Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet állampolgárt (30 db)

Hogyan lehet valaki kettős állampolgár?

Édesapám görög, édesanyám magyar. Apukám 14 éve meghalt, halotti bizonyítvánnyal rendelkezem. Hol lehet felvenni a görög államplgárságot? Hova lehet fordulni?

Legjobb válasz: Hat igazabol amikor megszulettel, akkor kellett volna a szuleidnek intezkedniuk, hogy kettos allampolgar legyel, ugyanis az EU-s torvenyek ertelmeben nem vehetsz fel egy masodik allampolgarsagot, megha az apukad gorog is volt. A jelenlegi torvenyek szerint vagy-vagy. Pl. En szlovak allampolgar vagyok de a parom olasz....ha gyerekunk szuletik olasz allampolgar lesz. Vagy egy masik pelda. Ha ferjhez mennek, akkor vagy lemondok a szlovak allampolgarsagrol es felveszem az olaszt, vagy siman megtartom a szlovakot. A ketto egyutt nem megy....anno lehettel, de most mar csak egy orszag allampolgarja lehetsz, altalaban az adott orszag ahol szulettel....

Hat igazabol amikor megszulettel, akkor kellett volna a szuleidnek intezkedniuk, hogy kettos allampolgar legyel, ugyanis az EU-s torvenyek ertelmeben nem vehetsz fel egy masodik allampolgarsagot, megha az apukad gorog is volt. A jelenlegi torvenyek szerint vagy-vagy. Pl. En szlovak allampolgar vagyok de a parom olasz....ha gyerekunk szuletik olasz allampolgar lesz. Vagy egy masik pelda. Ha ferjhez mennek, akkor vagy lemondok a szlovak allampolgarsagrol es felveszem az olaszt, vagy siman megtartom a szlovakot. A ketto egyutt nem megy....anno lehettel, de most mar csak egy orszag allampolgarja lehetsz, altalaban az adott orszag ahol szulettel....
A görög konzulátusra. a te születési bizonyitványod kell ahol paja neve és adatainak az apád van beírva. forditott esetbe a magyar alapbol jár. elvileg te is görög állampolgár vagy csak papirod nincs róla. de mindig az adott ország szabályai vonatkoznak rád. igazábol sok jelentösége nincs csak ha ott akarsz élni.

Ha a párom külföldi állampolgár, én meg magyar, és még nem vagyunk házasok, akkor hogy lehet megoldani, hogy kettős állampolgár legyen a kisbabánk?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nem minden esetben igaz, hogy magyar állampolgár lesz a gyerek. Mi Németországban élünk, mindketten magyarok vagyunk. De mivel itt fogok szülni, nekünk kell majd eldönteni, hogy magyar VAGY német legyen, mert itt nincs kettõs állampolgárság. Tehát ha a németet választjuk, le kell mondani a magyarról. Fontos lenne tudni, hogy melyik országról is van szó.

Nem minden esetben igaz, hogy magyar állampolgár lesz a gyerek. Mi Németországban élünk, mindketten magyarok vagyunk. De mivel itt fogok szülni, nekünk kell majd eldönteni, hogy magyar VAGY német legyen, mert itt nincs kettõs állampolgárság. Tehát ha a németet választjuk, le kell mondani a magyarról. Fontos lenne tudni, hogy melyik országról is van szó.
ha kint szulsz kulfoldon azt az allampolgarsagot kapja meg a gyerek ahol szuletik! ha pedig meg te sem vagy kulfoldi allampolgar akkor sponzoraljon a parod!
1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról 3. § (1) Születésénél fogva magyar állampolgárrá válik a magyar állampolgár gyermeke. Tehát a magyar állampolgárságot mindenképpen megkapja, a születési helyétõl függetlenül. Hogy a párod állampolgárságával is így van-e, azt az õ országa állampolgársági törvényébõl lehetne megtudni.
Nálunk ugyanez a helyzet.Tudni kéne, hogy a párod melyik országból való.Magyarországon ha szülsz, akkor a kicsi magyar lesz. Én párom szlovákiai, én ott szülök, így lesz a babám kettõs állampolgár. Azt nem tudom mi a helyzet ha nem vagytok házasok, de mi ezzel kapcsolatban mindent az anyakönyvvezetõnél kérdeztünk meg.
Ez egy kicsit kusza. Magyar állampolgárságú anya gyerek magyar állampolgár lesz, függetlenül a szülés helyétõl. A többi a másik állam törvényeitõl függ. Környezõ államokkal olyan megegyezés van, ami kizárja a kettõs állampolgárságot. Nõvéreméknek el kellett dönteniük, hogy szlovák VAGY magyar állampolgár legyen-e!!!
A mäsodik välaszolonak igaza van, mindegy hol születik a baba a magyar polgär gyereke magyar lesz mindenkäpp.Az anyakönyvezetötöl kärdeztem meg.Mi häzasok vagyunk, Ausztriäban fogok szülni, mikor megszületik a baba, meg lesz az oszträk anyakönyve, azt elviszük Magyarorszägba, le kell forditatni magyar nyelvre äs azzal kell be menni a helyi hivatalba, Kettös ällampolgäru lesz a baba.
Mi is ebben a cipõben voltunk (igaz házasságban). Én román állampolgár voltam (és vagyok is, mert a kettõs állampolgárság Romániában megengedett)a két gyerekem meg automatikusan magyar állampolgár (mivel itt szültem), de jogosultak a román állampolgárságra is, ami egy külön adminisztratív procedúra és 18 éves korukig kérhetik. A mi esetünkben ez van, de természetesen ezt mindig az adott állam határozza meg. Tehát érdemes látni mindkét állam alkotmányos törvényeit erre vonatkozóan még a szülés elõtt, hogy ennek megfelelõen készüljetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! Egy kicsit bonyolult a helyzet, mert párom egyébként magyar, magyarnak született, csak 2 évesen kivitték Dániába, és így dán állampolgár lett. A magyar állampolgárság készülõben van neki, így kettõs állampolgár lesz majd, ha egyszer elkészül :-) És ebben az esetben hogy milyen állampolgár lesz a baba? Valaki ismeri a dán jogszabályokat? Köszi mégegyszer

Hogyan lehet kettős állampolgárságot kapni? Mit kell tennem hogy megkaphassam? Félig magyar félig finn vagyok, jelenleg magyar állampolgár.

Legjobb válasz: Leszármazói, területi vagy pedig egyéb (pl. házasságkötés) alapján juthatsz kettõs állampolgársághoz. Amikor megszülettél, a szüleid nyilatkozhattak volna úgy, hogy mindkét állampolgárságra igényt tarthatsz. Most már erre nem igazán van "alanyi jogon" esélyed - arról nem is beszélve, hogy sok értelme nem lenne. A magyar jog ugyan elfogadja a többes állampolgárság intézményét, de nem alkalmazza. Az a többes állampolgár, akinek az állampolgárságai között a magyar is szerepel, magyar állampolgárnak tekintendõ. Szól a doktrina. Amúgy a finn bevándorlási és letelepedési hivatal fog a segítségedre lenni a kérdés konkrét megválaszolásában.

Leszármazói, területi vagy pedig egyéb (pl. házasságkötés) alapján juthatsz kettõs állampolgársághoz. Amikor megszülettél, a szüleid nyilatkozhattak volna úgy, hogy mindkét állampolgárságra igényt tarthatsz. Most már erre nem igazán van "alanyi jogon" esélyed - arról nem is beszélve, hogy sok értelme nem lenne. A magyar jog ugyan elfogadja a többes állampolgárság intézményét, de nem alkalmazza. Az a többes állampolgár, akinek az állampolgárságai között a magyar is szerepel, magyar állampolgárnak tekintendõ. Szól a doktrina. Amúgy a finn bevándorlási és letelepedési hivatal fog a segítségedre lenni a kérdés konkrét megválaszolásában.
szóval az egyik szülöd finn a másik magyar? mert ha igen akkor alapbol kettös állampolgár vagy max nincs róla papírod. nem rég érdeklödtük ezt meg mert a barátnöm kisfiának az apja német és némtországban is született, de csak a német papírjai vannak. azt mondták a konzulátuson, hogy alapbol magyar állampolgár is, és elmondták hogyan csináltathatjuk meg a magyar papírokat is neki ami elég sokba kerül. finn konzulátuson érdeklödj.
SZia! En ugy tudom, hogy a jelenlegi EU-s torvenyek nem teszik lehetove a kettos allampolgarsagot, aki az EU elott kettos allampolgar volt az megtarthatja, de aki most szeretne felvenni egy masik allampolgarsagot, az nem teheti meg. En kinnt elek Olaszorszagban, de szlovak allampolgar vagyok. Ha ferjhez mennek, akkor: 1. Felveszem az olasz allampolgarsagot, es lemondok a szlovakrol 2. Nem veszem fel az olaszt es megtartom a szlovakot En igy tudom, hogy vagy egyik vagy masik...ha a paromnak es nekem gyerekunk szuletne nem kapna meg a szlovak allampolgarsagot, hiaba vagyok szlovak allampolgar, mivel o mar Olaszorszagba szuletne es az itteni torvenyek vonatkoznanak ra....EN igy tudom, es igy is mondtak itt nekem, de lehet en tevedek.
az elözö hozzá szoló vagyok, és a barátnöm kisfia 2005-ben született, és ezt tavaly összel mondtak nekünk a konzulátuson. de szerintem mindenképpen hivatalosan érdeklödj.
Egy ismerõs házaspárnál a fiú magyar, a lány román állampolgár. A kislányuk 2005-ben született, tehát mikor Magyarország már uniós tag volt. Õk kettõs állampolgárságot szerettek volna a kislánynak, de a hivatalban közölték, hogy ez már nem lehetséges, választani kell, vagy magyar, vagy román, de a kettõ együtt nem megy. A kislány így magyar állampolgár lett.
Minden államban, függetlenül attól hogy az Európai Unió tagja vagy sem, mást mond ki az állampolgárságról szóló törvény. Vannak államok amelyek lemondatnak az eredeti állampolgárságról, hogy az "újat" felvehesse valaki, bizonyos államok, nem foglalkoznak ilyenekkel. Az elõzõ rendszerben, még itt is le kellett mondani az állampolgárságról ha valaki magyar akart lenni, sõt a honosítási kérelmet, csak hontalan adhatta be. Ez ma már nem így van. Az érvényben lévõ törvény szerint, bárki kérhet magyar állampolgárságot, és nem kell lemondania az eredetirõl.
Ja, kimaradt az elözöböl egy interaktív link, amivel lépésröl lépésre megvizsgálhatod az állampolgársági feltételeket: http://www.migri.fi/kansalaiseksi/fin/fi-intro-2.html Nyomtatványt a helyi rendörségen kapsz, a kérvényt az elnök írja alá, elbírálási kb. fél évtöl másfél évig terjed (esetfüggö).
En 2005-ben vettem fel az ausztral allampolgarsagot es megtartottam a magyart is. Ez mar az unios belepes utan volt. Nem mondta senki h barmelyik kozul si valasztanom kellene, igy ket utlevelem is van. szerintem erre kerdezz ra...
Az én párom Romániában született, 4 éve költözött ide, le kellett tennie egy állampolgársági vizsgát és megtartotta a románt is, így kettõs állapolgár. 4 vagy 3 évvel ezelõtt tette le, de lehet, hogy csak kettõ, azt nem tudom. De lehet.
Simán lehetsz kettös állampolgár, tehát nem kell lemondanod a magyar állampolgárságról: "Suomen lainsäädäntö on hyväksynyt kaksoiskansalaisuuden 1. kesäkuuta 2003 alkaen. Näin ollen suomalainen ei menetä Suomen kansalaisuutta, kun hän saa toisen valtion kansalaisuuden. Myöskään ulkomaalaisen ei tarvitse luopua nykyisestä kansalaisuudestaan saadessaan Suomen kansalaisuuden." Ezt gondolom érted :) Ha kiskorú vagy és valamelyik szülöd finn állampolgár, akkor ez alapján kérvényezheted a finn állampolgárságot. Csak vigyázz, nehogy a kérvényezési folyamat alatt betöltsd a 18-at, mert akkor elvész ez a jogosultságod és más kritériumoknak is meg kell felelned! Lykkyä tykö :)
Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdés. Én most próbálkozom ugyanezzel, nekem is egyik szülõm finn állampolgár, de amikor születtem még nem volt az. Most a tanulmányokhoz, sporthoz lenne szükségem a kettõsre, de nekem a konzulátuson azt mondták nem kell lemondanom a magyarról, mert a szülõm révén jogosult vagyok azt is megtartani.De a Belügyminisztérium, a követség és a finn külügyminisztérium foglalkozik ezekkel.

Hogy lehet valaki Brit állampolgár?

El szeretnék költözni végleg Angliába azt tudom hogy nem olyan nehéz bejutni de pontosan mi kell hozzá?Ja és állampolgár szeretnék lenni.

Legjobb válasz: bejutni bejuthatsz dolgozni könnyedén. állampolgár. sok-sok évet ott kell töltened hasznosan, becsületesen, fizetni minden adót járulékot blabla, akkor talán egy idõ után kaphatsz letelepedési engedélyt és talán állampolgárságot is, ismétlem talán.. másik lehetõséged, hogy megházasodsz, akkor több esélyed van. illetve úgy mész oda alapból, hogy jóóóó sok pénzed van, akkor örömmel várnak bárhova.

bejutni bejuthatsz dolgozni könnyedén. állampolgár. sok-sok évet ott kell töltened hasznosan, becsületesen, fizetni minden adót járulékot blabla, akkor talán egy idõ után kaphatsz letelepedési engedélyt és talán állampolgárságot is, ismétlem talán.. másik lehetõséged, hogy megházasodsz, akkor több esélyed van. illetve úgy mész oda alapból, hogy jóóóó sok pénzed van, akkor örömmel várnak bárhova.
Úgy hogy Nagy Britanniában születik.

Külföldön lesz esküvőm és nem tudom honnan lehet beszerezni az alábbi dokumentumokat? - erkölcsi bizonyítvány, - irat ami igazolja hogy magyar állampolgár vagyok ( nem tudom a pontos nevét :/ )

Bocsi hogy nem az esküvő topic-ba írom a kérdést, de úgy érzem ez inkább jogi kérdés mint szervezgetés meg hasonlók amik abban a topic-ban vannak :)

Legjobb válasz: Erkölcsi bizonyítvány minek? Azt is kérték??? Ha többszörösen visszaesõ bûnözõ lennél épp szabadlábon, esküvõd akkor is lehetne... Amúgy a postán lehet igényelni, de ez nem 100%... Magyar állampolgárságot igazoló iratot az anyakönyvi hivatalban lehetett kérni, meg olyan igazolást, miszerint hajadon vagyok...

Erkölcsi bizonyítvány minek? Azt is kérték??? Ha többszörösen visszaesõ bûnözõ lennél épp szabadlábon, esküvõd akkor is lehetne... Amúgy a postán lehet igényelni, de ez nem 100%... Magyar állampolgárságot igazoló iratot az anyakönyvi hivatalban lehetett kérni, meg olyan igazolást, miszerint hajadon vagyok...
Erkölcsi bizonyítványt sok helyen kérnek, de külföldre minek azt én sem értem. Mármint még le kellene fordíttatni is? Nem tudom melyik országban mik a szokások de lehet online is igényelni ha beírod googleba h "erkölcsi bizonyítvány igénylése", meg már itt gyikon is van errõl pár kérdés. A másodiknál nem tudom milyen iratra gondolsz, de egy személyi elég szokott lenni magyar állampolgárság igazolására. Persze a legbiztosabb ha van nálad mindig személyi, lakcímkártya s a többi irat ilyen hivatalos ügyek intézésénél.. De akár jogosítvány is elég néhol magyar állampolgárság igazolására Amúgy gratulálok, elég fiatalnak tûnsz de sok boldogságot :)
" irat ami igazolja hogy magyar állampolgár vagyok " Már külföldön is kérnek fajigazolást?
3: Valamit azért csak be kell írni az anyakönyvbe, nem lehet bemondásra elhinni, hogy ugandai vagy üzbég.... Az elsõ vagyok amúgy, most jutott eszembe, hogy nekem két iratot kellett beszerezni, plusz az útlevél kellett. Az útlevéllel igazoltam hogy ki vagyok és milyen állampolgár, kellett a születési anyakönyvi kivonat hiteles fordítással és egy igazolás a családi állapotomról, szintén lefordíttatva.
Nagyon szeretnél kimenni? Visszasegyere.
Én inkább a pozitív tanácsokra figyeljünk, szóval sok sikert ha kimész külföldre - errõl szóljon ez a topic!
Az Antikrisztusos Úrnak csak annyit, hogy aki nem tudja a számláit fizetni és kap egy jó lehetõséget külföldön az még szép, hogy él vele. Hülye, ha marad és nyomorog!! Egyébként meg ne személyeskedjünk, jó?! Külföldön a magyarok nem összetartóak, hanem egymást húzzák le, verik át! Ez a kinti általános vélemény. Erre írtam hogy kártékonyak! Se többet se kevesebbet! És máskülönben meg fejezzük már be azt , hogy nem jó az országhatáron túl, rendben??? Az utolsó 100% vérû magyar kb a török megszállás alatt ki is halt. Azóta népek tízezreit telepítették be (csak figyelni kellett volna töri órán! Nem másokat fikázni, bukókám!)Keveredik a vér, bennem is van magyar, horvát, osztrák sõt még francia is!! Én EURÓPAINAK tartom magam! Nem kevesebb a magyar részem, de ha itt rokomban a gazdaság, akkor az OTTHONOM (EU) azon részén próbálok szerencsét ahol jobban megy a szekér. Aki marad, az õ dolga. Ennyi!
Amerikába akarsz menni? Menj Kanadába! Az a legjobb hely!
Amerika két lábbal tiporja Isten igéjét. Csak sokan azt hiszik hogy jó úton járnak. Amúgy az antikrisztust csak példaként írtam, arra hogy a Magyarok kártékonyak. Na ne szórakozzunk már, az amerikai hadsereg az elmúlt 50 évben 8 millió ember haláláért felelõs, amerika bocsátja ki a legtöbb károsanyagot, amerika gyártja egy évben a legtöbb szemetet. És ezek még csak a tények...
A kérdező hozzászólása: antikrisztus?! hisz pont ez az a mostani magyarságban alig vannak keresztények amerikában sokkal többen de nem csak azért mert nagyobb állam.
Pff. Az ilyenek mint te, biztos hogy kártékonyak... Szóval csak a magad meg a rokonod nevében beszélj.. Amúgy meg ha mi kártékonyak vagyunk, akkor az amerikaiak mik? Az antikrisztus népe vagy wtf? Vagy a trehány angolok? A kanadaiakon meg meg sem lepõdök, fõleg hogy csordákba vonulnak ki a cigányok, és azt hiszik a hülyéi, hogy azok magyarok. Attól hogy van pénze egyik másik országnak, attól még nem lesznek okosabbak vagy jobbak, vagy kevésbé kártékonyak mint mi, sõt. Ti meg csak meneküljetek, jobban is járunk...
Sziasztok! Egyetértek azzal aki Angliát javasolja, én is oda készülök. Én pl olyan munkahelyet válaztok az elsõ 6-12 hónapra ahol kaja szállás biztosítva. Csak az angolt kelljen tanulni (au-pair). Némi pénz összegyûjtése és piacképes angollal pedig irány Kanada vagy Au. Ez még nincs eldöntve.. Rakonom 10 évet húzott le USA-ba, és elmondta hogy: Angliában "MINDENKI" megtalálgató, USA- akinek vmi pénze már van, és Canadába már csak tényleg az megy aki intelligens és nagyon akar dolgozni, mert ott már nem fog nyomorogni az tuti (ahogy már a rokon sem teszi). Nekem is Angliát javasolják ugródeszkának. Ja én a magyarokról, ahogy rokon fogalmaz - " Sokan vagyunk, kártékonyak vagyunk" :( õ 10 évig nem beszélt magyarul és még a magyar "barátokat" is lecserélte, mert folyton baja volt belõlük. Hát ez van :( Sok sikert mindenkinek aki kimegy!
rajon, hogy magyarorszag egy kalap sza.t nem er. Ne menj amerikaba, mert sose jutsz ki oda. Menj anliaba, itt van a kozelbe, olcsobb az utazas, egyszerubb a kijovetel es ha ideertel ne szolalj meg megyarul. Itt olyanok mint a ciganyok otthon... semmi osszetartas csak a lehuzas es atveres. Tisztelet a kivetelnek.
Mire jön rá?
Majd rájössz;)
A kérdező hozzászólása: Hát igen nem is szeretnék visszajönni...
Kedves utolsó válaszoló. Nem olvastam végig a szösszeneted, mert hülyeség (részben) Szép ötlet, hogy itthon kell maradni, és harcolni az ideológiáért, de abból nem tudod eltartani a családod, nem vehetsz házat-lakást-kunyhót-ólat, mert egyszerûen egy életre eladósodsz. Ellenben külföldön meg lehet élni a fizetésbõl, sõt, félre rakni is marad. amit késöbb tõkeként felhasználhatsz családalapításra. Én ezért jöttem el Magyarországról, mert ott középvezetõként küszködnöm kellett a megélhetésért, albérletben. itt részmunkaidõben dolgozom, konyhán, kifizetem a kis szobámat, van egész hónapban mit ennem bõségesen, fizetem otthon a hiteleimet. És még mit??? Elmondom. Teszek félre pénzt! mert van mibõl! heti 180€-s fizuból! Na ezért nehéz otthon a "harc", mert megdögölhetsz havi 120.000-bõl, és sokan kevesebbõl is élnek. A Kérdezõ Kérdésére válaszolva: Amerikaa kontinens, van ott olyan hely, ahova nem kell Zöldkártya, Ha USÁra gondolsz, az nagy fa, nagy fejsze kell, amit belevághatsz.

Hogy lehet valaki orosz állampolgár (is)?

Legjobb válasz: Ugy, hogy az egyik szuloje orosz, ekkor egyszerusitett eljaras van. Vagy, ha annak szuletett, akkor utana szerez mas allampolgarsagot is, ekkor megmarad az orosz. Viszont ha meg akarod kapni az orosz allampolgarsagot rendes eljarasban, akkor le kell mondani a meglevorol, ugy tehat nem mukodik. (Felesegem orosz, en magyar-francia kettosallampolgar, a kislanyomnak megvan a magyar es az orosz, most intezem a franciat)

Ugy, hogy az egyik szuloje orosz, ekkor egyszerusitett eljaras van. Vagy, ha annak szuletett, akkor utana szerez mas allampolgarsagot is, ekkor megmarad az orosz. Viszont ha meg akarod kapni az orosz allampolgarsagot rendes eljarasban, akkor le kell mondani a meglevorol, ugy tehat nem mukodik. (Felesegem orosz, en magyar-francia kettosallampolgar, a kislanyomnak megvan a magyar es az orosz, most intezem a franciat)

Hány éves kortól lehet amerikába KÖLTÖZNI (azaz, hogy amerikai állampolgár is lennék)?

Legjobb válasz: Az nem így megy. Több évtizedig, bejelentett munkával kint lakva sem 100% hogy valaki megkapja. Szóval egy bizonyos kor az legfeljebb szükséges, de nem elégséges feltétel.

Az nem így megy. Több évtizedig, bejelentett munkával kint lakva sem 100% hogy valaki megkapja. Szóval egy bizonyos kor az legfeljebb szükséges, de nem elégséges feltétel.
Legfeljebb turista vízumot tudsz szerezni, amivel néhány hónapig tartózkodhatsz kint. Állampolgársághoz minimum össze kell ott házasodni valakivel, aki amcsi állampolgár. Ha ilyen könnyû lenne, akkor a fél világ az USÁ-ban lakna.

Olasz apuka magyar anya, a baba olaszországban fog születni, hogyan lehet magyar állampolgár is? és mennyi idő elintézni? Magyar országon szeretnének összeházasodni de az olaszok elég lassan intéznek bármilyen papírt.

Legjobb válasz: Olaszban mikor a kicsi megszületik, és már járkáltok vele, elmentek, (elõtte felhívhatjátok ) a Magyar Nagykövetséget ott, és megmondják mi érnek (anyakönyvik a szülõk részérõl, a gyereké biztos kell) az ügyintézéshez és kész. Hogy mennyi idõ azt nem tudom, de minél csinálod annál késõbb lesz meg az biztos. Ne sopánkodj az idõ múlásán, hanem intézkedj hamarabb meglesz, úgysem tudod siettetni a hivatalokat.

Olaszban mikor a kicsi megszületik, és már járkáltok vele, elmentek, (elõtte felhívhatjátok ) a Magyar Nagykövetséget ott, és megmondják mi érnek (anyakönyvik a szülõk részérõl, a gyereké biztos kell) az ügyintézéshez és kész. Hogy mennyi idõ azt nem tudom, de minél csinálod annál késõbb lesz meg az biztos. Ne sopánkodj az idõ múlásán, hanem intézkedj hamarabb meglesz, úgysem tudod siettetni a hivatalokat.
Nincs a kozeletekben magyar nagykovettseg? Angliaban elek, itt is lassu az ugyintezes, tobb honap, mire meglett a gyereknek az utlevele (magyar szulok). Szemelyesen kellett Londonba utaznunk, hogy alairjuk kozjegyzo elott a papirokat -persze a kozjegyzonek nem szoltak, nem volt ott mas, csak ket harom emberke az uvegablak mogott. Nem tudom, hogy ott az anya vagy az apa nemzetiseget kapja, de itt azt hiszem egyik ismerosomeknek magyar lett a lanyuk magyar anyaval es kurdisztani apaval Angliaban szuletve. Szamits 2-6 honapot, mire elintezik. Nekunk telefonon kellett felhivni a nagykovettseget, 2-3 honappal kesobbre kaptunk idopontot, es meg 2-3 honap volt, mire meglettek a papirok. Szerintem ez mindenutt kabe igy megy:(
"Nem tudom, hogy ott az anya vagy az apa nemzetiseget kapja" Ez nem is számít, magyar állampolgár gyereke automatikusan magyar állampolgár, amint az állam tudomást szerez róla. Nem kell választani, mint a vezetéknévnél vagy vallásnál...

Hogy lehet valaki kettős állampolgár?

Német-magyar vagy Osztrák-magyarra gondolok oké mindenki azt mondja hogy menj hozzá egy kinti állampolgárhoz de ha valakinek itthon van kiegyensúlyozott párkapcsolata vszinű nem fog mást választani.Németet nagyon jól tudom felsőfokú nyelvvizsgám van belőle.Jól keresek megbízható állásom van.Egyetemet is Ausztriába végeztem.

Legjobb válasz: 8 évig kell, hogy bejelentett lakcimed és munkahelyed legyen, utána kérheted a német állalmpolgárságot, de akkor a magyarról, ha jól tudom, le kell mondani.

8 évig kell, hogy bejelentett lakcimed és munkahelyed legyen, utána kérheted a német állalmpolgárságot, de akkor a magyarról, ha jól tudom, le kell mondani.
Vannak országok amelyek nem engedik hogy kettõs legyél.Például Kanadában csak kanadai állampolgár lehetsz , nem engedélyezik a kettõsséget.Az USA-ban viszont lehetsz amerikai-magyar állampolgár mivel mind a két ország engedélyezi a kettõsséget.Ott 5 év után kérhetnek állampolgárságot , de minden országban változó ez , valahol 7-8 év is.
Németországban csak akkor kérheted, ha ott laksz és ott dolgozol hosszú ideig. A magyar állampolgárságodat megtarthatod.
Az európai országok állampolgársági törvényeiben közös, hogy az állampolgárság megszerzését, huzamosabb ott tartózkodáshoz (ott lakáshoz) kötik, és állampolgársági vizsgát is elõírnak. Gyors menetnek nem nevezném.
A kérdező hozzászólása: Mennyi az a hosszú idõ? Mert Magyarországon a legtöbb 8 év ittélés, de van 5 és 3 év után is persze mind más okokból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigieket.Ti lemondanátok a magyar állampolgárságról hogy cserébe német vagy osztrák legyél?
En abban az esetben mondanek le , ha az adott orszagban szeretnem eltolteni a hatralevo eletemet.De csak akkor ha ebbol a frissen szerzett allapolgarsagbol elonyokre tehetek szert, amit valoszinunek tartok.
A kérdező hozzászólása: Valószinünek igen hát ma Magyarországon nem tudom húde nagy jõvõm nem lesz az biztos örülni fogok ha nyugdíjam lesz majd de addigra nem itt szeretnék már lenni. :D Az a megbízható állás is kinnt van.
En is leleptem M-rol, azota is elek mint hal a vizben.Remelem neked is oszejon es a szamitasaid is bevalnak.:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!