Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a csúnya beszédről (3 db)

Hogy lehet leszokni a csúnya beszédről?

Osztályba meg baráti körömben elég csúnyán beszél mindenki és rámragadt de ha beszélek valaki mással elégggé meg tudok bántani embereket pedig ezek nem bántások csak hát hozzá szoktam... de szeretnék leszokni róla csak nem megy mert elég ösztönös már és elég nehéz úrilánynak maradni ha egyszer felbasszák az agyam... na látjátok már megint:D

Legjobb válasz: Figyelj arra, amit mondasz. Elõbb gondold át, hogy mit akarsz mondani, és aztán beszélj. Neked sem esne jól, ha csúnyán beszélnének veled, mikor semmi okuk rá. Persze nehéz odafigyelni, hogy ne törjön belõled ki egy-egy kifejezés, de ha tényleg le akarsz szokni a csúnya beszédrõl, akkor menni fog. Meg most is átírhattad volna ezt a "felb*sszák az agyam"-at... itt akár 50X végigolvashatod, amit írsz mielõtt véglegesíted.

Figyelj arra, amit mondasz. Elõbb gondold át, hogy mit akarsz mondani, és aztán beszélj. Neked sem esne jól, ha csúnyán beszélnének veled, mikor semmi okuk rá. Persze nehéz odafigyelni, hogy ne törjön belõled ki egy-egy kifejezés, de ha tényleg le akarsz szokni a csúnya beszédrõl, akkor menni fog. Meg most is átírhattad volna ezt a "felb*sszák az agyam"-at... itt akár 50X végigolvashatod, amit írsz mielõtt véglegesíted.
A leggyakrabba használt szót cseréld fel egy ma´sik szóval, pl Bazd meg - basszus gitár vagy barna medve. vagy kurva - quuuu. egy betüvel vagy egy hasonló szóval. mert a felnötek is szidkozódnak de meg van egy szebb formájuk hogyan, így ha begyakorlod azta szót egy idö után mindig a szebbik szó jön a szádra. le lehet szokni, és is tininek csúnyán beszéltem.
Csak önkontroll!! Énis így jártam, a melóhelyemen 200 férfi közt, mások szóltak rám, hogy trágár vagyok. Nagyon oda kell figyelni és menni fog:-)
Elször fogalmazd meg magadban a mondanivalót. Majd megedban mond is el. És utána, hanincs benne semmi ordenáré, akkor változatlan tartalommal, hozd a tudomására a többieknek.
Én is így voltam vele, de én üvöltöztem is a bátyámmal (a fél utca ezt hallgatta) de aztán a szomszédba költözött egy pár, akiknek van egy babájuk, a kisgyerek már 2 és fél éves, naggyából mindent mond, ezért ha hiszed, ha nem, sikerült leszoknom a káromkodásokról, mert félek, hogy eltanulja, olyan okos... :) Azóta mintha kicseréltek volna, teljesen megváltoztatott ez a kisgyerek. Gyerek között könnyû leszokni róla, noha azelött szinte minden második szavam csúnya volt.
Én is sokat káromkodok, de ha le kellene szoknom róla tuti a hagyományos káromkodásokat használnám helyette. Ez adott helyzetben még vicces is lehet és te sem rontasz a rólad kialakult képen :) Használj ilyeneket: a teremburáját, teringettét, a kutya vigye el, a túróba, a mindenségit :D

Hogyan lehet leszokni a csúnya beszédről, káromkodásról?

Már engem is idegesít, hogy milyen rondán beszélek. :D 16/L

Legjobb válasz: Tuti módszer, ha apád elõtt használsz mocskos szavakat, és jól szájba vág :D

Tuti módszer, ha apád elõtt használsz mocskos szavakat, és jól szájba vág :D
Válts haveri kört. Ha meg otthon/egyedül is így beszélsz, akkor erõltesd meg magad :)
Tegyél egy gumit a kezedre, a csuklódra. Amikor káromkodsz, emeld meg, és engedd vissza hírtelen, úgy, hogy megcsípjen. Ezt csináld mindíg, még akkor is, ha csak gondolsz a csúnya szavakra. Egy idõ után az agyad közvetíteni fogja azt a fájdalmat, amit a gumi okozhat, ha csúnyán beszélsz.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. :D hát a szüleim már nem egyszer mondták, hogy szájba fognak vágni, de hát.... :D elõttük próbálok már inkább kussolni :D
Sportolnod kéne picit, megteszi a séta is, ha nagyon indulatos vagy segít levezetni.
12-05 17:24 --->XD

Hogyan lehet kiskamaszt leszoktatni a "vagány" csúnya beszédről?

Legjobb válasz: Milyen érdekes, én is nagyon csúnyán beszéltem, amikor tizenéves voltam, és nem nagyon érdekelt ilyen szempontból a szüleim véleménye. Most meg 20 éves vagyok és már van egy 2 hónapos fiam, hát valahogy már egy ideje "kinõttem" ezt a stílust :) Vagy legalább is megtanultam disztingválni, erre meg lehet tanítani egy gyereket. Hogy mondjuk a haverokkal úgyis úgy beszélnek, ahogy az szerintük "menõ", de tudni kell, hogy szülõvel, nagyszülõvel, egyáltalán felnõttel normálisan kell beszélni, idegen helyen - pl. boltban pláne, nem is beszélve az iskoláról. Meg kell magyarázni, hogy ezze a szüleire hoz szégyent, de ezt nem idegesen és felháborodva kell elmondani, hanem normálisan. El kell mondani neki, hogy ez olyan, mintha egy szülõ mások elõtt megtörölné a kamasz fia/lánya orrát, vagy bármi ilyen "cikiset" csinálna. Meg lehet mondani, hogy ahogy neki ez ciki, úgy a szülõnek is ciki, ha a gyereke csúnyán beszél.

én is nagyon csúnyán beszéltem addig, amíg rá nem jöttem, hogy ez annyira nem is menõ (kb 15-16 évesen). és szerintem ez a leghatásosabb módszer, mert az ember sokmindent csak akkor hisz el, ha megtapasztalja, észreveszi.. ha mondják neki, az sokszor üres beszéd ha van példaképe, akkor esetleg azzal lehet motiválni, hogy õ sem beszél csúnyán, mégis milyen menõ.. remélem, nem eric cartman a példaképe:)
Milyen érdekes, én is nagyon csúnyán beszéltem, amikor tizenéves voltam, és nem nagyon érdekelt ilyen szempontból a szüleim véleménye. Most meg 20 éves vagyok és már van egy 2 hónapos fiam, hát valahogy már egy ideje "kinõttem" ezt a stílust :) Vagy legalább is megtanultam disztingválni, erre meg lehet tanítani egy gyereket. Hogy mondjuk a haverokkal úgyis úgy beszélnek, ahogy az szerintük "menõ", de tudni kell, hogy szülõvel, nagyszülõvel, egyáltalán felnõttel normálisan kell beszélni, idegen helyen - pl. boltban pláne, nem is beszélve az iskoláról. Meg kell magyarázni, hogy ezze a szüleire hoz szégyent, de ezt nem idegesen és felháborodva kell elmondani, hanem normálisan. El kell mondani neki, hogy ez olyan, mintha egy szülõ mások elõtt megtörölné a kamasz fia/lánya orrát, vagy bármi ilyen "cikiset" csinálna. Meg lehet mondani, hogy ahogy neki ez ciki, úgy a szülõnek is ciki, ha a gyereke csúnyán beszél.
sok múlik azon, hogy mit hall othon a gyerek.mivel mi nem beszélünk otthon csúnyán ézért kamasz fiam se beszél otthon igy.néha ha máshol vagyunk meghallom, hogy csúnyán beszél, mindig visszakérdezek, hogy mit is mondott.másodszor nem ismétli meg ne félj.
nem tudsz segiteni...egy idõ mulva kinövi... minél jobban tiltod annál jobban csinálja..
nem tudsz vele mit tenni! majd kinõvi:) Csak várrd kia végét:)
En 12 eves vagyok es a tesom baratai meg a tesom nagyon sokat karomkodnak 18-21 evesek es hat anyit ultem abban a tarsasagban hogy akaratlanul eltanultam.Es most is ugy beszelek probaltam leszokni de nem megy.
környezeti változással. De erõltetés nélkül. Egy olyan barát, vagy haver aki jól nevelt, ösztönösen megváltoztatja ha sokat lóg vele. Illetve amíg abban a társaságban van amiben ezeket a szavakat használja, nem fog leszokni róla. Azonban az sem jó ha elszakítják a barátaitól, mert az meg a ló túlsó odlala. fene tudja... idõvel ha növekszik vagy ráérez, vagy elsiklik ezen, de állítólag a szeretet, és a jó családi légkör sokat segít :)
Több megoldás is lehet, kinek mi tetszik, kinél mi válik be. Lehetsz határozot, hogy márpedig te nem haver vagy és otthon nem beszélhet így. Megtehetd, hogy ha így beszél, nem foglalkozol vele, mintha meg sem hallanád. És kivárhatod, amíg kb 2 év alatt elmúlik a "kamaszkor"
honnan a faszból tudjam?
Meg kell tõle vonni olyan dolgokat amit szeret...máshogy nincs remény..
Sehogy! Fogadja el minden szülõ hogy kb. 12 éves korától egészen nagykoráig egy õrült, lázadó, tekergõ gyerek lesz aki ha vmi nem ttszik neki azt modja:f***omba! B*** meg! K***a anyádat! K*** be! Meg hasonlók! :D L/13
Én mindig csúnyán beszélek de csak ha nem hallja tanár vagy más ismerõs felnõtt. Otthon eszembe se jutna. Ki is tekerné apám a nyakam, ha egyszer is megeresztenék egy olyan megjegyzést h pl:B***meg!
én 13 éves vagyok és suliba haverok közt ált.csúnyán beszélek de itthon nem.valahogy nekem ez így természetes és ezzel még a suliban sem tudnak mit kezdeni... 13/L
Valahogy keress olyan szavakat amik ugyan úgy vagányak, de mégse csúnyák. Vagy keress pár jól hangzó külföldi szót, és lehet h beépíti a nyelvezetébe
Miért nem hagyják a kamaszokat békén!!! Én is az vagyok!!Tipikus kamasz!!:csunya beszéd, zene-zene-zene!!néha pia..de kinövi mindenki..mondjuk én is egyszer:S :D de ez igy van rendjén..:D
Ha a szülõje vagy, sehogy. Vagy kinövi magától, vagy majd a pasija/barátnõje/barátai csúnyán be fognak szólni neki, hogy ez nem áll jól... (15 vagyok, tapasztalatból mondom.)
Akivel tudod csak mondasd vele h nem szabad így beszélni egy idõ után rájön h az a természetes ha szépen beszél. Én 14 éves vok és rondán beszélek, mindenhol.xD de sztem ez a megoldás
ugyanez. 14 vagyok, a szüleim elõtt nem káronkodom, viszont az utcán, a barátaim társaságában folyamatosan.
majd kinövi... énis kinöttem, másokis kinötték
én 14 vagyok, és én is szoktam káromkodni, de a szüleim elõtt eszembe nem jutna...nevelés kérdése
2 hatalmas pofonnal.(lehet több is)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!