is szkippelted a nagy idegeskedés miatt, mert kb 5-ször kell elolvasni amit írsz annyi benne a hiba.
A kérdező hozzászólása: figyeld mindenki magabol indul ki , en ennyit mondok :) ha nem ismersz ne vegyel szadra, en nem mondtalak le :) ha nem birsz az indulataiddal add ki magadbol es ne itt jaszt az eszed :) amugy meg olvasd el az admin kereset :D debil emberekkel na alljunk le vitazni :) szoval kerlek ... pá
Én ugyan nem rágom a körmömet, de engem az taszítana, hogy tiszta kosz és bacilus, gondold át, hogy mikhez nyúltál hozzá, máris megundorodhatsz tõle. Pénz, tömegközlekedés stb. Vagy csináltass mûkörmöt, ez egy ismerõsömnek bejött!
Vannak nagyon rossz ízû körömlakkok, kifejezetten leszoknivágyó körömrágóknak :)
A kérdező hozzászólása: az nem valt be....
"Akkor ilyen alapon en 15 eve ragom a kormomet, az azt jelentene, 15 eve szorongok." Vagy azt hogy 15 éve maszturbálsz:-) És igen, ezt jelenti, ez egy nagy csoda lenne?
Rágom a körmömet és rohadtul nem szorongok ne is akard bemagyarázni. A körmöket valahogy rendben kell tartani, ha meg csúnyára sikerül a rágás akkor max körömreszelõvel kiszépítem azt heló.
A kérdező hozzászólása: jo most ne maszturbalasol dumaljunk...a z termesztes dolgo azon ninc smit szegyelni aki meg szegyeli ne csinalja .. :) en biztos nem tartozom közejuk... :) köszi valaszt...en is leszoktam 3honapra szeek voltam gondoztam oket aztan jöttek vizsgak stb. es megint ragom...
"aztan jöttek vizsgak stb. es megint ragom" Gondolom a vizsgák nem okoztak szorongást, boldogan és dalolva mentél, alig vártad hogy eljöjjön az idõ.
A kérdező hozzászólása: jo lesyarom h jööttek vizsgak mar bocsi, en vlmi ellen szert szeeretnek ra...mert tök nyugi vagyok , mar nem szorongok...jo az eletem...es ha jöttök ezzel a szorongassal akkor mar sehol se lehet varni egy normalis valaszt.
A kérdező hozzászólása: meg masztubalassal... azzal se gyere!!!
A kérdező hozzászólása: kööszöntem!!
Dehát ez a válasz, ez ösztön, nem veszed észre és csinálod, de ezért. Vágd le a körmeid kétnaponta és nem fogod rágni, milyen szert szeretnél erre?
A kérdező hozzászólása: valamilyen körömlakk ? sose probaltam ... kikellenne!
A kérdező hozzászólása: Rendes mûkörmöt csináltass, egy jó körmösnél. Az nem fog leesni, tapasztalat. erre valasz : Köszönöm tanácsot, mar rakadtam es eszembe sincs rágni :) majd meglassuk tovabb milesz :)

Hogyan lehet leszoktatni egy 2, 5 éves gyereket a körömrágásról? Kb.2 hete kezdte.

Annyit még tudni kell, hogy közel 7 hete kistesója született, ami nyilván lelkileg pozitív és negatív irányban is megviseli, minden igyekezetünk ellenére.

Legjobb válasz: Mielõtt a kommentet nem láttam, azt irtam volna, hogy a kiváltó stresszt, okot kell megszüntetni, igy marad majd el a körömrágás, ami egy erõs belsõ feszültség jele...nade a kistesót csak nem adhatod a szomszédnak! Ugyhogy ha elmulik a feszkó, elmarad a rágás.

Mielõtt a kommentet nem láttam, azt irtam volna, hogy a kiváltó stresszt, okot kell megszüntetni, igy marad majd el a körömrágás, ami egy erõs belsõ feszültség jele...nade a kistesót csak nem adhatod a szomszédnak! Ugyhogy ha elmulik a feszkó, elmarad a rágás.
Akkor szerintem a legjobb módszer, hogy nem veszel róla tudomást. Ha tiltod, annál inkább csinálni fogja. Nyilván az okot kéne megszûntetni...
Szia! A gyógyszertárban lehet kapni körömrágásra lakkszerû valamit! Nagyon keserû az íze!
Nem hiszem hogy az segítene. Lehet a késztetést elveszti a körömrágástól, de a frusztrációt csak növelné. Ha meg fiúról van szó, csak plusz nyomásnak tenné ki, amikor a többiek majd kérdezik tõle hogy miért van kifestve a körme (mert frankó sárga színû az a lakk), vagy esetleg csúfolják is miatta. Mert egy 2, 5 éves nem fogja tudni megindokolni a dolgot, legfeljebb hallja vagy következteti hogy rosszat csinált, és megszégyenültségi érzést vált ki belõle a dolog.
Szerintem egyenlõre próbálj meg szólni neki, hogy ne csinálja, ha ennek ellenére mégis rágja a körmét, beragasztanám ragtapasszal, hogy eszébe juttassa, hogy nem szabad csinálni. De hangsúlyozom, csak késõbb, amikor már lesz 4-5 éves.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat, egyelõre igyekszünk a kis lelkén segíteni, még több türelemmel, és még több szeretettel. Reméljük, leszokik róla.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!