Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a beszédet (33 db)

Hogyan lehet a filmek hang dinamikáját csökkenteni? Hogy ne üvöltsenek az effektek, ha a beszédet is hallani/érteni szeretnénk.

Legjobb válasz: Házilag szerintem sehogy. Nekem volt olyan DVD lejátszóm, hogy volt benne ilyen funkció, de nem tudom ez mennyire gyakori. Esetleg a hangbeállításoknál érdemes nézelõdni, lehetséges, hogy más beállítással jó lehet, igazából ezek a hangerõarányok 5.1-hez van kitalálva, ott általában nincs vele gond.

Házilag szerintem sehogy. Nekem volt olyan DVD lejátszóm, hogy volt benne ilyen funkció, de nem tudom ez mennyire gyakori. Esetleg a hangbeállításoknál érdemes nézelõdni, lehetséges, hogy más beállítással jó lehet, igazából ezek a hangerõarányok 5.1-hez van kitalálva, ott általában nincs vele gond.
Ha ki tudod nyerni a videóból a hangot, és ha ez ac3(dolby Digital), akkor az AC3Machine nevû programmal tudsz a dinamikát állítani. Sõt, van olyan opció is, hogy fordított, tehát ami eddig halk volt az hangos lesz, ami hangos az halk lesz.
kevert hang esetén nem tudod ezt megcsinálni, csak akkor, ha a dialóg és az effekt nem ugyanazon a hangsávon van. amennyiben külön csatornák vannak, akkor ezeket egymástól függetlenül tudod hangosabbá, vagy halkabbá tenni. ezután újra le kell számolni a hangot, összeilleszteni a filmmel és kész :)

Hogyan lehet gyorsan beszédre tanítani a hullámos papagájt?

Segítség kéne hozzá , hogyan kell gyorsan és egyszerűen beszédre tanítani a hullámos papagájokat?

Legjobb válasz: Én október 9.-én kaptam õket,a fiúval azonnali szerelem lett, a lány még picit tart valamiért. A fiú már kézre repül egyáltalán nem fél. Az elsõ szó amit megtanult az a SZIA volt.Kb 2 napja mondogatja,ha én is mondogatom neki Ne sok szót taníts egyszerre max kettõt. És csak akkor ha látod rajta,hogy tényleg kedve van hozzá. Ha már elkezd játszani,meg enni akkor onnatól kezdve nem érdekli semmi. Én azt is tapasztalom,hogy csak arra vevõ ami nekik is tetszik. Te már kiengedtetd õket?

Én október 9.-én kaptam õket, a fiúval azonnali szerelem lett, a lány még picit tart valamiért. A fiú már kézre repül egyáltalán nem fél. Az elsõ szó amit megtanult az a SZIA volt.Kb 2 napja mondogatja, ha én is mondogatom neki Ne sok szót taníts egyszerre max kettõt. És csak akkor ha látod rajta, hogy tényleg kedve van hozzá. Ha már elkezd játszani, meg enni akkor onnatól kezdve nem érdekli semmi. Én azt is tapasztalom, hogy csak arra vevõ ami nekik is tetszik. Te már kiengedtetd õket?
papagáj idomítás.hu van egy cikk
A kérdező hozzászólása: :D


Mik az anorexia külsö szemlélö által észrevehetö jelei? Azaz hogyan lehet észrevenni, ha rokonom /barátom /barátnöm /osztály, vagy munkatársam anorexiás? Hogy viselkedik, milyen a beszéd stílusa stb?

Legjobb válasz: külsõleg csak akkor lehet észrevenni, amikor már súlyosabb a helyzet. Beszédre nincs hatással. Viselkedésre igen, sokszor visszahúzódóvá válnak, önbizalomhiányossá. Nem esznek mások elõtt. Meg úgy egyáltalán egyedül is alig. soványság (a végén csontsoványak ) sárgás bõr hullik a haj, genge köröm, vitaminhiány acetonszagú lehelet fáradtság rengeteg sportolás is jellemzõ

külsõleg csak akkor lehet észrevenni, amikor már súlyosabb a helyzet. Beszédre nincs hatással. Viselkedésre igen, sokszor visszahúzódóvá válnak, önbizalomhiányossá. Nem esznek mások elõtt. Meg úgy egyáltalán egyedül is alig. soványság (a végén csontsoványak ) sárgás bõr hullik a haj, genge köröm, vitaminhiány acetonszagú lehelet fáradtság rengeteg sportolás is jellemzõ
a csontsoványság nem alapfeltétel, becsapós a dolog! egyik barátnõm mindig is túlsúllyal küzdött, gyerekként is dundi volt, kamaszként is, pedig ugyan annyit, sõt még kevesebbet és kevesebbszer evett, mint mi. egyszer viszont radikálisan elhatározta, hogy le fog fogyni. szinte semmit se evett hónapokig koplalt, sanyargatta magát, persze hirtelen fogyott is végül is, de mindannyian megijedtünk, kórház lett a vége. ma már jól van, de én mondom, ez azért olyan anorexiához közeli dolog lehetett.

Hogy lehet ne valamennyire le hang szigetelni 1 " átjáró" ajtót? 2 szoba van egymás mellet és a 2 szobát egybe lehet nyitni egy üveges fa ajtóval az egyik szoba az enyém a másik az anyámé és minden szar áthallatszik halk beszéd is zene meg főleg?

Legjobb válasz: az ajtó kb 1 évbe ha 2x van használva jövõhetén itt alszik pár haverom és nem szeretném hogy áthallatsszon a zene, beszélgetés stb.. próbáltam habszivacs ablak tömítéssel a hézagok mentén de még igyis tökéletesen áthallatszik a normál beszéd is :(

A kérdező hozzászólása: az ajtó kb 1 évbe ha 2x van használva jövõhetén itt alszik pár haverom és nem szeretném hogy áthallatsszon a zene, beszélgetés stb.. próbáltam habszivacs ablak tömítéssel a hézagok mentén de még igyis tökéletesen áthallatszik a normál beszéd is :(
Rakd ki helyesírási szótárral.
Javítalak is: Hogy lehetne valamennyire lehangszigetelni egy átjáróajtót? Két szoba van egymás mellett és a szobákat egybe lehet nyitni, egy üveges faajtóval. Az egyik szoba az enyém, a másik az anyámé, és minden szar áthallatszik, a halk beszéd is, a zene meg fõleg.
Az ajtó kb. egy évben ha kétszer van használva. Jövõhetén itt alszik pár haverom, és nem szeretném, hogy áthallatszon a zene, beszélgetés, stb.. Próbáltam habszivacs ablaktömítéssel, a hézagok mentén leszigetelni, de még így is tökéletesen áthallatszik a normál beszéd is. :(
Az összes követelményre az esetedben nincsen megoldás. Esetleg, ha átköltöznek egy másik házba.
Ajto /es a fal befedese tojastartoval, szigetelo szivaccsal. ajtokeret es ajto kozott szigetelni akar ragaszthato szigetelessel. Ezzel reszben megoldod a dolgot. De nem teljesen. Veglelges megoldast nem fogsz talalni, mert sajnos a falak is ateresztik a hangot.

Én lehet hogy megyek tanítói alkalmassági vizsgára, (ének, beszéd, testnevelésből áll). Hogy zajlik? A beszélgetésnél miket kérdeznek? És a tesi?

Legjobb válasz: ének: két népdalt kell énekelni általában neked kell vinni egy listát 20 népdallal abból választanak ritmus tapsolás esetleg hozzájöhet Beszéd: fel kell olvasni egy szöveget amit adnak általában csak azt nézik hogy van e beszédhibád beszélgetés témája nagyon változó de semmi komoly semmi sulis kérdés ne aggódj tesi: 10 fekvötámasz, kötélre felkapaszkodás 10 másodpercig, nem kell felmásznod, pár felülés, gerendán gyaloglás, szökdelés páros és egy lábon, négyütemü fekvötámasz ezek voltak a györi tan képzön a az alkalmassági vizsgán, ne ijedj meg nem veszélyes volt aki nem tudta igazán a tesit rendesen megcsinálni, volt aki nem tudott ritmust tapsolni mégis felvették olyan is volt akit beszédhibával felvettek, de én ezt nagyon morbidnak tartom azért egy tanító ne legyen beszédhibás

ének: két népdalt kell énekelni általában neked kell vinni egy listát 20 népdallal abból választanak ritmus tapsolás esetleg hozzájöhet Beszéd: fel kell olvasni egy szöveget amit adnak általában csak azt nézik hogy van e beszédhibád beszélgetés témája nagyon változó de semmi komoly semmi sulis kérdés ne aggódj tesi: 10 fekvötámasz, kötélre felkapaszkodás 10 másodpercig, nem kell felmásznod, pár felülés, gerendán gyaloglás, szökdelés páros és egy lábon, négyütemü fekvötámasz ezek voltak a györi tan képzön a az alkalmassági vizsgán, ne ijedj meg nem veszélyes volt aki nem tudta igazán a tesit rendesen megcsinálni, volt aki nem tudott ritmust tapsolni mégis felvették olyan is volt akit beszédhibával felvettek, de én ezt nagyon morbidnak tartom azért egy tanító ne legyen beszédhibás
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Mileyn koszoni beszedet lehet mondani a papnak hogy felkeszitett a bermalkozasra?

Legjobb válasz: T KÉRDEZÕ! Beszédet nem,de illõ köszönést igen.Miért? Mert nem a papot magasztaljuk fel hanem a az istent az Atyát aki megengedte egy személyen keresztül,hogy közelebb kerülj hozzá.Jó dolog köszönettel adózni egy számodra fontos segítségért az embernek de hálával az Atyának a Fiúnak és a Szentléleknek tartozol,és tartozunk.A pap felé méltó köszönet nyilvánítás : az Isten fizesse meg az Õ jósága szerint.

T KÉRDEZÕ! Beszédet nem, de illõ köszönést igen.Miért? Mert nem a papot magasztaljuk fel hanem a az istent az Atyát aki megengedte egy személyen keresztül, hogy közelebb kerülj hozzá.Jó dolog köszönettel adózni egy számodra fontos segítségért az embernek de hálával az Atyának a Fiúnak és a Szentléleknek tartozol, és tartozunk.A pap felé méltó köszönet nyilvánítás : az Isten fizesse meg az Õ jósága szerint.

A hadaráson, gyors beszéden hogyan lehet változtatni?

Logopédus nem kell.

Legjobb válasz: Igen lehet. Egyébként ehhez nem logopédus kell hanem beszédtechnika tanár. De Montagh Imrének vannak ehhez nagyon jó könyvei.

Igen lehet. Egyébként ehhez nem logopédus kell hanem beszédtechnika tanár. De Montagh Imrének vannak ehhez nagyon jó könyvei.
Minek változtatni? :D Én szeretem hogy így beszélek :) Egyszer anyumal beszélek és megkérdezték hogy francia vagyok-e nem tudod honnan jött nekik....a szép kiejtési verseny nem mehettem tovább mert azt hitték kihagytam 1 sort :D Amúgy meg ha nagyon szeretnél akkor én megkértem a barátaim hogy tapsoljanak nekem egyet ja túl gyors és olyankor lassabban kezdek beszélni nekem bevált :D
Én hadarok, de azon kívül hogy oda figyelek rá, mást nem tudok csinálni. De ugye nehéz a nap 24 órájában odafigyelni erre. Az a baj ha valami olyanról beszélek ami érdekel akkor elkezdek hadarni és a szavakat is sokszor alig bírom kimondani, csak mivel nagyon érdekel a téma nekem fel se tûnik, csak az hogy atöbbiek értetlenül néznek rám.
Lehet, hogy XBox menüjében állítottad át az országot.
A kérdező hozzászólása: igen lehet igazad van mer eddig anglia volt most magyar az orszag

Milyen programmal lehet egy zenébõl kivenni a "beszédet", tehát hogy karaoke verzió legyen (persze csak a hang, szöveg nélkül)?

Legjobb válasz: Azt nem lehet csak úgy kivenni! Meg lehet próbálni tompítani/halkítani az énekhang frekvenciáján, de kiszedni belõle nem lehet csak mondjuk olyan forrásfile esetén, ami külön hordozza a különbözõ sávokat. Hanghullám formátumokból már nem lehet már kiszedni (wav, mp3, ogg stb).

Azt nem lehet csak úgy kivenni! Meg lehet próbálni tompítani/halkítani az énekhang frekvenciáján, de kiszedni belõle nem lehet csak mondjuk olyan forrásfile esetén, ami külön hordozza a különbözõ sávokat. Hanghullám formátumokból már nem lehet már kiszedni (wav, mp3, ogg stb).
használok egy programot, ami nem kifejezetten erre való, de meg lehet vele csinálni, itt egy videó róla: [link] A program neve FlStudio Esetleg jutyubon keress rá így valahogy: fl studio vocal remove


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!