Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a kínai (150 db)

Hogy lehet a kínai cápahalnak kicsinye?

Mikor csak eggyet lehet egy akváriumba tenni.

Legjobb válasz: gondolom lehet nekik. méghozzá úgy, hogy párosodás után a nõstény megeszi a hímet.

gondolom lehet nekik. méghozzá úgy, hogy párosodás után a nõstény megeszi a hímet.

Hogyan lehet a kínai palacsinta könnyű tésztáját kisütni úgy, hogy meg is süljön de le ne égjen?

palacsintasüt?ben csinálom, és már mindent kipróbáltam (sok/kevés olaj alá, vékonyra húzni/vastagon hagyni, több/kevesebb ideig sütni...) de mindegyik undorítóan néz ki, az egyik fele odaégett, a másik nem sült át rendesen.

Legjobb válasz: Ird be, hogy milyen recept alapján készited a tésztát. Nekem elsöre az jutott eszembe, hogy kisebb lángon süsd, és ha gázad van, akkor tegyél alá lángelosztót.

Ird be, hogy milyen recept alapján készited a tésztát. Nekem elsöre az jutott eszembe, hogy kisebb lángon süsd, és ha gázad van, akkor tegyél alá lángelosztót.

Hogy lehet, hogy nálunk a kínaiban 3000 ft-ért árulják a DD Step cipőket?

Biztos hogy eredeti, de másik üzletben 7-8000 ft.

Legjobb válasz: Hun van ez?? :-)) Én is megyek... Én el tudom képzelni, mert én is láttam már D.D Stepet kínaiban, és van egy ismim akinek gyerekcipõ boltja van, és teljes döbbenetemre a D.D Step kínai, mármint oké, hogy még az Adidas is ott gyártat, de ez igazán az!!!! Lehet kifuttatja a tavalyi kollekciót, és azért...

Hun van ez?? :-)) Én is megyek... Én el tudom képzelni, mert én is láttam már D.D Stepet kínaiban, és van egy ismim akinek gyerekcipõ boltja van, és teljes döbbenetemre a D.D Step kínai, mármint oké, hogy még az Adidas is ott gyártat, de ez igazán az!!!! Lehet kifuttatja a tavalyi kollekciót, és azért...
kizárt, hogy eredeti...
Egyszer vetttem a lányomnak dd step cipõt rendes cipöboltban, de én olyan büdös cipõt még nem éreztem. Nem tudom milyen festékkel vagy akármivel kezelik de undorító. Soha többet nem vettem és nem is fogok. Pedig az eredeti volt, a dobozán is babalábak voltak :-) Nekünk nem jött be a dd step. Tényleg kinais beütése van!
én is megyek venni, hol található.??..nállunk ilyenek nincsennek a kínaiba!


Hogyan lehet a legolcsóbban eljutni Kínába? Vonattal? Van valami fapados repülő, amit a skyscanner nem ír ki, de egyedi tervezéssel megoldható?

Legjobb válasz: Természetesen repülõvel, felejtsd el a vonattal blõdködést (arról nem is beszélve, hogy az ára önmagában 90-100e körüli + a 2x7 nap utazás alatti kiadásaid + a többszöri belépésre jogosító orosz vízummal szinte garantálom, hogy drágábban jössz ki, mint a repülõ, hacsak nem májkrémen élsz végig). Interkontinentális fapados nincs, így a normál légitársaságok akcióira kell hagyatkozni. Menj el a Kínába repülõ fõbb légitársaságok oldalára és iratkozz fel a hírleveleikre egy olyan e-maillel, amire nem sajnálod a sok levelet. Lufthansa, Turkish Airlines, Finnair, KLM, Air France kezdésképp jó lesz. Általában Pekingbe és Sanghajba repülni a legolcsóbb, oda már 140-ért is láttam akciósan jegyeket. Legolcsóbban sokat kutakodva találsz jegyet, az ita.matrix.com-ot használd, ne a skyscannert és kiindulási reptérnek ne csak Budapestet írj, hanem bármely olyan európai várost, ahova hajlandó lennél kiutazni. Rómába, Milánóba, Párizsba és sok más városba csomaggal együtt is kivisznek 25-ért vagy kevesebbért és sok esetben a budapesti/bécsi illetve egy fõ európai reptérrõl való indulás között lesz ennél nagyobb különbség, aztán az árkülönbözet fejében meg tudod ítélni, hogy az extra kényelmetlenség megéri-e neked.

Természetesen repülõvel, felejtsd el a vonattal blõdködést (arról nem is beszélve, hogy az ára önmagában 90-100e körüli + a 2x7 nap utazás alatti kiadásaid + a többszöri belépésre jogosító orosz vízummal szinte garantálom, hogy drágábban jössz ki, mint a repülõ, hacsak nem májkrémen élsz végig). Interkontinentális fapados nincs, így a normál légitársaságok akcióira kell hagyatkozni. Menj el a Kínába repülõ fõbb légitársaságok oldalára és iratkozz fel a hírleveleikre egy olyan e-maillel, amire nem sajnálod a sok levelet. Lufthansa, Turkish Airlines, Finnair, KLM, Air France kezdésképp jó lesz. Általában Pekingbe és Sanghajba repülni a legolcsóbb, oda már 140-ért is láttam akciósan jegyeket. Legolcsóbban sokat kutakodva találsz jegyet, az ita.matrix.com-ot használd, ne a skyscannert és kiindulási reptérnek ne csak Budapestet írj, hanem bármely olyan európai várost, ahova hajlandó lennél kiutazni. Rómába, Milánóba, Párizsba és sok más városba csomaggal együtt is kivisznek 25-ért vagy kevesebbért és sok esetben a budapesti/bécsi illetve egy fõ európai reptérrõl való indulás között lesz ennél nagyobb különbség, aztán az árkülönbözet fejében meg tudod ítélni, hogy az extra kényelmetlenség megéri-e neked.
Ha a repülõvel baleset történik, 98% a valószínûsége, hogy feldobod a talpad. A vonatnál 10%. Ha repülõvel mész, semmi érdekeset nem látsz útközben. Ha vonattal, akkor rengeteg érdekes dolgot. (Ha mást nem, hogyan cserélik a mozdonyt vodkára.)
Plusz a fapadosoknal csomag dij van, mig a nem fapados nemzetkozi jegyben benne van a csomag dija. (1 borond legalabbis). Kinaba kezipoggyasszal erdekes lenne. Fapadosnal minden alkalommal le a borondot, fel a borondot. Egy nem-fapadosnal BUD felrakod a borondot, Kinaban leveszed.
Így van, de azért tegyük hozzá, hogy van az az ár, amiért bevállalható akár fapadossal kombinálva is... De néhány ezer különbség ehhez kevés.
A kérdező hozzászólása: "Kinaba kezipoggyasszal erdekes lenne." Miért? Kínában minden olcsóbb, simán megéri szerintem kézipoggyásszal elindulni és ott venni mindig amit kell.
Azért írta szerintem az illetõ amit mert az emberek fejében ez az általános hit el, miszerint a távolsággal arányosan nõ a poggyász mérete. Minél távolabbra utazol, annál több mindent kell vinni. Szerintük.
Szerintem repülövel. ès azzal a legbiztonságosabb is. Vonat a transzibériai lehet, de iszonyat veszélyes is lehet ha mindig átszállsz itt ott.
Nalam ugy van, hogy minel tavolabbra utazom, annal tovabb maradok. Kinaba, mivel bazi messze van, biztos nem mennek egy hetnel kevesebb idore, sot akar 2 hetre, viszont egy nadrad/3 polo nekem nem eleg 2 hetre :) Hiaba olcso minden (ezt mondjuk nem tudom, mert meg sosem jartam ott) a penzt inkabb orszagon beluli utazasra, programokra koltenem, mint ruhara, fogkefere, tusfordu, fesu, anyamkinja... de mind masok vagyunk, ha neked eleg egy kezitaska, akkor hajra. Jo utat!
1 hónapos elõfoglalással, turista osztályra, Müncheni átszállással-retúr jegy Árkalkuláció Repülõjegy ára Felnõtt 1 x 55 800, 00 HUF Adó Felnõttre 1 x 124 538, 00 HUF Fizetés módja 1 x 3 066, 00 HUF Kézbesítési módja 0, 00 HUF Biztosítás 1 x 6 700, 00 HUF Útvonal: Budapest-(München)-Peking-(München)-Budapest Fizetendõ összeg: 190 104, 00 HUF
Istenem de gyönyörû idõk voltak ezek: http://terebess.hu/keletkultinfo/shanghai.html pár ezerbõl meg lehetett oldani az utazást és mindenhol csupa-csupa élmény várt... nosztalgiám lett :) bocs az offért
Igen, az elõzõ válaszolónak nagyon igaza van! Lehet, hogy olcsóbb fapadossal kombinálni, de tudni kell ennek a kockázatát. Aztán mérlegelni kell az idõt, kockázatot és árat. Lehet, hogy megéri, lehet, hogy nem.
Mivel nem vagy gyakorlott repulo (ez a kerdesedbol kiderul, nem bantaskent mondom) es a teruletet sem ismered, igy nem megoldhato, hogy fapados (olcso) jaratokkal korbeugrald Europat/Azsiat azert, hogy olcson elerd Kinat. Raadasul kockazatos, ugyanis ha kulon-kulon veszed meg a jegyeket a fapadosokra, es az egyiket lekesed (vihar, onhibad, stb) akkor a masik jaratra a jegyet ujbol meg kell venni. Ellenben ha veszel egy peldaul Budapest-Peking jegyet, mindegy hanyszor kell atszallnod utkozben, a legitarsasag felel az utaztatasodert es azert, hogy eljuss Budapestrol Pekingbe, ezert ha kell fizetik a szallast (ha az o hibajukbol lekesed a csatlakozast) illetve feltesznek egy masik jaratra. Ha magad intezed a jegyeket, tobbszori atszallassal, minden felelosseg rad harul. Raadasul az osszeg, amit igy megsporolnal, nem eri meg a herce-hurcat meg az izgalmat, hogy mivan ha lekesed... Probaltam en is megszervezni igy egy Budapest Los Angeles utat (pl fapadossal NY-ig, onnan at Londonba, majd onnan egy masik fapadossal, stb) de nem eri meg sem a penzt sem a kockazatot. Legalabbis nekem nem.
Van 140 alatt is jegy de csak akciós és ritkán. Vonattal biztos drágább de persze izgalmasabb.
Azzal is számolj, hogy Kínába nem utazhatsz be "csak úgy" Kell valami jó indok a vízumhoz. Az oroszok szintén elvárnák ezt, ha vonattal mennél. Mellesleg a józsefvárosi piacon vietnámiak dolgoznak. De nekünk minden távol-keleti egyforma.
Egyébként nem, nincs 140 környékénél olcsóbban jegy. A józsefvárosi piacozók is úgy mennek haza, hogy kipengetik a jegy árát, amekkora volumenben árulnak, még a vékonyka profittal is összehozzák.
Menj ki a kínai piacra, keress meg egy szimpatikus húzottszemût, tuti ad neked valami jó kis tanácsot. Valami ilyesmi biztos megy arrafele: http://m.cdn.blog.hu/ha/hamster/image/repulok/pict0027.jpg
Bocs, a jó link: matrix.itasoftware.com
A kérdező hozzászólása: A józsefvárosi piacon dolgozó kínaiak pl. hogyan mennek haza családlátogatásra?
A kérdező hozzászólása: Ne azon vitatkozzatok, hogy a repülõ vagy a vonat a biztonságosabb, hanem a kérdésre válaszoljatok. Skyscanner-en a legolcsóbb oda-vissza Budapest-Peking jegy, amit találtam az 140.000 Ft. Vannak olyan fapados repülõtársaságok, amikkel átszállásokkal olcsóbban ki lehet jönni ennél oda-vissza? A vonat mennyibe kerül?
Hülyeség ez a 98%, manapság még egy jeges folyóra való kényszerleszállást is mindenki túlélt. Plusz mondj nekem mikor volt ismert európai légitársaságnak balesete ahol 98% ban meghalt mindenki?.. Szóval ha nagyon fontos a biztonság akkor repülj. Jó lenne tudni melyik városba mennél, nézd meg az Aeroflot oldalát, õk egész jól áron mennek. Ajanlám még a Lufthansat ha akció van egész jó árak vannak.
Elõzõ vagyok. Hogy ne csak offoljak, megtudtam mennyibe kerül vonattal: http://pass.rzd.ru/static/secure/ru?STRUCTURE_ID=5143 Szombatonként indul Moszkvából, 250 ropogós rugóra készülj oda-vissza... :(
Szerintem az elõzõ kérdést is Te tetted fel így nem írom le még 1x :D

Firefoxnál hogy lehet beállítani, hogy felismerje a kínai jeleket is?

Legjobb válasz: gépen kell telepiteni azt a betütipust :D

gépen kell telepiteni azt a betütipust :D
A kérdező hozzászólása: de honnan?
kell egy install lemezrõl az i386 könyvtár, vagy maga az install lemez. Utána a nyelvi beállításoknál engedélyezni kell a kelet ázsiai karaktereket, majd bekapcsolni azokaz a codepage-eket melyek a kínai, (simplified és tradicional) tartalmazza, majd feltelepíteni a gépre. Utána látni fogja minden a kínai karakterekt.

Hogyan lehet valaki "kint rekedt utas"? A turista nem utazik egyiranyu repulo jeggyel -

Legjobb válasz: Úgy, hogy nem menetrendszerinti járatokkal utaztatják õket, hanem bérelt chartergépekkel, amikért utólag fizetnek. Ha meg csõdbe mennek nyilván nem küldi ki újra a cég a gépet, hogy visszahozza az utasokat.

Úgy, hogy nem menetrendszerinti járatokkal utaztatják õket, hanem bérelt chartergépekkel, amikért utólag fizetnek. Ha meg csõdbe mennek nyilván nem küldi ki újra a cég a gépet, hogy visszahozza az utasokat.
Ha a visszafelé tartó gépet nem indítják, akkor lobogtathatja a jegyét... Sokszor az utazási irodák a szállást is utólag fizetik, és volt régebben olyan, hogy a hotelnek elfogyott a türelme a régebbi kifizetetlen számlák miatt, és azokat az utasokat akik épp ott voltak, "túszul ejtette", hogy addig nem mehetnek el, amíg ki nincs fizetve a szállásuk. Namármost õk kifizették az irodának, miért fizetnének még egyszer??? Különben sem áll mindenkinek rendelkezésére annyi, hogy kétszer fizessen a szállásért..
úgy hogy nem jön haza. attól hogy valaki oda-vissza jegyet vesz, attól még nem biztos hogy haza is jön.
A kérdező hozzászólása: # 2/3 a logikus valasz szerintem...
Amikor te befizetsz egy utazási irodánál, velük kerülsz jogviszonyba. Pénzt adsz nekik, szerzõdést köttök arra, hogy téged elvigyenek valahova adott feltételekkel. Az iroda vesz repülõjegyeket, meg szállást, meg minden mást. Persze egy idõ után, ahogyan egyre többen viszik hozzá a pénzüket, egyre jobb feltételekkel. Például nem fizet 30 napra, csak hatvanra, aztán kilencvenre. A gond ott kezdõdik, amikor az iroda nem tud, vagy nem akar fizetni. Bár szerintem többnyire nem akar, mert egy jól menõ utazási irodát kiépíteni, és csõdbe vinni a világ egyik legjobb üzlete. Szóval nem fizet, és a légitársaság, vagy hotel joggal mondja, ha nincs pénz, nincs szolgáltatás sem. Ez egy olyan dolog, ami ellen nagyon nehéz védekezni.Hogy ne legyél kinn rekedt utas, fogadd meg a következõket: 1. Mindig fizess bankkártyával. A bankod alapból fog helytállni, vagy visszatéríteni minden pénzt. Tehát soha ne utalájál számláról utazást, és soha ne fizess semmit készpénzben. 2. Lehetõleg ne utazási irodával utazzál. Fele annyiból megszervezheted magad is. Ha nem érted amit mesélek, életbe léphet a 3. pont 3. Ha valamit nem tudsz, kérdezz!

Hogy lehet a Windows Xp-n elindítani olyan lemezhelyreálitót ami még kint fut mielőtt betölt a windows?

Már egyszer valaki megcsinálta nekem mert, egy küls? 1TB-os merevlemezem van de nem megy a másik gépemen amin Win7 van. De amikor megvettem ment, és amikor elromlott megcsinálták nekem ezt a lemezhelyreállitót és utána felismerte a Win7. Csak most már nem akarja megcsinálni és így nekem kell. De nekem az kell amikor ne vesznek le az adatok róla.

Legjobb válasz: Ha ennyiszer elromlik, nem érdemes helyreállítani. Norton Ghost-ot próbáld ki, sok mindent tud a merevlemezekkel. Csak egy kérdés: ha külsõ merevlemez "romlott el", akkor miért ne töltõdjön be a win? Adj bõvebb, pontosabb infót!

Ha ennyiszer elromlik, nem érdemes helyreállítani. Norton Ghost-ot próbáld ki, sok mindent tud a merevlemezekkel. Csak egy kérdés: ha külsõ merevlemez "romlott el", akkor miért ne töltõdjön be a win? Adj bõvebb, pontosabb infót!

Néhány cipőnk, nem feltétlenül csak a kínai nagyon büdös (nem a lábunktól). Hogyan lehet ezt a szagot valahogy eltüntetni?

Legjobb válasz: vannak ilyen illatósító spray-k, na olyat fújjál bele. egyébként a cipõk nagyrésze kínai, ha megnézed a cimkéjét, nemcsak az a kínai amit a kínai boltban veszel. és tényleg nem a lábtól lesznek büdösek, hanem vagy a festéktõl, vagy az anyagától

vannak ilyen illatósító spray-k, na olyat fújjál bele. egyébként a cipõk nagyrésze kínai, ha megnézed a cimkéjét, nemcsak az a kínai amit a kínai boltban veszel. és tényleg nem a lábtól lesznek büdösek, hanem vagy a festéktõl, vagy az anyagától
Az az anyag amivel ki van belelve erintkezesbe lep a testmeleggel es igy lesz kevert budos.Az ember labszaga nem feltetlenul a mosdatlansagtol budos, ez termeszetes, de a ciposzag tenyleg keveredik a lab izzadsagszagaval es ez termeszetes.Szoval labizzadas elleni sprayel kombinalva hatasos.Es sokat kell szelloztetni a cipoket.
A kérdező hozzászólása: Nekem egyáltalán nem izzad a lábam, és egyes cipõimnek semmi szaga nincs, de néhány meg olyan büdös szinte az elsõ perctõl kezdve. A spray-k nem nagyon használnak, max. ideig-óráig. A cipõnek van valami különös szaga, amit sehogy se tudok eltüntetni. Köszi a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!