Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet a baba (2771 db)

Hogy lehet a baba naplóba üzenetet írni?

A fb-os oldalra szeretnék névtelenül üzenetet írni,ami kikerül és a fb-on meg tudják válaszolni. De ha ott üzit írok akkor látszik a nevem. Névtelenül,hogy lehet ezt intézni?? Köszönöm!!

Legjobb válasz: Privát üzit küldj, és az admin kirakja!

Privát üzit küldj, és az admin kirakja!
A kérdező hozzászólása: És nem is kell írnom, hogy névtelenül rakja ki? Automatikusan úgy fogja? Bocsánat ha értetlenkedem csak sehol nem láttam ezt leírva! :)
Írhatod nyugodtan, hogy név nélkül tegye ki :) De sztem anélkül rakja! :)
Miért nem kérdezel itt? :)

Hogyan lehet a bankban a számlámra pénzt fel rakni? MI kell hozzá?

Legjobb válasz: Kell a számlaszám, meg a pénz. Bemész a bankba, és megmondod, hogy szeretnél a számládra pénzt befizetni. A pénztáros elkéri a számlaszámot, a pénzt, és már kész is.

Kell a számlaszám, meg a pénz. Bemész a bankba, és megmondod, hogy szeretnél a számládra pénzt befizetni. A pénztáros elkéri a számlaszámot, a pénzt, és már kész is.
Bemész a bankba, megmondod (vagy oda adod) azt a bankszámla számot, amire be szeretnél fizetni, oda adod a személyi igazolványod + a pénzt. Aláírod a befizetési bizonylatot. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a levétel az megy... ez meg igen ritka dolgok egyike... sajna nem is nagyon volt rá példa még
Befizetéshez nem kell személyi.
tegnap 08:17 Azért javasoltam, hogy legyen nála, mert a 3 hete az OTP-ben, 2 hete pedig a CIB-ben voltam és elkérték mind a 2 helyen. Azonnal kellett mind két ismerõsnek a pénz, ezért fizettem be a számlájukra, mint utaltam volna. Így 10 percen belül csörgött a telefon, hogy megkapták.
A kérdező hozzászólása: igen kell a személyi tölemis elkérték és semmi mást nem kértek a pénzen meg az aláiráson kivül!

Óra átállításkor hogyan lehet a baba napirendjét is ehhez igazítani?

Közeledik az óra átállítás. Azt hallottam, hogy ezzel nagyon meg szoktak szenvedni a babák, mert nehéz ?ket még egy óráig ébren tartani, és ugyanúgy felébrednek a szokott id?ben. Van erre valami jó módszer?

Legjobb válasz: Az elõzõ átállásnál én nem csináltam semmit másként és a babám 1-2 nap alatt saját magának állította vissza a napirendjét.Szerintem bízzd rá.Csak néhány napig kell a régi idõ szerint fürdetni vagy altatni,aztán lassan õ is hozzászokik,hogy hamarabb sötétedik stb...

Az elõzõ átállásnál én nem csináltam semmit másként és a babám 1-2 nap alatt saját magának állította vissza a napirendjét.Szerintem bízzd rá.Csak néhány napig kell a régi idõ szerint fürdetni vagy altatni, aztán lassan õ is hozzászokik, hogy hamarabb sötétedik stb...
Nekem egy éves a fiam, legutóbb egy nap alatt megszokta.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez megnyugtató!

Mivan olyankor, ha 2 hónap után derűl, ki hogy baba van a dologban és ezalatt a két hónap alatt rengeteg bulizás volt volt. Alkohol cigi, drog. Innentől kezdve, ha több party nincs akkor egészséges lehet a baba?

Legjobb válasz: Én 6 hetesen tudtam meg, hogy babát várok, (nem tervezett baba volt) addig minden nap dohányoztam, energiaitalt ittam, sõt fogamzásgátlót is szedtem, volt olyan is, hogy alkoholt ittam, nem is kicsi mennyiséget. Semmi baja nem lett a babámnak.Nagyon sok ismerõsöm fogyasztott alkoholt a terhessége elsõ részében és mindenkinek egészséges babája született. De a drogokról nem tudok nyilatkozni, azzal kapcsolatban már hallottam, hogy egészséges baba lett, de azt is, hogy nem. De a 12. héten már tudnak csinálni nagyon sok vizsgálatot (pl. integrált teszt), amibõl megállapítható a baba egészségügyi állapota, és beteg magzat esetén a 20. hétig el lehet vetetni.

Én 6 hetesen tudtam meg, hogy babát várok, (nem tervezett baba volt) addig minden nap dohányoztam, energiaitalt ittam, sõt fogamzásgátlót is szedtem, volt olyan is, hogy alkoholt ittam, nem is kicsi mennyiséget. Semmi baja nem lett a babámnak.Nagyon sok ismerõsöm fogyasztott alkoholt a terhessége elsõ részében és mindenkinek egészséges babája született. De a drogokról nem tudok nyilatkozni, azzal kapcsolatban már hallottam, hogy egészséges baba lett, de azt is, hogy nem. De a 12. héten már tudnak csinálni nagyon sok vizsgálatot (pl. integrált teszt), amibõl megállapítható a baba egészségügyi állapota, és beteg magzat esetén a 20. hétig el lehet vetetni.
jaj de felfujátok ezt a drog témát! én 5 hetesen tudtam meg hogy babás vagyok, és elõtte meg szilveszter volt nálam is ment a drog akkor, és nincs semmi baja a babámnak csak a lényeg hogy mond a dokinak.
Nem. Ez a baba már nem lehet egészséges.
Csak egy ember fújta fel, aki az 1 és a 6 hozzászólást írta.
Lesz majd rengeteg vizsgálat ahol kiderül, hogy van-e genetikai problémája a babának. A lényeg, hogy amikortól tudod légy felelõsségteljes és vigyázz rá. Jó babavárást!
Jó, hogy nem azt mondod, hogy legjobb egybõl abortuszra küldeni.... ehh...
Senki nem bátorítja a drogozásra. Csak próbáljuk optimistán szemlélni, hogy ettõl még lehet egészséges a baba. Mint ahogy az Általad felsorolt dolgok is elõfordulhatnak teljesen egészséges életmódot folytató szülõk gyermekeinél.
Ez az, bátorítsátok drogozásra! A drog=illegális szer. Fû, horion, kokain, LSD, speed. Az, hogy ránézésre egészségesen születik meg, nem azt jelenti, hogy nem lesz részképességzavara, diszlexiája, vagy bármi, amitõl hátrányban lesz.
Az én picurkám úgy készült, hogy azon a héten nagyon-nagyon fájt a fejem, és olyan bogyókat kapkodtam be, ami mind ellenjavallt terhesség alatt, illetve azt írják, hogy nincs esély a fogantatásra. Szóval szerintem egy alaposabb ultrahang vizsgálat megmondja. Magánt javaslok, aki nem 10 perc alatt csapja össze, hanem 40-50 percet is rááldoz. De lehet, a 12. hetet ki kell vele várnod. Az orvossal légy nagyon õszinte. 26+1 hkm
Igen, ez attól függ, hogy milyen drog volt (az elsõt meg kb összeraknám anyámmal diskurálni, az is ilyen baromságokat mond, pedig õ ráadásul orvos is. csak éppen túl hamar ítélkezik...) Ha mondjuk füveztél, akkor az nem gáz, mert ha ezentúl nem fogsz, akkor kb úgy van, mint a cigivel. Ha terhesség további részében nem dohányzol, nem iszol, nem füvezel, akkor sok esély van rá, hogy egészséges lesz. Ha bélyegeztél, vagy extazy, vagy speed, vagy egyéb szintetikus drog, akkor dokivan beszélj, hogy mi legyen, valószínûleg átesel majd egy sor vizsgálaton, ami még mindig nem zárja ki százasra a bajt. Nekem van egy ismerõsöm, akinek a párja bélyegezett, amikor terhes lett, és nem tudott a babáról. A gyerek szemhély nélkül született. De ilyen tizezerbõl kb egy. Remélem azért nem lesz gond! Ha más nem, vagy magától elmegy a baba, vagy pedig ha kiderül, hogy gond van, akkor sajna abortusz...
Ez függ attól is, hogy mi az, amit drognak hívsz. Az én makkegészséges kislányom abban a ciklusban készülhetett, amikor durva antibiotikumot szedtem, amit terhesség alatt szigorúan tilos. Már jól voltam, de a kúrát végig kellet csinálni. Plusz egy bulin annyi vodkát megittam, mint még életemben soha... és dohányoztam is rendesen. Kiderült, hogy nem vagyok egyedül, egészséges életmódra váltottam, és gyönyörû egészséges okos kicsi lány.
Késõn bár, de azért még írok. Egy barátnõm a harmadik hónapban tudta meg, hogy terhes, nála is volt "minden" amíg nem tudott a babáról, mostanra egy két éves, makk egészséges, korosztályánál fejlettebb imádnivaló kislány büszke anyukája.

Már két napja nyüszűl a kutyám és nem tudom mi a baja Nagyon félek hogy valami baja van Szerintetek mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Bizony, baja van. Valószínûleg komoly baja, mert a kutya , ha lehet, eltitkolja a fájdalmát. Ha már jelzi, akkor nagy a baj. Ennek egy megoldása van: állatorvos!

Bizony, baja van. Valószínûleg komoly baja, mert a kutya , ha lehet, eltitkolja a fájdalmát. Ha már jelzi, akkor nagy a baj. Ennek egy megoldása van: állatorvos!
Tényleg komolyan gondoltad, hogy ezt látatlanban meg tudjuk mondani? Lehet, hogy más kutyájánál volt hasonló tünet, de ezt ezerféle dolog okozhatja, mind eltérõ gyógymóot igényel. Nem tudom, miért nem evidens, hogy állatorvoshoz kell(ett volna már tegnap)vinni.
A kérdező hozzászólása: Nincs semmi baja csak egy másik kutya átjár hozzánk és az miatt nyüszült de mióta elvittük már nincs semmi baj

Járt már valaki így? Lehet hogy összejött a baba?

A ciklusom 38.napján járok, általában 30-31 max 32naposak szoktak lenni. Nem bánnánk, ha lenne baba, igaz egyszer voltunk csak "úgy"... s mivel hátrahajló a méhem, és mindenki azt mondta, hogy nehezített a teherbe esés, csodának tartanám, ha elsõre 1 alakomtól összejött volna. Anno-ról maradt még terhességi tesztem, de az már 2012-ben lejárt, a 34.napon csináltam vele tesztet,a lejárt szavidõs teszt negatívat mutatott.

Legjobb válasz: Lehet baba, vegyél egy jó tesztet.

Lehet baba, vegyél egy jó tesztet.
A kérdező hozzászólása: Pozitív lett. úgy hogy örülünk :o)))
Még mindig az 5-ös vagyok. Szerinte korán csináltad a tesztet, én még várnék 4-5 napot. Azért megírnád, hogy milyen lett? Kíváncsi vagyok, és drukkolok.
Azt hiszem, az 5. és 6. hét közt, mert elõbb nem mertem.
4-es vagyok! 5-ös, neked mikor lett elõször pozi a teszt??? Ma reggel is negatív lett, este óta meg már a mellbimbóim is iszonyat érzékenyek, émelygés is van minden nap kicsit. A hasamban a labda/lufi érzés nem annyira kellemetlen, mint eddig, de még mindig érzem. Hangulatváltozásaim is vannak néha. :) Kérdezõ, ment a válasz! :)
4-es! Mikor terhes voltam, én is pont ugyanezt éreztem.
Szia! Én a 36. napon vagyok. Ugyanúgy vagyok, mint te, 28-31 napra szokott megjönni, nem szokott görcsölni a hasam, hátra hajló méhem van. Most 4 napja olyan, mintha labda lenne a méhem helyén, ha leülök, felnyomódik, a melleim fájnak, igaz, nem erõsen, a bimbóim is kezdenek érzékenyek lenni, és most 2-3 napja sok folyásom van, meg mindjárt megjön érzésem. A teszt pedig, amit ma csináltam, (Gabriel) negatív. Úgy emlékszem, az elsõ terhességemnél kb a 7.-ik héten lett csak pozitív a tesztem. Nem tudom, mi van, jó lenne, ha baba lenne... UH-al igazolt peteérésem volt, és akcióztunk is azokon a napokon. :) A hátrahajló méh pedig nem akkora gond, nekem azt mondta az orvosom. És, ha peteérésed volt, mikor együtt voltatok, könnyen lehet baba! :) Drukkolok!!!
Tényleg csak urban legend ez a hátrahajló méh dolog... 500 forintért kapsz 2 darabos Xepil tesztet
Dehogy nehezített, ez csak mendemonda. Anyukám kétszer elsõre, én meg másodszorra estem teherbe hátrahajlóval :)
Köszi hogy megírtad, gratulálok, minden jót nektek!

Beteg egy gyöngyi kiscsirkém. Mi lehet a baja, mit adhatnék neki, hogy meggyógyuljon?

5db gyöngytyúk csibém van, és 12 japán csirkém. 4 gyöngyi 8 hetes. Három napja az egyik nem szaladgált annyit, mint a többi, tegnap és ma már csak gubbasztott. Jól evett, ivott, és jól repült, de nem ment a többi után, hanem le-le maradozott. Ma este adtam neki foghagymát, úgy hallottam hogy az jó, de napról napra rosszabbul van. Most már nem is nagyon tud repülni. A többinek nincs semmi baja. Mit tehetek, hogy meggyógyuljon?

Legjobb válasz: Semmit nem tehetsz. Egy csibének ezer baja lehet. Nem akarlak elszomorítani, de hamarosan el fog pusztulni az az egy jószág. Minden baromfi csoportban akadnak kevésbé életrevaló, satnya egyedek.

Semmit nem tehetsz. Egy csibének ezer baja lehet. Nem akarlak elszomorítani, de hamarosan el fog pusztulni az az egy jószág. Minden baromfi csoportban akadnak kevésbé életrevaló, satnya egyedek.
Próbáld meg esetleg azt, hogy valami tápoldatot vezsel, esetleg vidd be a lakásba, hogy megelbbe legyen.

Beteg a leguánom? Tegnapelőtt vettem egy madagaszkári törpeleguánt (chalarodon madagascariensis) és elvileg nagyon aktívnak kéne lennie leírások alapján, de egésznap csukott szemmel fekszik. mi lehet a baja? Lehet hogy csak stresszes?

Legjobb válasz: Nem eszik a boám,egy ideje kényszer tömöm:((mi lehet a baja?Bélféreg?vagy csak olyanja van?:)A leguán sajnos nagyon kényes állat.valószínûleg vitaminhiány,vagy a megfelelõ hõmérséklet hiány a baja...lehet ez a gond az én boámmal is?!:SSS

Nem eszik a boám, egy ideje kényszer tömöm:((mi lehet a baja?Bélféreg?vagy csak olyanja van?:) A leguán sajnos nagyon kényes állat.valószínûleg vitaminhiány, vagy a megfelelõ hõmérséklet hiány a baja...lehet ez a gond az én boámmal is?!:SSS

BMWe36 om van és rázza a kormányt meg huppogó hang jön hátulról mi lehet a baja? és hogy lehet még a klíma szüröt kivenni és mivel lehet tisztítani

Legjobb válasz: rázza a kormányt -Lehet féltengely hiba, vagy kerék kiegyensúlyozás probléma. Kezdj aegy gumisnál. meg huppogó hang jön hátulról mi lehet a baja? -Bármi. és hogy lehet még a klíma szüröt kivenni és mivel lehet tisztítani Pollenszûrõ van benne, de cserélni szokták, filléres tétel. A klímát pedig magad is kitisztíthatod a bármelyik autós boltban kapható klíma tisztító habbal. Kövesd a flakonon lévõ utasítást.

rázza a kormányt -Lehet féltengely hiba, vagy kerék kiegyensúlyozás probléma. Kezdj aegy gumisnál. meg huppogó hang jön hátulról mi lehet a baja? -Bármi. és hogy lehet még a klíma szüröt kivenni és mivel lehet tisztítani Pollenszûrõ van benne, de cserélni szokták, filléres tétel. A klímát pedig magad is kitisztíthatod a bármelyik autós boltban kapható klíma tisztító habbal. Kövesd a flakonon lévõ utasítást.
De a legjobb ha hozzá se nyúlsz, mert antitalent vagy hozzá.
Tüdõgyulladás? Vidd állatorvoshoz!
A kérdező hozzászólása: és mintha a száján venné a levegõt...komikat ha tudtok valamit. pedig nem tettük olyan helyre ahol huzatot kapott volna.
Nem nyelhetett le semmi neki valót? Almot rendszeresen takarítod? Állatorvosnak megmutathatnád, ha gondolod.
*nem neki valót
Mennyi idõs? Nem szeretnélek megijeszteni, de ma van három hete hogy az én hörcsögöm ilyen tünetek jelentkezése után 1 héttel meghalt. Valószínüleg a teüdejével van baj mert mivel az én hörim már 2 éves múlt az orvos lemondott róla ezért csak légzéskönnyítõt adott neki. Kérlek vidd orvoshoz, nehogy a tiéd is meghaljon!!
beteg. vidd állatorvoshoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!