Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet öngyilkossággal (11 db)

15 éves vagyok, Budapesten voltam a Vadaskert Gyermekpszichiátrián 12 napot. Öngyilkossági kísérlettel kerültem be. S most nagy az esély rá, hogy újra öngyilkossági kísérleteim lesznek ( 2 napja szabadultam ki ) Ettõl lehet munkám?

Így lehet munkám, vagy emiatt nem fogok majd munkát kapni? (Ha élek addig)

Legjobb válasz: Inkább kopogtass be, hogy visszamennél. "A" verzió: meghalok, "B" verzió: dolgozni akarok. Mivan?

Inkább kopogtass be, hogy visszamennél. "A" verzió: meghalok, "B" verzió: dolgozni akarok. Mivan?
Egy haverom azért nem lehetett rendõr, mert az apja öngyilkos lett... szóval szerintem a tûzoltót, katonát felejtsd el. De könyvelõ lehetsz!
Nagyon morbid leszek, kérlek ne vedd komolyan......: El tudsz képzelni olyan tûzoltót vagy katonát, aki VIOLENS módszerrel nem tudna öngyilkos lenni?? Túlélhetné? Oda keménynek kell lenni, azonnali döntéseket kell hozni, ha kell önfeláldozásról.
Szerintem ha teljesen meggyógyulsz a betegségedbõl, akkor semmi akadálya, hogy akármilyen foglalkozást válassz. Ha olyan betegséged van, amit gyógyítani nem lehet, csak gyógyszerekkel szinten tartani, akkor már nem biztos. Fegyveres foglalkozások... öngyilkossági hajlamokkal nem fognak a kezedbe fegyvert adni. Ez világos. Tehát meg kell gyógyulnod, hogy tûzoltó lehess, vagy katona :-) Ezeken a pályákon van pszichológiai alkalmassági vizsgálat is, aminek meg kell felelni, ezt sem véletlenül találták ki.
A kérdező hozzászólása: Pedig tûzoltõ vagy katona szeretnék lenni :(((( De az nem lehetek akkor? :(((
"Ha jól tudom, most fognak bevezetni egy rendszert" - egy ilyet a gyógyszerészeknek vezettek be, ezt mindenki letilthatja Magyarország.hu ügyfélkapun belül.
Nem teljesen igaz az, amit az elõzõ mond. Ha jól tudom, most fognak bevezetni egy rendszert, ahol bármelyik orvos megnézheti, hogy neked eddig milyen kezeléseid voltak és milyen gyógyszereket szedtél... Természetesen ez nem befolyásolja a munkakeresést, hiszen pár kivételtõl eltekintve a mentális betegség nem kizáró ok. Egyedül talán rendõr, katona és tûzoltó nem lehetsz szerintem. Meg esetleg hivatásos sofõr sem... de bármi mást csinálhatsz. A priuszról is csak úgy szereznek tudomást a munkáltatók, hogy erkölcsi bizonyítványt kérnek, amit nem kap olyan, aki már volt börtönviselt (kicsit egyszerûen megfogalmazva). Mentális betegeknél ilyen nincs. :) Már tudod elõre egyébként, hogy megint meg akarod próbálni az öngyilkosságot?
Sõt országos nyilvántartást sem vezetnek a kezeléseidrõl. Az OEP-nél is csak az bukhat ki, hogy sok nagyon drága gyógyszert kapsz. (Ha kapsz.) Személyiségi jogod diszkréten kezelni a betegségeidet. Persze munkaalkalmassági szûréseken kibukik, hogy alkalmatlan vagy bizonyos pozíciókba, de nyilván nem olyan pálya érdekel. Szerintem Neked pl.: szociális segítõ testhezálló lenne. Törõdhetnél a hozzád hasonlókkal.
Igen, lesz munkád, nem kizáró ok, hogy voltál már a pszichiátrián.
ha nem nyírod ki magad, akkor lehet munkád
Nagyon felnézek rád! Aki tûzoltó vagy katona akar lenni az nyilván másokon szeretne segíteni, és akkor semmiképp sem lehet rossz ember. Én nem értek ahhoz, hogy lehetsz-e vagy sem, de nagyon reménykedem benne, hogy sikerülni fog!:) Remek ember vagy, tarts ki kérlek. Légy erôs! (csak egy depressziós lány)

Lehet, hogy az öngyilkosság lenne a megoldás?

17 éves srác vagyok. Az életem romokban hever. Most vagyok 12.-es. Matekból már bukásra állok, s?t nyáron pótvizsgáznom kellett. Anyám állandóan traktál, hogy lehetek ennyire szerencsétlen. Néha azzal is jön, hogy engem senki nem akart a családból, csak úgy "becsúsztam". Néha már tényleg azt érzem, hogy mindenki ellenem van. Ha még ez sem lenne elég, akkor lehet, hogy még rákos is vagyok. Hát nagyszer?... :( A családomban mindenkinek csak fájdalmat/ csalódást okozok. Nem bírok így élni tovább.. :'( Valaki segítsen.

Legjobb válasz: Az öngyilkosság sohasem megoldás. Mutasd meg hogy te jobb vagy még ha nehéz is. Ha szeretnél beszélgetni, írj nyugodtan privátba :)

Az öngyilkosság sohasem megoldás. Mutasd meg hogy te jobb vagy még ha nehéz is. Ha szeretnél beszélgetni, írj nyugodtan privátba :)
És a keresztények mit csinálnak vele? Megkeresztelik? Szerintem sz*rd le anyád.
Szia! Nem gondolom, hogy az lenne a megoldás.... Hogy állsz a párkapcsolatok terén? Van valakid? Van bármi olyan terület, amiben sikeresnek érzed magad? Mióta van ez így? Errõl a rákos dologról ki tud? Üdv
"Élet csak egyszer van" Ezt honnan tudod?
Sajnálom, hogy így odab*assza anyukád a fejedhez, hogy csak becsúsztál... Szerintem gerinctelen dolog. :( Remélem, nem vagy beteg, és hidd el, ha akarod, lehet még jobb életed, ne dobd el!! Lehet, hogy 1-2 nap, lehet, hogy pár év, de találsz majd valakit, akit szeretni fogsz, dolgozol, lesznek gyerekeid, boldog leszel, a szüleidtõl kapott "pofonokat" pedig elfelejted! Fel a fejjel! Élet csak egyszer van, légy a saját szerencséd kovácsa!
Pártolom az elsõt!! Ha tényleg öngyilkosságot fontolgatsz, tudd, hogy ez tényleg nem megoldás. És mit veszthetsz vele, ha megpróbálod akkor, hogy talán Isten tud segíteni. Érdemes lenne, mert be fog válni!!!!
nincs kedvem velem jönni? én is ezen a szinten vagyok csak két évvel húztam tovább eddig
Keress fel egy keresztény gyülekezetet! Komolyan mondom!
Na most komolyan írom. Senkit ne vegyél komolyan csak engem és csináld amit írtam az elõbb. Akik ilyet irkálnak azoknak fogalmuk sincs semmirõl, csak hobbiszerûen válaszolgatnak lehetõleg olyan kérdésekre amelyekrõl fogalmuk sincs, sosem találkoztak a problémával, maximum elképesztõ képzelõtehetségükkel megpróbálják magukat beleélni a helyzetedbe. Õszintén. Egyetlen megoldás van, de az nem az h álljál be kereszténynek, sõt nem is kell magad körülmetélni, hanem simán, egyszerûen, természetesen, magától értetõtõ módon - SZ*RD LE ANYÁD. tííííííralalalalallalalalalalallalalallaaaa
A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 18:37 Jó nagy tapló lehetsz, öreg!
Györgyi28!!Ha lenne isten akkor nem hagyta volna mind ezt ami ezzel a fiúval történt és történhet!Azért mert el megy egy templomba és imátozik egyet attól még nem fog meg változni semmi!!!! Tenni kell ellene!
Az öngyilkosság a pancserek megoldása. Voltam én is a padlón és hidd el, változtatni nem olyan nehéz. Hagyd el a családodat és kezdj új életet. Nem lesz könnyû eleinte, de elkerülsz a problémákat okozó tényezõktõl és boldog leszel. Kitartás, sikerülni fog!
Járj utána, hogy valóban rosszindulatú elváltozás van - e a szervezetedben és próbálj valamivel foglalkozni. Akár egy keresztény gyülekezettel, ott megbecsülnek! Ne szégyenld! Van háziállatkád? Ha nincs, hát vegyél egyet, akivel tudnál csavarogni, közös programokat csinálni, én is ezt csináltam és legyél minél kevesebbet otthon. Érettségizz le hamar, menni fog, hidd el és azonnal gyere el otthonról albérletbe!!! Ha tudok segíteni, szívesen segítek!
Milyen tünetek alapján gondolod, hogy rákos vagy?
Amikor annyira magam alatt voltam, mint most te, akkor én is hajlottam arra, hogy betegségeket fedezzek fel magamon. (Persze voltak tünetek, csak késõbb kiderült, hogy azokat felnagyítottam, eltúloztam.) Ma már felnõttként tudom, hogy mindez az akkori kétségbeejtõ helyzetem miatt történt. Igen erõsen befolyásol téged, hogy mit mond anyukád. Pedig az is csak egy vélemény, amit vagy figyelembe veszel, vagy nem. Anyukád helyett hallgass inkább a megérzéseidre. Ha valamit szívesen csinálsz, akkor csak azért mert mondja, te még ne hagyj fel vele! Fõleg azért, mert valami ilyesmi segíthet kikapaszkodni a gödörbõl, amiben most érzed magad. Vagyis jó, összetartó, egymásra is figyelõ társaság, ami lehet egyházi, tánccsoport, bármi, ugyanis nem vagyunk egyformák, de mindenki megtalálhatja a számára ideálisat. Erõsítsd az akaratod, ne add fel!!!! (Nyugodtan írj privit.)
Nézd, szerintem semmi értelme nincs az öngyilkosságnak. Neked arra van szükséged, hogy a szüleid észrevegyenek végre és segítsenek, ahelyett, hogy lehúznának. Nézd Én 2x buktam szakközépben, 2x pótvizsáztam, mind a 2x megcsináltam. Anyámtól kaptam hideget meleget, meglpopott, "senkinek sincs ilyen szar gyereke", volt amikor rendes volt. Depressziós, elfogadni nem volt könnyebb, de vigasztalt. Beteg lett apukám, végignéztem ahogy meghalt, láttam amint elköszön utoljára... Utána el kellett mennem otthonról, hogy egyáltalán enni tudjak.... Nekem is megfordult a fejemben az öngyilkosság, de van pár ember aki úgy szeret és úgy fogad el, ahogy vagyok és nem akartam fájdalmat okozni nekik. Azóta úgymond rendezödött minden, mert ahogy eljöttem otthonról anyám átértékelte a kapcsolatunkat, a református egyház tagja lett, tehát vallásos és egy teljesen más, egy jó ember lett. Egy szónak is száz a vége, ne csinálj baromságot, mert fiatal vagy, ezernyi lehetöséged van változtatni az életeden.
Idefigyelj! Ne legyél hülye, ne süllyedj el. Bemeséled magadnak hogy ez a helyzet és süllyedsz lefelé, mindenképpen fordulj pszichológushoz , vagy oszd meg a közeli barátaiddal ezt a problémádat. Sajnos ez generációs probléma, mindenki hajlamos a depresszióra. Nem szabad feladni érted? Legyél erõs, és kezeld ezt egy kihívásnak, és minden erõddel legyél azon hogy ez változzon. A legfontosabb a higgadtság. Mert ha az nincs meg akkor veszett fejsze nyele. Kitartást
Na persze a depresszió legfelfedezhetõbb tüneteinek egyike a hipochondria. Nem elég hogy rápánikolsz hanem fel is fedezed magadon a nem létezõ betegséget. Ebben csak az a baj ha túlzottan sokat agyalsz rajta akár ki is alakulhat. Nem játék. http://www.szorongok.hu olvass, hátha segít.
Anyi szép dolog vár rád meg az életben ne foglalkoz az anyádal tulzottan roszindulatu veled szemben, tudom ez roszul esik.De majd eljönn az idö mikkor saját magad alakitod a sorsod nem függsz töle.Ha ugy érzed , hogy rákos vagy vizsgáltasd ki magad egy vérvételböl meg állapitják, és ha találnak valamit segitenek.Gondolj arra nem hiába születél erre a világra neked itt feladatod van, mint minden embernek lehet, hogy csak kisdolgok lesznek de az akkor is a te feladatod aminek a teljesitése még rád vár. sok boldogságot kivánok neked és találd meg önmagad.
Györgyi28!!Ha lenne isten akkor nem hagyta volna mind ezt ami ezzel a fiúval történt és történhet!Azért mert el megy egy templomba és imátozik egyet attól még nem fog meg változni semmi!!!! Tenni kell ellene! Van Isten!És ha erõsen hiszel benne segíteni fog.Ha imádkozol hozzá és bízol benne téged is megsegít, ha kérsz tõle adni fog(persze csak értelmes dolgokat, amire valóban szükséged van)Mindenkinek üzenem : higgyetek Istenbenés imádkozzatok hozzá, mert nemsokára találkoztok vele és akkor már késõ lesz.
Utolsónak: pffffff Nem azt mondtam, hogy menjen el egy templomba és ott suttogjon el egy miatyánkot!!!! Én is hívõ vagyok, olyan aki tesz is az életéért. Amúgymeg... ez tök hülye hozzáállás, hogy ha lenne Isten, nem engedte volna.... Nem akarok itt teológiai vitákba belemenni, de Isten szabad akaratot adott mindenkinek. Azt sem kérheti számon Istenen senki, hogy Éva evett a tiltott gyümölcsbõl. Istennek terve van mindenki életével, méghozzá jó terve, de vannak, akik ennek megvalósulását akadályozzák. Én sem kérdezem Istentõl, hogy hogyan engedhette, hogy a férjem 27 évesen meghaljon, amikor itt a 9 hónapos lányunk... Inkább kérem, hogy segítsen, tartson életben, hogy felnevelhessem. Azt javaslom a kérdezõnek is, hogy keresse Istent, buzgón és hozzá forduljon segítségért. Aztán természetesen tegyen is meg mindent, ami tõle telik....
Na akkor én durvábbat mondok. Most lettem 24 és a helyzetem kb ugyanaz, csak kicsit mások a körülmények. Egyébként azt megjegyezném hogy sokkal jobb hogy legalább kimondják szóval van otthon kommunikáció mintha csak magába utálna mint a franc ami úgy jönne elõ hogy nem segít, mindenki elõtt próbál leégetni stb. DE nem tudod rá bizonyítani, még te vagy a hibás, õ meg igazi szent (nálam). Pont most ünnepek alatt voltunk egy összejövetelen, el jövünk máris mivel kezdi, neem nehogy 1 nap nyugodt legyen.. Ohh mindenki olyan jót mond rólam csak ti nem, mindig ezek a depis szövegek, sokkal rosszabb.. szóval kb ahhoz hasonló amikor valaki a hátad mögött kibeszél mekkora ilyen olyan vagy, de persze elõtted mintha mi se történt volna. Sunyi kis .... Másfelõl ha úgyis rákos vagy nem mind1? Akkor már minek megölnöd magad, így már tényleg azt csinálsz amit akarsz, úgyis mind1. Meg elmondanod barátoknak hogy rákos vagy, csak megpróbálnak vigasztalgatni, legalább azt várd meg.
A kérdező hozzászólása: Nem hittem volna, hogy ennyi választ kapok a kérdésemre. A kommentek olvasása közben elég nagy lelki erõt kaptam. Már 2 napja boldognak érzem magam. Nem igazán törõdöm azzal, amit anya mond mostanában. Tényleg köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Bács- Kiskun megyében élek. Köszönöm a válaszokat.
Semmiképpen sem megoldás! Próbálj nem az anyádra koncentrálni. Szerintem itt csak Isten segíthet, hogy mindaz amit a szüleid elrontottak helyre jöjjön. Merre laksz?
A mi családunkban is történ már ilyen szóval tapasztalatból mondom!
Még csak ne is gondolj az öngyilkosságra! Szerintem semmi sem véletlen és nem hiába születtél meg! Lehet, hogy nem pont matekzseninek születtél, de valami dolgod van a világon. (Most mondok egy hülye példát:) Lehet hogy te leszel 20 év múlva Magyarország miniszterelnöke :) . És nem viccnek szánom. Próbáld meg úgy megbeszélni anyukáddal, hogy átérezze azt amit most te érzel. Ha nem megy, néhány napra próbálj valami más helyre menni(elköltözni), az anyád úgyis érted fog menni. Gondolj bele: Ha nem kellenél már abortuszt hajtott volna végre születésed elõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ. Jelenleg van barátnõm, aki bármi megtenne értem, vagyis ezt mondja... A rákos dologról senki nem tud. Nem merek elmenni orvoshoz, mert, ha kiderül, hogy tényleg rák, akkor anyám megint elkezdene basztatni :/
Dehogy megoldás! Szerintem az öngyilkosság csak nagyon-nagyon ritkán fogadható el, de általában akkor sem az az egyetlen megoldás. Nem mondom, hogy a te eseted olyan baromi egyszerû, de komolyan, soha nem tudhatod, hogy holnap mi fog történni. Oké, ez közhelyesen hangzik, de tényleg így van:) Anyukádtól ez tényleg nem kedves, de nekem az egyik féltesóm mondjuk nem volt betervezve, néha apukám el is mondja, hogy õ nem akarta (mondjuk az én tesóm az 2 éves, szóval nem egészen ugyanaz...), de attól még szereti. A matekon ne aggódj, egy csomó ember (köztük én is:D) hülye a matekhoz. Nálunk is egy csomóan éppen hogy átmentek, vagy mentek pótvizsgázni. Hajts a kettesre, rengeted olyan dologgal foglalkozhatsz a késöbbiekben, amihez nem lesz szükséged matekra (fõleg néhány olyan cuccra, amit a gimiben tanítanak, és tök felesleges:D). Azt honnan tudod, hogy esetleg rákos vagy? Remélem, kiderül, hogy nem, de érdemes lenne alaposabban kivizsgáltatnod, szerintem. Jövõre már el is mehetsz a családodtól, akár külföldre is, egészen más környezetre. Nem túl jó, ha nem vagy jóban a családoddal, de ki lehet bírni:) Komolyan, ha engem már az öngyilkosság foglalkoztatna, akkor amint lehet elhúznék innen, utazni, meg ilyesmik. Sajnos ezt mondani könnyebb, egyenlõre még én is itt szívok, de remélem lesz majd máshogy is. Eszembe jutott, esetleg tûzz ki magad elé valamilyen célt, amit nagyon szeretnél, és akkor az majd motivál:)
Átérzem a helyzeted, de kérlek szépen, ne add fel! Velem is így bánnak a szüleim, minden egyes nap csak sértegetnek, a dolgaimhoz gonosz megjegyzéseket fûznek, borzalmas szenvedést okoznak. És mindez azért, mert nem vagyok olyan, amilyennek megálmodtak. Azért, mert otthagytam az egyetemet, amit mellesleg õk erõltettek rám, amiért zárkózott személyiség vagyok, nem bulizom szét ezerrel az agyam, amiért "nem vagyok olyan, mint a többiek." Mert van rajtam +10 kg, fogszabályozóm van, gerincferdülésem kiskorom óta és pattanásaim. De tudod mit, eldöntöttem, hogy küzdeni fogok, hogy kikerüljek innen, elmenjek ebbõl a pokolból. Jövõre megint felvételizek, már elkezdtem fogyókúrázni, minden egyes nap tornázom, a pattanásaimat kúrálom, és igyekszem csak pozitívan gondolkodni. Igenis, változtathatsz az életeden, változtass a gondolataidon, írd felül a hamis meggyõzõdéseidet, igenis érsz annyit, mint bárki más! Javaslom, hogy gyakran végezz testmozgást, sokat jelent, több önbizalmad lesz, mint valaha! Sok erõt kívánok neked!
A kérdező hozzászólása: Az álmaimról már rég lemondtam.. Nyáron elkezdtem táncolni. Az adott némi örömöt, de anyám azt mondta, hogy hagyjam abba. Ezzel is romba dõlt egy álmom... Nem tudja, hogy ezzel mekkora fájdalmat okozott nekem. Most is csak annyit kértem, hogy a barátnõm holnap hagy jöhessen át, de még azt sem engedi. Olyan, mintha azt akarná, hogy ne legyek boldog :/
Vannak ilyen szülõk, sajnos... Szerintem anyukádnak vannak gondjai, és a saját problémáit vetíti rád, igaz? Nem tud mit kezdeni a felgyülemlett feszkójával, és rajtad vezeti le? Mindenért mindig te vagy a felelõs, a fekete bárány, rád keni azt, hogy miattad ment tönkre az élete? Jó lenne valakivel megbeszélnie a dolgait, mert így csak mérgezi mindkettõtök életét.
A kérdező hozzászólása: Így van. Mindig azt mondja, hogy miattam váltak el. Miattam lett asztmás. Miattam lett reumás a lába. Miattam szedett fel némi plusz kilót... Miattam szégyenkezik mindig..:/
Nekem is gyerek koromban számtalanszor mondta anyám, hogy engem már nem akart, csak azért születtem meg mert apám meggyanúsította, hogy nem tõle vagyok azért akar elvetetni. Mondjuk azért mellette sok mindennel próbálkozott, hogy vetéljen el, de szerencsére ragaszkodtam az életemhez.Most, hogy felnõtt lettem már sokszor bocsánatot kért, mert a három gyereke közül csak rám számíthat:) Neked csak annyit tudok mondani, hogy fel a fejjel, és hidd el, hogy eljön az idõ, hogy még sokkal jobb kapcsolatban lesztek.
Hé, akkor bizony ne érezz bûntudatot! Ha még te lennél a világ legjobb, legtökéletesebb gyermeke, akkor is szekálna, mert neki egyszerûen szüksége van arra, hogy valakit hibáztasson, bûnbaknak tituláljon, és ez a valaki sajnos te vagy. Mert fél szembenézni a saját múltjával, fél változtatni, fél a fájdalomtól, ezért inkább menekül, hárít, és [email protected]á terrorizál téged. Legyen annyi elég, ha ez még most sovány vigasz is, hogy nem benned van a hiba, nem te vagy a szerencsétlen és az elcseszett!
a barátnõd szüleivel hogy jössz ki?ha jóban vagytok, én azt tanácsolom, hogy legyél velük minél többet.vagy beszélj anyáddal, hogy mennyi stresszt okoz neked; az egyik válaszolónak pedig igaza van : ha nem kellettél vna senkinek, akkor abortusz...
A kérdező hozzászólása: A barátnõm szüleivel nem igazán szoktam beszélgetni. Mindig a barátnõmmel beszélgetek. Elég zárkózott ember vagyok. nem igazán bízok meg senkiben.
Szia! szerintem keres fel egy családvételmist és meséld el neki mit érzel...! És ajánlom hogy fordulj ezután Pszichológushoz is, õk segíteni fognak neked!
Még véletlenül sem...Engem állandóan cseszegettek a suliban, mivel visszahúzódó, csendes voltam... meg kihasználtak is, ami nagyon rosszul esett...már nem tudtam mihez folyamodni...de szerencsére nagy nehezen túlléptem rajta. Anyuddal pedig ülj le, és beszéljétek meg. Ha öngyilkosságot hajtanál végre, egy egész életre való fájdalmat okoznál a szüleidnek. Lehet, hogy azért ideges anyud, mert fáradt, vagy éppen nem volt jó napja. Fel a fejjel! :) 20/F

Környezetedben követett már el valaki öngyilkosságot? Hogyan? Lehet tudni, hogy mi volt az oka?

Egyre gyakrabban hallani öngyilkosságokról. Érdekel, hogy az emberek miért jutnak erre a végzetes elhatározásra?

Legjobb válasz: ,,gyakrabban hallani öngyilkosságokról." ez relatív. Csak neked tûnt fel most, hogy ez van, és nem egyedülálló jelenség. Korábban is sok volt, mindig is így volt. Nem lehet tudni. A túlélõk találgatnak, és a találgatásnak hatalmas irodalma van. Egyik rokonom lõtte fejbe magát pár hónapja, még most is téma volt karácsonykor,hogy miért, a rokonaim egymásnak estek a vita hevében kb... -_-" A községemben nagyjából évente történik legalább egy. Kreálhatnak utóbb okot a nyomozás után, de az akkor is csak messzirõl érintheti a valóságot.

, , gyakrabban hallani öngyilkosságokról." ez relatív. Csak neked tûnt fel most, hogy ez van, és nem egyedülálló jelenség. Korábban is sok volt, mindig is így volt. Nem lehet tudni. A túlélõk találgatnak, és a találgatásnak hatalmas irodalma van. Egyik rokonom lõtte fejbe magát pár hónapja, még most is téma volt karácsonykor, hogy miért, a rokonaim egymásnak estek a vita hevében kb... -_-" A községemben nagyjából évente történik legalább egy. Kreálhatnak utóbb okot a nyomozás után, de az akkor is csak messzirõl érintheti a valóságot.
Nekem az édesapám lett öngyilkos:((( Mai napig nem tudjuk az okát. Talán a kilátástalanság, elkeseredettség vezette õt oda, hogy megtegye.
Nálunk apám, ott elõttem próbálta meg. Felvágta az ereit. Rögtön mentõt hívtam, megmentették, kórházba vitték. Sosem felejtem el a látványt :/
Édesapám tavaly karácsony elõtt lett öngyilkos. egész életében elítélte és gyengének tartotta azt, aki ezt teszi magával és a családjával. Akkoriban elég sok gond volt a házzal, a munkájával, pár hét alatt lefogyott 15 kilót, az orvosok azt mondták, csak kimerült, írtak neki fel pár gyógyszert, hazaengedték a kórházból-egy hétre rá tette meg...Aznap reggel teljesen vidámnak tûnt, amikor anyum elment otthonról munkába, éppen dudorászott a konyhában, és sütéshez-fõzéshez készült, hetek óta nem volt olyan vidám. Délután hazaérkezve édesanyám talált rá..hagyott egy rövid búcsúlevelet, de abban semmi nem magyarázott meg.
# 2 a statisztikák szerint a népesség már mínuszban jár:D
A nagyapám. Õ sem mondta el miért, de egyszer csak mikor egyedül maradt megtette... Biztosra ment. Én kicsi voltam, azt mondták inkfartusa volt stb, de egyszer egy beszélgetésbõl véletlenül kihallottam, hogy mi is történt igazából. Fél szavak voltak, de akkor már tudtam, hogy önmaga tette. Pár hónap múlva megkérdeztem valakit, hogy hogyan és akkor elmondták. :-((( 23/N
Itt szerintem egy öngyilkos sincs, honnan tudjuk? Valamiért elkeseredtek, és gondolták jobb lesz sehol vagy odaát.
Nekem a papám. igaz, még akkor nem születtem meg. Õ ács volt, és ahogy telt rajta az idõ, félt felmenni a tetõre. A végén olyan dolgok voltak már, hogy ivásba fojtotta a bánatát, nem mert hazajárni, állandó veszekedések voltak mamám és közte, ráadásul így pénzt se adott haza. Kétségbeesettsége, munkanélkülisége, és a félelem -hogy miatta szétesik a család- végzett vele. (elõtte a szüleim ott laktak kis idõt, aztán a sok veszekedés miatt menekültek...)
Második! Rosszul tudod. Magyarországon naponta három/!/ ember követ el öngyilkosságot!
évrõl évre kevesebb az öngyilkosság...
Engem elhagytak, és azért gondolkodom rajta. Az exemet mindennap látnom kell, és ez egyre elviselhetetlenebb. Eddig csak a család miatt nem tettem semmit...
2011-12-27 13:39 Tehát errõl is a nõk tehetnek, te nagyon okos.... Gratulálok.
Ki a franc pontozza le az öngyilkosságokról, tragédiájukról író válaszolókat?
Jobban apámmal van a baj, mert egy primitív állat.Az õ szüleihez megyek, ha megyek.Azt az évi 5-10 alkalmat kibírom amennyit ott van, mert neki velük is baja van(kivel nem...).Senkivel nincs jóba, a háta mögött mindenki hülye, mindenki köcsög.De persze ha beszélget vele akkor nyal.Egy hazug, képmutató.Olyanokat hazudik rólunk másoknak, hogy leégessen.Mindent ránk ken, mindenért mi vagyunk a hibásak.Anyám meg nem hagyná rá, elkezd veszekedni.Utána még hülyébb lesz.
8. vagyok.Helybe járok majd gimibe, úgyhogy elköltözni nem jó.Esetleg nagyszüleimhez.
Utolsó tanulsz még vagy dolgozol? Valahogy nem tudsz elköltözni a szüleidtõl? Én is lelkileg eléggé leépültem miattuk, de szerencsére le tudtam tõlük lépni albérletbe. Hogy a témához is hozzászóljak: nekem nagypapám lett öngyilkos, rákos volt. Szegény nagyon szenvedett tõle és ezt látta végsõ megoldásnak. Nyugodjon békében. Én is egyre többet gondolkozom öngyilkosságon, soha nem volt még párom és alig látok rá esélyt hogy legyen. Iszonyat szar azzal a tudattal élni hogy a kutyának sem kell az ember Próbálok magamon változtatni, de ha a 30. születésnapomig sem jön össze semmi akkor asszem inkább itt hagyom ezt a világot. 27/f
Én akarok.Szüleim kergettek ide, reménytelen az életem, senkit nem érdeklek, senki nem foglalkozik velem, a kutyával szebben beszélnek.Beleõrültem. Ha sikerül egy probléma megoldva, ha nem vagy megváltoznak velem, vagy megpróbálom még egyszer.
Nekem az egyik nõvérem akart öngyilkos lenni, bár szerintem csak felakarta magára hívni a figyelmet..
ohh, jajj, ezek szerint mégis csak igazam van, és az öngyilkosságok száma folyamatosan csökken: http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96ngyilkoss%C3%A1g szóval mindenki, aki olyan húú de okos próbált lenni, most szívogassa kicsit a fogát, aztán csendben üljön vissza a helyére egy jókora egyessel :D
igen, súlyos depresszió miatt.
Mi tanultunk az öngyilkosságról. Magyarországon a vezetõ ok a munkanélküliség és a szerelemi bánat. Két olyan dolog, ami nagyon padlóra tudja küldeni az embert. Ettõl kevesebbnek érzik magukat, és értelmetlennek az életüket. Az öngyilkosság egyfajta problémamegoldó módszer. Ha a problémát nem tudja megszüntetni, akkor megszünteti önmagát, ezzel a probléma is eltûnik számára. Ez amit leírtam, persze nem törvényszerû. Pszichológusok, szociológusok foglalkoztak ezzel a kérdéssel, vizsgálták a dolgot. Amit õk kibogarásztak, azt írtam le:)
Magyarországon sz.r az életszínvonal, nem lehet megélni, az ember egész nap gürizik, hogy megtudjon élni, ehhez még gondolom pluszban jön valamilyen családi tragédia, veszteség stb. Én ezt gondolom.
A szomszédom "barátnõje". Idõsebb fejjel jöttek össze, boldognak is látszottak. Aztán egy nap a pasi elment dolgozni, és arra ért haza, hogy a nõ a fürdõkádban fekszik, és a vízbe benne van a bedugott hajszárító. Hagyott egy levelet, hogy senki ne haragudjon rá... Hogy mi lehet az oka? Szerintem a végsõ elkeseredettség, bánat, magány, életutálat. Én nem vetem meg ezeket az embereket, inkább sajnálom. :(
Egy kollégám apja, még tizenvalahány éve. Nem ismertem, tõle tudom. Egyébként érdekes, mennyi férfit hajszol bele a családja (= neje) és az az körüli gondok...
A kérdező hozzászólása: , , gyakrabban hallani öngyilkosságokról." ez relatív. Csak neked tûnt fel most, hogy ez van, és nem egyedülálló jelenség. Korábban is sok volt, mindig is így volt. Munkámból adódóan tudom, hogy ez a jelenség napjainkban egyre gyakoribb, de ezen ne vitázzunk. Gyakori okok: anyagi okok, betegségek, féltékenység. Az okok és a miértek idõvel változnak, viszont általánosítani nyilván nem lehet. A kérdést azért tettem fel, mert érdekel, hogy milyen problémákkal küzdöttek azok az emberek, akik végül eldobták maguktól az életet.
23 éves lány ismerõsöm. Hat gyermekes családból való, édesapja a legismertebb néprajz kutató volt.A szakmában elismert, a családjával azonban kegyetlen durva. Ez a lánya mániás depresszióban szenvedett. Emiatt fejezte be.

Hogy lehet egy öngyilkossággal fenyegetőző férjjel megértetni, hogy komolyan válni szeretnénk?

Már hónapok óta próbálom lezárni a házzasságomad,de egy szer?en nem megy.A férjem állandóan azt hozza fel,hogy ? nem tudna nélkülünk élni,meg hogy egyedül nincs értelme az életének stb...Persze már vagy 20x megígérte hogy megváltozik mert tudja,hogy miatta akarok válni,de valahogy 2-3 hétnél tovább nem tart nála a változás,és az az igazság hogy én már egyáltalán nem szeretem.De mivel van 1 közös gyerekünk,akinek szüksége lenne az apjára,ezért próbálok vele d?l?re jutni de egyre kevésbé érzem hogy sikerülni fog.Nem érti hogy én mit akarok,meg hogy mit csinálnék én egyedül.Merthát úgysem találnék jobbat meg mindenkinek van hibája stb,stb.Pár napja amikor utoljára veszekedtünk ezen akkor is avval jött hogy az ? életének nincs értelme ha elhagyom,akkor inkább öngyilkos lesz.Mondtan neki hogy ez totál érzelmi zsarolás!(De egyébként félek hogy tényleg megtenné.Eléggé meg tud zuhanni lelkileg.)Hogy lehetne ebb?l a kapcsolatból értelmesen kilépni?S.O.S.Valaki adjon értelmes tanácsot,mert idegileg már kezdek teljesen kibukni én is és ez a kislányomnak lesz így a legrosszabb,amit viszont egyáltalán nem akarok.Így is érzi,hogy valami baj van.

Legjobb válasz: Hát egyszerü ne foglalkozz vele!Aki komolyan öngyilkos akar lenni az nem közli elöre senkivel hogy mire készül!

Hát egyszerü ne foglalkozz vele!Aki komolyan öngyilkos akar lenni az nem közli elöre senkivel hogy mire készül!
Sajnos azzal a lehetõséggel is számolnod kell, hogy megteszi! Nálunk is ez volt: bár az teljesen igaz, hogy ha ennyire hangoztatja, hogy megöli magát, akkor gyáva meghalni. Én 7 hónapos terhesen tartottam a férjemet a karomban, mérget ivott (de gyorsan szólt is, hogy hívjam a mentõt), gyomormosás 2 órán keresztül, majdnem megszültem, 1 hónapig küzdöttek az életéért. Most már jól van, nem beszél velem, mert ugyebár miattam van az egész (pedig szintén alkohol problémái miatt döntöttem a válás mellett, gondolhatod, hogy terhesen mennyire nehéz volt ezt elhatározni!). Nemsokára szülök, szeptemberre van kitûzve a tárgyalás, félek, hogy a gyereket el akarja perelni. Mert amióta kijött a kórházból, már nem azzal fenyeget, hogy megöli magát, hanem hogy anyut és engem, a gyerek meg neki kell... Szóval vannak nemnormális emberek, valóban pszichológus kellene neki, csak az a baj, ha a férj családja nem látja ezt be, akkor nem tehetsz semmit... Sok sikert neked!!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a biztatást.Minden vágyam hogy elváljak tõle és újra élhessem a magam életét.Remélem minnél hamarabb sikerül összeszednem magam és lelépni.A szüleim mindenben mellettem állnak, bármiben segítenek ha kell.Valaki írta, hogy anyapótlék vagyok a férjem számára.Evvel teljesen egyetértek, neki egy háztartási alkalmazottra van szüksége nem rám.Igazából innen ered a válás oka is.Mert évek óta nem érzem nõnek magam mellette, csak robotnak akit irányítani lehet.És ebbõl lett elegem.Azt, hogy nem találok mást kétlem, már most is van aki mellett el tudnám képzelni a jövõmet és tudom, hogy nem így bánna velem, mivel ismeri a férjemet elég jól és látja a hibáit.De ez még a jövõ zenéje.Elõször is azt a nagy és nehéz lépést kell megtennem, hogy összepakoljam magam és a gyereket és hazaköltözzek.Bár mindenünk közös gondolom a bíróság elõbb-utóbb a vagyonmegosztásról is fog értelmesen dönteni (bár ha semmim nem marad már az sem érdekel, csak hadd legyek végre újra szabad)Beszéltem már ügyvéddel, aki megnyugtatott, hogy a gyereket nem igazán fogja tudni elvenni tõlem, és ez a lényeg! Aztán majd csak alakul valahogy.Tényleg kössz mindenkinek a biztató szavakat, egy kis erõt adtatok a folytatáshoz!
Úgy érzem, te sokkal inkább anya-pólék vagy a párodnak, nem igazi társ. vacak érzés lesz elhagyni õt, mert azt az érzést kelti majd benned, hogy cserbenhagytad õt, ezzel akar lelkiismeretfurdalást kelteni benned. Ne engedd!!! Õ nem egy tehetetlen kisbaba, akiért felelõsséggel tartol!! Õ egy felnõtt férfi, akinek meg kell tudni állni a lábán. Ha erre képtelen, az az õ baja. Ha van családja (szülei, testvére) akkor õk segítsenek neki! Ha nincs, akkor keressen magának segítséget, mondjuk egy jó pszichológus személyében. De ez már ne legyen a te bajod. A te gondod az legyen, hogya gyermkedet erõdhöz képest a lehetõ legjobban ellásd és neveld. Az meg hogy sose találsz nála jobbat??? Azzal õ ne vergõdjön, az legyen a te gondod. Azon se csodálkoznék, ha egy ilyen óriásbébi után jó ideig nem is keresnél újabb társat magad mellé :S
Szia! Én egy 26 éves csaj vagyok. Egyetértek az elõttem szólókkal! Ha valaki ennyire fenyegetõzik az öngyilkossággal, az nem teszi meg, csak gyáva, mert fél, hogy elhagyod és így tudja, hogy mellette maradsz. És önzõ is, mert csak magára gondol. Ha szeretne, akkor meg tudna változni, de gondolom kényelmesebb neki, hogy valaki fõz, mos meg takarít rá, nem? Én ugyanígy voltam a mostani kapcsolatomban, a párommal nem igazán törõdtem, mindenért õt okoltam és amikor szakítani akart, akkor én is az öngyilkossággal fenyegetõztem, de nem tettem volna meg. De megbeszéltük a dolgot és még mindig együtt vagyunk (6 éve) és minden oké! Ha szeret a párod, akkor ilyennel ne zsaroljon, hanem üljetek le megbeszélni a gondokat, és ha így se megy, akkor tényleg hagyd el! A kislányodnak is jobb lesz inkább így felnõnie, mintsem látni egy komolyabb családi veszekedést.
Tökéletesen megértem a gondodat. Most én is hasonlóban járok. Nem tudom nálatok mi a konkrét ok, nálunk az alkohol. Most már beadtam a válópert, eddig a gyerekeket néztem, de most már nincs tovább. Inkább nõjenek fel apa nélkül, mint rossz családi környezetben. Nekem is mondta, hogy a vonat alá ugrik, meg, hogy bevett egy csomó gyógyszer. Ki kellett hívni a mentõt, addigra letagadta az egészet. Rájöttem, hogy túl gyáva ahhoz, hogy ezt megtegye. Aki ilyennel zsarol az képtelen saját magának ártani. (amelyik kutya ugat az nem harap) Tudom így is nehéz, rohadt nehéz újrakezdeni mindent. Azt is tudom, hogy nélkülem elveszik. De miért? Azért mert megszokta azt a fajta "kényelmet", ami én biztosítok neki õhelyette. Hasonló lehet talán nálatok is a helyzet. Mindig Õ volt a legjobb ember, nekem is azt mondta, hogy nem találok még egy olyan derék embert mint õ. Nem tudhatod mit hoz a jövõ. Bennem a gyerekek tartják az erõt, amibõl sokszor fogytán van. Mondom, én még csak most indítottam el a válást. Még nem tudom hogyan reagál rá, hiszen kórházban van. Értelmes tanácsot nem tudok adni, lehetetlen. Úgyis õrlõdni fogsz, hogy valyon jól döntöttél-e, akármit döntesz is. Egy biztos, a gyereknek szüksége van anyjára. Nem biztos, hogy a válás a legrosszabb a gyereknek. Mindenesetre én felvettem a kapcsolatot a nevelési tanácsadóval, hogy a gyerekeknél megelõzzek bármilyen lelki megrázkódtatást. Nem pátyolgathatsz életed végéig egy felnõtt embert, mert nem a végén a gyereked mellõzve érzi magát. Több figyelmet fordítasz a férjedre, mint a gyerekedre. Ezt ne tedd. Tudom nehéz. Én léptem. Lehet, hogy a férjem (elõbb, vagy utóbb) belepusztul az alkoholba (sajnos), de akkor magát tegye tönkre, ne a családot és a gyerekeket. NEHÉZ!!! Beszélj a nevelési tanácsadóval, ha van a környékeden. Õk biztos tudnak segíteni. És kitartást!!
Az én férjem is fenyegetõzött az öngyilkossággal, sokáig nem is mertem elhagyni, féltem hogy megteszi. Egyszer azonban elegem lett belõle, hiszen fiatal vagyok, élnem kell az életem, elhagytam. Ennek 2 éve és a férjem él és virul. Igaza van az elõttem szóloknak, aki tényleg meg akarja tenni, az nem fogja bejelneteni, csak probál téged zsarolni.
Egy barátomnál is ugyan ez volt, fenyegetõzött a pasi hogy öngyilkos lesz, hát nem lett, annyira nem kell komolyan venni, ezzel akar maga mellett tartani, nincs sok esély rá hogy meg is teszi.
igazából jobban járnál egy öngyilkossággal, mint egy válással... szerintem ne foglakozz vele. Ha engedsz neki, akkor sosem szabadulsz meg tõle, mert látja, hogy ez így mûködik.
Ne hagyd magad ezzel zsarolni.Ez a "gyenge" emberek "dilije"(jobb szó nem jutott eszembe), hogy ezzel próbálják maguk mellett tartani a másikat.Amíg látja, hogy te erre így reagálsz, addig mindig ezzel fog jönni.Inkább próbálj vele beszélni újra(ha kell többször is), hátha sikerül ezt normálisabban lezárni vita, meg egyebek nélkül, mert nyilván az lenne a legjobb megoldás.
Ha valaki olyan hülye az legyen öngyilkos!Ne ezzel zsaroljon másokat!
Ha szereted, meg reménykedsz még mindig, akkor ne fenyegetõzz, hogy el akarsz válni. Ha tényleg válni akarsz, akkor add be a válópert, bármivel is fenyegetõzik.
ez szánalmas. a legelsõ hozzászólóval teljesen egyetértek. aki közli, az csak fel akarja hívni magára a figyelmet. ez már ilyen "utolsó szalmaszálba kapaszkodás". biztos nagyon elkeseredett, mindent megpróbál, már, hogy visszafordítsa a folyamatot. de azt mondom, hagyd ott. nem fogja megtenni. az ilyen embernek nincs elég mersze hozzá.
Szia! Nekem az elso baratom fenyegetozott ongyilkossaggal, mikor szakitottam vele! En siman mondtam neki, hogy azt csinal amit akar, sot meg azt is megkerdeztem, hogy hogy akarja kinyirni magat! Na, azota is el es virul az ujdonsult baratnojevel!
A kérdező hozzászólása: A helyzet a következõ, 10 napja hazaköltöztem a gyerekkel a szüleimhez.Azóta már kaptam hideget meleget egyaránt.De mostmár teljesen eltökélt vagyok.Holnap megyek az ügyvédemhez és elindítom a válást.Biztosan rohadtul meg fogjuk még szenvedni de majdcsak kibírom valahogy.Majd még jelentkezem mi lett a vége.Köszönöm a biztatást.
Én nagyon drukkolok neked.Az érzelmi zsarolás borzasztó dolog.--Várom a fejleményeket--
Köszönöm mindenkinek a válaszát. A fejlemény. 2009. január végén elváltam. A bíróság nekem és a gyerekeknek ítélte a lakást, õ elment albérletbe. Az egyikbõl kidobták, mert ott is ivott. Nem mondott le a lakásról a gyerekek javára, így az új lakásra felvett hitelt átvállaltam + kétmillióval kifizettem. De enyém és a gyerekeké a lakás. Anyagilag piszkosul nehéz, de fedél van a fejünk fölött. Õ másik albérletben lakik, ahol szintén hülyeséget csinált, csak nem vették észre. Most van 2 millája, abból lehet inni. Bár egyenlõre tartja magát (1 hónapja), de ez idõ kérdése. Mindenesetre ez már nem az én dolgom. Nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lettem, amit a környezetem is észre vett. Tehát ha valaki hasonló cipóben jár, írjon nyugodtan.
Ént pont úgy vagyok most, mint az elõttem szóló.Csak még nagyon az elején. 2 napja elköltözött, jobban mondva 3-an tuszkoltuk ki a gyerekekkel, mert nekem támadt részegen.Ha ez nem következik be, még mindig itthon szenvedek vele, mert nem akart elköltözni( már korábban szóba került, hogy váljunk el)Viszont így meg attól félek, hogy 1: visszajön, és agresszív lesz, ha épp részeg, 2: Vissza akarja magát könyörögni, 3: Csinál magával, vagy velem valamit részegen, mert van pisztolya, mivel biztonsági õr.Nagyon félek, és hogy számolok el a lelkiismeretemmel , ha csinál magával valamit???
Komment az utolsó hozzászóláshoz! Nehéz helyzetben vagy és ha most nem is érzed, de van kiút. Csak az én példámat tudom mondani. Szóval. A volt férjem nem volt erõszakos, viszont gyógyszerre ivott. Én is féltem, hiszen ez drognak számít, ami nem a máját támadja meg, hanem az agyát. Szóval. Nem bírtuk kitenni a lakásból, olyan részeg volt. Elmentem a családsegítõbe, a drogambulanciára, mindenhova, ahová csak lehetett és nem történt semmi, mert a jog ugyanúgy védte, hiszen a lakás fele az övé. A családsegítõbe az volt a válasz, hogy menjek el én otthonról, ha tudok hova menni. Tudtam. Beadtam a válópert és a legelsõ tárgyaláson a bíróság nekem és a gyerekeknek ítélte a lakást. Onnantól kezdve, hiába van neki benne tulajdona, nem teheti be oda a lábát. A családsegítõbe azt is mondták, hogy ha részeg ne engedjem be, hívjam ki a rendõrséget ha agresszív. Ugyanis két kiskorút veszélyeztet. Úgy is, hogy nem erõszakos, hanem "lelki" veszélyeztetés. Erre azonban nem került sor. Én azt tanácsolom, menj el a családsegítõbe és mondd el a problémádat, tanácsot tudnak adni. Mindenképp lépned kell, mert a gyerekek sínylik meg. Nálunk ennyire durva dolog nem volt, de a kisfiam, aki most 6 éves lelkileg annyira megviselte, hogy bezárkózott a saját kis világába és onnan nem akar mozdulni. Fejlesztés, pszichológus ... stb. Jövõre iskolába megyünk, de úgy néz ki, hogy sajnos kisegítõbe. A gyerekek miatt kell lépni. Tudnék még írni, de az felérne egy regénnyel. E-mailben viszont többet, ha gondolod. Sok sikert!

Hogy lehet az öngyilkosság előtti állapotba eljutni?

Nem tervezem az öngyilkosságot, jó életem van, van kihez köt?dnöm, de hajt a vágy, meg akarom tudni, milyen az az állapot! Drog kizárva! Esetleg egyedüllét, sötétség, és egy megfelel? zene?

Legjobb válasz: Ne haragudj, erre már nem tudok mit írni...Sok depressziós beteg mindenét odaadná, csak hogy meggyógyuljon és ne gondoljon a halálra, te pedig passzióból tudni szeretnéd, milyen is az...

Ne haragudj, erre már nem tudok mit írni...Sok depressziós beteg mindenét odaadná, csak hogy meggyógyuljon és ne gondoljon a halálra, te pedig passzióból tudni szeretnéd, milyen is az...
ha minden ok körülötted, és veled nem fogod azt érezni, amit õk. Szóval ez nem megy csak így. Hanyagold, mert rákattansz, és elcseszed a boldog perceid emóskodással.
Ha jó életed van, miért akarod tudni, milyen az? Ugye, nem unatkozol annyira, hogy már az ilyeneken töröd a fejed? Örülj annak, hanem tudod...ezt õszintén írom. Mellesleg hosszan tartó depressziós, levert állapot kell hozzá.
A kérdező hozzászólása: Nem, nem az unalom! És azt a levert depressziós állapotot hogyan lehet elérni? Egyszer már sikerült, régen, zenével (http://www.youtube.com/watch?v=mOz9vmb-Tjw), akkor az életben is egyedül voltam, most meg nem!
én már voltam olyan állapotban, csak volt annyi eszem, hogy felfogjam hogy fájdalmat okoznék sok embernek ezért nem tettem meg. képzeld el, hogy egyszer csak úgy érzed, hogy többé már nem leszel boldog és ennek nincs értelme és csak egy vágás az egész és tied az örök élet. én nekem ezt úgy "sikerült" elérnem, hogy szüleim nagyon sokszor üvöltöztek verekedtek stb és szerencsére kibékültek, de én akkor nagyon kemény depressziós állapotba kerültem.
Ha nagyon padlóra kerülsz, nem tudsz felállni, és nincs kihez kötõdnöd.

Ha vírus fertõzi meg a sejteket akkor van valamilyen mechanizmus a sejtek öngyilkosságára? (azt tudom hogy a sejt képes rá csak hogy ilyen esetben is lehet-e) Vagy minden kórokozóval csak az immunrendszer tudd végezni?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. A vírus a sejt magjába fészkeli be magát és a módosított sejtmagot arra "veszi rá" hogy további vírusokat termeljen, ez esetben továbbra is funkcionál a sejt és úgy "érzi" nincs oka az "öngyilkosságra". Azonban amennyiben a vírusnak nem sikerült tökéletesen a sejtmagba ágyazódás a sejt normál metabolizmusa könnyen károsul, melynek következményében egy kémiai faktoranyag, a neurotrophic faktor mennyisége csökken. Normál esetben ez az az anyag, amely inhibitálja (megakadályozza, blokkolja) a apoptózist (azaz a sejt öngyilkosságát). A csökkent neurotrophic factor miatt a sejt lizoszómája nem tudja megfelelõen lebontani a sejten belüli "hulladékokat", így végül "felrobban", tehát végeredményben a sejt öngyilkos lesz. Persze ez a ritkább eset, általában a vírus sikeresen beágyazódik és az immunrendszer gyõzi le az abnormálisan sokasodó/funkcionáló sejteket.

Nem feltétlenül. A vírus a sejt magjába fészkeli be magát és a módosított sejtmagot arra "veszi rá" hogy további vírusokat termeljen, ez esetben továbbra is funkcionál a sejt és úgy "érzi" nincs oka az "öngyilkosságra". Azonban amennyiben a vírusnak nem sikerült tökéletesen a sejtmagba ágyazódás a sejt normál metabolizmusa könnyen károsul, melynek következményében egy kémiai faktoranyag, a neurotrophic faktor mennyisége csökken. Normál esetben ez az az anyag, amely inhibitálja (megakadályozza, blokkolja) a apoptózist (azaz a sejt öngyilkosságát). A csökkent neurotrophic factor miatt a sejt lizoszómája nem tudja megfelelõen lebontani a sejten belüli "hulladékokat", így végül "felrobban", tehát végeredményben a sejt öngyilkos lesz. Persze ez a ritkább eset, általában a vírus sikeresen beágyazódik és az immunrendszer gyõzi le az abnormálisan sokasodó/funkcionáló sejteket.

Segítség! Folyamatosan jár a fejemben az öngyilkosság. Mindig mondogatom h nem lehet ilyet csinálni, meg hogy nem akarom. De hiába, mindig itt a gondolat. Mindenről eszembe jut, pl. egy késről. Félek h hülyeséget csinálok. Ez mitől lehet?

pedig sok mindent várok még az élett?l. De vhogy nem tudom kitörölni ezt. Kb fél éve

Legjobb válasz: Lehet, hogy kényszergondolataid vannak, ez a késes dolog arra utal. Keress fel egy orvost, pszichológust. Ezekben a gondolatokban az az ijesztõ, hogy azt hiszed meg fogod tenni és nagyon félsz, pedig valójában sosem teszed meg.

Lehet, hogy kényszergondolataid vannak, ez a késes dolog arra utal. Keress fel egy orvost, pszichológust. Ezekben a gondolatokban az az ijesztõ, hogy azt hiszed meg fogod tenni és nagyon félsz, pedig valójában sosem teszed meg.
"Félek h hülyeséget csinálok. Ez mitõl lehet?" Nem fogsz hülyeséget csinálni, ez biztos. Ezek kényszergondolatok. Menj pszichiáterhez, vannak erre egész hatásos gyógyszerek.
Tényleg keress fel szakorvost, míg valóban nem csinálsz ostobaságot. Nehogy a gondolatod legyõzze az akaratod!!!
A kérdező hozzászólása: lehet, ha elmegy egy vonat, akkor is eszembe jut h mi lenne ha elé ugranák. Sõt, az hogy ugorjak elé. Erõs impulzusokban jön rám ilyen.
Sajnos tudom, hogy mit érezhetsz, énrajtam is valami hasonló tünetek vannak, igyekszem nem ilyeneken gondolkodni, de folyamatosan bõgõ rohamaim vannak, meg ilyenek..:S
Én is ebbe a cipõbe járok sajnos, de próbálok erõt meriteni a környezetemböl , mikor ilyen gondolataim vannak mindég arra gondolok mekkora fájdalmat okoznék ezzel a páromnak a családomnak és nem teszem meg. Tudom hogy nem könnyü de ha megteszed nem csak magadat de a családodat is romba döntöd és ezt gondolom nem akarod...
A kérdező hozzászólása: hát nagyon nem. Meg ezzel semmi sem érne véget. A túloldalon folytatódna.
Egyértelmûen kényszeres gondolat, ezzel voltam kórházban. nyugi, lehet gyógyítani.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek. Nyugtató azért. :P. Jó hétvégét!!

Öngyilkosság előtt hogyan viselkednek az emberek? Miből lehet észre venni?

Legjobb válasz: Akár ez is! De simán lehet, hogy csak védekezésbõl vette fel ezt a nemtörõdömséget, mert rájött, hogy akkor kevésbé piszkálják!

Akár ez is! De simán lehet, hogy csak védekezésbõl vette fel ezt a nemtörõdömséget, mert rájött, hogy akkor kevésbé piszkálják!
emberfüggõ és nem mindenkinél lehet, de a legtöbb embernél ilyesmik : Sokat beszél a halálról gyors változás az alvásábán (túl sok vagy túl kevés) és étkezésben (inkább a túl kevés) Megjelenésben hirtelen változás Sok nagyon pesszimista megnyilvánulása van ilyen dolgok
Sok TV2-est néznek.
Ha van rá idõd, szerintem kezdj el sportolni! Ja, és természetesen jobbulást! :)
én is elindultam lejtõn, míg végül nagy nehezen rávettem magam arra, hogy befeküdjek Tündérhegyre. http://www.tunderhegy.hu/ Ott hasonló eseteket kezelnek mint te. Szóval csak enyhe esetek vannak, nem zártosztály, nem az õrültek vannak ott. Hétvégente hazaengednek. Minden nap van valami foglalkozás, terápia. Hétvégente haza lehet menni. Kevés a három hónap ahhoz hogy meggyógyulj, de elindít egy folyamatot, és közben sok mindenre rájössz ott. Valamint jó érzés hogy látod nem vagy egyedül ezekkel a problémákkal. Ha gondolod nézd meg, érdeklõdj utána. Egyébként ott mondták, hogy az öngilkosság gondolata, és a tett között óriási mérföldkõnyi távolság van. Nagyon betegnek kell lenni ahhoz hogy valaki azt megtegye. Inkább csak tényleg arról van szó, hogy az ember figyelmet akar kicsikarni, és tehetetlenségében ezzel fenyegetõzik.
Így mint Te! Felhívják magukra a figyelmet, jelzést tesznek.
Cry for help... ez a neve az öngyilkosság elõtti állapotnak. Vagy segítséget igyekeznek kérni (mint te), vagy feltûnõen megváltozik a viselkedés. Pl. egy depressziósnál elég feltûnõ, ha egyik napról a másikra jó kedve lesz - ez általában azért van, mert kitalált egy öngyilkossági tervet és minden eszköze megvan annak kivitelezéséhez, mindent elrendezett (indokolatlan eufória).
Bár az öngyilkosság rendkívül komplex, multikauzális jelenség, mégis körvonalazható több olyan tényezô, amelyek fennállása esetén a suicidium esélye jelentôsen megnô. Az öngyilkossági rizikófaktorok klinikai elôrejelzô értéke rendkívül különbözô mértékû. A suicidium pszichiátriai, pszichoszociális és demográfiai rizikófaktorait a következôképpen csoportosíthatjuk: Elsôdleges rizikófaktorok 1. Pszichiátriai betegségek: depresszió, schizophrenia, alkoholizmus/drogabúzus 2. Megelôzô öngyilkossági kísérlet(ek) 3. Suicidium a családban 4. Az öngyilkossági szándék/halálvágy kommunikációja 5. Csökkent központi idegrendszeri szerotoninaktivitás, illetve alacsony szérumkoleszterin-szint Másodlagos rizikófaktorok 1. Kora gyermekkori veszteségek (szülô halála, válás) 2. Izoláció, magányosság 3. Munkanélküliség, komoly anyagi problémák 4. Súlyos, negatív életesemények 5. Dohányzás Harmadlagos rizikófaktorok 1. Férfi nem 2. Adolescens/serdülôkor férfiaknál, idôs kor nôknél 3. Vulnerábilis periódusok (tavasz, premenstruum) A másodlagos és harmadlagos rizikófaktorok elôrejelzô értéke önmagában igen csekély, de ha egyidejûleg egy vagy több elsôdleges rizikófaktor is fennáll, az öngyilkossági kockázat komolynak mondható.
A kérdező hozzászólása: Elsõdleges : gondolom depi van, alkeszság is biztos lehetne ha lenne pénzem...Kísérlet rég egyik szülõnél volt, 5ös pont nem, tudom :/ Másodlagos: háááát...a dohányzáson kívül mind a 4 (1esnél sz válása) Harmadlagos nincs. Szóval ez alapján?
Ilyet ne csinálj...biztosan nagyon sok embernek számítasz. sokkal többre mennél ha többet kommunikálnál, akár egy psichológust is ajánlok.. Nekem volt egy barátom, 3 éve lett öngyilkos, semmit sem lehetett észrevenni rajta, szombat este még együtt buliztunk, vasárnap meg kaptam a szomorú hírt... több mint fél évig ki voltam... inkább értékeld át az életed
Én két éve voltam a mélyponton, havi 60ezret kerestem a világ legrosszabb munkahelyén, hazafelé egy lyuk volt a tömegben ott ahol álltam mert bûzlöttem (kukás voltam). A régi barátaim mind fõsulira mentek, én meg értségi elõtt otthagytam a sulit... aztán csak úgy elrepült 4-5 év semmittevéssel... 0 barát, 0 pénz(amit kerestem, azt el játék-gépeztem, meg elcigiztem és ittam)... arról, hogy barátnõm legyen, nem is álmodtam. Egyszer részegen beszélgettem egy részeg csövessel aki "vándor filozófusnak" nevezte magát, de a lényegen, hogy csöves volt számomra ez nem változtatott... elmesélte az életútját, másnap kijózanodva elgondolkodtam, és rájöttem, hogy ha vacak az életem, azon csak én változtathatok. Leszoktam a cigirõl, alkoholról, játékgépezésrõl, 2 hónap múlva meglepõdve tapasztaltam, hogy 60e sokkal több mint amennyinek addig hittem, következõ szeptemberben, beiratkoztam értségire, és különbözeti vizsgákkal elvégeztem 1 év alatt. Most programozást tanulok, és tervben van a marketing, ugyanis már most abból élek, gerillamarketingbõl... Az iskolákban rengeteg új barátot szereztem, a legjobbak tudnak az elõéletemrõl is és nem ítélnek el, sõt tisztelnek, amiért ekkorát tudtam változni... Azóta barátnõm is van, aki minden percemet gyönyörûvé varázsolja... Egyetlen egy negatívuma van, most már nincs helyem a buszon...
A kérdező hozzászólása: # 24/25 A kommunikáció nekem nem megy :/ és nem számítok senkinek, kiheverik ha eltûnök...
Amelyik kutya ugat, az nem harap. Aki csak fenyegetõzik vele, az még nem érett meg rá. Szeirntem nagyon is a vihar elõtti csend, a végsõ belenyugvás az ami jobb jel lehet.
A legjobb ha háziorvostól megkérdezed, hogy a városban hol van TB támogatott és adja meg a számot hozzájuk, aztán felhívod õket és kérsz egy idõpontot. Vagy netrõl is kikeresheted, de nem minden városé szokott fent lenni
A kérdező hozzászólása: Hát oké :/ Megpróbálom.Talán 1-2héten belül elnézek dokihoz, de: oda kell beutaló v simán oda is mehetek?
A kérdező hozzászólása: Jel lehet ha pl egyre kevésbé tudja kifejezni az érzéseit?Pl mikor beszólnak neki, megbántják, hasonlók és semmit nem reagál, stb
A kérdező hozzászólása: Nem, csak már beletörõdött hogy értelmetlen minden.Viszont el kellene kerülni hogy észre vegyék rajta(m).
Szóval rólad van szó... de hát mi a gond? nincs kedved elmondani?
A kérdező hozzászólása: Semmi értelme, csak nem akarom h észre vegye bárki is.Szóval hogy titkolhatom el?
De van értelme ! és jó lenne ha valamelyik barátodnak feltûnne, hátha tudna valaki segíteni. Szóval kivele, úgyis anonym oldal, nem ismer fel senki úgyhogy itt nyugodtan leírhatod, hátha valaki majd tud valamiben segíteni neked
A kérdező hozzászólása: Se pénz, se meló, családdal [email protected] kapcsolat, az anyámtól függök anyagilag, pedig neki sincs;párommal problémák vannak, a legjobb barátnõm(40km-re lakik) szabályosan eltûnt (rajta kívül nincs más barátom), és még a sulit is elrontottam olyan szinten, h újra kell majd felvételiznem.Így hirtelen ennyi, de van még több "apróság" is.De nem hiszem hogy ez számít, nem akarom h észrevegyék
Na jó elolvastam a másikat is, szerintem próbáld ki a pszichológust, én voltam már kifejezetten jó TB-s lógusnál is és sokat segített. Nekem is van ilyen szociális fóbia szerûségem, és én úgy oldottam meg ezt, hogy nem mertem neki beszélni a dolgaimról, hogy leírtam egy lapra és odaadtam neki. Aztán szép lassan elõtte egyre jobban tudtam beszélni. Meg lehet elmehetnél egy csoportos terápiára is, azokból is van ingyen. Az öngyilkosság nem jó megoldás, ahogy mondani szokás : egy végleges megoldás, egy ideiglenes problémára.Most biztos úgy látod, hogy nincs már semmi lehetõséged, de ez nem így van.
A kérdező hozzászólása: Egy éve tart ez az "ideiglenes". Turkászhoz menni sem merek, már nem is akarok :(
Nem akarsz te meghalni szerintem, te csak "majd' meghalsz" , hogy valaki segítsen, de nem kapod meg senkitõl :( Megértem, hogy nem mersz pszichológushoz menni, de azért megpróbálhatnád. Nekem is szükségem volt rá, iszonyúan féltem, mert alapból egy szorongós, félénk ember vagyok, de végül erõt vettem magamon és segítséget kértem, és kaptam, és ha nem is vagyok jól még, de fényévekkel jobban, mint elõtte! Pedig az elsõ hely, ahová mentem egy hatalmas pofon volt számomra, a doki le se sz*rt, közölte, hogy felír gyógyszert, semmi bajom, ne is menjek vissza hozzá. Én azt hittem, utána kinyírom magam, de végül nem tettem meg, máshonnan kaptam segítséget
A kérdező hozzászólása: Szolnokon vagy Kecskeméten van aki bevállt valakinek? +Egyáltalán mivel tudna meggyõzni a bogyón kívül hogy van bárminek is értelme?Kételkedem :(
nemár :( amúgy a barátodnak küldök 2 nagy pofont, hogy nem figyel rád oda jobban ... :D nem tudom mit írhatnék még amúgy, de szeretnék neked segíteni (mármint abban, hogy kicsit átgondold ezt a dolgot). Egy kicsit össze kéne szedned most magad és megpróbálni egyesével megoldani a dolgokat, nem lehet mindent egyszerre de lépésenként... És a pszichológustól meg nem kell félni, menjél el nyugodtan hozzá Esetleg próbáld meg azt is, hogy minden este írsz egy listát amit másnap meg szeretnél csinálni, lehet akármilyen apró dolog is pl kimenni az utcára, aztán szépen megcsinálni õket. Sokkal jobban fogod érezni magad 1-1 nap után
Szerintem, ha lenne egy kikapcsoló gomb rajtunk, kihalt volna már a nemzet. Velem az élen :D Élni különben nem azért "kell", mert másoknak hiányoznánk, hanem mert... :D lehet, ha tudnám, nem olvasnék depis kérdéseket... szóval nem tudom. Ösztön.

Lehet, hogy öngyilkosságba fogok menekülni hamarosan?

Sziasztok! Sajnos egyre nehezebben bírom ezt a sok sérelmet, amit elszenvedtem az utóbbi években, de főleg az fáj, hogy egy lányt sem taáltam, aki elfogadta volna, hogy úgy nézek ki, ahogy. Sokan csúfoltak, rondának neveztek, egyre jobban megvisel elz, utóbbi időben egyre gyakran gondolok az öngyilkosságra, valmelyik nap olyan nyomokhat hagytam késsel magamon, ami több napig meglátszott. Elakartam vágni az eremet, de végül megállítottak... Sajnos most is iszonyat kedvetlen és szomorú vagyok, magányos is egyben, nincsenek igaz barátaim, lényegében egyedül vagyok, pár netes haverom van csak. Egyszerűen képtelen vagyok feldolgozni, hogy a lányok ennyire rondának tartanak, hogy úgy lenéznek, hogy az nem igaz. Mindez a külsőm miatt van, sajnos mint megtudtam. Iszonyat fáj, hogy még a saját családom is gyakran mondogatta nekem, hogy olyan ronda vagyok, nem is csoda, hogy nem kellek a lányoknak. Õk sem értenek meg egyébként, de persze, amikor ezt hozzájuk vágrtam, nem tudtak mit mondani. Mindenki ellenem van igazából, a lányok, akiket neten látok felszínesek, nekik csak a csillogás, a divagt, a szépsgé számít, teljesen kiábrándultam ebből a mai társadalomból, midnenki szívtelen, érzéketlen, az emberek folyton bántják egymást, mindig a helyes, fiú k és szép lányok boldogok. Nekik kedvez az élet szinte mindenhol és sehol egy lány, akivel boldog lehetnék, aki azt mondaná, hogy nem is vagyok ronda, aki őszintén szeretne a külsőm ellenére is. Minden olyan reménytelen és fájó most nekem.

Legjobb válasz: a legnagyobb sötétség után jön a hajnal!

a legnagyobb sötétség után jön a hajnal!
Elég cinikus duma, hogy "majd eljön az igazi" Én azt tanácsolom a kérdezõnek, hogy költözzön külföldre, sokaknak bejött párkapcsolati szempontból.
Elnézést kérek a tahók helyett. Nem tudják, mit cselekszenek.
Hány éves vagy? Elõbb-utóbb eljön az igazi meglásd ;) L
Vagy inkább ahhoz van köze, hogy egy büdös kocka vagy. De persze ez is könnyebb mint megerõltetni magad és változni.
Szólj, ha nyissam az ablakot!
Elment a vihar Tiszaföldvárról?
am amit te akarsz az max figyelem felkeltés.. hogy megkarcolgatod a kezed.
A szépség szubjektív. Persze, azért nem ugyanolyanm érzés, amikor az emberek 90%-ának tetszel, és 10%-a talál rondának, mint fordítva, de az viszont tény, hogy olyan, hogy valaki midnenkinek egyformán szép vagy ronda legyen, nincs. Család. Bocsi, de sajnos bunkókkal vagy körülvéve. :/ Szarni rájuk, azt képzelik, hogy õk valakik, közben meg még a gyereküket is csak cs*sztetni tudják? Ilyen emberek, akár a családod, akár nem, nem érdemesek arra, hogy bánkódj miattuk. Netes barátok? De vannak, nem? Csajok. Persze, elszomorító, amikor másokat körülrajongnak a csajok, téged meg kerülnek. De honnan tudod, hogy nem pont most fog rádtalálni a midnent elsöprõ szerelem? Tudom, ez közhelyesen hangzik, de nem a vakvilágba beszélek. Engem is rondának tartottak, most meg olyan csodálatos barátnõm van... veled miért ne eshetne meg?
Ilyen idõszak minden életében van .Sajnos. Nekem is volt olyan hogy semmi nem jött össze.Mindenki ellenem volt.Nem volt egy barátom sem.Suliba is rosszul alakultak a dolgok.Így elég depis lettem, és képes voltam akár az élõ fába is belekötni.Ez most volt nem is olyan régen, de volt olyan jó 3-4 évig volt ilyen idõszakom.Rengetegszer gondoltam az öngyilkosságra.Úgy éreztem mindenki ellenem fordult.Folyamatosan csúfoltak (mert a fél arcom sebes).Semmi nem jött nekem össze akkkor. Gondolj arra, hogy mindennnek eljön az ideje.Hidd el te is találsz olyas vkit aki elfogad a hibáiddal együtt, és úgy amilyn vagy. Minden hátsó szándék nélkül mondom, hogy keress fel egy pszhiológust.Õ segíten fog.Én is járok és jártam nagyon sokáig, és rengeteget segített.a másik hogy lányok nélkül is van élet, és mindig akkor fog eltaláli ámor nyila mikor a legkevésbé számítasz rá.Ne foglalkozz a csajokkal se senkivel.Senki véleményével csak próbáld meg élvezni az életet. Bármi kérdésed lenne vagy segítség kell nyugodtan írj rám... Én drukkolok neked
Írj privátot, kíváncsi vagyok rád. Ronda lány vagyok, nem kellek senkinek, alig vannak barátaim, csupa negatívumot kapok, mégis elég jól eléldegélek.
Mondjuk alakítsd úgy, hogy utaznod kelljen a suli vagy más miatt, lényeg, hogy elég jó indok legyen arra, hogy ne kelljen külön kérni a rávalót és ha teheted akkor felváltva mondjuk busszal és vonattal. Más más emberekkel fogsz találkozni, ismerkedhetsz és hátha jól esik neked legalább egyikféleképpen utazgatnod. Mellesleg én is vagdostam már magam, de direkt a csuklómon ahol vékony a bõr, nem fáj annyira és tudom a saját vérem szívni.
Te is ilyen divat öngyilkos vagy?
Pénzed van arra, hogy változtass? Fodrász, kozmetikus (ha pl. pattanásos vagy, + ha nagyon béna a szemöldököd, azon is lehet lehelletnyit változtatni). Új ruhák. Oké, ez mind külsõség, de ha elõben akarsz ismerkedni, ez kell. Ezen kívül hobbi, sport, érdeklõdési körök, programok.. :)
*Kovászosubi
Kovászubi, te depressziós vagy?
pár napig meglátszott ? aztaa... én nekem még most is látszik.. pedig 5 hónapja csináltam és nem 1 helyen..
Ne csinald mar ezt. Neten egycsomo tarskereso van, elmesz egy profi fotoshoz, aki meg sztem belolem is kihozna a szebbik enem, csinaltatsz par kepet, felnyomod netre, vki biztos lesz. Ezutan, ha osszejona tali, itana mar csak joarcnak kell lenned, s ott meg se emlitsd ezt az ongyilkossagot, csak szepeket, jokat magadrol, ugyis kiderulnek a hibaid, minek mondanad el egybol.
ha ennyire gyenge vagy hogy változtass a golgokon akkor just do it!
Minden a hozzáállásodon múlik. Hagyjuk már ezt a csúnya vagyok kifogást! Valamelyik kérdésnél linkeltek be egy cikket egy férfirõl, aki olyan betegséggel született, hogy az arcából hiányzik egy csont, ezért az arca eltorzult. Mégis egy gyönyörû barátnõje van, egy szép háza és egy babára készülõdnek. Az interjúból kiderült, hogy õ is olyan volt mint te, de aztán elvállalt egy állást egy klubban. Tudta, hogy milyen szörnyûek a részeg emberek, és hogy bántani fogják, de azt mondta, egye-fene próbáljuk meg! És nem fogod elhinni, sok kedves emberrel ismerkedett meg. Aztán egy edzõteremben vállalt állást, lediplomázott sport tudományból, személyi edzõ lett, és az edzõteremben megismerkedett a barátnõjével.
Haha, , , hát ha ebbõl indulunk ki akkor én már 10x öngyilkos lehettem volna. Ne legyél már gyenge ember. Gyúrni bárki tud, aztán ha fejed nem áll jól hozzá az már nem is fog úgy feltûnni, hidd el ;)
az öngyilkosság a legjobb megoldás a problémák megoldása helyett... kicsinyes és gyerekes viselkedés
Nyugi. Van ilyen. Kezdj el valamit sportolni. Mondjuk bicózzál. Hegyrõl lefelé, minél szûkebb és kanyargósabb utakon, minél gyorsabban. Az adrenalin a legjobb kábítószer, biztos, hogy nem fogsz gondolkozni olyan hülyeségeken, hogy kinyírod magad, ha ráérzel az ízére a rabja leszel örökké, bármi történjék is, tudni fogod, hogy van egy "hely" ahol elszáll minden gond, kiürítheted a tudatod és átadhatod magad az adrenalin okozta csodás élménynek. És hoppá, mikor nem is számítasz rá, egy lány ugrik eléd a "bokorból".
Ki nyomta le a 13-as százalékát??? Ha te kedves kérdezõ, akkor nem kell öngyilkosnak lenned, kinyírhatlak én is.

Milliomos férfi cégtulajdonos és nagyon el volt szállva magától és a testvére felbérel egy profi csapatot, hogy észhez térítsék. És a végén majdnem öngyilkosságba sodorják. Mi lehet a film címe?

Mi lehet a film címe? FONTOS!

Legjobb válasz: A játszma, Michael Dougles fõszereplésével. Nekem megvan ez a dvd az egyik kedvenc filmem.

A játszma, Michael Dougles fõszereplésével. Nekem megvan ez a dvd az egyik kedvenc filmem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.azt nem tudod hogy van egy srác aki egy játék gépen játszott.és ûrlények ezzel toboroztak embereket és a fiúból pilóta lett.ez melyik film lehet??
Bár ezt a filmet nem ismerem, de megkerestem neked angol nyelven a kulcsszavaid alapján. Ez a the last starfighter, vagyis az utolsó csillagharcos.1984-es film. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:eTGYjU3.. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:0XT_oGe..
A kérdező hozzászólása: köszi szépen.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!