Találatok a következő kifejezésre: Hogy lehet, 8 hónapos babámnak még (7 db)

8 hónapos babám még nem kúszik. Gond lehet? Meddig várjak, hogy megmutassam szakembernek? Hogyan tudnám fejleszteni? Kell-e egyáltalán?

Nagyon értelmes, nyitott, jókedélyű kislány. Ahová el szeretne menni, odagurul. Sokat kommunikál, szóval nem tűnik problémás babának, csak még nem kezdett el kúszni. Kell aggódnom? Ja és nagy, hosszú baba, 74-es ruhákat hord. Később kezdett el forogni is, mosolyogni is, úgy tűnik mindent később kezd el csinálni, de utána turbózva :)

Legjobb válasz: Igazából az se baj, ha nem kúszik. A mászás viszont fontos, azt mondják, hogy az "nem maradhat ki". Látsz valamilyen kúszásra vagy mászásra utaló jelet? ( négykézláb áll-e? így hintáztatja-e magát?) egyébként ha aggódsz, és jó kapcsolatban állsz a védõnõddel, akkor elõször kérd ki az õ véleményét, esetleg, hogy nézze meg... Nyugi, ami késik, nem múlik... :-)

Igazából az se baj, ha nem kúszik. A mászás viszont fontos, azt mondják, hogy az "nem maradhat ki". Látsz valamilyen kúszásra vagy mászásra utaló jelet? ( négykézláb áll-e? így hintáztatja-e magát?) egyébként ha aggódsz, és jó kapcsolatban állsz a védõnõddel, akkor elõször kérd ki az õ véleményét, esetleg, hogy nézze meg... Nyugi, ami késik, nem múlik... :-)
Úgy tudom, hogy 9 hónapos korig kell megtanulniuk kúszni. Az én fiam is ekkor kezdte, 10 hónaposan már mászott, és felállt, már 1 éves múlt, és már tanulgat járni. Amúgy 7 hónaposan fordult õ is elõször, 8 hónaposan már ült.
szia, nekem 3, 5 honapos babám már végigkuszik az ágyon, viszont 3 éves kislányom abszolut nem kuszott.
Az én babám a forgással csúszott el, mert útált hason lenni. A gyerekorvos dévényi tornára akart küldeni, de kaptunk egy hónap türelmi idõt (hat hónaposan). Az interneten találsz videókat, hogyan kell megtanítani mászni én is innen vettem minden gyakorlatot és behoztuk szépen a lemaradást, gyakorlatilag megtanítottam forogni. Azóta mindent behozott szépen és semmi probléma nincs szerencsére, a võdõnõt többször kihívtam házhoz és a szõnyegen figyelte mit alkot a baba.

Hogy lehet, hogy 8 hónapos babámnak még nincs egy foga sem?

Kb. öt hónapos volt, amikor (szerintem) elindult nála a fogzás, mert folyt a nyála, ny?gös volt, és amikor bekentem az ínyét dentinox-szal, akkor megnyugodott és el is aludt. Tehát gondolom, a fogacska zavarta. De semmi látható változást nem tapasztaltam az ínyén. Ez a dolog kb. két hétig tartott, aztán teljesen abbamaradt. 26-án lett nyolc hónapos a fiam, és azóta is semmi. Normális ez?

Legjobb válasz: elsõ válaszadó vagyok !!miért kellett lepontozni?? semmi rosszat nem írtam!!végerdményben mindenki ezt írta rajtam kívül!!

elsõ válaszadó vagyok !!miért kellett lepontozni?? semmi rosszat nem írtam!!végerdményben mindenki ezt írta rajtam kívül!!
Én sem értem miért lett lepontozva a válaszom. Mert korán volt fogunk?:)
szia!! az én kislányom ma lett 7 hónapos és már félig kint van az alsó foga!!de ez nem mindenkinél egyformán jön ki!!van akinek 1 évesen jön az alsó fogacskája!!szerintem neaggódj ugyis kijön az!!
Igen. Az én elsõ szülüttemnek az elsõ születésnapja után kezdtek szépen sorban kibujni a fogai. S észre sem vettük. Nem volt nyügös lázas stb... Nem kell izgulni ki fognak bújni. Azt szokták mondani, hogy mindig valamelyik szülõt öröklik ilyen téren is. Nálnunk én voltam olyan mint a 4 éves fiam, vagyis 1 évesen bujtak ki. Kérdezd meg a szülõket, nagyikat kinek mikor mi búj. Vagyis a te anyukán és a párod anyukája talán még emlékeznek erre. S ha valamelyikõtöknek késõbb bujtak a fogai lehet a kisbabádnak is így lesz.
Ne aggódj, ez teljesen normális. Kislányomnak 3 és fél hónaposan bújt ki alul a 2 foga úgy örültem neki. Aztán rájöttem, hogy kár volt, akkorákat harap a cicimbe, és nevet rajta mikor sziszegek. Szóval örülj neki:) Amúgy most 5 hónaposok vagyunk, és szerintem még a fele sem bújt ki. Lehet, hogy mire teljesen kinn lesz, mi is 8 hónaposak leszünk vagy még több.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát állítólag nekem olyan nyolc-kilenc hónaposan kezdtek jönni a fogaim, az apukának sajna nem tudom, mert már egy ideje nem élünk együtt, a szüleit nem is ismerem. Na jó, hát ez van... Akkor nincs mit tenni, várok türelmesen :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, nem én pontoztalak le benneteket. Valaki hülye és itt szórakozik. Vagy nem tudja megkülönböztetni, hogy mit kell nyomni.

Tésztából milyen ételeket lehet készíteni egy 8 hónapos Babának? Miket tesztek még bele, hogy laktató legyen?

Nem akarok mindig krumpli adni,jól jönne egy kis változatosság is.

Legjobb válasz: Köszönöm szépen ez nagy segítség volt!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ez nagy segítség volt!
A kérdező hozzászólása: Na senki nem csinál tésztából fõzit a Babájának?
Bolognai spagetti: durum tésztát megfözöm, kevés olajon pici hagymát, fokhagymát dinsztelek és megfõzött, apró darabokra vágott csirkemellet és natúr paradicsomlevet teszek hozzá. Bazsalikommal és sóval ízesítem, kicsit összerottyantom, majd a kifõtt tésztával turmixolom. Spenótos tészta: durum tésztát felteszek fõni, fõzõlébe pici sót, olajat teszek. Mikor megfõtt leöntök a levébõl és teszek hozzá fagyasztott spenót pasztillákat (vagy fagyasztott spenótból kaparok le, ha nincs pasztillám) és egy pici fokhagymát. Összerottyantom, majd turmixolom. Sonkás tészta zöldségekkel: pici olajon a csirkemell sonka darabokat és akármilyen zöldséget megpárolok kis víz hozzáadásával, majd összeturmixolom a kifõtt durumtésztával. Ha sûrûre sikerülnek a pépek, akkor forralt vízzel hígitok rajtuk. Még én is most próbálkozok tésztás ételekkel, eddig ennyit sikerült kitalálnom. Üdv
Brokkolis tészta: brokkolit és fokhagymát megpárolok és ezt turmixolom a tésztával. Ha már eszik, tehetsz rá kis rszelt sajtot, de hússal is adhatod.


Lehet-e még fokozni a tejtermelést, ha már 8 hónapos lesz a babám, és ha igen, hogyan?

Én szeretném még nagyon sokáig szoptatni a rendes etetés mellett. Mostanában azonban szerintem elég kevés a tejem, mert "el is hanyagoltam" egy kissé a szoptatást. Nem szeretném még elválasztani és ezt ? sem akarja. Hatnak-e még a régi praktikák (tea, sok folyadék, sokszori szoptatás stb.)?

Legjobb válasz: SZia! Szerintem lehet. Nekem a 2. kisfiam kb. 7 hónapos kora körül kezdett éjszakai kiegészitésnek babatejet kapni. Aztán 13 hónapos kora körül, amikor megint jöttek az õrlõ fogai, felébredt éjszakánként és csak a szoptatással tudott visszaaludni. Ennek köszönhetõen megint több lett a tejem és 1,5 hónapig nem kellett kiegésziteni. Szóval sok sikert hozzá Nektek is!

SZia! Szerintem lehet. Nekem a 2. kisfiam kb. 7 hónapos kora körül kezdett éjszakai kiegészitésnek babatejet kapni. Aztán 13 hónapos kora körül, amikor megint jöttek az õrlõ fogai, felébredt éjszakánként és csak a szoptatással tudott visszaaludni. Ennek köszönhetõen megint több lett a tejem és 1, 5 hónapig nem kellett kiegésziteni. Szóval sok sikert hozzá Nektek is!
Szia! Szerintem hatnak a régi praktikák. Az én estem az volt hogy a lányom a múlt hónapban elkapta a háromnapos lázat ( 8 hósan )és csak szopni volt hajlandó. Hát mit mondjak úgy beindult a tejtermelésem hogy bedurantak a melleim, nem gyõztem fejni mikor elmult a láz és visszaálltunk a szilárd kajákra is. Én is sok folyadékot ittam és sokszor szopizott, gondolom a láz miatt is. Próbáld ki nyugodtan veszteni nem vesztesz semmit.

Mitől lehet, hogy 4 hónapos babám egyik éjszakát átaludja és reggel 8-kor ébred, a másik éjszaka meg 3-kor, 6-kor is ébred és cicizik?

Legjobb válasz: Mindig ugyan abban az idõben kapja meg az utolsó vacsit? Mert ha nem az is elképzelhetõ, hogy túl korán kapta meg és nem bírta ki és megéhezett! Mondjuk nekem pont ma hajnalba csinálta meg a lányom azt, hogy este fél órával késõbb kapta a vacsit és 4:30-kor riadóztatott, hogy éhes, pedig a szokásos adagját kapta meg. Amúgy meg 2 hete van hogy kilenc óra körül vacsi és reggel hatkor a reggeli! 3 hónapos kislány anyukája

Mindig ugyan abban az idõben kapja meg az utolsó vacsit? Mert ha nem az is elképzelhetõ, hogy túl korán kapta meg és nem bírta ki és megéhezett! Mondjuk nekem pont ma hajnalba csinálta meg a lányom azt, hogy este fél órával késõbb kapta a vacsit és 4:30-kor riadóztatott, hogy éhes, pedig a szokásos adagját kapta meg. Amúgy meg 2 hete van hogy kilenc óra körül vacsi és reggel hatkor a reggeli! 3 hónapos kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Igen általában egy idõben kapja fél 10 körül.
Elsõ válaszoló vagyok akkor nem tudom miért van, ez! Nem tudok segíteni! Bocsi
Szia.Mi 15 hetesek vagyunk, és nem ilyen korán, de elõfordul, h felébred.este 9és fél 10 között fekszik, és van, h fél 5-kor, vagy fél 6-kor megébred, a szokott 6.45 helyett.Sztem vagy a pocak miatt, esetleg az idõjárás változás.
A 2.válaszoló vagyok.Cumizik?Mert az én kisfiam még nem éhes ilyenkor, a szájába teszem a cumit, kicsit megsimogatom és pár perc múlva már alszik is.
Az én lányom 14 hetes és sokszor csinálja ugyanezt. Én arra gondolok, hogy nem minden nap ugyanolyan fáradt, ha jobban kidõlt napközben, akkor elalszik fél5-5-ig is, ha nem annyira fáradt, mert mondjuk napközben is többet aludt, akkor korábban kel, hiába este ugyanakkor kapott enni. Ezen kívül a frontok is befolyásolják. Mi is szenvedünk sajna ezektõl... :(
Az én lányom is 4 hónapos, este 9-tõl általában reggel 5-6-7ig alszik. Õ is frontérzékeny, s ha éjszaka felébred, nem veszem ki a kiságyból, hanem cumit adok a szájába. Rögtön visszaalszik.
Az én kislányom is 4 hónapos múlt pár napja, ritkán ébred éjszaka, és cumival alszik vissza õ is ilyen esetekben. Egyébként 8-9 között fekszik le és 5-6kor ébred. Akkor eszik, szinte fel sem ébred és tovább alszik 8-9ig. Ha nem vagy cumiellenes, akkor próbáld meg. Nem hiszem, hogy éhes lenne. Ha nem tetszik neki a cumi, kiköpi és tovább sír, hát akkor éhes... vagy fáj valamije.. Á.

Meg lehet tanítani és ha igen hogyan egy 8-9 hónapos babának, hogy valami süt és nem menjen oda?

Családi házban lakunk és nem fogjuk bírni a gázszámlát így beszereztünk egy kályhát, de nagyon félek, hogy a babám megégeti magát, mert a nappaliba tesszük, ahol napközben sokat vagyunk. Van valami jó módszer v. legyek mindig a sarkában, ha a kályhával tüzelünk? Az a baj, hogy olyan a lakás, hogy nincsenek ajtók..., tehát nem tudom pl. a szobába bezárni.

Legjobb válasz: Nem kell bezárni ! Amikor begyujtotok mondjátok el neki hogy meleget csináltok és amig csak langyos a kályha fogjátok meg a kezével az oldalát "érzed itt meleg "ahogy melegszik egyre távolabb érzitek a meleget elég ha odatartjátok a kezetek a meleg felé...ugyanez a sütõvel is a helyzet ,de ha hideg akkor is fogja meg hogy olyan is tud lenni és mindig szólni kell , hogy apa begyujtott meleg a kályha... hamar megtanulják (3 gyerek van nálunk egyik sem égette meg magát sose!)

Nem kell bezárni ! Amikor begyujtotok mondjátok el neki hogy meleget csináltok és amig csak langyos a kályha fogjátok meg a kezével az oldalát "érzed itt meleg "ahogy melegszik egyre távolabb érzitek a meleget elég ha odatartjátok a kezetek a meleg felé...ugyanez a sütõvel is a helyzet , de ha hideg akkor is fogja meg hogy olyan is tud lenni és mindig szólni kell , hogy apa begyujtott meleg a kályha... hamar megtanulják (3 gyerek van nálunk egyik sem égette meg magát sose!)
amikor majd tüzelni kezdetek és forrón fût vidd oda mutasd meg neki, hogy ez nagyon meleg és ha megéget fáj. biztosan lesznek balesetek, mert elfelejtheti. de ha többször elmagyarázod megmutatod milyen meleg van a közelében óvatos lesz. Amit még esetleg lehet tenni tegyetek rácsot a kályha köré ami távol tartja a gyereket. Jobb ötletem nincs. A nagyobbik 4 éves és nem emlékszem, hogy lett volna balesete a sütõvel, vagy gáztûzhellyel. Vele a fent említett módszert csináltuk. Na persze égette meg magát, de csak egy picit az ujjacskáját. Nagy tragédiák nem történtek. A kicsi meg még nem mászik így õt még nem ismerem e téren. Ha elég bölcs vagy és nem rettegsz állandóan nem lesz nagy baj. Csak a legszükségesebb óvintézkedéseket tedd meg, nem szabad túl dramatizálni. Remélem nem lesz baj és élvezitek továbbra is az együttléteket. Hála ég még nincs itt az ideje a tüzelésnek. Még egy valami jutott az eszembe. A sütõvel hogy csinálo9d ha megy? Kicsukod a konyhából? amikor sütsz mutasd meg neki és amikor kályha lesz a lakásban eltudod neki mondani, hogy ez is olyan mint a sütõ, de itt anya nem tudja az ajtót becsukni , mert nem lát , hall téged. stb.:) ))
A kérdező hozzászólása: Akkor szoktam sütni, fõzni, ha alszik, ezért még nincs ilyen téren tapasztalatom ill. csak 2 hete mászik. De nagyon jó ötleteket adtatok, akkor megpróbálom majd megbeszélni vele és megmutatni. És én is remélem, hogy nagyon messze még a fûtés szezon..., jó is lenne...!:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!