Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a gépemet jelszavasra, (2 db)

Hogy lehet levédeni a gépemet jelszavasra, hogy csak én tudjak belépni meg aki tudja a jelszót?

Legjobb válasz: Start menü-->Vezérlõpult--->Felhasználói fiókok--->Fiók megváltoztatása v fiók létrehozása--->beírod a nevet--->És majd lesz ott egy olyan h új jelszó és kész is

Start menü-->Vezérlõpult--->Felhasználói fiókok--->Fiók megváltoztatása v fiók létrehozása--->beírod a nevet--->És majd lesz ott egy olyan h új jelszó és kész is
A legegyszerûbb, ha ezt Bios-ból teszed meg. A gép indulásakor nyomd folyamatosan a Delete gombot, majd ha bejöttek a Bios beállítások, keresd meg a Security, Password, vagy hasonló menüpontot, és ott beállíthatsz egy jelszót. Azt is állítsd be, hogy ne csak a Bios-ba belépéshez kérjen jelszót, hanem mindig. Így a gép indulásakor, mielõtt bármilyen program elindulna, mindig jelszót kér a rendszer. Arra azonban vigyázz, hogy ha elfelejtetted volna ezt a jelszavad, csak egyféleképpen csinálhatod vissza a dolgot: szétszeded a gépet és kiveszed az alaplapi elemet. Ezzel visszaállnak a Bios beállítások alapra, jelszó nélkülire.
arra a kérdõjelre rámenve nem az a titkos kérdéses szar jönbe?
De, a jelszóemlékeztetõt írja ki.
Ha elfelejted a bios jelszót, azt legtöbb alaplap esetén nem oldja meg az hogy kiveszed az elemet. Attól a pontos idõt felejti el. Ha belegondolsz a pen drive is megõrzi az adatokat áramforrás nélkül is.
hû, de .... társaság AZÉRT LETTEM LESZAVAZVA MERT IGAZAM VAN ??!!! TUDOM ÉN HOGY FÁJ AZ IGAZSÁG :P
az elsõ válaszoló példája nem jó, mert az indításkor amikor be kell írni a jelszót akkor mellette a kérdõjelre kattintva meg lehet nézni a jelszót.....szal azt ne csináld!!!!
Érdemes megjegyezni (bár erõsen dogma), hogy az a jelszó, amit több ember tud, nem jelszó. A BIOS jelszónak megvan ez a kedves korlátja. Mindemellett otthonra elég kell legyen az osztott jelszó :)
Ha valaki el akar titkolni valamit, akkor megoldja. 1 olyan jelszó kell, amit CSAK õ ismer. A jelszó emlékeztetõbe nem kell feltétlenül kapcsolódó szót beírni.

Újra lett telepítve a gépem, és a régi dolgaim, a régi felhasználómban maradtak, amibe most nem tudok belépni, mert jelszavas volt. Meg lehet valahogy oldani, hogy újra hozzáférhessek a programjaimhoz, stb?

Legjobb válasz: Újratelepítésnél törlõdik a C meghajtó teljes tartalma, mivel formázza a telepítõ. Újra kell telepíteni a programokat...

Újratelepítésnél törlõdik a C meghajtó teljes tartalma, mivel formázza a telepítõ. Újra kell telepíteni a programokat...
Üdv! Windows esetében, ha nem lett formázva a merevlemez, akkor a Régi felhasználói mappád engedélyeit kell módosítani: XP-nél ez: Rendszermeghajtó/Documents and Settings/Felh.Név Vistánál, 7-nél: Rendszermeghajtó/Users/Felh.Név Jobbklikk a Felh.névre Tulajdonságok/Biztonság fül Itt hozzá kell adnod a jelenlegi felhasználói neved a listához, és alul bepipálni a Teljes hozzáférést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!